• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?

Started by Sveti Filica, 14-01-2004, 14:38:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?

Aha
16 (40%)
Jok
24 (60%)

Total Members Voted: 30

Voting closed: 14-01-2004, 14:38:51

coolER

Quote from: John Reynolds on 22-10-2009, 21:09:44
Za koliko su Rusi prodali vanzemaljca Amerikancima?
To niko ne zna, ali ako neko i zna, sigurno nece navesti. Mozemo jedino da nagadjamo.

Boban

pa ne može biti da niko ne zna; to nema smisla.
Doduše, ni sve ostalo u ovim tvrdnjama nema smisla...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

scallop

Eh, da Ameri nisu mogli da kupe dva komada, pa da krčme na berzi! To se ne da poverovati.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

da, svojevremeno su kupili celu Aljasku, a sada ispade problem nekoliko kila itija.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

scallop

Možda su im Rusi za drugoga tražili da podignu vojnu bazu u Nevadi.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

JasonBezArgonauta

Pouzdano znam, ne smem vam reći odakle, tražili su Aljasku i karton Black Death vodke. Pregovori zapeli kod vodke.
Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

coolER

Quote from: Boban on 23-10-2009, 11:35:48
da, svojevremeno su kupili celu Aljasku, a sada ispade problem nekoliko kila itija.
Koliko sam ja informisan, Aljasku su kupili za neverovatno malu sumu novca koja bi danas bila oko 100 $. To se dogodilo kada je Ruski predsednik pijan pregovarao uz partiju pokera sa Amerikancima...

Znate da izmedju Rusije i SAD postoji revansisticki odnos. To sto se Rusima posrecilo da im u drzavu padne letelica sa stvorenjima s druge planete, a pritom jos i zivi, Amerikanci nisu mogli da propuste priliku da ne ponude X sumu.
Naravno da Rusi ne bi pristali da im ustupe takvo otrice za malu svotu novca. Suma mora da je bila sa mnogo nula kada su sklopili dogovor. Pored toga, sto vise primeraka nekog organizma imate, vise podataka cete otkriti. Takve stvari nisu svakidasnje kao zecevi u sumi pa da je Naucncima sve jedno...

Pijanista

Lose si informisan.
Niti je Rusija tad imala predsednika, niti je nekadasnjih 7200000 dolara vredelo kao danasnjih 100. Posle spajanja nema kajanja.

DušMan

Proučavajući džungle u Ruandi, švajcarski antropolog Hugo Čajlds i njegovi saradnici navodno su, pre nekoliko dana, pronašli grobnicu sa čak 200 izvrsno očuvanih tela vanzemaljaca! Vest o potencijalno senzacionalnom otkriću je preneo novinar portala Njeekldž Njorld Nenjs
, koji je uspeo da dođe do izjave tog istraživača.
- Da, pronašli smo grobnicu sa otprilike 200 tela vanzemaljaca. Lokaciju ću otkriti kad dovršimo iskopavanja, ali tvrdim da svet za koji dan više neće biti isti - rekao je Čajlds. - Po prvim analizama, tela tih bića su tu zakopana pre otprilike 600 godina. U okolini nije pronađen nikakav leteći objekat, pa možemo samo nagađati odakle su ta stvorenja stigla i šta ih je ubilo.
Čajlds je bića opisao kao viša i mršavija od ljudi i dodao da su verovatno komunicirala pomoću telepatije jer na telima nije pronašao oči, nos ili usta.

http://www.vesti-online.com/Stampano-izdanje/10-11-2009/Poslednja/6088/Grobnica-puna--vanzemaljaca
http://www.mondo.rs/lifestyle/vesti/story.php?vest=103687
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

mac

Originalni članak je ovde http://weeklyworldnews.com/alien-alert/13338/alien-graveyard-found/ a autor članka se vika Erik Van Datiken (sounds familiar?). Kad vidiš ostale njegove članke stvari postaju malo jasnije.

DušMan

Ma naravno. Očigledno je na prvi pogled, ali je smešno što domaće novine to objavljuju kao šatro bitnu vest.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

raindelay

I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

HAL

Dokazi su nam svugde ispred očiju, samo od nas zavisi koliko želimo da se oslobodimo programiranog mozga u čiju su svrhu radili čak i neki veliki SF pisci donoseći još veću zabunu. Ti klipići i sličke su zaista ništa u odnosu na ono šta se krije iza toga, kao i pojam ko pokušava da sve to zataška, i iskreno nije za preporuku da svi uzmu i da kopaju jer možda im se neće svideti ono što pronađu da ne pričamo o mogućim problemima koje to znjanje može da proiznese. Programirani mozak neće nikada videti istinu ispred nosa, i zato takav čovek može da srlja u svim pravcima jer će mu argumentacija biti u skladu sa time da odbrani svoje programe kako ne bi narušio sistem verovanja. Svaki čovek kao večna svest ima znanje o tome samo nema sećanje dok ne dostigne određeni duhovni nivo, a živeti na osnovu scenarija nikada nije bilo od pomoći.

Lord Kufer

Problem je jedino u tome je li to znanje (o vanzemaljcima na Zemlji) operativno ili nije. Kad neko uspe da ga učini operativnim i da uspostavi monopol nad operacijom, dogodiće se i "disclosure".

HAL

Što se tiče toga, evo malo zanimljivog štiva

http://divinecosmos.com/index.php/start-here/davids-blog/521-disclosure-endgame

ne kažem da podržavam izlaganje, ali uvem ima interesantnih stvari čak i na suprotnoj strani.

HAL

Spekulacija je da i ti postojiš druže.

Lord Kufer

Samo je jedno važno, što se tiče vanzemaljaca - hoće li nam dati replikatore ili ne. Sve ostalo je isto kao da su ljudi, Bantu, Patagonci ili Ujguri... Ne daj bože da su neki još gori od Španaca ili Engleza  xtwak

Ghoul

Quote from: Lord Kufer on 13-01-2010, 21:01:19Samo je jedno važno, što se tiče vanzemaljaca - hoće li nam dati replikatore ili ne.

a ti bi još i da ti daju pravo na repliku?
to neće da može.
https://ljudska_splacina.com/

Lord Kufer

Možda je ovo isto tako dobro rešenje kao replikatori...

http://www.livescience.com/animals/green-slug-animal-plant-100112.html

QuoteA green sea slug appears to be part animal, part plant. It's the first critter discovered to produce the plant pigment chlorophyll.

The sneaky slugs seem to have stolen the genes that enable this skill from algae that they've eaten. With their contraband genes, the slugs can carry out photosynthesis — the process plants use to convert sunlight into energy.

"They can make their energy-containing molecules without having to eat anything," said Sidney Pierce, a biologist at the University of South Florida in Tampa.

WARLOCK

zučavanje NLO kao predmet univerzitetskih studija
Блиц -

Jedan američki univerzitetski profesor podneo je zahtev instituciji na kojoj predaje u kome traži da izučavanje neidentifikovanih letećih objekata (NLO) bude priznato kao predmet univerzitetskih studija.

Profesor Filip Hejsli, antropolog na univerzitetu u Njujorku, smatra da bi izučavanje NLO trebalo ozbiljno da se shvati i postane predmet na univerzitetu baš kao i druge istraživačke materije, prenose američki mediji.

Brojna svedočanstva o pojavi NLO trebalo bi da se proučavaju na univerzitetu, kako bi studenti mogli da ištražuju te paranormalne pojave, ističe on, insistirajući na potrebi da se to radi na naučnoj osnovi i naučnim metodama.

Profesor Hejsli nalazi se na čelu grupe istraživača koji se bave NLO i u njihovom izučavanju koriste radare i sva poznata znanja iz astronomije i meteorologije.

Na primedbe kritičara i skeptika koji trvde da je sve to samo gubljenje vremena, Hejsli odgovara da ogroman broj zabeleženih slučajeva NLO govore sami za sebe. Širom sveta svakog meseca beleži se pojava na stotine NLO, kazao je on.

scallop

Skeptici i kritičari uvek igraju na par-nepar. Međutim, nikakav ulog, nikakav dobitak. Profesor koji je predložio UFO studije je debelo u pravu. Ako se koristi naučni metod, naučni alat, predmet istraživanja je uvek nepoznato i svejedno je da li je u pitanju hadronski kolajder ili UFO. UFO je, zapravo, daleko jeftiniji predmet istraživanja i dobroćudan po svojim posledicama. A studenti uče naučni pristup i metodologiju.

WARLOCK

evo ipak su bili na zemlji  :evil:
Minaqua Life - Vanzemaljac
ovaj vanzemaljac je mogao da pokrece oci,ali su na zalost nisu snimili  :x,nesto su skratili.. bolja verzija je moja probna uskoro cu okaciti snimak kako je jeste stvarniji  ;)

Ghoul

miki, pusti oči, glavno pitanje glasi: DA LI SU ONI DOBRI???!

WARLOCK

jesu dobri  :evil:  pa vidi sta im ljudi rade  xplasmw

HAL

Quote from: Ghoul on 26-04-2010, 13:06:00
miki, pusti oči, glavno pitanje glasi: DA LI SU ONI DOBRI???!
Ti kao okultista bi trebao da znaš odgovor na to.

Ghoul

ti, kao dežurni kreten, svakako nisi ni razumeo aluziju u pitanju.
inače bi znao zašto sam ga baš to pitao.

Svevid

величина свемира није ни у кквој вези са вероватноћом да ванземаљци постоје - size doesn't matter :)  Да ли су добри? - то већ зависи по којим стандардима. СВИ људи су добри (себи, у најмању руку) по нечијим стандардима. Тако, могли бисмо да имамо "добре" ванземаљце који разносе друге планете, а онда дође кући и има леп разговор (или шта већ) са својом породицом.
Не волим југословене.

HAL

Quote from: Ghoul on 27-04-2010, 00:05:05
ti, kao dežurni kreten, svakako nisi ni razumeo aluziju u pitanju.
inače bi znao zašto sam ga baš to pitao.
Ja se izvinjavam zato što sam nov i malo mi je teže da jer ne znam kakvi ste.

Karl Rosman

Dileme nema! Evo ga jedan sto je ubiJo dva Siva:

PODZEMNE BAZE - Phil Schneider 1/7

Wiki kaze:
Philip Schneider (April 23, 1947 - January 1996) claimed to be an ex-government structural engineer involved in building deep underground military bases in the United States.

Schneider claims he possessed a level 3 security clearance, "Rhyolite 38", and that he was one of only three people to survive a violent battle in which 66 humans died (44 of which were American and 22 from other countries), which he claimed occurred in 1979 between "Grey aliens" and U.S. military forces at the Dulce underground base. During this "battle", Schneider lost some of his fingers on his left hand and had his stomach torn open from an alien attack.[1]
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

HAL

Odličan je Schneider, šteta što tu knjigu nije dovršio.

Karl Rosman

Izgleda da su mu dusmani dosli glave.  xfoht Po nekim informacijama udavljen je sa klavirskom zicom, a drugi izvori navode kateter(!) kao pomocno sredstvo pri samoubistvu. Interesantan je podatak da je 1993 godine, lik s kojim je zapoceo neki casopis takodje izvrsio samoubistvo. Pronadjen je u parku prosvirane glave, ali policijski izvestaj kaze da na pistolju nije bilo tragova krvi vec samo na ruci, sto bi znacilo da je covek detaljno obrisao prangiju nakon sto je pucao sebi u glavu.  :!:
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

дејан

tako su i bil kupera sredili... xuzi....you bastards!
...barcode never lies
FLA

HAL

Za Kupera može još i da se sumnja da li je zaista bilo onako kao što su rekli ili je sve namešteno. Ja iskreno verujem ovo drugo.

WARLOCK

Cryptomnesia

Ja sam Vanzemaljac,pitajte shta bi ste htjeli znati.
they kept a close eye on your get well incentive

Mica Milovanovic

Zbog čega vanzemaljci ne znaju naš pravopis?  :)
Mica

zakk

Definitivno nije čovek(?) odavde :)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Cryptomnesia

Quote from: Mica Milovanovic on 14-05-2010, 20:49:04
Zbog čega vanzemaljci ne znaju naš pravopis?  :)
Prevodilac/prevoditelj nije josh u punoj radnoj snazi.

Cryptomnesia

Mica Milovanovic

Mica

Cryptomnesia

Na stranu idiotski sarkazam.Poveo sam zanimljiv razgovor prije koji mjesec sa prijateljom oko vanzemaljaca.Ako je istina da je svemir ogroman kao shto tvrde nauchnici onda je sigurno da postoji josh negdje zhivot van nashe planete.Preskochit chu skoro cijeli razgovor da bi pitao dva pitanja.Ako postoji negdje zhivot,zashto mi ne bismo bili najrazvijenija ''rasa''?
S druge strane,ako nismo,ne mislim da su ''little grey'' ili ''little green''.Zapravo,doshao sam do zakljuchka da  chovjek ne mozhe izachi iz svog kognitivnog stanja pa chak ni korishtenjem mashte da bi uistinu barem priblizhno shvatio kako bi izgledao vanzemaljac.(Ne rachunam na nauku,u smislu da bi poznavanjem tvari koje se najcheshche srechu u svemiru mogli svesti neki priprost opis ''Alien-a'').Hochu da kazhem;druge dimenzije,moguchnost ljudskog mozga da prepozna neshto tako strano,etccc.

mac

Svemir jeste ogroman, ali Mlečni Put je nešto manji. Svejedno, postoji život u Mlečnom Putu! Na Zemlji, to jest. Za ostalo ne znamo.

Ako ćemo već da nagađamo o njihovom obliku, pretpostavljam da su nam slični onoliko koliko smo mi slični aligatorima. Razmena materije sa okolinom, ekstremiteti za kretanje (bar dva para), i nešto nalik glavi sa grupisanim organima za prijem i obradu informacija. Sve "više" životinje na Zemlji, od riba do ljudi, slede ovakav koncept, pa mora da ima tu nečeg.

scallop

Quote from: Cryptomnesia on 17-05-2010, 20:46:26
Na stranu idiotski sarkazam.Poveo sam zanimljiv razgovor prije koji mjesec sa prijateljom oko vanzemaljaca.Ako je istina da je svemir ogroman kao shto tvrde nauchnici onda je sigurno da postoji josh negdje zhivot van nashe planete.Preskochit chu skoro cijeli razgovor da bi pitao dva pitanja.Ako postoji negdje zhivot,zashto mi ne bismo bili najrazvijenija ''rasa''?
S druge strane,ako nismo,ne mislim da su ''little grey'' ili ''little green''.Zapravo,doshao sam do zakljuchka da  chovjek ne mozhe izachi iz svog kognitivnog stanja pa chak ni korishtenjem mashte da bi uistinu barem priblizhno shvatio kako bi izgledao vanzemaljac.(Ne rachunam na nauku,u smislu da bi poznavanjem tvari koje se najcheshche srechu u svemiru mogli svesti neki priprost opis ''Alien-a'').Hochu da kazhem;druge dimenzije,moguchnost ljudskog mozga da prepozna neshto tako strano,etccc.

Preskočio si i drugo pitanje. Ali, nisi preskočio da častiš naokolo. Moje pitanje: Zašto sve pridošlice moraju da nauče na teži način? Kao da su iz druge galaksije.