• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 28 - april 2013 - ZADATAK

Started by Boban, 26-03-2013, 02:03:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

hidden

Možemo odmah.

Kimura ne slušaj saturnicu, i nastavi ispoved. Da vidimo ima li tu obrta i pančlajna.

Kimura

Odmah.  Samo, šta reći za ''Perforacije i brke''?
Da li to treba da bude šala? Ja nisam bila ni blizu osmeha dok sam čitala. Neke slike su mi prosto izazivale gađenje kao : ''ona mala sa zlatnim zubom, što je trebalo da je raskrvari u osmom osnovne, pa nije''. Zlatan zub! Pazi  stvarno!
Možda je u pitanju neka metafora koju ja ne razumem. Ko je Glavni Porotnik, ko Časni Sudija? O kakvoj je Poroti reč? Šta je Druga Strana ili Spoljašnjost? Valjda ni gospodin K. nije dobio to slovo tek tako? Ja ne vidim vezu između lika u ovoj priči i čuvenog K. Ne vidim ni neku satiru, mada kao da ima pokušaja... Stvarno ne znam.

hidden

Ja ću samo reći da je bolje držati se bedara, nego glatkih, sluzavih zidova koji gospodina čije ime počinje na K. istiskuju u spoljašnjost.  xrofl

Priča je prilično haotična, ni meni mnoge stvari nisu jasne. Biće da se i ovde autor šegao sa nama...

Kimura

Istina! Da se onaj bradati za bedro uhvatio, možda mu ostrvo ne bi ostalo pusto.

saturnica

Quote from: kimura on 23-05-2013, 22:08:33
Odmah.  Samo, šta reći za ''Perforacije i brke''?
Da li to treba da bude šala? Ja nisam bila ni blizu osmeha dok sam čitala. Neke slike su mi prosto izazivale gađenje kao : ''ona mala sa zlatnim zubom, što je trebalo da je raskrvari u osmom osnovne, pa nije''. Zlatan zub! Pazi  stvarno!
Možda je u pitanju neka metafora koju ja ne razumem. Ko je Glavni Porotnik, ko Časni Sudija? O kakvoj je Poroti reč? Šta je Druga Strana ili Spoljašnjost? Valjda ni gospodin K. nije dobio to slovo tek tako? Ja ne vidim vezu između lika u ovoj priči i čuvenog K. Ne vidim ni neku satiru, mada kao da ima pokušaja... Stvarno ne znam.
E, sto se tice ove price, tu je u pitanju Kafka, sjecas se, K., sudnica, sudija, ne znam sto sam ucinio...itd...ja napisala cijeli komad prostojnog komentara na ovu pricu, a onda mi se sve ucinilo besmisleno, kao i prica, pa pobrisala...:)

scallop

Па, можемо на Спинозу. Мада је Палмер био исцрпан. Мени је то написано занимљивим рукописом, задатак је испуњен. Писац се ставио на муке због Баруха - Бенедикта, па је пропустио да исцрта протагонисту. Нисмо сигурни ни да је ђаво. Ђавола не одводе анђели, зар не? Зашто имам утисак да је некима важније да импресионирају читаоце него да напишу коректну причу? Као, јао шта он све зна о Баруху Спинози! Више волим природну, опуштену него претенциозну причу.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

hidden

Eto rešenja. Otud možda i pustara na naizgled plodnom ostrvu. Bedro je otišlo....

Mada, da li je čaša napola puna ili prazna? Ostaje tiha uteha da se bedro dohvatilo pramca. Jest da je star, ali što kaže narodna....šta smo ono naučili o marketingu?

saturnica

Quote from: hidden on 23-05-2013, 22:21:04
Eto rešenja. Otud možda i pustara na naizgled plodnom ostrvu. Bedro je otišlo....

Mada, da li je čaša napola puna ili prazna? Ostaje tiha uteha da se bedro dohvatilo pramca. Jest da je star, ali što kaže narodna....šta smo ono naučili o marketingu?
Hidden , ti s poludio, bedro pa bedro...!

Kimura

Svako o nečemu zna ponešto. A đavoli baš svašta znaju.

Saturnice, zašto si obrisala post? Meni ovaj K.nema nikakve veze sa Kafkinim, ama ništa me na Kafku ne podseća!

saturnica

Quote from: kimura on 23-05-2013, 22:23:45
Svako o nečemu zna ponešto. A đavoli baš svašta znaju.

Saturnice, zašto si obrisala post? Meni ovaj K.nema nikakve veze sa Kafkinim, ama ništa me na Kafku ne podseća!
Zato, jer nije zasluzila nikakav komentar. Ne vise od jedne recenice. Aludira se na Kafku, tako se meni ucinilo, mozda grijesim.

hidden

Jes vala, aludira. Utoliko što je nekakav proces u pitanju. Izopštenik je utonuo u filozofiranje, i sve ste o njemu rekli. Možda bi se moglo još nešto reći o pogovoru savesti. Lego kocke mi smetaju, a ostalo mi je nejasno na kraju da li je to sam sebe zadavio...

hidden

Quote from: saturnica on 23-05-2013, 22:23:21

Pa budi bog s tobom, neću se valjda za pramac hvatati?  :evil:

Kimura

Неки сматрају да када би на свету посојало тако несрећно и нескладно биђе као што је Ђаво - тад би се за њега требало молити.
Искрена молитва свакога може послати на Небо.

saturnica

Tako, a sad i ti hidden pocni pisat cirilcom...da se ja bolje mucim...

saturnica

Quote from: kimura on 23-05-2013, 22:38:03
Неки сматрају да када би на свету посојало тако несрећно и нескладно биђе као што је Ђаво - тад би се за њега требало молити.
Искрена молитва свакога може послати на Небо.
Opet skrecemo na vjersku tematiku? :evil:

Kimura

Quote from: hidden on 23-05-2013, 22:34:10

Glava te više ne boli?

Izvini, Saturnice, neću više  :)

hidden

Quote from: kimura on 23-05-2013, 22:42:57
Quote from: hidden on 23-05-2013, 22:34:10

Glava te više ne boli?

Izvini, Saturnice, neću više  :)

Hvala na pitanju, ne boli. A popravilo mi se i raspoloženje.  8-)

saturnica

Steta sto nema Stipana, i njemu bedra poprave raspolozenje!  :evil:

scallop

Мора да сам нешто превидео. Нит се он дохватио бедра, нит она прамца. Сем ако ми Хидден прстом не покаже.

Kimura

Možda ga je zabolela glava od jučerašnjeg piva?

hidden

Quote from: scallop on 23-05-2013, 22:48:08
Мора да сам нешто превидео. Нит се он дохватио бедра, нит она прамца. Сем ако ми Хидден прстом не покаже.

A šta bi kad su zanoćili? Daj nemoj mi sada kvariti iluzije, puče mi onolika postavka!

saturnica

Quote from: scallop on 23-05-2013, 22:48:08
Dohvatili su se na kratko, istina...ali to je hiddenu ostalo upecatljivo kao da je trajalo malo duze.

Kimura

''Čovek odmeri njeno bedro, i ne reče ništa. Tako dočekaše noć, uz vatru, zviždukanje iz koštane sviraljke, i popevku...

Ali izjutra, kada se prolomio rujan neba, čovek otkri da je sam, na žalu. A brodice – nema.''

Imate ovu belinu, pa svak neka tu zamišlja šta mu je volja.

saturnica

Eto, samo zbog bedra ona sjajna analiza teksta! :evil:

Kimura

Pa bedra su inspirativna, pitaj Stipana ako meni ne veruješ.
Hidden nam je, kroz analizu, ispričao sasvim novu priču.

scallop

Што је баби мило... Ко зна шта би Стипан видео од обловине.

Mme Chauchat

A što bi uvek moralo da se sve crta? To zatupljuje.

scallop

Остаде коитус у елипси?

Kimura

Ja moram ovde da primetim kako se naš bradaonja nije mnogo uznemirio što mu je žena nestala. Očigledno da ono što se zbilo, šta god da se zbilo, nije vredno pomena.

hidden

Čekajte bre...šalu na stranu. Bradonja je veoma dobro znao šta hoće, kada je udario da hvali pučinu.

Ako ćete da me optužite za učitavanje, neka bude. Ono je bio samo moj komentar, iz mog ugla. Na stranu prethodna zezancija. Ajd što sam ja preterao, ali ti si je Kimura baš odokativno opaučila u (uslovno rečeno) kritici koja je prethodila mom postu.

Valjda nećemo zastupati stav da postoji samo jedno, ispravno tumačenje priče?

Kimura

Ma gde si ti video da neko zastupa stav o samo jednom ispravnom tumačenju priče?
Meni je tvoje tumačenje bilo zaista interesantno, čak bolje od onoga što sam ja pročitala u priči.
Draž ovih komentarisanja je, između ostalog, i u tome što autor može da čuje kakav utisak njegova priča ostavlja na različite ljude koji su je čitali.

saturnica

Hidden ne pretjeruj, dok je on gledao u njena bedra i hvalio joj pucinu, ona je smisljala plan kako da mu otme barkicu. Čiča miča gotova je priča. Toliko o love story. Zapravo, tu nema ni trunke od love, upitan je cak i sex, ali si ti tu pricu tako dobro izanalizirao da se i meni iz tvog ugla gledanja, na kraju jako, jako dopala. Eto, jesi li zadovoljan?

hidden

Kimura ne zameri, možda mi se i pričinilo  :) Ono sa bedrima se malo pošalismo, ali ću i dalje da zastupam stav da je junak omastio brke.

saturnica

Quote from: hidden on 23-05-2013, 23:44:13
Kimura ne zameri, možda mi se i pričinilo  :) Ono sa bedrima se malo pošalismo, ali ću i dalje da zastupam stav da je junak omastio brke.
Masala!

hidden

Quote from: saturnica on 23-05-2013, 23:41:25
Hidden ne pretjeruj, dok je on gledao u njena bedra i hvalio joj pucinu, ona je smisljala plan kako da mu otme barkicu. Čiča miča gotova je priča.

Jok. Al dobro, javim se opet kada mi još malo poraste brada.

p.s.

Ne kvarite mi!  :cry:

Palmer

Find next:       bedra

Replace with: njedra

promena nikakva, mada su njedra, barem meni, pristupačnija mašti i širini tumačenja namera protagonistkinje, ako čitalac, prilikom čitanja i tumačenja  ima u vidu prezanimljivu psihoanalitičku teoriju od čuvene Melani Klajn o dobroj i lošoj dojci  :evil: još kad bi bila ubačena i jedra tu negde, 'di bi nam kraj bio  :lol:

Stipan

Quote from: kimura on 23-05-2013, 22:38:03
када би на свету посојало тако несрећно и нескладно биђе као што је Ђаво

Đavo ni u kom slučaju nije neskladno biće.
Ako neko još nije obavešten, đavo je pali anđeo, a anđeli su daleko od neskladnosti.
Nesrećni i nezadovoljni pobunjenik, to možda jeste, ali neskladan definitivno nije.
Njegovo pravo ime je Lucifer, a to znači lučonoša, ili "onaj koji donosi svetlo".
Razmislite malo o ovoj implikaciji...

Džek

Kimura je mislila na nesklad sa okolinom (jer poništava sve ono što je božijom rukom stvoreno), ne sa samim sobom, a đavo jeste nesrećno biće, jer po dogmi njegovog postojanja, sve što nije u raju jeste nesrećno.
Ako neko nije obavešten, da obavestim o značenju Kimurinog iskaza. 
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

scallop

Лако је мени кад има ко да брани права ђавола. Да прекинем овај правац расправе и анђели и ђаволи су нескладни, јер немају ни пупак ни шупак, а "међуножје" да не помињем.

Има ли неко мишљење о некој трећој или петој причи, па да одморимо?

saturnica

Rano je. Ja tek krecem na pijacu. Ali vidim, veselo je i dalje ovdje...koji muk ce tek nastati nakon sto se do jeseni pogase sva svjetla radionicarskog zivota. Bilo bi dobro da malo rastegnemo ovo sto je ostalo, a na izdisaju je..:)

Stipan

Lucifer je Arhangel, dakle anđeo - ratnik.
Legenda o njemu se često koristi u pričama o mračnom vitezu.
Trenutno najpopularnija jeste ona o Dart Vaderu.

Ne, Lucifer nije neskladan ni u kom vidu.
Lucifer je pobunjenik, sve ostalo je dogma i marketing.

Dakle, Kimurin iskaz je na pravcu religioznih dogmi, a ne sumnje i drugačijeg posmatranja, što bi trebalo da bude odlika fantastične književnosti po mome skromnom mišljenju.

scallop

Kad si već navalio, sad ću da vam otkrijem tajnu tople vode do kraja.

Led - voda u čvrstom agregatnom stanju;
Mrzla ili ledena voda - ima temperaturu oko 0oC i sklona je da se zaledi;
Hladna voda - sva voda u kojoj se ne biste kupali, gornja granica varira od 20oC do 25oC , zavisno od toga da li ste zimogrožljivi ili ne;
Mlaka voda - sva voda čija temperatura ne prelazi temperaturu vašeg tela;
Topla voda - je voda u temperaturnom intervalu od 36 do 60oC;
Vruća ili vrela voda - je ona voda u kojoj ćete opeći prste, odnosno, temperature od 60 do 99oC;
Kipuća ili ključala voda - obavezno brboće, ključa i isparava;
Vodena para - nema temperaturu 100oC, prisutna je u vazduhu zavisno od zasićenja.

Stipan

Sve to važi na planeti Zemlji u ovoj dimenziji i kontinumu.

Postavlja se pitanje kako bi to izgledalo kad bi se ove konstante promenile.

Kimura

Quote from: Stipan link=topic=12132.msg508426#msg508426 date=1369375728

Dakle, Kimurin iskaz je na pravcu religioznih dogmi,
/quote]

I jeste i nije, ali hajde da ne raspravljamo dalje o tome.
Da li si pročitao priče Stipane?

scallop

Bilo bi zgodno da pročitaš roman Kurta Vonegata "Kolevka za macu". 8)

ed. Ovo je za Stipana.

Napominjem da mogu da koriste svi oni koji do sada nisu znali šta znače "toplotni" pridevi uz vodu. To godi pismenosti. (I miaslim da je ukinuto ograničenje edita na 3 minuta.)

Kimura

Stipan ili ja?

Lepa reč ''brboće'', retko je vidim napisanu.

Stipan

Quote from: kimura on 24-05-2013, 09:54:31
Da li si pročitao priče Stipane?

Jesam, ali bi vam bilo bolje da ne vidite moje komentare.

Kimura

Svašta! Ja bih  volela da ih vidim, no ti nemoj pisati ako ti je neprijatno.