• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ANAKONDA, Leila Samarrai

Started by lara croft reborn, 28-10-2013, 03:43:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

varvarin

Povodom obućara, pekara i ostalih hendikepiranih čitalaca poezije... mogu ovde da ciriram jednu pesmu?
Doduše, prilično levu...

"Ko je sagradio sedmovratu Tebu?
U knjigama pisu imena kraljeva. Jesu li kraljevi dovalcili komade stijena?
A visekratno razarani Vavilon, ko ga je toliko puta sagradio?
U kojim su kucama zlatosjajne Lime stanovali graditelji?
Kud li su one veceri kad je kineski zid bio gotov otisli zidari?"

Bertold Breht:  Pitanja  radnika  koji čita

A vi sad kažite da Breht i nije nešto...

Savajat Erp

Прочитао сам ово јутрос, мамуран и неиспаван, и могу рећи да је било тешко...као пробијање кроз јукатанску џунглу без мачете :) Слабо сам шта сконтао, очито ово није мој тетрапак јогурта...

"ширећи ноге као паун" - сад, нисам неки стручњак за карактерстике паунова, али ово поређење ми никако не штима...можда је, као и остала, само екпериметисање, ал`, јбг, не иде...:)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Mica Milovanovic

A ja sam danas od tate jednog mladog fudbalera čuo odličnu misao. Kaže da je vlasniku kluba, čiji je prvotimac od osamnaest godina (inače najveći talenat u timu) istrčao na teren sa čiroki frizurom i štucnama preko kolena rekao da bi ga, da je na njegovom mestu, izbacio iz tima na godinu dana. Odmah. Pre utakmice. Vaspitno.

Čiroki frizura i štucne preko kolena moraju da se zasluže...
Mica

scallop

Ne preteruj. I konji imaju čiroki frizure i štucne preko kolena.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

Scallop ili mnogo voli Bobana, ili ga ne voli uopšte, čim ga ugrožavaju svi Bobanovi talenti (a da mu, prethodno, ništa nisu uradili).

Ghoul

Quote from: D. on 04-11-2013, 02:46:41
Scallop ili mnogo voli Bobana, ili ga ne voli uopšte, čim ga ugrožavaju svi Bobanovi talenti (a da mu, prethodno, ništa nisu uradili).

ovde se vodi hajka (od strane SS jurišnih odreda!) na jednu ŽENSKU SPISATELJICU (!) - samo zato što je ženska! pa još rasna (videli smo sliku te uspijuše, oho-ho! crvenokosa! uvija se ko ANAKONDA oko onog layanicha! prava trbušna plesačica! eno je na deponiji!)

a svi koji su zgađeni njenim neukim pokušajima pisanja bune se, zapravo, zato što se osećaju UGROŽENI - zato što su nesigurni, slabi, iskompleksirani, impotentni, matori, praktično kastrirani samim postojanjem jedne takve straobalne emanacije ženskosti i spisateljnosti!
ne zato što im je onaj text bezvezan - nego zato što ih taj bezvezni text UGROŽAVA!

GLUPAČA OBJASNILA!  xrotaeye xfoht
https://ljudska_splacina.com/

Josephine

Imao si sreću da se baviš nečim čime se većina ne bavi. To te, možda, izdvaja iz proseka u nekom smislu, ali u intelektualnom - ne.

Inače bi shvatio da sam napisala da ugrožava činjenica da je "Bobanov talenat", a ne njen tekst.

Ghoul

Quote from: D. on 04-11-2013, 03:24:00
ugrožava činjenica da je "Bobanov talenat"

već vidim začetak sekte BOBANOVI TALENTI (članovi, za sada: 1 glupača i 1 ludača) koja ugrožava slabašne, nesigurne mužjake po srbiji, lupa im čvrge i drži lekcije o tome KAKO SE TO ZAPRAVO RADI - pri čemu TO nije, zapravo, pisanje proze, nego TALAMBASANJE O SOPSTVENOM PISANJU...

Kimura

Dottore, baš si prostudirao tu fotku sa deponije! :lol:

Josephine

Iz kog poriva se, onda, javljaš i obraćaš mi se, kada nisi p(r)ozvan? Iz zlobe?

Smaraš sa večito istim pričama, uvredama i koprcanjima. Ja tu ne vidim ni intelekt, ni originalnost... samo beskrajnu glupost provincijskog jadnika.

Možda bih te drugačije shvatala kada bi znao da pišeš.

scallop

Svaki provincijalac nađe sebi provincijalca.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ghoul

Quote from: D. on 04-11-2013, 10:04:54
Smaraš sa večito istim pričama, uvredama i koprcanjima. Ja tu ne vidim ni intelekt, ni originalnost... samo beskrajnu glupost provincijske jadnice.

ko o čemu - ti, jadna, stalno o samoj sebi...  :roll:

mora da se mnogo osećaš ugroženom!  :twisted:

Ghoul

Quote from: kimura on 04-11-2013, 09:44:32
Dottore, baš si prostudirao tu fotku sa deponije! :lol:

nogekako!

nego, vidim neki se žale što ne mogu više da vide fotku na kojoj se ova smarajčica uvija oko layanicha, pa da je okačim i ovde, nek gleda svet:

Josephine

Quote from: scallop on 04-11-2013, 10:30:14

Vi ste se, ružnim rečima, sukobljavali sa ovim gulom više nego ja.

Ghoul

Quote from: D. on 04-11-2013, 12:30:09

to je zato što je skalop iz najjužnije srpske provincije!

Josephine

Ne branim ja Laru, niti njeno pisanje. Mene samo uznemirava manifestovana mizoginija.

scallop

Quote from: D. on 04-11-2013, 12:30:09

Ti imaš takvo odsustvo karaktera da pojma nemaš šta je ružna reč.

Josephine

Ne mrzi ceo forum osobu bez karaktera. Nađite drugu (ružnu) reč.

scallop

Quote from: Ghoul on 04-11-2013, 12:41:28

to je zato što je skalop iz najjužnije srpske provincije!

Scallop je rođen tamo gde je danas Beograđanka.

Josephine

Nebitno je ko je gde rođen. Provincijalizam je u mentalitetu, a ne u mestu rođenja.

scallop

Da nisi masterica i za mentalitet? Ima li šta nisi studirala?

Josephine

Boban

Ovde se ne zna ko koga udara...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

scallop

Ne brini. Doći ćeš i ti na red.

Josephine

Ja ga nikada neću udariti. Ne znam za vas.

scallop

Tvoje ufuljavanje mu je najgora kazna. Znam kako je meni bilo od jednog tvog komentara.

Josephine

E, pa, jbg, meni je dugo trebalo da naučim da ne krijem emociju. Sad je ispoljavam svakom prilikom, jer me sopstveno kameno lice zajebava. A i vi biste mogli više da mu izjavljujete ljubav. Zaslužio je. Pogotovo od vas.

Albedo 0

a to je u stvari ljubav???

svakog dana u svakom pogledu sve više napredujem

scallop

Evo i ovoga! :-x  Majka filozofije. Napredovaćeš ti. Vremenom.

Ja nemam kameno lice. Jel' beše neka žurka fora o tome. Pa, srećno ti bilo kamneo lice.

Albedo 0

Stipan

Jebote, ovo je anakonda sa hiljadu lica, a svako podjednako davi!!!

Loni

U kritikama treba biti fer.

Ako vam se nešto ne dopada treba reći konkretno šta, bez niskih udaraca.

Meni se ,,Havana'' mnogo više sviđa od Anakonde jer je jasnija, pitkija, komičnija i ima više dijaloga.

Što se mene tiče autorka Sammarai je najbolja u slobodnim digresijama, poređenjima, metaforima, bogatstvu izraza...
Ono na čemu treba poraditi je sklapanje fabule.

Predlažem ono što je jednom napisala i Angel, da se uradi prvo kostur priče.
Najpre se napiše u 15 redaka ukratko fabula, pa se onda 7 dana samo bavimo tom fabulom.
Ništa ne počinjemo da pišemo već tragamo za najidealnijim rešenjem u fabuli.

Ako počnemo da pišemo prerano, onda se desi da za 3 dana smislimo daleko bolje rešenje i smisleniju fabulu pa smo džabe ispisali nekoliko stranica.
Ovoj autorki savetujem upravo taj put. Posle osmišljavanja fabule, konsultacije sa nekim koelgama pa onda druga, treća ruka fabule i tek kad vidi da se sve sa svime uklapa i da nema bolje, da se prione na pisanje.

Drugi savet je sažimanje digresija. Ne sme se dati slobodnom putu da nas ponese na stranputicu već se fabula mora vući samo u smeru koji doprinosi zapletu.

Josephine

Quote from: scallop on 04-11-2013, 13:58:59
Znam kako je meni bilo od jednog tvog komentara.

Ah, to mora da je bilo dok sam vas cenila. Ma bilo vam je prijatno, samo me niste voleli (ni tada) pa sad krijete činjenice.

Inače, od cele ove priče, ja sam se dosetila da opet instaliram i igram Laru Croft prvi deo!!! I uživam!!!  :lol:

lara croft reborn

QuoteNe znam da li je prljavština na forumu ostavljena meni lično (tako sam shvatila, jer se meni obraćaš). Ako jeste, mogu samo da kažem – hvala, mada ne znam tačno šta bih s njom.

Ovo mi je promaklo. Midoto, ne odnosi se na tebe. Tek sam se učlanila na forum, pa sam nespretna sa kvotovima i sl... Nikome na internetu ne persiram, a da se odnosilo ma tebe i da ti persiram, napisala bih "Vama." Dakle, odnosi se na ostale komentatore. Poštujem tvoj sud i hvala na iskazanom mišljenju. Porazmisliću o svemu rečenom.

Ovo ne kažem da ne bih bila izvređana (mada se nadam da neću).

Ne moraš da se nadaš, već budi sigurna, jer ne vređam pristojne ljude. (a izbegavam da vređam i nepristojne, jer nema  potrebe... que son capaces de insultar a sí mismos en las buenas maneras ...)

Nego, šta bi sa salsom? Ima i Lare u priči "Havana", perfektno je instalirana! A vaši saveti bi mi puno značili! Opustite se malo, zaplešite!Vodite ljubav, a ne rat!

P.S Ghoul, slika je divna. Hvala ti. Baš sam lepo ispala :) :*
Možda ti se i obavijem oko vrata...  xremyb

POZDRAV SVIMA I HVALA NA KOMENTARIMA!

bye.

TR Legend..."Death by irony is always painful...amateurs"