• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

True Detective

Started by Father Jape, 21-01-2014, 16:06:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Albedo 0

sine dragane, ja odavno napisao kako je Ligoti popišan, a ti lijepo na blog pa čitaj

ridikuli, koliko se ja sjećam, ti si tvrdio da je Stivenson izumio ideju avatara, normalno da sam dokazao da to nije tačno, on nije izumio tu ideju i to je to, nije pijetao koji nas budi, već je njega Bodrijar probudio. Dakle, pitanje je redoslijeda.

ako si ti termin ''krađa'' doživio kao nešto negativno ja to i ne vidim tako, bar ne u literarnim i intelektualnim oblastima

ridiculus

Quote from: Pizzobatto on 23-07-2015, 19:17:22
ridikuli, koliko se ja sjećam, ti si tvrdio da je Stivenson izumio ideju avatara

Ne izumeo, već popularizovao. Time se već podrazumeva da je nešto bilo pre. Višnuove inkarnacije u hinduizmu, recimo. No, bitno da znam za sledeći put da nije svaka svađa neslaganje.  :lol:

Neću da vas ometam više, kad ovako lepo raspravljate...
Dok ima smrti, ima i nade.

Linkin

Quote from: Josef K. on 23-07-2015, 19:03:18
Quote from: Dybuk on 23-07-2015, 18:55:30

Ne znam kako nekom serija moze da bude 'trn u oku' dopadala se ili ne, da bi meni nesto bilo trn u oku treba da me ugrozava ili licno pogadja, a nema tog filmskog dela prema kome osecam emocije, nisu to ziva bica dodjavola, nemoguce je izgraditi takav odnos sa nekakvom serijom. Ili mozda ipak....?  :)

Pitaj Linkina, njega očigledno TD lično pogađa

Gul je bio fer, ne sviđa mi se i kraj dok Linkin prije svih gleda nove epizode, barata nekakvim procentima, upoređuje gledanost, lovi vještice...

Smetaju ti činjenice?

Možda najbolje da se isključiš s' interneta.

Dybuk

@Jozef K, ja sam Linkina vec 'bocnula' zbog tendencije da prati seriju koja mu se ne dopada, ali nema tu fer - nefer, jednostavno kao sto rekoh: svako ko gleda ima pravo da komentarise pa i da se nada da ce utisak ipak biti povoljniji kako epizode odmicu.

Josef K.

Quote from: Linkin on 23-07-2015, 19:33:25

Smetaju ti činjenice?

Kao ona epohalna o kopiranju Game of thrones?
And who in their right mind would call their place the Hotel Hitler?!?

Jane Snow

Quote from: Pizzobatto on 23-07-2015, 19:17:22
sine dragane, ja odavno napisao kako je Ligoti popišan, a ti lijepo na blog pa čitaj

Ma ne čitam ja efemerne blogove. A verovatno si i tamo samo napisao "Picolato je to uradio DRUGAČIJE", bez da objasniš kako i koliko drugačije. Zato niko i ne čita taj blog.  :lol:

Linkin

Quote from: Josef K. on 23-07-2015, 19:38:12
Quote from: Linkin on 23-07-2015, 19:33:25

Smetaju ti činjenice?

Kao ona epohalna o kopiranju Game of thrones?

Jao izvini. Ma, to mora da mi se pričinilo. Picolato da plagira GoT?

Nema fore da je, posle svih kopiranja, drpno od trenutno vodeće serije, sa 24 Emi nominacije. 'de bi on. To nije takav čovek. Ima on dignitet.

Albedo 0

naravno, šta će drugo jadna debaterka da radi nego da vijuga kao zmija pored svakog argumenta kojem ne može ništa. Pored toga što tražiš i dobiješ dokaz o pišanju po Ligotiju pa onda nećeš da ga čitaš, dobila si i ukaz o tome da je Boban po tvojim bezumnim kriterijumima takođe plagijator pa ni na to nisi odgovorila, a Bah da svira fugu dok nam d gamiže, jeftinoća braćala!

Quote from: ridiculus on 23-07-2015, 19:30:42

Neću da vas ometam više, kad ovako lepo raspravljate...

đe je sada kanibal holokaust!

Jane Snow

Smešan si, Plagijato. Politikant. Najniže vrste. Providan, ne naročito bistar.

Argumenti sada i ovde. Ne šalji me na drugo mesto, ne lunkuj, ne zamenjuj teze i ne koristi se ispraznom demagogijom pominjući zmije i pogrešna poređenja. Sve su to metode izbegavanja argumentovane i inteligentne diskusije, najgoreg kvaliteta. Nisi dovoljno bistar čak ni da vrdaš i izbegavaš odgovor. Sada i ovde ili ućuti. Smaraš, nikakav sagovornik nisi.

Albedo 0

rekao bih da je jedna od glavnih karakteristika nikakvog sagovornika to da se pravi da ne umije da klikne ikonicu u obliku planete Zemlje i ode na blog

jednim klikom do prosvjetljenja

ne, lakše je spamovati pet postova nego kliknuti jednom :)

e tako to ide sa demagozima, koji ne znaju šta da odgovore na argument da je prema njihovim sopstvenim kriterijumima Boban u stvari plagijator :)

i onda im smeta kad im neko kaže da samo gamižu bez kičme, očekuju sagovornika koji nije nikakav a sami ne mogu da se udostoje da jednom kliknu

e sine dragane, ko te ne zna skupo bi te platio!

Jane Snow

Quote from: Pizzobatto on 23-07-2015, 20:27:04
rekao bih da je jedna od glavnih karakteristika nikakvog sagovornika to da se pravi da ne umije da klikne ikonicu u obliku planete

Umije, ali ne vidi svrhu. Sve je to ista bezvezarija. :)

Albedo 0

dakle, da rezimiramo: jedna ista osoba prvo traži dokaz, dobije obavještenje gdje je dokaz već izveden i gdje može da se pročita (civilizovana i dobronamjerna osoba bi to učinila), pa ta osoba onda tupadžijski insistira da joj se prekopira dokaz na drugi sajt (civilizovana i dobronamjerna osoba to ne bi ni tražila), pa onda i po treći put zahtijeva ''Argumenti sada i ovde'', naziva me nikakvim sagovornikom, traži dokaze, hoće da čita (civilizovana i dobronamjerna osoba, oh, wait a minute)...

dakle, TRI PUTA traži dokaz a onda kaže da je to sve bezvezarija i da nema svrhe da to čita

necivilizovano, nedobronamjerno, i što je najgore - totalno antiintelektualistički, osoba koja niti želi nešto da nauči niti da nauči drugoga, samo da se vrti u svom podlom krugu

P.S. i stvarno, D, hajde to što se sa scallopom nešto prelamaš, ali reci mi - što ja? Onako slučajno se namjestilo ili sam ti nešto skrivio? Stvarno me zanima, jel ovaj tvoj podli circulus vitiosus u stvari neki vigilantizam, istjerivanje pravde? Jel ti se u tvojoj glavi Bata nešto zamjerio? Mislim, sorry što ne osjećam krivicu (iskreno, ne vidim za šta), mojne se ljutiš :)

Linkin

Quote from: Pizzobatto on 23-07-2015, 21:08:15
pa ta osoba onda tupadžijski insistira da joj se prekopira dokaz na drugi sajt (civilizovana i dobronamjerna osoba to ne bi ni tražila)

Ne, nego da pročita čitav esej na drugom sajtu.

Valjda je civilizovano i dobronamerno da ovde u dve rečenice napišeš suštinu vezano za Ligotija. Nije ceo tekst o tome.

Nej se praviš blesav. I slep. I gluv. Ignorantisimusu. :)

EDIT

Pogledao sam tvoj tekst.

Ligoti se spominje ravno 0 puta.

Ne da nije ceo tekst o tome, već nema u tom tekstu ničega o tome.

Dakle, niti si ti pisao ni o kakvoj Picolatijevoj sprdačini sa Ligotijem.

Niti tako nešto u Detektivu uopšte postoji. Samo plagijatizam.

Svaka priča s tobom se završi tako što imaš 0 argumenata za svoje tvrdnje.

Samo, eto, uvek je onaj drugi grbav kad ti to saopšti.

Jane Snow

Quote from: Linkin on 23-07-2015, 21:13:23

Ma on, možda, i ne razume šta se od njega traži. Da ne budemo mnogo grubi: pitanje je ume li on uopšte da argumentuje i dokaže, verbalizuje i opiše ono što misli i oseća. Kako da pomisliš da može kada te uputi na tekst koji veze nema sa izrečenim, ili zna da niko neće da čita njegov blog, pa te pošalje da ga čitaš znajući da te mrzi da čitaš tamo neke tekstove i eto, tako je on pobedio u diskusiji. Bezvezarija, rekoh odmah.

Bato, odgovori ovde i sada, ili nemoj da diskutuješ. Uvredljivo je da daješ nekakve tekstove na čitanje, koje si, gle čuda, ti pisao. Sažmi tekst, i daj esenciju ovde. Ovako je to samo trik. Loš. 

Linkin

Quote from: Jane Snow on 23-07-2015, 23:10:41
Quote from: Linkin on 23-07-2015, 21:13:23

Ma on, možda, i ne razume šta se od njega traži. Da ne budemo mnogo grubi: pitanje je ume li on uopšte da argumentuje i dokaže, verbalizuje i opiše ono što misli i oseća. Kako da pomisliš da može kada te uputi na tekst koji veze nema sa izrečenim, ili zna da niko neće da čita njegov blog, pa te pošalje da ga čitaš znajući da te mrzi da čitaš tamo neke tekstove i eto, tako je on pobedio u diskusiji. Bezvezarija, rekoh odmah.

Bato, odgovori ovde i sada, ili nemoj da diskutuješ. Uvredljivo je da daješ nekakve tekstove na čitanje, koje si, gle čuda, ti pisao. Sažmi tekst, i daj esenciju ovde. Ovako je to samo trik. Loš.

Batin tekst je čist amaterizam.

Šta mene briga šta neki Bato iz Srbije misli da je američka kultura optimistička ili nije i kako on sagledava kroz primere američkih kultnih filmova? Jasno je da Bato savršeno neupućen i neinformisan kako se Detektiv kao serija sagledavana u Americi, kakve su tamo reakcije bile. Ni da bekne, naprimer, o Glenu Beku koji je bio udarni kritičar u americi kad je reč o pesimizmu u seriji. Ne analizira ni posledice Bekovih kritika. Ni zašto je druga sezona ovakva kakva jeste. Ne analizira ni to što su se Mekonahi i Harelson bukvalno sprdali Picolatom zbog plagijatizma na dodeli Emija. Što se cela Amerika bukvalno sprda sa Picolatom i serijom koja je izignorisana za nagrade zbog Picolatovog plagijatizma. Samo u selendri Srbiji neki Picobata može da i dalje prosipa tezu da je to sve to idealna sprdnja na račun intelektualaca. Jadni mali Picobata koji kad su svi pametniji od njega razočarani vidi u tome najbolju seriju svih vremena sa smišljenom sprdačinom. Koga bre briga za Picobatu i njegova prepucavanja po srpskom fandomu ko je najpametniji u selu? Pa nije Tru Detektiv o tome. Bata je samo umislio da jeste.

Siroti, neinformisani čovek koji najbolje da ne izlazi iz svoje pećine i sa Sagita sajta, gde još neki veruju da je u pravu.

Bato, batali više smaranje ljudi sa tim zastarelim tekstom o Detektivu i piši lepo svoj Majn Kampf. Očigledno se sve vrti oko toga. Možeš ti to. Pa konačno doktoriraj.

Albedo 0

Quote from: Jane Snow on 23-07-2015, 23:10:41
Bato, odgovori ovde i sada, ili nemoj da diskutuješ. Uvredljivo je da daješ nekakve tekstove na čitanje, koje si, gle čuda, ti pisao.

umjesto da čitaš postojeći MOJ tekst ti bi da čitaš budući MOJ tekst? :)

uzgred, spominjanje Ligotija da bi nekom tupsonu bilo jasno da se Ligoti kritikuje je isto kao da čekaš na radionici da se imena autora otkriju. Kritikuju se ideje, tačka.

ja sam ti ''esenciju'' dao, dakle Ligotijevim lajnerima je kontekst serije drastično izmijenio značenje i funkciju. Esencija završena. Za sve opširnije čitaj blog.

ti prva ne pišeš ama baš ništa. Toliko od mene, imaš tekst, čitaj ga ili nemoj da ga čitaš. Ne pada mi na pamet da se i dalje vozim u tvom podlom krugu. Kad budeš imala šta da kažeš javi se.

Ne znaš šta drugo nego lupetaš da li neko čita blog ili ga ne čita. Odeš lijepo, klikneš, nađeš tekst i prekopiraš ga ovdje ako hoćeš. Ali ja ga nikad neću kopirati, bar ne zbog osoba koje to ne zaslužuju.

Jane Snow

Znaš, ti i čika školjkan imate iste načine komunikacije, a za koje su, u ne tako davna vremena, nepravedno optuživali žene: iracionalno, ljigavo dramakvinisanje, cmizdrenje i dozivanje vuka, te nesposobnost da se racionalno i staloženo argumentuje, već sve to ide kroz suze, optužbe, uvrede i durenje.

Takav način komunikacije je jednostavno infantilan i iritantan. U svetu vas niko ne bi shvatio ozbiljno. Ne bi vam se smejali, doduše. Pomislili bi da ste na neki način uskraćeni, pa bi vam pomagali.

Albedo 0

Hvala lijepo, i drugi put.

Linkin

Quote from: Pizzobatto on 24-07-2015, 00:14:38
uzgred, spominjanje Ligotija da bi nekom tupsonu bilo jasno da se Ligoti kritikuje je isto kao da čekaš na radionici da se imena autora otkriju. Kritikuju se ideje, tačka.

ja sam ti ''esenciju'' dao, dakle Ligotijevim lajnerima je kontekst serije drastično izmijenio značenje i funkciju. Esencija završena. Za sve opširnije čitaj blog.

Da, eto, tvoj je tekst zapravo o svemu o šta ti bilo ko drugi ukaže, a ti dotle za to nisi ni znao.

"Otkrivena nova planeta slična zemlji!" "Pa, pogledaj moj tekst o Detektivu, sve ti piše tamo. Na nivou ideja, naravno, ne konkretizacije. Ali, eto, prvi je Bata tu planetu otkrio. I prvi o njoj pisao."

Kažem, batali tekst i piši Majn Kampf. Ako tako nasloviš, još će neko poveruje u tvoje nesmešne klovnovske tirade. Ovako, teško.

Jane Snow

Mislim da je bata prvo dete koje će moći da se pohvali (?) da ga je vaspitala Sagita.  :lol:

Dybuk

Albedo 0

a B. mi je tata, videćete ga vi!

mac

Svako ko, makar i prividno, priziva Glena Beka kao nekog vrednog prizivanja, automatski pada u mojim očima.

Linkin

Quote from: mac on 24-07-2015, 01:48:27
Svako ko, makar i prividno, priziva Glena Beka kao nekog vrednog prizivanja, automatski pada u mojim očima.

A vredno je prizvati Alien i Fight Club kad se priča o situaciji u Americi u vreme puštanja prve sezone Detektiva?

Daj molim te. Glas Glen Beka je glas opozicione stranke koji oštro kritikuje vladajuću zbog defetističke filozofije nihilizma usled najgledanijeg termina na televiziji The Blaze, koja je u vlasništvu Beka.

Da je ta kritika ozbiljno shvaćena to možeš videti po tome što je Bek u kritici izneo ime jedinog njemu poznatog glumca koji prenosi konzervativističku poruku. Naravno, pravio se da mu je zaboravio ime.

A stari su saradnici. I bum tras, Vins Von, jedini glumac koji prenosi konzervativističku poruku glumi u drugoj sezoni serije koju je Bek ocrnio. Od hiljada holivudskih muških zvezda.

I to nije sve. Svi kritičari za Vinsa Vona kažu da je loše kastovan, da nije bio odgovarajući glumac za tu ulogu. Zašto je onda odabran baš on? Kakav je to bio kasting? Gde? U Glen Bekovom TV šou?

mac

Džaba reči i detaljisanje. Bolje da si spomenuo Hitlera, kao ja sad.

Albedo 0

opet nešto Linkin kaki? :D

joj, u iskušenju sam da kliknem i pročitam post, must resist!

nači sveusvemu, dobro je što ne znam ko je taj Glen Bek, jel gori od Raša Limbaa?

Linkin

Quote from: mac on 24-07-2015, 10:14:58
Džaba reči i detaljisanje. Bolje da si spomenuo Hitlera, kao ja sad.

Dragi moj mak. Ne ljuti se ali baš razmišljaš kao pravi evropljanin. Nama jeste Hitler relevantinij od Beka. I Alien, i Fight Club. Baš kao što je Bata napisao.

Amerima nije.

Zato je Batin tekst lupetanje. Sasvim irelevantna analiza jednog evropljanina. Koja postaje sve veće lupetanje na ovom forumu, kako je Picolato sve manje relevantan u Americi.

Podjednako lupetanje kao kad Pigvin tvrdi da su pustare američki velegradi. Ako ne i gore.

Evropa je istorija . Dok je amerika geografija. Potpuno drugačiji način razmišljanja. Njima je relevantniji Bek koji postoji u sadašnjem trenutku nego svi naši evropski Hitleri.

Jane Snow

Quote from: mac on 24-07-2015, 01:48:27

Ultimativni argument. Niko ne želi da padne u tvojim očima.

Albedo 0

Quote from: Jane Snow on 23-07-2015, 19:44:01

Ma ne čitam ja efemerne blogove.

Ultimativni argument.

Albedo 0

Ellroy plagiarism accusations are ridiculous and obviously made either by ignorants or by people who try to push some agenda. I am a huge Ellroy fan, have read ALL his books several times, some in French, some in English.
I just discovered that The Telegraph quotes a "Reddit thread" acusing the TD writer of plagiarism : "It was the second book in the quartet, 1988's The Big Nowhere, however, that is attracting the most claims that True Detective creator Nic Pizzolatto has copied many of its key elements."

I found that thread and read it. Once. I also read The Big Nowhere. TWELVE TIMES. I therefore know these accusations are ridiculous. For example :

"Where killers in both seasons of True Detective have worn animal masks – the second season's murderer has been seen sporting a crow's head mark – the killer in The Big Nowhere becomes known as the 'Wolverine Killer' because of the wolf mask he wears."
The killer in The Big Nowhere actually fashions a SET OF WOLVERINE TEETH and brutally attacks his father's old lovers !

Quote from the novel :
"...the teeth marks on the torso had to be human, even though the mouth imprints were too large to have been made by a human being biting down. Which meant that the killer bit and gnawed and swiveled and gnashed his teeth to get a purchase on his victim's entrails, sucking the flesh upward to leave inflamed borders as he ravaged..."

Another quote :
"Four men have been killed between New Year's and now. They were mutilated by a man wearing denture plates with wolverine teeth attached. There's a dental lab several blocks from here—the only one in LA that manufactures actual animal dentures."

All the other accusations of plagiarism from The Big Nowhere are of the same kind. Somebody (a group of people) clearly tries to discredit the series' creator, by manipulating TD wiewers' ignorance of Ellroy novels.

If you really want to find out what The Big Nowhere is about and THEN compare it to TD S2, read this for example : https://books.google.fr/books?id=GAFWAgAAQBAJ&pg=PA83&lpg=PA83&dq=wolverine+teeth+ellroy&source=bl&ots=yraBc65Uhd&sig=7SWat2MFjs8cOOLlN4ksD4ophAs&hl=fr&sa=X&ved=0CCkQ6AEwAWoVChMI4pLl6LDyxgIVh7IUCh183g2w#v=onepage&q=wolverine%20teeth%20ellroy&f=false

Or, better, read the novel : http://www.e-reading.club/bookreader.php/79868/Ellroy_2_The_Big_Nowhere.html

Albedo 0

ili plaćenici ili linkin bolesnici, svejedno, Picolato čokolato!

Jane Snow

Narcisoidna sociopatija.

Albedo 0

Season 2 viewership is up 16.88% through 5 episodes from the first season.
True Detective is the #1 show in its time slot (#2 for the entire day on Sunday) and that includes every show on cable. Plus TD picks up the second most viewers post airdate (On Demand, DVR, etc).

True Detective is the second most watched series on premium cable (HBO, SHO, etc) after Game of Thrones. TD has 50% more viewers than the third place series (excluding canceled shows).

Sorry haters.

Linkin

Quote from: Pizzobatto on 24-07-2015, 20:36:56
Season 2 viewership is up 16.88% through 5 episodes from the first season.

Lol, kakva glupost. Pa gleda se u odnosu na finale. Izgubio je trend gledanosti prve sezone. U konstantnom je padu. Sem prošla epizoda na kojoj je pad zaustavljen.

Inače, kanda nam se Batica uzrujao oko najnovijih optužbi za plagijatizam.

Pa, bez brige. Ionako je Picolato majstor sprdačine.

A kad se sa nečim sprdaš, po teoriji Picobatice, onda imaš pravo da plagiraš kad i koliko hoćeš.

U prevodu, Batica svojim blog-esejčićem želi da nam objasni kako je  Tru Detektiv zapravo od početka neozbiljna parodija tipa Mrak Film. Samo nije naveo prave primere sličnih komedija.  :roll:

Linkin

Eto, u svetlu nepobitnih činjenica, čak su i najveći fanovi Tru Detektiva u svetu progledali.  :|

Ruben Levin, čovek iza najvećeg fan portala posvećenoj seriji "True Detective Rumours" objavio je autorski tekst indikativnog naslova (kao da je citirao mene od pre dva meseca ;) ):

Is Nic Pizzolatto True Detective's Worst Enemy?

True Detective has always been a noir, psychological, dark experience, and it's all been helmed by creator and writer Nic Pizzolatto. As season two approaches the end, however, it's becoming increasingly clear that Pizzolatto may, at times, be True Detective's greatest hurdle. Even if season two continues to outpace season one in ratings, it still suffers from Pizzolatto's lack of self-control

Both the greatest and worst aspects of True Detective, even going back to the first season, is Nic Pizzolatto's writing. Matthew McConaughey and Woody Harrelson brought the series to life, but it was all based on the backbone of Pizzolatto's tortured writing. Pizzilatto has a predilection for a particular kind of phrasing and sentence structure. That's partially why True Detective can be so quotable.

But it's also what holds him, and to a greater extent, True Detective, back.

...

True Detective has always been a complex and grim affair, but Nic Pizzolatto's penchant for platitudes makes that even more apparent and sometimes harder to swallow. Real people do not talk the way that Pizzolatto's character talk, and it certainly doesn't make them easier to identify with. This wouldn't be a problem if Nic Pizzolatto showed a little more restraint.

We would argue that True Detective season two is still a great show, just one that took a little longer finding its way. The episode "Down Will Come" remains season two's greatest episode, and it's the only episode so far to have a co-writer.  :D

This is why we love True Detective, but it's also why it can be a frustrating experience. Hopefully in the future Nic Pizzolatto will learn to dial it back. Sometimes.

Linkin

"The central mystery at the heart of the second season of True Detective isn't important. It might be what sets the story in motion but this is all about character."

"At times it might seem that Pizzolatto's writing is tired and stereotypical but these are the only concessions he makes to following the genre that he's deconstructing. Without these, the detective elements would be barely recognisable as a 'whodunnit'."

Tekst više namešten od srpskih izbora da bi odbranio ono što se ne da odbraniti.

Te centralna misterija nije bitna, te umorno i stereotipno pisanje nije bitno, mora tako zbog detektivskih elementata, tj. nepotrebne centralne misterije.  :x

Serija i tekst se odlično zaslužuju! Sprdanje sa logikom i zaključivanjem! :|

Linkin

Kolin Farel i 30 sekundi sledeće epizode na 2.26:

http://youtu.be/lOgAjATbN3k

Albedo 0

ko bi reko da će hejteri nešto da ubodu, ali stvarno je istina

Pizza is a flat circle!

Albedo 0

odlična epizoda, izgleda da nam Picolato opet priprema Čildres tvist, sa plavim dijamantima

biće pakleno!

na sreću, orgija ne liči na GoT plastiku, iako je Sapočnik mogao da zasere ka čistoj pornjavi, kao i matična mu serija

prilično je dozirano, a i bad trip je odlično uklonio svaku nadu da Linkin pozdravi Desanku

Picolato čokolato!

Albedo 0

''I got a reputation to live up to. I mean if my show does not make me people vomit and have an erection at the same time then I've let my audience down.''
Vince Masuka

elem, sem Picolatovog genijalnog kastinga, eo neko izvukao sliku tipa koji je doveo Kaspera na odredište (gore desno)

https://i.imgur.com/a60rQ8I.png

Linkin

Quote from: Pizzobatto on 27-07-2015, 16:49:05
izgleda da nam Picolato opet priprema Čildres tvist, sa plavim dijamantima

Da, opet zvona i praporci

tomat

pratim, za sada. kao što ranije rekoh, nije na nivou prve sezone, ali je daleko od propasti.

bio sam na odmoru, pa sad nadoknađujem propušteno, odgledao tređu i četvrtu epizodu. gledam nešto Frenka i  njegov odnos sa ženom, i poredim ga sa Tonijem Sopranom. Toni je izostavljao Karmelu iz svih svojih akcija, napominjući joj nekoliko puta da ništa ne pita, kako bi zaštitio nju od njega, a i njega od nje, bude li policija počela nešto da vrti. Frenk ima potpuno drugačiji pristup, žena mu je gotovo pa poslovni partner, upoznata je (čak i uključena) u sve Frenkove poslove, čak i u ovom delu kada Frenk pokušava da povrati nekadašnju imperiju, odnosno kada se vraća u nelegalne tokove.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

tomat

gledanost inicijalnog emitovanja nedeljom na HBO-u u Americi, u milionima.

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Albedo 0

to je i Paćino radio sa suprugom u Kumu, totalno neuplitanje u poslove, ali ne zna ni Džordan sve, npr za Santosa...

zaebana riđokosa inače, ne treba vjerovati džindžerima, kaže Picolato!

Albedo 0

Navodno, finale sezone trajaće 87 minuta, dakle imamo još 147 minuta fenomenalnih picolatizama!

Linkin

Ovo je prva epizoda u kojoj je režiser izvukao maksimum iz ovih glumaca.

Da se razumemo, ovo dalje nije nivo glume Mekonahija i Herelsona, tek prosečno i korektno, ali nije onaj očaj koji nas je dočekao u prvim epizodama.

Očigledno da ni sami glumci, a ni režiseri koji su se stalno menjali nisu ni pokušali da se izbore sa Picolatovom previše nelinearnom radnjom i isprepletenim podplotovima, koji nažalost nisu doveli do veće uverljivosti radnje, već samo većoj konfuziji. I doveo do toga da projekat od početka ima zasluženu reputaciju serije koja se površno otaljava.

Moguće da je i Skot Laser heroj dana, pošto je opet potpisan kao koscenarista. Dve epizode na kojima je radio i Laser upadljivo su bolje od onih na kojima je radio Picolato sam. Što navodi na zaključak da Picolato možda nije dovoljno dobar da iskomunicira sve svoje zamisli režiserima koji se svaki čas menjaju i glumcima.

Inače, i na ovoj epizodi se nastavlja Picolatova tendencija da radi rekreaciju sveta Tvin Piksa. Još kada sam u ranim epizodama čuo da o orgijama koje se dešavaju "na severu" to mi je blago evociralo uspomene na kockarnicu-javnu kuću sa one strane kanadske granice iliti Jednookog Džeka. Ali, nije to samo obična evokacija ili omaž, jer Picolato bukvalno uzima čitav storilajn vezano za oslobađanje drogirane i samovoljno kidnapovane Odri Horn, gde je uloga Odri podeljena između Eni i nestale devojke koju Eni traš još od prve epizode. Sad se konačno realizuje taj na prvi, drugi i trineasti pogled besmisleni subplot i to posle 6 (i slovima šest epizoda) što je, poredeći sa linearnim dešavanjem prve sezone, gde se sve što se desi rasplicće u istoj epizodi, gotovo zastrašujuće.

Ali dobro, Picolato je to.

Konačno shvatih i nešto što me je najviše zbunjivalo: ulogu pedera u okvirima rekreiranog Tvin Piks univerzuma iliti grada Vinčija.
On je onaj sporedni momak na motoru što mami setne poglede ženskinja, Džejms Herli, koji na kraju pobegne iz grada. Znači, pozer na motoru koji se distancira od svih za Picolata je običan gej.

Dybuk

Vins Von i dalje preglumljuje al ajde...

Sta je sa Rejevim sinom, enivej? Depresivan, uplasen, zbunjen..Koga se boji, Reja? Tako mi deluje. Antipatican mali. :(

Linkin

Vinsu Vonu nema pomoći. On je loše kastovan. Doveli ga zbog političke korektnosti i zapušavanja usta Glenu Beku, tj. republikancima.

Dybuk

Hmm, nisu mogli da nadju nekog talentovanijeg republikanca? :lol:

Dobra epizoda, napeta, sa sve Sirom Zatvorenih Ociju referencama. Film koji sam inace sto puta kacila na tv-u i nikad ga nisam ljucki pogledala, nije mi se nesto dojmio. Dobra je Ani, a ne znam kako je Rej mogao da sve ono unese u sebe i da ostane ziv, malo preterano.