• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

True Detective

Started by Father Jape, 21-01-2014, 16:06:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Albedo 0

spremte se za ultramegagiga finale, za Picolatovu mađiju, večeras je naše veče!

Petronije

Kad se pojavljuje finale na trekerima? Veceras ili sutra?
Arm the Homeless

Linkin

Sutra, naravno. Prikazuje se u Americi u tri ujutro po našem vremenu.

Večeras samo ako si nabavio Molly. :lol:

tomat

Ja pristavim pre nego krenem na posao, bude raspoloživo oko 8h.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Linkin

Šta će sutra biti? Pa ovo, verovatno...

I ovo:

"I see you, running through the trees. You're small. The trees are like giants. Men are chasing you... You step out the trees, you ain't that fast. Now, son, they'll kill ya. They'll shoot ya to pieces."

Sve u svemu, ništa što već nije viđeno.

Dok neki pokušavaju da odgonetnu da li je uopšte moguće popraviti nepopravljivo:

Can the True Detective Finale Redeem a Truly Disappointing Second Season?

...drugi daju predloge kako je to ipak izvodljivo (koji se meni lično ne sviđaju):

5 Ways True Detective Could Redeem Itself in the Finale

I na kraju, pravi razlog zašto je ova sezona bila ovako loša, tj. prava razmera Picolato ludila, njegovog preuzimanja režije i zapostavljanja pisanja, zbog čega se svi kritičari ove sezone smeju i režiji i pisanju:

"Something struck me watching this video about the big shootout at the end of 204. Nowhere do you see a director directing the actors. Instead, it's the writer."

"I then came across this tweet this morning. It says: 'from what I hear, Pizzolatto is the new Fukunaga in S2: dirs don't talk to talent, P sets up shots, & all scripts are Draft1.'"

"The first draft of anything is shit." -Ernest Hemingway

https://www.reddit.com/r/TrueDetective/comments/3g983d/season_2_process_in_season_two_np_as_auteur/

Linkin

Kako sezona 2 (ne)funkcioniše u stvarnom svetu!

http://youtu.be/1AMlp3c8EgE

Kako Picolato naručuje kafu u lokalnom Starbucksu!

[Nic Pizzolatto walks up to the counter of a Starbucks in a strip mall in Burbank, California. A young 22-year-old Starbucks Barista waits on him. After PIzzolatto stares at the menu, as though staring into a void, the Barista speaks.]

Starbucks Barista: Can I get you something to drink, mister?

Pizzolatto: I am not comfortable imposing my will on anyone, and I haven't been since 1978. (Elliot Bezzerides)

SB ... It's OK, sir. It's my job.

Pizzolatto ... [stares blankly]

SB: What are you looking at, sir?

Pizzolatto: [snaps to, as though from a trance] It's these moments, they stare back at you. You don't remember them, but they remember you. Turn around, there they are, staring. (Ani Bezzerides)

SB: [turns around, doesn't see anything unusual. Turns back around and faces Pizzolatto] I don't know what you're talking about, sir. I don't see anything staring. Now, look mister. Are you going to order something, or do I need to ask my manager to come over?

Pizzolatto: Innuendo is nobody's friend. (Austin Chessani)

SB: What? You're being a real pain in my ass.

Pizzolatto: Pain is inexhaustible. It's only people that get exhausted. (Ray Velcoro)

SB: Yeah, well, I'm fucking exhausted with you.

Pizzolatto: That's what pain does. It shows you what was on the inside. (Frank Semyon)

SB: Look, asshole. I'm getting really irritated with you right now. I'm not even supposed to be here. My shift was over 20 minutes ago.

Pizzolatto: You don't do somebody else's time. (Frank Semyon)

SB: Look! Can I get you something to drink or not? Is there anything I can help you with before I call my manager?

Pizzolatto: I just don't know how to be out in the world, man. (Paul Woodrugh)

SB: Yeah, well, I'm really sorry about that. But it's not my problem, and I'm having a hard time controlling my irritation with you.

Pizzolatto: Sometimes your worst self is your best self. (Frank Semyon)

SB: Yeah, well, my "worst self" is about to climb over this bar and kick your ass.

Pizzolatto: Sometimes a good beating provokes personal growth. (Ray Velcoro)

SB: Oh My Fucking God, dude. Do you want a fucking cup of coffee or not?

Pizzolatto: There's a certain stridency at work here. (Frank Semyon)

SB: You're getting on my last nerve.

Pizzolatto: I'm feeling a little apoplectic myself. (Frank Semyon)

SB: There are people waiting in line behind you! Do. You. Want. A. Cup. Of. Coffee?!

Pizzolatto: Listen, coffee girl ...

SB: Don't call me girl.

Pizzolatto: I don't mean anything by it. Just so you know, I support feminism, mostly by having body image issues. (Ray Velcoro)

SB: What the fuck?

Pizzolatto: I am sensing some hostility in your voice. In fact, your entire personality is an extended criticism of my values meant, I'm sure, to compel me into engagement through argument. Do you even like what you do, or is it just a reflection of urge toward authority out of defiance? (Elliot Bezzerides)

SB: I'm not defying anyone. I'm just trying to make a few bucks so I can pay my rent so I don't end up homeless and out on the street.

PIzzolatto: We get the world we deserve. (season tagline)

Sensing the barista's anger rising, the Starbucks shift manager — a burly man in his mid-30s — walks over and interrupts.
Manager: Can I help you with something, sir?

PIzzolatto: I can't help but notice that you have one of the largest auras I've ever seen. Green and black. It's been taking up this whole room. (Elliot Bezzerides)
I just ... I had to say something.

Manager: Please don't. I'm going to have to ask you to leave now.

PIzzolatto: Ugh, it breaks my blue heart-balls. (Frank Semyon)

Manager: And don't come back into my store again. If you do, I'll butt-fuck your father with your mom's headless corpse on this goddamn lawn. :D

Linkin

Dakle, finale je nešto najgenijalnije što sam ja u životu video! Originalno bravurozno maestrelno! Prava mađija!  :|

Sasvim očekivana i odgovarajuća kulminacija za sve one mesece uzbuđenja koje su tom finalu prethodila. Kritike su prepune hvalospeva Picolata i njegovog osebujnog talenta. Mišljenja su toliko nepodeljena da gotovo nema čoveka na planeti da vidi drugačije (sem možda par ljudi u HBO koji su preterano kritički nastrojeni, iz najbolje namere)! Ova sezona je očito ubedljivo bolja od prošle! Šokantno!

Nema šta, ovom sezonom Picolato je dokazao da je kompletan autor, kakav je pisac takav se pokazao i kao (nepotpisani) režiser ovog remek-dela! Koje će se, bez sumnje, dugo dugo pamtiti i koga ćete i unucima prepričavati!

;)

Father Jape

Dobro, hoćete li nas sada više pustiti na miru? :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Ghoul

prvo da čujem ŠTA se desilo na krahu!

slobodno spojlujte - kao što ja to uvek ponekad kažem, govno se ne može spojlovati.

samo molim, u najkraćim crtama, i sa eventualnim citatima jedino ako ima bisera tipa 'the light's winning' itsl.
javlja mi se da je ovog puta naravoučenije 'the dark's winning'?
https://ljudska_splacina.com/

Linkin

Quote from: Ghoul on 10-08-2015, 13:29:37
prvo da čujem ŠTA se desilo na krahu!

slobodno spojlujte - kao što ja to uvek ponekad kažem, govno se ne može spojlovati.

samo molim, u najkraćim crtama, i sa eventualnim citatima jedino ako ima bisera tipa 'the light's winning' itsl.
javlja mi se da je ovog puta naravoučenije 'the dark's winning'?

Napastvovana i Alkoholičar u krevetu motela razmenjuju traume kad ih prekine telefon gde im ubica javlja da je smakao Pederaša i da je sve smešteno Alkoholičaru.

Odjednom i ničim izazvano, Alkoholičar shvati da je Birdman set fotograf.

Posle dosta peripetija Alkoholičar sačeka Birdmana na aerodomu, gde on poludi i nasrne na korumpiranog crnju mačetom, a cajkani sa aerodroma ih izrešetaju obojicu.

Napastvovana i Alkoholičar beže.

Ovo dosada je bolji deo finala.

Nekako završe kod Frenka. Kome iz neobjašnjenih razloga treba Alkoholičar da pobedi ruse.

Alkoholičar i Frenk smandrljaju ruse kao keks, izvuku se sa brdom para.

Sve su rešili. Hepi end.

Razdvoje se svaki na svoju stranu.

I obojica zaginu. Pare besmisleno izgubljene.

Sledi epilog.

Vidimo kako glavni zlikovac, sin bivšeg gradonačelnika, daje zakletvu kao novi gradonačelnik.

Vidimo svečanu ceremoniju gde panduri otvaraju autoput pod Pederaševim imenom, dok su prisutne Lolita Davidović i verenica sa detetom.

Vidimo Alkoholičarovu bivšu kako dobija nalaz kako je Alkoholičar pravi otac njenog deteta.

Negde u Meksiku vidimo Napastvovanu sa malom bebom koju joj je napravio Alkoholičar. I Frenkovom ženom. U lezbo zajednici.

Sreća sreća radost.

Ghoul

znači, peđer je ipak zaistinski strado, ko što sam i reko? ništa misteriozna rezurekcija, ranama usprkos, ovog puta?

al ne reče kako mafijaš i alkos stradaju? udare autom u banderu?

znači, alkos je napravio džindžera?

znači, alkos tajnu maskiranog ubice rešava putem božanske intervencije i naprasnog zadahnuća?

Linkin

Nema vaskrsnuća Pederaša ovaj put, kao što je Rast uskrnuo u finalu.

Pa napisao sam još juče kako Alkoholičar nastrada. To je ona scena sna iz treće epizode. A ubice su njegov šef, koji je ubio i Pederaša, i ekipa.

Quote from: Linkin on 09-08-2015, 18:49:13
"I see you, running through the trees. You're small. The trees are like giants. Men are chasing you... You step out the trees, you ain't that fast. Now, son, they'll kill ya. They'll shoot ya to pieces."

Frenk zameni pare za dijamante i napavi lažni pasoš ali ga presretnu oni meksikanci kojima je obećao da će da rasturaju drogu u njegovim objektima. Pa ih zapalio.

Daje im lovu da izglade dogovor. Oni pristanu ali krenu da odlaze ostavljajući ga usled pustinje.

On tu počne da kuka, pa mu jedan od meksikanaca zatraži odelo. On nasrne na njega pa mu raspore stomak.

Onda sledi duga scena Frenkovog umiranja dok šeta pustinjom gubeći krv.

Halucinira oca. Pa neke crnje iz kraja. Pa nekog lika što je likvidirao.

Na kraju vidi svoju ženu. U belom. Koja ga obavesti ga se zaustavio još nekoliko metara ranije.

On se okrene i vidi svoj leš. Tu i Frenkov duh padne na zemlju.

Ili je halucinirao pa je tu umro. Teško je reći. Nebuljoza.

Quote from: Ghoul on 10-08-2015, 14:01:27
znači, alkos je napravio džindžera?

znači, alkos tajnu maskiranog ubice rešava putem božanske intervencije i naprasnog zadahnuća?

Da, Alkoholičar je otac Čeda. U zadnjim trenutcima pokušava da mu pošalje voice fajl na email, ali ne uspeva jer je attachment verovatno preveliki. Čed nikad neće saznati poslednje mudrolije velikog Alkoholičara sa zelenom i crnom aurom.  :cry:

Pa, Alkoholičara prosvetli valjda seks sa Napastvovanom i saznanje Pederaševe smrti. Ima logike.

Ima tu neki citat koji sam zaboravio, gde mu Napastvovana kaže da joj deluje kao čovek koji se tek probudio i pokušava da nadoknadi propušten život.

Ghoul

zahvaljujem.

sad mi je još draže što sam ovo ugasio na pola 2. epizode i reko - a, ne, nema šanse, ni minut dalje.

Albedo 0

Quote from: Father Jape on 10-08-2015, 13:10:19
Dobro, hoćete li nas sada više pustiti na miru? :lol:

bože, zar da se tako obraćaš mentalno oboljelom čovjeku???  8-)

crippled_avenger

Druga sezona je bolja od prve. Ko misli drugačije, zalutao je u diskusiju o dramskim umetnostima.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

eddie coyle

Quote from: crippled_avenger on 10-08-2015, 18:21:39
Druga sezona je bolja od prve. Ko misli drugačije, zalutao je u diskusiju o dramskim umetnostima.

Bilo je mana ali bilo je i Mana, tako da je ispalo OK na kraju...

Linkin

Rotten 29%

Finale je ubedljivo najgore ocenjena epizode u sezoni i istoriji ove serije. Sve ranije ocene su išle preko 50%.

Vrlo moguće da je prva sezona bila zapravo lošija od ove. Samo što se nije videlo od šminke.

Možda je pravo vreme da se napravi revalorizacija prve sezone sa stanovišta da je druga bolja. Što tvrdi Picolato.

Ghoul

Quote from: crippled_avenger on 10-08-2015, 18:21:39Druga sezona je bolja od prve. Ko misli drugačije, zalutao je u diskusiju o dramskim umetnostima.

koješta.
kao što rekoh u diskusiji s nekim strancima, "I understand that TD2 is more 'consistent', but so what? if it's consistent with the charmless, spiritless, witless stuff as presented in ep.1 - I don't care."
ako ovu sezonu 'boljom' čini to što je legitimno, dosledno i konsekventno (bez obmane i laži i kvarnjaka kao u 1. sezoni) sprovela budalaštine jasno nagoveštene u 1. epizodi, to može da kaže samo neko ko zna samo školske definicije kvaliteta ali ne ume da i sam kvalitet proizvede.

Petronije

Solidno finale, ali ipak S1>S2.
Arm the Homeless

Albedo 0

odlična sezona, Picolato isporučuje po običaju, finale stvarno totalno konzistentno

ni po babu ni po stričevima, ni po Frenku ni po Reju!

treba imati muda za to, a zna se kome su muda ko lubenice. Picolato!

s1 ili s2 za mene nije dilema, rijetko koja druga serija može da se uopšte poredi sa Picolatovim čudesima!

i ja sam osjetio da je dvojka bolje šljakala, ali jasno je da dvojka gubi mnogo ako se posmatra bez keca

kec je baza, dvojka je nadgradnja, za mene nemaju smisla jedna bez druge

definicija tru detektiva u udžbenicima: najbolja serija svih vremena!

Petronije

Drago mi je da su Rej i Frenk mrtvi. Rej se manje - više svesno žrtvovao, ali je umro punog srca, to je jasno. Frenk je umro jer je pohlepno govedo. Obojica su slepci i nisu bolje zaslužili. Rej je i ovako trebao da umre 2 puta, jednom kada ga je birdman upucao a drugi put kad je ušmrkao pola kubika koksa, sve posle toga ga je Picolato častio :mrgreen:
Arm the Homeless

Linkin

Rej i Frenk su suprotnosti, antipodi. Nisu slučajno zaginuli istovremeno.

Rej nije mogao da se pomeri. Fiksiran na prošlost, ono što se dogodilo. Stoji u mestu. Spor je. Troši vreme na stvari koje su "failed". Umesto da ide dalje sa Ani, nadoknadi propušteno, on se vraća uvek unazad.

Frenk sa druge stane nije znao da stane i kaže "dosta". Uvek ide hrabro napred, u budućnost. Čak ni u pustinji, gde nema nikakvog smisla i nade. Ne priznaje da je gotov. Iako je gotov otkad ga je Kasper izdao.

Ono što su obojica bili to su obojica i platili.

A i pederaš, sa svojim nepriznavanjem onog što jeste, epizodu pre njih.

Ali, sve se to dalo ispričati sa puno manje bespotrebnih digresija.

Ghoul

Quote from: Ghoul on 04-08-2015, 08:43:19
Quote from: Linkin on 04-08-2015, 02:10:15
Pa pogledaj zadnje dve ili tri epizode. Ništa se ionako ne dešava i ne objašnjava, sem na kraju. Prvih pet epizoda komotno preskoči.

čekaj, ti OZBILJNO oćeš da me nateraš da gledam OVO?

ne rekoh li ja da ću mudro sačekati dajdžest verziju.
evo, recimo, cela 2. sezona sažeta u 2 minuta - to mi daj, bre! kakvih 9 sati - ovo je SUŠTINA:

http://youtu.be/mz2BhtYFq7U

Linkin

Pazi kad sam isti klip hteo da ti okačim, da nadoknadiš propušteno! Snaš'o si se! :|

Dybuk

Linkine, protestvujem  zbog mikroagresije tipa alkoholicar i napastvovana. :twisted: Ali istini za volju, ne mogu reci da sam se nesto vezala za likove. Te mi ni njihova pogibija nije tesko pala.
Ok finale, sve korektno povezano i izvedeno, s tim sto mi je sami kraj najbolji uz opasku: jbg, 1 night stand pa odma' dete! I to musko :roll: , glupavo i vec vidjeno ali ok, Ani rece da se Rej bas bas potrudio da nadoknadi propusteno :roll:
Za kompletnu sezonu jedna mrsava 6-ca, sto je dosta nize od 9-ke koliko je od mene dobila prva sezona.

Albedo 0

Quote from: Petronije on 10-08-2015, 22:00:47
Drago mi je da su Rej i Frenk mrtvi. Rej se manje - više svesno žrtvovao, ali je umro punog srca, to je jasno. Frenk je umro jer je pohlepno govedo. Obojica su slepci i nisu bolje zaslužili. Rej je i ovako trebao da umre 2 puta, jednom kada ga je birdman upucao a drugi put kad je ušmrkao pola kubika koksa, sve posle toga ga je Picolato častio :mrgreen:

i na stanici ga spasila Ani :)

a preživio je i pucnjavu u 4. epizodi

on je realno i dalje živ 8-)

a obojica su se previše upleli u vinčijevsku mrežu i nisu mogli da se iskobeljaju kao ličnosti nisu mogli da se promjene, bar je meni tako djelovalo

inače, Frenk i Rej su mi kao Bojd i Rejlan iz Justified, s tim što su Justified zasrali na kraju, oni su realno morali da se uortače kao Frenk i Rej, a napravili su preveliko ideološko čistunstvo, krimos u zatvoru, pajkan prepošteni, blah...

da ne pričam da je Džordan nastupala kao par sisa na nogama, ponavljajući ulogu Ave Krauder 8-)

eddie coyle

Quote from: Pizzobatto on 11-08-2015, 01:35:34
Quote from: Petronije on 10-08-2015, 22:00:47

i na stanici ga spasila Ani :)

inače, Frenk i Rej su mi kao Bojd i Rejlan iz Justified, s tim što su Justified zasrali na kraju, oni su realno morali da se uortače kao Frenk i Rej, a napravili su preveliko ideološko čistunstvo, krimos u zatvoru, pajkan prepošteni, blah...

da ne pričam da je Džordan nastupala kao par sisa na nogama, ponavljajući ulogu Ave Krauder 8-)

Nije bas da Rejlan i Bojd nisu silom prilika saradjivali par puta ali mislim da te njihove nepremostive razlike nisu toliko do ideoloskog cistunstva serije koliko do samog lika Rejlana, mislim da se on preko Bojda i svih ostalih krimosa koje je jurio u stvari razracunavao sa Arlom i tim kriminalnim nasledjem, ako bi se uortacio sa njima bio bi isti kao on a za njega bi to bilo nedopustivo...

Albedo 0

ima tu jedan drugi aspekat, a to je posljednja scena u Justified, kad govore u zatvoru kako su zajedno kopali ugalj, to mi je posebno zasmetalo, mislim kao nepremostive razlike a ono svi iz rudarskog, radničkog grada, ne ide mi da će jedan od njih da krene protiv ostalih

a Frenk je imao jednu dobru opasku u tom smjeru, kako je rođen pri dnu finansijske ljestvice i da ga to opravdava, i realno je čovjek u pravu, stvarni lopovi su visoko iznad njega, dok Rejlan krši zakon (zar ne bješe ubio čovjeka?) a ne biva kažnjen, dok hoće kaznu za sve ostale

iako je, kako reče, kopao ugalj sa njima. Stvarno ne očekujem od radničke klase takvu privrženost korumpiranom kapitalističkom poretku, da kažnjava lopovluk kao da brani Božiju zapovjest. Ćale mu tu stvarno fingira kao glavni neprijatelj, ali to što on to prenosi na sitnu ribu poput Bojda mi nije uvjerljivo

Rejlan je ispao suviše čist, i Farelov lik mi je tu u stvari mnogo pošteniji. U Justified, naravno, nema niti jednog korumpiranog maršala, kamoli gradskog funkcionera ili političara, jes' vala

znaš kako je išlo na kraju Justifed, zahvalnost servisu američkih maršala i tome slično, previše je njihovog uticaja bilo, totalno čista podjela na nas i njih

oni kao radnička klasa nisu morali da se glože, dakle ideološki mi je logična bila saradnja Reja i Frenka, dok sukob Rejlana i Bojda jednostavno nije. Sve do zadnje sezone njihov odnos bio je znatno fleksibilniji, baš se ukrutio u finalnoj godini, i meni lično postao neprirodan

s ćaletom ili bez ćaleta, mislim i Velkorov ćale je Holoveja i Berisa smatrao odličnim pajkanima, a dio penzije mu je oduzet iz nepoznatih razloga, šta da pomislimo o svemu tome...

dakle, krećem od toga da mi Rejlanovo čistunstvo nije održivo samo na osnovu odnosa s Arloom, ili da on nije sposoban da razumije realo sitni Bojdov kriminal, kako to mogu da prihvatim kad pola srpskih junaka u stvari spada u neku vrstu drumskih razbojnika, i postoji narodno predanje koje opravdava kompletnu hajdučiju. Mnogo veliko moralističko naravoučenije mi je nabacano na kraju Justified, s ćaletom ili bez njega

mojih 5 centi, naravno, ne mora niko da se složi

Linkin

Quote from: Dybuk on 11-08-2015, 00:37:15
Linkine, protestvujem  zbog mikroagresije tipa alkoholicar i napastvovana. :twisted: Ali istini za volju, ne mogu reci da sam se nesto vezala za likove. Te mi ni njihova pogibija nije tesko pala.
Ok finale, sve korektno povezano i izvedeno, s tim sto mi je sami kraj najbolji uz opasku: jbg, 1 night stand pa odma' dete! I to musko :roll: , glupavo i vec vidjeno ali ok, Ani rece da se Rej bas bas potrudio da nadoknadi propusteno :roll:
Za kompletnu sezonu jedna mrsava 6-ca, sto je dosta nize od 9-ke koliko je od mene dobila prva sezona.

Što meni? Trebalo bi valjda da protestvuješ Picolatu što je likove sveo na teške karikature. ;)
U jednom rivjuu porede ih sa likovima nekog nedovršenog stripa Franka Milera. Što meni ima smisla, jer me je finale najviše podsetilo na filmove Roberta Rodrigeza. Nasilje, besmisao, konfuzija. To je otprilike to. Kad sam rekao da se Picolato pravi da je Tarantino, na početku ove sezone, realno sam ga precenio. On je apsolutni Rodrigez. S tim što je iskoristio scenarističku karijeru da ga lansira u režiju, umesto low budget filma. I, ako ćemo pošteno, nisam nešto video da nas Rodrigez zavlači 7 sati da bi nam objasnio o čemu se radi, već je čovek iskren i jasan od početka. Ali pretenzije i krajnji dometi su tu negde. Kao i količina treša, kiča i klišea. Malo da se raščiste još gledaoci, što Picolato sve uspešnije postiže, pa će u budućnosti otprilike privlačiti isti masu fanatika spremnih da nekritički gutaju sve što tatica Picolato servira.

Kritičari na RT su uspeli došli do koncenzusa vezano za finale:
"Critics Consensus: A disappointing ending to a disappointing season, 'Omega Station' was packed with incident but ultimately failed to tie together the many narrative strands of True Detective's second incarnation."
Kao što sam dosta ranije predvideo, najveći greh finala je u tome što nijedan mogući rasplet nije mogao da udovolji nedovoljno usmeravanim očekivanjima gledalaca (još jednom, džaba Picolatu jadikovke da nije servis sa ispunjavanje želja, deo njegovog posla jeste da se izbori sa individualnim očekivanjima) koji su se pogubili u gomiletini sadržaja sasvim napotrebno nabacivanoj 7 epizoda. Sve se to dalo skratiti na dva celovečernja filma, koja bez te gomiletine digresija možda ne bi bila ni tako dosadna. Picolatu nije uspelo da svoju priču koherentno izloži, već je lutao, i gledaoci su mu lutali. Ovim ugovorom za 8 epizoda svake godine Picolato nikad i neće uspeti da nam da neki bolji rezultat. On jednostavno taj ugovor mora sam da raskine i da se ubaci u neki malo kraći format od serije od 8-9 sati koji mu uopšte ne leži. I gde neće moći ovoliko da se raspline. Opet je uspeo da razočara i neke gledaoce koji su ga frenetično branili 7 epizoda do finala. I to još od gledalaca razočaranih prošlogodišnjim finalom. I to će tako sad izgleda da se nagomilava i nagomilava, od finala do finala. Koliko HBO bude mogao da istrpi.

Albedo 0

Dybuk, pliz, ne hrani trola

Linkin

Trol ove teme, koji ima preko dve trećine svih postova, uspešno priča sam sa sobom.

Taj fenomen ljudi Sagite gledaju od prošlog finala. I jasno im je da leka nema. 8-)

Dybuk

.......................Takodje mi se dopala ona scena gde smrtno ranjen Frenk halucinira i hoda u susret smrti u pustinji. Posebno detalj sa lesinarima i deo sa Dzordan. Sta cu, izgleda sam hopelessly romantic

Mislim da je sada pitanje svih pitanja: Ko gleda 3 sezonu?

Bata i Linkin sigurno :evil: a ostali?

Petronije

Pa svi gledaju ako bude. Nego, kako je Rej skontao ko je birdmen? Sinulo mu tek tako? To mi je bas onako zasmetalo, moglo je to malo elegantnije, makar da su uzeli da opet pretresaju dokaze i slike iz ocaja, kao u svim ostalim detektivskim filmovima i serijama
...
Arm the Homeless

Dybuk

Pa provalili su da su brat i sestra umesani u ubistva, metodom eliminacije, nemam pojma. :?:

edit a da upali su mu u studio i nasli masku tice.

Petronije

Quote from: Dybuk on 11-08-2015, 13:11:47
nemam pojma. :?:

To ti pricam, nemam ni ja pojma :mrgreen: moguce da sam propustio neku finesu u dijalogu ali ako se dobro secam Rej je samo skontao da je brat - set fotograf, tek tako ???
Arm the Homeless

Linkin

Meni samo nije jasno kako nismo videli i Aninog oca u sceni u Venecueli, gde drži dete i kaže "Moj unuk ima najveću auru koju sam ikad video na jednoj bebi - zelena i crna. Ispunila je čitavu sobu! Mora da je živeo stotinu života. Čekaj malo, pa..."

I tu ga prekida špica. Kraj. Svršavanje. Najbolja serija svih vremena.

Dybuk

Albedo 0

Zapitali su se šta je Kasperova sekretarica radila na filmskom setu, i odatle krenuli

Elem, Linkin prije 3 mjeseca nije znao ni kako se čita prezime Pizzolatto, ali mržnja prema Bati je nepresušna, i drago mi je što će gledati i 3. sezonu, godi mi da imam takav uticaj

singerica

S03 će biti rimejk prve sezone. Jedino što je Pizzolato napisao da valja, i što će ikad više napisati..

Dybuk

E ako bude rimejk, i jos sa zombijima ima da gledam. :mrgreen:

Albedo 0

Quote from: singerica on 11-08-2015, 13:21:29
S03 će biti rimejk prve sezone. Jedino što je Pizzolato napisao da valja, i što će ikad više napisati..

mojne da piješ ako ti škodi, oće to od crnogorske loze, posebno prvijenca 8-)

elem, volio bih da se ona glasina o Marti Stjuart i Džastinu Biberu pokaže kao tačna, to bi bilo pregenijalno

ali volio bih i neku kompjuterašku sezonu, da Picolato ispravi Mr Robot fail

Linkin

Quote from: Pizzobatto on 11-08-2015, 13:20:15
Elem, Linkin prije 3 mjeseca nije znao ni kako se čita prezime Pizzolatto

Pustimo Linkina. Kako ljudi koji su sarađivali sa Pizzolattom izgovaraju njegovo ime?

Dvadeseta sekunda i 'Z' k'o vrata.

http://youtu.be/3L6N6Mr6ZqI

Petronije

Zapitali su se šta je Kasperova sekretarica radila na filmskom setu, i odatle krenuli

Elem, Linkin prije 3 mjeseca nije znao ni kako se čita prezime Pizzolatto, ali mržnja prema Bati je nepresušna, i drago mi je što će gledati i 3. sezonu, godi mi da imam takav uticaj
Tako je. Rej postaje True Detective tek kad pojebe nesto, inace mu mozak ne funkcionise. Sto od cirke&gudrovine, sto od nejebice :lol:

Quote251 00:16:37,133 --> 00:16:39,466 Koga sad imamo? 252 00:16:40,670 --> 00:16:43,587 Djevojka Erica, nestala u vjetar. 253 00:16:50,312 --> 00:16:51,762 Bilo ih je dvoje. 254 00:16:51,764 --> 00:16:54,815 Djece... dječak, djevojčica. -Što? 255 00:16:54,817 --> 00:16:57,017 Ispitivanja na terenu, na tom filmskom setu. 256 00:16:57,019 --> 00:17:00,404 Imala je listu osoblja. Bio je i momak tamo. Fotograf na setu. 257 00:17:00,406 --> 00:17:03,190 Pričala je s njim. Godine odgovaraju. 258 00:17:03,192 --> 00:17:05,743 Jebote, oni čak i sliče. 259 00:17:05,745 --> 00:17:08,529 Fotograf na setu. Lenny Tyler. 260 00:17:08,531 --> 00:17:11,331 To je brat. Laura i Leonard.
Ovaj detalj i Frank - Jordan white suit proseravanje su mi jedino zasmetali u finalu, sve ostalo je bilo na mestu, sat ipo prolete za cas.
Arm the Homeless

Father Jape

Voditeljka ovde izgovara sa /ts/ a ne sa /z/, ali mislim da on sam nigde ne kaže:

https://youtu.be/IcthOOSCO3Y

Ali uglavnom u sličnim imenima sličnog porekla bude u engleskom /z/.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Linkin

Quote from: Ghoul on 10-08-2015, 14:01:27
znači, peđer je ipak zaistinski strado, ko što sam i reko? ništa misteriozna rezurekcija, ranama usprkos, ovog puta?

al ne reče kako mafijaš i alkos stradaju? udare autom u banderu?

Evo i vizuelno!

Frank's Last Walk

Ray Forest Shootout

Paul Checks Out

Albedo 0

z se čita dz ili c (engleski zed u italijanskom je dzeta), srpski nema dz, dakle čita se c, tu nema nikakve dileme, ipak je pravi fenomen kad ga neko čita K kao Linkin koji je na topik o seriji došao samo zbog Bate, i ostaće tu sve dok je i Bata tu. How cute.

Jel postoji uopšte jezik u kojem se z čita k, u koju školu nam je išao Umobolni

no, ipak je najveća bolest ovo bjesomučno kopipejstovanje ispraznih tekstova, totalna neoriginalnost u nastupu, zar je ova serija zaslužila tako neinventivnog negativca, koji pokušava od Sagite da napravi englesku Blic Ženu

Albedo 0

Quote from: Petronije on 11-08-2015, 13:31:59

Tako je. Rej postaje True Detective tek kad pojebe nesto, inace mu mozak ne funkcionise. Sto od cirke&gudrovine, sto od nejebice :lol:

Quote251 00:16:37,133 --> 00:16:39,466 Koga sad imamo? 252 00:16:40,670 --> 00:16:43,587 Djevojka Erica, nestala u vjetar. 253 00:16:50,312 --> 00:16:51,762 Bilo ih je dvoje. 254 00:16:51,764 --> 00:16:54,815 Djece... dječak, djevojčica. -Što? 255 00:16:54,817 --> 00:16:57,017 Ispitivanja na terenu, na tom filmskom setu. 256 00:16:57,019 --> 00:17:00,404 Imala je listu osoblja. Bio je i momak tamo. Fotograf na setu. 257 00:17:00,406 --> 00:17:03,190 Pričala je s njim. Godine odgovaraju. 258 00:17:03,192 --> 00:17:05,743 Jebote, oni čak i sliče. 259 00:17:05,745 --> 00:17:08,529 Fotograf na setu. Lenny Tyler. 260 00:17:08,531 --> 00:17:11,331 To je brat. Laura i Leonard.
Ovaj detalj i Frank - Jordan white suit proseravanje su mi jedino zasmetali u finalu, sve ostalo je bilo na mestu, sat ipo prolete za cas.

zbrzali su prvo, al drugo je ok, mislim Frenk i jeste karikatura, čitavo vrijeme glumi nešto sa svim tim frazama, i jezik mu se pročišćavao kako se sve više vraćao korijenima, dakle kriminalu, kao gangster bio je sve tečniji

no sam završetak je slikovito prikazao tu raspolućenost, dokle je koji Frenk hodao, jelte. Tako da je njegova izvještačenost u vezi white suit priče u stvari logična, on jeste obični gangster koji je htio da bude nešto više od toga

Linkin

Quote from: Pizzobatto on 11-08-2015, 15:24:41
ipak je pravi fenomen kad ga neko čita K kao Linkin koji je na topik o seriji došao samo zbog Bate, i ostaće tu sve dok je i Bata tu. How cute.

Nikad nisam čitao kao K, već kao Z. Kao što izgovara Tejlor Kič. Moguće i sam Pizzolatto.

Linkin je Detektiva gledao pre godinu dana. Dok nije znao ni za Batu ni ovaj topik.

Ali, eto, samo Bata vidi samo Batu na ovom topiku.

I, ikao čitav svet sagledava Detektiva kao đubre, to se samo na Sagiti doživljava kao bog zna kakvo sporno mišljenje. Jer tako to Bata vidi. Smehotres.

http://youtu.be/6WQF_3t8zOU

http://youtu.be/z69okEsF-5U

Dybuk

Jos jedan detalj oko Ani i Raspucina. Ona kaze da joj nije ni prisao samo joj govorio kako je 'lepa', da li je blokirala deo gde je zlostavljana/napastvovana, ili ju je ovaj pedo samo onako drzao negde 4 dana diveci se lepoti? Mislim, nije realno, ali njeno secanje upucuje na to...
I stvarno mi se svideo deo gde se ona stidi i krivi sebe sto je bila 'ponosna' jer neko misli da je lepa, pa makar i takav bolesnik - sto ce se kasnije ispostaviti. Bas dobro locirano, psiholoski.