• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

True Detective

Started by Father Jape, 21-01-2014, 16:06:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Albedo 0

ispade da je to spominjanje polnog organa gore od brutalnog rušenja elementarnih pravila civilizovanog dijaloga, divljačkog spamovanja i trolanja za sve pare

očigledno ne živimo na istoj planeti, a na mojoj živi čak i Svetislav Basara

Dybuk

Psovke i divljacke uvrede jesu rusenja elementarnih pravila civilizovanog dijaloga.

Linkin

Quote from: Ygg on 18-08-2015, 18:00:41
Quote from: cujkebr on 14-08-2015, 22:54:48
bolesni ego jedne obicne dijabole

Upravo onaj koji ne može da se iskontroliše kad ga neko provocira je diabola koja ima žešće probleme sa bolesnim egom.

Dakle, jasno je da se radi o introspekciji. cujke nam je sve pokazao. Prvo se indirektno okrio kroz 'opis mene', a onda i direktno. :lol:

Albedo 0

Quote from: Dybuk on 18-08-2015, 18:18:03
Psovke i divljacke uvrede jesu rusenja elementarnih pravila civilizovanog dijaloga.

naravno da nisu. Ne sporim ničije pravo da prijavi psovanje, i neka svako bude kažnjen, ali psovke su samo pjena na uzburkanoj površini, dok ovdje neki radioaktivnu a probušenu burad glomaznih idiotizama bacaju u duboko more, ali to kao nije problem.

Samo ne znam šta je onda ako nije problem, jer je bukvalno blokiralo bilo kakvu smislenu raspravu. Psovka (sem neki ekstremni slučaj) to bar ne blokira.

Dybuk

Naravno da jesu. Ja i govorim o ekstremnim slucajevima, mada mozda je tvoj prag tolerancije visi od moga.

Da se razumemo, nije problem u psovci kao takvoj, iskoriscenoj u vidu uzvika ili uzrecice, vec o psovci upucenoj na neciji racun, u kom slucaju to prelazi u uvredu i napad na licnost. Naravno da je otezavajuca okolnost kad je ta psovka teska, to prakticno prelazi u eksces i govor mrznje. Dakle, sto bi rekli, verbal abuse. Razumes?

Stipan

A ja mislio da vi pričate o TV seriji....

Albedo 0

Quote from: Dybuk on 18-08-2015, 18:34:09
Naravno da jesu. Ja i govorim o ekstremnim slucajevima, mada mozda je tvoj prag tolerancije visi od moga.

naprotiv, moj prag tolerancije je probijen prije 10-15 strana

samo što mene ne interesuju te površinske stvari, no što bi se reklo - ''metafizički'' bezobrazluci

tebi to ništa nije smetalo, hm, valjda si navikla da takve pogane gluposti tolerišeš

pitam se onda u kakvom to svijetu živiš

saturnica

Quote from: cujkebr on 18-08-2015, 16:27:18
Quote from: Dybuk on 17-08-2015, 12:48:39
Aman! Ka' ce pauza da danemo dusom?  :lol:
Poslusajte vi nasu tuzibabu da vas ne bi prijavila administratoru, ona tako razresava sve polemike, jedna divna, fantasticne osoba, blago tvojim roditeljima na tako jednoj sveobuhvatnoj i karakternoj personi.Svaki post mora da zadovolji njene visoke moralne standarde, inace: repoted btw.
Cujke is back!!

Dybuk

Quote from: Batapitam se onda u kakvom to svijetu živiš

U realnom svijetu. Gde onakvi napadi ne prolaze nekaznjeno - tumaci ovo i metafizicki ako hoces. :)

Albedo 0

Živiš u svijetu u kojem uhapse nekoga što je ukrao žvaku, a onaj s milijardama je počasni građanin društva.

te mu neki sagitaški velikani vježbaju strogoću na cujketovim žvakama

to ti je ta ''metafizika''

Dybuk

Let me guess, u toj prici Linki je pocasni gradjanin drustva? :lol: Pa dobro, svako ima svoj 'angle', te tako ko o cemu baba o ustipcima, ne branim. Stavise, razumem.

Albedo 0

ne, bogami, najgori bijednici mogu najodvratnije stvari da učine, a da pritom to sve urade lagano, s osmjehom, bez ružne riječi, efektno i gotovo pristojno, sve po bontonu, možda čak i estetski ugodno

a onaj ko misli da su najveći ljigavci oni koji koriste psovke taj fundamentalno griješi, nevezano za bilo kakav angle

Dybuk

Evo ovako, u povrsnoj komunikaciji gde sagovornik nije bliska ili meni vazna osoba, mnogo vise cenim 'pro forma' uljudnost i civilizovanu komunikaciju nego primitivizam, ma koliko iskren bio. Drugim recima, ocekujem od poznanika ili povrsnih kontakata neki nivo, a bliski ljudi...njima se i prostote dozvoljavaju. Uopste mi nije vazno koje su namere i kakva je osoba, ukoliko ne kanim s tom osobom da se srecem i druzim. A bogami posle primitivizma i licnih uvreda, komunikacija je prilicno gotova.

Ako ti mislis da neki ljudi imaju istu hrabrost uzivo i na netu, grdno se varas.

Albedo 0

niko ti ne brani da škartiraš cujketa, on neka se sam brani ako hoće

Dybuk

Uh, sorry ali to sto pricas nema smisla, masis temu xdrinka

Linkin

Quote from: Dybuk on 18-08-2015, 21:16:58
Drugim recima, ocekujem od poznanika ili povrsnih kontakata neki nivo, a bliski ljudi...njima se i prostote dozvoljavaju. Uopste mi nije vazno koje su namere i kakva je osoba, ukoliko ne kanim s tom osobom da se srecem i druzim. A bogami posle primitivizma i licnih uvreda, komunikacija je prilicno gotova.

Na ovom forumu ne očekuj nivo. Osim možda retkih poput Mehe Krljića. I onih koji se izuzetno retko oglašavaju.

Da ljudi žele nivo on bi postojao. Jednostavno ne žele. Demokratskom većinom. Žele prostakluk, a foliraju se da ne žele.

Ovde su ti uvrede i prostakluci najniži i najlakši oblik dominacije.

Dybuk

Dobro, spustam polako kriterijume, adaptiram se :lol: Salim se, vecina je ok i totalno korektna, problem je u tome sto kad naletim na zloupotrebu (relativne) anonimnosti i bezocne napade, ja prosto reagujem, to je moj 'kriz' sto bi rekao jedan clan foruma.

cujkebr

Quote from: Boban on 18-08-2015, 17:11:07
cujke, nisi na najboljem putu da me ne iznerviraš...
Pa sta je bilo Bobane, sta sam sada uradio? Ja sam samo osecao potrebu da se obratim nasoj voljenoj Dybuk, kao velikom polemicaru i moralnoj braniteljki ovog foruma( pa zar nije prijavila moje prostacke verbalne ispade i ja sam joj na tome bezgranicno zahvalan?) Pa zar se ti Bobane , kao jedan priznati i poznati Srpski knjizevnik, ne boris ceo zivot za slobodu govora i izrazavanje( naravno na jedan kulturan i civiliziran nacin),pa sto onda ima da se iznerviras zbog mog obracanja cuvarki morala na ovom forumu(ja je tako vidim, bez ikakvih zadnjih misli)? Ako ti smatras( kao administrator) da ja ne bi smeo da se njoj obracam( ni na koji nacin, naravno pristojno), uredu ja joj se necu obracati( ali mi to onda reci javno, ja malo sporije palim...), jer ja veoma volim ovaj forum i veliki sam ljubitelj horora i fantastike ,pozdrav Bobane.

Albedo 0

Quote from: Dybuk on 18-08-2015, 21:22:52
Uh, sorry ali to sto pricas nema smisla, masis temu xdrinka

temu je odredio Ygg a ne ti, zar ne?

Dybuk

Albedo 0

ovo nije TD tema već 15 strana

Dybuk

Ah, tacno, a onda Ygg, oprosti.

eddie coyle

Jbt, ovi moroni ne mogu da zapamte ni imena likova ali su ipak "objasnili" seriju  :roll:

Albedo 0

Picolatovci polako izlaze iz katakombi. Kraj mračnog srednjeg vijeka je na vidiku!

http://nextprojection.com/2015/08/19/defence-true-detective-season-2/

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

C Q

Batopiz Rejoice!

U danasnjem Blicu - to jest u TV dodatku, nalazi se tekst Jelene Djurovic - 'Pravi Detektiv: Zasto mi se dopala druga sezona'. Najavljuju i nekakvu debatu o kvalitetu druge sezone ili sta vec.

Petronije

Čitao sam, čak sam i uslikao i hteo da okačim ovde ali posle sam se dozvao pameti. Valjda je debata u subotu tj. sutra.
Arm the Homeless

Albedo 0

Petronije

Ma pobrisao sam sve, uglavnom se slaze sa tobom, hvali glumce, Picolata...
Arm the Homeless

Albedo 0

When it comes to True Detective, everyone's favorite punching bag, Quentin Tarantino had this to say:

I tried to watch the first episode of season one, and I didn't get into it at all. I thought it was really boring. And season two looks awful. Just the trailer — all these handsome actors trying to not be handsome and walking around looking like the weight of the world is on their shoulders. It's so serious, and they're so tortured, trying to look miserable with their mustaches and grungy clothes.

cujkebr

Quote from: Petronije on 22-08-2015, 12:37:38
Ma pobrisao sam sve, uglavnom se slaze sa tobom, hvali glumce, Picolata...
Sta ce na ovo da kazu nasi veliki(da ne kazem giga-mega-giga...)i pre svega merodavni kriticari i jos veci polemicari(ekipa spavaca i neznalica)?Mada ja mislim da su za njih zvanicni kriticari sitna riba, oni su njih odavno prerasli.

Albedo 0

eo đurovićke

http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/586059/OSVETA-GREH-ISKUPLJENJE-LJUBAV--Zasto-mi-se-dopala-druga-sezona-Pravog-detektiva

ko što reče Petronije, ništa posebno nije rekla

ali šta je bilo sa tim skupom, jel se desio, zna li ko...

Karl Rosman

Izvinjavam se ako je neko vec spominjao ovo, ali nije li "La isla minima" pravija od Pravog detektiva? Sve je tu:  Pljosnat krug ("Vrana"), i Zuti (sombrero) kralj, Juan & Pedro, mocvare, zrtve, snimanja...i jos mnogo toga, da ne nabrajam. Dakle, zlo prikazano kakvo jeste, i daleko "uzasnije" od gistro natprirodnih/filozofskih  majmunisanja koja je Pizzolato umesio zarad poena kod ________ (uneti izraz za nivo nemanja pojma) publike.

Off t. : Ono, sto-bih-naglasio, a nema veze sa TD je kadar od nekih pola sekunde kada prilikom nocne jurnjave za belom Dijanom kroz zadnje staklo proviri "lice". Svaka cast.
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Ghoul

Quote from: Karl Rosman on 03-09-2015, 14:52:53
Izvinjavam se ako je neko vec spominjao ovo, ali nije li "La isla minima" pravija od Pravog detektiva?

pominjao sam, odavno - ovde:

http://ljudska_splacina.rs/2015/02/marshland-la-isla-minima-2014.html
https://ljudska_splacina.com/

Albedo 0

teške riječi, Roćko, teške riječi! 8-)

Picolatu ćeš ti na istinu!

Karl Rosman

Quote from: Ghoul on 03-09-2015, 15:08:19
pominjao sam, odavno - ovde:

http://ljudska_splacina.rs/2015/02/marshland-la-isla-minima-2014.html

Odlicno. Dobro je sto nisam ulazio u detalje posto bi me optuzio za plagijat. :)
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Ghoul

i ne samo to: da si text objavio negde gde se plaća honorar, tražio bih i svoj %
https://ljudska_splacina.com/

Karl Rosman

Znaci, mog'o si me ZIK!?!

Dobro sam pros'o, dobro sam pros'o...

cujkebr

Quote from: Karl Rosman on 03-09-2015, 14:52:53
Izvinjavam se ako je neko vec spominjao ovo, ali nije li "La isla minima" pravija od Pravog detektiva? Sve je tu:  Pljosnat krug ("Vrana"), i Zuti (sombrero) kralj, Juan & Pedro, mocvare, zrtve, snimanja...i jos mnogo toga, da ne nabrajam. Dakle, zlo prikazano kakvo jeste, i daleko "uzasnije" od gistro natprirodnih/filozofskih  majmunisanja koja je Pizzolato umesio zarad poena kod ________ (uneti izraz za nivo nemanja pojma) publike.

Off t. : Ono, sto-bih-naglasio, a nema veze sa TD je kadar od nekih pola sekunde kada prilikom nocne jurnjave za belom Dijanom kroz zadnje staklo proviri "lice". Svaka cast.
Ovo je stvarno smesno, porediti ovaj prosecni film sa TD sezona 1. Ja ne znam da li je vama od siline pljuvanja po TD-u oslabio vid ali ovde neki ljudi stvarno uporedjuju neuporedivo. Ako je vama taj spanski film bolji od TD s01 onda je stvarno sa vama odsada pa nadalje uzaludna svaka ozbiljna diskusija jer vi stvarno nemate pojma sta je dobar film( ili serija), bez zelje da ikoga vredjam. Za spavaca se ne cudim( on je prespavao prvu sezonu pa kao i uvek bulazni)ali...

Karl Rosman

Quote from: cujkebr on 04-09-2015, 22:37:14
Ovo je stvarno smesno, porediti ovaj prosecni film sa TD sezona 1. Ja ne znam da li je vama od siline pljuvanja po TD-u oslabio vid ali ovde neki ljudi stvarno uporedjuju neuporedivo. Ako je vama taj spanski film bolji od TD s01 onda je stvarno sa vama odsada pa nadalje uzaludna svaka ozbiljna diskusija jer vi stvarno nemate pojma sta je dobar film( ili serija), bez zelje da ikoga vredjam. Za spavaca se ne cudim( on je prespavao prvu sezonu pa kao i uvek bulazni)ali...

Je l to opet pustaju kuci za vikend Cujke? Ako valja se...

De sad malo psovke i to.

cujkebr

Quote from: Karl Rosman on 04-09-2015, 22:56:57
Quote from: cujkebr on 04-09-2015, 22:37:14

Je l to opet pustaju kuci za vikend Cujke? Ako valja se...

De sad malo psovke i to.
Ma ne, pustili su za vikend tvoju mamu i sestru iz ludnice, ja bio tvom ocu u poseti pa video kako ih pustaju za vikend. Cao, cao

Albedo 0

cujke, neeeeeee!

polako s Rosmanom, tvrda je to glava, ali preobratićemo ga, vidjećeš!

cujkebr

Quote from: Pizzobatto on 05-09-2015, 16:02:33
cujke, neeeeeee!

Znas kako je druze, sa covekom budi covek, a sa Karlom Rosmanom budi Karl Rosman( znam da je tesko pasti na taj nivo ali...), sve dugo je uzaludno, a ja sa takvim likovima nemam nikakvog problema da im odgovorim istom merom, ne cackam prvi( jer znas kako je ono kada nesto cackas...) ali na Rosmanovu podmuklu repliku moram da odgovorim, sem toga sve sto sam mu napisao je ziva istina samo sto se on jadan zbuni pa meni pripisuje njegove porodicne dogodovstine... xrotaeye

Karl Rosman

Quote from: cujkebr on 05-09-2015, 18:28:45
cujke, neeeeeee!

Znas kako je druze, sa covekom budi covek, a sa Karlom Rosmanom budi Karl Rosman( znam da je tesko pasti na taj nivo ali...), sve dugo je uzaludno, a ja sa takvim likovima nemam nikakvog problema da im odgovorim istom merom, ne cackam prvi( jer znas kako je ono kada nesto cackas...) ali na Rosmanovu podmuklu repliku moram da odgovorim, sem toga sve sto sam mu napisao je ziva istina samo sto se on jadan zbuni pa meni pripisuje njegove porodicne dogodovstine... xrotaeye

Sve jasno. Vidimo se sledeceg vikenda!

cujkebr

Quote from: Karl Rosman on 05-09-2015, 23:11:58
Quote from: cujkebr on 05-09-2015, 18:28:45
cujke, neeeeeee!

Sve jasno. Vidimo se sledeceg vikenda!
Vazi, napravicemo kvartet,l ti, tvoja mama, tvoja sestra i ja, a ako ti i tatu puste iz ludnice(zajedno sa trobom, mada ne vidim potrebu da ga pustaju jer je to vas sretni dom i skroviste, tu ste svi zajedno) onda kvintet, sa tim da ti sviras frulicu,cao

Karl Rosman

Mlitavo ti je ovo.