• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

True Detective

Started by Father Jape, 21-01-2014, 16:06:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Linkin

Dva Picolatovca k'o armija!

(u smaranju)  :evil:

Ugly MF

Svecano sam resio da kao odgledam 2.sezonu....
Boze mili, koja je ovo bezvezotina......

Ghoul

Quote from: Ugly MF on 08-09-2015, 00:12:48
Svecano sam resio da kao odgledam 2.sezonu....
Boze mili, koja je ovo bezvezotina......

heh, ko ne sluša ghoula i zaslužuje svu patnju koja ga strefi! :D
https://ljudska_splacina.com/

cujkebr

Quote from: Linkin on 06-09-2015, 23:32:12
Dva Picolatovca k'o armija!

(u smaranju)  :evil:
Prvo junace, ja nisam Picilatovac( meni je prva sezona neuporedivo bolja) a drugo zar ti kao najveci prepisivac( kacitelj tudjih kritika i linkova ka tudjim kritikama) i smarac na forumu pises o smaranju?!Pa ti si na 38 strana pisao jedno te isto, jebote, da li si ti ikada cuo za ogledalo( samokriticnost, sta to bese Linkine?) ?Ajmo prebrojati tvoje i moje postove, pa ko se vise ponavlja neka jede ... sta mu sleduje da jede.Nemoj samo ti pisati o smaranju pa to je tvoje middle name!

Linkin

Quote from: cujkebr on 08-09-2015, 17:51:52
zar ti kao najveci prepisivac( kacitelj tudjih kritika i linkova ka tudjim kritikama) i smarac na forumu pises o smaranju?!

Naravno.

Zato što vidim da tebi uopšte ne smeta kad to sve vreme koliko mene nema na forumu radi tvoj ortak Picolatovac.

Da prebrojimo koliko puta si za vreme moje odsutnosti propustio da luduješ zbog kačenje tuđih kritika i linkova?  :)

Dybuk

Ma pusti ga, vidis da ciljano smara tebe, Karla i mene, a drugima na negativne komentare ne sme da skace za vrat.  :) On je ovde samo zbog tebe i Karla (posto sam ja batalila temu kad se serija zavrsila)*

*mada sad kad sam prokomentarisala....kuku majko kuku oce :(

Karl Rosman

Hahahaha! Sama pala, sama se ubila.

Ma i meni nije vise zanimljiv. Da se bar mane prostakluka, pa nekako. Ovako samo tone u svoju septicku jamu bulaznjenja. Dovoljno je da mu napises, pajz sad:

Hej, Cujke! Jadnice, jadni!

I sacekas vikend.

Dosadno do zla boga...
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Dybuk

:) Karl, ako smem da primetim, lep ti je smisao za humor. Ono, prefinjen sarkazam, bas majstorski. Veri nojs. Eto, iscrpla sam komplimente za danas :lol:

Linkin

Quote from: Dybuk on 08-09-2015, 20:58:52
On je ovde samo zbog tebe i Karla (posto sam ja batalila temu kad se serija zavrsila)*

*mada sad kad sam prokomentarisala....kuku majko kuku oce :(

Isto kao ja. Ja u principu ignorišem posto vidim da lokalni Picolatovci (dvojac bez kormilara) love i najmanju naznaku pažnje ovom topiku da od toga prave marketing jednoj totalno prosečnoj seriji koja je još u finalu prve sezone prokockala i najmanju mogućnost da ikada postane kulti klasik...

Albedo 0

Quote from: Karl Rosman on 08-09-2015, 21:15:08
Da se bar mane prostakluka

jes ti to dao dinar da uđeš u kolo a sad bi dao dva da izađeš? :)

Karl Rosman

Ma jok. Mirisao mi je na psiha, a ovako ispade jadnik.

Priznaj da je i tebi dosadio.  :)

Edit: Ha! I ovo da jednom cujem. Hvala!  xcheers
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

cujkebr

O Rosmane, pola deset a ti jos budan, dobroje, dobro je,  napredujes jos samo da napises nesto pametno, ne moze to odjednom ali nada umire poslednja. Toliko glupih i nesuvislih postova od jednog coveka ipak ne moze to bas svaki obican glupan, mada tuzibabica je duboko dirnuta,  btw. repoted au pa to je vec neko drugi napisao, moj bad. :) Karl, duso, stvarno ti je prefinjen smisao za frulicu, ako smem da primetim kada ti zasviras  frulicu to je bas majstorski, nekako lepo, very nojs

Dybuk

Quote from: Karl RosmanMirisao mi je na psiha, a ovako ispade jadnik.

cujkebr

Quote from: Dybuk on 09-09-2015, 01:00:01
Quote from: Karl RosmanMirisao mi je na psiha, a ovako ispade jadnik.

Kao sto vec rekoh pametnice: torrenti, skines twin peaks, odgledas obe sezone( znam da nije lako, ima puno epizoda ali sta ces ne mozes uvek u zivotu precicom i tuzakanjem)pa  se onda vratis na ovaj topik, ovu temu i tek onda mozes da napises nesto sto ima smisla, i onda mozda ljudi o tebi nece misliti da si najveca neznalica na zadatu temu.Do tada u tvom je interesu da cutis i da nista ne komentarises jer ce ispasti da ono cega se drugi stide ti se time ponosis.Ovo je za tvoje dobro i u tvom interesu, vidim ja da ti sporije kopcas, ali dobro je nije to samo tvoja greska( majka priroda je tu poprilicno uplela svoje prste), nisi ti jedina takva, ima vas dosta.

Karl Rosman

Dobro jutro, Cujke!

True Detective je ocajna serija. Druga sezona malo popravlja utisak, ali prva je stvarno za devojcice.

Dybuk

Karl Rosman

I ja sam primetio da je agresivniji prema zenama. U svakom obracanju mojoj nistavnosti ubacuje nekakve seksualne konotacije. (ponekad i neznosti kao npr. "duso", biciz bi lajk: boom!!!) Dominantna majka, hm? I nju cesto spominje.

Albedo 0

Quote from: Karl Rosman on 08-09-2015, 22:37:25
Ma jok. Mirisao mi je na psiha, a ovako ispade jadnik.

Priznaj da je i tebi dosadio.  :)

Linkin? Odavno 8-)

Dybuk

Karl, bas slusam 'anoreksik' od Hladnog Piva.

da je barem zgodan bilo bi nam lakse
da je barem zgodan bilo bi okej

Hej, ma ja okacila pesmu onako nasumicno, tok svesti i to.

Da. Mozda dominantna majka.

Karl Rosman

Quote from: Pizzobatto on 09-09-2015, 12:40:16
Linkin? Odavno 8)

Awww, nedostaje ti? So cute! <3

cujkebr

Posto je serija zavrsila odavno( kakva je takva je), a ja ne znam kako da izadjem na kraj sa ovim velikim psihoanaliticarima( vidis ti  kako se oni lepo razumeju i nadopunjuju da ne kazem uskacu jedno drugom u misao xremyb , samo nikako da odgledaju Twin Peaks, pa makar ga pola i odspavali ali ko jos mari za takvu sitnicu.?)i dubokoumnim misliocioma, ja danas zavrsavam sa ovim topikom a trustu mozgova ostavljam da i dalje kritikuju nesto sto nisu ni odgledali u potpunosti( neznalice i spavaci, sa znakom uzvika na spavaci) a sigurno nisu ni razumeli, pa neka oni i dalje ispaljuju svoje  prefinjene sarkazame a Twin Peaks ce vec jednom pogledati(ili nece xrotaeye ?).

Albedo 0

cujke, ne možeš da ideš dok ne objasniš kontroverznu izjavu da 2. sezona ne valja, to je nemoguće, 2. sezona je fantastična!

Dybuk

Twin Peaks se NECE pogledati. :)

cujkebr

Quote from: Pizzobatto on 09-09-2015, 13:59:13
cujke, ne možeš da ideš dok ne objasniš kontroverznu izjavu da 2. sezona ne valja, to je nemoguće, 2. sezona je fantastična!
Ne, ja nisam rekao da ne valja samo je meni( govorim iskljucivo u svoje ime, nikoga ne citiram) prva sezona puno bolja.Prva sezona je savrsena a druga sezona je dobra ali ne na nivou prve sezone, eto to je to.

Karl Rosman

Quote from: cujkebr on 09-09-2015, 14:18:04
( govorim iskljucivo u svoje ime, nikoga ne citiram) prva sezona puno bolja.

Sta? I sad ces da napustis topik?

Sestro, dodajte mi suze.

Linkin

Pazi kad sam predvideo da se na kraju čak ni cujketu druga sezona neće svideti.  :|

Albedo 0

nači ovaj odnos Keri-Nik mi ide na kurac, ima više verzija nego Rašomon

ali, ovo je ključno, Picolato, ako ovo čuješ, a i ako ne čuješ, njega nam daj, njega! 8-)

http://www.esquire.com/entertainment/movies/interviews/a38226/nicolas-cage-pay-the-ghost-horror-movie/

Ghoul

Cronenberg said: "Last year I was approached to direct the first episode of the second season of 'True Detective,' I considered it but I thought that the script was bad, so I didn't do it. In TV, the director is just a traffic cop, but on the other hand it is work and there's a lot of it."
https://ljudska_splacina.com/

Linkin

Pojavile se prve kritike Fukunaginog novog firma BEASTS OF NO NATION.

RT ocena 95% - 20 pozitivnih kritika i samo jedna rotten.

Solo Keri (režiser i potpisani SCENARISTA) prebacuje daleko iznad dometa druge sezone TD (čitaj, dometa solo Nika, scenariste i nepotpisnog REŽISERA).

crippled_avenger

Slika i prilika ljudi kojima se ne dopada TRUE DETECTIVE

https://www.youtube.com/watch?v=f_hedoJdRRY
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Barbarin

Konačno odgledah drugu sezona, dobra je na svoj način. Sve te psihološke i gangsterske igre su ok prikazane, naravno još se dvoumim da li je kraj dobar ili ne, svi nekako navijamo da dobri momci popede, mada kad se pogleda i nema dobrih momaka, samo onih koji su uključeni u celu pozadisnku igru i onih koji bi deo kolača. Oni(e) koji su najmanje i hteli su na kraju i preživeli.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

eddie coyle

Cim sam cuo da su sa Tegle znao sam da ce biti neka parada gluposti...

A i ti Kriple izneveri, muka nije izgovor, na muci se poznaju junaci !

Albedo 0

Quote from: eddie coyle on 08-10-2015, 15:47:41
A i ti Kriple izneveri

Ne mirišu mi zumbuli! 8-)

ova tri studžiza izdržah 20 minuta, čak nisu ukapirali ni šta je voditeljka mislila pod tim da se oko scenariste vrti serija

eddie coyle

Da bi se sve vrtelo oko nekog lika iza kamere taj neko mora da ima personu privlacnu za publiku, koja se onda plasira i kroz filmove i kroz javne nastupe. Nolan je dobar primer, on je jedan pristojan englez, uvek u odelu, interesovanja mu izlaze iz nekih konvencionalnih okvira i onda mu filmovi maltene funkcionisu kao nekakvo iskrivljeno ogledalo u kojem publika voli da se ogleda jer izgleda pametnije nego sto jeste. Isto vazi za Tarantina, samo sto je njegova persona hip i kul pa onda mu i filmovi izgledaju hip i kul a onda i onaj ko voli njega misli za sebe da je hip i kul   (sa tim sto Tarantino nekad stvarno jeste bio hip i kul kao sto mu se pripisuje a Nolan nikad nije bio tako pametan).

Tu se Picolato nikako ne uklapa jer je njegova persona nekakvog izmucenog umetnika, iztraumiranog dogadjajima iz detinjstva i odnosom sa roditeljima, sto ima smisla kad se pogleda iz kakvih okolnosti on dolazi, rastao je u nekakvoj vukojebini u Luizijani, siromastvo, zatucanost, neobrazovanost, nasilje, pobegao od kuce sa 15-ak godina, od tada se nije niti vracao tamo niti stupio u kontakt sa familijom itd. ali masovna publika teze hvata kopcu sa takvim pricama. U tom njegovom ogledalu ljudi izgledaju malo gore nego sto stvarno jesu...

Albedo 0

nisam ja shvatio da je voditeljka mislila na marketinški aspekat, već na samo stvaranje serije

klasična televizija stvarno ne mari za scenaristu, može da pokupi nekog s ulice nakon pilota, i štanca po kalupu dok ne se serija ne izliže

ovdje scenarista stvarno jeste centralan u samoj proizvodnji serije, bez nega serije nema

to je po meni bila poenta, ne što su na tviteru fanovi samo govorili o kastingu

eddie coyle

Mislim da je referisala na ovo sto sam ja gore spominjao, na to da je za privlacenje publike dovoljno ime scenariste i to je to, kao sto kad Nolan najavi novi film fanovi su maltene spremni u tom trenutku da kupe kartu za nesnimljen film, iako ne znaju ni koja ce biti radnja ni ko ce da glumi.

A ovo za klasicnu televiziju, to je moglo ranije da funkcionise, gde je producent glavni a ostali su potrosni ali u ovom "zlatnom" dobu televizije imas pojavu souranera koji su prakticno televizijska verzija filmskog koncepta autora. To su najcesce scenaristi a funkcionisu i kao producenti,date su im maltene odresene ruke, ne moraju sve epizode bas oni da napisu ali imaju glavnu rec o tome u kom ce pravcu ici serija. Takav je Giligan, takav je i Picolato ili ovi sto rade Game of Thrones

Albedo 0

Quote from: eddie coyle on 08-10-2015, 17:25:57
Mislim da je referisala na ovo sto sam ja gore spominjao, na to da je za privlacenje publike dovoljno ime scenariste i to je to

pa ja evo slušam drugi put i ne čujem to

jedino da me uputiš gdje ona spominje privlačenje publike

jer oko 11. minuta ona govori o fokusu na scenaristu i toga nema

to jest ima, al kod ovih likova koji su promijenili temu

ili da se složimo da se ne slažemo :)

Linkin

Ne razumem kakve su to tribine gde voditeljka na temu serije "House of Cards" dovede člana Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije (??!)

I zašto takve stvari treba gledati i komentarisati.

Albedo 0

pa eo i mi trpimo izgubljenog sina Linkina Čildresa, pa šta da radimo

Linkin

Ma nije lako vama Picolatovcima. Kad već ne idu eseji u odbranu druge sezone napišite da vam je muka (figurativno) i da vam se ojela guza.  8-)

Albedo 0

ajd što ne idu eseji u odbranu, al što je tegla jedina kritika, to je svakako najsmješnije

Peđa d boj nivo, svaka čast!

crippled_avenger

Nije mi bilo "muka" nego nisam hteo da govorim sa ovim izdajnicima koji su me vređali na istoj tribini... Bio sam najavljen a nisu mi rekli ko su ostali sagovornici, kad sam saznao, otkazao sam.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Albedo 0

Linkin

Ma, šta ima tu ima više da se kritikuje?

Eo, recimo trejler za nešto novo. 2 minuta koja su meni 30 puta zanimljivija od cele minutaže 2 sezone...

! No longer available

Barbarin

a šta ćemo ako su sve ispucali na trejler što se dešava u zadnje vreme.

ovako obećava, al budemo videli...
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

eddie coyle

Meni ovaj Hilkot ne uliva poverenje, onaj Lawless je bio porilicno sranje...