• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

True Detective

Started by Father Jape, 21-01-2014, 16:06:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mac

Quote from: dark horse on 04-03-2024, 15:40:03
Peta sezona: gledaju je samo Iza Lopez i članovi njene najuže porodice. Jedan član ekipe koja je seriju snimila probao da gleda i samoubio se.

Plot twist: serija zapravo prati istragu tog samoubijanja.

Onaj stari Sendmen

Shock twist: radnja se sve dešava na forumu Znaka Sagite!!  :cry:
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

tomat

Boban otkriva da su Tatulovi pomogli Gulu da prepiše iz njemačke knjige.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Onaj stari Sendmen

Quote from: tomat on 04-03-2024, 19:12:57
Boban otkriva da su Tatulovi pomogli Gulu da prepiše iz njemačke knjige.

Bolje od finala prve sezone!! xrofl

Aco Popara Zver

Tatlovi finansiraju Gulovu kritiku Tru detektiva!
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Onaj stari Sendmen

Tragično kako bilo šta što nam prvo padne napamet zvuči bolje od Tru Detektiva!!

Onaj stari Sendmen

Aco Popara Zver

Reprizirao 5 epizoda i počeo šestu. Zapravo, 5 epki su sasvim solidne i onda kreće totalna besmislica i epohalna glupost zvana "finale". I to je - odlično!

Prosto je čudno kako niko nije oduševljen ovakvim ludilom od serije. Kao da je neki umobolnik ili podvojena ličnost pisao scenario i snimio epizode. Npr, pomisliš da je prvih 5 epizoda napisala punoljetna osoba a 6. epizodu desetogodišnjak iz specijalnog odjeljenja. Ili maloumni brat blizanac prvobitnog scenariste. Kako možete da ne budete oduševljeni!

Mislim da polako kontam obrazac. U stvari imate nekoliko subplotova, recimo 3-4, ali finale zapravo riješi samo jedan od tih zapleta, a ostale izignoriše kao da nisu ni postojali. Ostali zapadnu u takve nebuloze da skoro postanete Gul i proglasite sve sranjem.

Recimo ovo: Eni Kej nosi jaknu s pocijepanim ramenom. Klark nosi tu jaknu sa zakrpom smajlija na mjestu gdje je bilo pocijepano. Onda Otis Hajs nosi istu jaknu sa smajlijem i priča da se sreo sa Klarkom. I tu sve završi. Ne znamo zašto bi se lik sreo sa Klarkom, ne znamo zašto Hajs smeta korporaciji, zašto ga juri Prajor senior, zašto bi uopšte bio toliko bitan, kad ni Klark ispade je nebitan.  Prefascinantno!

Reko bih da se mora iskopati sam način rada HBO. Ovo izgleda zapravo tipično. Snimi se 5 epizoda i onda se ide u probno emitovanje. Izabere se publika koja je ciljna meta, a to su klinci neki, i postavi im se upitnik. Oni u upitniku propuste da primijete subplotove vezane za Tatlove, propuste da se pozabave Klark-Hajs kombinacijom, nisu im ni naučnici nešto bitni (štaviše, prihvataju primitivnu rezoluciju sa konceptom ludih naučnika), pomalo se osvijeste kada počnu natprirodni elementi ali zapravo popamte samo woke ekologiju i kvazifeminizam. Producenti dobiju rezultate da su klinci skontali samo woke subplot i razriješe sve u tom pravcu, iako je kretenski. Kako je dobro!

I tu od početka True Detective upada u stupicu koju je iskopo Picolato. On je ponudio HBO-u ipak inteligentnu seriju, ali HBO kao kapitalistička kučka ne može sebi da dozvoli potpuno ogoljavanje. Bukvalno mora lobotomija u nekom trenutku da se izvede, jer bi implodirao sam HBO. Oni sad kad su i izbacili Picolata barbarogenija ne mogu da slome kičmu ovoj lukavoj formuli.

Moraju da pokušaju da snime priču inteligentno. Inteligentno znači da mora da se porazmisli o političkim i ekonomskim interesima koji stoje iza slučaja. Zapravo, te interese smo sve vidjeli u 5. epizodi i ona je istinsko finale TD. Šesta epizoda je za one sa jeftinijim kartama. Znamo ko je korumpiran, znamo šta se stavilo pod tepih, šta se zataškava, znamo ko to radi, ko stoji iza toga, sve znamo kao i u prvoj sezoni. Znamo da iza svega stoje sektaši koje finansira korporacija dok ritualno prizivaju kurce palce, traže žutog kralja i orgijaju. Znamo i otprilike ko su, ko je sve podmićen, znamo skoro sve, ali onda se pojavi neočiekivana sila koja riješava sve.

I neočekivana sila u finalu svakog TD kaže: nisu moji kumovi ovo uradili, iznenađen sam i uvređem da neko pomisli da moji kumovi finansiraju nekakvu sektu i da su neki seksualni manijaci i gramzivi biznismeni. Zapravo sam zgrožen da neko ne vidi evidentne dokaze da je radnik gradskog zelenila vozio helikopter koji se srušio. Kakve to veze ima sa mojim dobrim prijateljem, pa nije on komadao ljude? Taj radnik koji kosi travu je pokosio i gospođu na naplatnoj rampi na autoputu. Čak postoje indicije da je ukro džip Željka Mitrovića.

A ubice naučnika u istraživačkoj stanici, tu sam zapravo zgrožen i zapanjen da je neko pomislio da optuži neke od moja 72 kuma, kad je očigledno da su to uradile - čistačice! Ja kao neočekivana sila koja proizvodi finala Tru detektiva, meni zahvalite na najboljoj seriji svih vremena!

Uz Maršala Picolata, junačkoga sina nas neće ni Pakao smeeeest!

Onaj stari Sendmen

Quote from: Labudan on 07-03-2024, 18:10:12
Mislim da polako kontam obrazac. U stvari imate nekoliko subplotova, recimo 3-4, ali finale zapravo riješi samo jedan od tih zapleta, a ostale izignoriše kao da nisu ni postojali.

Dobro si najzad skapirao. Night Country ima subplotova ja jedno pet sezona. Bukvalno od prve sezone je tako. Pisao sam već o tome. Picolatov recept je sličan kao, recimo, Stivena Kinga, koji je isto tako preopširni mrsomud koji lupeta o svemu i svačemu i samo te navlači, a finale svake knjige imbecilnost sa čudovištem.

Koncept serije je posledica Picolatove logoreičnosti, bolesti neumerenog pričanja o svemu i svačemu. I ta logoreičnost oduševljava ljude, dok ne shvate da to nije vodilo ničemu, nije bila inženjerski planirana, već potpuno nasumično trtljanje koje Picolato nasumično i reši i finalu, prenebregavajući 90% svega, pa se razočaraju.

Ko hoće suprotan koncept, precizno inženjersko planiranje i sve ono što nije uspelo Tru Detektivu, Abc-jevom Lostu, Dž. R. R. Martinu i mnogim drugima koji su započeli pa se rasplinuli, nek pogleda nemački Dark i ciklične krugove kompleksnog zapleta koji ta serija uspešno zatvori na kraju. Jest malo teža za praćenje, ali skroz isporučuje.

Dark je stvarno najbolja serija svih vremena. A Tru Detektiv govno nad govnima svih vremena.

Aco Popara Zver

Zaboravih dodati da sve što Prajor pronađe Foster kaže loše pitanje ili irelevantno i odbaci na neki način. Počne to da koristi samo kad treba da se krlja sa birokratama. Tako da Prajor stvarno ispade tru detektiv.

Sve u svemu, još jedna nezaboravna sezona!

Onaj stari Sendmen

Još jedna nezaboravna serona.  :evil:

Onaj stari Sendmen

Još uvek nisam razlučio svoju dilemu, da li mi je najgora četvrta ili druga sezona.

To je kao da me neko tera da izaberem izmedju dva svoja deteta, od kojih je jedno autistično, a drugo ima daunov sindrom. :cry:

Aco Popara Zver

Završio i finale - pregenijalna retardiranost!

Malo bih čak i ispravio ono što sam reko o maloumnom desetogodišnjaku koji snima finale. Scena ispitivanja Klarka je bukvalno takva da neko umetne jednu rečenicu i značenje čitave scene se izokreće. Izbaciš rečenicu i dešava se obrnuta stvar.

Ta rečenica je "We were pushing the mine to produce more polution..."

Izbaci se to i scena dobija značenje: rudnik nas je platio da skrivamo prave rezultate.

Al naravno, ako ih je rudnik platio što bi oni ubijali bilo koga zbog bilo čega. Uopšte, ta tupadžijska motivacija naučnika koja im je nakalemljena je nametnuta scenariju kroz neku producentsku odluku i uopšte ne odgovara dotadašnjim epizodama.

Ali se kalem vidi, jer formula prepodobnog Picolata ne može da se uništi! A onda i čitava serija mijenja značenje.

True Detective!

Onaj stari Sendmen

Jeste.

Serija u kojoj glavna detektivka/šerifica ne uzme otiske sa mesta ubistva i tako ne otkrije da je gomila eskimki izvršila oružani linč u stanici, ne otkrije stampedo otisaka pristiju koje su one morale da ostave, ne otkrije tajnu prostoriju ispod istraživačke stanice, već se vija još pet sledećih epizoda i nađe nekog narkomana koji joj otkrije da treba da probije led da uđe u istu i koga zbog toga ubije njen zamenik, pošto ga rudarska kompanija plati da šerifica ne otkrije nešto što bi rutinskom istragom ionako otkrila na samom mestu nestanka, na kome je pronađen iščupan jezik, koji se nikad ne objasni kako se tamo našao. Ali ona sve to ionako otkrije, i bez narkomana. Rudarska kompanija bacila pare, zamenik nepotrebno skončao.

E, ta serija ima jednu fupu u finalu, zbog pogrešne odluke producenata. Inače je sve super, realistično i logično. :cry:

Ono, sezona za retardirane, svaka epizoda.

Aco Popara Zver

E da, jedina stvarna mana, mislim ne neke gluposti što se slušaju po Internetima, nego baš mana, je što je natprirodno suviše izmoralisano. Kao neko etičko božanstvo mnogo zabrinuto da sprovede pravdu. Gul vjerovatno pizdi što mu je magna mater ispala majka Tereza i to je već uslijed prevelikog oslanjanja na neko osjećajno žensko, to čak nije ni woke ni feminizam već neki chick-flick element.

Ali da ne bih dalje pričao sam sa sobom, gledajte, uživajte i pratite tragove kao pravi detektivi!

Onaj stari Sendmen

Mnogo se brineš za Gula i njegovu magna mater. Svaki drugi argument ti je vezan za Gulovo trabunjanje kroz koje kanališe svetog Picolata od Logoreičnosti.

Evo, čitam danas opet na nekom sajtu, valjda preko Veselog Četvrtka, kako je doznao o Lavkraftu iz Marti Misterije. Ili iz Dilana Doga, nebitno. Zezam se, čak sam čitao tog treš Martija osamdesetih, ali stvarno nebitno. Opet sam se po osamdeseti put valjao od smeha. Vaistinu klovn od doktora za Horor.

Isto tako, neki novi možda čak i ženski Gul možda će se oduševiti što je kroz Night Country spoznao baš ovakvu Eskimsku magna mater. I baš ovakvu spoznaju kosmičke strave. Pa će da se primi i upiše doktorske studije. I prepiše sve iz neke nemačke knjige. Ko smo mi i dr Gul da sudimo o tome? :lol:

Onaj stari Sendmen

cujkebr

Quote from: dark horse on 17-03-2024, 12:12:07
Lik objasnio:

True Detective Season 4 is Woke Anti White Garbage
au jbt sto volim ovakve nemrsomude, koji o svemu sve znaju samo se pitam sta stoji konkretno iza tebe?Ne mrsomude sta si ti objavio, koje je tvoje remek delo? Pljuckas po kingu kojem za sto zivota ti ne mozes biti govance na patici, a i arhivar si, sta ti arhivaris? Da bi nesto kritikovao( pljuckao jer se tebi pljuvacka sliva niz bradu) uradi ti sam nesto bolje, preporuci mi neku tvoju autorsku knjigu, da bih se i ja odrekao kinga a odsada pratio tvoj veliki rad?  I nemoj se sam smejati svojim komentarima jer to izgleda nekako...cudno.

Onaj stari Sendmen

Ne moram da budem kokoška da znam da je jaje mućak...