• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ALI VUČIĆU SVAKA ČAST

Started by Ghoul, 08-04-2014, 15:16:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Krsta Klatić Klaja

Tehnički gledano, rts mora da prati funkcionere a ne mora vanparlamentarne stranke. Tako da se to uvijek može desiti ako bi aktivisti pratili Vučića.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Meho Krljic

A, pojavio se u međuvremenu? Dobro je, ozbiljno sam pomislio da se ćovek možda razboleo. Odmah bi krenule priče ko za Kim Džong Una...

scallop

Quote from: Meho Krljic on 30-06-2020, 22:15:14

Ama, nisam se TIME uopšte bavio. Nije bitno da li je to autentični građanski bunt ili su to Đilasovi plaćenici ili ih je direktno iz aviona padobranom tu spustio Majk Pompeo. Bitno je da je RTS ovo pokazao u svom vestima, a što, kako se meni čini do sada nije bila praksa. I pitam se gde je Vučić i da li namerno pušta da mu malo zvižde ministru i premijerki da podseti sve da je on jedini nedodirljiv ili se događa nešto nepredviđeno itd.

Samo se TIME baviš. Upravo si podvalio i sa Kim Džong Unom.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Meho Krljic on 30-06-2020, 22:19:58
A, pojavio se u međuvremenu? Dobro je, ozbiljno sam pomislio da se ćovek možda razboleo. Odmah bi krenule priče ko za Kim Džong Una...

pričam o zviždanju Vučiću prethodnih godina, sad ga nisam upratio

eo sad guglam, biće nešto sutra, video link sa mmf-om

scallop

'Oćeš i meni da izguglaš nešto kad si tako uslužan?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Krsta Klatić Klaja

scallop

Accuphase

Quote from: scallop on 30-06-2020, 22:47:35
Quote from: Meho Krljic on 30-06-2020, 22:15:14

Ama, nisam se TIME uopšte bavio. Nije bitno da li je to autentični građanski bunt ili su to Đilasovi plaćenici ili ih je direktno iz aviona padobranom tu spustio Majk Pompeo. Bitno je da je RTS ovo pokazao u svom vestima, a što, kako se meni čini do sada nije bila praksa. I pitam se gde je Vučić i da li namerno pušta da mu malo zvižde ministru i premijerki da podseti sve da je on jedini nedodirljiv ili se događa nešto nepredviđeno itd.

Samo se TIME baviš. Upravo si podvalio i sa Kim Džong Unom.

A što, da ti nije možda žao šta li?

Anomander Rejk

Ja se sećam dana kada je epidemija najviše harala i snimaka iz Novog Pazara-prepune ulice, ljudi bukvalno vise jedni drugima na leđima, maske niko, mere niko ne šljivi dva posto.
Ugljanin izjavljuje da srpska vojska i policija ,,neće kročiti nogom u Sandžak'', Zukorlić kritikuje medije što izveštavaju o apsolutno neodgovornom ponašanju u NP jer se time kaže ,,stigmatizuju građani''.
Naravno sad kad se desilo šta se desilo, proradila je svest da bolest ne bira, i da se inat zdravstvenim merama srpskih vlasti može platiti vlastitom glavom. Juče na TV anketirani građani NP izjavljuju da nisu poštovali mere i da su sve olako shvatili, ali da se sad boje i nose maske.
Problem je što oni dole zbog politike ne poštuju nikakvu racionalnu uredbu, naredbu, zakon, čak ni savet ili kritiku, sve se okrene na ,,mi smo Bošnjaci-muslimani, vi to nama radite jer smo druge nacije i vere''.
Nije baš za sve ni vlast kriva, nešto ima i do samih ljudi.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Meho Krljic

Da ne pominjem izveštavanje Nove S o ovome koja priča sa ljudima koji tvrde da "neki" idu noću po gradu i skidaju plakate sa objavama umrlih da se ne zna koliko je ljudi umrlo, a novinarka ih između ostalog pita "A da li vam je stizala ikakva pomoć iz Srbije?"  Jeste nezgodno kada se sve ovo politizuje, sa svake strane. Opet, kad vidiš slike ljudi koje leže po hodnicima, svakako ti je prvo što ćeš da uradiš da opleteš po vlasti, mislim, i to je razumljiva, ljudska reakcija, pa makar bila i pogrešna...

Krsta Klatić Klaja

Dvaes dana nakon Ramazana, sve jasno. Isto bi bilo da nisu zabranili Uskrs i 1. maj.

A odjednom nije kriv Rasim hevi metalac, samo Vlada.

scallop

Quote from: Meho Krljic on 02-07-2020, 10:24:36
novinarka ih između ostalog pita "A da li vam je stizala ikakva pomoć iz Srbije?"

Epohalno pitanje! Za Tanganjiku. Stizala je. Nije imao ko da im raspakuje, Juče Aida Ćorović vrišta da nisu imali gde da utaknu u struju. Nema struje u Novom Pazaru? Onaj drugi Meho nije nikom rek'o da lekari ne znaju svoj posao, pa slali u Kragujevac i Užice. Tako biva kad se umisli da li im je stigla "ikakva pomoć iz Srbije".Čija im je vlast kriva? Iz Srbije?

Anomander Rejk

Quote from: Meho Krljic on 02-07-2020, 10:24:36
Da ne pominjem izveštavanje Nove S o ovome koja priča sa ljudima koji tvrde da "neki" idu noću po gradu i skidaju plakate sa objavama umrlih da se ne zna koliko je ljudi umrlo, a novinarka ih između ostalog pita "A da li vam je stizala ikakva pomoć iz Srbije?"  Jeste nezgodno kada se sve ovo politizuje, sa svake strane. Opet, kad vidiš slike ljudi koje leže po hodnicima, svakako ti je prvo što ćeš da uradiš da opleteš po vlasti, mislim, i to je razumljiva, ljudska reakcija, pa makar bila i pogrešna...
A da ljudi malo opletu po sebi? Po svom sopstvenom rizičnom ponašanju, za koje im nije kriva vlast?
Da su se sprovele oštrije mere tamo, kukali bi o ugroženosti. Kad se pustilo na vlastitu odgovornost, videli smo šta se desilo-sad kriva vlast. Danas slušam doktora iz NP koji kaže ,,stigla je pomoć iz Srbije''. Ne iz ,,cele države'', nego iz Srbije. Možda smo postali jezičke picajzle zahvaljujući radionici), ali meni ovo zvuči kao da NP nije u Srbiji, a pomoć mu stiže iz neke strane države. A da nije stigla ta pomoć, opet bi bilo kukanje ,,nije stigla jer smo mi...''

Dakle, to što su mi vlasti antipatične, ne znači da ću pasti na baš svaku priču o apsolutnoj krivici za sve. Ljudi u NP su se izrazito neodgovorno ponašali celo vreme,a lokalni političari su ih bukvalno podstrekivali na to, koristeći ( i ne mareći za ) njihove živote, ne bi li raspirili mržnju prema Srbiji. To je strašna i vrlo prljava manipulacija.

Meho Krljic

Ma vlast je svakako kriva, tu nema mnogo dileme, zbog naglog ukidanja mera, mahom zbog predizbornog perioda i dobrim delom zbog konfuznih poruka. Upravo sam slušao Vučića na RTS kako vikom i stalnim insistiranjem na tom čoveku kome je umrlo nekoliko članova porodice prekriva da nema odgovor na pitanje o tome da je razlika između cifara koje su objavljivane i cifara viđenih u bazi koja pripada institutu za javno zdravlje drastično različite. Ko posle da veruje vlasti, pogotovo u Novom pazaru gde i inače imaš ceo taj diskurs da su oni okupirana teritorija? Moraš da imaš konzistentnu poruku koji šalješ pogotovo usred epidemije jer ako nemaš, daješ ljudima podlogu da te napadaju i zašta jesi i zašta nisi kriv.

Krsta Klatić Klaja

Bar da registrujemo da je Olivera ovo korektno odradila, ne možeš izvući sve dok se Vučić dere mada su pitanja postavljena. Sad kad bi RTS nastavio s tim bilo bi dobro.

scallop

Hoćemo li opet od početka? Ja u klin ti u ploču? BIRN je plaćenička organizacija. Ne možeš da dokažeš da nije. Da li zaista misliš da imamo trista zombija, pa Batut to krije? Da li ti je palo na um da voditeljka pitanje treba da postavi kao: Da li možete da potvrdite... Ne, ona to ne zna. S kojim pravom voditeljka sme da "konstatuje" poljuljano poverenje bez ijednog argumenta? I ti na tome insistiraš, ali ljuljate već šest godina i ne ide vam. Možda je Jeremić pametno izrekao da vlast ne radi dobro, ali da ne radi dobro ni opozicija. Ovaj narod ne želi da živi u neverending političkom krljanju.

Anomander Rejk

Quote from: Meho Krljic on 02-07-2020, 22:12:43
Ma vlast je svakako kriva, tu nema mnogo dileme, zbog naglog ukidanja mera, mahom zbog predizbornog perioda i dobrim delom zbog konfuznih poruka. Upravo sam slušao Vučića na RTS kako vikom i stalnim insistiranjem na tom čoveku kome je umrlo nekoliko članova porodice prekriva da nema odgovor na pitanje o tome da je razlika između cifara koje su objavljivane i cifara viđenih u bazi koja pripada institutu za javno zdravlje drastično različite. Ko posle da veruje vlasti, pogotovo u Novom pazaru gde i inače imaš ceo taj diskurs da su oni okupirana teritorija? Moraš da imaš konzistentnu poruku koji šalješ pogotovo usred epidemije jer ako nemaš, daješ ljudima podlogu da te napadaju i zašta jesi i zašta nisi kriv.

To kakav oni imaju diskurs, ne znači da se na njihove ludosti i budalaštine treba ćutati. Deo su ove zemlje, sviđalo im se to ili ne, i treba da poštuju njene zakone i mere. Na kraju, i ako ne vole zemlju, valjda vole vlastiti život, pa se valjda makar zbog toga trebaju zdravstveno odgovorno ponašati..

Krsta Klatić Klaja

Srđa Janković je već reko da te zombije nisu brojali jer nisu preminuli od covid komplikacija a jesu bili pozitivni.

To ti lilit mora objasniti jel mora respiratorno sranje isključivo da se pojavi ili može da uopšte ne bude respiratornih simptoma i pogodi samo srce ili bubrege.

Brat Gugl po običaju daje sve odgovore. Ja bih samo reko da tu nedostaju procenti, recimo kolike su šanse da nekome korona ne ozlijedi respiratorne već samo druge organe.

Krsta Klatić Klaja

lilit

Quote from: Meho Krljic on 02-07-2020, 22:12:43
Moraš da imaš konzistentnu poruku koji šalješ pogotovo usred epidemije jer ako nemaš, daješ ljudima podlogu da te napadaju i zašta jesi i zašta nisi kriv.

naravno, al to je tu pjur utopija. i na sagiti gde je probrano društvo (nije da se nema mozga), priča se o hrabroj biljani srbljanović, o oslabljenom virusu, etc. propaganda ekipe kon, nestorović, janković, kisić-tepavčević je bila takva da je običan čovek naravno sluđen. al teško da tu ima pomoći.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

lilit

Quote from: Labudan on 03-07-2020, 00:18:04
Srđa Janković je već reko da te zombije nisu brojali jer nisu preminuli od covid komplikacija a jesu bili pozitivni.

To ti lilit mora objasniti jel mora respiratorno sranje isključivo da se pojavi ili može da uopšte ne bude respiratornih simptoma i pogodi samo srce ili bubrege.

Brat Gugl po običaju daje sve odgovore. Ja bih samo reko da tu nedostaju procenti, recimo kolike su šanse da nekome korona ne ozlijedi respiratorne već samo druge organe.

naravno da ne mora samo respiratorno. može da bude upravo tako kako si rekao.
npr: https://www.nejm.org/doi/pdf/10.1056/NEJMc2009787 (pogledaj drugu stranu, covid-19 simptomi).
al imaj na umu da su to sve kejs reports. problem koji imamo na svakom covid nivou worldwide (lek, vakcina, dijagnostika) što je ovo NOV virus i moramo biti strpljivi. ne dešavaju se stvari preko noći. da bi mogao da zaključuješ i tvrdiš kako i na kom nivou radi sars-cov-2, moraš da imaš mnogo veće subject grupe za adekvatnu statistiku.

btw, ovo sve što izlazi od radova, krizni štab bi trebalo da čita na dnevnom nivou. tužno je što se sa svim kasni bar 3 meseca. a danas je 3 meseca kao 5 godina u normalno vreme. time matters.

ovo dole su dosad prijavljeni simptomi, kao i lekarska opažanja i nalazi.

Krsta Klatić Klaja

Ne "samo respiratorno", već može li uopšte da ne bude respiratorno, samo drugi organi?

U tom tekstu npr dvojica imaju kašalj, znači respiratorni simptom plus drugi simptomi.

Plus je ovo za mlađe, kako za starije

lilit

Quote from: Labudan on 03-07-2020, 12:28:25
Ne "samo respiratorno", već može li uopšte da ne bude respiratorno, samo drugi organi?

pa to sam upravo i rekla, odgovarajući na tvoje pitanje :) . ne moraju da imaju respiratorne simptome UOPŠTE.
sars-cov-2 u ćelije ulazi preko ACE2 receptora, a taj receptor je prilično široko rasprostranjen.

ACE2 is present in many cell types and tissues including the lungs, heart, blood vessels, kidneys, liver and gastrointestinal tract. It is present in epithelial cells, which line certain tissues and create protective barriers.

to objašnjava kejsove koji nisu imali respiratorne simptome. plus su našli živ virus u spermi, biće ovo Children of Man 2 (in vivo :lol:)

btw, da li si nekad imao statistiku u školi?

scallop

Kako hoćete. Diajgnostika je na nivou case study (guglajte), terapiju ćemo sačekati još godinu dana, sve što imamo su preventivne mere distanca, izbegavanje zatvorenog prostora) i moju fizičku hemiju. Objašnjavao sam ja negde od rešetki do difuzije i permeacije. Ništa nije medicina rešila što im tehničari i tehnolozi nisu napravili. Malo me jedi nepristojnost u pametovanju, ali i to ću preživeti.

Krsta Klatić Klaja

Statistika šta god sam imo ko da nisam imo [emoji38]

Pričamo o tih 400 Batutovih preminulih, misim i ofrlje procjena je dovoljna za sada, da li je uopšte moguće da dvotrećinska većina preminulih nema respiratorni uzrok smrti.

Misim ajd da je 5-10%, ali 60% da nema respiratorno a virus respiratoran, pf?

Васа С. Тајчић

Студенти су у праву.
Моја колекција дискова
"Coraggio contro acciaio"
"Тако је чича Милоје заменио свога Стојана."

mac

Virus nije samo "respiratoran". Ako uđe u krvotok onda oštećuje krvne sudove. Verovatno možeš da ga zapatiš i preko otvorene rane. I onda nemaš toliko problem s plućima, koliko imaš sa svim ostalim.

scallop

Virus je i "inspiratoran". Nema "eksperta" bez svoje verzije. Ma šta verzije, "diverzije", pa i "pervezije". Majstori izvedu "konverziju", pa kriv onaj na nišanu. Ako uđe u stojka, biće virusa u spermi, ako uđe u mozak biće paranoje, Jedino je najebao ako zastrani u zalogaj.

Krsta Klatić Klaja

Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS)

Severe Acute Not Respiratory Syndrome (SANRS)

Krsta Klatić Klaja

Pričala je već lilit. Više je pitanje koliko je to rasprostranjeno, zato me ispituje statistiku, što bi se reklo kolki su mean i medijana kovid pacijenata

scallop

Samo ova rečenica:

"Even now, we are still very early in the process of understanding this disease."

Svi su "Iznenađeni i uvređeni."

Krsta Klatić Klaja

Da ne bude zabune, ja sam zaboravio šta je razlika između mean i median :(

Znam samo da s ovom koronom seru statistički od početka, fazon korona kapljica leti 8 metara i živi na metalnim površinama 10 dana.

scallop

Quote from: Labudan on 03-07-2020, 14:32:56

Znam samo da s ovom koronom seru statistički od početka, fazon korona kapljica leti 8 metara i živi na metalnim površinama 10 dana.

Lažu te. Pojma nemaju, jer to nije medicina.

tomat

mean - srednja vrednost

median - deli uzorak na donju i gornju polovinu
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

scallop

Upisala moja kćerka doktorske studije na Kornelu. Negde na drugoj godine uvode im fizičku hemiju. Pobuna među dičnim studentima. Moja Jelena pita telefonom, tada smo zloupotrebljavali TV Dnevnik: "Koj im je andrak? Ja sam sve to učila na trećoj godini u Beogradu." Toliko o lekarima i njihovoj supremaciji. Od ZS lekara, čini mi se da su samo Milan i njegova žena lekari.

mac

milan, Milan Todorović, režiser? On je lekar po školovanju? Čovek je završio FDU. Verovatno misliš na nekog drugog Milana, sa nekim drugim nadimkom na ZS.

scallop

Možda si ti u pravu. Postojao je jedan još u LK. Valjda mu je žena lekar, sedeli smo često u kafani prekoputa bivše Spomenkine knjižare. Ako ni on nije lekar, onda nemamo lekara, osim ako Lillit nije u postdoc završila medicinu.

Krsta Klatić Klaja

Đe Nestorović kad nam najviše treba? 8-)

Krsta Klatić Klaja

Quote from: tomat on 03-07-2020, 14:43:00

mean - srednja vrednost

median - deli uzorak na donju i gornju polovinu
Šta ja uopšte tražim onda, frekvenciju nerespiratornih kovid preminulih u komplet distribuciji?

Aj prevedi to! 8-)

Krsta Klatić Klaja

Nestorović zbunio i Čvarkova!

Petronije

Krsta Klatić Klaja

lilit

Krsta Klatić Klaja

Meho Krljic

Velja unovčava svoju reputaciju uličnog borca protiv Miloševića  :lol: :lol:

Krsta Klatić Klaja

Accuphase

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima Srbije pred put u Francusku.

Vučić je građanima, preko Instagrama, poručio:
Dragi građani, obećao sam vam da ćemo umeti da zaštitimo mir i stabilnost, uprkos kriminalnim huliganskim nasilničkim napadima kojima smo svi šokirani. Šokirani jer u Novom Sadu 1941. kada su Hortijevske fašističke jedinice upale one nisu oštetile fasadu, zgradu Gradske kuće. Neki ljudi sinoć jesu. Ja samo molim naše ljude, i u Beogradu i u Novom Sadu i u svim drugim gradovima, da se ne suprostavljaju batinašima. To ćemo da radimo mi kao država, radićemo i pobedićemo. Sačuvaćemo mir za našu zemlju, predaja nikad nije bila opcija, a ja sad letim za Pariz, da se borim za našu Srbiju. Vidimo se uskoro, Srbija pobeđuje.

lilit