• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ALI VUČIĆU SVAKA ČAST

Started by Ghoul, 08-04-2014, 15:16:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

zabavno je videti ovaj presek ovako, na jednom mestu:  :!: xrofl :!: xrofl

Ljubav i mržnja na radikalski način

Posle 11 godina provednih u pritvoru i na suđenju Međunarodni tribunal za ratne zločine nedavno je zatražio garancije od Vlade Srbije kako bi do izricanja presude optuženik Vojislav Šešelj proveo na slobodi.
Iako bi se očekivalo da to bude rutinski posao, u ovom slučaju nije, zbog odbijanja Vojislava Šešelja da prihvati ponuđeno. Šešelj je obavestio 17. juna 2014. pretresno veće Haškog tribunala da ukoliko bude odlučeno da ga privremeno puste na slobodu, neće prihvatiti nikakva ograničenja, osim onog da neće napuštati teritoriju Srbije i odbacio bilo kakve garancije Vlade Srbije.

Mogući povratak Vojislava Šešelja u Srbiju zanimljiv je i zbog činjenice da su predsednik i premijer Srbije bili nekadašnji najbliži saradnici lidera radikala, a njihova bliskost je često prelazila u familijarnost, pa i idolopoklonstvo. Idila je trajala od početka devedesetih godina prošlog veka, pa sve do 2008. godine, kada su Nikolić i Vučić napustili SRS i osnovali trenutno vladajuću Srpsku naprednu stranku.

Istinomer kroz izjave podseća kako se razvijao njihov odnos u 21. veku.

Hrabrost, spremnost, doslednost

Vučić: Šeselj ima izuzetnu hrabrost, spremnost, doslednost, u odbrani i časti i dostojanstva srpskog naroda.
(Knjiga Politička fukara, Predraga Popovića)

2003.

Sposobni, lojalni ljudi i Sveto pismo
Šeselj: "Na čelu radikalne stranke su izuzetno sposobni ljudi, predvođeni Tomislavom Nikolićom. Što se tiče Aleksandra Vučića, njegova lojalnost u stranci nikada nije dovođena u pitanje, ja mislim da će on biti lojalan, odan, vredan, član stranke"

(Nije srpski ćutati, BKTV)

Vučić:

"Šeselj mi je krstio i sina i ćerku i bio kum na venčanju. Kada dobijemo sledeće dete, čekaćemo da se vrati iz Haga da ga krsti, ma koliko to trajalo."
"Sve što Voja kaže iz Haga, to će za nas biti Sveto Pismo."
"Njegova supruga se žali da duže priča sa mnom. Kaže joj: Sad moram da zovem mog Vučića. Čim čuje da sam nešto nervozan, hoće da me smiri."
(Dnevne novine Balkan, 16. Avgust 2003)

2004.
vucicnikolicseseljMentor, uzor

Nikolić: "Šešelj je najveći intelektualac koga sam sreo u životu. On mi je rekao koje knjige – iz oblasti filozofije, sociologije, istorije, politike i prava prvo moram da pročitam ako mislim da budem uspešan političar"
(Dnevni list Politika, nspm.rs, 02. jun 2011, e-novine.com, 11.07.2012)

2005.

Šešelj heroj, prijatelj, stvoritelj

Vučić je izjavio da on i Nikolić imaju dobar odnos sa Šeseljem,
"Ne samo korektan nego prijateljski. On nas je stvorio, on je neko uz koga smo mi postali nešto."
"Deca će u budućnosti iz knjiga čitati o podvizima Vojislava Šešelja. Sigurno je da je on jedan od srpskih lidera kojeg će istorija izučvati kao heroja sprskog naroda. Danas je teško biti na strani Vojislava Šešelja kada ga mnogi napadaju, ali možete onda misliti koliko je teško biti Šešelj kada se okupacione sluge bore protiv slobodarskog načina mišljenja i verovanja u pravdu."
(nedeljnik "Evropa", 20.10. 2005. godine)

"Jednog dana, svaki seljak će reći: Imam imanje, traktor, stoku, i knjigu Vojislava Šešelja, a i onaj u gradu što živi reći će: Imam posao, stan, zdravu decu i knjigu Vojislava Šešelja."
(Promocija knjige "Ideologija srpskog nacionalizma", Danas, 17.03.2005. godine)

2006.

Hrabrost ponovo

Vučić: Nikada nisam sreo hrabriju osobu nego sto je gospodin Šešelj.
(Knjiga Politička fukara, Predraga Popovića)

2007.

Kosovo, deo tela i ličnosti

Godinu dana pre raskola Tomislav Nikolić je davao izjave medijima u kojima je hvalio utamničenog predsednika. Tako je tvrdio da bi sa Šešeljom u Srbiji mirnije razmišljalo o Kosovu i Metohiji. Ostala je i upamćena i rečenica u kojoj kaže da kada želi da se pohvali govori da je on sada Šešelj u Srbiji.

2008.

Sramota, kampanja protiv, sukobi

Iako je Tomislav Nikolić u martu 2008. tvrdio da je "mnogo časnije i ponosnije biti broj dva u SRS-u, nego broj jedan u svim ostalim strankama" u septembru 2008. podnosi ostavku na sve funkcije u Srpskoj radikalnoj stranci, a 21. oktobra postaje prvi predsednik Srpske napredne stranke.

Nikolić: "Vojislav Šešelj je u Hagu, vezan vodi odbranu Srbije"
(Predizborni tv duel sa Borisom Tadićem, RTS, 16. maj 2012. godine)

Šeselj: "Mene je sramota, velika me je sramota, što je Tomislav Nikolić godinama uživao moje neograničeno poverenje, čak toliko poverenje da sam mu omogućio da bude šef tima za pomaganje moje odbrane sve ove godine. Haški tribunal i Tomislav Nikolić zajedno rade protiv mene, tužilaštvo može Nikolića da uzme kao svedoka i dovede ga u sudnicu kako bi ta saradnja bila ovde maksimalno manifestovana. Sa Nikolićem je gotovo u svakom pogledu. "

(Haški tribunal, 24. septembar 2008. godine)

Nikolić: Znate, oni (SRS) su u poslaničkom klubu u Skupštini Srbije nedavno instalirali zvučnike kako bi svi mogli da slušaju Šešeljeva obraćanja iz Haga. A od njega je stigao najnoviji nalog da Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić moraju da budu uništeni po svaku cenu. Evo, sad se pojavio čovek u Hrtkovcima koji javno preti da će da me ubije. Neki, zove se Niko... prezime mu na znam. Zna Vučić prezime. Dakle otvoreno je rekao na skupu ,,Ja ću da ubijem Tomislava Nikolića. Zbog Vojislava Šešelja". Koliko takvih budala u Srbiji ima sam bog zna."

Nikolić je priznao da se "prvi put u privatnom bazenu okupao u bazenu Vojislava Šešelja pre deset godina.
"Ako je sramota imati bazen, a ja dokažem da ga nemam, da li je sramota Vojislava Šešelja da ima bazen?"
(Dnevni list Politika, 31. oktobar 2008. godine)

Šešelj: "Moji doskrašnji saradnici Nikolić i Vučić, u Srbiji vode kampanju protiv mene, po nalogu stranih službi sa ciljem da se stvori utisak da ja stvarno nekom ugrožavam život"

Šešelj: "Nikolić je izgubio sve moralne kriterijume više mu se uopšte ne može verovati."
(Haški Tribunal, SEE times 24. septembar 2008. godine)

2009.

Šah i knjige

Sukob nekadašnjih bliskih saradnika preneo se čak i na igranje šaha, koji je bio zajednička strast Nikolića i Šešelja. Iako je Šešelj važio za boljeg šahistu Nikolić je rekao kako ne veruje da bi ga nekadašnji predsednik pobedio u šahu.

Vučić je reagovao na knjige "Sanaderova mačkica Aleksandar Vučić" i ,,Haški denuncijant Tomislav Nikolić" koje je Šešelj objavljivao tokom boravka u Hagu.

"Šešelju bi bilo bolje da ćuti. Dovoljno je dve rečenice da izgovorim, pa biste videli kako bi povlačio sve knjige ovog sveta.
(Dnevni list Politika, 17. maj 2009. godine)

2010.

Monstrum, atentat

Vučić: "Šeselj je monstrum"
"Tražim od nadležnih organa da do ponedeljka utvrde da li sam na bilo koji način povezan sa informacijama o atentatu na Tomislava Nikolića. Ako ustanove da jesam, ići ću u zatvor! U suprotnom, reći ću koji je ministar savetovao monstruma Šešelja."
* Koji je to ministar?
"Saznali smo njegovo ime i zato tražimo da se to ispita. Nije problem u monstrumu, već u režimu koji misli da može da koristi monstruma u borbi protiv SNS."
Šta je pisalo na cedulji koju vam je Šešelj dao?
"Mnogo sam cedulja dobio od Šešelja, mnogo ih bacio u toalet."
Ako ste već godinama znali sve kompromitujuće podatke o njemu, što niste izašli ranije iz te priče?
"Ono o čemu sam znao je jedna od stvari zbog kojih me Šešelj nije mnogo voleo. Ne kažem da me nije cenio, ali nije voleo to što nikad ne oćutim."
Zar ne tvrdi upravo Tomislav Nikolić da Šešelj želi njegovu likvidaciju?!
"Vrlo sam oprezan u tim stvarima. Nikolić veruje da je to realno, ja sam kao pravnik malo obazriviji. Ako me pitate da li je moguće da do toga dođe, reći ću da nije nemoguće. Postoji osnovana sumnja da je Šešelj to naredio, a da je Bojović trebalo da sprovede u delo."
(Dnevni list, Kurir 27.9.2010. godine)

Vučić: "Onaj iz Haga, osim što je "monstrum", istovremeno je i "mali miš" koji hoće da naruši ugled SNS."
(Press konferencija SNS, nedeljnik Vreme 15. jul. 2010. godine)
Nikolić tvrdi da da je od policije saznao da je Šešelja naručio njegovo ubistvo.
"Ne smem to olako da prihvatim. Problem je za moju porodicu. Oba moja sina imaju decu i nije svejedno, kada imate posla sa monstrumom, na koga će on da se obruši.
(Dnevni list Blic, 01. jul 2010. godine)

Vučić kaže za Šešelja: Običan lažov, što bih rekao Toma Nikolić, poznavali smo tog čoveka.

(Press konferencija SNS)

2012.

Nikada loša reč o kumu, izdaja

Nikolić: "Šešelj je moj kum i nikada nisam rekao lošu reč o njemu, pa neću ni sada. Šešelj je prema meni u poslednje vreme imao jako negativan stav, ali to je njegovo pravo, on se nalazi u posebnim uslovima, ima pravo i na posebne stavove. Ubeđen sam da nisam zaslužio da me pamti po zlu, ali to je ono što on nosi na svojoj robiji i zbog čega ja ne mogu previše da se ljutim."
Upitan da li bi kao predsednik Srbije posetio Šešelja, Nikolić je odgovorio: "Da, ali taj obilazak, pošto ja znam Vojislava Šešelja, zavisi isključivo od njegove saglasnosti".
Na pitanje da li će se lično zauzeti za oslobađanje Vojislava Šešelja iz višegodišnjeg pritvora, bez obzira na nesuglasice, rekao je da je pre dva dana pomenuo Šešelja kao simbol zbog kojeg Srbi odlaze u Hag."
"Uporedio sam neuporedive primere, da on bude u Hagu deset godina, zbog bavljenja politikom, a jedan general bude oslobođen. To je moj lični odnos prema Šešelju"
(Agencije, Alo 27. decembar 2012. godine, RTS)

Šešelj: Nikolić i Vučić će prihvatiti nezavisnost Kosova. Sadašnja vlast nije do kraja spremna da izda, ali oni jesu. Vučićev prijatelj Dažan, francuski poslanik i obaveštajac, najveći je zaštitnik Stanka Subotića Caneta, a on je i prijatelj Mila Đukanovića.
(Haški Tribunal završna reč na suđenju 14. mart 2012. godine)

2013.

Bez straha od povratka

Vučić: Ne plaši se povratka Vojislava Šešelja
"Imam poštovanje prema njegovoj porodici. O optužnici Tribunala mislim isto što sam i mislio, ali o našim politikama mislim da su različite. Nemam ništa ružno što bih govorio o njemu. Moja politika vodi Srbiju u budućnost, a o tuđim politikama ne razmišljam"
"Pristojan sam, razuman čovek i mnogo vremena smo proveli zajedno, tako da od mene neće čuti bilo koju uvredljivu reč."
(Nedeljnik, Kurir, 11. oktobar 2013. godine)

Šešelj tvrdi da je sa sadašnjim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, "sve zajedno radio" tokom ratova u Hrvatskoj i BiH.
"Ako sam ja umešan u ratne zločine, onda je Tomislav Nikolić moj direktan saučesnik".
Za potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića kazao je da je bio "dobrovoljac SRS kod vojvode Slavka Aleksića na Jevrejskom groblju" u Sarajevu i da je zatim radio na TV Pale

(Haški Tribunal, Svedočenje Vojislava Šešelja na suđenju Radovanu Karadžiću,  jun 2013. godine)

2014.

Najveće zlo
Šešelj ,,Građani su tada na vlast doveli još veće zlo. Mi srpski radikali smo upozoravali da su Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić gori čak i od Borisa Tadića. Oni su stvorili režim u Srbiji najgori do sada"
(Haški Tribunal, RTCG 20. februar 2014. godine)

- See more at: http://www.istinomer.rs/stav/analize/radikalski-ples-u-tami/#sthash.bSVSrec3.dpuf
https://ljudska_splacina.com/

Josephine

Ko je luđi: ovi otužni lopovi i moralni patuljci, ili mi, koji smo ih doveli na vlast. Jebote.

дејан

QuoteVučićev prijatelj Dažan, francuski poslanik i obaveštajac, najveći je zaštitnik Stanka Subotića Caneta, a on je i prijatelj Mila Đukanovića.(Haški Tribunal završna reč na suđenju 14. mart 2012. godine)
...barcode never lies
FLA

Ghoul

mac

Video sam maketu. Dobro su je napravili, svaka čast. Kad sam već bio tamo malo sam i propitivao hostese. Pitam hostesu, kako će pare uložene u ovo da se vrate, a ona kaže trgovačkim radnjama. A ja pitam, ali ako narod nema para ko će da kupuje u tim radnjama? Tu nisam dobio odgovor.

Ghoul

Quote from: mac on 07-07-2014, 12:35:33
A ja pitam, ali ako narod nema para ko će da kupuje u tim radnjama? Tu nisam dobio odgovor.

grad duhova na vodi...

mac

Možda će turisti da dolaze da vide čudo neviđeno, pa će deo para tako da se vrati, ali koji bi to turisti bili? I šta će to oni zapravo videti? Neboder? Nije to dovoljno.

Ghoul

gledaće pustu kulu oko koje obleću slepi miševi...

gothic turizam...

ruševine...

Meho Krljic

Quote from: mac on 07-07-2014, 12:42:31
Možda će turisti da dolaze da vide čudo neviđeno, pa će deo para tako da se vrati, ali koji bi to turisti bili? I šta će to oni zapravo videti? Neboder? Nije to dovoljno.

Ja ne tvrdim da imam ikakvog pojma o svemu ovome, ali prezjumabli, neko je negde sedeo i obračunavao kako će Evropa izgledati za koju godinu, koji će vodeni putevi voditi kuda i koga, pa zaključio da graditi ovako nešto na Savi ima smisla. Potpuno je jasno da danas nema smisla jer se nekretnine slabo prodaju, Belvil je sjajan primer grada duhova a i savski turistički promet je zanemarljiv, no, pretpostavka je da je neko negde imao viziju. Muhamed Abar je prilično ozbiljan igrač kod kuće i u gostima i možda on zna šta radi kad mi već ne znamo, mada naravno, dobitak za njega nikako ne mora da znači dobitak i za Beograd. Za Srbiju ponajmanje.

ALEKSIJE D.

Po starom dobrom običaju, ako, u šta debelo sumanjam, taj poslić i bude priveden kraju, a ne stane nakon što se krene u masovno rušenje i SNS u novoj kampanji zavapi: pustite da završimo započeto, kao što je vapio Tadić, te ostanemo u gomili šuta, dok se svaka armatura i šina bude pretopila u Smedrevu, kao štapo ameri pretopiše vojnu opremu i rekoše "daj dolar, mi odsomo ili će samu železaru da topimo", dakle, pod uslovom da zaista nešto naprave, imaćemo migraciju kakva se dešavala sa Ušćem i Delta gradom. Naime, broj potencijalnih kupaca i zakupaca je mizeran u doba krize. Isprazniće se sadašnji tržni centri, kao što su oni ispraznili Stari Merkator i Čumićeo sokače koje je sad ćošak nalik ciganskoj mahali. Dobićemo nešto što će po obodu, gde je jeftiniji zakup, biti samo one radnje koje su već u T.C. a opusteće druge lokacije.
Ili, možda, kao po običaju grešim? Dotrčaće Doland Tramp, odmah kupiti frtalj, eto ga i Rokfeler da pazari par zgradica, uljegnuće po obodima politička elita koja ima da se namiri sa stanovima i lokalima zbog dobrog dila, sleteće kakav aeroplan sa dokonim, punim para, pijanim ruskim tajkunima, krenuće kockarnice i slatke kuće zabava kao u Bangkoku pa ima da bidne kokanje u novim, ekskluzivnim stančičima na koje voditelja Beogradskog popodneva već sad balavi ko Žika Obretković na pljeskavicu, sjatiće se silan svet što je po Dubaiju počeo da skija i samo će da cvetamo.
Ili će, pre, da nam se rascveta onaj deo tela koji sunce ne greje?

mac

Stvarno, taj Belvil, zašto se tamo ne živi?

ALEKSIJE D.

Suviše mali broj platežno sposobnih ljudi. Zar ne znaš kako je pala poseta koncertima Nataše Bekvalac? Kako ide slabo prodaja kaseta i CD projekata Ace Lukasa i gde Miroslav Ilić ima reumu i ne đipa po svadbama kao nekad? Uz to, Miškovi, Canetovi, ovog što je vlasnik bivšeg M. Blagojevića i Hepi tv, Hamovići i Lazarevići, sve to ima gajbe po inostranstvu. Em sigurnije, em jevtinije. A i Đoki nam se istrošio na svadbu. Jes kako ne plaća porezu u Srbiji, ali deru Crnogorci za rentiranje SV. Stefana sad kad klijentela iz Rusije zbog patriotizma putuje na Krim...
Što ti ne stanuješ u Belvilu?
Što Dragan ne stanuje u Belvilu nego samo levitira?
Gravitacija i podzmene vode loše uticču na metabolizam i pored toga što je cjena prava sitnica...

mac

Ja ne stanujem jer drugi ne stanuju. Sumnjivo mi je. Ali što drugi ne stanuju? Nije valjda da oni ne stanuju zato što ja ne stanujem? Otkud bi oni uopšte znali za mene?

Podzemne vode? Moraću to da proguglam...

Truman

Meni se čini očitim da je Beograd na vodi zamišljen kao projekat koji će služiti Arapima da tokom vrelih dana ( i ne samo vrelih! ) dođu u Evropu i prepuste se raskalašnom životu i čarima koje ne mogu doživeti kući. Mislim da će oni ovde ostavljati velike pare. Inače, ja sam od prvog momenta bio pozitivno orijentisan prema ovom projektu jer ne bi oni ulagali milijarde da im se ne isplati. S druge strane, preko 90 posto ljudi bili su skeptični jer im je to ušlo u naviku...
Ja da valjam ne bih bio ovde.

ALEKSIJE D.

Trumane, nisam video projekat, a ti?
Ako jesi, očiju ti, ima li tamo neko minare? Ako ima, kao što ima u ZG, onda si u pravu. Ako nema, onda ti teorija ne štima.
Mada, ima na ovim teritorijama mušterija za veće objekte: Tači, Haradinaj, Halimi, Vlasi Azem, i tako... Legalno, molim lepo.

Ghoul

Quote from: Truman on 07-07-2014, 14:16:05
S druge strane, preko 90 posto ljudi bili su skeptični jer im je to ušlo u naviku...

koga su zmije jele i od guje arapina se boji!

ALEKSIJE D.

Ne stanuju jer Dragan levitira, a Gorice nema. Zašto on levitira? To nije u redu. I drugo, čovek u praznom stanu! Ostao bez pare, ne može ni zavese da kupi- kamoli otirač za ciple. Onda se pojavi u emisiji Gorica, vidiš lepo gde žena ima tri puta veće zube, kako je upravo pobegla sa onkologije, zapitaš se: zašto? Zato što je bila kod Dragana u poseti! Od toga gubiš kilažu i rastu ti zubi! Radijacija!

Josephine

Neboder? Nije to dovoljno.

Nije samo neboder, već ono što je unutra. Poznati restorani, butici, bioskopi, skijališta u zatvorenom, akvarijumi, fontane, luksuzni hoteli, supermarketi, možda pozorišta, možda muzeji, možda igrališta (luna parkovi, akva parkovi, teniski tereni, bazeni, plaže itd).

Drugim rečima, potrošački materijalizam, strka za novcem, egzistencijalna anksioznost, površnost, licemerje i sebičluk dolaze u Srbiju. Možda bude malo drugačije, doduše. Nisu Arapi loši, samo svako njima manipuliše. Šta će, dobili veliku količinu novca u kratkom periodu. Sad bi još, jer više nema nafte. To je jedino što mi smeta kod njih - potpuno su se predali lenjosti, investicijama i bizarnim kapricima.

S obzirom da nam je kulturni identitet uništen, plašim se da ćemo sa ovim Beogradom na vodi lakše prihvatiti bliskoistočni materijalizam nego evropsku duhovnost. Shit. Doduše, predosećaj mi govori da neće biti ništa od projekta. Il će bar biti manje nego što je najavljeno. Videćemo.

tomat

Quote from: mac on 07-07-2014, 13:40:41
Stvarno, taj Belvil, zašto se tamo ne živi?

neke moje kolege su tamo kupile stan, i sređivali su ga kao da su ušli u stan 30 godina star. gulili bukvalno do cigle.

naravno, ima i primera ljudi koji su kupili tamo stan, i kojima je sve potaman. ipak mislim da kvalitet gradnje ne opravdava cenu. a i nekako mi taj deo NBGD-a sablasan, ko neki aneks tržnom centru, nema dušu.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

tomat

Quote from: Truman on 07-07-2014, 14:16:05
Meni se čini očitim da je Beograd na vodi zamišljen kao projekat koji će služiti Arapima da tokom vrelih dana ( i ne samo vrelih! ) dođu u Evropu i prepuste se raskalašnom životu i čarima koje ne mogu doživeti kući. Mislim da će oni ovde ostavljati velike pare. Inače, ja sam od prvog momenta bio pozitivno orijentisan prema ovom projektu jer ne bi oni ulagali milijarde da im se ne isplati. S druge strane, preko 90 posto ljudi bili su skeptični jer im je to ušlo u naviku...

ja sam i dalje protiv takve gradnje na mestu na kojem je predviđeno da se gradi. bilo bi mi prihvatljivije da se to prebaci na drugu obalu Save, a da se Savamala obnovi i sredi. ovako će da štrči betončina i staklo.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

ALEKSIJE D.

Kažem ja: skijališta, tržni centri, pozorišta, akva park... Pa kad navale seljaci sa Zelenog venca da kupuju gaće Versaće i gledaju Otela, te ovi iz Malomokrolužani i iz Blaca, Batajnice i Jakova da se skijaju! Ihaha haj! Para samo kaplje, Vučić sprema uniformu ko maršal što imaše i menja ustav da bi bio doživotni, možda i nasledni KNjaz... Zerbski. Ukoliko se Anglela i Hilari slože... A oće, oće.

mac

Aleksije, brate, vidim da imaš neki narativ, ali nikako da se primim na isti. Daj mi suštinu, u jednoj rečenici, o čemu to pričaš. Nešto tipa "nisu ovi isti ko i oni, ovi su najgori", ili "ljudi su govna", ili šta već. Može li to da se formuliše i sažme?

Ghoul

ne može.
aleksije je mlađa (?) verzija skalopa.
= pitanje je dal i on zna šta oće da kaže, ali ga zabavlja da nam to svejedno kazuje.

scallop

Aleksije D. zna šta govori, kao i Scallop. Pismeniji je od Ghoula, kao i Scallop. Kad svi ovde, po spisku, lupetaju o Beogradu na vodi kao da su u nešto upućeni, a pojma nemaju, Aleksijeva zajebancija je čisto osveženje. Prosto me prođe volja da objašnjavam cenjenom skupu šta su objektivni ciljevi ovakvih projekata. Šteta što se lupetanjem bave i neki inženjeri, a njima bi trebalo da bude jasno.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

mac

Pretpostavljam da sam ja taj neki inženjer, pošto nema ko drugi. Ja sam softverski inženjer, ne razumem se u zgrade, parkove, i vode. Projekat mora da ima svrhu i cilj, to je jasno. Ovde ima više ciljeva, jedan od kojih je da se pokrene privreda izgradnjom. Ja se samo pitam kako će pare da se vrate. Možemo mi da pokrećemo privredu koliko oćeš, ali naša kola ne mogu da idu samo na akumulator, treba im i benzin. Ja se plašim da ovde nema benzina, i kad se sve napravi to će da stoji tako, kao što stoji i Belvil, ili oni kineski gradovi u kojima niko ne živi. To je dakle samo moj strah, i da bih ga odagnao treba mi objašnjenje nekog stručnog. Ovde naravno niko ne može da mi pomogne u vezi sa mojim strahom, i sve što mogu je da ga iskažem rečima, da bi me manje progonio.

Ghoul

evo, objasniće ti skalop, pošto je on ovde najpismeniji, najpametniji, najupućeniji, najduhovitiji, u sve se razume - on je, zapravo, jedan neostvareni vučić; vučić u najavi, vučić that might have been... :)   expert za sve, od začinskog bilja preko tiganja do ekonomije, politike, istorije, književnosti, pisanja kao takvog...

neshvaćeni, napadani, nevoljeni - ali on nosi križ, za sve nas! SKALOP, a jea!  :-|

Truman

A i da stoji poluprazno bolje to nego ono što imamo sada. Biće tamo centrale nekih firmi, neki ljudi će kupovati stanovi...nema šanse da na tako dobroj lokaciji baš sve zvrji prazno. A inače se slažem s macovom obzervacijom. I Španija je najviše ulagala u građevinu ( pored turizmu ), al džaba im to kad nemaju fabrike...

Meho Krljic

Quote from: Truman on 07-07-2014, 16:03:20
Biće tamo centrale nekih firmi, neki ljudi će kupovati stanovi...nema šanse da na tako dobroj lokaciji baš sve zvrji prazno.

Pa ne mora sve da zvrji prazno, dovoljno je da zvrji prazno toliko lokala da ideja o povraćaju uloga od tri i kusur milijarde evra postane neostvariva. S druge strane, ja, pošto se nisam upustio u promišljanje ovog koncepta, nisam siguran kako i šta se tu dogovaramo sa Eagle Hillsom. Naime, oni ulažu te tri i kusur milijarde, a mi dajemo zemljište itd. Muhamed Abar je pojasnio da će posao dobiti domaće firme, dakle, veliki deo od te tri milijarde bi trebalo da uđe u ovdašnje novčane tokove, a na pitanje kako će Eagle Hills profitirati, rečeno je da nameravaju da prodaju izgrađene lokale itd. U teoriji, dakle, Beograd skoro ništa ne gubi, sem postojećih lokala relativno niske vrednosti koji se mogu eksproprirati za razumno malu sumu, a dobija novoizgrađenu čevtrt na mestu koje bi moglo da bude atraktivno za desetak godina kada rečni saobraćaj i Savu uvede u neke evropske tokove.

Truman

Pa da, i ako Arapi ne budu u stanju da povrate te silne milijarde to nije naš problem. :)

Meho Krljic

Ali videćemo, jer naš problem će biti da iselimo sve ono čega tamo sada ima a u to moramo da uložimo nekakav novac koji nam se možda nikada ne vrati kroz povećanu naplatu poreza & taksi od biznisa za koji verujemo da će procvetati na Belgrade Waterfrontu. Dakle, iako mi ne ulažemo pare u gradnju, ulažemo u pripremne radove, a te pare nam se nikad možda ne vrate.

Naravno, napominjem ponovo da ovo pričam iz potpuno neupućene perspektive, na osnovu par detalja koje sam čuo u prolazu.

scallop

Quote from: Ghoul on 07-07-2014, 15:59:01
evo, objasniće ti skalop, pošto je on ovde najpismeniji, najpametniji, najupućeniji, najduhovitiji, u sve se razume - on je, zapravo, jedan neostvareni vučić; vučić u najavi, vučić that might have been... :)   expert za sve, od začinskog bilja preko tiganja do ekonomije, politike, istorije, književnosti, pisanja kao takvog...

neshvaćeni, napadani, nevoljeni - ali on nosi križ, za sve nas! SKALOP, a jea!  :-|

Hej, pljuvač uvis, a kad ćeš ti da naučiš da pišeš? Da ti knjiga ne vrvi drp off - ovima. Crći ćeš od zavisti, poštedi se malo.  :-?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

mac

Boris mi na drugom topiku dade ideju. A šta ako je Arapinovo ulaganje zapravo isplata za Kosovo? To bi bilo najgore od svega, jer bi to značilo da nikakvi stručnjaci nisu proračunali da se sve to isplati, nego su prosto isplatili Vučića za dobro odrađen posao.

Truman

mac

"Just because you're paranoid doesn't mean they aren't after you" - Joseph Heller

Truman

Vidim da su neki ljudi jednostavno opterećeni Kosovom. ;)

-_-

Quote from: Truman on 07-07-2014, 17:29:39
Teorija zavere.

Iako ne volim teorije zavere, jerbo su najcesce pogresna tumacenja komplikovanih stvari,
postoje i neke koje su se pokazale tacnim: Ovo su teorije zavere koje su se pokazale istinitim
(ovim ne impliciram da je macov stav tacan, jer to jednostavno ne znam)

Quote from: Truman on 07-07-2014, 17:37:53
Vidim da su neki ljudi jednostavno opterećeni Kosovom. :wink:

Da, neki jesu, a neki i nisu. To je sasvim u redu.
Meni idu na zivce oni koji nisu, ali koji kao objasnjenje za to navode sve pogresne pretpostavke i tumacenja.
Otud onaj moj post u temi "OTIMACI IZGUBLJENOG KOSOVA", na koji se mac nadovezao.

Ghoul

Quote from: scallop on 07-07-2014, 16:38:51
Hej, pljuvač uvis, a kad ćeš ti da naučiš da pišeš? Da ti knjiga ne vrvi drp off - ovima. Crći ćeš od zavisti, poštedi se malo.  :-?

hej, pišač u dalj, kad ćeš već jednom ti da naučiš da pišeš?

crći ćeš od zavisti, čuvaj srčku, ne sekiraj se što o pravom pisanju možeš samo da maštaš, a što te tvoje pokušaje NIKO ne čita.

nego, što barem ne navedeš neki od tih tzv. drp-offova?
zanimljivo da u svom pokušaju bavljenja tom knjigom nisi pomenuo NIJEDAN.
kako to?
kakva ti je to sad naknadna pamet?
imaš li je ikad onda kad treba, ili samo kasnije (možda)?

dakle - izvoli, pošto odavno bezuspešno pokušavaš da mi nešto kevćeš i spočitavaš, ali nikad konkretno nego sve kurvinski izokola, tamte vamte, abre ubre, trt mrt, ajde, na adekvatnom mestu, da vidimo koje mu je sad pa taj drp-off (stručan izraz, vidi se da si stručnjak za SVE, pa i književnost) i gde se to kod mene, navodno, vidi?

el si nindža il si mindža?
reci!!!

Truman

Borise, ne znam da l primećuješ razliku između sadržaja i unutrašnje logike zavera koje se zaista jesu ostvarile ( pretežno medicinske prirode ) i teze da se Beograd na vodi gradi jer smo dali Kosovo...

-_-

Ma naravno, pricao sam o teorijama generalno.

Ghoul

Saradnja Vučića i Muhameda el Abara je prevara veka: Pogledajte kako je opljačkao druge zemlje! FOTO

Lažne građevine Muhameda el Abara nicale su po svetu kao pečurke - a nijedna nije ni započeta. Zbog njega su mnogi završili u zatvoru, između ostalih i ministar policije Indije. Pogledajte sve lažne projekte ovog čoveka.

http://www.dnevno.rs/vesti/131139-saradnja-vucica-i-muhameda-el-abara-je-prevara-veka-pogledajte-kako-je-opljackao-druge-zemlje-foto.html

Truman

Ovo već zvuči ozbiljno...

mac

Slažem se :) S druge strane, da li je moguće da niko iz Srbije nije proverio njegove ranije poslove?

scallop

Quote from: Ghoul on 07-07-2014, 18:28:59

reci!!!

Bavljenje tobom i tvojim pisanjem je sušto traćenje. Ne vredi dodavati išta na ono šta sam o tvoje dve knjige napisao. Zažmuriš i sam sebe ubediš da se ništa nije dogodilo. I nije. Ti nisi događaj, ti si anomalija. Drugo pitanje su laži koje o meni pokušavaš da raširiš po forumu. Čitan sam onoliko koliko sam čitan, ali od onih koji su pročitali bilo šta od mojih romana i priča, tu mislim samo na one koji su zaista pročitali, nemam nijedno loše mišljenje ili komentar. Takođe, ne petljaj u tvoju zlobu priče sa Radionice. Na njima je pisalo bar dvadeset osoba sa objavljenim knjigama boljim od tvojih, a već svako malo se kao izbor na konkursima pojavljuju priče koje su prošle Radionicu.

Zato, pokušaj da dokažeš svoje tvrdnje, što će biti teško jer ni "Rašane" za koje si tvrdio da si jedva pročitao ili nisi dočitao, nisi "kasapio" kao što si zloupotrebio roman Darka Tuševljakovića. A možda se jave i oni koji su čitali moje knjige i imaju mišljenje. Možda nađeš nekog sa lošim utiscima.

Ghoul

Quote from: scallop on 07-07-2014, 19:37:34
Drugo pitanje su laži koje o meni pokušavaš da raširiš po forumu.

look who's talking!
laži - poput tog tvog pakosnog spočitavanja nekakvog drp-offa?
nikada ja nisam napisao ni L od laži poput ove tvoje masne lažovštine, koju i sada bedasto (ali krajnje predvidivo) izvrdavaš skrećući temu na nešto što uopšte nisam ni pomenuo (radionica? otkud SAD pa to, ovde?).

lepo sam reko gore da si pljunuti vučić po svom majndfrejmu: isto tako (ne)ubedljivo se i on vadi kad nešto masno slaže.
znači, prvo lupi nešto, a onda se pravi blesav...

samo, ti si još gori vučić od njega, jer nikad nisi ni dospeo na poziciju moći, pa samo nemoćno kevćeš i skuckaš u svojoj jalovoj pakosti.

Meho Krljic

Quote from: mac on 07-07-2014, 19:35:49
Slažem se :) S druge strane, da li je moguće da niko iz Srbije nije proverio njegove ranije poslove?

Daj bre, uozbiljite se. Emaar Propeties najveća građevinska firma u arapskom svetu. To je ko kad bi neko sad rekao "zar se niko nije setio da proveri ranije poslove Gazpromnjefta". Mislim, daleko od toga da su firma koja ne zna za gubitke i koja sve radi po pe esu ali nije u pitanju nikakva muljavina ispod žita da se vlasi ne sete.

mac

A dobro, onda se vraćam na standardnu paranoju.

Josephine

Quote from: Ghoul on 07-07-2014, 15:59:01

Hahahaha :))) e, ovo me je razgalilo

Josephine

Quote from: Ghoul on 07-07-2014, 18:28:59
nego, što barem ne navedeš neki od tih tzv. drp-offova?
zanimljivo da u svom pokušaju bavljenja tom knjigom nisi pomenuo NIJEDAN.
kako to?
kakva ti je to sad naknadna pamet?
imaš li je ikad onda kad treba, ili samo kasnije

Ne bih sad zalazila ni u kakve sukobe, nego, istine radi, moram samo da primetim da sam pomislila ovo sto je gul rekao u citatu. Mislim, svi smo procitali scallopov ,prikaz,.

A moram da primetim I pominjanje romana, gde mu mesto nije.

Josephine

E, a moram I ove lazi da pomenem I da se prisetim kako je scallop I mene optuzivao da lazem o njemu. Lol :))))

Ghoul

skalop i vučić su najnapadanije osobe u srbiji: ljudi se prosto utrkuju u lažima, klevetama i napadima na njih!!!
ali oni znaju da su na pravom putu i poručuju: IZDRŽAĆEMO! JOŠ GORDIJI I JAČI!