• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ALI VUČIĆU SVAKA ČAST

Started by Ghoul, 08-04-2014, 15:16:22

Previous topic - Next topic

Truman, Calavera and 2 Guests are viewing this topic.

scallop

Ne vredi dok ne shvatiš da za apokalipsu nije potrebna božja intervencija. Imamo svet u kome su te prerogative preuzete. Ti opet o pljački? Zar ti ne dojadi? Ili da ja pustim još desetak dana kišu?

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

akhnaton

Quote from: scallop on 23-04-2017, 22:04:15
Ne vredi dok ne shvatiš da za apokalipsu nije potrebna božja intervencija. Imamo svet u kome su te prerogative preuzete. Ti opet o pljački? Zar ti ne dojadi? Ili da ja pustim još desetak dana kišu?

Kakva Božija intervencija kada smo mi sami dovoljni da napravimo apokalipsu. Mada apokalipsa ne znači uništenje nego otkrovenje, saznanje... 
Iz ovog se vidi da se slažem sa vašom konstatacijom.
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Anomander Rejk

Quote from: Pizzobatto on 23-04-2017, 14:49:57
Anomander, jel to ozbiljno svoje stavove temeljiš na sljedećim riječima:

Potpisao
Otvoreno govori
Ne podržava

Eo ja ću da ti potpišem šta god oćeš. A mogu i da ludujem u televizoru, čisto da ima o čemu da se tvituje.

Naravno, valja podsjetiti da je Stefan Nemanja prvo u bukagijama ljubio noge caru u Konstantinopolju, a onda stvorio državu.

Mislim da tu vazalsku stranu politike skroz propuštaš.

Vučić je političar kao i svaki drugi, lopov kao Miloš Obrenović, delija kao Karađorđe,  izdajnik oca/djeda kao Aleksandar.

Al dajte nemojte po bezeznim kriterijumima da ga procjenjujete, i što je važnije, ako sam shvatio Filareta, daj nađite neke prioritete.

Ne može Vučić biti veći problem od rata. Ja čak ne kažem da će ga biti, ali jel može da se nađe neki kriterijum šta je bitnije od Vučića na vlasti ili na robiji?

Ili po svaku cijenu treba da ljosne, baš sada?
Bato, potpis povlači za sobom neke pravne obaveze. Nemojmo se zafrkavati. SAD imaju toliku moć, mogu da razvale skoro svaku državu, pa im je ipak neviđeno stalo i mnoge pritiske su radili da Kosovo uđe u UN. Zašto, ako su potpisi nebitni?To se još nije desilo, ali skoro sve drugo jeste, i vlast ne staje sa ustupcima. Naravno, kad si slabiji, moraš i da popuštaš, ali moraš nekad da se odupreš, inače ćeš jednom stići do zida. A ja opet ponavljam, jesmo li mi recimo, spremni da za slobodu i nezavisnost ratujemo dugo i krvavo kao npr. Vijetnamci?Znaš i ti isto dobro da nismo. Posle nekoliko ratova devedesetih, sankcija, odlaska gomile mladih ljudi, društvo je iscrpljeno i umorno, još jedan rat bi nas dokosurio načisto. Naravno, ako te neko napadne, normalno moraš se braniti, ali to je poslednja opcija u našem slučaju.Mi treba da nađemo saveznika koji će nas učiniti koliko toliko bezbednim, i ko će nam, u slučaju ne daj bože, oružanog sukoba pružiti više pomoći od donošenja rezolucije tipa ,,mi to snažno osuđujemo'', i uopšte ne tvrdim da to mora biti Rusija, ako se može naći nekakav zajednički interes sa SAD , i o tome treba dobro razmisliti.
I kakve veze ima Vučić s pričom o ratu?Šta, ako on ode s vlasti, nastupiće rat?Zbog čega?On je kao neki faktor mira i stabilnosti, kao pokojni Slobo, pa kad on sleti, sve će se raspasti?Niđe veze.
Tajno pišem zbirke po kućama...

scallop

Quote from: akhnaton on 23-04-2017, 22:27:31
Mada apokalipsa ne znači uništenje nego otkrovenje, saznanje... 

Zovi ga kako hoćeš, ali je i Otkrovenje isključivo govorilo o istrebljenju. Onda, srpski: istrebljenju više nije potrebna božja volja za uništenjem.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

akhnaton

Quote from: Filaret on 23-04-2017, 20:30:32
Палмере, колико ја знам закупили су луку Пиреј и контејнерски промет је утростручен, читао сам на Спутњику. Хоће да финансирају пругу Солун-Скопље-Ниш-Београд-Будимпешта којом би Европи понудили огромне количине јефтине и квалитетне робе. У изградњи треба да учествују и наше фирме. Актуелизована је и прича о Гоши. Главни ослонац им је председник Груевски са којим блиско сарађују 10 година.
А онда се разбукти шиптарски демократски потенцијал. Паметном доста.

Од овога не видим ништа осим користи за нас. Е сад, да ли је рецимо Бор део тог аранжмана, шта још и под којим условима, то не знамо и вероватно никад нећемо сазнати. Али, врло је могуће јер жути људи ништа не раде за туђе бабе здравље.

Zna li neko ovde istoriju ili samo lupeta (što ne mora da bude loše)? Put svile je funkcionisao čak i nakon pada zapadnog dela Rimskog Carstva, ali samo dok se na sceni nisu pojavili preci današnjih leminga. Onda oni preuzimaju trase, pa ih preci Erdogana nasleđuju i tu puca put svile, koji je bio i put začina. To je jedan od glavnih razloga zašto su Izabela Kastiljska i Fernando od Aragona se uopšte primili Kolumbove bajke o zapadnom putu za Indiju, a što je rezultiralo iznalaženjem Tierra Nuove, kasnije nazvane Amerika. E sada ta ista Amerika, barem njen severni deo, nastao pod uplivom Elizabete I u lakat nevine Engleske ne želi da dozvoli da novi put svile kontroliše njen arhi neprijatelj vtori Rim, koji njoj nije dao da napravi naftovod preko Sirije. Oba vtora Rima, i onaj na reci Potomak i onaj kojim vlada Tiger Rider se bore preko leđa piona. Treća strana, Srednja Zemlja ili carstvo Chin se ne meša i mudro ćuti. Zašto? Pa zato što zna ko je najveći kupac njene robe, zato što zna da vstočnom vtorom Rimu ne duguje ništa, dok onom na Potomku duguje ekonomski uspon, jer nisu vtori Romeji, a u stvari Varjazi ulagali u Chin nego Kelti, Alemani, Anglo Sasi i Normani. A mi zbog varjaškog sna dobijamo po nosu, pa nam uzimaju prodato srdce...
Države se ne vode srcem nego interesom, a tapšanje po ramenu i hvalospevi u medijima ne znače ništa ako ih ne prati zvečeća podrška u zlatu. (novcu) A to je plejboj, ženskaroš i mašinbravar znao, dok ovi  gledaju samo svoje guzice, a sirotinja raja veruje da će mu biti bolje ako okači svoju strojnicu o svoje rame, ili ako svi sorabi budu živeli u istoj državi koja je u bratsvujčujušćim odnosima sa Varjagijom (vtorim Rimom).

Quote from: scallop on 23-04-2017, 22:42:59
Quote from: akhnaton on 23-04-2017, 22:27:31
Mada apokalipsa ne znači uništenje nego otkrovenje, saznanje... 

Zovi ga kako hoćeš, ali je i Otkrovenje isključivo govorilo o istrebljenju. Onda, srpski: istrebljenju više nije potrebna božja volja za uništenjem.

Nije, jer smo mi ljudi, vrsta Homo Sapiens Sapiens svojim ponašanjem započeli proces samouništenja. Svi pečati su slomljeni.

Quote from: Anomander Rejk on 23-04-2017, 22:34:35
Quote from: Pizzobatto on 23-04-2017, 14:49:57
Anomander, jel to ozbiljno svoje stavove temeljiš na sljedećim riječima:

Potpisao
Otvoreno govori
Ne podržava

Eo ja ću da ti potpišem šta god oćeš. A mogu i da ludujem u televizoru, čisto da ima o čemu da se tvituje.

Naravno, valja podsjetiti da je Stefan Nemanja prvo u bukagijama ljubio noge caru u Konstantinopolju, a onda stvorio državu.

Mislim da tu vazalsku stranu politike skroz propuštaš.

Vučić je političar kao i svaki drugi, lopov kao Miloš Obrenović, delija kao Karađorđe,  izdajnik oca/djeda kao Aleksandar.

Al dajte nemojte po bezeznim kriterijumima da ga procjenjujete, i što je važnije, ako sam shvatio Filareta, daj nađite neke prioritete.

Ne može Vučić biti veći problem od rata. Ja čak ne kažem da će ga biti, ali jel može da se nađe neki kriterijum šta je bitnije od Vučića na vlasti ili na robiji?

Ili po svaku cijenu treba da ljosne, baš sada?
Bato, potpis povlači za sobom neke pravne obaveze. Nemojmo se zafrkavati. SAD imaju toliku moć, mogu da razvale skoro svaku državu, pa im je ipak neviđeno stalo i mnoge pritiske su radili da Kosovo uđe u UN. Zašto, ako su potpisi nebitni?To se još nije desilo, ali skoro sve drugo jeste, i vlast ne staje sa ustupcima. Naravno, kad si slabiji, moraš i da popuštaš, ali moraš nekad da se odupreš, inače ćeš jednom stići do zida. A ja opet ponavljam, jesmo li mi recimo, spremni da za slobodu i nezavisnost ratujemo dugo i krvavo kao npr. Vijetnamci?Znaš i ti isto dobro da nismo. Posle nekoliko ratova devedesetih, sankcija, odlaska gomile mladih ljudi, društvo je iscrpljeno i umorno, još jedan rat bi nas dokosurio načisto. Naravno, ako te neko napadne, normalno moraš se braniti, ali to je poslednja opcija u našem slučaju.Mi treba da nađemo saveznika koji će nas učiniti koliko toliko bezbednim, i ko će nam, u slučaju ne daj bože, oružanog sukoba pružiti više pomoći od donošenja rezolucije tipa ,,mi to snažno osuđujemo'', i uopšte ne tvrdim da to mora biti Rusija, ako se može naći nekakav zajednički interes sa SAD , i o tome treba dobro razmisliti.
I kakve veze ima Vučić s pričom o ratu?Šta, ako on ode s vlasti, nastupiće rat?Zbog čega?On je kao neki faktor mira i stabilnosti, kao pokojni Slobo, pa kad on sleti, sve će se raspasti?Niđe veze.

Nije on nikakav faktor stabilnosti, čak naprotiv. Mnogi veruju u priču koju im serviraju mediji. Zapad, u ovom slučaju SAD samo čekaju neki njegov pogrešan potez pa da pokrenu proces rušenja. Misliš li da zaboravljaju pod čijim je vođstvom bio organizovano ono sranje od mitinga kada je gorela ambasada SAD? Da zaboravljaju koja je federalna jedinica prednjačila u razbijanju države koja je od 1953 bila tajnim protokolom pridruženi član NATO-a? Da zaboravljaju kako je 1991 ambasador njihove zemlje poljubio vrata jer je vožd sviju soraba čekao da ga u prekrajanju države podrži matrjoška? Ne zaboravljaju oni ništa, a pošto smo odbili da se celokupno odlučimo na koju ćemo stranu odlučili su da svaka vaška obaška i da ne treba podržavati projekat Jugoslavija, barem ne pod vlašću onih koji bi da uzimaju zapadne pare, a da svakog trenutka budu spremni da rade za račun istoka. Vijetnam je posebna priča, kao i Koreja, jer da severni delovi tih zemalja nisu bili pod direktnim političkim uplivom Pekinga i Moskve, rata u Vijetnamu ne bi bilo, to jest ne bi bilo američkog mešanja u isti.

Aco Popara Zver

Ne, nego opozicija upravo tvrdi to što i ti tvrdiš, a onda možemo da zatvaramo radnju, podijelite okolnim državama teritorije i ukinite državu.

Rekoh, Kartagina. Pa to je prva istorijska lekcija. Filaret je u suštini to već rekao drugim riječima.

Zašto su Rimljani, čak i Ciceron, rekli Carthago delenda est? Nije ih ugrožavala mala država na sjeveru Afrike. U tom trenutku. Pedeset, sto godina kasnije, možda će ugrožavati.

Rimljani su sravnili sa zemljom Kartaginu, nije kamen ostao. Genocid, ako baš oćeš.

Poenta, nema odstupanja tipa Čedinog priznavanja i ostalih sranja. Kome to uopšte priznaješ, nekome ko će za pedeset godina tražiti Valjevo?

To je politika kamenoresca koji bi da proda spomenik.

Ali ja uopšte ne pričam da je Vučič jedina opcija, pa on i ne vodi vlast samostalno no s drugim strankama. Ali sem šešeljodverskih nacionalista, niko u opoziciji nije svjestan situacije.

Pisao sam u narednim postovima da nije Vučić taj koji će da spriječi rat niti ga izazvati, nego da opozicija nije svjesna mogućih obračuna u narednim godinama.

Ko nije svjestan Kartagine ne treba da se bavi politikom.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

scallop

Akhnaton je malo grub. Znamo mi dobro istoriju i to nas plaši. Samo oni koji ne znaju istoiju se ne plaše. Sve što nije smešteno u tačku neoliberalizma je pretnja. A, duž bilo kojeg "puta svile" dižu se gradovi. To je kao slivovi velikih reka. Čim pije vodu, evo ga i život.

Anomander Rejk

Sad učitavaš Bato, napamet. Sem nesrećnog Čedomira i Čanka, ko je to od opozicije spreman da rasprodaje teritorije i priznaje Kosovo?Ni Tadić, ni DS, ni niko drugi, nisu to radili ni kad su bili vlast, jesu u mnogu čemu popuštali kad ih se pritisne, ali neke stvari su čak i manje popuštali nego Vučić.
Takođe, nigde nisam video nikakav dokaz ni da bi to isto radio Saša Janković.

Aco Popara Zver

Pa ne moraš samo da priznaš.

Možeš da istopiš tenkove u Sartidu, kojeg si prethodno prodao Amerima. Onda Ameri napustili. To nije problem, nego je dolazak Kineza problem.

Ti koji su istopili tenkove saće da ih kupuju. A tek migove, duplo više od Vučića.

Ekonomiju neće da balansiraju nego će postati zavisni od evropskih privreda, koje su ih i dovele do 200 evra plate.

U određenom trenutku samo izvuče Evropa kapital i ostanu govna. Nisu džaba Ameri otišli iz Sartida.

Poenta je em tope tenkove em ne održavaju ravnotežu u ekonomskoj saradnji, da ne najebeš ni kad je EU ni kad su Rusija i Kina u krizi.

A dal bi prihvatili Obor? E to je pitanje za milijun dolara, Radul ne zna da je Kina svjetska sila, njemu je to EU, koja se raspada.

Nači, sve u svemu, šuplji su na sve strane, sem u obećanjima. Ali bolje ekonomije i transparentne birokratije ne može biti ako topiš tenkove (Šutane!), ne znaš šta je Obor, i ekonomiju prepuštaš tržištu.

akhnaton

Quote from: scallop on 23-04-2017, 23:04:36
Akhnaton je malo grub. Znamo mi dobro istoriju i to nas plaši. Samo oni koji ne znaju istoiju se ne plaše. Sve što nije smešteno u tačku neoliberalizma je pretnja. A, duž bilo kojeg "puta svile" dižu se gradovi. To je kao slivovi velikih reka. Čim pije vodu, evo ga i život.

Jesam grub, možda ponekada i previše. Mada, kako da budem finiji kada je ovakva tema? Da, treba da nas plaši i to veoma da nas plaši.
Quote from: Anomander Rejk on 23-04-2017, 23:12:13
Sad učitavaš Bato, napamet. Sem nesrećnog Čedomira i Čanka, ko je to od opozicije spreman da rasprodaje teritorije i priznaje Kosovo?Ni Tadić, ni DS, ni niko drugi, nisu to radili ni kad su bili vlast, jesu u mnogu čemu popuštali kad ih se pritisne, ali neke stvari su čak i manje popuštali nego Vučić.
Takođe, nigde nisam video nikakav dokaz ni da bi to isto radio Saša Janković.
Ehh, kako objasniti da je "svemoćni, samilosni, svevideći" (niz nastaviti po volji) de fakto priznao postojanje države Kosovo? Kako slepima pored očiju dokazati da de jure priznanje i nije potrebno? Kako im popovskom popevkom zaluđenima reći da matrjoška drži priču o Kosovu samo kao keca u rukavu za pitanje Ukrajine ili Kijevskaje Rus? Kako im staviti do znanja da Tiger Rider nije Nikolaj II i da matrjoška neće Satanama zasuti zapad zbog njih i njihovog pokušaja od "države"?

Anomander Rejk

Bato, mi nismo sila, odavno nismo, ako smo ikada i bili. Moramo naći saveznika i ići pod neki kišobran. Bila to Amerika, Rusija, Kina, ne znam ko, ali sedenje na više stolica neće još dugo moći. Vučić nije Tito, niti smo mi SFRJ, niti je trenutak u svetu isti kao kada je to bilo moguće, niti smo npr. Turska sa sedamdeset miliona stanovnika i snažnom armadom, pa da možemo sebi priuštiti da u jednom pitanju budemo dobri sa Putinom, a u drugom sa Trampom. Mi nemamo tu snagu i ne možemo tako.
Pitanje ekonomske politike je važno za nas obične ljude ovde, naravno, ali u sklopu ovoga o čemu mi pričamo je gotovo nebitno; i da je najbolje uređena naša ekonomija će opet u svetskim okvirima biti gotovo beznačajna.

Aco Popara Zver

Moram da priznam da te ništa ne razumijem.

O kakvom trenutku se radi? U Titovo vrijeme odnos gdp SSSR i SAD bio je 1:8. Kompletan Sovjetski Savez, sa sve Kazahstanom, Ukrajinom itd...  Osmina Amerike. Šta je Tito uopšte radio, ne kontam, pa Kina mu ukrala ekonomsku politiku. Proizvode adidas patike u komunizmu.

Danas je 1:5 Rusije i SAD.

A kina je danas veća ekonomija od SAD. 20 naspram 18 biliona vrijedna. EU je pritom 19. Toga nije bilo u vrijeme Tita. To jest, SAD su u to vrijeme činile 50% svjetske ekonomije. Sad, kao što vidiš, ne čine ni 20%.

Pa ne histerišu Ameri bez razloga. Kina raste 6% godišnje, to je sad bilion godišnje, SAD sanja 2%. Za deset godina razlika će biti ofrlje 35: 23.

E sad, čak i ako misliš da balansiranje neće dugo moći, iako ne vidim zašto ne bi moglo jer bukvalno sad imaš svjetsku privredu raspoređenu na tri podjednake ekonomije i Rusiju kao poseban bezbjednosni faktor, te je sad multipolarnost na vidiku...  a i da ne može da se balansira to nisu skokovi nego postepeno prilaženje, i jasno je da će to biti čak i postepeno prilaženje EU i Kine.

Ali sad se odlučuje o Oboru a plodovi se kasnije ubiru. Kako je krenulo, da je Tadić ostao da li bi izvisili i za Obor zbog EU....

Palmer

Hvala Filaretu i Bati na odgovorima. Trenutno su Kopar i Rijeka dosta frekventiji zbog razvijenije infrastrukture, logično mi da tu investiraju onda jer  će tako pokriti ceo region, a već ima razvijene infrastrukture. Zbirni kamionski transporti za ovo malo šaka jada privrede što stiže u Srbiju iz Kine i Indije, sve ide preko Kopra. A i bliža je Budimpešta iz Kopra nego iz Pireja. Neće ni Hrvati sa Rijekom tu sedeti skrštenih ruku.

Aco Popara Zver

Nikad nisu ni sjedili skrštenih ruku. Neki Crnogorci su mi se žalili da su Hrvate zvali da im rekonstruišu luke i oni ih namjerno napravili plitke.

Sve u svemu, ima nešto i u tom pravoslavlju. Rusija to izgurala s Kinom, jer ne može na lijepe oči da ima naklonost balkanskih naroda, a i njoj treba prolaz u Mediteran.

Ugly MF

izgleda da ćemo se u Zaječaru osloboditi SNSovske vlasti ...dobro je, počelo je...
..večito neke Timočke bune po ovoj Srbiji...

Aco Popara Zver

Bune! E to je, ne diže se kuka i motika kao nekad. Samo seljak Srbiju spasava!

akhnaton

Quote from: Pizzobatto on 24-04-2017, 11:14:47
Bune! E to je, ne diže se kuka i motika kao nekad. Samo seljak Srbiju spasava!

Jeste nego kako, al nema više pravog seljaka, sve samo neki polutančići...

Torrente

Quote from: Ugly MF on 24-04-2017, 09:45:46
izgleda da ćemo se u Zaječaru osloboditi SNSovske vlasti ...dobro je, počelo je...

http://www.youtube.com/watch?v=lHyRm3LFI08

Scordisk

haha, e, jebga, a ja reko moja dedovina Zaječar se ne da, kad ono prc

ˇ@scallop. božansko=ljudsko. I uvek i samo o pljačkanju, nego o čemu drugom kada te pljačkaju!

Inače, ako niste znali, postoji organizacija antinatalista veguna, a ovo im je logo (ne znam da li je sprdačina)

A koga zanima zašto je bolje sprečiti nego lečiti (pa se u tom smilu i ne roditi, je l), evo i fejsbuk strana antzinatalista veguna:

https://www.facebook.com/AntinatalistVegans/

akhnaton

Quote from: Scordisk on 25-04-2017, 01:56:50
haha, e, jebga, a ja reko moja dedovina Zaječar se ne da, kad ono prc

ˇ@scallop. božansko=ljudsko. I uvek i samo o pljačkanju, nego o čemu drugom kada te pljačkaju!

Inače, ako niste znali, postoji organizacija antinatalista veguna, a ovo im je logo (ne znam da li je sprdačina)

A koga zanima zašto je bolje sprečiti nego lečiti (pa se u tom smilu i ne roditi, je l), evo i fejsbuk strana antzinatalista veguna:

https://www.facebook.com/AntinatalistVegans/

Ahahahahahahahahahahahahahaha.... pa bre ovi ovdašnji sam kradu, a ovamo veliki branioci intelektualne svojine... jooooj, valjam se od smeha. Mada ni DS nije ništa bolji, sećam se kampanje za izbore 2008 i teme iz Konana the Varvarinca. Ili još ranije kada su ovi isti bili na vlasti, a čmaroljubac bio na mestu Gebelsa, kada su vesti o teta NATO išle uz imperial march u pozadini, ili hapšenje šeika od Požarevca kada je televizija Salata od Peć čitav događaj ilustriirala muzičkom temom iz Gladijatora, a ovamo mi smo pirati ako skidamo muziku i filmove i knjige, ili daleko bilo programe... ma važi

Ugly MF

Ja se stvarno pitam nekad ima li ovde malko mozga ili se samo kucka ono što pre da lupimo nešto?
Gradonačelnik u Zaječaru više neće biti SNSovca, najnesposobniji kreten koji je ikada hodao ravnom zemljom,
nego neko drugi.
Kada se desi da negde apsolutnu vlast dobije neko drugi osim SNS, tamo se zavrnu sve republičke novčane slavine i narod jede kurac.Dokazano.
Kad cela garnitura preleti u SNS, u tom mestu ponovo jedu nešto osim kurca.
Ovo mu dođe zlatna sredina. 

I dokaz da se njegove nesposobne bagre Zaječarci ne plaše, ali jebi ga, svi imamo penzionere, jel tako?

akhnaton

Quote from: Ugly MF on 25-04-2017, 10:30:22
Ja se stvarno pitam nekad ima li ovde malko mozga ili se samo kucka ono što pre da lupimo nešto?
Gradonačelnik u Zaječaru više neće biti SNSovca, najnesposobniji kreten koji je ikada hodao ravnom zemljom,
nego neko drugi.
Kada se desi da negde apsolutnu vlast dobije neko drugi osim SNS, tamo se zavrnu sve republičke novčane slavine i narod jede kurac.Dokazano.
Kad cela garnitura preleti u SNS, u tom mestu ponovo jedu nešto osim kurca.
Ovo mu dođe zlatna sredina. 

I dokaz da se njegove nesposobne bagre Zaječarci ne plaše, ali jebi ga, svi imamo penzionere, jel tako?

To što si naveo se stručno naziva glajhštelung, i svi moraju da surađuju sa rajhs kancalarom spojenih prstića, lordom od fantomki, inače u suprotnom ide slanje gaulajtera. Oćete promene, skinite glavu. Kako, pa izaberite načine, ima ih ohoho.

Ugly MF

Pa evo, dok ne dignemo Timočku Bunu 2.0, idemo ovim 'demokratskim' putevima.

Aco Popara Zver

Eto, naučili smo dvije stvari:

1. SNS gubi kad ima dobrog protivnika.

2. SNS gubi na ravnoj Zemlji!

akhnaton

Quote from: Pizzobatto on 25-04-2017, 11:57:31
Eto, naučili smo dvije stvari:

1. SNS gubi kad ima dobrog protivnika.

2. SNS gubi na ravnoj Zemlji!
Not korekt. SNS gubi samo ako nema vućića--- tačka.  Bez njega/nje,njojza SNS nema ni 10%.
Pućanstvo ili neoprana buranija ne kaže napadaju nam SNS, ne kaže da će da budne brez pemziju ako SNS padne sa vlasti, nego vućkić.. Poenta? Pa pronadjite je sami...

Ugly MF

nazalost u pravu Ankhaton...
prosli izbori su u Zajecaru tolko bili izlepljeni Vucicevim plakatama, da smo ga zvali nas gradonacelnik...
Ove godine se stiso za plakate, nigde nijedne njegove, i prso ...
jos jedan dokaz kolki smo tutubani....

Filaret

Па и у Косјерићу је Стаматовић са освојених око 12 одсто довео у питање или макар отежао формирање власти СНС. Ако је шеф највеће опозиционе странке човек кога ће прво питати за пашњак на Врачару, Вучић ће владати докад хоће.

Ево, ово што је Скор линковао, ако претпоставимо да није фејк, добар је пример да са два клика можеш човека који каже да ништа није украо питаш зашто је украо предизборни лого. А то такмичење у креативности вређања на личној основи, по мојој памети личи на пљување увис.

Нико није пао с Марса па да не зна где живи. Вучко је дотакао плафон, одржаваће се ту неко време, али ови локални лидери су пример како се без много буке постижу резултати. А без СНС Вучко би постао неусидрени брод.

akhnaton

Quote from: Ugly MF on 25-04-2017, 12:24:16
nazalost u pravu Ankhaton...
prosli izbori su u Zajecaru tolko bili izlepljeni Vucicevim plakatama, da smo ga zvali nas gradonacelnik...
Ove godine se stiso za plakate, nigde nijedne njegove, i prso ...
jos jedan dokaz kolki smo tutubani....
Ma ne moram ja da bidnem u pravu. Jednostavno je tako. Kult vodje. Takav sistem ima pednost jer je ya skidanje nakradnih sa vlasti, potrebno ukloniti vodju, ali ima i mana, vodja mož da postane svetac i velikomučenik u očima pasuljaraca, kao i to što drugi koji posle dojdu takođe moraju da imadu vožda. Prosto kao 1+1, nismo mi zreli za demokratiju (šta god da je to) niti čak ni za neku monarhiju tipa engleske.. mi se nismo mrdnuli iz faraonskog tipa države. Mada, ako ćemo pravo to nisu ni jedne države koje svoju "kulturu" duguju Vasileoni Romeon ili Vizantiji. Jer tamo je car bio isoapostolni, politički namesnik otelotovorenog Boga na zemlji. A malecka je razlika između takvog shvatanja vladara i onog u kome je vladar živi bog na zemlji. Uostalom, da nije tako zar bi matrjoška držala mumiju vođe krasnajog otkobra na izložbi? Razlika je samo u tome što ovi  moderni ne mogu da se seksaju u srodstvu, ali nećemo da cepidlačimo.....

Truman

http://www.dragas.biz/23316-2/

Бато, реагуј! Драгаш напада и брутално вређа твог омиљеног новинара.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

akhnaton

Quote from: Truman on 25-04-2017, 19:48:22
http://www.dragas.biz/23316-2/

Бато, реагуј! Драгаш напада и брутално вређа твог омиљеног новинара.

Idi bre Trumane, ja pomislio da napada onog što drži doušnika za jajca, a ono Marić....

Aco Popara Zver

Hudafakiz Dragaš!

Marić bogotac!

Truman

Quote from: Pizzobatto on 25-04-2017, 20:31:18
Hudafakiz Dragaš!

Једина светла тачка на нашој политичко-економској сцени поред Радуловића!

Aco Popara Zver

Lik tvrdi da svjetski kapitalizam propada, kako to isto kao Radul?

Truman

Радул нити тврди нити не тврди да пропада. Поента је да обојица имају искрене намере и добре идеје за препород Србије!

Aco Popara Zver

Radul tvrdi da EU postaje svjetska sila u narednim godinama, a Dragaš tvrdi da uopšte ne držimo evre, nego da vrijednost pretočimo u zlato i srebro jer evro papiri ništa neće vrijediti.

Truman

Драгаш греши. Што не значи да нема друге добре идеје.

akhnaton

Quote from: Truman on 25-04-2017, 23:32:22
Nalost u tome ne greši. Euro,dolar, rublja, jen, franak... nastaviti niz po volji su samo papirčići za brisanje pozadine. U slučaju sloma, koji jednom mora doći preostaju samo dva metala od kojih je sve i počelo. Zlato i Srebro, mada je i njih moguće obezvrediti, posebno srebro što je pokazao slučaj Španije koja je imala prvu inflaciju srebra u istoriji, kada je na "tržište" pustila ogromnu količinu istog iz svojih kolonija u Amerikama.

Truman

ма нема ништа од слома...ако није пукло 2008. неће никад.

akhnaton

Quote from: Truman on 26-04-2017, 00:10:43
ма нема ништа од слома...ако није пукло 2008. неће никад.

"Oh, you are so naive" Hoćeš datum? Računajući da su im na svetu preostale samo dve države u kojima nisu instalirali sistem klanjanja tržištu: Severna Koreja i Kuba, i da se ova druga nalazi na putu ka istom, a prvoj će ako ne SAD, onda Kina instalirati taj sistem, onda se može očekivati da ukoliko nas pre toga ne drmne rat ludaka iz kremlja i ludaka iz bele kuće, rat sa išljamom, udar apofisa... Slom dolazi najranije 2050, najkasnije 2060. A onda dolazi haos. Kapitalizam, onakav kakav je sada, broji svoje poslednje dane, jer jede sam sebe. Ciklične krize su mu urođene, a kada jednom cela planeta postane lonac za presipanje iz šupljeg u prazno, i kada ta kriza dođe, a doći će, nastupa slom. Ovo iz 2008 je bio samo mali puć u poređenju sa  eksplozijom koja će se  tada desiti. Tada će naime pentilijarde papirića za brisanje guze, a sa njima i sve ostale vrednosti otići u dim...

Truman

Далеке су то предикције...до 2050. могу да смисле ко зна шта, типа бесплатна енергија којом се Тесла бавио...Прогностичари не могу да погоде ни шта ће бити за годину дана, а камоли за 30-40.

Palmer

Trumane, ako EU ne propada, zašto je onda digla 30% carinu na uvoz proizvoda iz Kine? Đast Esking.

Truman

Видиш, нисам то знао. Ако је тако одговор је прост - да би заштитила своје произвођаче. Зашто мислиш да је то показатељ пропадања?

akhnaton

Quote from: Truman on 26-04-2017, 00:34:14
Далеке су то предикције...до 2050. могу да смисле ко зна шта, типа бесплатна енергија којом се Тесла бавио...Прогностичари не могу да погоде ни шта ће бити за годину дана, а камоли за 30-40.
Quote from: Palmer Eldrič on 26-04-2017, 00:38:30
Trumane, ako EU ne propada, zašto je onda digla 30% carinu na uvoz proizvoda iz Kine? Đast Esking.

Besplatna enegrija? Nema od toga ništa, u stvari ima, ali im se ne daje. Ne mogu da uzimaju pare. Tako da to im nije spas. Dalje? Predikciju sam izveo na osnovu rasta libertijanske "trange frange" ekonomije koja je svoj rast ostvarivala seljenjem sistema i proizvodnje u nekadašnje kolonije, ili u zemlje "kominističkog" ideološkog bloka. Rast Kine je proizvod toga. Pa kako da ne podižu carine, kada se u kini pravi sve, trguje se svime. Sistem jede sam sebe. Hoćemo ogroman profit od recimo mobilnih telefona? Hoćemo! A kako to postići kada radnik u EU ili SAD košta? Seli proizvodnju u Kinu, sutra na Kubu, prekosutra u Severnu Koreju. E, kada iste počnu same da proizvode to isto, i kada počnu da traže svoj deo kolača, e onda udri carine. E pa gospodo ne ide to tako. I šta onda dobijamo? Carinski rat, koji može da preraste u rat oružjem, ali samo ako je protivnik slab. Ovako ne. I šta onda? Trpe radnici u matičnim zemljama korporacija, trpe radnici u zemljama radne snage, trpe kupci, cene idu u vis, pada tražnja, pada prodaja, pada profit, i lažni sjaj korporacija se ruši. Padaju berze, sa njima padaju korporacije, banke, države. Počinje velika depresija.
Quote from: Truman on 26-04-2017, 00:49:06
Видиш, нисам то знао. Ако је тако одговор је прост - да би заштитила своје произвођаче. Зашто мислиш да је то показатељ пропадања?
Svoje proizvođače? A ko je tero te iste da proizvodnju sele u Kinu? Šta su mislili da su Kinezi glupi, pa da neće početi sami da proizvode to isto? Pa malo više su se zeznuli... zaboravili su odakle im barut, odakle im ideja papirnog novca, ma svašta su zaboravili....

Truman

Мож да бидне, а не мора да значи. :)

akhnaton

Quote from: Truman on 26-04-2017, 00:57:06
Мож да бидне, а не мора да значи. :)

Će da vidimo... :D

Truman

ако доживимо старост. Какав је живот у Србији ми мушки често не доживимо ни 60-у.

Aco Popara Zver

Ma saćemo dizvozimo meso u kinu pa će i infarkti da se prorijede.

Scallop nije mislio na holesterol, samo na co2!  8-)

akhnaton

Quote from: Truman on 26-04-2017, 01:03:18
ако доживимо старост. Какав је живот у Србији ми мушки често не доживимо ни 60-у.

Pu pu pu daleko bilo, pored Srbije, nas ubijadu i žene. Samo zvocaju, a ništa posebno ne daju...

Truman

Тако је свугде у свету па мушкарци у многим земљама живе дуже него у Србији.

Aco Popara Zver

Quote from: Truman on 25-04-2017, 23:32:22
Koje, daj neki primjer.