• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ALI VUČIĆU SVAKA ČAST

Started by Ghoul, 08-04-2014, 15:16:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Aco Popara Zver

Quote from: Scordisk on 09-01-2018, 21:45:26DS smo skinuli pre ihahaj godina

Skinuli sa čega? Pa što imate proklete dsovske sve kandidate za gradonačelnike belgrejda onda?

Ja ne pričam da je nešto dobro, pričam o tome da izbor između magarca i drugog kljuseta ništa ne mijenja.

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Aco Popara Zver

Quote from: Meho Krljic on 09-01-2018, 20:26:22
Ti to čitaš na svoj način, očigledno, što je legitimno. Ja ga čitam tako da piše "Vučić tvrdi da nam ide dobro (a i uskoro će izbori) mašući nekim ciframa i hvaleći se da je on to postigao a evo šta kažu druge cifre i kako se do njih došlo."

Lijepo piše "u zadnje četiri godine", mema tu mjesta za drugačija tumačenja, sem ako je propustila kec a trebalo 14 godina

Tu je nedvosmisleno jasno mazanje očiju, jbe se meni za vučića, al neću ni da me neko zavlači

Jedino što je podložno tumačenju je moje uvjerenje da su likovi lažna opozicija, ono kad pokupiš ljude iz ukrajinskih zatvora da ti žao opoziciji da daš glas koliko su grdni, takve političare pravi sama vlast kao lažne konkurente

Drži Šutana koji ladi jaja u sumnjivo stečenoj nekretnini a onda se ubaci i Vulin. Ima li koji nesrećnik da je stvarno spavo na tetkinom kauču i vidio dedinja nije. Dajte tom glas više

Scordisk

ma ja ni nemam neke primedbe na to što si to izrekao . između ostalog i to, da su ovi današnji, likom, fizički i delom isti, samo su partiju promenili (jebeni bakarec, naprimer). niti sporim da je opozicija za potpalu, i najradije bi ih video da pevaju đurđevdan u vagonu, jer prodaju istu priču koju danas kusamo. samo odbijam da poverujem da je "krenulo na bolje", ili, još gore, kako se "radi na tome", "sprečeno je dalje propadanje" i ostale nebuloze. a što se tiče kljuseta - voleo bih da su kljusad nekog mog neprijatelja, a ne meni data na izbor

scallop

Neću da vam kažem šta ja vidim, ali mi se dopalo kad je Burn a Bitch, tako ste je upljuvavali, zar ne, izjavila da je dosta bilo prodaje radne snage i da treba da počnemo da prodajemo ideje. Ili tako nekako. Ko to uspe da prepozna možda vidi i put.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Palmer

Evo ja imam ideju pošto sam znanje već prod'o poštenom kapitalisti... Moja ideja je da Eliksir i drugi eliksiiri vlasti prestanu da koriste ničim stečeno pravo na državnu sirovinu fraj. Imam ideju da se prestane sa monopolima i dampinzima u industrijama da bismo ih iole razlikovali od DS-a. Imam ideju da se ne prećuti kad se Bubalo pusti na slobodu i posle prošeta tek onako usput do Ivice. Imam ideju da se prestane sa plaćanjem preko posrednika  svim retardiranim FB stranicama sa retardiiranim humorom i dometom preko 2 miliona pregleda..Imam ideju da se izmisli naprava licemeromerač i stavi jadnoj upljuvanoj brnabičarki na ruku kad god da takvu poklisarsku izjavu...I da, imam ideju da se odradi autodafe opoziciji jer su toliko potplaćeni od strane vlasti, a i nesposobni, da smo apsolutno zaslužili ovog manipulatora jer politički umešnijeg, zaista, trenutno nema.

Scordisk

Quote from: scallop on 09-01-2018, 23:24:03
Neću da vam kažem šta ja vidim, ali mi se dopalo kad je Burn a Bitch, tako ste je upljuvavali, zar ne, izjavila da je dosta bilo prodaje radne snage i da treba da počnemo da prodajemo ideje. Ili tako nekako. Ko to uspe da prepozna možda vidi i put.

a šta te mudrosti nama pod milim bogom znače, kada i dalje autsorsujemo jeftinije od  indijaca? bolje da brn a bička piše aforizme. imam i ja mudrost, kako ono ide, jevanđelje po mateju: teško vama književnici i fariseji, što jedete kuće udovičke i lažno se bogu molite dugo,  što čistite zdelu spolja a iznutra puna grabeži i nepravde...

scallop

Hoćeš li sad i sa mnom da razmenjuješ vulgarne stihove?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Scordisk

nema nič vulgarnog u novom zavetu, pitaj aglija. a možemo da razmenjujemo, što da ne :D

scallop

Scordisk

tjah, nije mi bila namera da tebe konkretno vređam, već čisto da prokomentarišem dnevnopolitičku situaciju kojom nisam zadovoljan. laku noć :D

Meho Krljic

Quote from: Pizzobatto on 09-01-2018, 22:53:53

Quote from: Meho Krljic on 09-01-2018, 20:26:22
Ti to čitaš na svoj način, očigledno, što je legitimno. Ja ga čitam tako da piše "Vučić tvrdi da nam ide dobro (a i uskoro će izbori) mašući nekim ciframa i hvaleći se da je on to postigao a evo šta kažu druge cifre i kako se do njih došlo."

Lijepo piše "u zadnje četiri godine", mema tu mjesta za drugačija tumačenja, sem ako je propustila kec a trebalo 14 godina

Tu gde se to pominje tiče se konkretnih statističkih podataka dostupnih u tom periodu. Npr:

QuoteAko posmatramo udeo u ukupnim prihodima, vidimo da se tokom ove četiri godine krize i "mera štednje" u Srbiji dogodila redistribucija prihoda od najsiromašnijih ka najbogatijima. Znatan pad udela možemo uočiti kod najsiromašnijeg, prvog decila – sa 1,4 odsto, udeo im je opao na 0,9 odsto. Značajno se uvećao samo udeo jednog procenta na vrhu lestvice (stotog percentila) – sa 5,4 odsto na 6,9 odsto. Uočljivo je i povećavanje jaza između stotog percentila i percentila koji se nalaze neposredno ispod njega.

Ovo su legitimni podaci koje treba imati na umu kada se razmišlja o tome šta je učinak politike štednje u poslednjih nekoliko godina.

Aco Popara Zver

Nači džaba sam krečio... Meho, to bi imalo smisla da nazovi-socijalne inflatorne mjere DS(S) neoliberalizma nisu stvarale veći jaz.

A da sad uzmemo neku drugu publikaciju, tu bi se ova ista vlast optuživala za ekonomski populizam, dijeljenje subvencija šakom i kapom i raznim netržišnim mjerama.

Meho Krljic

Koliko god to glupo zvučalo, DS nije na vlasti već oko pola decenije, i podatak da tokom vladavine "ove" vlasti imaš pad udela u prihodima kod najsiromašnijih a porast kod najbogatijih, to je valjda relevantan podatak koji treba imati na umu ako bi da se baviš politikom na forumu ili, šta ja znam, izađeš na izbore?

Аксентије Новаковић

Да су жутаћи и даље на власти, и да је ова Брнабићка њихова премијерка - не би је називали Брн а Бич, већ би је проглашавали за Мајку Храброст (без деце).
Али жутаћи су такви лицемери - ако си са њима онда си најнај, ако ниси - слина си.

Вучић је отворио гомилу нових фабрика, зауставио је инфлацију и опадање динара, отворио је гомилу нових поглавља за приступање ЕУ.
У чему је проблем господо европејци?

Свквичите о медијском прогону, а са свих страна пиштите у мегафоне.

И будите бре срећни што нам стандард није висок, јер смо захваљујући ниском стандарду тренутно најсигурнија земља у Европи.
Џабе Швеђанима стандард кад су им улице пуне блискоисточних дивљака који силују жене.
Низак стандард - сигурнија Србија.

T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

scallop

Postoji varijanta u kojoj raste broj "jeftino" zaposlenih. Ne mogu odmah da postanu šefovi.

Meho Krljic

Da, tekst koji sam linkovao i pominje da se u statistici zaposlenih vode i oni koji su proveli jedan sat nedeljno radeći posao plaćen u novcu ili naturi.

De ćeš neoliberalnije od toga...

Aco Popara Zver

Quote from: Meho Krljic on 10-01-2018, 15:57:47
Koliko god to glupo zvučalo, DS nije na vlasti već oko pola decenije, i podatak da tokom vladavine "ove" vlasti imaš pad udela u prihodima kod najsiromašnijih a porast kod najbogatijih, to je valjda relevantan podatak koji treba imati na umu ako bi da se baviš politikom na forumu ili, šta ja znam, izađeš na izbore?
Pa i nije relevantan podatak kad su đilas i vučić imena a neoliberal prezimena

Dođu 2001. treba privatizacija, Fridman reko

Pukne sve, ma Fridman zasro, ne može slobodno tržište, daj to malo kontroliši, javno privatna partnerstva, fazon puko Fridman, daj drugog neoliberala

Nije da su se otarasili divlje privatizacije, samo je bolje maskirali

Pukne to ponovo, saćemo stegnut kaiš, štednja fazon, jel moguće samo neolib kalem na neolib kalem, od 2001. do danas, piton samo kruži oko žrtve, koja se pita zašto joj je sve teže kada je napokon porazila neoliberale, tako što je povećala dozu neoliberalizma sa svakim novim režimom

Problem je što misliš da to nije povezana banda, i da izbor onog što nije bio pola decenije ne znači novi kalem. A upravo to znači, nastavak pitonovog klupka

Nije reko džaba Čomski da građani biraju između desnice i još veće desnice.

mac

Je li Vučić bio neoliberal i kad je bio u SRS? Ili mu se u međuvremenu neki pelcer primio?

Aco Popara Zver

Populistima je retorika inače ambivalentna, ali nije kao da tu ima nekog izbora, pa i Putin je neoliberal.

Znači na kraju mu dođe ko je manje štetan

Eo, mi se raspravljamo jel stoti percentil u Srbiji 6.9 a ovo je od mačkova repa

Prosto ima grđih neoliberala i biće sve grđih

Meho Krljic

Naravno, al treba i među neoliberalima birati manje zlo  :lol:

U svakom slučaju, ne mislim da je nepotrebno i nekorisno imati sve ove informacije na umu, a nije da Peščanik nije jednako jebao kevu i žutima kad su bili na vlasti tako da, idemo dalje.

Аксентије Новаковић

А ви би неолиберале место неолиберала?
И онда би унеглод кмечали и сквичали да вам је тешко?

Зна се какав систем може да препороди земљу за мање од 6 година, имамо пример из историје.
Без паламуђења, без штеточина и паразита, само ред, рад и дисциплина.

Scordisk

slazem se.

a i ruzicasti trouglic bi ti lepo stajao

Аксентије Новаковић

Балави, ти подржаваш педере, самим тим си распала педерчина попут њих.
За такве распаде попут тебе имам резервисано место у душегупки.
Пријало би ти туширање гасом.

Meho Krljic

Tebi je bre mnogo i pet postova dnevno ako ćeš da pišeš ovakve stvari... Mislim, ozbiljno sad, ako si na forum dobio pristup jer radiš za izdavača, zar ne bi trebalo ograničeni broj postova koji imaš da koristiš za to umesto da pišeš gadosti ovog tipa?

Scordisk

dobro, der, meho, prvi sam ja poceo. nemoj sada da kvaris nas specijalni aranzman :D

Scordisk

Quote from: Аксентије Новаковић on 10-01-2018, 21:41:55
Балави, ти подржаваш педере, самим тим си распала педерчина попут њих.
За такве распаде попут тебе имам резервисано место у душегупки.
Пријало би ти туширање гасом.

ruzicasti trouglic, macane :D:D na reveru, umesto ruze

Meho Krljic

Quote from: Scordisk on 10-01-2018, 22:00:27
dobro, der, meho, prvi sam ja poceo. nemoj sada da kvaris nas specijalni aranzman :D

Ne, nisi ti napisao da je put u preporod sistem koji je ostavio iza sebe genocid.

akhnaton

Quote from: mac on 10-01-2018, 17:13:02
Je li Vučić bio neoliberal i kad je bio u SRS? Ili mu se u međuvremenu neki pelcer primio?

A ko tvrdi da SVS nije neoliberalna?
Quote from: Аксентије Новаковић on 10-01-2018, 16:06:14
Да су жутаћи и даље на власти, и да је ова Брнабићка њихова премијерка - не би је називали Брн а Бич, већ би је проглашавали за Мајку Храброст (без деце).
Али жутаћи су такви лицемери - ако си са њима онда си најнај, ако ниси - слина си.

Вучић је отворио гомилу нових фабрика, зауставио је инфлацију и опадање динара, отворио је гомилу нових поглавља за приступање ЕУ.
У чему је проблем господо европејци?

Свквичите о медијском прогону, а са свих страна пиштите у мегафоне.

И будите бре срећни што нам стандард није висок, јер смо захваљујући ниском стандарду тренутно најсигурнија земља у Европи.
Џабе Швеђанима стандард кад су им улице пуне блискоисточних дивљака који силују жене.
Низак стандард - сигурнија Србија.

Ne lupaj ko maksim po diviziji.  2/3 ako ne i više žutih Veberovaca su kod pičkouste kurve.  Nizak standard = visoki profit okrugloglavih potomaka turskih. I samo rajetinskom mentalitetu dresiranih kerova pičkousta drolja može da zahvali što mu se sa glavom ne igra fuzbal.

Milion puta mi je lakše da prihvatim iskrenog nacionalistu,  nego nekog ko se kune u svpstvo a spreman je da ga guze Nemci, Turci, Arapi, Amerikanci i naravno Rusi, ovi poslednji malo začinjavaju seks potapanjem jazavičara, dok istovremeno izigrava mesiju pred moralno posrnulim smrda mudićima. Uzgred, Amfilohije bi bio x puta bolji patrijarh, ili da budem tačniji primas Raški ili Srpski, kako god.   
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Аксентије Новаковић

Шта си демантовао од мојих навода?
Ништа.

Има ли медијске блокаде?
Нема.

Отварају ли се фабрике?
Отварају се.

Да ли су жутаћи лицемери?
Јесу.

Да ли њихове присталице сквиче и пиште у мегафоне?
Сквиче и пиште.

Да ли њихове присталице цмиздре и криве Вучића за све?
Цмиздре и криве Вучића за све.

Према томе, остави се лупетања о Америма и Русима када причаш о овим темама.

Потпуно друга прича је о томе да ли је Вучић издајник или није.
Наравно да јесте , и у сегменту издајства је у истој равни са досманлијама.
За мене су иста банда и Вучић и досманлије, али су ми досамнлије и њихове присташе и усташе антипатичније од Вучићевих симпатизера, јер међу Вучићевим симпатизерима има доста поштених људи, за разлику од досманлија које подржава само олош и фукара.

scallop

Hteo sam nešto i ja, pa neću. Dreka je uvek kontraproduktivna.

Ugly MF

STA JE BRE OVO OVDE?!
...'EL' TREBA JA DA ULECEM I OBJASNJAVAM?

..el' ima da nekom nesto nije jasno?!?
Sta je frka , A?

Аксентије Новаковић

Демократска држава је најнижи степен уређења модерне државе, и својим грађанима није у стању да обезбеди ред, рад и мир.
Сведоци смо да ниједна демократска држава није у стању да искорени ни корупцију.
За разлику од слабе демократске државе, овако се то радило у најбоље организованој Србској држави, за време Владе Милана Недића, 1941-1944.

https://www.youtube.com/watch?v=eWeZNBJngOU

mac

Navedi nam molim te neke jake moderne ne-demokratske države sa malom korupcijom.

Nedić nije uspeo da suzbije ni četnike, a kamo li komuniste, pa se teško može govoriti o nekoj efikasnosti.

Аксентије Новаковић

Зна се у којим системима нема корупције - у фашизму и национал-социјализму.

Шта ти као комуњарица знаш о четницима?
Не знаш ништа.
Они које називаш четницима нису били четници него дражинци, југословенска војска у отаџбини.
Једини четници на територији Србије су били четници Косте Пећанца, који су наравно били уз Недића.
Тако да не лупетај.

Није сузбио комунисте?
Хахаха, можда у серији Отписани, али у стварности су комији проклели дан кад су се навукли на марксизам   ;)
Након 1941-е године, ниједан комуниста није остао у Србији.
Тукли су их сељаци по селима, а за веће комунистичке одреде су били ангажовани србски добровољци Косте Мушицког.
Читај мало праву историју, мојне гледаш комунистичко-пропагандне филмове, јер Србија је у време Недића била комифрај земља.

Углавном, поента - у време Недићеве Владе се у Србији живело боље него у време досманлија и Вучића.
Са криминалцима се поступало по кратком поступку, идеш на принудни рад бато.
Замисли сад Мирослава Мишковића у то време - па не би га суд ослобађао, него би Мишко гулио лопатом на некој србској њиви, можда и у неком србском руднику.
То је бре држава, а не ово демократско говно од државе, где сви знамо да је неко лопов, али никако да га видимо иза решетака.

akhnaton

Quote from: mac on 15-01-2018, 16:18:40
Navedi nam molim te neke jake moderne ne-demokratske države sa malom korupcijom.

Nedić nije uspeo da suzbije ni četnike, a kamo li komuniste, pa se teško može govoriti o nekoj efikasnosti.

Te dve grupe nije, al jedno dve druge jeste. Inače alternativa demokratskoj državi je korporativna država.

mac

Koje današnje države su korporativne države?

akhnaton

Quote from: mac on 15-01-2018, 17:46:57
Koje današnje države su korporativne države?

Severna Koreja, kao primer korporativne države.  Tu su i Turska, Kina i Rusija. Svaka država u kojoj vladajuća garnitura kontroliše medije, guši slobodu govora, eksploatiše najšire slojeve svojih stanovnika, sanja o imperijalnoj moći je korporativna država. Takvom državom najčešće vladaju nacionalni, partijski, ideološki oligarsi. Korupcija je endemska, prikrivena. A kao najmoćniji primer korporativne države u prošlosti imaš Hitlerov Treći Rajh i njegove satelitske sisteme, Frankovu Španiju, Musolinijevu Italiju (iako je ova poslednja u stvari bila prva). U novije vreme to su latino američke diktature, koje su pre svega oligarhije.

mac

Drugim rečima korupcija je karakteristika korporativnih država? I borba protiv korupcije podrazumeva drakonske kazne, ali se korupcija ne može iskoreniti i ima je više nego u demokratskim državama?

scallop

Dobro, ulovio si ga.  xrofl xrofl xrofl

Ugly MF

Korupcija je neminovna.

akhnaton

Quote from: mac on 16-01-2018, 00:19:35
Drugim rečima korupcija je karakteristika korporativnih država? I borba protiv korupcije podrazumeva drakonske kazne, ali se korupcija ne može iskoreniti i ima je više nego u demokratskim državama?

Ima je neograničeno mnogo više. I što je najgore, ako se u demokratskim državama korupcijom koriste samo najbogatiji, ona je u korporativnim državama i onima koje bi to da postanu široko raširena. I cene su daleko niže, u takvim državama (korporativnim i onim u pokušaju) državni službenici prodaju svoje usluge za mnogo manju cenu.  I nikakvo povećanje plata, niti drakonske kazne firera ne mogu da je smanje.

Meho Krljic

Predsednik žirija za dodelu NINove nagrade, Božo Koprivica oštro po predsedniku:

Quote"Svakosatno klepetalo Aleksandar Vučić zna da kmezi, koji nikada ništa nije znao da radi", rekao je Koprivica i dodao da se Vučić "jedino dobro oseća među papagajima", kao što su Siniša Mali i Aleksandar Vulin. 

Šots fajrd, što bi rekao naš narod u rasejanju.

Aco Popara Zver

Quote from: mac on 16-01-2018, 00:19:35

A zato ovo vako izgleda, jer u kvazidemokrackim zemljama nema korupcije

scallop

Na najnižoj tačci su se najbogatiji iznervirali i etablirali neoliberalizam.

Аксентије Новаковић

Криминал, у који спада и корупција, се може успешно сузбити само драконским мерама.
Демократска држава је слаба да би спроводила такве мере, а држава која није у стању да се сурово обрачуна са криминалним елементима и није држава.
Упоређивање демократске државе са фашистичком (или национал-социјалистичом) државом је исто као упоређивање килавца са здравом особом.

Што се тиче Недића, чују се овде разноразне глупости, али његова рехабилитација је неминовност.
Мада, правно гледано, он нема због чега да буде рехабилитован јер никад није правноснажно осуђен.

Такође, да не би тумарали као гуске у магли и пропагандно причали све и свашта о њему, ево шта је на једном рочишту изјавио Жарко Видовић, скојевац из Сарајева:

"На рочишту је сведочио некадашњи припадник СКОЈ-А из БиХ Жарко Видовић, који је рекао да је Сајмиште било усташки, а не Недићев логор и да је Недић спасавао Србе."

Историјске чињенице, а не комунистичка пропаганда су:

- Недић није основао Бањички логор

- Бањички логор је био подељен на два дела: над првим, у ком су били џепароши, лопови и проститутке, надлежност су имали Недићева влада и специјална полиција, а над другим, где су били политички затвореници, комунисти, припадници ЈВуО и Јевреји - надлежност су имали Немци

- Недић није одговоран за логор на Старом сајмишту, који је био у оквиру НДХ

- "Јеврејско питање" су решавали Гестапо и СС, а не Недићева влада

- Из Србије ниједан грађанин није био регрутован за Источни фронт

- Недић је спасао 350.000 избеглица из НДХ и 250.000 Словенаца

- Недић је спасавао скојевце из бањичког логора, међу којима и Пуришу Ђорђевића, и пребацивао их у центар за преваспитавање србске омладине у Смедеревској Паланци

- Недић је спасавао Дражине официре и подофицире, а официрима Јеврејима из војних логора је давао србска документа.

mac

Quote from: Аксентије Новаковић on 16-01-2018, 17:48:50
Криминал, у који спада и корупција, се може успешно сузбити само драконским мерама.

Ako svi građani u startu imaju sve što im treba onda kriminala i korupcije i nema. Što bi krao ako već imaš? Što je dakle država bogatija, i što je raspodela bogatstva ravnomernija, to ima manje korupcije. Pitanje je samo kakva država to obezbeđuje. Moguće je da je korporativna država bogatija od demokratske (nije garantovano), ali u demokratskoj je raspodela bogatstva sigurno ravnomernija. Ja bih rekao da ova ravnomernost ima veći uticaj od ukupnog bogatstva, jer šta ti vredi ako je država bogata kad si ti sam siromašan. Ravnomernost (tj. demokratija) pokušava da ukloni siromaštvo, a time i korupciju. Korporativna država ubija ljude koje je sama proizvela.

scallop

Netačno. Nemoguća utopija.

Aco Popara Zver

Mac, očigledno si propustio priču o nejednakosti, gdje se vidi da su sad, uk ili australija države s većom nejednakošću od srbije, pa i ostatka evrope, a opet imaju nisku korupciju.

To jest, ono što ti nazivaš korupcijom, a što he najmanje bitna finansijska stavka

Aco Popara Zver

Inače, meni nije jasna ova podjela na korp i dem državu. Evropska unija je korporativna recimo, zasigurno nije demokratska

To jest, ima nekakve izbore na kojem se nešto odlučuje, al ono najbitnije se donosi u nedemojratski izabranim institucijama

Ugly MF

Junajted Corporejshns ov 'merikaaaaaa