• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ALI VUČIĆU SVAKA ČAST

Started by Ghoul, 08-04-2014, 15:16:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

scallop

Razmišljam koja ti je fajda od lupetanja i šta želiš da postigneš. Uglavnom, postižeš ništa. Trla baba lan da joj prođe dan.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Аксентије Новаковић

Пре логовања урадити алкотест...
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

akhnaton

Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

scallop

Ми, професори и истраживачи, са вишегодишњим искуством и резултатима у научном и педагошком раду
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Da ja ovo napišem na ZS rastrgli biste me. nas-rofl
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Jedino ako bi koristio kraljevsko "mi"  :lol:

scallop

Nas je malo pa smo skromni.

Anomander Rejk

Ja sam pažljivo slušao o tom gostovanju u Hr...
Čujem da smo opet nekog pobedili, lepo, sve pobeđujemo, šta li ćemo s tolikim pobedama...
Da ne budem zlurad, ovaj put je izlagao zaista pristojno, odmereno, kulturno i dobro se izborio
sa naoštrenim novinarima i naoštrenom atmosferom.
Lepo je izneo šta je sve konkretno urađeno za Hrvate u Vojvodini,
stvar br 1, 2, 3, 4, itd...sve lepo pobrojano i pohvaljeno i od gđe Kolinde
podržavam, ali opet moram biti kvarilac žurke i ,,pobede''
i da ja sem Kolindinog retoričkog ,,razumevanja problema srpske manjine''
nisam čuo ništa konkretno ,,uradili smo to, to i to''
ili bar ,,uradićemo to to i to''
čuo sam samo da mnoga srpska sela u Hr u 21 veku nemaju struju
u zemlji članici EU
i čuo sam da i gđa Kolinda kaže da je to sramota
možda mi je promaklo u ovoj pobedi, ako jeste molim da mi neko skrene pažnju
reče li iko sa hrvatske strane da će išta konkretno da se uradi
povodom problema koji Srbi imaju u Hrvatskoj?
Tajno pišem zbirke po kućama...

scallop

Aco Popara Zver

Quote from: Anomander Rejk on 14-02-2018, 12:19:21
i da ja sem Kolindinog retoričkog ,,razumevanja problema srpske manjine''
nisam čuo ništa konkretno ,,uradili smo to, to i to''
ili bar ,,uradićemo to to i to''

Sem retoričkog nisi čuo retoričko?

Konkretno se radi a ne obećava, a dal će durade će vidimo. Dobili su matične knjige npr...

No, Šešelj je objasnio stvari, dva najveća problema su granica i hr kompanije u Srbiji. Aj ti riješi to.

Važno je da se tu ništa ne zasere a oće li umiljat da bude Vučić u Zagrebu sasvim je nebitno.

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Dybuk

Pažljivo orkestrirani medijski cirkus. Fala bogu da je ta poseta Hrvatskoj gotova, pa možemo malo da odahnemo od AV-ove moralne i svake druge pobede, hrabrosti & superiornosti.

Meho Krljic

Predizborni su dani, pa onda imamo i ovakve stvari:

https://crnaknjigasns.wordpress.com/

scallop

Prestao sam da čitam kod "mnogobrojnih afera Siniše Malog". Bože, koje ste vi budale!!!

mac

A pa dosta si izdržao, ima sedam stavki pre te o mnogobrojnim aferama.

scallop

Glupost je nenadjebiva, a protivnici Vučića su prvaci sveta. Recimo da bih mogao tvoju fakultetsku diplomu da za dva dana svedem na plagijat.  8)

mac

Jedno je diploma, a drugo doktorat. Nije isto. Nego je različito.

scallop

Sumnjam da znaš i u čemu je razlika. Kad bi bio u stanju da mi u jednoj rečenici pokažeš razliku podigao bih ti spomenik.

mac

Doktorat mora nekako da uveća sveukupno znanje u nauci. Mora da ima novum.

Preferiram mermer sa Brača..

Meho Krljic

Quote from: scallop on 14-02-2018, 16:33:40
Bože, koje ste vi budale!!!

Dobro, nismo "mi" pravili ovaj sajt niti prikupljali informacije, neko drugi se potrudio oko toga. Na nama je da verujemo, ne verujemo, proveravamo, promislimo itd. i na kraju glasamo.

I, NARAVNO da se i za "druge" vezuje mnogo afera i pronevera i svega toga, to niko ne poriče. Al o tome ionako čitamo svaki dan u Politici i gledamo na Pinku :lol:

scallop

Quote from: mac on 14-02-2018, 17:38:13
Doktorat mora nekako da uveća sveukupno znanje u nauci. Mora da ima novum.

[/quote]

Dakle, na znanje: ovo je tačno. Sad, kako da znamo da neki doktorat  nije novum na osnovu par rečenica? Mada, rekao bih da malo doktorata sadrži novum. Kao i u SF-u. Čas posla se ispostavti da je još neko pisao isto.

Aco Popara Zver

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

scallop

Quote from: Meho Krljic on 14-02-2018, 17:57:37
Quote from: scallop on 14-02-2018, 16:33:40
Bože, koje ste vi budale!!!

Dobro, nismo "mi" pravili ovaj sajt niti prikupljali informacije, neko drugi se potrudio oko toga. Na nama je da verujemo, ne verujemo, proveravamo, promislimo itd. i na kraju glasamo.

I, NARAVNO da se i za "druge" vezuje mnogo afera i pronevera i svega toga, to niko ne poriče. Al o tome ionako čitamo svaki dan u Politici i gledamo na Pinku :lol:

Ja naivan, pa kad šerujem mislim da sam odgovoran za šerovano. Iza šerovanog uvek postoji namera.

Dybuk

scallope, ovakvim izjavama ubrzano prelazite iz "pozicije nevolitelja" vlasti u vatrenog fana iste. 

scallop

Quote from: Гражданка Шульц on 14-02-2018, 19:09:17
scallope, ovakvim izjavama ubrzano prelazite iz "pozicije nevolitelja" vlasti u vatrenog fana iste. 

Mislite da ću i sendvič da dobijem? Malo pažnje bi vam trebalo da shvatite da ste na pogrešnom putu. Međutim, još gluplje bi bilo da vam objašnjavam koliko ste u krivu. Zato i neću objašnjavati. xfrog

Meho Krljic

Pa ja sam odgovorno šerovao, ukazujem šta ljudi rade da skrenu pažnju na kontroverze vezne za vlast u kontekstu prilične kontrole medija od strane te iste vlasti.

scallop

Ja samo mislim da je bitka protiv aktuelne vlasti beznadežno trapava. Koliko je samo energije bespotrebno uloženo u "patkice" i bespravno podignute straćare u Hercegovačkoj! Danas niko da zine zbog "gondole", a uništiće toliko važan profil Beograda. Jok. trabunjaćemo o nekoj preskupoj jelki. Jednostavno, opozicija je toliko bezidejna da mi se muči. Meni je u redu da Palilulska pijaca bude pokrivena. I Market Street u Filadelfiji je pokrio pijacu u centru grada, ali da već drugi put menjaju loše isfabrikovane tezge na drugim pijacama prolazi neprimećeno. Mogao bih tako do sutra, ali vi ćete pratiti nesposobne.

Scordisk

Quote from: scallop on 14-02-2018, 21:07:30
Ja samo mislim da je bitka protiv aktuelne vlasti beznadežno trapava.

to je vala istina

Meho Krljic

Svakako. Pogotovo kad pogledaš da se bivši DS lider Đilas udružuje sa bivšim DS prvacima Borkom, Vukom i Borisom, a svi zajedno sa aktuelnom DS i Šutanovcem na njenom čelu, da bi srušili bivše DS operativce, Malog i Vesića.
E, sad, tako mu je to u Srbiji. Ali ne znači da treba da se ljudima zaboravlja i gleda kroz prste ni dok su u opoziciji ni kad su na vlasti. Nismo štedeli Đilasa, pa nema smisla da štedimo ove.

scallop

Quote from: Meho Krljic on 14-02-2018, 22:59:10
Nismo štedeli Đilasa, pa nema smisla da štedimo ove.

Ne sećam se. Odnosno, ništa upečatljivo kao "picousti", "slina" i ostale svinjarije. Apsurdnost ove vrste kampanje je apsolutno kontraproduktivna. Potcenili ste ih.

Meho Krljic

Ne znam za druge, moje su kritike i zajebancije spram Đilasa dobro dokumentovane. A ja svakako nisam u kampanji, ni sad ni tad.

scallop

Samo nemoj da mi se nerviraš. Što rekao Petronije, možda smo svi u pravu. :lol:

Аксентије Новаковић

Quote from: Meho Krljic on 14-02-2018, 23:47:05
Ne znam za druge, moje su kritike i zajebancije spram Đilasa dobro dokumentovane.

Мен се чини да си га критиковао тек кад је постала свима јасна његова политичка пропаст.
Отприлике, као кад би неко критиковао и зезао Слободана Милошевића тек петог октобра рано ујутру, а до тада ни да бекне...

Meho Krljic

Slobodan si da ti se čini, naravno. To što to nema veze sa stanjem stvari je mali problem, ali samo tvoj tako da nije mnogo važno.

akhnaton

Quote from: scallop on 14-02-2018, 23:22:02
Quote from: Meho Krljic on 14-02-2018, 22:59:10
Nismo štedeli Đilasa, pa nema smisla da štedimo ove.

Ne sećam se. Odnosno, ništa upečatljivo kao "picousti", "slina" i ostale svinjarije. Apsurdnost ove vrste kampanje je apsolutno kontraproduktivna. Potcenili ste ih.

Nikada ne treba potcenjivati protivnika. Posebno ne onog koji ima šape u medijima i obaveštajnoj službi i koji može da kontroliše um pučanstva sendvičima, kamenima temeljcima i tome slično.  Ko je kriv veberovcima iz DOS-a što su svaki nepopularni potez predstavljali kao naredbu EU, MMF? Ko im je kriv što nisu otvarali realna radna mesta, sa relativno dobrim platama? Što su patentirali sistem agencija i pomoćnika pomoćnikovog pomoćnika u lokalnoj samoupravi? Ko im je kriv što nemaju blage veze kako funkcionišu orasi prosečnog srbende? Ko? Oni sami. Jer da se ne lažemo, nakaradni sistem sudskih izvršenja je plod Miloševićevog zakona, komunalni drotovi su uvedeni u poslednjem sazivu skupštine u kome je DS imala većinu, da ne nabrajam dalje. Ili su pojedini zaboravili da je 2/3 neoliberalnih japija iz DS, poznatijih kao Đinđićevi minioni danas kod mesije iz Bugojna, dok je ostala trećina podeljena oko toga ko će koga i gde da zavrne? 

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Scordisk

Quote from: akhnaton on 15-02-2018, 13:57:50
Ili su pojedini zaboravili da je 2/3 neoliberalnih japija iz DS, poznatijih kao Đinđićevi minioni danas kod mesije iz Bugojna, dok je ostala trećina podeljena oko toga ko će koga i gde da zavrne?

nije baš trećina, malko je više :D beše marko đurić što sada mala ikone po vozu bio otporaš, a vesić ispao iz đikijevog džepa. eh. čitam sada neka prelimenarna sondiranja koje je radila jedna agencija. nema babe na voždovcu s penzijom 19000 i trogodišnjom školom koja neće izvršiti svoju građansku dužnost :D:D

akhnaton

Quote from: Scordisk on 15-02-2018, 14:07:08
Quote from: akhnaton on 15-02-2018, 13:57:50
Ili su pojedini zaboravili da je 2/3 neoliberalnih japija iz DS, poznatijih kao Đinđićevi minioni danas kod mesije iz Bugojna, dok je ostala trećina podeljena oko toga ko će koga i gde da zavrne?

nije baš trećina, malko je više :D beše marko đurić što sada mala ikone po vozu bio otporaš, a vesić ispao iz đikijevog džepa. eh. čitam sada neka prelimenarna sondiranja koje je radila jedna agencija. nema babe na voždovcu s penzijom 19000 i trogodišnjom školom koja neće izvršiti svoju građansku dužnost :D:D
Ma odokativno sam rekao trećina. A babe će naravno da glasaju za mesiju svpstva...

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Dybuk

Quote from: scallopApsurdnost ove vrste kampanje je apsolutno kontraproduktivna.

"kampanja" na zatvorenom delu nekog foruma vs kampanja na terenu

Kartonski Vučić

"ril lajf" ipak pobedio 8-)

scallop

Scordisk

Kako je lepo kada ljudi tako spontano dizajniraju I odstampaju barjak;D

akhnaton

Quote from: Scordisk on 15-02-2018, 19:31:22
Kako je lepo kada ljudi tako spontano dizajniraju I odstampaju barjak;D

Čekaj dok počnu da bacaju palmove i maslinove grančice putem kojim on prolazi...

Scordisk

za grančice će morati veliki tata da se isprsi, skupa je tegla maslina, a u šumadiji nema više palminih grana. al se zato neću čuditi ako mu budu badnjak (pot)palili

akhnaton

Quote from: Scordisk on 16-02-2018, 05:04:30
za grančice će morati veliki tata da se isprsi, skupa je tegla maslina, a u šumadiji nema više palminih grana. al se zato neću čuditi ako mu budu badnjak (pot)palili

I svi uglas budu vikali osana, ili svjat, svjat, svjat?!

scallop

I tako, jutros ste se probudili, a ono, samo novi dan.  :?

Аксентије Новаковић

Како је добро вид(ј)ети те опет...  :lol:

Vučić je pokorio Hrvatsku

Na istoj lokaciji na kojoj je osnivač HDZ-a i prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman 1990. izrekao politički najdalekosežniju i najštetniju izjavu o NDH kao ''ne samo zločinačkoj tvorevini, nego i izrazu povijesnih čežnji hrvatskog naroda'', predsjednik Srbije Vučić je 28 godina kasnije u furioznom govoru još jednom potvrdio kako je izdominirao hrvatsku političku scenu u njihovoj tj. našoj zemlji, napose predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović koja ga je pozvala. Tuđman se okreće u svojem mirogojskom grobu.
Svoj dvodnevni posjet Hrvatskoj Vučić je pretvorio u napet show koji je dobar dio nacije gledao s gađenjem, ali ipak nije mogao prestati. Nova era u odnosima Hrvatske i Srbije, očito potaknuta pritiscima izvana, započela je time da se svi pitaju hoće li se Vučić ispričati, treba li se ispričati, je li trebao biti pozvan, što će reći ako ga netko pita za ispriku, što će reći o ratnoj odšteti itd. Vučić, Vučić, Vučić - zaglušujuće je odzvanjalo hrvatskom javnom scenom bez prestanka 48 sati.

Vučić izdominirao Kolindu na zajedničkoj press konferenciji

Na samom početku nije izgledalo da će doista tako biti, s obzirom na to da se Vučić na Pantovčaku pojavio kisela izraza lica i izgledao prilično snuždeno. No stvari su se promijenile na zajedničkoj pressici s Kolindom nakon njihova tete-a-tete sastanka, kada je Vučić uspostavio dominantan stav koji je doživio svoj vrhunac u današnjem govoru. Srpski su mu novinari postavili očito naručena pitanja, koja su mu omogućila da se pozicionira kao regionalni mirotvorac i maher, dok je Kolinda sa svojom frazeologijom izgledala živčano i posve neuvjerljivo. Vučić joj je čak u jednom trenutku udijelio varljiv kompliment o tome što se usudila pozvati ga u Zagreb, zapravo je verbalno potapšavši po glavi kao dobru tatinu djevojčicu, a hrvatska predsjednica se onda krenula opravdavati zbog realno minornih prosvjeda koji su ga dočekali.

Da se Vučića ne uznemiri, Pantovčak se dodatno potrudio i time što je od hrvatskih novinara tražio da se gosta iz Srbije ne pita za velikosrpski govor u Glini iz 1995., a na to su očito pristali HTV i Nova TV, koji su jedini od hrvatskih medija prozvani da postave pitanja. Glinu nisu spominjali. Ured predsjednice je zbog Vučića, dakle, pokušao i uspio na trenutak suspendirati slobodu medija u Hrvatskoj, koja je iz perspektive Kolindine ekipa temeljna ustavna vrednota samo ako ne živcira Vučića. Pretvorili su tako zajedničku press konferenciju na Pantovčaku u događaj koji kao da se odigrao u Srbiji, u kojoj Vučić ima kontrolu nad većinom medija, a ne u Hrvatskoj.

Donio nekoliko fascikla i rekao da ima još toga

Predsjednik Srbije je teatralno pred novinare donio i neke stare dokumente iz Dvora na Uni kao izraz dobre volje, šeretski dodavši: ''Imamo mi još toga.'' Nitko ga nije pitao pa zašto onda nije donio sve. Dobit ćete ako budete dobri, kao da je neizrečeno poručio Vučić. Kada je pak riječ o nestalima, još jednoj točki prijepora, donio je sa sobom informacije o troje ljudi, odnosno da su ubijeni, ali ne i gdje im se nalaze kosti.

Zbog Vučića je i vlada Andreja Plenkovića odlučila nakratko suspendirati pravo građana na prosvjedovanje na Markovu trgu, na koji nije puštena šačica ekstremista koji su sat vremena glumili najavljeno događanje naroda u režiji ekstremne desnice na Trgu bana Jelačića. Unatoč višednevnoj kampanji, njihov je prosvjed ispao totalni debakl, Vučić ih je javno verbalno ispljuskao kao ''muve'', ali najbolnije je bilo kada ih je miljenica Kolinda, koju su svojim glasovima i doveli na Pantovčak, otpisala kao rubne političke pojave. Bujici je nakon prvog dana Vučićevog posjeta preostalo tek naricanje nad poniženjem koje su im priredili Vučić i Kolinda.

Premijer Plenković, koji nije bio oduševljen idejom Vučićevog dolaska i sve je učinio da to bude javno poznato, dočekao je gosta iz Srbije u samouvjerenijoj pozi nego Kolinda, no Vučić je uspio i njemu zakuhati probleme. Kako se pokazalo kroz raznolike izjave raznih HDZ-ovaca, stranka se posve podijelila oko Vučićeva posjeta - npr. Josip Đakić je sudjelovao u antivučićevskom prosvjedu, a Miro Kovač u saboru držao govor kako se s predsjednikom Srbije mora razgovarati. Što se tiče prije posjeta isticane teme ratne odštete, Plenković se s Vučićem dogovorio - a što drugo - osnovati međudržavnu komisiju koja će se time baviti. Ne treba posebno podsjećati na slavnu Churchillovu konstataciju o tome čemu služi osnivanje povjerenstava.

Ponižavanje Pupovca u Vrginmostu i Lisinskom

Predsjednik Srbije je suvereno reagirao i na uličarsko dobacivanje Mostova saborskog zastupnika Mire Bulja, koje se dogodilo dok je prelazio s jedne na drugu stranu Markova trga, a da mu neki izazov nije predstavljao Njonjo jedva da treba i naglasiti.

Svoj drugi dan u Hrvatskoj iskoristio je za posjet hrvatskim građanima srpske nacionalnosti u Vrginmostu, gdje je dočekan kao hodajuće božanstvo, a onda je na javnom razgovoru s građanima beskrupulozno ponižavao Milorada Pupovca u stilu ''u šali uvali''. Vučić se prema Pupovcu odnosio kao prema pudlici koja nedovoljno hitro sluša naređenja pa ga je razočarala što se dresura nije primila. Formalnog lidera hrvatskih Srba je onda do kraja zakucao tijekom govora u Lisinskom, opisujući kako je Pupovac pred njim pustio ''mušku suzu'' jer su ga u Zagrebu pljunuli u lice BBB-ovci. Iako je ta uznemirujuća anegdota naoko služila tome da Vučić izrazi empatiju prema Pupovčevim problemima s ekstremistima u Hrvatskoj, zapravo ga je prokazao kao šonju, a sebe kao frajera koji si nikad ne bi dozvolio nešto takvo - ni da mu ''neka budala'' pljune u lice, ni da zbog toga plače.

Vrijedi podsjetiti da je Vučić godine i godine svoje političke karijere proveo u opoziciji, te da je naučio na rovovski politički rad i o važnosti upečatljive retorike, za razliku od frazeologa s hrvatske politike scene, koji zvuče kao čitana priopćenja briselskih birokrata i koji u svojoj cijeloj političkoj karijeri nisu održali nijedan vatren i pamtljiv govor. Pored Vučićeve retoričke vehementnosti štreberi Kolinda i Plenković mogu izazvati samo sklapanje očiju. Spreman u svakom trenutku bezočno lagati, a pritom nevino gledati u oči, spreman u svakom trenutku napamet održati koherentan jednosatni govor o bilo kojoj politički važnoj temi, Vučić je demagog par excellence, što je pokazao i u Lisinskom. Brzo misli i formulira, sposoban je i za posve lagani humor na vlastiti račun koji uspijeva okrenuti u pravcu kritike protivnika, izgovorio je niz vještih formulacija koje su zapravo bile bacanje rukavice u lice svim svojim kritičarima u Hrvatskoj i Srbiji. Naročito je znakovita bila njegova poruka hrvatskim Srbima da ''njeguju ljubav prema Srbiji i poštovanje prema Hrvatskoj''.

Vučićev najveći uspjeh ipak je što je uspio iz korijena promijeniti politiku hrvatske predsjednice prema hrvatskim Srbima. Kolinda se pojavila na skupu SNV-a, iako je prethodno demonstrativno tri godine izbjegavala njihov famozni božićni domjenak, te je održala govor u kojem im je poručila da je Hrvatska njihova domovina. To je trebala reći čim je postala predsjednica, a ne slati otvorena pisma u kojima im poručuje da su sami krivi za val šovinističke mržnje kojem su izloženi prethodnih godina, no Kolinda nije bila zainteresirana biti predsjednica svih hrvatskih građana sve dok je Vučić nije na to natjerao. To bi bila dobra vijest da nije pristala i na izravno povezivanje prava hrvatskih Srba s pravima Hrvata koji žive u Srbiji, čime je uspostavila problematičan reciprocitet. Prava nacionalnih manjina u RH tj. naših građana ne smiju ovisiti nikako o tome kakav je položaj državljana neke druge države, pa bili oni i etnički Hrvati.

Objava komentara u Politicu - maestralna propagandna akcija

Usred njegova posjeta Hrvatskoj objavljen je i Vučićev gostujući komentar na utjecajnom portalu Politico, u kojem se predstavio kao vizionarski lider regije koji priznaje neodređene pogreške iz mladosti, a nudi Europskoj uniji omiljenu zonu slobodne trgovine kao rješenje najvećih problema, što sigurno nije bilo slučajno. Komentar je morao biti napisan i dogovoren prije Vučićeva dolaska u Hrvatsku, kao što je unaprijed dogovoren i dan objave teksta. Doista maestralno izvedena propagandno-diplomatska akcija, kakva je za hrvatski državni vrh znanstvena fantastika.

Nema sumnje da je dobro uspostaviti normalnije odnose između Hrvatske i Srbije te konačno početi rješavati predugo otvorene probleme, ali početak tog procesa je pokazao da je Aleksandar Vučić mnogo sposobniji igrač na međunarodnoj političkoj sceni i u politici uopće nego bivši diplomati koji su nam trenutno predsjednica i premijer. Hrvatska je zahvaljujući njima, iako u realno moćnijoj poziciji u odnosu na Srbiju, ispala perolaka kategorija nasuprot Srbiji kao teškašu.

Dapače, Vučić je iz Hrvatske otišao s - isprikom! Ono što se glasno tražilo od njega i što je odbijao učiniti uspio je dobiti za sebe. Predsjednica mu se tijekom svečane večere na Pantovčaku ispričala zbog neugodnih prosvjeda.

Koliko god se to nekome ne sviđalo, dvodnevni izlet Aleksandra Vučića u Hrvatsku najsažetije se može opisati poznatom Cezarovom rečenicom nakon što je trijumfalno pokorio Galiju: ''Veni, vidi, vici.''

http://www.index.hr/novac/clanak/vucic-je-pokorio-hrvatsku/1025758.aspx

scallop

Teško je to u Srbiji ukapirati.

Scordisk

Anomander Rejk

Osim što je ostvario veličanstvenu ličnu pobedu, jel nešto pobedio/ostvario za Srbe u Hrvatskoj?
Je li dogovorio s Kolindom neke važne projekte za njih, hoće li se popraviti njihov položaj, hoće li Hrvatska poštovati (vlastite) zakone i podzakonske akte o zapošljavanju, zastupljenosti u drž.organima, pismu itd?
Pošto je valjda za to izabran, da ,,pobeđuje'' za-narod, građane, a ne da ostvaruje ,,lične pobede'' ?
Ja i dalje, osim maglovitih (polu)obećanja Kolinde ne vidim nikakvog benefita u izgledu.
Faktički je izreferisao Kolindi šta je sve urađeno ovde za Hrvate, a za uzvrat nije dobio ništa. Dobio je-nulu.
Tj, ne on, nego narod koji živi tamo.
Isto tako je ,,pobedio'' Albance Briselskim sporazumom. Dao sve, dobio-nulu ( zajednicu srpskih opština ). Koliko je cenjen, a zajedno s
njim i naša država, vidi se po tome da čak ni tu nulu u vidu ZSO nisu morali da sprovedu u delo.
Blago nama s njegovim ,,pobedama''.
Tajno pišem zbirke po kućama...

akhnaton

Quote from: Anomander Rejk on 16-02-2018, 20:13:20
Osim što je ostvario veličanstvenu ličnu pobedu, jel nešto pobedio/ostvario za Srbe u Hrvatskoj?
Je li dogovorio s Kolindom neke važne projekte za njih, hoće li se popraviti njihov položaj, hoće li Hrvatska poštovati (vlastite) zakone i podzakonske akte o zapošljavanju, zastupljenosti u drž.organima, pismu itd?
Pošto je valjda za to izabran, da ,,pobeđuje'' za-narod, građane, a ne da ostvaruje ,,lične pobede'' ?
Ja i dalje, osim maglovitih (polu)obećanja Kolinde ne vidim nikakvog benefita u izgledu.
Faktički je izreferisao Kolindi šta je sve urađeno ovde za Hrvate, a za uzvrat nije dobio ništa. Dobio je-nulu.
Tj, ne on, nego narod koji živi tamo.
Isto tako je ,,pobedio'' Albance Briselskim sporazumom. Dao sve, dobio-nulu ( zajednicu srpskih opština ). Koliko je cenjen, a zajedno s
njim i naša država, vidi se po tome da čak ni tu nulu u vidu ZSO nisu morali da sprovedu u delo.
Blago nama s njegovim ,,pobedama''.

Gde god stare ili "nove" nacionalne elite idu da brane ili pobeđuju u ime srba i srpstva tu srba ni srpstva (šta god to bilo) više nema.  Kome to nije jasno ili se pravi naivan, ili ga je baš briga.

Scordisk

Je, ali godi prostoti. Daj da zvacemo koru leba I "jebemo" hrvate, to narod vole

akhnaton

Quote from: Scordisk on 16-02-2018, 20:52:20
Je, ali godi prostoti. Daj da zvacemo koru leba I "jebemo" hrvate, to narod vole

To je ono što prethodna liberalna elita nije ukapirala, to je način funkcionisanja oraja prosečnog srbende...