• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ALI VUČIĆU SVAKA ČAST

Started by Ghoul, 08-04-2014, 15:16:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Scordisk

nemojte ipak propustiti neke zaista svetle momente ovih izbora. neka ostane zabeleženo kako se svi sada posipaju pepelom i brišu musper sa čela:

šešelj: SAMLEVENI SMO!

https://www.nedeljnik.rs/politiko/portalnews/seselj-samleveni-smo-ali-ne-razmisljam-o-ostavci/

Dačić: gradonačelnik neće biti iz spsa, NISMO ZASLUŽILI :D

https://www.nedeljnik.rs/politiko/portalnews/dacic-gradonacelnik-nece-biti-iz-sps-nismo-zasluzili/

tadić novinarima na veče izbora: kako ste, ljudi? pita se novinarka da li ds odlazi u istoriju? ma jok, brate...

http://rs.n1info.com/a369425/Bg-Izbori/Da-li-DS-polako-odlazi-u-istoriju.html

điki kontemplira: MOŽDA 2020 PREĐEMO CENZUS!  xyxy

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=03&dd=04&nav_category=11&nav_id=1365501

meni je ovo fenomenalno, jer konačno dolazimo do cilja: a to je da stara opozicija, naručena i nenaručena, koalicioni partneri i ostali vampiri odu u povjest, gde im je i mesto. jer sada ostaje samo jedna jedina stranka, oni i onih 49% što šute. a to je prava atmosfera

a šta će biti sa vučićem, pa, samo treba gledati njegove prethodnike: neće njega smenjivati ni rusi ni ameri ni srbi, već će samo da se desi neki malo veći talas, kriza rat ili glad, i ode sve za dan, cela kula od sendviča i deterdženta ima da se uruši, kao i sa svima ovima do sad. srpska politika najviše voli kanibalizam i oceubistvo, a koga će zapad da nam sledeći put instalira, to pitaj boga šta će biti. svi su ovi gore bili gospodari srbije a sada cmizdre posle izbora. no, treba uživati u trenutku  :lol:

Truman

Додајмо и младог ДСС-овог лидера који се посипа пепелом, али ни њему не пада на памет да понуди оставку. :)
А не очекујем никакву већу кризу, рат или било шта сл. Само сиромаштво као и до сада, а на то се народ навикао. Тако да Вучко, Вуле, Вучино ( извињавам се што не могу да одолим тепању! ) само цепај, желим ти да владаш овим бедним народом још барем две деценије, а после тога да те наследи твој син.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Scordisk

u srbiji možeš malo toga da očekuješ, ali da će svaki talas nepogoda koji se u svetu  dogodi nas da poklopi onako mučki, to je sigurica. svakako ne predviđam neke uspone, a padova može biti koliko hoćeš. uostalom, kada bi ovo pre deset ili petnaest godina očekivao da vidiš? pa i taj dss beše neko žešće mudo svojevremeno, izveli stotine hiljada na ulice a vidi sad :D

Аксентије Новаковић

Бог да прости Демократску странку.
Вјечна јапамјат.

Честитам Вучићу на уништењу те наказне творевине.
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

Truman

Quote from: Scordisk on 06-03-2018, 16:16:30
u srbiji možeš malo toga da očekuješ, ali da će svaki talas nepogoda koji se u svetu  dogodi nas da poklopi onako mučki, to je sigurica. svakako ne predviđam neke uspone, a padova može biti koliko hoćeš. uostalom, kada bi ovo pre deset ili petnaest godina očekivao da vidiš? pa i taj dss beše neko žešće mudo svojevremeno, izveli stotine hiljada na ulice a vidi sad :D

Можда, али свет је у успону након кризе из 2008. Чисто сумњам да ће опет да буде тако неки проблем који ће и нас да захвати. Чак ни Трамп није много погоршао ствари краткорочно.

Petronije

Samo sendvič Srbina spasava.

Sent from my Le X626 using Tapatalk

Arm the Homeless

Meho Krljic

Quote from: Scordisk on 06-03-2018, 15:59:29
a šta će biti sa vučićem, pa, samo treba gledati njegove prethodnike: neće njega smenjivati ni rusi ni ameri ni srbi, već će samo da se desi neki malo veći talas, kriza rat ili glad, i ode sve za dan, cela kula od sendviča i deterdženta ima da se uruši, kao i sa svima ovima do sad.

??? Milošević je trajao deceniju a rat, kriza i glad su bili najžešći u prvoj trećini njegove vladavine, zar ne???

akhnaton

Quote from: Truman on 06-03-2018, 16:25:58
Quote from: Scordisk on 06-03-2018, 16:16:30

Можда, али свет је у успону након кризе из 2008. Чисто сумњам да ће опет да буде тако неки проблем који ће и нас да захвати. Чак ни Трамп није много погоршао ствари краткорочно.

U usponu? Svet je pred takvim treskanjem dupetom o ledinu, a ne u usponu. Osim ako se pod usponom ne podrazumeva SJWpon debilnih ideologija nošenih na talasu "yes we can"....

Quote from: Meho Krljic on 06-03-2018, 16:46:55
Quote from: Scordisk on 06-03-2018, 15:59:29
a šta će biti sa vučićem, pa, samo treba gledati njegove prethodnike: neće njega smenjivati ni rusi ni ameri ni srbi, već će samo da se desi neki malo veći talas, kriza rat ili glad, i ode sve za dan, cela kula od sendviča i deterdženta ima da se uruši, kao i sa svima ovima do sad.

??? Milošević je trajao deceniju a rat, kriza i glad su bili najžešći u prvoj trećini njegove vladavine, zar ne???

Milošević je trajao preko decenije. Još od 1987, mada se njegovi začeci mogu pronaći u 1986. Drugo, rat, kriza i glad su proizvod njegove politike a ne spoljnog uticaja. i nisu bili najjači u prvoj nego u drugoj i trećoj trećini njegove vladavine.  Mislim lako je čuditi se, još je lakše proveriti datume.
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

scallop

Najbolje je poći od činjenica. A one nisu na strani akhnatona.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

akhnaton

Quote from: Truman on 06-03-2018, 15:12:14
Quote from: akhnaton on 06-03-2018, 12:17:00
Quote from: Anomander Rejk on 06-03-2018, 10:30:49
Znam više članova SNS, i nijedan od njih niti zna kakva je ideologija i program te stranke, niti veruje u njih. Svi su tamo isključivo iz lične koristi i to otvoreno kažu. Ne kažem da i u ostalim vladajućim i u prošlim vremenima strankama nije bilo tako, ali ovde je najizraženije. U sps i ds na vrhuncu moći poneko je zaista i verovao u njihov program i ideje, u ovo apsolutno niko ne veruje-posao, novac, sigurnost to je jedino
što zanima ljude koji pristupaju sns, kakvi programi i bakrači.
Akhnatone, grešiš, vladaće on još dugo, dugo, Srbe ne zanima ni šta se dešava 50km od grada gde žive, a kamoli Kosovo. Prava istina je da velika većina jedva čeka da se reši Kosova i zvanično. To što se govori drugačije...pa ljudi jedno govore, drugo misle, treće rade, a četvrto-priželjkuju.

Pogrešno si me razumeo, neće ga srbi rušiti, nego će ga zapad odbaciti kao istrošenu kamenjarku.  Da li će vladati još dugo, dugo, ili neće, ne zavisi od izbora. Zavisi od principa.
Сумњам. То су исто причали и за Хашима Тачија па ево га и даље влада. Западу је он сигуран и кад се заврши косовска сага. Пустиће га да влада колико он жели јер је "поуздан партнер". Што би ризиковали са неким новим кад овог знају у мали прст.
Rizikovali? Pouzdan partner? Svako ko na mali izgred nezadovoljstva "gazdom" ide da ga jazavičare po cevima nije pouzdan partner. On je potrošna roba, koja ima vrednost samo dok je na zapadu dominatno ostvarivanje Barselonskog protokola iz 1995. Tači je pouzdan partner, jer njegov zadatak nije mlataranje prstićima i glumljenje progresiviste angažovanjem lezbejke, zarad zamazivanja očiju. On ima mnogo opasniji zadatak, da kontroliše opijumsku rutu, i za razliku od ovog ne ide na jazavičarenje.

Quote from: scallop on 06-03-2018, 16:56:29

Najbolje je poći od činjenica. A one nisu na strani akhnatona.

žao mi je, ali jesu. Ma koliko neko zatvarao oči pred njima.

Scordisk

milošević je dugo jezdio na talasu rata i velikosrpskog projekta, ali mislim da od bombardovanja nije bilo goreg - ma koliko da si pglu pa te sankcije i sranja po susedstvu ne dotiču, golo železo u vugla uvek može da se razume

Scordisk

uostalom, mora se ispoštovati dvanaestogodišnji ciklus oceubijanja i samoproždiranja kod nas

Meho Krljic

Quote from: Scordisk on 06-03-2018, 17:19:24
milošević je dugo jezdio na talasu rata i velikosrpskog projekta, ali mislim da od bombardovanja nije bilo goreg - ma koliko da si pglu pa te sankcije i sranja po susedstvu ne dotiču, golo železo u vugla uvek može da se razume

Ali on nije pao ni brzo ni lako posle bombardovanja. NATO agresija se završila juna 1999. godine a Milošević je sišao sa vlasti Oktobra 2000. godine. Ne znam koliko je to ohrabrujuće :lol:

lilit

Quote from: Meho Krljic on 06-03-2018, 16:46:55

i meni 1991-1995. bile najgrđe godine, hrvatska u plamenu, bosna u haosu, kuća spaljena, 8 od 11 školskih poginulo već 1992, ja zaglavila u sarajevu na žurci, dečko ranjen, pojma nemam đe mi je familija, etc etc. bombardovanje mi posle došlo ko video igrica, sve sa zamenik komandanta štaba civilne zaštite instituta i obavezom da svakog dana šipčim na posao. 50 gas-maski, 500 ljudi u firmi i tetkice koje odjednom kreću da mi kuHaju kaHvu kad god me vide ne bi li se dočepale bar jedne.
kud ne znam da pišem, gde bi mi kraj bio.  nas-rofl

btw, trenutno neslaganje između skora i tebe vidim kao jaz generacija, đede mehane!  xrofl
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Scordisk

pa jeste tebi lilit, ali šta misliš koliko ljudi danas zna da je sarajevo bilo uopšte pod opsadom, i još bolje, koliko ih to zanima? ima o tome i članak u danasu, na nekoj anketi, 40% građana srbije nema pojma o opsadi sarajeva. šta ih briga za hrvatsku, izbeglice, ratove, ako mozga nemaju? tek kada mečka zalupa na sopstvena vrata, e onda se svi sete da je nezgodno.

meho, ni ne kažem da te stvari idu brzo, ali idu. svi su do sada jahali na nekom talasu vrlo visokom i jakom i posle pukli ko tikve, s njuškom u blatu: neko u hag, a neko da drži prazne konferencije za novinare. a ako se nešto desi dva puta, desiće se i treći put

lilit

ma prejasno, naravno. malo se šali teta lilit. :)

meni juga pukla onda kad je sloba upao u državne rezerve sfrj. al sigurna sam da ima onih koji ni za to nisu čuli.

premda, kad sad dobro razmislim i vratim film unazad :lol:, mislim da smo ko juga pukli još davne 1944.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

Quote from: lilit on 06-03-2018, 17:44:10
btw, trenutno neslaganje između skora i tebe vidim kao jaz generacija, đede mehane!  xrofl

Pa, jeste, svakako.

Quote from: Scordisk on 06-03-2018, 17:47:27

meho, ni ne kažem da te stvari idu brzo, ali idu. svi su do sada jahali na nekom talasu vrlo visokom i jakom i posle pukli ko tikve, s njuškom u blatu: neko u hag, a neko da drži prazne konferencije za novinare. a ako se nešto desi dva puta, desiće se i treći put

Pa, ne znam možda te nisam shvatio, napisao si "samo da se desi neki malo veći talas, kriza rat ili glad, i ode sve za dan, cela kula od sendviča i deterdženta ima da se uruši, kao i sa svima ovima do sad. " pa sam ja razumeo da to ide brzo... Doduše, šta je par godina u istorijskoj perspektivi...

Scordisk

dan - tako se kaže. prvo da zverovi ogladne, a onda da naoštre noževe, a onda da puste vođu niz vodu kada zagusti, oprobana taktika. možemo i dodiku i dačića da pitamo koji su znaci koji najavljuju udarac govneta u ventilator. oni su se toga nagledali

Truman

Quote from: akhnaton on 06-03-2018, 16:53:17
U usponu? Svet je pred takvim treskanjem dupetom o ledinu, a ne u usponu. Osim ako se pod usponom ne podrazumeva SJWpon debilnih ideologija nošenih na talasu "yes we can"....

Не бих се сложио, мислим да људи имају тенденцију да ствари виде на катастрофичарски начин. Економије Азије, Европе и Америке су у успону.  Заиста не видим да ће у скоријој будућности доћи до неког смака света. На пример чувени економиста Рубини који је тачно предвидео кризу 2008. после се налупетао за цео живот и дао једно 10 погрешних прогноза.

akhnaton

Quote from: Truman on 06-03-2018, 18:35:56
Quote from: akhnaton on 06-03-2018, 16:53:17

Не бих се сложио, мислим да људи имају тенденцију да ствари виде на катастрофичарски начин. Економије Азије, Европе и Америке су у успону.  Заиста не видим да ће у скоријој будућности доћи до неког смака света. На пример чувени економиста Рубини који је тачно предвидео кризу 2008. после се налупетао за цео живот и дао једно 10 погрешних прогноза.

Rubini? Jednom pogoditi ne znači da si uvek u pravu. Tek treba da se rodi Hari Seldon.  A posle ima da prođu generacije dok se ne naučimo psihoistoriji. Uzgred, ekonomija nije jedino merilo, a sam uspon može da bude najava nove velike depresije, naravno ako pod usponom računaš i balon bitcoina. Neoliberalnom kapitalizmu je ostalo svega par zemalja da zarazi, napravi od njih "tigrove" u proizvodnji, a onda ih navuče na kapitalizam usluga koji ne proizvodi ništa sem špekulacija. Onda dolazi zasićenje, pad tražnje za njim pad proizvodnje, nezaposlenost i tako te pojave. Sama propast ne mora da bude ekonomska, može da bude i mentalna. Već polako ali sigurno živimo u 1984, Orvelovoj, u kojoj ulogu velikog brata preuzima od države i zakona zaštićena gomila histerične balavurdije koja nesvesna da joj je Fridmanova škola oduzela budućnost brani "humanizam" duginih boja, girl power, klanjaoce, ma sve sem svojih bližnjih, blejući po ceo dan u ekrane svojih džepnih računara sa mogućnošću telefoniranja. I to nije propast?

Truman

Мени није. Ако напредују са развојем вештачке интелигенције то би значајно могло да испегла неолиберални капитализам тј. да му ублажи негативне последице. Када те технологије буду масовно доступне људи ће лакше живети свугде...За мене је идеал рецимо да радиш недељно 20 сати, а остатак проводиш са породицом, читајући, размишљајући, бавећи се физичким активностима исл. Међутим, не знам да ли ћу то дочекати. Зато - напред Илон Маск!

mac

Nećemo čitati i razmišljati, jer nema više potrebe za tim. AI razmišlja umesto tebe.

Truman

Наравно да хоћемо. АИ размишља на технички начин, за решавање таквих проблема. АИ се неће бавити филозофијом, психологијом и уметношћу.

Scordisk

pa tako nešto su i pre sto godina predviđali za dvadeset i prvi vek, a vidi nas sada: imaš 40+ radnu nedelju, sakloni bože da pitaš za platu i prijavu. nešto mi je ta perspektiva sumnjiva.

uostalom, kad god neki pametnjaković proglasi kraj istorije, ova mu elegantno prdne u njušku. nema kraja istorije, ima samo, kako je to lepo rečeno u onoj istoriji srba, "kratak predah između klanja i oranja"

i nemoj, trumane, potcenjivati sposobnost naše elite da potpuno zasere motku pri susretu sa bilo kojim praktičnim problemom. kada su bile poplave - udavili su pola obrenovca a ministar za vanredne situacije je nestao na tri dana. bvratio se tek sa prexdlogom da uzmemo "onaj kurac za ono što usisava". krenuli su da grade Beograd na vodi koji je trebao biti gotov početkom prošle godine, a on tone i gori istovremeno (da ne pominjemo što će, da bi to uspelo, morati ceo centar grada iznova da sagrade, a ovamo ni zgradu ne mogu da završe). problem demografije - oni smisle slogan. dakle, samo neko jače sranje da olupa srbina u glavu (a olupaće, u to jedino nema sumnje) i onda džaba i botovi i penzioneri i sendviči. mi sve svoje kraljeve i predsednike na kraju uvaljamo u katran (osim jednog zagorca, ali bože moj)

Truman

Слоби се бомбардовање обило о главу. Пошто то више није опција не видим шта би Вучића могло да склони са власти. ОК, за 20-ак година просечна пензија ће бити много мања него данас што ће створити много више социјалних случајева, али до тада ће он да влада ко бог. Сад је рецимо 200е, кад моја генерација буде дошла до тога биће 100, а за 20 година нек буде 150. Ал шта ћеш у међувремену, шта ће то катастрофално лоше да нас погоди па да се народ, условно речено, опамети? Неће бити рата, надуваваће статистички износ просечних зарада и запосленост, а ја лично не очекујем ни неку нову велику светску кризу која ће много да се одрази на наш живот.

Scordisk

sloba je jahao na opakom talasu populizma, i imao je jaku priču - odbrana srpskog naroda, odbrana kosova, velika srbija, naše granice i ognjišta, osveta nad ustašama i dahijama itd. - dakle, budio je neke drevne mitske matrice koje moćno vezuju , teško ih je razbiti i mogu da u velikoj meri mobilišu pučinu (čak i dan danas!). zato je i povratna sprega morala da bude izuzetno surova - kao što je bombardovanje.

tadić je jahao na mnogo kilavijoj matrici koja mnogo teže veže ljude, manje ih mobiliše, prosto je kilavija jer nije iskrena - i kosovo i evropa, zemlja blagostanja i evropskih vrednosti, petooktobarski naslednici i brana radikalima- i bila je dovoljna jedna ekonomska kriza pa da gaotresu ko slinu o zemlju

vučić je preuzeo tadićevu priču - inače već kilavu priču o evropi i kosovu u koju niko više zdrav ne veruje - i dodao večitu pretnju od "žutih". samo, žutih više nema, u nedelju su poslati na ropotarnicu istorije, i kada se to gorivo istroši, pitanje je na šta će da mobiliše deo mase (one, barem koja ima neke ideale ili misli da ima, a ima i takvih, naravno, koji veruju da sns radi za dobrobit svih nas).

a koja će kriza da bude - neam pojma, to jedino ako pogledam u pileću džigericu. par stotina hiljada izbeglica je ozbiljno zaljuljalo evropski brod. šta će da bude ovog leta, kada borbe u siriji samo postaju sve gore i gore? ili, šta će biti po zvaničnom izlasku engleske iz evrope? šta je sa italijom gde su upravo podjednako izabrali i fašiste i neke levičarske ekstremiste? sa poljskom koja se sve više okreće klerofašističkoj vladi, sa kurdistanom koji oće nezavisnost, sa španijom i katalonijom, a kamo tek kosovo?

naravno, činjenica je da će posle vučića verovatno doći ekipa koja spominje konc logore (kako to obično biva), ali otom potom

scallop

Prirodno. Što su postovi duži to su gluplji.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Scordisk

tu si samo ti scallope izuzetak :D

scallop

Naravno. Budalama treba više prostora.

Scordisk

a neke budale mogu - i u par karaktera

scallop

Truman

Quote from: Scordisk on 06-03-2018, 22:51:23
naravno, činjenica je da će posle vučića verovatno doći ekipa koja spominje konc logore (kako to obično biva), ali otom potom

И мени се нешто јавља да ће после АВ-а национализам опет да заживи.

Scordisk

opet da zaživi? pa kada je to krepao? samo je izašao iz mode... na kratko

Truman

Па то је то, за коју деценију очекујем "треће полувреме" кад ће опет да се позивају на Други светски рат, Турке и остало.

Aco Popara Zver

Quote from: lilit on 06-03-2018, 17:57:16

meni juga pukla onda kad je sloba upao u državne rezerve sfrj. al sigurna sam da ima onih koji ni za to nisu čuli.

Okle to?

Misim, čuo ja ne čuo, 18 milijardi deviznih rezervi 1970. Tito spisko na 2 milijarde do smrti, gradeći isključivo po Hrvackoj.

Šta je Slobi ostalo od deviznih rezervi uopšte poslije toga...
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Aco Popara Zver

Quote from: Truman on 06-03-2018, 20:51:57
Мени није. Ако напредују са развојем вештачке интелигенције то би значајно могло да испегла неолиберални капитализам тј. да му ублажи негативне последице.

Eto, opet neoliberalizam kalemite na neoliberalizam.

Za neoliberale tržište i jeste informacioni procesor. Nisu ni računar ni internet stvoreni da bi pomogli hipicima da se netvorkuju, već da bi se kapital globalno sinhronizovao, kontrolisao i preusmjeravao.

Neoliberali su praktično naručili dizajn takve tehnologije, sigurno ne da bi ublažili neoliberalizam.

mac

Ja imam specijalno izdanje nekih novina izdato u vreme kad je pao Sloba, koje objašnjava na koje sve načine su krali pare. Tu su i strana ušteđevina, pare za preporod, penzioni fond, dafina/jezda, hiperinflacija, a moguće je da se spominju i te devizne rezerve. Nije mi pri ruci doduše, pa ne mogu da vidim.

Ana

mac

Na mom Firefoxu uradio sam ovo da bih video naša slova na prethodnom linku: Open menu (≡) > More > Text Encoding > Central European (Windows)

scallop

Istina je komplikovanija, ali ona vas ionako ne zanima.

Meho Krljic

Komplikovana je, naravno, ali ima nekih zanimljivih cifara koje je farbaju, evo, Gordana Suša u donjem gostovanju (krenuti od 1:18:40) kaže da je na predsedničkim izborima 2012. godine razlika u pojavljivanjima u informativnim emisijama televizija sa nacionalnom frekvencijom tadašnjeg aktuelnog predsednika i najjačeg protivkandidata (dakle, Tadića i Nikolića) bila svega 2-3 minuta s tim što je Toma u jednom od krugova imao minut više i da su obojica imali približno pet sati ukupno. U poslednjih 45 dana kampanje za ovogodišnje lokalne izbore, predsednik države je bio u tim emisijama (dakle, ne računamo sedeljke sa Marićem, Pinkova gostovanja itd.) 18 sati, a ne treba da objašnjavamo da su Điki, Šapa, Radul, Boško i ostali bili praktično u tragovima (mada koga zanima statistika vezana za štampu recimo: https://www.danas.rs/drustvo/najvise-izbornih-lista-zastupljeno-u-danasu/). Tako da, komplikovano je, ali se primećuje trend.

https://youtu.be/N43Ju4JN3UA

scallop

Ja ne vidim apolitične izjave. Svi lažu bez pardona. To su nam TV i internet dali.

Aco Popara Zver

Quote from: mac on 07-03-2018, 01:36:32
Ja imam specijalno izdanje nekih novina izdato u vreme kad je pao Sloba, koje objašnjava na koje sve načine su krali pare. Tu su i strana ušteđevina, pare za preporod, penzioni fond, dafina/jezda, hiperinflacija, a moguće je da se spominju i te devizne rezerve. Nije mi pri ruci doduše, pa ne mogu da vidim.

lilit reče rezerve sfrj. Ana dodala link po kojem je Sloba mazno neku siću, i to je kao juga pukla zbog toga

ne npr zbog 16 milijardi dolara, uloženih prvenstveno u hrvacko primorje, da bi ta ista Hrvacka odbila da novac od turizma, jelte, dijeli.

Definicija socijalizma, al malo morgen, što bi reko Sloba. To što je on poslije zaseravao devedesetih je već druga priča, i to je pitanje šta pod sankcijama može da se uradi, što ne znači da nije bilo šobisereklo krvave akumulacije kapitala, al zar je za tu akumulaciju kriv Sloba pored 16 milijardi dolara, malo tježe.

Aco Popara Zver

Quote from: Meho Krljic on 07-03-2018, 10:43:34
Komplikovana je, naravno, ali ima nekih zanimljivih cifara koje je farbaju, evo, Gordana Suša u donjem gostovanju (krenuti od 1:18:40) kaže da je na predsedničkim izborima 2012. godine razlika u pojavljivanjima u informativnim emisijama televizija sa nacionalnom frekvencijom tadašnjeg aktuelnog predsednika i najjačeg protivkandidata (dakle, Tadića i Nikolića) bila svega 2-3 minuta s tim što je Toma u jednom od krugova imao minut više i da su obojica imali približno pet sati ukupno. U poslednjih 45 dana kampanje za ovogodišnje lokalne izbore, predsednik države je bio u tim emisijama (dakle, ne računamo sedeljke sa Marićem, Pinkova gostovanja itd.) 18 sati, a ne treba da objašnjavamo da su Điki, Šapa, Radul, Boško i ostali bili praktično u tragovima (mada koga zanima statistika vezana za štampu recimo: https://www.danas.rs/drustvo/najvise-izbornih-lista-zastupljeno-u-danasu/). Tako da, komplikovano je, ali se primećuje trend.

https://youtu.be/N43Ju4JN3UA

generalni trend da, ali čisto sumnjam u podatke o skoro jednako pojavljivanju protivkandidata ranije

i ne samo to, no i kakvom pojavljivanju, jel se negativni publicitet brojao

a sam se sjećam podataka o milionima koje je Tadić trošio u kampanji, te čak i da je na neke jedvite jade informativa izbalansirala, što biih reko da nije, ostaje znatno veći marketing DS

Naravno, to ne mijenja trend sam po sebi, nego zaista i dokazuje trend kao kontinuitet, a ne kao nešto brzo i naglo se desilo 2012.

Meho Krljic

Naravno, ako laže Gordana Suša, laže.

scallop

Premontirana istina je laž. Recimo, mac je pomenuo Dafinu i Jezdu, kao da ne zna odakle je uvezen Ponzy sistem. Uostalom, od tog sistema uvek nastradaju alavi. Pljačku NBJ su započeli Slovenci, pa Hrvati, a samo je Sloba bio trapav. Sasvim je nemoguće da je pamćenje u Srbiji ispod 30 godina. Što bismo onda verovali Herodotu? Radikalna promena društvenog uređenja je uvek ničija livada.

Aco Popara Zver

jbg, imo sam neđe te podatke, svakako sam ih držao u rukama, i svašta je tu bilo, ponajmanje neke fer priče

misim, bolje no sada, svakako, ali nije to bio samo Tadić, bilo je ono tipa da se Tadić pojavi 70 puta, Nikolić recimo 50, a Čeda 35. A realno to nema veze s mozgom i podrškom na izborima

tako da je Tadić imao i potporu igrača s klupe, i procentualno čitava politička scena kad se pogleda, neki Drašković s 3% i Čeda jedva cenzus su harali po medijima

to onda ništa ne znači kada su tu svi protiv Nikolića. On 50 pojavljivanja a Vuk, Čeda, ovaj, onaj 350

praktično, kad uračunamo razliku da sadašnja opozicija nema ni blizu rejting SRS, dođe mu bliže nego što bi se mnogima svidjelo

akhnaton

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=03&dd=07&nav_category=11&nav_id=1366806

I zašto se onda DS ljuti na izborne rezultate? Pa oni su i dalje u vlasti, čak su i pobjedili, tj nisu izgubili. Dobro, tu nije Đilas, i ostali, ali dvije trećine SNS-a su Gej 17 ili Dži 17 i DS. Svi su u SNS-u. I populisti, i nacisti, i libertardi, i neolibertardi, i levi i desni, i srednji. SNS je reinkarnirani SKSR, pošto da bi bio J fali mu jedno 5 šestina.

Meho Krljic

Quote from: Pizzobatto on 07-03-2018, 20:59:27
jbg, imo sam neđe te podatke, svakako sam ih držao u rukama, i svašta je tu bilo, ponajmanje neke fer priče

misim, bolje no sada, svakako, ali nije to bio samo Tadić, bilo je ono tipa da se Tadić pojavi 70 puta, Nikolić recimo 50, a Čeda 35. A realno to nema veze s mozgom i podrškom na izborima

tako da je Tadić imao i potporu igrača s klupe, i procentualno čitava politička scena kad se pogleda, neki Drašković s 3% i Čeda jedva cenzus su harali po medijima

to onda ništa ne znači kada su tu svi protiv Nikolića. On 50 pojavljivanja a Vuk, Čeda, ovaj, onaj 350

praktično, kad uračunamo razliku da sadašnja opozicija nema ni blizu rejting SRS, dođe mu bliže nego što bi se mnogima svidjelo

Pa, mislim, sad ispada da je Vučić sam golim prsima išao na Bajonete i da njegova lista (na kojoj on čak i nije bio kandidat za odbornika) nije imala podršku tih igrača sa klupe end vingmena. Čeda-jedva-cenzus je dobra prozivka (pogotovo sad kad se vidi da je na opštini na kojoj on i žena mu žive, na beogradskim izborima dobio samo dva glasa  xrofl ), ali ima Vučić svog Čedu aka Vulina itd.

No, dobro, to su sve sad tračevi end priče. A evo nekih cifara, opet samo ilustracija radi, da se vidi kako Vučić pažljivo i dosledno orkestrira kampanje da bi osigurao rezultate:*

Televizijama dva miliona evra za beogradske izbore

* Ovim ne zazivam poređenja sa Tadićima ili već nekim drugim, samo da se vidi kako čovek radi.

scallop