• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ALI VUČIĆU SVAKA ČAST

Started by Ghoul, 08-04-2014, 15:16:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

saturnica

scallop

Jesu. Osim za neškolovane, neobrazovane i neznalice.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mica Milovanovic

Ovde je na delu tipično južnobalkansko nepoštovanje autoriteta.
Scallope, ne daj da te ometu...

Kao podrška evo jedne stare naslovne stranice, da vidimo šta će biti ako se ne pridržavamo saveta...

Mica

lilit

Quote from: scallop on 02-04-2020, 14:30:46
Najpre, + jer reaguješ. Težak sam kao crna zemlja. U ovom trenutku, imamo politički odgovor, društveni odgovor, odgovor prakse i odgovor naučne zajednice. Naučna zajednica je priznala da će odgovor imati naknadno, kad složi šta se dogodilo. Naučna predikcija je kiselo grožđe. Praksa prati dešavanja i ima problem sa komparacijom. Niko ne reaguje na isti način. Društveni odgovor je da je bilo koji poremećaj ustaljenog ponašanja smetnja. Mogu opširno šta sve smeta meni, ali ja sam pojedinac i nekom drugom smeta nešto drugo. Na kraju, politički odgovor ne valja, jer uključuje svoje političke interese.

Ovo uopšte nije ono šta je naučna zajednica rekla. Al ne idem u diskusiju. Smetaju mi ponavljanja, moja mana. Toliko.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

Kad vidim kako botovi po tviteru pišu kako je novinarka lagala i kako je Đilas platio da širi paniku setim se da ima ljudi koji će se redovno ovako ponižavati jer tako zarađuju za opstanak. Žalos. E, sad, tviter je za neke od njih život upravo učinio nešto težim:

Tviter ugasio 8.558 naloga koji su služili za promovisanje SNS i Vučića

saturnica

@lilit
To što ti smetaju ponavljanja, nije mana već vrlina.  xremyb

Anomander Rejk

Nebitno je šta botovi pišu, botovi pišu po zadatku gazde/gazdi, kao što po zadatku nekog drugog gazde/gazdi
bogami pišu i ,,nezavisni'' novinari, bitno je da onaj ko nekoga za nešto optuži, treba to i da dokaže.
Novinarka treba da dokaže svoje navode, u suprotnom, da, podleže krivičnoj odgovornosti.
Dokaz svakako nije ,,pričali mi ljudi iz KBC''. Ajte, pa nismo deca.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Meho Krljic

I da vidimo sad malo detalja vezanih za ovu svinjariju sa Anom Lalić:

https://www.raskrikavanje.rs/page.php?id=637

Evo, da se ne mučite, da izdvojim ključne delove_

Sa izvorima je, kako navodi, komunicirala četiri dana tokom pisanja teksta ,,KC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medicinske sestre".

Na pitanje zašto im veruje i da li je nekako proveravala ono što su govorili, Lalić ističe da zna svoj posao, odnosno da njen tekst počiva na izjavama tri međusobno nezavisna izvora.

,,Sve informacije koje sam dobijala sam ukrštala, odnosno upoređivala. Oni nisu znali da su mi izvori. I ne samo da su potvrdili jedni druge nego su i dodavali nove i nove informacije. Odluka moja i moje redakcije, iako smo bili svesni rizika, bila je da objavimo tekst upravo zbog jačine izvora i jačine informacija koje imamo", kaže ova novinarka.

Neke od njih, kako ističe, poznaje 20 godina, i ti ljudi su rizikovali sopstveni posao i bezbednost time što su odlučili da progovore. Neće otkriti njihov identitet, decidirana je Lalić, po cenu da se vrati u pritvorsku ćeliju.

Ako neko i dalje sumnja da je u pitanju zastrašivanje:

u stan su joj sinoć oko 10 uveče došla šestorica inspektora krvnih delikata koji su iz njoj nepoznatog razloga zaduženi za njen slučaj. Pretres je trajao sat i po a pregledano je sve - od plakara, fioka, knjiga, frižidera, zamrzivača, do visećeg dela kuhinje.

Pitala ih je zašto s obzirom da im je odmah pokazala laptop koji je stajao na stolu, na šta su joj odgovorili da je reč o proceduri i da morajju da potraže i narkotike i oružje.

Iako su sami policajci bili, navodi Lalić, korektni i profesionalni, osećaj je bio jeziv.

,,Uz sve to tu su bila i dva svedoka - građanina koji treba da prisustvuju pretresu, i onda odjednom svi ti ljudi su tu, u kupatilu, na stepeništu, svuda, moj pas koji unezvereno laje jer sam ga zatvorila na terasu, ja sedim, suprug tu nešto sa njima... Ružan je osećaj i situacija koja ne želim nikom da se dogodi. Osećate se posramljeno", priča ona.

Ipak, nije se pitala da li je trebalo da objavi tekst zbog koga ju je Klinički centar Vojvodine i prijavio istražnim organima. Njime je, kaže, prenela samo činjenice - da je zdravstveni sistem ove zemlje "katastrofalan", o čemu je u nekoliko navrata pre objavljivanja tražila odgovore i od samog KCV-a i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, ali joj niko nije odgovorio.

Mislim, naravno da je svačije pravo da kaže da nema komentar na tekst al da ti posle šalje muriju na gajbu? Loša priča.

Meho Krljic

Quote from: Anomander Rejk on 02-04-2020, 17:32:27
Nebitno je šta botovi pišu, botovi pišu po zadatku gazde/gazdi, kao što po zadatku nekog drugog gazde/gazdi
bogami pišu i ,,nezavisni'' novinari, bitno je da onaj ko nekoga za nešto optuži, treba to i da dokaže.
Novinarka treba da dokaže svoje navode, u suprotnom, da, podleže krivičnoj odgovornosti.
Dokaz svakako nije ,,pričali mi ljudi iz KBC''. Ajte, pa nismo deca.

Mislim da ti sad mešaš dve različite stvari.

Kao što sam rekao, novinar nije sud. Sud utvrđuje istinu. To je njegova odgovornost. Novinar ima odgovornost da verodostojno prenese stanje, pozivajući se na više izvora, što je ova novinarka uradila (ili bar to kaže, pa da vidimo ako to nije istina).

Od novinara ne očekujemo da se maskira u lekara i provodi tri dana i KCV-u snimajući tajno stvari da bi potvrdila svoje navode u reportaži. Za takve stvari postoji inspekcija, i redovna, a i, pošto smo u vanrednom stanju, lako je da se osnuje ad hok komisija koja to može da proveri na licu mesta.

Novinar je preneo izjave zaposlenih, više njih, nezavisno i tražio od njihovog poslodavca komentar. Novinar je, čini se, obavio svoj posao.

scallop

Borise, kucaš na pogrešna vrata. Meho nije borac protiv korone.Naš maler je što uvek imamo bar dve borbe.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

scallop

Quote from: lilit on 02-04-2020, 16:06:38
[

Ovo uopšte nije ono šta je naučna zajednica rekla. Al ne idem u diskusiju. Smetaju mi ponavljanja, moja mana. Toliko.

Da se razumemo. Niko na ZS nije neupitan.

Meho Krljic

Quote from: scallop on 02-04-2020, 17:49:53
Borise, kucaš na pogrešna vrata. Meho nije borac protiv korone.Naš maler je što uvek imamo bar dve borbe.

Pa... ja sam do sada za "borbu protiv korone" napisao tri projekta i navukao sredstva da se kupe zaštitna oprema za volontere, paketi higijenskih artikala za starije koji sede u izolaciji i da se obezbede ljudi koji će im pružati savete da očuvaju fizičko i mentalno zdravlje, kao i da imaju i pravnu pomoć i pomoć socijalnog radnika ako nedajbože.

Ali istina je da sam i dosta igrao Black Mesa poslednjih dana. Više sam možda borac protiv vanzemaljskih zavojevača.

scallop

Kog vraga ja, onda, imam sopstveni projekat preživljavanja pandemije korona? Procureo mi bojler i najbolji tim došao da ga zameni, sa maskama. Usput sam im održao predavanje šta je dobra zaštita. Sutra nam stižu zaštitne maske i dezinfekciono sredstvo. Podeliću ih dalje. Komšija odozgo će nam doneti bilo šta. Mi gradimo prijateljstva i uspešni smo u tome.

Mešanje politike sa borbom protiv korone je najcrnja opcija. Šteta preko štete. Krajnje vreme je pitati one koji znaju, jer niko od nas ne zna sve.

Meho Krljic

Pa, nemoj mene da pitaš za to kog vraga imaš sopstveni projekat - Crveni krst ne određuje sam kome će da pomaže, krizni štabovi upućuju volontere CK starijima koje su sami identifikovali.

I slažem se da ne treba koristiti epidemiju za osvajanje političkih poena. Ali ne treba ni aminovati svaki potez vlasti jer su mnogi od njih štetni i dugoročno, a kao što vidimo i kratkoročno. Odgovoran građanin zna da mu je dužnost da ukaže i drugim građanima i samoj vlasti kada ona ne radi dobro.

scallop

Ne znam da li si primetio da postoje zvezde ZS koje u potpunosti izbegavam. To je kompliment za tebe. Sa druge strane, da li ti je palo na pamet da sam najtrajniji primerak samoizolacije i da bi za bilo koji projekat bilo vredno da znaš gde takvi posrću? Nije. Pametan si a da nisi informisan. Brate slatki, ne ide to tako.

Meho Krljic

Ne, ne, ja se ne bavim traženjem ljudi kojima treba pomoći. Mi u ovom trenutku delamo kao produžena ruka države, dakle, oni daju procenu potrebe a mi dajemo ljude i robu. Tako je trenutno organizovan sistem. U nekom drugom našem projektu bih možda "ja" ili neko od mojih zaista tebe kontaktirao - na primer za učešće u fokus grupi koja se bavi nasiljem nad starijima koje smo počeli da radimo malo pre proglašenja vanrednog stanja pa smo ih za sada stopirali - ali u ovom trenutku to nije u mojoj ili našoj nadležnosti.

Ali svakako se možeš javiti na  011 2622 965 između devet i tri svakog radnog dana - to je Informacioni centar CKS pa možeš da pitaš, sugerišeš, tražiš itd. Tamo rade volonteri koji su obučeni da informišu ali i da pruže psihosocijalnu podršku i oni su pravi "borci protiv korone".

scallop

Zaboravi. Nešto sam precenio.

Anomander Rejk

Meho, ja ne verujem da ne razumeš, mislim da se praviš da ne razumeš.
Ne znam na koji jednostavniji način da pojasnim.
Ja i dalje ne vidim apsolutno nikakav dokaz,
treba da verujem njoj na reč i njenim izvorima, i da zna da obavlja svoj posao.
E pa evo ja recimo ne verujem na reč. Onaj ko optužuje treba da da validne dokaze.
Možeš se ljutiti koliko hoćeš Meho, ali to što neko tvrdi da ima pouzdane izvore
i da zna svoj posao, nije dokaz apsolutno nigde. Ni u demokratijama ni u tiranijama.

Meho Krljic

A ja ne razumem kako ti ne razumeš?? Možda nisi pročitao šta sam napisao?

Ponavljaš mi "treba da verujem njoj na reč i njenim izvorima" iako sam još jutros napisao:

Quote from: Meho Krljic on 02-04-2020, 14:30:20
Dakle, ne treba novinarki da veruješ tek tako. Na kraju krajeva, njen posao nije da objavi istinu već da objavi verodostojnu reportažu. Istinu može da utvrdi sud ili komisija koja bi se formirala da ispita slučaj i koja bi imala pristup svim materijalima koji mogu u razumnoj meri da potvrde je li nešto istina ili nije, dakle u lager liste opreme, u primenu protokola itd. Novinarka je izvestila šta kažu ljudi koji rade u javnoj instituciji. Javna institucija nije htela da komentariše njenu reportažu ali je posle zvala policiju da je privede. To je, vrlo prosto - svinjarija.

Dakle, evo da ponovim: ne treba verovati na reč.

Treba čuti obe strane.

Strana koja je najodgovornija - rukovodstvo Kliničkog centra - nije htela da da komentar na navode zaposlenih o nebezbednim uslovima rada pre objavljivanja reportaže.

Šta tačno ovde sad nije jasno?

Dokazi moraju doći od javne institucije, ne od novinara. Javna institucija nije smatrala da je ovo značajna reportaža da na nju reaguju davanjem dokaza da navodi o nebezbednosti nisu istiniti. Okej, prihvatamo, nek im sudi javnost onda. Ali onda su podigli KRIVIČNU prijavu protiv novinarke i žena je prespavala u pritvoru. Kako je to okej? To je čista zloupotreba sile i zastrašivanje.

Anomander Rejk

Demantovano je. Drugo, javna institucija nije ni dužna da demantuje sve što se napiše. Šta hipotetički da bude stotine takvih tekstova? Treba svaki dan time da se bave i u sred borbe sa virusom dokazuju?
Teret dokazivanja na onome ko optužuje, a ne na onome ko je
za nešto optužen. Jer u suprotnom bi se vodilo beskrajno mnogo postupaka. Ona mora dokazati da je rukovodstvo KBC krivo, a ne da oni dokazuju zbog njenog teksta da nisu krivi.
Ja ne znam kako se ne razumemo, kao da pričamo španski i mađarski.

Meho Krljic

Pa, ne, apsolutno se slažemo. Teret dokaza je na onome ko optužuje. Samo jedna strana je ovde podigla krivičnu prijavu.

Novinar nije tužilac niti strana u sporu, novinar izveštava, u ovom slučaju prenoseći izjave zaposlenih o tome da se radi nebezbedno, bez zaštitne opreme, bez poštovanja postojećih pravila i protokola. U pokrajinskom kliničkom centu, dakle u velikoj zdravstvenoj instituciji, javnoj pritom. To je valjda čist i jasan primer izveštavanja u interesu javnosti.

Naravno da moramo dopustiti mogućnost zlonamernog i neistinitog izveštavanja, možda zaista Đilas plaća da mediji blate javne institucije. Nije da je to nemoguće. Ali ako se ne potrudiš da daš izjavu novinaru koji te je kontaktirao pre objavljivanja, pa se posle tužakaš, prilično si sumnjiv. Plus, dolaze da te privedu iz odeljenja za krvne delikte?? Stvarno?

Da rezimiramo:

Novinar: uradio sve po pravilima, bar koliko mi možemo da vidimo: imao nekoliko nezavisnih izvora, potražio komentar "optužene" strane, objavio u interesu javnosti.

KCV: nije prihvatio da bude sagovornik u reportaži. Posle zastrašivao i tvrdio da je sve laž a nije pružio materijalni dokaz.

Aj rest maj kejs itd.

scallop

Quote from: Meho Krljic on 02-04-2020, 20:49:32

Dokazi moraju doći od javne institucije, ne od novinara.

Od kad je to tako? Od juče ili malosutra? Ne znam od kad se promenilo. Novinar mora da ima dokaz. Neoboriv. Nigde nije poznato suprotno. Slučaj sa KT je još jedan primer zloupotrebljenog ambicioznog novinara.

mac

Novinar nije advokat. Novinar ne mora da ima dokaz. Advokat mora da ima dokaz. Advokat nije novinar.

scallop

Quote from: mac on 02-04-2020, 21:13:24
Novinar nije advokat. Novinar ne mora da ima dokaz. Advokat mora da ima dokaz. Advokat nije novinar.

Otkad to? Daj mi jedan primer u istoriji da novinar oplete, a svi se ubiju da dokažu da nije u pravu. Evo, kao novinar, izjavljujem da su svi koji tvrde da novinar nije odgovoran za svoje izjave, notorni idioti. Dokažite da niste.

Meho Krljic

Ali ne, ne. Ponovo: sud se bavi materijalnim dokazima i utvrđivanjem istine. Novinar se bavi verodostojnošću.

Možda je to što novinar objavi čista laž. Ponovo, možda za par dana saznamo da je Ana Lalić zaista sve izmislila, jer je plaća Đilas, uključujući to da je tražila da i KCV da svoju izjavu vezanu za navode zaposlenih. Ali za sada imamo njenu stranu i stranu JAVNE INSTITUCIJE koja nije, kako se kaže, mislila da treba da uopšte da svoju izjavu a onda je poslala policiju ženi na gajbu i noćila je u stanici. To nije okej.

Anomander Rejk

,,Novinar: uradio sve po pravilima, bar koliko mi možemo da vidimo: imao nekoliko nezavisnih izvora, potražio komentar "optužene" strane, objavio u interesu javnosti.''
Koji mi) ja ne vidim-vidim da novinar tvrdi da je to uradio, tvrdi da je dobio izjave od zaposlenih ( nigde nijednog imena i prezimena , )dakle kao što se sumnja u ono šta kaže vlast, može itekako da se sumnja i u takve izjave.
Ako nekog optužuješ za ozbiljnu stvar, a ,,raspad'' jednog od najznačajnih KBC u državi je, složićeš se, ozbiljna stvar, onda ozbiljan novinar tome mora pristupiti ozbiljno, s vrlo jakim bar indicijama ako ne dokazima. Za mene priča ,,rekla mi četiri nezavisna izvora , neću da im kažem ime''  nije garancija nikakve ozbiljnosti.

scallop

A to što sam rekao (kao novinar) da ste idioti?

mac

Kada ti izjavljuješ to nije reportaža nego kolumna. Kada reporter izjavljuje onda prenosi izjave drugih, a ne svoje izjave. Loš reporter ih samo prenese bez ikakve provere. Dobar reporter proveri verodostojnost tih izjava, koliko je u njenoj moći, ali nije u obavezi da obustavi reportiranje ako ne može sa 100% sigurnosti da tvrdi da je istina sve što je napisano. I naučnici barataju sa statističkom značajnošću, pa što ne bi reporteri.

Meho Krljic

Quote from: Anomander Rejk on 02-04-2020, 21:24:05
,,Novinar: uradio sve po pravilima, bar koliko mi možemo da vidimo: imao nekoliko nezavisnih izvora, potražio komentar "optužene" strane, objavio u interesu javnosti.''
Koji mi) ja ne vidim-vidim da novinar tvrdi da je to uradio, tvrdi da je dobio izjave od zaposlenih ( nigde nijednog imena i prezimena , )dakle kao što se sumnja u ono šta kaže vlast, može itekako da se sumnja i u takve izjave.
Ako nekog optužuješ za ozbiljnu stvar, a ,,raspad'' jednog od najznačajnih KBC u državi je, složićeš se, ozbiljna stvar, onda ozbiljan novinar tome mora pristupiti ozbiljno, s vrlo jakim bar indicijama ako ne dokazima. Za mene priča ,,rekla mi četiri nezavisna izvora , neću da im kažem ime''  nije garancija nikakve ozbiljnosti.

I ja to poštujem. Ali šta jeste garancija ozbiljnosti koju, realistično, možeš da očekuješ od novinara u Srbiji + tokom vanrednog stanja? Pazi, možeš da tražiš uvid u, recimo, nabavku zaštitne opreme, da vidiš da li je i koliko nabavljano i da li postoje zapisi o distribuiranju, zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja ti daje tu mogućnost. Osim što institucije na zahteve upućene na osnovu tog zakona odgovaraju uz veliko ustezanje, i sporo i usred vanrednog stanja bi verovatno odgovorile da sada ne mogu da ispune taj zahtev. Što je čak i fer, imaju pune ruke posla, naravno, bave se zaraženima. Ali ako znamo da je tako a imamo i izjave zaposlenih da stvari nisu kako treba, odgovorna stvar je da se pita KCV šta ima da kaže na to, pa ako se oni ogluše na pitanje, da se objavi priča.

I ponovo: priča možda nije tačna u detaljima, ili uopšte. Ali zašto novinar koji je sve uradio po pe-esu da ide u pritvor? Kakva je to zemlja?

scallop

Quote from: scallop on 02-04-2020, 21:25:28
A to što sam rekao (kao novinar) da ste idioti?

Još nemam odgovor. Nemate dokaz da nije tačno? Kako biste dokazali? Nisam, majke mi? Ako vam je strana normalnost meni nije.

varvarin

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3439997/rojters-preneo-pravu-sliku-o-kc-vojvodine-ovo-je-klinicki-centar-sa-najsavremenijom-opremom-i-velikim-zalihama

ROJTERS PRENEO PRAVU SLIKU O KC VOJVODINE! Ovo je klinički centar sa najsavremenijom opremom i velikim zalihama     
Dok su u Srbiji pojedini mediji preneli iskrivljenu sliku o KC Vojvodine, svetska ugledna agencija izveštava o najsavremenijoj opremi u KCV       :lol: :lol:

varvarin

PS.  Da li stvarno verujete da novinar treba da sere bez  ograničenja, a da drugi treba da dokazuju da sere?

Anomander Rejk

Materijalni izveštaji, u brojkama, recimo. Evo danas su neki takvi podaci koji demantuju novinarku i pušteni u neke novine, ali ja ni tim podacima ne verujem apriori  :) odavno sam jako sumnjičav u sve u vezi medija.
Fotografije, snimci, izjave nekih zaposlenih od kredibiliteta, pod imenom i prezimenom, itd, itd.

Ovako, prosto može delovati kao politički obračun, nešto učinjeno sa vrlo svesnom namerom.

Meho Krljic

E, sad mi je lakše.  :lol:

I, ne, ne verujemo da novinar treba da "sere bez ograničenja" nego da ne treba da bude zastrašivan.,

Evo, DJ Vučićević je onoliko puta bio na sudu i gubio parnice zbog laži i kleveta (koje, pritom, nisu imale veze sa javnim interesom). Da li mu je ikad došla policija kući, oduzela mu opremu i sprovela ga u pritvor da tamo noći?

Nije.

Ali ovoj ženi su to uradili. Zato što je pisala o nečemu u javnom interesu. Možda je sve izmislila, svakako. Ali ponovo: institucija nije dala svoju stranu priča kada je to od nje traženo a onda je poslala policiju da je preplaši.

Anomander Rejk

Ne veruj snimku Varvarine  :)  treba da veruješ šta su rekla četiri nezavisna ( i nepoznata ) izvora.
Meho, što se tiče Vučićevića, sramota je što taj trovač javnosti i propagandista odavno nije iza brave, i sramota je što mu država i lokalne samouprave još daju milione dinara.

scallop

Quod licit Iovi non licit Peri. Ako je Vučićević dobra meta, onda u isti koš i zlosrečnu novinarku. Kad naučiš da izuzmeš politiku iz ličnog fokusa bićeš na pola puta. U ovom trenutku trpim samo racionalne i promišljene stavove. Tvoji to nisu.

mac

Postoje razni indeksi kojima možemo da poredimo Srbiju s ostalim zemljama u svetu. U ovom slučaju od interesa su razni slobodarski indeksi. Pritvaranjem novinarke, kao i pritvaranjem onog reportera u Zrenjaninu mi padamo na tim indeksima. Ako smo sad negde blizu Hrvatske (ali uvek ispod nje), sledeće godine bićemo negde uz Ukrajinu, ili čak Bosnu i Hercegovinu. Nije strašno biti ispod Bosne, ali da li je to ono što mi želimo?

mac

Pritvor nije bio primeren odgovor vlasti. Mogli su da je privedu na razgovor, da im ona odgovori na par pitanja, ali ako nije ništa zgrešila (a nije, jer vidimo da su je pustili iz pritvora), onda je pritvor bio pogrešan postupak vlasti. Sada bi zapravo neko tu trebao da odgovara zbog zloupotrebe službenog položaja.

Truba

Kompleksi vas masakriraju
U jednoj vakoj situaciji vi spominjete hrvatsku (za vas svemirski brod) i bih koja je za vas nize beograda zapad (znam po sandzokanima)
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Meho Krljic

Quote from: scallop on 02-04-2020, 22:31:47
Quod licit Iovi non licit Peri. Ako je Vučićević dobra meta, onda u isti koš i zlosrečnu novinarku. Kad naučiš da izuzmeš politiku iz ličnog fokusa bićeš na pola puta. U ovom trenutku trpim samo racionalne i promišljene stavove. Tvoji to nisu.

Ja sam i napisao da Vučićević nikada nije privođen, smeštan u pritvor uz pretres stana i oduzimanje opreme i da je očigledno da je novinarka Ana Lalić tretirana na način na koji serijski objavljivač neistinitih vesti i uznemirivač javnosti nije nikada tretiran, naprotiv, dobija silne pare iz javnih budžeta. Dakle, oni nisu u istom košu i to nije u redu.

Uzgred, niko nigde ni na jednom mestu povezanom sa Reutersom nije našao ni vest ni video koji se bave Kliničkim centrom Vojvodine. Evo, pogledajte Reutersov sajt, tviter fid, fejsbuk, Jutjub, toga nema nigde. Ni jedan medij u svetu ili regionu niti novinska agencija (osim Tanjuga, of kors) nije prenela ovakvu vest. Jedina mesta na kojima se to pominje režimski mediji u Srbiji. Ljudi, vidim, pitaju po tviteru Reuters da potvrdi autentičnost ove reportaže ali Reuters još nije odgovorio. Malo bizarna situacija.

Meho Krljic

Uzgred ovo za SNS i Crveni krst - nije nemoguće, naravno, da u nekim opštinama ima ovakvih situacija, svaki opštinski Crveni krst je pravno lice za sebe i Crveni krst Srbije ih ne "kontroliše" kao što bi to bio slučaj u firmi koja ima kancelarije po opštinama. Događalo se već da neki opštinski Crveni krstovi imaju sasvim neprihvatljivo blisku saradnju sa političkim strankama (jesenas sa onom budalom Vacićem). Ali to ne znači da "Crveni krst Srbije u punom kapacitetu služi kampanji SNS". Ni jedan volonter u Beogradu koga ja znam nema veze sa tim, niti je, koliko je meni poznato iko iz države ili SNS vršio ikakav pritisak na sedište Crvenog krsta Srbije da se na bilo koji način radi u interesu stranke. Naravno, nadam se da je jasno da ja nisam portparol ili na bilo koji način ovlašćeno lice da dajem zvanične izjave u ime CKS, samo dajem opservaciju.

scallop

Jedno pitanjce:

Jasno je da su putnici nosioci seobe korone. Mene zanima da li se oni koje smo pokupili po svetu, doveli pa testirali, računaju u "naše" ili "njihove" zaražene? Zajebaće nam statistiku.

Meho Krljic

Mislim, a neka me neko direktno upućen popravi ako grešim, da se računaš tamo gde ti utvrde infekciju.

lilit

Quote from: saturnica on 02-04-2020, 17:26:43
@lilit
To što ti smetaju ponavljanja, nije mana već vrlina.  xremyb

de si bre saturnice! nadam se da stižeš da pišeš, čekam nestrpljivo novi roman. a taman sam mislila ovog leta da skoknem do korčule preko zadra. zezuše me dušmani!   nas-rofl

lilit

Quote from: Meho Krljic on 03-04-2020, 08:02:07

Uzgred, niko nigde ni na jednom mestu povezanom sa Reutersom nije našao ni vest ni video koji se bave Kliničkim centrom Vojvodine. Evo, pogledajte Reutersov sajt, tviter fid, fejsbuk, Jutjub, toga nema nigde. Ni jedan medij u svetu ili regionu niti novinska agencija (osim Tanjuga, of kors) nije prenela ovakvu vest. Jedina mesta na kojima se to pominje režimski mediji u Srbiji. Ljudi, vidim, pitaju po tviteru Reuters da potvrdi autentičnost ove reportaže ali Reuters još nije odgovorio. Malo bizarna situacija.

taman tako. služba radi in mysterious ways, al da ne prejudiciramo i sačekamo šta će reuters danas odgovoriti.

reverse image search na guglu daje rezultate samo iz vučićevih tabloida. od vesti ima da je uhapšena novinarka koja je izvestila o lošem stanju (to je od besplatnog sadržaja što se može naći). ima rojters bogatiju mnogo ponudu za pretplatnike, teško da bi se ovi ludaci usudili da lažiraju snimak sa logom agencije. ali s druge strane....https://www.reuters.com/article/health-coronavirus-serbia-media/update-1-serbia-to-bring-in-russian-experts-to-help-it-fight-coronavirus-idUSL8N2BQ7LV

mislim da solidno dobro razlikujem aktiviste novinare od novinara novinara (plus me nervira većina novinara kvazi opozicionih medija jer su beznadežno loši), al ako u hapšenju i tretmanu ane lalić vidite išta osim zastrašivanja, onda je situacija gora nego što sam mislila.

lilit

Quote from: Meho Krljic on 03-04-2020, 09:28:50
Mislim, a neka me neko direktno upućen popravi ako grešim, da se računaš tamo gde ti utvrde infekciju.

pa da. možda si se zarazio odmah čim si ušao u srbiju? i ta mogućnost postoji! :lol:

Onaj stari Sendmen

Quote from: scallop on 03-04-2020, 09:22:54
Jedno pitanjce:

Jasno je da su putnici nosioci seobe korone. Mene zanima da li se oni koje smo pokupili po svetu, doveli pa testirali, računaju u "naše" ili "njihove" zaražene? Zajebaće nam statistiku.

Javna tajna je da su nas zarazili kinezi još u januaru, ti putnici povratnici otpušteni iz EU su samo šlag na torti. Zarazili su nas stranci, ne naši.

Zato je Vučić tražio i dobio kinesku pomoć.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

scallop

Pravedno bi bilo da se testiranje obavi pre pasoške kontrole, pa u azil ko nekad Steten Ajlend. Ionako aerodromi zvrje prazni. "Naši" su oni koji skoknu na neko slavlje do susednog grada ili sela, da se vide, napiju i izljube. Tako bi policija znala šta traži po Srbiji.

Meho Krljic

Quote from: lilit on 03-04-2020, 09:41:05
Quote from: Meho Krljic on 03-04-2020, 08:02:07

taman tako. služba radi in mysterious ways, al da ne prejudiciramo i sačekamo šta će reuters danas odgovoriti.

Vesna Radojević iz Raskrikavanja kaže da je reportaža dobijena od Rojtersa, sa njihovog plaćenog servisa što bi ipak značilo da je autentična. Ipak čoveku malo padne kamen sa srca zbog toga.