• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ALI VUČIĆU SVAKA ČAST

Started by Ghoul, 08-04-2014, 15:16:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Krsta Klatić Klaja

tako je bilo

+ crnogorski partizani su bili džoker
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Meho Krljic

džin tonik

Za šta je pomilovana Natalija Jovanović: Dekanku hapsio SBPOK; Optužena za mito

QuoteTokom jula 2024. u Nišu je sprovedena opsežna akcija SBPOK MUP-a Srbije, a među uhapšenima je bila i dekanka filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sinoć je potpisao pomilovanje za 13 osoba koje su uhapšene na protestima, a među kojima je i dekanica Filozofskog fakuleta Natalija Jovanović, koja je prošle godine uhapšena zbog mita i korupcije.

Međutim, dekanica je danas navela da ne zna za koje delo je oslobođena od krivičnog gonjenja.

koja njuska. dekanica. realni domet po intelektu bio bi baba sera.

mac

Uhapšena nije i optužena, a optužena nije i osuđena. Pomilovanja bi trebalo da se odnose samo na one koji su osuđeni. Eventualno može za one koji su optuženi, da bi sudski proces mogao odmah da se obustavi. Ali za uhapšene (to jest lišen slobode) nema potrebe. Nema za šta da ih pomiluješ, bukvalno.

Meho Krljic

Sve mac reko. Ako se protiv tebe ne vodi krivični postupak, znači da nisi ni optužen za delo a pomilovanje se u normalnim sistemima odnosi na osuđene.

Naravno, Vučić od ovoga pravi cirkus jer naravno da niko od njega nije tražio pomilovanje, već da se obustave postupci prema ljudima koji nisu ništa krivi.

džin tonik

privremeno nije bila optuzena tek u sklopu nagodbe sa tuzilastvom da bi se odrukalo jos svasta. nije tu zavrsen ni istrazni proces.
primjer ovog bahatog cudovista zalutalog na poziciju dekana lijepo karikira stvarnu dimenziju katastrofe u kojoj se nalazite kao drustvo.

Meho Krljic

Čuj, ovo pomilovanje doslovno ne znači ništa tako da, ako je kršila zakon, sudiće joj se kad budemo imali pravosuđe  :lol:

džin tonik

pa ako je ova eto svijetli primjer borbe i iskoraka, to ce tad valjda ici pod naslov autoagresija. :lol:

džin tonik

Vučić sutra započinje dvodnevnu posetu Rasinskom okrugu: Predstaviće ideju Komunalnog Pokreta Srbije (KPS)

QuotePredsednik Srbije Aleksandar Vučić započeće sutra dvodnevnu posetu Rasinskom okrugu u okviru koje će obilaziti fabrike i razgovarati sa meštanima.

Vučić će, posle sutrašnjeg susreta sa potpredsednikom Saveta ministara i ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije Antoniom Tajanijem, započeti dvodnevnu posetu Rasinskom okrugu, najavljeno je iz Predsedništva.

Kako je navedeno, predsednik će obilaziti fabrike, razgovarati sa meštanima Ćićevca, Varvarina, Trstenika, Brusa i Aleksandrovca, a govoriće i na skupu u Trsteniku, gde će predstavljati ideje Komunalnog Pokreta Srbije (KPS).

džin tonik

da ga nije izbacio iz takta pojmom "posto" koji vucic naglaseno preuzima? nije li po srpski odsto ili procenata?
na neki nacin ga je individualno izbacio iz takta, neovisno drndanju po povisici i tv-pretplati na mizernu mirovinu. vojni invalid krajine iz agresije na hrvatsku? ratni bjegunac bez staza u srbiji?

dark horse

Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

džin tonik

Vučić poručio: Razgovori sa predstavnicima Univerziteta da krenu što pre

QuotePredsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima putem Instagrama.

(...)

džin tonik

Vučić: Pobediće Srbija VIDEO

QuotePredsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima na Instagramu video snimkom.

Vučić sa Rodom Blagojevićem: Srdačan razgovor sa jednim od najbližih prijatelja i saradnika predsednika SAD

Rod Blagojević: "Srbija se promenila, ovo je ekonomsko čudo; Jedinstvena prilika za Ameriku i Srbiju"

QuoteRod Blagojević, nekadašnji guverner Ilinoisa, a sada jedan od najbližih saradnika novog američkog predsednika, Donalda Trampa, bio je gost Srbije.

(...)

"Srbija je zemlja u usponu. Ekonomija se drastično promenila, plate su porasle, da se to desi u Americi mi bismo Trampa proglasili za kralja, ovo je ekonomsko čudo, meni je uzbudljivo, kao čoveku čiji je otac rođen u Srbiji, ja sam ponosan na Srbiju", rekao je Rod Blagojević.

mac

Haha, Rod Blagojević. Postoji razlog zašto nije više guverner. Jedini impičovan guverner Ilinoisa u istoriji. Osuđen na 14 godina zatvora. Tramp ga pomilovao. Ali neka, možda se taj pelcer primi i koda nas.

džin tonik

ono kad slusas savjetnike: cuj trampe, ja sam prestar da bla, ali dozvoli... srbi vole lopove, to su cisti bodovi... :cry:

džin tonik

Gradonačelnik Ljubljane: Vučić je najbolji predsednik u regionu. Mi smo prijatelji VIDEO

QuoteGradonačelnik Ljubljane Zoran Janković istakao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najbolji predsednik u regionu.

(...)

Truba

il je srbin il komunist
ili sve to
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

dark horse

Po prvi put od početka protesta Vučić se duže od 24 sata nije pojavio ni na jednoj televiziji.

Truba

ide brejking
vucic se javio
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Krsta Klatić Klaja

Večeras u 9 na RTS

čujem da je smanjio cijene u prodavnicama

Petronije

Ali poskupeo telekom i infostan. Valjda će crknuti uskoro ili će mu se nešto drugo jako loše desiti. Jes da bi mu to bio spas ali nema više biranja.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Васа С. Тајчић

Quote from: Krsta Klatić Klaja on 31-01-2025, 22:36:35
https://n1info.rs/vesti/da-vam-kazem-predsednice-saslusajte-me-penzioner-sa-invaliditetom-pokusao-da-vodi-dijalog-s-vucicem/
Ово ме подсетило на једну од прича из документарца Крста Шканате "Први падеж - човек" (1964).
Моја колекција дискова
"Coraggio contro acciaio"
"Тако је чича Милоје заменио свога Стојана."

Meho Krljic

Ali ekipa u Bogatiću koja je ne samo upala u skupštinu opštine (razvalila vrata) i prekinula raspravu  o prostornom planu, nego je onda oterala odbornike i uništila sva znamenja SNS u vidokrugu... Bukvalno privju šta će dalje da se dešava ako ovi nastave da se zajebavaju.

dark horse

Markovina: Mislim da je Vučić stvarno gotov. Sve što je probao bilo je kontraproduktivno. Studenti su odlično to napravili
06/02/2025

"Vučić je gotov. Nema više onu moć manipulacije. Srbija je na nogama", naveo je u Pressingu Dragan Markovina, historičar i publicista.

U Srbiji mladi nisu politički artikulirali svoje zahtjeve, nema zahtjeva za smjenu Vučića i njegovog režima. Očekujete li da će pasti Vučić?

Ja stavrno mislim da je gotov. On ima nekoliko scenarija. Realno nema više društveni legitimitet da vodi tu zemlju. Njemu je svaki dan neka branša u štrajku, zemlja na nogama. On nema više onu moć manipulacije. Sve što je probao bilo je kontraproduktivno. Ali, kako operativno to izvesti jer se sam dati neće. Shvatio je da mu je pametno da ne šalje vojsku i policiju, da bi to dovelo do krivi direkntog pada. Ne zna sada šta hoće. A studenti su odlično to napravili 'kvaku 22' – fantastično su imenovali 'hoćemo da institucije rade, ti nisi nadležan', ali institucije neće proraditi dok se on ne makne s vlasti. Oni bi njega morali isforsirati, ući u direktan politički prijedlog da se organizuju pošteni izbori i da ti studneti kažu 'mi nismo ni za koga ali kontrolirat ćemo izbore, bićemo kontrolori'. Sad je jedna pat pozicija.

Hoće li se mladi u Srbiji koji su na protestima razočarati kada shvate da ne mogu oblikovati vlast po svojim vrijednostima i mjerilima?

Ti mladi ljudi su očito politički i idoeloški različiti između sebe, ali ono što je lijepo u ovoj priči – prvi put imamo usred nestanka libearlne demokratije, u Srbiji koja je oličenje zadnjih desteljeća autoritarne, nacionalisiičke i imperijalne zemlje, ideje društva da u takvom društvnom kontekstu izrone mladi koji traže insitucije i procedure liberalne demokratije u svojoj biti. To je toliko čudesno da se i sami boje ući do kraja na direktno političko djelovanje i borbu. Mladi ljudi su presijek tog društva. Ako u Srbiji počne funkcionisati poštena liberalna demokratija. biće puno bolje ko god da pobijedi, a mislim da će na bilo kojim poštenim izborima SNS i Vučić izgubiti. Oni bi dobili 30-ak posto kada bi bili pošteni izbori. Srbija ima samo jednu opciju – da se sva opozicija stavi na jednu listu protiv njega.

Meho Krljic

Protestuju i klinci koji igraju Roblox:

Krsta Klatić Klaja

Meho Krljic

Dobro, i Vučić je najavio danas šetnju po Novom Sadu. Mislim, on će se prošetati " i to niko ne može da mu zabrani kao što ni on nikome nije zabranio". Stvarno je počeo da grebe dno kace.

mac

Kakvi to kllinci igraju Roblox u 2:36 ujutru?

Meho Krljic

Verovatno svi, pošto je Petak na Subotu  :lol:

dark horse

Miroslav Parović: Divljački rat izmedju Gašića i Vučića! Međusobna mržnja i zavist u SNS, kulminira!

https://www.youtube.com/watch?v=WeYQgdIrjuU

Meho Krljic

Šta ima danas novo kod Vučića:

Mediji: Vučiću otpao točak sa automobila

Video ima na tviterima ili na sajtu Kurira itd. ako vam se baš gleda ali nije mnogo zanimlkjiv: voze ko ludi i otpadne točak.

Takođe, Šarović  stoji ispred pandura dok panduru javljaju da se pripazi jer će da dođe Šarović:

https://x.com/rimputape/status/1888227943542919243

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 08-02-2025, 18:25:13

Video ima na tviterima ili na sajtu Kurira itd. ako vam se baš gleda ali nije mnogo zanimlkjiv: voze ko ludi i otpadne točak.

Novi atentat?  :?

džin tonik

https://x.com/miros_an27575/status/1888240019069878336?mx=2

ovako odokativno po trenutku reakcije i putu kocenja nije ispod 180 km/h, vjerojatno/realno i preko 200.
najjaca je izjava da rijetko putuje uz rotirku, jer to je kao dokaz necije sujete. ono kad glumis projektil u prometu valjda nije. :cry:

Meho Krljic

Još po onakvom drumu onako brzo voziti... njemu ne treba atentat, poginuće sam...

Edit: Vućevićevo oglašavanje povodom ovoga je.... indikativno:

https://www.sns.org.rs/novosti/vesti/vucevic-ugrozavanje-predsednika-je-ugrozavanje-cele-drzave

Вучевић је рекао да је Информер први објавио вест о стравичном инциденту, као и да се по навици тајкунски медији оглушавају о истину, а служе лажима и покушајима обојене револуције.

Ви сте први објавили ову вест, а РТС ни нема на насловној страни. Тајкунске медије нећу ни да коментаришем, јер су они сами показали да нису медији. Ово је покушај обојене револуције! Указао бих на опасност оваквих инцидената, појачао бих мере безбедности око председника, јер је овде питање државе! Напали су нам школе, руше државу око КиМ, напали су Републику Српску, а нас убеђују да је све спонтано, па на кафу са пријатељима не идете спонтано. Овде је све организовано, рекао је Вучевић.

Нећу да замишљам сценарио да се нешто десило председнику. То би била катастрофа за Србију. Напад на председника је напад на државу! Слава Богу да се није ништа страшно десило. Када смо се одрицали Бога најгоре нам се дешавало, него ми Срби да се вратимо Богу. Слава Богу да се ништа није десило председнику, и да нам Бог да снаге и смирености да сачувамо државу, поручио је Вучевић.

Mi Srbi da se vratimo bogu. To je poruka.

Ajebote.

dark horse

Ironija čitave stvari bi bila da Vučić nađe odgovorne za ovaj incident u narednih par sati, dok mu je za nadstrešnicu i tri meseca malo!!  :lol:

Meho Krljic

Nije ni preteško naći ih: onaj koji je radio pregled vozila i onaj koji je vozio brzinom duplo većom od propisane.

dark horse

Missim, da li će biti volje da se u ovom slučaju odgovorni kazne, jer, pa šta, dešava se... I, ako bude volje, da li će priznati da su napravili propust, ili će reći da prihvataju odgovornost, ali krivice nema?

džin tonik

mene zanima sta imaju na umu, kakvu pricu; da nisu prvo skladali neku svinjariju koju ce zakljuciti, ova snimka ne bi nikad bila ni pustena u promet.

Meho Krljic

Pa, to, da se nađe neki wannabe atentator.

tomat

Quote from: Meho Krljic on 08-02-2025, 18:25:13

Takođe, Šarović  stoji ispred pandura dok panduru javljaju da se pripazi jer će da dođe Šarović:

https://x.com/rimputape/status/1888227943542919243

Meni neukom deluje da nije otpao točak nego da je pukla guma.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Krsta Klatić Klaja

vidi se da se otkotrljao točak
sad zašto, možda isto završio vulkanizer točak kao nadstrešnicu

niko mu sad neće vjerovati čak i da jeste atentat

tomat

Evo i precednik reko da je pukla guma. Bukvalno se odvalio gazni deo. Video sam jednom to se desilo kamionu kojeg smo preticali na autoputu.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Krsta Klatić Klaja

da, u stvari, ovo što se otkotrljalo je zapravo i dalje samo guma

na prvi pogled točak

ali tek onda je pitanje kakve to gume koriste, zar to nije blindirano vozilo

tomat

Pa ima tu svašta čudno, desi se tako nešto i ovi oko njega mu dozvole da izađe iz kola, ludo.

Krsta Klatić Klaja

kad može Tramp da lažira atentat može i Vučić!

dark horse

Pa pazite, postoji i neka realna verovatnoća da je ovaj put bio atentat.

Studenti pritisli Vučića zbog korupcije i kriminala, Vučić nije imao izbora sem da proba da pritisne izvor korupce i kriminala i stiže slatko iznenađenje u vidu poruke "Nemoj to više da radiš".

Stvarno mislite da će to da ide glatko i da će ljudi koji ubiru neverovatan novac da odu samo tako?

Meho Krljic