• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

song koji mozete slusate do besvjesti

Started by Plavi Skaut, 10-03-2004, 20:23:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

Na tvrdniku ne previše (možda 100-150 GB) ali sve zajedno pregazilo je to odavno dva terabajta, hita ka tri.

Evo malo drona, meni možda najdraži uradak Filipa Džeka

vinyl coda I pt. 1 - Philip Jeck

Meho Krljic

Nego, nisam ispoštovao debi postavljanje Gerogerigegege na ovom topiku. Rispekt i evo jednog klasika sa njihovog živog albuma Tokyo Anal Dynamite koji je mnogima koje poznajem najbolja ploča ikad snimljena

The Gerogerigegege - Rock 'n Roll

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Meho Krljic

Taj St. James Infirmary Blues je i moj bend snimio pre par godina (mada mislim da nema na JuTjubu). Čisto da dodam tu nebitnu informaciju.

A, znam da dronovi ne spadaju baš u "songove", no kad smo kod slušanja do besvjesti, evo nečega zbilja klasičnog:

Day Of Niagara - La Monte Young, John cale, Tony Conrad, Angus MacLise, Marian Zazeela

I, pokojni Karlhajnc je imao svoje adute na ovom polju. Kompletan Helikopterkvartet traje znatno duže, ali ovo je lep tizer:

Helikopter Quartett, by Karlheinz Stockhausen, in Rome

Meho Krljic

Mada je Karlhajncov originalni dron bio vokalni i urađen krajem šezdesetih (ako se dobro sećam):

Karlheinz Stockhausen - Stimmung

I, ovo nije dron ali jeste jedna od njegovih najsimpatičnijih kompozicija: elektronska manipulacija pevanja njegovog sina. Naravno, danas kad nam je i Aphex Twin starinska muzika, lako nam je da budemo blazirani, ali ovo je urađeno u pedesetima:

Stockhausen: "Gesang der Junglinge"

Eh... nekad smo morali strpljivo čekati da drugi ljudi vrate Stockhausenove ploče u Gete Institut da bismo čuli ova čudesa a sad sve ima na JuTjubu. Neka korist i od tog progresa...

Father Jape

Quote from: Meho Krljic on 27-01-2011, 15:30:18
Taj St. James Infirmary Blues je i moj bend snimio pre par godina

Koji od njih? :lol:
I to nije nebitna informacija! Sto vise verzija tog blaga na Jutjubu, to bolje po covecanstvo! -_-

A sad evo neceg potpuno drugacijeg:

Metallica - Master of Puppets - piano cover

QuoteEh... nekad smo morali strpljivo čekati da drugi ljudi vrate Stockhausenove ploče u Gete Institut da bismo čuli ova čudesa
Ovo je.... zastrasujuce. :shock:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Pa Ventolin, koji drugi...

A, Aki Onda me je pre nekoliko godina baš florovao svojim Cassette Memories projektom. Evo tizera kako to zvuči, mada nije baš za slušanje na JuTjubu, meni je ovo muzika za hodanje po gradu:

Aki Onda - Cassette Memories

Mada mu je i onaj album sa Alanom Lichtom bio sjajan:

Alan Licht , Aki Onda Part1

Meho Krljic

Quote from: Father Jape on 27-01-2011, 15:39:39
QuoteEh... nekad smo morali strpljivo čekati da drugi ljudi vrate Stockhausenove ploče u Gete Institut da bismo čuli ova čudesa
Ovo je.... zastrasujuce. :shock:

Ne znaš ti koliko je vama mladima danas lako  :lol: :lol: :lol:

Evo još malo muzike najidealnije za gradsku šetnju pa da ne spemujem više:

AGF - PRIVATEbirds

Meni je AGF potpuno genijalna. Mislim, žena je izvrsna pevačica ali uprkos tome je jedan od najinteresantnijih elektronskih producenata u poslednjih deset godina. Da ne bude zabune: njenu muziku volim više nego muziku njene grublje polovine (a njega zaista volim). Šteta pa na JuTjubu nema njena pesma Cognitive Modules Party, nju bih rado ovde okačio.

Father Jape

E, ovo drugo je preslatko, idem iz ovih stopa potraziti u ilegalnoj bite size formi. EDIT: Mislim ovde na Ondu i Lichta.

Evo jos malo metala na klaviru:

Slayer - Raining Blood - piano cover - [HD] - version 2, more brutal

Meho Krljic

Mogu ti ja tog Ondu/ Lichta aploudovati ako ga ne nađeš, tu mi je na ajPodu, samo zvizni.

Kad smo kod klavira, Merlinka je bog:

Marilyn Crispell - Cuida Tu Espiritu - Photos by Sue Robertson

Meho Krljic

Vratimo se ipak pušovanju Cardopushera sve dok mu ne ponude da napiše novu srpsku nacionalnu himnu:

Cardopusher - Chivo Que Se Devuelve Se Esnuca Hardcore 1999 1997

Gudeja

Ne mogu da verujem...htela sam da okačim Stockhausenov Gesang...a Meho me preduhitrio!  :shock:

Pa dobro, ni Arvo Pärt ovde nije kačen do sada, što je prava šteta...

Tarkovsky's Mirror Set to Arvo Pärt's Mirror in the Mirror

:D
"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

Meho Krljic

Daaaaa!!! Arvo Part!!!  :| :| :| :| :| :| :|

Ja sam taman krenuo da okačim ovo:

John Zorn - Cobra - Live at Yoshi's in San Francisco 2010 - Patton,Frith, Dunn, Spruance etc.

Kobra je kompozicija čija dva izvođenja ne zvuče čak ni slično. Čuo sam ih... dosta za poslednje dve i po decenije, a ovo iz prošle godine zvuči sjajno.

Gudeja

PHURPA - Fundamental Mantra of BON

Ni PHURPA baš ne spada pod song...ali nema veze. Neće valjda niko da se ljuti. :)

Edit: Jon Zorn je car!!!   :|
"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

Gudeja

Gudeja

Nojsa nikad dosta... :)

Last Days Of S.E.X. - Productivism, Economism, Consumerism And O

Productivism, Economism, Consumerism And Other Stuff For Destroying The Planet

Meho Krljic

Quote from: Gudeja on 27-01-2011, 19:32:16

Ni PHURPA baš ne spada pod song...ali nema veze. Neće valjda niko da se ljuti. :)

Kakvi da se ljuti, pa to su i bukvalno božanski dronovi. Ja kad sam prvi put čuo ovo dole, zvučalo je kao da nije sa ove planete:

Gyuto Monks Tantric Choir - Chakrasamvara

Meho Krljic

Naravno, i Inuiti konja za trku imaju:

Inuit Throat Singing: Kathy Keknek and Janet Aglukkaq (long)

Ja imam par kompilacija sa inuitskom muzikom i to je, naravno apsolutno genjalno, ali i ovo po JuTjubu je više nego respektabilno.

I bolje sad da se skinem sa Interneta na kratko.  :lol:

Meho Krljic

Doduše, ne pre nego što podsetim da najbolji nojz ipak prave u Japanu. Ovaj stari snimak Hijokaidan nije sa zvučne strane reprezentativan (jer se ništa ne čuje), ali vidi se koja je to ludnica bila:

hijokaidan LIVE

No, evo iz prošle godine. Bogovi:

非常階段 Hijokaidan @ HMV Aug.2010

Gudeja

Ovi Eskimi su ...jbg, pomestalo mi reči... :| :| :| :| :!: :!: :!: xuzi xuzi xuzi xuzi :| :| :| :| :|

Edit: Hijokaidan su BOLESNICI!!!   :!: xremyb

Meho Krljic

Anđeoska muzika.

Danas sam na poslu inače radosno vrteo Aotegenga Bayara, mongolskog narodnog muzičara, ali to nema na JuTjubu, pa ne mogu da pokažem. Ipak, koga zainteresuje, ima ovde da skine album:

http://musical-heritage2.blogspot.com/2011/01/aotegeng-bayar-matouqin.html

Gudeja

Hvala Meho, upravo sam skinula tog Bayara. :)

Gudeja

Quote from: Father Jape on 27-01-2011, 11:01:48

Ti bokca.  :shock: :shock: (prvi je za moje slijepilo kod ociju, a drugi za sadrzaj linka  :lol:)

Što, i ti deliš Bobanovo mišljenje da imam muška ramena? Pa, ok...imam.  :lol:

Meho Krljic

Androginost je verovatno jedina uzbudljivija stvar za heteroseksualca od ženstvenosti.  :lol:

Nevezano za to, moja omiljena MITB pesma:

Man is the Bastard - Son of Thug

Father Jape

Quote from: Meho Krljic on 27-01-2011, 21:00:04
Androginost je verovatno jedina uzbudljivija stvar za heteroseksualca od ženstvenosti.  :lol:
QFT
Meho zna.

Btw, ja sam upravo dosao s polja na kratko, i nemam uopste vremena da odlusam sve sto ste vas dvoje pervertita okacili, ali bilo bi greota otici a da vam makar ne reknem:

Get a room!

:lol:

Meho Krljic

Samo dostojanstveno.

Vezano za temu, upravo slušam Mihajla Čaja, ukrajinskog narodnog umetnika. Naravno, ni to nema na JuTjubu, ali ovde ima da se čuju semplovi:

http://wsm.serpent.pl/sklep/albumik.php,alb_id,86

A ovde da se svuče ceo album (inače izvrstan blog sa ne samo narodnom muzikom):

http://etomuza.blogspot.com/2009/10/mychajo-chaj-ukrainska-lira.html

Edit: koga mrzi da klikće da bi čuo semplove a pogotovo da skida album, ovo je božanstveni dron sa heruvimskim pevanjem, ne predaleko (po senzibilitetu, ako ne po stilu) od Djivana Gaspariana ili Huun Huur Tu. Ili... Arvoa Parta, ako ga gledate sa prave strane.

Stvarno ću popizdeti i čim mi neko objasni kako se to radi, napraviću kanal na JuTjubu da pokačim narodnu muziku koju je greota tamo nemati.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Ygg

"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Meho Krljic

Takođe, aploudovao sam ove neviđeno drage Sicilijance. I sad idem da spavam:

Saggi cumpagni

Gudeja

Ovaj Čajni Mihajlo je dobar, malopre sam skinula album. Thanks MK!  :)

Evo da uzvratim Ljudmilom Kandi (Songs From The Cold Seas, Hector Zazou):

hector zazou - iacoute song (feat.lioudmila khandi)
Žena ima stvarno sjajan glas... :D

tomat

verovatno jedan od najboljih Italo singlova, ikada. A i B strana

B.W.H. - "Stop" (1983)

B.W.H. - "Livin' Up" (1983)
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Gudeja

Gudeja

SoRIAH with Ashkelon Sain: CEHUI

Stvarno nemam pojma što ih upoređuju sa Ure Thrallom... ;)

tomat

kao što se da primetiti, 1983 godina je bila vrlo plodonosna što se Italo diska tiče. mada postoje i mišljenja da je 1983 Italo disko umro.

Klapto - Queen Of The Night

Klapto - Mister Game (1983)
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Gudeja

Masonna - Inner Mind Mystique 6

Masonna premijerno na Sagiti!!! Pa, bolje ikad nego nikad... :lol:

Merzbow vs. Nordvargr - Reakt 1

Nisam proveravala, ali je Merzbow verovatno već postovan ovde...zato ova kolaboracija sa Nordvargrom sigurno nije. Eto šta se izrodilo iz te zločonačke udruge! Uživajte!!!  :lol:

tomat

Gudeja

Willie and Lobo- Seven Veils

Laku noć tomate...samo ti nastavi sa ...čime već... :lol:

zakk

da ja presečem

Nervozni klasičari

Nije za do besvesti, ali često.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Meho Krljic

Jebote, spavate li vi ljudi ikad?

Evo nešto što sam malopre aploudovao. Slušanje jedne pesme nije dovoljno da u potpunosti prenese fenomen Alejandre i Aerona, ali može da tizuje:

alejandra & aeron - non-stop twinkle, twinkle little star in mandarin

Father Jape

Wow. Lik je izdao album pod nazivom Cake or Death, i onda sledece godine umro. Kakav vrh. Pitam se jel' neko javio Izardu? :lol:
EDIT: Upade  Mehmet.

Evo jedan oldie but goodie za dobro jutro:

Dion-Run Around Sue

Meho Krljic

Evo, za Oca Đapeta sam aploudovo Nature Boy u izvođenju Arthura Doylea koje zvuči, kako je i red, dementno:

Arthur Doyle - Nature Boy

Father Jape

U, tog nemam u kolekciji. Tj. nisam imao dosad. :lol:

Bitnije, upravo skidam Musica della mafia. Ako je ostatak dobar kao ona gore...   :!:

Evo jos nesto za dobarjutar:

Le Cafe

Meho Krljic

Odlična je cela Muzika dela Mafija. Mislim, naslov je više nego tendenciozan, pošto su ovo narodne pesme, koje, naravno, imaju NEKE veze s mafijom, ali nikako nisu mafijaške himne.

Upravo sam aploudovao Ventolinovu obradu Sent Đejms Infrmari Bluza i idem da ti je podnesem na uvid na topiku Muzika članova ovog foruma.

Meho Krljic

Nego, Gudeja je juče okačila Pendereckog pa me je to podsetilo na ovaj genijalni album koga je Kšištof uradio sa Donom Čerijem (i još gomilom mahom evropskih fri džezera) početkom sedamdesetih. Malko sam skratio prvu kompoziciju (er... zapravo, na pola), da stane na JuTjub, ali mislim da je reprezentativno. Božanstvena muzika:

Don Cherry & Krzysztof Penderecki: Humus - The Life Exploring Force (edit)

Meho Krljic

Naravno, ne bi bilo ljudski da ne aploudujem i malo domaće narodne muzike. Ali najbolje:

Drina - Ozren goro, povi brdu grane

Father Jape

Domaca ili strana, Meho samo kaci teski hardkor. :lol:
Stoga evo neceg popastijeg:

VLASTIMIR ĐUZA STOJILJKOVIĆ - DEVOJKO MALA

Gudeja

Ova kolaboracija Penderecki/Cherry je zaista sjajna!!1  :D

Evo nečeg takođe sjajnog:

TU NE DEEWANA BANAYA TU.....ABIDA PARVEEN

Abida Parveen!!! Sjajan Sufi( ili Ghazal, nisam sigurna)...a u pitanju je žena.   xuzi