• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

song koji mozete slusate do besvjesti

Started by Plavi Skaut, 10-03-2004, 20:23:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zakk

@Meho

Uf, Drina... ja to baš volim, ali ova muzika ume da uplaši ljude. Kao i Teofilovići...

Pu! nema gi na hardu. Kako, zašto!?  :x
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Meho Krljic

QuoteAbida Parveen!!! Sjajan Sufi( ili Ghazal, nisam sigurna)...a u pitanju je žena.

Da pojasnimo: sufizam je islamska sekta a gazal je poetska forma. Dakle, ona jeste sufija i u svojoj qawwali muzici izvodi ghazal poeziju.  :lol: Divna žena.

QuoteUf, Drina... ja to baš volim, ali ova muzika ume da uplaši ljude. Kao i Teofilovići...

Meni su Teofilović Bros. i Drina ko nebo i zemlja a nisam jedini koji tako misli. Teofilovići nikad nikog nisu uplašili, bar da ja znam, a ovo jeste. Jebiga, prepadnu čoveka ti "neprirodni" intervali. Teofilovići su većinu pesama koje izvode "obradili" dodajući drugi glas koji je savremenija interpretacija originalnih melodija i to onda zvuči harmoničnije nego što je bilo.

Savajat Erp

Дрина негде од 40 секунде па следећих толико звучи скоро као неки индијанско-монголски напеви... :|
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Meho Krljic

Quote from: cicmi on 28-01-2011, 21:30:41
Conflict - The serenade is dead

Valjano!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mada je moj favorit već okačen ovde pre nekogh vremena (This is the ALF), pa onda evo sledeća po redu:

Conflict - Which Ever Way You Want It

Vampirella

Satan my master.

cicmi

Quote from: Meho Krljic on 28-01-2011, 21:52:15
Quote from: cicmi on 28-01-2011, 21:30:41
Conflict - The serenade is dead

Valjano!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mada je moj favorit već okačen ovde pre nekogh vremena (This is the ALF), pa onda evo sledeća po redu:

Conflict - Which Ever Way You Want It

to a nation of animal lovers, prediiivno

dupli pas :D
mislim da je malo rip ubrzan nego inace  

Conflict - Berkshire Cunt

Meho Krljic

OK, evo iz ofsajda:

Conflict, They Say That, Force Or Service

Kakvi carevi!!! Ja se zbilja i danas naježim kad čujem They Said That.

zakk

Quote from: Meho Krljic on 28-01-2011, 19:54:56
QuoteUf, Drina... ja to baš volim, ali ova muzika ume da uplaši ljude. Kao i Teofilovići...

Meni su Teofilović Bros. i Drina ko nebo i zemlja a nisam jedini koji tako misli. Teofilovići nikad nikog nisu uplašili, bar da ja znam, a ovo jeste. Jebiga, prepadnu čoveka ti "neprirodni" intervali. Teofilovići su većinu pesama koje izvode "obradili" dodajući drugi glas koji je savremenija interpretacija originalnih melodija i to onda zvuči harmoničnije nego što je bilo.

Drastično su različiti, nema tu spora, i Drina je daleeeeko teža i zanimljivija.

Za Teofiloviće se već ne bih potpuno složio, uživo je bilo momenata kad su me baš onespokojavali, da tako kažem :)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Father Jape

Ovi Conflict deluju kao simpaticni mladici.

Elem,

The Jesus Lizard - Churl
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Quote from: zakk on 28-01-2011, 23:09:55
Quote from: Meho Krljic on 28-01-2011, 19:54:56

Drastično su različiti, nema tu spora, i Drina je daleeeeko teža i zanimljivija.

Za Teofiloviće se već ne bih potpuno složio, uživo je bilo momenata kad su me baš onespokojavali, da tako kažem :)

Nežna si ti dušica, vidim ja. Ja sam od njih uglavnom digao ruke kad je Svetlana Spajić počela da aktivnije nastupa.

Nevezano, evo još jedna Konflikt pesma preko reda, meni draga a skrajnuta:

Conflict - Do you get the picture?

cicmi

Gudeja

@Meho: Hvala na pojašnjenju. Mogla sam i sama da izguglam da nisam lenja krava kakva jesam...Ali naravno, tu je Dobri Meho uvek spreman da pomogne.  :)

Evo, za Dobrog Mehu od lazy Gudeje:

Crass - Fun Going On
"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

zakk

Quote from: Meho Krljic on 28-01-2011, 23:14:14Nežna si ti dušica, vidim ja. Ja sam od njih uglavnom digao ruke kad je Svetlana Spajić počela da aktivnije nastupa.

To jest bilo pre 10 godina, priznajem, upravo preslušavam da visim šta se desilo u međuvremenu :)

Iiii trt.

Sad preslušavam Belo platno.

A upravo sam ustanovio da imam na hardu nešto od ovih grozota koje postujete, namely Gonjasufi  xnerd

Gudeja

"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

Meho Krljic

Odlično ovo Hala Strana. Moram da se pobliže upoznam.

Evo od mene GGD:

GANG GANG DANCE - Vacuum (dir. Irwin Barbé)

Mark

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Gudeja

zakk

Father Jape

Zasto ta teta izgleda kao da je na nekim supstancama? :lol:

oneohtrix point never - returnal
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Quote from: Gudeja on 29-01-2011, 00:15:29
Evo ovde mogu da se daunlouduju Hala strana albumi + Steven R. Smith:

http://experimentaletc.blogspot.com/2008/01/steven-r-smithhala-strana.html

OOoo, hvala!!!  :| :| :| Naravno, ja taj blog već imam u fejvritsu i svlačim sa njega, ali naravno nisam imao pojma ko je i šta je Steven R. Smith i Hala STrana.

Evo Glen Branka u znak zahvalnosti:

Glenn Branca The Ascension Part 1

Kako i kaže jedan od komentatora: uan ov d grejtest pisis ov mjuzik evr mejd.

Meho Krljic

Nego, podsetio me Steven R. Smith na Matta Valentinea i Ericu Elder:

Erika Elder and Matt Valentine (1)

Meho Krljic

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Meho Krljic

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Meho Krljic

Bend u kome je svirao brat Toma Araje. Jedan album, ali vredan.

Bloodcum - Sike-O-Path!

Джон Рейнольдс

Dobri su Bloodcum, ali nije to jedini bend satkan od radosti i veselja.

Arghoslent - Incorrigible Bigotry
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Agota

Celtic

Jedini instrumental koji sam imao snimljen na kasetu onoliko puta koliko je moglo da stane u vreme kad su kasete bile in :D

Rising Mandoline by Foreign Feathers

Mark

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

Mark

E, a ova mi je na budilniku pa je slusam S ONU STRANU BESVESTI :-)

I Monster - Who Is She?

E NES NI TI U BECEJ!

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Meho Krljic

Victim's Family su nekad bili čudo. Njihovog gitaristu smo pre par meseci gledali u Beogradu sa Biafrom:

Victims Family - The Germ

Agota

Meho Krljic

Čudno neko vreme došlo kad Agota kači ove uznemirujuće stvari a ja blagorodnog Tomaža Stanka  :lol:

Evo ga Stanko iz nekog ranijeg života sa najpoznatijim poljskim jazz muzičarem, ikad, Kšištofom Komedom, kako izvode rekvijem za najvećeg muzičara dvadesetog veka:

Krzysztof Komeda Requiem for John Coltrane 1967 ( part 3).wmv

Meho Krljic

A pošto je Gudeja bila ljubazna da pre neki dan okači Masonnu, tako ću ja danas okačiti drugi prjekat Masoa Jamazakija, manje bučan ali ludo zabavan, psihodelični Christine 23 Onna

Christine 23 Onna- Space Mondo Topless

CHRISTINE 23 ONNA- Fantastico

Meho Krljic

Inače, čak i među fanovima, nije sasvim uobičajeno znanje da je Sun Ra snimio i jedan izuzetan surf album. Evo sa njega Betmen teme:

Sun Ra and the Blues Project- Batman

Ali za svaki slučaj evo i jedne od njegovih najslađih džez pesama:

Sun Ra - Enlightenment

i u vokalnoj (mada lo fi) verziji:

Sun Ra gets enlightenment

Agota

Ti se ne javljaj ti sta kacis i slusas do besvesti dobro te zena ne iskasapi na spavanju.
Cekaj samo da izadje novi album Britney Spears onda ste ugasili.

Meho Krljic

Zna ona da bi moja smrt pod sumnjivim okolnostima bacila senku na njeno nasleđivanje nekretnina, pa se uzdržava i nada se da ću sam od sebe implodirati.

Evo malo Muslimgauze:

Muslimgauze - Azzazin

Problem s njegovom muzikom je što se razvijala glacijalnim tempom. Valja je trošiti u ogromnim količinama da bi zaista proradila.

Muslimgauze - Sari of Aciddic Colours

Muslimgauze Afghan Black

M.M

Nijedan poraz nije konačan.

Джон Рейнольдс

Malo razmrdavanja. Jedva sam na jutjubetu našao ovu drugu, mračniju i histeričniju verziju:

Corrosion of Conformity - Hungry Child

I genijalan uvod u jedan legendarni album. I dan danas me oduševljava mosh deo na oko 0.45, uz furiozan kraj.

Cryptic Slaughter - M.A.D.

I hit. Ima i meni dražih pesama na ovom albumu, ali ovo je ipak klasika.

Agnostic Front - The Eliminator
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε