• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

song koji mozete slusate do besvjesti

Started by Plavi Skaut, 10-03-2004, 20:23:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

I malo dobro odstojalog britanskog hardkor treša:

Intense Degree - All The Guys

Intense Degree - Skate-Bored

Nažalost, nema Null Zone, moja omiljena pesma. Okačiću ja već...

Mark

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Meho Krljic

Machine Drum je u svoje vreme radio isto što i Prefuse 73 (hip hop isečen na jako sitne komade pa aranžiran tako da se dobije kombinacija belačkog geeky elektronisanja i crnačke energije), ali je u jednom momentu bio čak i bolji. Ovo je taj momenat, semplovao je Company Flow:

Machine Drum - Wishbone Be Broken

Meho Krljic

Plut

Simpa i slatko. Album "Stand in the Light", pjesmičuljak "The Book of Stone".
http://www.myspace.com/kevenbrennan

Meho Krljic

Jebote, čovek ima samo 13 prijatelja na MajSpejsu???? Pa nije mu muzika TOLIKO loša...

Plut

Ali, zato, njegova izdavačka kuća ima i web site  :|

Nemoj tako Meho, bar nije metal, core, hip hop... blablabla :evil:

Gudeja

"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

Gudeja

"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

Meho Krljic

Ova pesma me podsetila zašto nikad nisam slušao Dženosajd Organ. Oni su bre isti ko Brighter Death Now. A Rodžer je ipak lepši za slikanje.  :lol:

Nego, Plut, pa ne postavljam ja samo metal i hip-hop ovde. Evo:

Devendra Banhart 'Little Yellow Spider'

Gudeja

Plut

Quote from: Meho Krljic on 05-02-2011, 16:42:04
Nego, Plut, pa ne postavljam ja samo metal i hip-hop ovde. Evo:

Oprostite, izvinite, izvinite, oprostite... A i djeva je krasna  :)

Father Jape

Meho je okacio Devendru.  :shock: The armageddon is nigh.

Oh Comely - Neutral Milk Hotel

EDIT: Dobro, realno ovu^ i ne bih mogao da slusam do besvjesti. Sto se ne bi moglo reci za ovo:

Devendra Banhart - The Charles C. Leary
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Jebote, pa ja sam bio jedan od najranijih suportera Devendre među Srbima. Mislim, realno, pošto je izdao za Majkla Giru, znao sam da moram i ja da stanem iza njega.

A zar Švedi Roger izgovaraju sa G? Prosto... ne mogu da verujem. Moraću da pitam nekog Šveda (doduše, moj poslednji kontakt (kontaktkinja, da budemo precizni) u švedskom Crvenom krstu nestao je pre šest godina).

I kad smo već kod Neutral Milk Hotel:

A Hawk And A Hacksaw - The Man Who Sold His Beard

Quote from: Plut on 05-02-2011, 16:49:49
A i djeva je krasna  :)

Samo da ne bude zabune: Devendra je muško i ima ogromnu bradu.

Father Jape

Meho Krljic

Hajde. Ja više volim neke eksperimentalnije momente JOMF ali i ovo je lepa pesma:

Jackie-O Motherfucker - Hey! Mr Sky

Meho Krljic

Plut

Quote from: Meho Krljic on 05-02-2011, 17:32:48
A i djeva je krasna  :)

Mislila sam na djevu iz spota.

Father Jape

Meho Krljic

Quote from: Plut on 05-02-2011, 17:52:07
Quote from: Meho Krljic on 05-02-2011, 17:32:48
A i djeva je krasna  :)

Mislila sam na djevu iz spota.

Ma, znam, ali sam hteo da raščistim za čitaoce koji bi od imena Devendra i tvog komentara mogli svašta da pomisle. Ništa gore od masturbacije kao posledice zabune.

Nego, da zaključim sa kultnim primitivnim improv bendom koji je logičan zaključak ove indie folk serije (mada ionako vremenski prethodi svim izvođačima koje smo nalepili), momcima koji su unakazili Ring Ring festival pre neku godinu i to baš onako momački (u najpozitivnijiem smislu):

The No-Neck Blues Band - "The Black Pope"

Plut

Gudeja

@Meho: Ne moraš da tražiš veze po Švedskim ambasadama etc.. imaš to ovde:

Quote from: David on 30-06-2009, 11:23:56
Quote from: Meho Krljic on 30-06-2009, 10:46:41
Ja imam u kući ploče Rodžera Karmanika a nemam ploče Majkla Džeksona, ali mislim da je lako dokazivo da je Majkl Džekson u svojoj muzici uradio više i važnije nego Rodžer Karmanik u svojoj ma koliko Brighter Death Now bio simpatičan.

Samo jedna off-topic/off-discussion opaska, sasvim formalne naravi, a u vezi gornje podvucenog imena:

kako se radi (ako je i to sasvim tacno?) o Svedjaninu, u Svedskoj se ime Roger ne izgovara po engleski, dakle kao RoDZer, nego onako kako se i pise (skoro kao po Vuku, reklo bi se) - znaci, izgovara se kao RoGer (ime koje u SWE nije neobicno za sresti, i sam poznajem jednog koji se isto vabi).
Svedjani nemaju glas "dz" (nemaju ni "ch", koje obicno izgovaraju kao "sh": npr., "shokolat" je ekvivalent chokoladi), i taj glas "dz" oni izgovaraju kao "g" ili kao "j", u ovisnosti od toga kako je napisano (npr., cesto anglo-saxonsko ime u Sv. poput Jenny, ne izgovara se kao "Dzeni", nego kao "Jeni"; Jimmy nije "Dzimi", nego "Jimi" itd.; "Geteborg" se izgovara kao "Jeteborj", gradic "Geavle" kao "Jevle" itd.).

Nista bitno, dakle, nego tek da se bude upoznato (ako se to zeli)...

Ne, ne moraš da mi zahvaljuješ...it's my pleasure. :)

Father Jape

What an affricate-deprived people. :lol: Al' zato sve sto gube na konsonantima nadoknadjuju trakloudom vokala.

Meho Krljic

Jebote, ovaj David me i u odsustvu ponizi.  :lol: :lol: :lol:

Father Jape

Meho Krljic

Evo i od mene na engleskom, ali od šveckog benda. Potpuni pop u okviru blek metala:

Dark Funeral - King Antichrist (Live in Holland)

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Gudeja

Meho Krljic

Nije rđav Klem Lik, uopšte. Ali ovaj Voritrejn!!! Ko bi u 1000 godina pretpostavio da će iz Teksasa da dođe ovakva muzika?

Meho Krljic

Moja omiljena pesma Zeni Geva, izvođenje sa prošlogodišnje turneje:

Dead Sun Rising - Zeni Geva - 17 February 2010

Kidanje!!!!!!!!!!!!!!!!! Null je i dalje čudovište. Da ne pominjem Mitsuruovo bubnjanje!!!

Gudeja

Svaka čast za Zeni Gevu!!!1!! :)

Kad već spomenu Kej Keja, evo nešto baš staro ali sjajno... :D

KK NULL Improvisation 1991

Meho Krljic

Kej Kejev pristup elektronskoj muzici je osvežavajuće brutalan. Ja volim i kako se on i Z'ev sjajno uklapaju:

Z'EV & KK Null LIVE || SKIF 13 Festival | Saint-Petersburg

Gudeja

Meho Krljic

:| :| :| :|

Valja spavati tako da odlazim uz ovu nežnu melodiju:

Godflesh - Circle Of Shit

Džastin je na ovom albumu malo prebukvalisao ali ova pesma je solidna.

Gudeja

Джон Рейнольдс

America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Gudeja

Gudeja

Gudeja

Meho Krljic

Lepih stvari ima. Ja sad mogu samo da odgovorim minimalnije:

Uchihashi Kazuhisa (内橋和久) at Guitaristival, Roppongi SuperDeluxe, Tokyo, 28/06/09

Naravno, ima tu jedan komentar koji lepo sumira sve: "Why is a blind hobo playing a guitar?"

Ygg

"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Ygg

"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Meho Krljic

Damo izgleda ko žena sa brkovima  :lol:

Ygg

I to kao veoma zgodna žena s brkovima! :!:

Tex Murphy

Pitam se ima li snimaka sa Malkolmom Munijem...
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Agota