• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

song koji mozete slusate do besvjesti

Started by Plavi Skaut, 10-03-2004, 20:23:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

Ovakvi bendovi još postoje? How quaint!!!

Evo u to ime jedne pesme koju sam volio kao dijete:

Happy Together- The Turtles

I pesme Lutaka koju je gornja pesma očigledno inspirisala (ili to ili je Danilo Štrbac u svom prikazu albuma Lutaka za TV Reviju prepisivao od mene iz Virtuala... što je skoro nemoguće):

LUTKE - Sjaj

Father Jape

Happy Together je jedan od najvanvremenskijih klasika koje je 20ti vek izrodio. -_-

Del Shannon Runaway

The Box Tops The Letter
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Quote from: Father Jape on 07-02-2011, 21:33:58
Happy Together je jedan od najvanvremenskijih klasika koje je 20ti vek izrodio. -_-

Ju nou it bradr.

evo sad jednog, hm, klasika, za dvadesetprvi vek. Meni je ovo genijalno, naravno

Gunnar Geisse - The Day Rauschenberg Met de Kooning

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Father Jape

Everyday jest susti klasik.

Elem,

Carl Perkins - Matchbox, Rockabilly 45 Record

"Let me be your little dog till your big dog comes" mora biti jedan od najboljih stihova popularne muzike ikad.

Agota

pazi sad
Daydream Believer The Monkees
Daydream Believer The Monkees

Stuck in the Middle with you- Steelers Wheel
Stuck in the Middle with you- Steelers Wheel

Stretch - Why Did You Do It?
Stretch - Why Did You Do It?

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Father Jape

Druga dva da, ali sto su mi Mankizi gadni.... uh.

Elem, ko zna koja je ovo pesma (doduse u jednoj umivenoj, destilovanoj verziji), ima dozvolu da ode do frizidera po nesto slatko :lol:

Civilization 2 Wonder Women's Suffrage

Agota

vintage nemam pojma

Edwyn Collins 'A Girl Like You'

Edwyn Collins 'A Girl Like You'

eagle eye cherry - are you still having fun

eagle eye cherry - are you still having fun

Three Dog Night - Mama told me not to come 1970

Three Dog Night - Mama told me not to come 1970

Agota

The Pretenders - Middle of the Road
The Pretenders - Middle of the Road

john lee hooker & carlos santana - chill out
john lee hooker & carlos santana - chill out
Tom PeTom Petty - Learning To Fly
tomttty - Learning To Fly

Tom Petty - Learning To Fly
najdrazi tom yes of course Traveling Wilburys

Father Jape

Agota

Agota

Agota

Father Jape

Meho Krljic

Kada je David Bowie sreo A Guy Called Geralda nastalo je:

David Bowie - Little Wonder

Meho Krljic

Spominjao sam ovu pesmu pre neki dan. Jedan od najfinijih izdanaka britanskog hardcore thrasha ikad. Ima za svakog po nešto - sporo, psihodelično za mošere, brzo, vratolomno za slemdensere, pevljiv refren. Intense Degree su stvarno bili carevi.

Intense Degree - Null Zone

Meho Krljic

Ovo nije baš song (već više njih) ali ne mogu a da ne ispoštujem omiljeni mi japanski bend Carcass Grinder:

grindcore Carcass Grinder 2006

Meho Krljic

Ovo sam sigurno već kačio, ali Cardopusher je vredan toga da se dokaže da sam dementan:

Cardopusher - Chivo Que Se Devuel Ve Se

Kakav hit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sandjama

u pitanju su neki blek metalchici iz pirota, koji se krecu prema ovom novom shugejz blek metal trendu, mada ovo vise zvuci k'o neki magnetic fields, sa klasicnim blek metal krljanjem na keca u sredini. u svakom slucaju, skroz je ljupko i bangavo:

Vranorod - Kiss me back (while I'm wounded)

ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

sandjama

btw u medjuvremenu sam i sam izdao blek metal i post'o indi. malo da reklamiram novi bend (mada im ova pesma bas nije najreprezentativnija):

hesusa's dogs - with your eyes

ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

sandjama

ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

sandjama

ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Savajat Erp

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Father Jape

Podsecao sam se jos malo sta sam slusao u gimnaziji, te dosao do ovog:

Therion*Birth of Venus Illegitima

Uh, ova Martina Astner...

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

дејан

о да! баш смо се јуче санђама и ја са сетом присетили вовина
...barcode never lies
FLA

дејан

...barcode never lies
FLA

Agota

Agota

Meho Krljic

Kad se već treska po industriji... Aj Jourgensen je ovde odradio predvidivu, ama sjajnu aproprijaciju pesme O Fortuna iz Karmine Burane:

Ministry - No W (music video)

Agota

Meho Krljic

Aaaa, Mario Marzidovšek!!!  :| :| :| :| :|

Nažalost na JuTjubu nema Demencije Prekoks, da adekvatno odgovorim, evo zato ovih careva:

crni lilihip - nemoj da bacas betonske table

Agota

Sat Stoicizmo

Sat Stoicizmo - Mah2 - 03 - Nehaj - EDIT

Sat Stoicizmo-Avionom 1984 (Excerpt)

Plastično Pozorište Nikt-Beograd

Plastično Pozorište Nikt-Beograd (80's Serbia Industrial/Experimental)

zapravo na youtube  nema  tih pravih rariteta iz podzemlja ''kasetne kulture''
electric fish
pagan gaoget
p.p.nikt
bomardierung
studentsko delavski rock teater v opoziciji
ponesto mos iskopas sa kompilacije  -hometaping in self magagement I to je to.
koga to jos zanima...  :(
da, pa ''centar za dehumanizaciju'' pa to nema ni za lek...
a fascinantno je videti sada nakon tri decenije  koliko je bila avangardna ta scena I kreativnija u odnosu na evropu I svet

ti si neko cudno stvorenje meho   xptit bar znas o cemu pricam   xjap

Meho Krljic

Što sam sad ja čudno stvorenje???

Naravno da znam o čemu pričaš kad sam sve to slušao. Nešto od toga i ima ali na kasetama a prebacivanje u digitalni oblik mi se čini kao prevelik napor inače bih i ja to pokačio na JuTjub...

Agota

Quote from: Meho Krljic on 10-02-2011, 23:04:53
Što sam sad ja čudno stvorenje???

Naravno da znam o čemu pričaš kad sam sve to slušao. Nešto od toga i ima ali na kasetama a prebacivanje u digitalni oblik mi se čini kao prevelik napor inače bih i ja to pokačio na JuTjub...
ne zajebavaj ,zasto je napor -kaci ludaku    :lol:  ja bih kacila da imam i znam, al sta znam ,nista ne znam, a gde da znam :mrgreen:

Meho Krljic

Pa, napor je jer, za početak, nemam ni kaset-dek koga bih mogao da prikačim na kompjuter da prebacim muziku u digitalnu formu...

Ali, evo kad si već pomenula Pagan Gadget, od tog projekta nastao je VIVIsect. Ova pesma se zapravo zove Godless America ali je taj koji je aploudovao pogrešio:

VIVISect-Endless America 1992 (Novi Sad-Serbia Industrial HC)

Opasna je ovo kaseta bila. Opasni su VIVIsect bili. Fric je bio mnogo talentovan momak koga je samo ogromna količina kanabisa usporila na putu ka zvezdama.

Agota

Perin

MORTAL KOMBAT VEČERAS PUSTIO ALBUM PRVENAC U PRODAJU! Na stranu to što se na albumu nalazi dosta novih pesama; ljudi su bili toliko fini da su omogućili bespaltan download čitavog albuma za dž!

Naravno, treba kupiti njihov album, čisto radi podrške, što predlažem i da učinite. U međuvremenu:

http://mortalkombatbend.com/media/audio-download/smrtonosna-sorka/

Nek' im je sa srećom!  xcheers  :|

Father Jape

Cek, to znaci da je sve ono kaceno na Jutjub bilo demo?

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Perin

Quote from: Father Jape on 11-02-2011, 10:08:35
Cek, to znaci da je sve ono kaceno na Jutjub bilo demo?

Sve su to bili dooobrrrooo odrađeni demo snimci. Ovo je studijski odrađeno, pravi album i tako to.

Mark

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

sandjama

ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!