• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 53 - mart 2015 - ZADATAK

Started by Boban, 06-03-2015, 02:10:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

U potrazi za što jednostavnijom postavkom i želji da se jednom desi da svi odgovore na temu, evo ovomesečnog zadatka:

PROMAŠENA STANICA

Osoba zaboravi ili na bilo koji drugi način ne uspe da siđe na svojoj stanici (voza, autobusa, lifta, svemirskog broda, splava... štagod može da se koristi za javni prevoz ljudi i robe). Ali od toga treba napraviti priču, sa zapletom i raspletom, poželjnom fantastikom i sve u  6000 karaktera; meni na PP ili na mejl znaksagite@yahoo.com
Rok 23. mart 2015. do ponoći.   
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

saturnica

Savajat Erp

Бах, ово је малтене иста тема као она са претпрошле радионице - непостојећа адреса.  :shock:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

saturnica

Quote from: Savajat Erp on 06-03-2015, 09:24:44
Бах, ово је малтене иста тема као она са претпрошле радионице - непостојећа адреса.  :shock:
pa savajate, ionako nisi sudjelovao na tom zadatku. evo prilike...

Boban

ugrubo gledano, sve teme se mogu svesti na dve-tri, ali meni se čini da nepostojeća adresa i stanica dalje koja nas vodi... u neko čudno maštovito okruženje, nemaju veze jedna s drugom.
realno, zadatak je samo polazište za vašu maštu, ako je imate...

Stipan

Quote from: Boban on 06-03-2015, 11:27:24
meni se čini da nepostojeća adresa i stanica dalje koja nas vodi... u neko čudno maštovito okruženje...
... ili u tamu najjezivijih inkvizitorskih katakombi kojima gmižu stvorenja što ne bi smela postojati...

Kimura

Kao neko kom se u često dešavalo da promaši stanicu (a i štošta drugo), odgovorno tvrdim da je to dobar uvod u pustolovinu.

Mica Milovanovic

Još se u porodici prepričava događaj kad su me autobusom poslali u neko banatsko selo (vreme pre mobilnih) da preuzmem neko mesište, a ja dospeo na rumunsku granicu, sa malo šansi da se vratim do mesta gde je trebalo da dođem u bilo kakvom realnom vremenu... Samo pukom srećom (čitaj: verovali su u moju blentavost) nisu pokrenuli vojsku i policiju da me traže...

Jebi ga, sva su banatska sela ista, a ja čit'o...  :(
Mica

Linkin

Slažem se sa zapažanjima. Vrlo maštovit zadatak. Zapravo, ta "nepostojeća adresa" me je i prvobitno zaintrigirala za radionicu ali prekasno da bih učestvovao. Možda je ovo prilika.. ili nije... da imam malo više vremena... da sam više voljen, mažen i pažen, a manje nepoželjan... eh, ko to zna... tja, šteta što će izgleda propasti jedna fina Linkinovska pričica, prepuna adrenalina, sf-a i ukajmačene krvi... ne nužno i tim redosledom...  8-)

saturnica

Quote from: Linkin Uroborni on 06-03-2015, 12:13:48
Slažem se sa zapažanjima. Vrlo maštovit zadatak. Zapravo, ta "nepostojeća adresa" me je i prvobitno zaintrigirala za radionicu ali prekasno da bih učestvovao. Možda je ovo prilika.. ili nije... da imam malo više vremena... da sam više voljen, mažen i pažen, a manje nepoželjan... eh, ko to zna... tja, šteta što će izgleda propasti jedna fina Linkinovska pričica, prepuna adrenalina, sf-a i ukajmačene krvi... ne nužno i tim redosledom...  8-)
ajde, ne seruckaj, to je samo bio naš način da ti kažemo da te volimo...

Stipan

"Ako si tražio rame za plakanje i tapšanje po ramenu, na pogrešnom si mestu"

saturnica

Quote from: Stipan on 06-03-2015, 12:35:45
"Ako si tražio rame za plakanje i tapšanje po ramenu, na pogrešnom si mestu"
Linkin = Cvilidreta

Stipan

Kimura

Crni, Linki! Pa baš i ako te ne volimo, zar je to bitno?
Dobrodošlicu imaš, za pažnju se moraš sam izboriti, a što se maženja tiče...eh! Ja na zahtev nikoga ne mazim i čini mi se da ovde nema potencijalnih mazitelja. Ili možda grešim?

Mica Milovanovic

Ja sam svojevremeno radio za razne časopise (Emitor, Perpetuum mobile, Alef, Znak sagite itd.) prikaze domaćih priča i bio vrlo "popularan" među domaćim piscima... Probao sam jedno vreme i da ocenjujem priče od 1-20. Retko ko bi prebacio peticu, pa dok čitam imam neki običaj da to i sada radim. Pobednička u ovom krugu mi je dobila osmicu, a tvoju sam ocenio sedmicom. Sve preko pet smatram objavljivim, uz ili bez dorade...

Samo su te dve prešle taj nivo.

Orson Skot Kard je svojevremeno u jednom prozinu imao kolumnu u kojoj je radio ocenu kratkih priča iz svih tadašnjih časopisa koja se zvala

You Got No Friends in This World

pa mi je to jedno vreme bio moto.

Opusti se,,, Niko ovde nije previše voljen...
Mica

Linkin

Hvala svima na rečima utehe. Možda sam ja ono juče suviše primio k srcu. Bilo kako bilo, ni na kraj mi pameti nije bilo da bilo kome ovde poručim ništa i blizu u smislu u kome su me svi shvatili, a da li je greška bila do mene, ne znam ni sam jer mi je sad mučno i da pogledam šta sam ja to zaista napisao kad se to toliko otrglo od mene.

Džek

Linkine, ne obaziri se na ekstatično - 'ajmo bit' dobri - trtljanje. Kome je do lajkova i fejzbukisanja ima foruma, teletabilend tajpa, komada sijaset. No, meni ne smetaju, ruku na herc, sam bejah takav, nekad. Ja te neću tešiti, men' se dopada tvoj nastup, reci brate šta ti je na umu, ma ko da si a sada si džast Linkin, dok drugačije ne odlučiš.

I kad već Mića spomenu Karda, zviznu me Enderov citat po umu, mnogo jak:

"Perhaps it's impossible to wear an identity without becoming what you pretend to be."
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

saturnica

Ti bogca sto je ovaj Dzek, koji se potpisuje kao instalater raznih šejtanluka, odjednom postao smrtno ozbiljan...ha?

Džek

To je deo šejtanluka, nema ga bez ozbiljnog nastupa!

Boban

Džekov imidž zavisi od trenutne žrtve koju lovi.

hidden

Linkin

Quote from: Dart Džek on 06-03-2015, 16:42:27
"Perhaps it's impossible to wear an identity without becoming what you pretend to be."

Džek, kao da si znao koji je moj omiljeni citat iz Endera.

Inače, ne doživljavam to što sam za sada "samo Linkin" kao nedostatak. Već nešto lagodno i opuštajuće. I ne vidim da ima nekih razloga da se drugi osećaju drugačije u mom prisustvu, bez obzira na identitet. Učiniću sve što je u mojoj moći da se stvari vrte u tom smeru. A čini mi se da si ti skroz fin momak bez tenzije. :)

Džek

Quote from: Boban on 06-03-2015, 18:40:21
Džekov imidž zavisi od trenutne žrtve koju lovi.

Preporučujem se.
Lepa je tema, daje mnogo više širine nego prethodna. Naši prstići će zagrabiti iz mnogo veće tegle.

Linkine, moj omiljeni Enderov je onaj o razumevanju neprijatelja da bi se zavoleo, a kada se zavoli, ode mu glava. Mrzi me da guglam ali sam siguran da znaš koji je. 

QuotePregazile su ga godine...

Nečuveno nepoštovanje, moram da popijem čašu vode! Bezobrazniče onaj bezobrazni!

Linkin

Quote from: Dart Džek on 06-03-2015, 22:00:26
Linkine, moj omiljeni Enderov je onaj o razumevanju neprijatelja da bi se zavoleo, a kada se zavoli, ode mu glava. Mrzi me da guglam ali sam siguran da znaš koji je. 

Džek, dobar je i taj. Mada, na istu temu meni se mnogo više sviđa sledeći citat nego ovaj iz Endera. Možda zato što više cenim žensku perspektivu kad se radi o ljubavi i zaljubljivanju. Sigurno znaš i čiji je.  :lol:

"Kada budem počela da se zaljubljujem, izbaciću ga napolje. Pre toga, spaliću se u njegovim šakama."

Boban

Linkine, svakim svojim narednim postom uspevaš dodatno da se srozaš...

Linkin

Možda si ti u pravu. Ali, o ukusima se ne raspravlja.

Odoh ja sa ovog podforuma dok ne stignu nove priče.

Kimura

saturnica

ok, znam tko je Linkin. ne pitajte me kako znam jer vam neću ništa reći...

saturnica

zaokupljena forumskim zbivanjima  xuss , uopće ne razmišljam o zadanoj temi, a vrijeme leti... xbbat

Džek

Preispitujem se da li da uopšte pošaljem nešto. Ono zlo se pojavilo ovde da ponovo prosipa muda za bubrege i bude neki "autoritet"
Verovatno ću da preskočim krug, ne treba mi da čitam njena trtljanja i preseravanja o pisanju.

Najbolje da zovemo brigadu popova za egzorcizam, ili niko da ne komentariše priče, ono, kao da zlu okrenemo leđa pa da plazi svoj pogani jezik golim guzicama.

Boban

Neobično je da su za naredni krug već stigle tri priče od ljudi koji dosad nisu učestvovali... da li to imamo presvlačenje potrošenih likova ili nam predstoji osvežavanje/smena videćemo.

Linkin

Nadam se da će ova radionica razbiti po broju učesnika, kako starih i proverenih tako i novih nada. I da će priče biti proporcionalne po kvalitetu. I da će biti puno više onih koji će glasati. Ja sam u fazi priprema svoje nove priče i verujem da je realno tri puta jača od moje prve, koja je prošli put delila prvo mesto.

Očekujem žestoku konkurenciju ovaj put i da će biti vrlo teško ući i u prvih pet, a kamoli biti prvi. Samo najjači opstaju! :|

pokojni Steva

Quote from: Linkin Uroborni on 11-03-2015, 11:24:19
Nadam se da će ova radionica razbiti po broju učesnika, kako starih i proverenih tako i novih nada. I da će priče biti proporcionalne po kvalitetu. I da će biti puno više onih koji će glasati. Ja sam u fazi priprema svoje nove priče i verujem da je realno tri puta jača od moje prve, koja je prošli put delila prvo mesto.

Očekujem žestoku konkurenciju ovaj put i da će biti vrlo teško ući i u prvih pet, a kamoli biti prvi. Samo najjači opstaju! :-|

Kopiram samo da bi se još jednom slatko nasmejali. Zamolio bih sve prisutne da pričitaju ova nasumično raspoređena slova. Živ piš, keve mi! Ovako nešto ne bi isprdeo ni trostruki bastard Lomljavina/Anomander/Stipan. Špic brašo!!!
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

mac

Što, u čemu je vic? Je li zabranjeno da se ljudi zezaju?

pokojni Steva

Stipan

E, od ove pokojne seljačine veću budalu u životu nisam video...

Linkin

Quote from: mac on 11-03-2015, 14:40:39
Što, u čemu je vic?

Ma, pokojnik je malo nervozan jer je naskroz provaljen da nije ni pročitao moju priču, a lažno se postavio pred svima nama kao da jeste, i još, u istoj toj rečenici gde nepobitno na videlo izbija njegovo teško ošljarenje pri ocenjivanju radioničkih priča, optužuje za paceraj. Radi ironije, valjda.

Loni

Ni moje odsustvo ne pomaže da me Stevče zaboravi.

Ne boj se preminuoče.
Nećeš me gledati na radionici cele ove, a možda ni sledeće godine sigurno.

Sticaj okolnosti ne da mi da učestvujem.
Ostao nam samo jedan valjan kompjuter u kući, a dete mi naraslo, postalo hiperaktivno pa traži svaki čas il' pažnju il' igrice il' crtaće na youtube. I žena hoće bar sat za kompom uveče.
Kad već nemam uslova da se posvetim radionici kako treba ni da nađem kontuiniranih sat za radionicu, ofrlje da učestvujem neću.
Jedva sednem triput dnevno na 15 minuta za par postova.

Tako da se ne boj. Uživaj, dominiraj koliko ti volja.
Mene slobodno ubaci u fioku ,,Jedan manje''.

Eto prilike da, oslobođena mojih priča i analiza, radionica, s tobom na čelu,
procveta do neslućenih visina.

mac

Možeš da pišeš priče na telefonu...

saturnica

Quote from: mac on 11-03-2015, 18:37:34
Možeš da pišeš priče na telefonu...
a jel nije lakše kupiti jedan polovni kompjuter samo za pisanje. k vragu, u 21. smo stoljeću...

mac

Nema mesta za drugi PC kompjuter. I jedan zauzima mnogo mesta. Možda bi mogao neki laptop ili tablet, tome bi se i ostali ukućani radovali, ali to košta... Ako već imaš pametan telefon, onda nema dodatnih troškova, a iskustvo i ne mora da bude potpuno poražavajuće. Možda pristup s telefonom ima i neke pogodnosti. Manje se fokusiraš na stil, a više na sadržaj, čini mi se.

Kimura

A da detetu ograničiš upotrebu računara?

džin tonik

hm, kako rijesiti postavku u kojoj imas dijete zeljno paznje i zenu za pc-om. misterija.

Stipan

Pih... Svašta će izmisliti samo da ne iskomentariše moju priču u HARP-u...

Džek

Čovek valjda zna koliko može i šta hoće, a ako ne zna, evo i moj predlog. Lupi šakom o astal, a možeš i toljagom, pa da se zna ko je boss u kući i čiji je komp. Ako se neko usprotivi, razvedi se pa možeš komotno udovoljavati zahtevima i komentarisati priče.

saturnica

Quote from: Dart Džek on 11-03-2015, 19:14:30
Čovek valjda zna koliko može i šta hoće, a ako ne zna, evo i moj predlog. Lupi šakom o astal, a možeš i toljagom, pa da se zna ko je boss u kući i čiji je komp. Ako se neko usprotivi, razvedi se pa možeš komotno udovoljavati zahtevima i komentarisati priče.
:-| :-| :-|
to je muško, jeba ga pas...!
Loni, jel čuješ?

Loni

A ne boj se Stipče, tvoju priču u Haarp zbirci ću iskomentarisati.

Za čitanje papirnih formi imam uslova, ali za ono preko ekrana nemam.
Eh na žalost vidi mi nije najbistriji da bih čitao preko telefona.

Džek

:)

Toljagu da krstiš u "Ilija Gromovnik" pa ako neko od ukućana zatraži komp dok u žaru i velikom entuzijazmu analiziraš pokušaje, odgovori "Obrati se Iliji G."

pokojni Steva

Quote from: Dart Džek on 11-03-2015, 19:14:30

Da, ali je firma ženina. Ne isplati mu se.

džin tonik

onda proklinjimo trenutak kad je svijest postala bitnija od sirove snage. :(