• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Pillars of Eternity

Started by Father Jape, 26-03-2015, 10:47:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Father Jape

Pitam se da li bi drug neomedjeni rekao da je sve što ima real time borbu de fakto na prvom mestu akciona igra a tek onda RPG, što će reći da nije "pravi" RPG uopšte. :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Quote from: neomedjeni on 22-06-2015, 16:27:45
Nemam pojma šta su zajebali na konzolama, ali PC verzija Dragon Agea ima savršeno preglednu i odličnu borbu zbog koje je igru bilo uživanje igrati. Ona je zapravo jedan od najjačih aduta DA:O.

Pa, nisu zajebali, to je bio, kako da kažem, feature, not a bug. Ideja je  bila da konzolaška publika više voli i kontrolerom lakše kontroliše kameru koja se drži pozicije iza leđa lika koga kontrolišemo, sa određenom slobodom da se to pokreće, ali daleko od PC slobode gde si mogao da lepo pređeš u maltene čistu ptičju perspektivu.

Inače, meni je u DAO borba bila dosta teška, mada nije to razlog što nisam završio tu igru. Nekako me smorila posle neke treće četvrtine... I evo nas sad, čekam da Inkvizicija padne na recimo 20 evra pa da je jednom odigram...

Quote from: Father Jape on 22-06-2015, 16:29:28
Pitam se da li bi drug neomedjeni rekao da je sve što ima real time borbu de fakto na prvom mestu akciona igra a tek onda RPG, što će reći da nije "pravi" RPG uopšte. :lol:

Pa, ne bi, čim peva takve hvalospeve Witcherima...

neomedjeni

Quote from: Father Jape on 22-06-2015, 16:29:28

Samo ako je nije moguće izbeći i ako je suština igre u borbi, a ne role playingu.  :lol:

Quote from: Meho Krljic on 22-06-2015, 16:31:11
Pa, ne bi, čim peva takve hvalospeve Witcherima...

Witcheru, kolega, molim vas, znate da sam samo prvog igrao.

I Witcher nije Real Time, već RTwP, ne vidim razloga za njegovo pominjanje.  :evil:

Meho Krljic

Bogami, trojka je riltajm, ako se ne računa ekstremno usporavanje vremena kada se menjaju signovi. Videćemo kako ćeš TO preživeti  :lol: :lol: :lol:

neomedjeni

Štaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Prokleti poljski krompiraši!!!!

Petronije

Neomedjeni, moraces da bezis pola igre kroz sumu da bi witcher ostao rpg igra :lol:

Father Jape

A dvojka kakva je bila glede borbe?
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Ma, loži vas 'Đeni, Witcher ima riltajm borbu od početka. Evo, 23. minut pa nadalje:

http://youtu.be/APK1jfwEVwE?t=23m11s

Petronije

W1 je imao ril tajm sistem borbe gde možeš da piješ kafu dok igraš.

neomedjeni

Quote from: Petronije on 22-06-2015, 17:48:00
Neomedjeni, moraces da bezis pola igre kroz sumu da bi witcher ostao rpg igra :lol:

Neeeeee, dovoljno je da imam mogućnost da bežim kroz šumu da bi Witcher bio RPG igra. To što PoE ima dostignuće za okončavanje igre sa manje od 170 žrtava ne znači da nisam na pola igre uzeo achievement za 1400 nekada živih bića na čijoj je preranoj smrti moje prisustvo ostavilo neizbrisiv trag.

Quote from: Meho Krljic on 22-06-2015, 19:46:40
Ma, loži vas 'Đeni, Witcher ima riltajm borbu od početka. Evo, 23. minut pa nadalje:

To što tip u videJu ne koristi pauzu ne znači da je nema.  :lol:

Quote from: Petronije on 22-06-2015, 22:12:14

Naravno, jer je sve u borbi moglo da se završi mišom. O tome sve vreme pričam.  :evil:

Meho Krljic

Quote from: neomedjeni on 22-06-2015, 22:33:12
Quote from: Petronije on 22-06-2015, 17:48:00

Neeeeee, dovoljno je da imam mogućnost da bežim kroz šumu da bi Witcher bio RPG igra. To što PoE ima dostignuće za okončavanje igre sa manje od 170 žrtava ne znači da nisam na pola igre uzeo achievement za 1400 nekada živih bića na čijoj je preranoj smrti moje prisustvo ostavilo neizbrisiv trag.

Quote from: Meho Krljic on 22-06-2015, 19:46:40

To što tip u videJu ne koristi pauzu ne znači da je nema.  :lol:

Quote from: Petronije on 22-06-2015, 22:12:14

Naravno, jer je sve u borbi moglo da se završi mišom. O tome sve vreme pričam.  :evil:

Pa to nije ril taj vid poz sistem, to je riltajm sistem sa opcionim, a nepotrebnim pauziranjem!!!!!!!!!!

neomedjeni

http://youtu.be/I0GvsA6exuY

Oho-ho! Companions AI, individual stealth, range indicators i accuracy indicators u novoj zakrpi. Reklo bi se da je sa trebljenjem buba gotovo i da su ovo završna, najfinija podešavanja sistema igre. Druže Meho, možda je vreme da se posvetiš malo pitanjima večnosti.

Takođe, u novom kickstarter apdejtu su detaljnije predstavljena dva nova kompanjona.

The expansion will include two new companions: Zahua (the monk shown on the cover of the game and formally known as Forton) and the Devil of Caroc (a rogue). Here is a brief description from Eric and Carrie who are writing them.

Zahua

From Eric Fenstermaker:

Zahua comes from an agrarian people known as the Tacan that dwells in the Ixamitl (ih-SHAH-mitt -ull) Plains to the north. (You may have known him as Forton once, but we renamed him to reflect his region of origin.) He belongs to the Nalpazca, a strict order of warrior-monks that constitutes the Tacan's standing army.

The Nalpazca distinguish between the material world and the imagined world of perceptions, feelings, and false structures, seeing the latter as the limiting force that prevents a person's transcendence. They employ extreme practices to remain ever-conscious of what is truly real, and are known for exhibiting bizarre anti-social behavior in public settings, consuming powerful hallucinogenic drugs, and inflicting great pain upon themselves, all so as to allow themselves to "see more clearly." There are even rumored to ritualistically cannibalize the flesh of the recent dead so that they might come to terms with their own mortality, though such rumors have the ring of superstition.

Zahua is the greatest living practitioner of Nalpazca beliefs, and even as you meet him, he is in continual pursuit of their ideals, which he believes will transform him into an unbeatable combatant. Above all, he believes in suffering as the path to enlightenment, and nearly every inch of his body is covered in scars - mostly self-inflicted. While some might see that as a grim or depressing viewpoint, from Zahua's perspective, suffering is a thing of beauty, to be admired and revered, and he is often able to appreciate situations that would dishearten most others. (Perhaps with a little too much cheer for some people's taste.)

The player will meet and get to know Zahua as a party member in White March Part I, and then his vision quest will come into focus later, in Part II.

The Devil of Caroc

From Carrie Patel:

The Devil of Caroc is a bronze golem inhabited by the soul of a convicted murderer. She's ruthless and relentless, yet something about the player piques her interest when they first meet.

The Devil was once a trapper in Cold Morn, a village that became notorious for its role in the Saint's War. When she and her neighbors let the Readceran troops pass through town unopposed, they became a symbol of treachery and cowardice throughout Dyrwood. The Purges that swept the country began in Cold Morn, and everyone the Devil ever knew perished when an angry mob burned the village to the ground. The Devil survived and sought revenge on the men and women who set her home ablaze.

She's still a rustic at heart, but her crude manners belie cunning and a cynical sense of humor.

Meho Krljic

Quote from: neomedjeni on 25-06-2015, 09:27:47
Druže Meho, možda je vreme da se posvetiš malo pitanjima večnosti.

To vreme se neumitno bliži. Radujem se.

neomedjeni

Ne biste verovali kakvu predistoriju ima ovaj rivju.

http://www.rpgcodex.net/content.php?id=9985

Inače, ovih dana, tokom ono malo slobodnog vremena što imam igram paralelno PoE i Baldurs Gate EE i uživam u svakom sekundu. Sada, kada se na višim nivoima magije prvog i drugog reda praktično mogu koristiti bez ograničenja (postale su per encounter umesto per rest sposobnosti) čarobnjaci su konačno zablistali punim sjajem. A znatno pomaže i to što su escape talenat za rogue klasu konačno opravili, tako da sad radi kako treba i definitivno prekida engagement kada se upotrebi.

neomedjeni

I završih i treći prelaz Stubova. Vreme je da se posvetim nekim drugim igrama, dok ne stigne ekspanzija.  :lol:

Inače, ovo mi je bio drugi prelaz sa rogueom i moram da priznam da sa zaljubljen u ovu klasu. Zahteva veoma aktivno upravljanje, ali se zauzvrat isplaćuje sa 50% oborenih protivnika na nivou igre. Možda i više, nisam na kraju proveravao brojke, ali indikativno je da je završni udarac protiv sva tri protivnika u finalnom okršaju pripao meni. I da sam sam oborio Taosa u prvih 7-8 sekundi borbe. Kombinacija light armora i fast weapona, uz urođenu preciznost koji ova klasa u startu poseduje, protivnicima uglavnom ni ne daje priliku da uzvrate. Zastrašujuće.

neomedjeni

http://youtu.be/jvxygInzE84

Kako nisam imao prilike da ovo odslušam, evo šta GameBanshee kaže o intervjuu:

GamesReactor has published a video interview with Pillars of Eternity's executive producer and lead programmer Adam Brennecke, who talks about The White March Part I expansion. During the interview, Brennecke talks about the new Party AI, the recommended minimum level, soulbound weapons, and the way the expansion is integrated into the main game. Still no word on when the expansion is coming out besides "soon":

Meho Krljic

White March ne izlazi u Martu nego 25. Avgusta.

neomedjeni

http://youtu.be/qw29n3oeEUA

Kaluđer drogeraš!!! Ovo će morati da valja!!!

neomedjeni

! No longer available

I konačno, rogue kompanjon. Ovo bi trebalo da znači da ću ekspanziju igrati sa svojim paladinom, a ne divnim rogue karakterom kog sam izgradio. Ah, sve te žrtve koje moramo podneti u životu...

neomedjeni

http://youtu.be/mapq2iJbwgk

Da vidimo u čemu je štos sa tim soulbound oružjem.

neomedjeni

http://youtu.be/nQz-HNZWVJ8

Dakle, izašlo i pazareno. Prokletstvo, ne sećam se da sam u godini potrošio para na igre koliko sam u ovom mesecu, moram da pređem na strog režim štednje. Uskoro utisci o ovoj novoj verziji, pošto sam odlučio da započnem novu kampanju umesto da loadujem igru iz stare. Ono što je međutim, vrledno odmah istaknuti, je da igra sada ima opciju da u bilo kojoj gostionici od nule ponovo levelujete sve likove u igri, dakle ne samo svog avatara, već sve kompanjone. Ovo pruža slobodu koju nijedan dosadašnji party RPG sa unapred kreiranim kompanjonima nije omogućavao, koliko sam upućenu materiju.

neomedjeni

Ono drugo što vredi odmah istaknuti, od juče je PoE na popustu od 33% i popeo se munjevitom brzinom na drugo mesto po prodaji na Steamu. Sa White Marchom koji stoji čvrsto na trećem mestu, ovo izgleda kao da će Obsidian proći bolje nego što su verovatno slutili kada je finansijska strana lansiranja ekspanzije u prodaju u pitanju.

Meho Krljic

Quote from: neomedjeni on 26-08-2015, 08:54:08
Ovo pruža slobodu koju nijedan dosadašnji party RPG sa unapred kreiranim kompanjonima nije omogućavao, koliko sam upućenu materiju.

Mass Effect 3 je dopuštao respecovanje glavnog junaka, ali ne celog partija. Obsidian su postali veći BioWare od samog BioWarea!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

neomedjeni

Ne preterujmo, još uvek smo daleko od romansi i orgija sa Godlike kompanjonima.

Premda, sećam se da je u nekom trenutku u igri iskrslo pitanje ima li Palegina kloaku. O neeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, seme propasti je već posejano!!!!

neomedjeni

Na PAX Prime 2015, Džoš Sojer, Adam Brinik? i Brendon Adler su pričali o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti PoE serjala. Kažem serijal jer se, po svemu sudeći, već počelo sa pravljenjem planova za PoE2. Evo najzanimljivijih detalja sa njihvog panela:

There are no plans to port Pillars of Eternity to consoles, though Obsidian may investigate other platforms for future projects. :lol:

Load times will be improved in the next patch, but according to Adam, it will take major refactoring to get them down to as low as he'd like, which can probably only happen in a sequel.

Josh wanted to make the game's first area after the prologue harder, but it had to be toned down due to playtester complaints. They did let him keep the bear cave.

Adam's original idea for pre-order items (or should I say "original") was a space hamster and a floating skull. The former was changed to a pig because Obsidian had a pig model handy, and the latter was nixed by Eric Fenstermaker for lore reasons, although it's apparently coming back for The White March Part 2.

There will be no more expansion packs after The White March Part 2. After that it's sequel time.

Brandon thinks releasing the game for Linux was not worthwhile, and in retrospect would have chosen not to support it. Only 1.5% of the player base uses Linux. Later on, it's explained that the problems with Linux support were more logistical than technical in nature. It's unclear if Obsidian will keep Linux compatibility for future projects now that they've already done the hard work, but you probably shouldn't bet on it.

At one point during the panel, some concept art for future Pillars of Eternity projects (including The White March Part 2) is shown. This includes an area featuring a huge skull reminiscent of Myrkul from Mask of the Betrayer, which we also get to see an initial level blockout of.

Plans for Pillars of Eternity 2 include:

Baldur's Gate 2-style strongholds. That is, multiple strongholds, with a focus on content rather than systems (Josh explicitly uses those terms).
Full multiclassing.

Support for "sub-areas", eg, the ability to enter a house in a town without having to load an entirely new area and without having to take your entire party.

Expanded AI systems and more customizable party AI.

Improved modding support for modifying systems, adding items, etc. Adam says that they've already got plans in place for how they're going to do this.

Josh says he's considering reducing the amount of abilities available for use at higher levels for the sequel, specifically mentioning classes such as the Priest which have all of their spells available at once.

The success of Pillars of Eternity has changed Obsidian's company culture, and they are now more open to producing smaller games. The Pathfinder tablet game is being developed by ten people.

When asked about cut quests, Josh mentions an entire cut area in Twin Elms that would have featured some sort of trial called the "Wield of Fates" (or something like that). However, Josh and Adam seem to consider most of the game's cut content to have been bad and worthy of cutting.

A Dark Souls-inspired "New Game Plus" mode is being considered for the sequel. :-?

Tex Murphy

Quote from: neomedjeni on 19-07-2015, 11:38:52
Kombinacija light armora i fast weapona, uz urođenu preciznost koji ova klasa u startu poseduje, protivnicima uglavnom ni ne daje priliku da uzvrate. Zastrašujuće.

Хихи, морам да прокоментаришем иако је пост стар, а ПоЕ нисам ни играо. Наиме, изгледа да има нешто заједничко у нашим играчким филозофијама :-) Кад сам играо Јаде Емпире, изабрао сам цуру која је нешто слабије конституције, али убитачно брза (изјављујем да се УОПШТЕ нисам водио чињеницом да има најдуже ноге и најкраћу сукњу!), тако да сам већину противника могао да средим чистим низањем брзих удараца са мало или нимало бриге око блокада.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

neomedjeni

Da, igranje s ovakvim likovima je uvek zabavnije od korišćenja klasičnih tenkova. Pre neko veče sam odlučio startujem Underrail i kreirao sam sebi tipa koji bi trebalo da bude ubistveno brzi koljač žrtvujući pritom snagu i kapacitet za nošenje tereta i mogućnost za korišćenje vatrenog oružja. Baš me zanima hoće li mi eksperimentalni build funkcionisati.

Meho Krljic

IGN ima rivju prvog dela The White March. Čojs kvout:

QuoteIt was all tough, frantic, and a little absurd, but it led me to believe that this little patch of content would live up to the greatness of the base Pillars of Eternity experience. The hours ahead, though enjoyable enough, proved otherwise though. Despite the fun of tougher encounters and a new setting, The White March often feels like a step down from the greatness of the vanilla release.

neomedjeni

Ah, započeo sam novi prelaz kako bih usput video na šta liči White March, pošto se otključava relativno rano u igri, ali me Underrail odvukao totalno na drugu stranu.

Meho Krljic

There's more Pillars of Eternity coming, with The White March – Part 2 scheduled for January. Besides new quests and abilities, there's also a higher level cap and something Obsidian is calling "story time" mode, which lets "players experience the incredible narrative of Pillars of Eternity at a faster pace."

Meho Krljic

Dakle, šesnaesti mart za White March 2.

Inače, nadam se da je Neomeđeni dobro i da se samo ne pojavljuje ovde jer se posvetio nauci ili ljubavi.

neomedjeni

Pre 5-6 dana sam dovršio sve što se moglo dovršiti u prvom delu White Marcha i - sviđa mi se, Obsidian je uradio otprilike i ono što je obećao i što se očekivalo od njih. Ukratko, ako je PoE njihova reinkarnacija Baldurs Gatea, onda je TWM novi Tales of the Sword Coast plus Icewind Dale. Ekspanzija koja stavlja još veći naglasak na borbu od osnovne igre i koja počinje u seocetu na dalekom severu mape, kom je očajnički potrebna vaša pomoć.

Uglavnom, formula predstavljena u PoE je unapređena, što je uglavnom sve što sam očekivao od ekspanzije. Fajtovi su izbalansiraniji, a za one koji su se žalili da je sve ipak previše lako i da im nedostaju čarobnjački dvoboji iz starih Infinity Engine igara, tu su dve nove, velike mape na kojima će neprijatelji spamovati svoje sposobnosti kao ludi, a moćni magovi koristiti sve defanzivne i ofanzivne trikove svoje profesije. Poslednju borbu u ovom velikom kvestu sam rešavao par dana - na normalu. Svako ko ovo pređe na Path of Damned ima moje iskrene čestitke.

Takođe, čuvene tekstualne međuigre su usložnjene i načinjene znatno komplikovanijim, što je takođe razlog za radovanje, kvestovi su dobri, scenario nagoveštava da će C&C biti znatno brutalniji u odnosu na viđeno u orginalnoj igri (zapravo, rekao bih da su one već viđene uspele da ostave takav utisak), a kvestovi su sasvim solidno napisani. Dodatni užitak donosi to što ekspanzija vrlo često pruža priliku igraču da se podseti da je Watcher i da koristi svoje unuikatne sposobnosti. Meni dovoljno.

Meho Krljic

:lol: :lol: :lol: :lol:

Lepo vas je videti među nama ponovo, druže Neomeđeni. Još lepše što ste tako pažljivo izanalizirali Beli Marš.

neomedjeni

neomedjeni

Ako vas iz nekog razloga zanima dokumentarac o pravljenju Stubova, možete ga imati za ceo dolar:

https://vimeo.com/ondemand/theroadtoeternity

Meho Krljic

In preparation for The White March - Part II launching next month we are putting out a 3.0 Beta on Steam.
[/size] The 3.0 Update comes with a ton of changes, bug fixes, and new features. We need your help in looking over everything to make sure that the community is happy with the direction of some of these changes. If you are able, we would really appreciate that you opt into the Beta patch and supply feedback in our forums. As always, you guys are what helps to make Pillars of Eternity the best game it can be. [/size][/font]
[/size] Here is a small list of features and changes that we would like feedback on:
[/size][size=100%]The value/feeling of Athletics and Survival, both on their own and relative to other skills.  Do any of the Survival bonuses feel way out of line with the other bonuses?[/size][size=100%]How do Knockout Injuries feel?  Are they too punishing?  Not punishing enough?  Do any injuries feel way out of line with other injuries?[/size][size=100%]Assuming you like the idea of Story Time, how does it feel to you?  Does it make the game more enjoyable for you, or does it just remove combat as an obstacle that you didn't like in the first place?[/size][size=100%]Do you like the new Stronghold Adventures?  Do you like the narrative elements of them?  How do the unique items you get from them feel?  Do any of the unique items seem out of line with other items considering their relative difficulty level (i.e., comparing Minor to Minor, Grand to Grand)?[/size][size=100%]Do you like the presentation and content of the Stronghold Visitor Dilemmas?  How do you feel about the setup of the scenes?  Are there any dilemmas that you don't like?  Do you feel like the dilemmas all give you a good range of options for resolving them?[/size][size=100%]Does the combat in the last third of the main game (from Elmshore on) feel better?  Specifically, have we removed enough battles that feel like trash mobs or filler?  Have we improved the fights there so they are a) challenging and b) more interesting?[/size][size=100%]The same question, but on levels 7, 8, and 11 of the Endless Paths of Od Nua.[/size] For a more in-depth look at some of the changes and fixes, head over [/color]here and check it out. [/font][/color]

Meho Krljic

A ima i ovo:

Obsidian Tools Localization Builder Hey, modders! Have you been looking for an easier way to translate Pillars of Eternity into different languages? The Obsidian Tools Localization Builder is the answer.
With the Localization Builder you can quickly and easily translate Pillars of Eternity and The White March just like we do here at Obsidian.
To get more information about the Localization Builder watch the video below. This video will tell you a bit about the Localization Builder and explain how to set it up.
  Note: The Localization Builder requires a legitimate copy of Excel to work correctly. If you use a pirated version it may not work properly.
Note: It is also for Windows only. We have no plans on making OSX or Linux versions for the future.
You can download the Localization Builder
here. [/size]
You can download the associated Excel files
here. [/size][/font]

neomedjeni

Unapređenja za survival i athletic su dobrodošla. Ulaganje poena u atletiku je, doduše, i do sada bilo važno, ali survival je praktično bio beskoristan. Lepo ovo Oblivion Obsidian doteruje.

neomedjeni

Da li će, o da li će 3.0 biti finalna verzija igre? Mislim d ajoš uvek nisam prešao Stubove po istim pravilima od početka do kraja.  xdrinka

http://youtu.be/AF8XqDMc2bQ

A biće i GOTY, razume se.

http://www.gamebanshee.com/news/116750-pillars-of-eternity-game-of-the-year-edition-revealed.html

I ono najinteresantnije:

With the forthcoming release of the update and expansion, Obsidian and Paradox bring the exciting first chapter of Pillars of Eternity to a close. "We're committed to expanding and supporting the Pillars of Eternity experience. We have many stories to tell in this world and this has only been the first one," said Obsidian CEO Feargus Urquhart.

PoE2 potvrđen.  :lol:

Nightflier

Hm, moja svojevremena odluka da čekam upravo GOTY izdanja da bih igrao neku igru čini mi se sve pametnijom :D
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

neomedjeni

Za PoE, kao i za većinu "savremenih" RPG-ova, stoji da je strpljen spašen, avaj.

Opet, budući da je PoE tip igre koji te prosto mami da isprobaš prelazak "još samo sa ovom klasom, a možda posle i sa onim chanterima, imaju baš kul sposobnosti", ne žalim se što sam počeo da je igram na dan izlaska.  :lol:

Nightflier

Eh, kad bih imao toliko vremena da pročitam sve što hoću, pogledam sve što hoću, da odigram sve što hoći pa još i da zaradim za život. :D Jbg, muke... No, nikome nije lako.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

neomedjeni

The Escapist je dobio priliku da se upozna sa novim negativcima koje uvodi u priču drugi deo White Marcha.

http://www.escapistmagazine.com/news/view/166367-Obsidian-Unveils-The-Eyeless-For-Pillars-of-Eternity-The-White-March-Part-2#&gid=gallery_5665&pid=1

"At the beginning of the second part of The White March, the Watcher has a dream in which they see terrible visions of these monstrous creatures sweeping across the Eastern Reach, destroying every settlement and overpowering every army in their path." said Josh Sawyer, Obsidian's game director for the series. "It's unclear where the Eyeless have come from and why they would want to destroy civilization, but the Watcher's dream puts them on a path to find out why."

neomedjeni

Dakle, i drugi deo ekspanzije je izašao, zajedno sa zakrpom koja još malo doteruje mehaniku igre (i ponovo značajno menja način na koji treba koristiti magove i sveštena lica).

Evo trejlera:

http://youtu.be/qBiH30qcUDE

A evo i utisaka, koji su znatno pozitivniji nego kada je izašao prvi deo ekspanzije. Očigledno da se Obsidian držao one stare srpske da konac delo krasi i ostavio najbolje za kraj.

http://www.pcinvasion.com/pillars-of-eternity-the-white-march-part-2-review

http://www.pcworld.com/article/3033465/software/pillars-of-eternity-the-white-march-part-two-review-an-incredible-apocalyptic-finish.html

http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/1029/view/reviews/load/428/page/1

neomedjeni

Sinoć sam se malo vratio snegovima White Marcha i mislim da je bezbedno reći da su se Obsidianovci konačno malo opustili i prestali da brinu zbog reakcija širih narodnih masa.

Pričam o borbenoj mehanici u PoE, odnosno o tome koliko je teška ili laka. Staroškolci su se od prvih dana, činilo se s pravom, žalili kako su borbe prelake i repetitivne, kako je AI neprijatelja loš i kako retko koriste svoje specijalne sposobnosti. Dobro, bilo je ovde malo istine, a malo sudbine, ovaj, htedoh reći, preterivanja, ali ne bi bilo pogrešno kazati da Obsidian nije želeo da igru učini previše teškom jer bi takav potez mogao lako da odbije kupce i posledično se katastrofalno odrazi na finansije kompanije kojoj je PoE bukvalno bio slamka spasa. Sada, kada je prodat respektabilan broj kopija igre, za Obsidianove standarde, razume se, kao da su odlučili da pokažu šta mogu i na tom polju. Prvih desetak combat encountera u WM2 su veoma lepo dizajnirani i poprilično teži od svega što sam iskusio u orginalnoj igri, neprijatelji udaraju iz sve snage i spamuju specijalne sposobnosti za sve pare i kamatu na oročenu štednju pride, a ni njihove magove nije tako lako eliminisati kao što je bilo dosad zahvaljujući nekim novim spelovima za prizivanje koje u startu koriste.

Da skratim dugu priču, borba je sada stvarno stvarno dobra i nema šanse da se samo prošetate kroz igru, odnosno, kroz ovu deonicu iste.

neomedjeni

Svim saborcima koji su se, poput mene, mučili da u orginalnoj igri savladaju Adra Dragona, informacija da u White Marchu imamo opcioni fajt sa dva zmaja i dva čarobnjaka istovremeno.  :-? :-?

neomedjeni

Budući da sam neke od ovih bugova lično iskusio, drago mi je zbog brzo pristigle zakrpe.

http://forums.obsidian.net/blog/7/entry-191-update-notes-301/