• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Pillars of Eternity

Started by Father Jape, 26-03-2015, 10:47:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

neomedjeni

Meho Krljic

Džoš Sojer je inkarnacija zla? I mislio sam da one tetovaže imaju neko dublje značenje!!!!!!!!!!!

ridiculus

Mislim da mi je, od svih dizajnera igara u univerzumu, a i onom sledećem, najteže da razumem slavu koju taj čovek uživa.

Nemojte me pogrešno shvatiti - mislim da je on uradio neke bitne i, čak, čudesne stvari, ali bogoliki status koji mu se pripisuje mi je suludo nerazumljiv. Niti je izmislio svetove u kojima se odvijaju njegove igre, niti je neki pisac u smislu vladavine jezikom. Dakle, ostaje Avelone Narativni dizajner, a to mi nije dovoljno da se smesti na pijedestal Najvećeg dizajnera svih vremena.

S druge strane, ja ionako nemam nikog na tom mestu, samo 10-20 imena koja su mi malo omiljenija od sledećih 10-20, itd, pa je možda tu na delu moja netrpeljivost prema izdvajanju jednog čoveka.
Dok ima smrti, ima i nade.

neomedjeni

Quote from: Meho Krljic on 24-02-2016, 09:17:51
Džoš Sojer je inkarnacija zla? I mislio sam da one tetovaže imaju neko dublje značenje!!!!!!!!!!!

Recimo da polovina Codexa koja prezire Pillars of Eternity smatra njega i njegovu filozofiju balansa glavnim i odgovornim krivcima za "fijasko" koji igra predstavlja.

Quote from: ridiculus on 24-02-2016, 09:21:00
Mislim da mi je, od svih dizajnera igara u univerzumu, a i onom sledećem, najteže da razumem slavu koju taj čovek uživa.

Nemojte me pogrešno shvatiti - mislim da je on uradio neke bitne i, čak, čudesne stvari, ali bogoliki status koji mu se pripisuje mi je suludo nerazumljiv. Niti je izmislio svetove u kojima se odvijaju njegove igre, niti je neki pisac u smislu vladavine jezikom. Dakle, ostaje Avelone Narativni dizajner, a to mi nije dovoljno da se smesti na pijedestal Najvećeg dizajnera svih vremena.

S druge strane, ja ionako nemam nikog na tom mestu, samo 10-20 imena koja su mi malo omiljenija od sledećih 10-20, itd, pa je možda tu na delu moja netrpeljivost prema izdvajanju jednog čoveka.

Sad razumem zbog čega Ridiculus smatra da Codex nije za njega, budući da tamo ovakvi komentari nisu tako retki, uprkos tome što je ovaj očigledno dat u šaljivom tonu:

Chris Avellone Appreciation Station

neomedjeni

Inače, govoreći u svoje ime, obožavam ga čisto zbog toga što je svaki Njegov RPG koji sam igrao bio remek delo.  :lol:

Meho Krljic

Da, pa meni je Kris svakako važan i bitan i voljen jer je uradio stvari sa narativom koje druge igre pre njega nisu ili nisu tako uspešno radile, ali daleko od toga da imam prema njemu sikofantski odnos kao neki, jelte. Ako pričamo o dizajniranju igara u globalu teško da bih njega mogao da stavim u istu ligu sa Sidom Majerom, recimo. Ali ne treba mu odricati udarnički i pionirski rad na Fallout 2, Torment ili KOTOR 2.

Naravno, Neomeđeni nije igrao Alpha Protocol ili Dungeon Siege III pa mu je lako da smatra da Kris pravi samo remek-dela  :lol:

neomedjeni

Plej sejfli, to je moj moto.  :lol:

Mada, zaozbiljno, prvi put čujem da Kris ima veze sa DS3. A za Protokol sam čuo da je krš igra (nešto si o tome i ti pisao kad si mi preporučivao da ga se manem) zbog loših sistema, ali njegov narativ je uglavnom hvaljen.

Meho Krljic

Ma, Alfa Protokol je smeće sa svih strana, uključujući narativ. Jasna je tu namera bila da se igraču da veliki opseg mogućnost za rolplej i ispoljavanje različitih karakternih osobina ali sa mehaničke strane igra te natera u borbenu završnicu i tu nema pomoći od britkog jezika, dobrih diplomatskih sposobnosti itd. Ovaj sistem je mnogo bolje realizovan u Fallout New Vegas.

Kris, mislim, nije radio ništa direktno na Dungeon Siege 3 ali je bio jedan od gazdi na firmu u vreme kad je pravljena, dakle, odgovornost mora da ponese  :lol:

neomedjeni

A, ovaj, zašto? Mislim, to je hack&slash kao i bilo koji drugi. Čisto sumnjam da je igra išta gora od prvog ili drugog DS-a, samo su verovatno svi očekivali da bude nešto posebno zato što je Obsidian pravi.  :evil:

Da, dobro me podseti, nisam igrao, ali dao je značajan doprinos i u New Vegasu, zar ne?  :lol:

Meho Krljic

Ma samo naglašavam da nije remek delo. Inače je prihvatljivo igriva igra. Daleko od nekakvih visina Dijabla ili, već Torčlajta itd. ali igrivo je.

Da, u Nju Vegasu je bio lead writer a i lead designer na DLCovima.

neomedjeni

RPG Codex svakako nije internet lokacija kojoj biste dozvolili pristup svojoj deci pre nešto zrelijih godina, ali je jedno od retkih mesta na netu na kom biste mogli da nađete intervju ovako rekordne dužine sa scenaristom jedne ogre, prošaran kako inteligentnim, tako i škakljivim pitanjima povodom njegovog rada, jer Codex, kao što znamo, ne polaže mnogo na finoću.

http://www.rpgcodex.net/content.php?id=10231

Meho Krljic

ridiculus

Dok ima smrti, ima i nade.

neomedjeni

Nightflier

Je li konacno izasla neka GOTY verzija igre? Doduse, tek sam na cetvrtini Grim Dawna...

Sent from Bigg Maggzzee

Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Meho Krljic

Njemački Amazon tvrdi da jeste, prvog marta, ali ne viđam ja to još po specijalizovanijim distributerskim mestima, plus, Paradoxov sajt ga nema u ponudi, tako da mislim da je odgovor "ne".

Nightflier

Pre nekoliko godina resio sam da ne pocinjem da igram nista pre GOTY izdanja.

Doduse, kada mi stigne r9 380, bicu na slatkim mukama, posto se nakupilo toga.

Sent from Bigg Maggzzee

Sebarsko je da budu gladni.
First 666

neomedjeni

Nisam samo siguran šta bi ovde bilo GOTY izdanje igre. Mislim, ovo što imamo je njena finalna verzija, sve planirane ekspanzije su izašle, s bugfixevima se završilo, ne planira se nikakav novi materijal. Sem ako neće da štancuju igru plus ekspanzije na diskovima i puste ih u prodaju, ovo što imamo na Steamu i GOG-u jeste sve što PoE nudi.

Meho Krljic

Mislim da Najtflajer hoće da ima komplet na disku, dakle PoE, WM 1 i 2 plus sve zakrpe, znači sve spakovano na DVD. Plus neki lep artvrk i možda roman unutra i milina. Pa to bih i ja kupio.

neomedjeni

To je sasvim okej, sam imam sličnu taktiku za DA:I, nego nisam bio u toku da Paradox i Obsidian planiraju i takav vid prodaje. Ali verovatno sam samo omašio neku objavu.

Meho Krljic

Ma, o tome se priča na Paradoxovom forumu a vidiš i da nemački Amazon ima to u katalogu...

neomedjeni

http://www.gamebanshee.com/news/117321-pillars-of-eternity-patch-v3-03-beta-version-live-changelog.html

Verovatno posledni peč, zgfažene su još neke bube i balansirane sposobnosti Lutalica i Varvara. Hmmm, kad pogledam beleške, verovatno je bolji izraz unapređene, sve promene su namenjene poboljšavanju njihovih sposobnosti.

Meho Krljic

Momenat da ponovo zaigram PoE, ovog puta zaozbiljno, se neumitno primiče  :-| :-| :-| :-|

neomedjeni

Budi faca, igraj kao Priest of Eothas!!!  :evil:

Meho Krljic

Siguran sam da je to smešno nekome ko poznaje igru ali ja sam u njoj proveo samo sat-dva i nemam pojma o čemu se radi  :oops:

neomedjeni

Zapravo nije smešno, ali bi moglo da bude vrlo drugačije iskustvo prelaska iz razloga koji se tiču priče Pillarsa i koje naravno neću spojlovati.

Dobro, kad razmislim, moglo bi to bili i zabavno zbog potencijalno urnebesne interakcije sa jednim potencijalnim kompanjonom, sveštenikom izvesne boginje...

Lično, za prvi prelazak bih izabrao rogue ili paladin klasu. Ili jednu od ovih zanimljivih novih, mislim na chantera i chipera. Ali čiperi su bili mašine za uništavanje žive i nežive sile, pa su ih, radi balansa, malo oslabili. Moj utisak je da su u tome malo i preterali.

neomedjeni

http://penettyo.tumblr.com/post/146804118415/ffrom-top-left-to-bottom-right-abydon-berath

Božanski panteon iz PoE. Prelepo.

S tim što je preskočio Skaena u nabrajanju.

neomedjeni

Novi i, ako Svetlost da, poslednji peč za PoE je stigo. Uz Aveloneovu dugo čekanu novelu, ali dobre stvari se događaju onima koji čekaju, jel tako?

http://www.gamebanshee.com/news/117529-pillars-of-eternity-patch-v3-03-live-chris-avellone-novella-released.html

Father Jape

Shvatio sam upravo da kad kupim igru na Steamu jedno dana, radije ću igrati to po drugi put nego Witchera 2/3 po prvi put. Postao sam mator i fobičan spram novog.  :cry:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

neomedjeni

Brzo porazmisli hoćeš li igrati PoE2 kad jednog dana izađe, pa da vidimo koliko je starost uznapredovala.  :evil:

neomedjeni

http://forums.obsidian.net/topic/88772-josh-sawyer-regrets-hard-counters-sillier-companions-and-more/

Sunce ti žarko!!!!

http://www.rpgcodex.net/forums/index.php?threads/pillars-of-eternity-the-white-march-expansion-thread.100006/page-174#post-4696423

https://imgur.com/a/0FDVi

Čovek je uspešno prešao solo PoE na Path of the Damned, i to pobedivši usput sve zmajeve i pokupišvi sve bountije. Solirao je Llengratha!!!  :-? :-? :-?

Ako među nama ima onih koji nisu igrali White March, pojasniću zašto se momentalno raspadam od zavisti. Najteža borba u osnovnoj igri je ona sa Adra Dragonom koju je užasno teško dobiti i sa kompletnom grupom avanturista. Ovaj tip je solirao okršaj iz White Marcha 2 u kom naspram sebe imate dva zmaja moćnija od Adre i dva čarobnjaka od kojih je jedan legenda profesije. Majstor.

neomedjeni

Džoš Sojer je na tviteru objavio (osakaćene) crteže (fale im delovi na kojime se nalaze glave) na kojima se, po svemu sudeći, nalaze tri kompanjona iz PoE koja će se vratiti u dvojci. U pitanju su Eder, Pallegina i Aloth.

neomedjeni

http://youtu.be/9xP4U2z3d-Y

Momak previše seče vene na Džoša i generalno je slobodan sa zaključcima o revolucionarnosti sistema u PoE, ali ima ovde okej zapažanja.

neomedjeni

Meho Krljic

Dokumentarac o tome kako je nastao Pillars of Eternity:

https://youtu.be/NA8FfDskw4Q

neomedjeni

neomedjeni

Pillars of Eternity 2: Deadfire - Countdown to official announcement

Greškom postavljeno na Polygonu, pa povučeno. Prekasno.  :lol:

Obsidian announces Pillars of Eternity 2
The sequel will be crowdfunded, and offer equity in the game

The team at Obsidian Entertainment is going back to the well, announcing Pillars of Eternity 2: Deadfire as a high-profile, equity crowdfunding effort through Fig. The campaign goes live today, and is seeking at least $1.1 million, with $2.25 million open for equity.

The original Pillars of Eternity began as a Kickstarter campaign called Project Eternity, which raised nearly $4 million in October of 2012. The isometric role-playing game promised to be the spiritual successor of classic games like Baldur's Gate, Icewind Dale, and Planescape: Torment. The final product was well received by fans and critics alike, and featured a pausable, real-time combat system and multiple branching story paths with over 80 hours of gameplay, not including downloadable content.

Pillars of Eternity 2: Deadfire promises to pick up where that game left off. A direct sequal, it promises to take the statue of Caed Nua, previously conceived as an elaborate sidequest funded in large part by Kickstarter backers, and turn it into the centerpiece of the entire game.

"Eothas ... the god of light and rebirth was thought dead, but he now inhabits the stone titan that sat buried under your keep, Caed Nua, for millennia," reads a press release. "Ripping his way out of the ground, he destroys your stronghold and leaves you at the brink of death. To save your soul, you must track down the wayward god and demand answers — answers which could throw mortals and the gods themselves into chaos."

The campaign promises players the ability to travel by both land and sea, where they'll encounter new cultures and environments. Non-player characters will keep their own schedule, which will lead to dynamic quests. Some old party members will even return.

Obsidian even alludes to the fact that players may be able to carry over their save files from the original game to "continue the story you began as the Watcher of Caed Nua ... and see how your decisions and actions in the Dyrwood persist in Deadfire."

The Fig campaign will feature traditional, rewards-based crowdfunding as well as equity investment for non-accredited, non-high-net-worth individuals. The terms of the investment opportunity will be available on the campaign page when it goes live. For more on Fig, see our StoryStream.

Meho Krljic

Lepo što je na Figu, dakle, moći ću da uletim  :| :| :| :|

neomedjeni

Dakle, da rezimiramo.

Eothas nije stradao od Godhammera, nego se nekako prebacio u onog diva napravljenog od Adre duž koga smo putovali u dungeonu ispod našeg zamka u kecu. Isti zamak nam je totalno raz.ebao kad je oživeo i nakon toga zbrisao za Deadfire. Šta to znači?

Verovatno smo prilikom rušenja zamka izgubili svo blago i veći deo opreme, što znači da, kao u BG2, opet krećemo od nule s resursima.

Izgleda da je Watcher tom prilikom povređen, ali da li se zato vraćamo na level 1 ili zadržavamo dostignuti nivo? Ovo drugo bi me ozbiljno iznerviralo.

Vraćaju se Eder, Palegina i Alot, sudeći po skrinšotovima.

Izgleda da nas čeka pomorska avantura i da bi novi stronghold mogao da bude pomorski brod. Interesantno.

neomedjeni

Obsidian traži 1.100.000. U trenutku doko ovo pišem, već ima 740.000.

https://www.fig.co/campaigns/deadfire

http://www.youtube.com/watch?v=ln_plWALAoI

Rekao bih da će grafika opet da izuva.

neomedjeni

http://venturebeat.com/2017/01/26/pillars-of-eternity-ii-deadfire-is-obsidians-first-stab-at-crowdfunding-on-fig/

Dvojka će imati five character party max!!!  :? :? :?

Da povešaju kompletan tim koji radi na igri i krenu od počeka koliko sutra!!!

Meho Krljic

Final Fantasy XV je dokazao da je četiri optimalan broj, tako da, Obsidian samo pokušava da postepeno dosegne ono čemu svako razuman stremi.  :lol: :lol: :lol:

neomedjeni

Neću razum, hoću svoj šestočlani party!!!!

Petronije

Javite mi kad stignu do broja 1 [emoji13]

neomedjeni

Zloslutniče!!!

Kad smo kod broja jedan, kleti Sojer je objasnio da će, zbog događaja sa početka igre, moj importovani lik 16tog levela u PoE2 ipak startovati sa prvog. Ajmo Jovo nanovo.

Ali zato je kampanja dostigla iznos od 1.658.000 kredita.

Finansiran je prvi stretch goal, odnosno imaćemo subklase. Kitove, suštinski. A multiklasing je već potvrđen.

Finansirano je povećanje level capa sa 16 na 18. Očekujem da usput negde udenu i goal za 20ti level.

Sada se juri sedmi kompanjon i, Kromu hvala na ovome, AI customization po ugledu na Dragon Age: Origins. Jesssssssssssss!!!!

neomedjeni

https://www.twitch.tv/videos/119024818

Džoš Sojer je pričao o PoE2.

Prema komentarima na koje sam naleteo, potvrđeno je da će u dvojci:

1. Kompanjoni moći da se posvađaju i pobiju ili napuste party, kao u BG2.

2. Kompanjoni generalno više komentarisati događaje i intervenisati u pojedinim situacijama.

3. Planiraju da uvedu opciju prodaje svih običnih predmeta iz inventara jednim klikom na dugme.

4. Imaćemo kaveze za ljubimce koje smo sakupili tokom putovanja.

5. Kraftovanje i enčantovanje će biti značajno poboljšano.

6. Engagement sitem će biti izmenjen, neće ga imati sve mele klase, neke će ga imati od početka, neke će moći da ga steknu, pojedina oružja će dodavati engagement bonuse svojim korisnicima.

7. Moćićemo da dual wieldujemo čarobne štapiće, pištolje i čarobne štapiće, muskete i rapire!!! Best improvement ever!!!

8. Neće biti komboa između likova kao u Tiraniji, ali će preuzeti iz nje tooltipse.

9. Obećavaju više grananja u odvijanju narativa osnovnog zapleta i generalno veću autonomiju igraču u igri.