• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 55 - GLASANJE

Started by Boban, 17-06-2015, 13:13:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Kimura

Kakva agresija, vidi se da ti nisi sin Božji!

Ne verujem u nasilje, svakako ne kad treba ljude navesti da se lepo ponašaju. Ali, komentarisanje nije samo stvar pristojnosti. Ili neke moralne obaveze tipa: poslao si priču, sad učestvuj do kraja! Pre bih rekla da je to čin dobre volje. Zato mislim da nikoga ne treba siliti da komentariše ako mu se to ne radi.
Svi volimo da nam iskomentarišu priču. Drago nam je kad vidimo da je neko čitao, pa još i razmišljao o našem nedelu. To daje zamah, podstiče da se dalje i više trudimo, pa još ako pazarimo kakav dobar savet, ihaj!
Sad, jasno je meni da to oduzima vreme i energiju, a čini se kao rad od koga nemamo nikakvu opipljivu ''korist''. Dodajte tome mogućnost da naljutimo-uvredimo-razočaramo autore, pa da se, kako ovde često biva, iz jedne nespretne reči izleže neprijatna i iscrpljujuća rasprava. Dodajte još i grubicu kibicer-podjebavača, (mada oni meni najmanje smetaju, računam ih kao uveseljavajući faktor), ispade da je to komentarisanje priča jedan grozan kuluk. Sve, samo ne prijatnost i zabava.

Stipan

Quote from: kimura on 26-06-2015, 13:15:26
Kakva agresija, vidi se da ti nisi sin Božji!

A ti si nikakav vernik kad se usuđuješ da tako nešto kažeš!

džin tonik

isuse, ne oponiraj! znas da zene povremeno malo drame, sire depresiju, patetisu, histeriziraju... nema to veze s radionicom, pricama i komentarima, jednostavno imaju te dane kad nista ne valja i nisu shvacene. malo im das za pravo i polako ih prodje. :)

džin tonik

Quote from: saturnica on 26-06-2015, 09:08:12
bilo bi lijepo da i "novi" pisci iskomentiraju priče. a, koliko vidim, izostalo je i bodovanje s njihove strane. pitam se zašto...

da, da, bas ruzno. nisu fer, nikako. bit ce bolje. :)

džin tonik

Quote from: kimura on 26-06-2015, 13:15:26
...ispade da je to komentarisanje priča jedan grozan kuluk. Sve, samo ne prijatnost i zabava.

da. :cry:
ma bit ce bolje. :)

saturnica

Quote from: Gospod on 26-06-2015, 16:26:33
Quote from: saturnica on 26-06-2015, 09:08:12
bilo bi lijepo da i "novi" pisci iskomentiraju priče. a, koliko vidim, izostalo je i bodovanje s njihove strane. pitam se zašto...

da, da, bas ruzno. nisu fer, nikako. bit ce bolje. :)
Gospode, zvan šest na kvadrat, svih troje lijepo pozdravi u moje ime. Baš ružno. Baš nisu fer. Ono, plačem i slinim cijeli dan od tuge zbog izostanka njihovih komentara. Jest da su tvoji fino uskočili kao adekvatna i profesionalna zamjena, ali reci im da to nije to...

Stipan

Suoči se hrabro sa surovom istinom i više ne plači. Niko nije vredan tvojih suza. Niko!

Scordisk

K vragu sa tim tolerantnim stavovima! Predlažem da zatučemo sve nove učesnike koji odbijaju da beknu, tako da i saturnica i Gospod budu mirni i spokojni. A do tada, svi na kulučenje! arbeit macht frei!

Linkin

Ja predlažem da zatučemo i nove učesnike i sve ove što su prešli karakter limit.

E da, da zatučemo i Miloša Patrika, pošto ni on redovno nikad ne komentariše. Kao, recimo, ni Coffin Annal. Lole jedne nekomentarišuće!

I koliko nam onda priča ostaje?

Gle, samo moja. Može, sjajno. 8-)

Stipan

Ma to je Boban oko Petrika nešto zglajzao, Nije Patrik, nego Petrik...

Scordisk

Hm. Da li onda da zatučemo Petrika ili Patrika?

Stipan

Najbolje da ne rizikujemo. Obojicu.

džin tonik

samo mrtvi pjesnici vrijede!

Džek

Coffin Annal ne može da komentariše a ni da učestvuje iz opravdanih i jako jebenih razloga, tako da bih zamolio Linkina da ne proziva ljude za koje nema pojma šta im se dešava.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

džin tonik

ajd, nitko nije providan ili zloban, opusteno. sve naj coffinu.

Linkin

Tja, vidi ti tog Linkina, koji se nikad ne sprda, već uvek priča u najbukvalnijem smislu i brže bolje grabi prilike da prozove i eliminiše druge.  :roll:

Džek

Nisam hteo da zvučim baš tako strogo, ali verujte da bi čovek bio vrlo srećan da se može igrati sa nama, pa kontam da nije prikladno, ako kojim slučajem ovo čita (u šta sumnjam, ali opet, nikad se ne zna)
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Linkin

Još jednom, ako nisam bio dovoljno jasan: na pamet mi nije palo bilo koga da prozivam. Svrha moje šaljive opaske bilo je podsećanje da na radionici nema pravila vezano za komentarisanje, a čak i kad pravilo postoji, recimo oko karakter limita, nije strogo i vrlo se tolerantno krši od skoro svakog ko nije novi član.

Ja stvarno nemam ništa protiv, čak šta više pozdravljam takvu širinu tolerantnosti, ali ako je već tako, čemu onda svako malo neko plače zbog nečega? Baš me potresu te suze. Nemojte više. :(

džin tonik

ma to zene umjetno prave probleme umjesto palacinki, takve su, prodje to. bah. :)

Stipan

Možda je stvarno došlo vreme da razmišljamo o novoj temi...

Scordisk

Quote from: Gospod on 27-06-2015, 03:11:56
ma to zene umjetno prave probleme umjesto palacinki, takve su, prodje to. bah. :)

Hahahahah :D:D

Stipan

Pa dobro, Bobane, hoćemo li se igrati i dalje ili ti je dosadilo da se akaš oko Radionice?

Linkin

Kimura

Quote from: Stipan on 29-06-2015, 08:24:17
Pa dobro, Bobane, hoćemo li se igrati i dalje ili ti je dosadilo da se akaš oko Radionice?

I ja se pitam.  :)

džin tonik

same here; komentari prica mi postaju najjaci dio sagite.

Kimura

Raduje me što je Gospod sa nama.

džin tonik

:) danke! ne znam, r55 me bas navukla, u biti, prvi put da sam s uzitkom procitao skoro sve price, te ide na mjesecni must read.

Linkin

Da se podsetimo:

Quote from: Boban on 11-05-2015, 13:53:04
malo će se sve preko leta usporiti i razvući, ali idemo dalje.

Ja očekujem da i ova sledeća 56 bude spojena. Znači, jul/avgust. A jul još nije ni počeo.

Dugo je leto pred nama, najavljeno je biti usporeno i razvučeno, pa je najbolje naoružati se strpljenjem! 8-)

Stipan

Linkin, jel ti to znaš nešto što mi ne znamo?

džin tonik

hm, nije li to dokazao pricom? :lol:
ajd, zezam se, no hard feelings.

Boban

Quote from: Stipan on 29-06-2015, 08:24:17

ja sam bre na odmoru, u stranoj državi, tek povremeno sa malo neta... od 6. jula sam ponovo u punom pogonu pa ćemo videti šta će biti.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Scordisk

Eh, kako možeš sada da misliš na odmor kada mi hoćemo da se igramo? :D

džin tonik

meni se to cita kao da je bobanu pored zive sagite i all inclusive radionice potreban nekakav dodatni odmor...

Scordisk

Neverovatno je kako neki ljudi mogu biti pohlepni kada je lenčarenje u pitanju:D:D:D

Malo smo se ućutali vidim. Vručina i sparina. Hajde, saturnice, keve ti, okači i ti svoju priču koja je imala previše karaktera, nešto da čitamo do početka sledećeg kruga

saturnica

Quote from: Scordisk on 02-07-2015, 18:59:39
Neverovatno je kako neki ljudi mogu biti pohlepni kada je lenčarenje u pitanju:D:D:D

Malo smo se ućutali vidim. Vručina i sparina. Hajde, saturnice, keve ti, okači i ti svoju priču koja je imala previše karaktera, nešto da čitamo do početka sledećeg kruga
pa može, ako vam je već toliko dosadno, ali kažem, fulala sam... nije stvar u većem broju karaktera, nisam baš toliko prešišala, i da sam s napisanim bila zadovoljna, bila bih priču poslala bez obzira na prekoračenja. nekako, u mojoj glavi mogućnost oko realnosti stroja smrti je bila toliko nemoguća, da sam na kraju moj stroj napravila svemogućim. nešto kao boga. nešto kao aparat koji može i više od toga da učitava samu smrt. nekad mi se tako dogodi, da priča u mojoj glavi prešiša 6000 karaktera i tada očito kiksam s time koliko skratiti, što ostaviti, što pobrisati. uglavnom, iako vaše priče nisam komentirala, moram reći da je i meni ovaj krug bio jedan od najboljih. i svi su mi skoro podjednako bili dobri. bez nekih velikih razlika u kvaliteti.
drugo što bih htjela reći je to da sam ovih dana u knjižnici nabasala baš na knjigu koju je Linkin preporučio na početku, dakle knjiga se zove, Stroj smrti. zbirka je to od tridedestak priča sa strogo zadanom temom. dakle, imamo stroj smrti, imamo kapljicu krvi, i imamo sve okolnosti koje bi se mogle dogoditi oko toga. najbolji su mi možda opisi psihičkih stanja testiranih i netestiranih ljudi. no, tu imamo i više karaktera pa su se autori fino razmahali. moram reći, iako sam tek pročitala nekih desetak prvih, da sam fascinirana, stilom i raznolikom razradom teme. ono što mi je posebno dobro je što pročitane priče ne zalaze ni u kakve fantastične i nemoguće svjetove ni totalitarne režime, ni vanzemaljske svjetove. sve je tako relano. suvremeno i sadašnje. ima čak jedna priča koja govori o tome da su znanstvenici čačkajući oko nekog novog stroja slučajno izumili stroj smrti. možda sam na nešto slično i ja pomišljala kada sam pisala svoju priču. idem sad vidjeli gdje sam zakopala svoju nesretnicu, pa da je zalijepim ako se kome uopće da čitati... :)

Scordisk

to care! super sto si ipak okacila, sada nam je ovaj krug kompletan. bas cu da procitam kada se vratim kuci danas.

nisam znao da je ta zbirka bila ixstampana?

Linkin

Quote from: Scordisk on 03-07-2015, 09:36:49
to care! super sto si ipak okacila, sada nam je ovaj krug kompletan. bas cu da procitam kada se vratim kuci danas.

nisam znao da je ta zbirka bila ixstampana?

Pa, čini se da krug i dalje nije kompletan. saturnica svoju nije ni poslala.

Pronašoh da je zbirka izdata prošle godine u Hrvatskoj, ako nekog zanima:

STROJ SMRTI

Kimura

Nedostaje ti svađa, Linki?
Saturnica je okačila priču, baš kao i DSB, tako da ti je to, sa naših 11 u krugu, ukupno 13. Lep broj.  :) 

Linkin

Tako je kimura, saturnica je poslala priču bez naslova. Iako je jasno više puta napisala (meni i Scordisku) da nije ni slala. Sve nam je na broju.  xremyb

saturnica

Quote from: Linkin on 03-07-2015, 11:21:57
Tako je kimura, saturnica je poslala priču bez naslova. Iako je jasno više puta napisala (meni i Scordisku) da nije ni slala. Sve nam je na broju.  xremyb
o čemu ti zboriš, da mi je znati? koji bog tebe muči u vezi priče koju nisam poslala? s naslovom ili bez, what I you talking about?

Linkin

Quote from: saturnica on 03-07-2015, 16:30:31
o čemu ti zboriš, da mi je znati? koji bog tebe muči u vezi priče koju nisam poslala? s naslovom ili bez, what I you talking about?

Odgovorio sam kimuri da greši i da priča je bilo 14 (13 poslatih+tvoja neposlata), ne 13. Ti nisi poslala, očigledno. Znači, fali još jedna priča koja je poslata, a nije prihvaćena.

saturnica

Quote from: Linkin on 03-07-2015, 16:39:16

Odgovorio sam kimuri da greši i da priča je bilo 14 (13 poslatih+tvoja neposlata), ne 13. Ti nisi poslala, očigledno. Znači, fali još jedna priča koja je poslata, a nije prihvaćena.
Uroborni, maher si za kompliciranje...:)

Linkin

Quote from: saturnica on 03-07-2015, 16:45:30
Quote from: Linkin on 03-07-2015, 16:39:16

Uroborni, maher si za kompliciranje...:)

Ma, kimura me odmah napala da hoću da svađam, pa sam ekstra diplomatski formulisao. Još zakitio pusom. No harm intended. :)

Scordisk

Maler je ako u krugu ima manje ili više od trinaest priča.

A Linkinova računica je tačna... tamtamtam

Kimura

Scordisk

Zabušava Boban.

Al sam zato ja sada otkrio da ona trooka beba otvori oči kada pređeš kursorom preko nje.

saturnica

Quote from: kimura on 06-07-2015, 10:51:57
Imamo li novu temu?
s obzirom da je ljeto, mogla bi biti neka mokra i vruća tema... :roll:

Kimura

Kakogod, samo da se ide dalje.
Leto je meni omiljeno doba, tako da neću kolutati očima ni na jednu temu. :lol:

saturnica

čini se da Stipe predlaže nešto kao erotski sf?