• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 57 - septembar 2016 - PRIČE I GLASANJE

Started by Boban, 03-10-2016, 13:15:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Na kraju, konačan broj priča je 23. Kasnije ću napraviti pojedinačne PDF-ove i linkove, a do tada zbirni word za nestrpljive: http://znaksagite.com/D/2016/57/57_SVE.doc
U wordu, pod view uključite Document Map da biste dobili klikabilan spisak priča!

A evo i
PDF: http://www.znaksagite.com/D/2016/57/57_sve.pdf
Svako ko hoće da glasa treba da odabere pet priča bez redosleda koje smatra da su najbolje i njihove brojeve da pošalje kao privatnu poruku na glasanje2016:
Ili meni na mejl znaksagite@yahoo.com, ako neko baš neće da se registruje na forum, a želeo bi da priloži svoje mišljenje.
Uzimaće se u obzir samo ona glasanja koja sadrže pet pomenutih priča.

Pisci koji su priložili priču treba da pogledaju da li je njihov rad prenet ovde na odgovarajući način i ukoliko imaju kakvu primednu da reaguju što pre.

Na kraju da se podsetimo i kako je glasio zadatak:
Tema je bila jednostavna: SUSRET SA VANZEMALJCIMA... bilo gde, bilo kada, bilo sa kakvim ishodom... tema nimalo laka jer je obrađivana hiljadama puta, ali ja verujem da će najbolji među vama iznaći originalne zaplete i rasplete. No, s obzirom da će najbolje priče biti ponuđene Politikom Zabavniku treba ponudi jasne, razumljive, humane priče, s poentom i poukom, bez preteranog nasilja, seksa i ostalih psihopatija.

Čitanje i glasanje traje do petka u podne; dakle 12,00. Do tada bez ikakvih komentara na priče.

Rezultati glasanja:
1
. PRVI KONTAKT — 2 (Miloš Petrik)
2. SAN — 1 (Velizar Mirčov)
3. RUDI — 6 (Vaclav Orlović)
4. KA DRUGOM SUSRETU — 7 (Radmilo Anšelković - scallop)
5. PULS — 4
(Relja Antonić - Volšebnik)
6. UJEDINJENJE — 0 (Angelina Dimitrijević)
7. MASLAČAK — 5 (Mira Satarić - Vedro nebo)
8. BROD OD STAKLA — 2 (Radovan Petrović)
9. PAMTIMO IH — 1 (Petar Josifljević)
10. OPUS 64 — 7 (Stevan Šarčević - Stipan)
11. NAJLEPŠA BIĆA SVETA — 4 (Saša Robnik - Džek)
12. BUBA-MARIĆ — 0
(Tamara Babić)
13. ODABRANA — 5 (Lada Vukić - saturnica)
14. PERIPETIJE OKO SMRTI — 6 (Aleksandar Petrović - bitanga)
15. TISUĆITA GRANICA — 9
(Darko Macan - mcn)
16. FRKI — 1 (Aleksandar Đurić)

17. ALT CTRL DI-DIT — 2 (Vladimir Todorović - Nevidljivi)
18. FREJA — 9 (scordisk)
19. PROBNI RAD — 6 (Boban Knežević)

20. KOREN — 10 (Goran Segedinac - hidden)
21. SARDONSKI SMEH — 1 (Vuk Bijelić)
22. SEDMI OBLAK — 2 (Nataša Milić - kimura)
23. SVI NA IZBORE, REČE GABRIJEL REVOLUCIJA I PUSTI RAFAL IZ KALAŠA — 0 (Dragan R. Filipović - drf)
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

scallop

Ah, kakva disciplina! Samo tri priče preko 6000 slovnih znaka.
Neće biti rangiranja?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

Nema potrebe.
Što više ljudi glasa, to će rezultati biti realniji, mada ovde se i ne traži najbolja priča nego pet ili deset objavljivih, a to će verovatno biti one za koje se većina izjasni.

scallop

Budući da sam započeo sa čitanjem, a učesnici su sigurno radoznali, jedno obaveštenje za sve. Najveće greške napravite pogrešnim korišćenjem zamenica, priloga, predloga i drugih sitnih reči koje smatrate nevažnim ili usputnim. Kad se završi sa ocenjivanjem, još jednom ću održati kratak kurs.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

Priče su poređane po veličini word fajla, s obzirom da ima raznih wordova ni to nije precizno.

hidden

Quote from: scallop on 03-10-2016, 15:05:59
Budući da sam započeo sa čitanjem, a učesnici su sigurno radoznali, jedno obaveštenje za sve. Najveće greške napravite pogrešnim korišćenjem zamenica, priloga, predloga i drugih sitnih reči koje smatrate nevažnim ili usputnim. Kad se završi sa ocenjivanjem, još jednom ću održati kratak kurs.
jbg...

Boban

Elem, sad sam ubacio novu verziju word fajla sa nekim kozmetičkim izmenama.
Pre svega, treba da uključite Document Map u wordu (u grupi View) da možete klikom na ime priče da se odmah prebacite na nju.

p.s.
Ono što ne uspevam da rešim, to su dupli redni brojevi priča. Ili imam duple ili nemam nikakve. Ako neko zna kako se to radi neka me prosvetli.

scallop

Meni zbirni fajl funkcioniše odlično. Pročitao već osam priča. Nisam srećan.

Boban

Nedavno sam čitao istraživanje po kome osećaj sreće uopšte ne zavisi od spoljašnjih faktora, već je posledica unutrašnjih predispozicija svakog pojedinca.

scallop

Takve su mi predispozicije, kad nešto nije dobro onda mi nikako ne prija. Gde su ta jaka imena?

Drakus

Quote from: Boban on 03-10-2016, 19:11:08
Elem, sad sam ubacio novu verziju word fajla sa nekim kozmetičkim izmenama.
Pre svega, treba da uključite Document Map u wordu (u grupi View) da možete klikom na ime priče da se odmah prebacite na nju.

p.s.
Ono što ne uspevam da rešim, to su dupli redni brojevi priča. Ili imam duple ili nemam nikakve. Ako neko zna kako se to radi neka me prosvetli.

Nisam siguran da li sam dobro razumeo šta ti je problm, ali ako obrišeš one brojeve koje si unosio ručno, i ostaviš samo one koji su nastali iz tabelarnog prikaza, sve bi trebalo da bude okay.

scallop

Bre, Drakuse, kad pročitaš sve priče biće ti jasno šta je uradio.

lilit

imam 5!
i jednu od pet na koju nemam ni primedbicu! (i jedva čekam da ubacim rečenicu iz nje u potpis :))
ja happy s ovim krugom.
(šta god rek'o skalop :lol:)
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

hidden

dugo nisam bio ovako nestrpljiv...daleko je petak

scallop

Quote from: lilit on 05-10-2016, 00:32:55
imam 5!
i jednu od pet na koju nemam ni primedbicu! (i jedva čekam da ubacim rečenicu iz nje u potpis :) )
ja happy s ovim krugom.
(šta god rek'o skalop :lol: )

Se praviš blesava? Scallop rekao da ima sedam, ali da sve moraju kod kozmetičara. Ako je tvoja rečenica, moja koju sam ofarbao zeleno (kao perfekšn), buniću se.

lilit

pa dobro, kozmetičar je uvek neizbežan.
naravno da ih ima više od pet al administracija tražila okruglu brojku :)
ne brigaj, moja rečenica nije ta tvoja green rečenica. garant! :lol: :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Boban

pet ili sedam, meni liči na solidnu količinu...

Volšebnik Pocerski

Vidim da niko ne pita, valjda svi znaju (a oni koje sam pitao sa strane se ne slažu u tom "znanju", tako da neko mora znati pogrešno).
Po kom se sistemu glasa? Da li samo biram favorite, ili treba da ih bodujem od iksa do keca - i koliko priča biram?
Likovni stvaralac i pisac iz senke. Živim u senkama.  Intenzivno senčim svoje crteže. Infiltriram se gde je potrebno.

scallop

Za sada ne boduješ. Do petka možda se i promeni. Mačak je možda u kutiji, a možda i nije.

Scordisk

Hajde, der, Bobane, okači nam PDF-ove. Imam drndav laptop, pa kada skinem fajl, sve izgleda kao "yyxyxxyxy", i onda sve moram čitati preko telefona, a onaj grad letos mi je potpuno smrsko telefon pa ništa ne vidim, propašće mi oči... Imaj duše!

Drakus

scallop

Ne razumem specifikaciju "drndav laptop". Ni mejlove ne primaš?

Usput da obavestim da neće biti zgodno da se glasa za svoju priču. Malo je gnja.

Aco Popara Zver

Quote from: Scordisk on 05-10-2016, 20:34:59
Hajde, der, Bobane, okači nam PDF-ove. Imam drndav laptop, pa kada skinem fajl, sve izgleda kao "yyxyxxyxy", i onda sve moram čitati preko telefona, a onaj grad letos mi je potpuno smrsko telefon pa ništa ne vidim, propašće mi oči... Imaj duše!

https://www.freepdfconvert.com
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Scordisk

Drndav laptop - kada ga upalim zvuči kao da startujem motornu testeru (i takav zvuk i ostane), spontano se restartuje na svakih trideset minuta, al nije to glavni problem, nego što se nikako nisam smislio da na njega instaliram Word, nego imam neki pećinski wordpad koji čita i piše samo rtf. fajlove, a ja se nešto preganjam da dobavim svoj normalni komp sa stare gajbe, ali prvo sam ga poslao na servisiranje i spa, pa dok ne stigne koristim ovaj, i ne isplati mi se da sada jurim mikrosoft paket da skidam... Al' rekoh, da ne dužim previše :D

Aco Popara Zver

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Scordisk

Ja i tehnika....  xdrinka

Hajd, probaću ovo sa konvertovanjem ;D

Boban

I nemojte da je nekome od redovnih učesnika foruma i učesnika ove radionice palo na pamet da ne glasa i ne komentariše priče posle.
Iskoristiću sav uticaj koji imam da takvim likovima otežam dalji boravak ovde...

saturnica

Quote from: Boban on 06-10-2016, 14:27:23
I nemojte da je nekome od redovnih učesnika foruma i učesnika ove radionice palo na pamet da ne glasa i ne komentariše priče posle.
Iskoristiću sav uticaj koji imam da takvim likovima otežam dalji boravak ovde...
nadam se da se jednako odnosi i na onoga koji je ovo napisao.

scallop

ALEKSIJE D.

Ček, ček malkice...
Zar ne beše vika i povika svojevremeno na mene što sam se usudio nešto komentarisati a nisam učestvovao u radionici? Sad mogu da izuku šlajmaru i oni koji ne pišu?

scallop

Petronije

I nemojte da je nekome od redovnih učesnika foruma i učesnika ove radionice
Pa ako je između slovo "i" onda se valjda podrazumeva da se odnosi samo na redovne učesnike foruma koji su učesnici radionice, moraju biti ispunjena oba uslova da bi nekomentarisanjem navukao Bobanov gnev. [emoji38]
Arm the Homeless

scallop

Quote from: Petronije on 06-10-2016, 16:30:31

I nemojte da je nekome od redovnih učesnika foruma i učesnika ove radionice
Pa ako je između slovo "i" onda se valjda podrazumeva da se odnosi samo na redovne učesnike foruma koji su učesnici radionice, moraju biti ispunjena oba uslova da bi nekomentarisanjem navukao Bobanov gnev.

I Petronija.

scallop

Kimura

Nema straha. Kad pročitasmo ovoliko priča, biće i komentarisanja.

Savajat Erp

После Бобанове ублажене Клетве Цара Лазара ко каже да нема страха?!  :mrgreen:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Stipan

Ko nema straha od Cara Lazara? Pa, Vuk Branković, naravno...

Boban

Sad će podne, a ja imam sastanak za koji minut pa nema šanse da obradim sve podatke i okačim u ovom momentu; čim se vratim, a to je za sat-dva kačim rezultate i može da krene komentarisanje.

scallop

Pa da vidimo ko je Branković, a ko Obilić. Da nisi opet omašio rok? Proverio sam. Nisi. Ima li Scordisk par sati zbog titravog laptopa?

Scordisk

Skordisk i laptop su su sporazumno glasali, odma' nakon što su dobili PDF  :lol:

bitanga

Boban

upravo sam se vratio... što ste neurotični.

Boban

Glasalo je ukupno 16 ljudi. Malo.
Ali važnije je da su bile 23 priče i da ima dosta solidnih.

Evo glasova: http://znaksagite.com/D/2016/57/glasanje57.htm

scallop

bitanga

Kimura

scallop

scallop