• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

FLAT EARTH!

Started by Ugly MF, 27-11-2016, 20:34:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

mac

Quote from: Ugly MF on 29-03-2017, 23:45:39
Ja te savetujem da mi ne veruješ, jer nisam autoritet, nego da sam saznaš, a ti si svojom abnormalnom vanserijskom genijalnošću nazvao par desetina hiljada ljudi fanaticima i lažovima?!?
Bravo!

Pa ti nazivaš sve naučnike, raketne inžinjere, administracije u svim državama na svetu lažovima. Da bi se tajna o ravnoj zemlji sakrila potrebno ja da lažu desetine miliona ljudi. Ako veruješ u ravnu zemlju onda implicitno tvrdiš da su ti ljudi lažovi. Ja zapravo koristim Okamovu oštricu, jer je verovatnije da deset hiljada ljudi laže, nego deset miliona.

Ugly MF

Prelistaj ponovo moje postove, pa ćeš videti da sam isključivo ikad optuživao NASA za lažove.
Nikad nikog drugog.Ostali su jadnici prevareni, pa me i ne zanima da ih nazivam, nego proširim istinu ,a oni da se uvere sami.
Nikad ne bih u životu recimo muslimanu pričao o Isusu Hristu.
Oni ga doooooobro poznaju, i ne veruju u njega.Nije moje da im pričam.
Ali recimo starozavetnim jevrejima treba pričati, jer je njima zabranjeno da čitaju Novi Zavet, go figjur!

Apsurd!
Zašto i globus ne bi bio apsurd!
Pazi da te ta oštrica ne poseče po inteligenciji i ošteti je....

mac

Džaba je što ti naglas kažeš da su samo u Nasi lažovi. Ja pričam o onome što ne kažeš, ali se implicira.

Nije samo NASA nego i sve druge svemirske agencije, uključujući Ruse, Evropljane, Kineze, Japance, Induse, i ko zna koga još. Tu su zatim sve vojske ovog sveta, kojima je odavno bilo vrlo jednostavno da pošalju raketu i vide čega ima gore. Tobdžije odavno moraju da uračunaju okretanje Zemlje da bi mogli precizno da pogode daleku metu. Znači i tobdžije lažu. Tu su zatim sve vlade ovog sveta koje kontrolišu svoje vojske, i kojima njihove vojske ne smeju da lažu. Tu su zatim svi drugi naučnici koji su ikad pogledali kroz teleskop, pa onda i svi naučnici koji su ikad teoretisali o gravitaciji. Lista je duga, preduga, a heroin loš, nikakav...

A kad pogledaš ko je s druge strane, to su sve hrišćani protestanti, uglavnom u Americi, kao i po neki pravoslavac. Gde su katolici, budisti, hinduisti? Njima je svejedno da li je Zemlja ravna ili obla, i nemaju razloga da to kriju od svog naroda. Zašto i oni lažu? (katolici su navedeni jer slušaju svog papu, a papa kaže da je bog Otac, ali nauka je majka)

Ugly MF

To za tobdžije je izmišljotina kakva oćeš, imaš negde neke arhitekte koji su pravili neke kilometarske mostove, nije im padalo na pamet da računaju zakrivljenost ,nego samo ravno i super im ispalo.
Pričaš o vlasti i agencijama u raznim zemljama?
Znaš li koliko ikoga zabole da ti priča istinu i da otkriva nešto novo osim način da budeš poslušan i plaćaš porez?
Pa bre i oni što znaju da postoji Bog, prodaju i sebe i njega za frtalj love, aman gde ti živiš?!?
Na nekoj drugoj planeti?

I to sve pod izgovorom' Učinili smo to za našu decu, Bog će razumeti, aha, ZNAM Ja!'
Tebe lično da odvedu i pokažu ti ravnu zemlju, i kažu 'kolko love mesečno, da kenjaš da je globus?',
bio bi najveći serator o globusu za cifru!
..našao bi neki izgovor pred ogledalom, i bio bi prezadovoljan sobom!

Mada, vidim da braniš establišment i bez provere , tako da voliš da te lažu, valjda su te lepo uljuljkali u predstavu o sebi, da si nebitan, među milijardama drugih vanzemaljaca,
pa kud svi turci, tu i mali Mujo. Okej, ako ti se sviđa da si ispljuvak slučajnog izdrkavanja nekih kosmičkih sila koji su se smilovali da evoluiranom majmunčetu podare govor,
budi bre, ne branim ti ja.Ne lažem te ja , ne nagovaram te da veruješ MENI, nego da istražuješ, naučiš nešto.
Kao što objasnih negde ranije, i ja svašta gledam i slušam, odabrao sam u ovo da verujem.

mac

Istraživao, i nisam našao ništa. Žalim slučaj. Ako ne verujemo snimcima koji potvrđuju oblu zemlju onda ne verujemo ni snimcima koji potvrđuju ravnu Zemlju. Gledao sam Stefana Molinjua kad je pričao s nekim tvojim ravnozemljakom. Evo šta sve mora da se menja o onome što znamo da bi teorija funkcionisala:

Gravitacija ne postoji. Postoji samo elektromagnetna sila, i to je ono što nas privlači Zemlji. Kad kažeš da elektromagnetna sila ne radi nad mesom i kostima dobiješ nemušti muk s druge strane.

Iznad Zemlje postoji čvrsti svod. Meteori su zapravo odlomljeni komadi tog svoda. Sunce i zvezde su jako mali objekti, ali se ne zna da li su iza providnog svoda, ili je sve što vidimo u vasioni možda ispod (a u tom slučaju svod i ne mora da bude providan). Kad tražiš objašnjenje za Venerinu senku dobijaš kao odgovor zakrivljenje u teleskopu. To nije adekvatno objašnjenje. Pomračenje Sunca je objašnjeno tako što Mesec "cirkuliše" ispod Sunčevok cirka, pa se nekad poklopi da Mesec bude direktno ispod Sunca. Ali ne postoji objašnjenje za pomračenje Meseca. To jest, postoje neke reči koje ljudi pišu, ali nema adekvatnog objašnjenja.

Noć postoji zato što svetlost naprasno prestane da postoji posle neke određene udaljenosti od Sunca. Ovo je valjda i objašnjenje zašto ne vidimo Mont Everest i ostale visoke planine po celom svetu. Ovo mi je najsmešnije. Za ovu "pojavu" ne postoji objašnjenje, niti eksperimentalna potvrda, nego prosto moramo da verujemo da je tako. To što na izlasku i zalasku Sunca jasno vidimo sunčev disk kako izlazi i zalazi, umesto da nestaje vidljivo iznad površine Zemlje nekako ne smeta ravnozemljašima. Tvrde da to tako treba, ubiše se objašnjavajući, ali objašnjenja nisu ubedljiva.

Ravnozemljaši tvrde da su se svetske vlade urotile i zabranile pristup južnom polu, jer bi se onda videlo da južni pol ne postoji, nego ivica Zemlje. Ovo je laž. Postoje komercijalni turistički letovi iznad Antarktika. Možeš da odeš u Australiju u periodu januar-februar, platiš šta treba da se plati, i letiš i vidiš samo belinu, i još beline iza te beline.

Ravnozemljaši tvrde da Međunarodna svemirska stanica ne može da se razazna sa površine. To je laž. Guglaj "iss photo from telescope" i kašće ti se samo.

Sve same laži. Od svih tih laži bilo mi je gadno da gledam i čitam.

Ugly MF

Eto, meni gadno da slušam teoretske fizičare koji smišljaju gluposti kao što su kretanje sunčevog sistema enormnim brzinama, crne rupe i sedamnaest dimenzija.
Svakom svoje.

ridiculus

Quote from: Dybuk on 29-03-2017, 23:56:32
Par desetina hiljada jeste mala grupa, kad pogledas ukupnu populaciju, planete.

Ne brini za njih. To su samo kandidati za statiranje u sledećem filmu Terija Gilijama, 12 hiljada majmuna. ;)

Religiozne rasprave obično jesu traćenje vremena, mnogo više od političkih ili onih o polnim i rodnim relacijama, ne zato što mislim da su religije beskorisne (naprotiv!), već zato što se učesnici obično ne mogu razumeti. Govore različitim "jezicima".

Dok ima smrti, ima i nade.

Ugly MF

Kul!
Ridiculus potvrđuje da se ovde svađaju dve religije!
Bravo!
To i ja pričam svo vreme!
Pretvorili su SF u religiju, proglasili su je naukom i verom!
Uništavaju mi fantaziranje!
Moji lepi vanzemaljci i planete i galaksije koji treba da služe SAMO kao zabava, su pretvoreni u RELIGIJE!?
WTF!?
E, ne može! Ne dam! Ima se zna de je čemu mesto!

tomat

Glede mostova, pogledati pod Golden Gate

http://datagenetics.com/blog/june32012/index.html

Ajde da probamo pristup koji zastupa crnja naučnjak Degras Tajson:

Agli, šta je potrebno, kakav dokaz, pa da "poveruješ" da je Zemlja sfera, a ne ploča?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Ugly MF

Degras Tajson, kaže da je kruškasta!
A te iste matematike sa zakrivljenjima su već oborene, imaš onu slanu pustinju negde po Boliviji, ravna ploča, stotine kilometara,nigde zakrivljenja, zajebi....
I malko sam uspeo da ih nađem, ti traži još....

http://www.youtube.com/watch?v=krFktRyRVCI

http://www.youtube.com/watch?v=7sA8hP2N61g

tomat

Nije matematika, izmerili.

Evo ovde odgovara čovek jednom fleterteru u vezi sa tim jezerom

https://forum.tfes.org/index.php?topic=3147.0

A da pitam još jednom, ima li nešto zbog čega bi promenio mišljenje?

Edit: nisu u pitanju stotine kilometara no stotinu.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Ugly MF

Morao bih lično da se prošetam po mesecu gledajući Zemlju.

Meho Krljic

Ako je verovati Ilonu Masku i Džefu Benzosu, to će moći da se organizuje unutar narednih desetak godina  :| :| :|

mac

Ne ne, morao bi lično on da napravi raketu, lično on da sipa gorivo, i lično on da se odveze na Mesec, i to tako da niko drugi ne zna. Ako ga neko drugi odveze onda uvek postoji sumnja da su ga prevarili dok nije obraćao pažnju, i strpali u neki stokilometarski hangar sa baš jakim elektromagnetnim poljem da simulira mesečevu gravitaciju.

tomat

Da pokrenemo neku kraundfanding kampanju?

Al nemoj da bude posle "i dalje ne verujem" :lol:

Ugly MF

Bravo,mac, 'now you see me 2'!

Mehane, pre će početi i završiti se dva svetska rata negoli se to desiti!

tomat

Inače, u burdž al kalifi u dubaiu ramazanski post traje duže (u toku jednog dana) ukoliko ste na višim spratovima, bikoz krvičr.

ridiculus

Kakav Mesec? Zar nije najbolji opit proputovati Zemlju, sam, prema sopstvenim pravilima? (Ne vožnja avionom i tako to, gde se nema uvid kuda vozilo ide.)

Ugly MF

Mesec, bateeee, kao što su Ameri stigli na mesec, tako ću i ja!
Vi svi stvarno verujete da su oni u onim kantama obmotani folijama stigli i vratili se?
Braaaaaavo!, ma,Braaaaaaavoooooo!

Dybuk

Pa i ti verujes u Boga, sto bas nije idealna pozicija za takvu kritiku 8-)

Ti si, Ugly, pravi eklektik.

ridiculus

Sve je to izbegavanje najprostijeg rešenja.

Da sam ja u dilemi, prodao bih kuću i krenuo na put oko sveta, i video gde ću stići. I ne bi me sprečili ni posao, ni porodica, ni država, niti bilo kakve obaveze, jer je u religiji - pogotovo hrišćanskoj - obaveza prema istini (ili Bogu) najveća. Sve ostalo je konformističko kukanje iz relativne udobnosti svog doma.

Ali ja nisam u dilemi.

Ugly MF

Ja sam zasad konforan u hrišćanstvu iz kuće, fala.
Konforno nisam u dilemi i objavljujem ljudima istinu da je Zemlja ravna, ko ne veruje, ne mora, njegova stvar.
A bre Dybuk, što eklektik?!?
Jasno je u šta verujem, i šta bi me razuverilo.Misliim, stvarno?Šetnja po mesecu, stvarno?!?

Meho Krljic

Ako ništa drugo, sa Hrvatima delimo mnoge iste stavove po pitanju ravnoće Zemlje, vakcina itd:
Budućnost pripada nama

Ugly MF

akhnaton

U je, zemlja je bre tepsija sa burekom. Dobro hajde to što svi sumnjaju u NASA, jer je moderno sumnjati u amerikance, ali oko čega lete Rusi? Oko tepsije sa gibanicom? Oko čega je orbitirao Gagarin 1961? Oko tepsije? Šta je sunce? Kugla ili disk? Ko se tu oko koga okreće? Diskovi oko zemlje koju je čikica sa bradom, ili nevidljivi a ispunjeni koji sedi na tronu u svom čadoru postavio u sred kosmosa koji nije ogroman, nego otprilike malecki, a sunce zalazi u Marinkovu baru, gde ode da popije koju čašu šerbeta, ili rakijice sve pazeći da ga nevidljivi a ispunjeni ne primeti, pa da mu opali dva ili tri šamara. A zvezde, šta su one? Kugle ili raketle koje je kako neki tamo pričaju postavio isti nevidljivi a ispunjeni da gađaju đavole. 
Gde to Hrišćanstvo uči da je zemlja tepsija? Ili Long plej ploča? Koja od denominacija to uči? Da nije možda tako napisano u Bibliji? U kom delu? Onom što su ga Hebreji skupljali vekovima i kodifikovali oko prvog veka pre naše ere, ili u onom drugom što se naziva novi zavet? Biblija kakva god da je, nije uputstvo za upotrebu, jednom rečju ona nije kuran pa da se uzima za izvor sveg znanja, iako je pisana mnogo razumljivije od malopre pomenutog.  Da je tako, danas ne bi smo imali ni kompjutere, ni mobilne telefone, ma ništa ne bi smo imali. Naravno sada će da graknu o slučaju Đordana Bruna, koji je jadnik završio na lomači jer je neko u tadašnjoj Crkvi pogrešno razumeo citat iz Biblije o tome da su temelji zemlje utvrđeni i da se ona nikada neće pomeriti. I neće, jer da bi se pomerila sa svoje orbite u sunčev sistem mora da uleti telo njene mase, pod takvim uglom da ga sunčeva gravitacija uhvati. Takav događaj možda jeste moguć, ali nije verovatan. Tako da, zemlja stoji večno, što je opet tačno mereno ljudskim merilima, jer kada sunce bude naraslo u crvenog giganta i proguta zemlju niko od nas neće postojati, pitanje je da li će čovečanstvo uopšte i postojati kada se to bude dogodilo.
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Ugly MF

džin tonik

Quote from: Meho Krljic on 10-04-2017, 16:02:13
Ako ništa drugo, sa Hrvatima delimo mnoge iste stavove po pitanju ravnoće Zemlje, vakcina itd:
Budućnost pripada nama

eeee! ne pretjerujemo! :lol:

lijepo da je i dezulovic konacno otkrio pernara i zivi zid ekipu. posebno sto su iz istog ideoloskog tabora.
no u hr se zna tko ih je birao, te uglavnom sluze za zabavu, bez uticaja.
nema tu stavova za genralizaciju.

dok bi ekipu na vlasti u srb, da se osvrnem na birsa, isti definirao ovako: misterija: tko bira ljude na vlasti? :lol:

Ugly MF

Bil Gejtsovi i Zukenbergovi šefovi, što pitaš? :)

Ugly MF

mac

Ovaj ko Alex Jones, rastura logiku na deliće samom svojom pojavom

mac

Igrao sam Dotu, pa nisam mogao detaljnije, ali evo sad objašnjenja. Da bi video 50% površine Zemlje morao bi da budeš beskonačno udaljen. Ako si bliže Zemlji od "beskonačno" onda ne vidiš 50% Zemlje nego manje jer je Zemlja zakrivljena. Vikipedija kaže da je ova slika napravljena sa daljine od 45000 km. Da bi video kako izgleda površina Zemlje sa te udaljenosti moraš ili da znaš kartografiju i matematiku, ili da veruješ nekom softveru. Ako istovremeno ni ne znaš ni ne veruješ onda imaš problem sa realnošću.

Evo kako Google Earth prikazuje Zemlju sa udaljenosti od približno 45000 km. Meni deluje prilično isto onome što vidimo na zvaničnoj fotografiji:

Ugly MF

Daj ,bre, Scordisk, napisi neki podrugljivi komentar, pomislice ova bulumenta astronomskih experta da pokusavas da promovises Ravnu Zemlju, a ondaaaaaaa.....

Dybuk

Dybuk

Ugly MF

Ja počeo da kad nekom ne verujem, da ga ignorišem.
Evo više nikad nijedne neću iskucati protiv NASA-e.
Nikad više nijedne neću ni protiv globusa.
Ni protiv pedera.
Ni lezbejki.
Ni Vučića.

mac

Ne veruješ globusu i pederima?

Ugly MF

Naravno da ne verujem u ikakve propagande o njima.
I samimtim ignoriram.

ridiculus

Pa da, pederi su na globusu, pa ih je lako ignorisati! :)

Ugly MF

Eto!
Dupli zgoditak!

Аксентије Новаковић

Ипак се НЕ окреће!  ;)
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

Ugly MF

Heeej!
T2!!!
Dobrodošao nazad!!!

Аксентије Новаковић

Агли, погледај ово.
Фон Браун оставио епитаф у аманет.

https://www.youtube.com/watch?v=hlbEIaBZ7TY
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

Ugly MF

Bravo za Orvela!
Al' ne vredi ...
... nema ko da čuje....
...(možda Scallop, u njega imam najviše nade)
mada je sve do njih sad.
Moje je bilo da im svima kažem istinu.

Nji'ovo je da proveravaju i saznaju za sebe.

Ugly MF

IJAAAAAAOOOOOO!
..,mene nešto mlogo zabole....

...u srcu i duši za one što se klanjaju Darvilu, Nasi, Sunčevom sistemu, Vavilonskim religijama itd.... :D

..read and weep, pussies!

http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=263321

http://www.businessinsider.com/jupiter-does-not-orbit-the-sun-2016-7

Meho Krljic

Ali jesi li ti pročitao šta zapravo tu piše? Mislim, ako pogledaš tekst na Biznis Insajderu (čitao sam ga juče, recimo), u njemu se sasvim jasno kaže da se sve te rotacije uvek odvijaju oko zajedničkog središta, dakle kod SVIH planeta je isti slučaj: Sunce i planeta se rotiraju zajednički oko središta rotacije koje određuju njihova uzajamna gravitaciona privlačenja, samo što su druge planete male pa je to zajedničko središte negde u okviru poluprečnika Sunca a kod Jupitera, pošto je tako ogroman, ono je nešto izvan poluprečnika Sunca. To je nešto što smo učili negde u šestom razredu samo se zaboravi jer se generalno, jednostavnosti radi uvek aproksimativno kaže da se planete vrte oko Sunca.

Ugly MF

Meho, sine, da te tata nauči: planete ne postoje, to je izmišljotina.
Batali sva ta naricanja, ok?

Meho Krljic

:lol: :lol: :lol:  Tata, tata... Videćemo da li planete postoje kad Elon Mask lansira svoju raketu na Mars pa udari u plafon  :|