• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

FLAT EARTH!

Started by Ugly MF, 27-11-2016, 20:34:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ugly MF

Znas ti kolko je potrebno da se ja osetim 'povredjenih osecanja' ili ukazem na 'netoleranciju' ili 'politicku nekorektnost' ... :P
Misliiiiim ,znas sta je potrebno za takvo nesto,
ALI jedno je sigurno, od mene niko nikada nece cuti uvredu sto je obmanut da veruje u globus.
Ni najmanju. Ne ide ,bre, nekako da sad ceo obmanuti svet vredjas, malko bezveze, jelte?

Tako da nemas potrebe da se izvinjavas, mene cak raduje netolerancija i nekorektnost kod takvih!
Pa to je plus za njih, ima varnicenja, bice vatre, ihaaaa...
A nisam upucen u politicki sok, sta je to?
Nesto povuceno sa drugih topika, ne znam...?

mac

Koalicija DJB+Dveri nije prešla cenzus, pa mi pao demokratski mrak na oči..

Ugly MF

ufff, jaka stvar, nemoj da se sekiras, ne bi ni ja sve i da sam njihov fan,
ali ne moze se nijednom narodu pomoci kroz odabranu vlast, to ide kontra putem...
...ali i to da znas, ne bi se sekirao...

Krsta Klatić Klaja

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Meho Krljic

Ugly MF

Ja nisam nijednom hteo da ismevam ovog simpaticnog ,zabavnog crnju, ali kad se vec Meho nudi... ;)

I bajdvej, ni planete ne postoje, al' ajd....

Ugly MF

Ugly MF

tomat

nije se baš visoko popeo, mislim sigurno ne dovoljno da bi dokazao da li je zemlja ravna. dobro, više sreće drugi put.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Ugly MF

tomat

Interesantno kako fleterteri smatraju sferičnu zemlju neverovatnom, a onda ponude pakmen teoriju kako bi objasnili zašto je moguće stalno kretanje na istok ili zapad, ili tvrde da Australija ne postoji

http://www.iflscience.com/editors-blog/flatearthers-came-from-all-around-the-globe-to-attend-a-conference-their-latest-theory-is-freaking-incredible/
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

tomat

Srećno potpuno pomračenje meseca svim fleterterima :lol:

mac

Ravnozemljaši kažu da je objašnjenje to što je Sunce toliko blizu da zraci koji padaju na Zemlju nisu paralelni. Ali logika im važi samo za severnu poluloptu, a pada spektakularno u vodu ako gledamo i južnu.

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Meho Krljic on 16-08-2018, 11:26:09
Carl Sagan Explains How the Ancient Greeks, Using Reason and Math, Figured Out the Earth Isn't Flat, Over 2,000 Years Ago

U prvoj epizodi serije Kosmos.

treba dodati da su to pokazali, ali da su smatrali da će na okrugloj Zemlji ljudi da polude. I bili su u pravu!

tomat

Otkud polulopte na ravnoj zemlji?

Ugly MF

Meho Krljic

Objašnjava njihovo teoretisanje?

Ugly MF

Objašnjenje kad je posle sve jasno. Ništa u tim emisijama nije objašnjeno nego teoretisano.
Naravno niko nikome ne brani da teorije prihvate kao svoje religije.

mac

Naučna "religija" je različita od svih drugih religija po tome što se u nauci promeni dogma, ako otkrićima postane jasno da dogma mora da se menja. Menjanje dogme nisam video ni u jednoj religiji, a u nauci je vrlo često. To je toliko suštinska razlika da nauka zapravo i nije religija. Kakva je to dogma koja može da se menja?

Ugly MF

Zapitaj se to sledeći put kad se ufatiš naučnih činjenica...

Krsta Klatić Klaja

mac

Mudrac će nekad i promeniti mišljenje (dogmu), a budala nikad.

Ugly MF

Mišljenje, a ne dogmu.... Pošto ja imam jedan od najliberalnijih umova ovde, vrlo često menjam mišljenja o dogmama.

Krsta Klatić Klaja

Kako neko može da bude mudar ako stalno mijenja mišljenje? 8-)

Ugly MF

Menjam nabolje, apgrejdujem :)
ferštenzi, manje frojnd PeterKjuuler?

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Ugly MF on 16-08-2018, 20:51:20
Menjam nabolje, apgrejdujem :)
ferštenzi, manje frojnd PeterKjuuler?

Naravno, ti unapređuješ postojeće mišljenje, ali mac priča o totalnom napuštanju nekog mišljenja i okretanja sasvim drugačijem mišljenju. To je nemudro!

Kako da neko bude mudrac ako toliko pogriješi da svoje prethodno mišljenje smatra toliko lošim da mora da ga napusti. Onda nikad i nije bio mudar.

Zato mi ne napuštamo flat earth!

mac

To ja nikad nisam rekao, i hajde sad mi navedi gde sam ja to rekao.

Uzgred, "dogma" u nauci nije neko pojedinačno saznanje. Dogma u nauci bi mogao biti recimo stav da otkriće mora biti potvrđeno merenjem. Okrugla Zemlja je recimo potvrđena merenjem, naime videli smo je iz svemira, i videli da je okrugla. Standardni model elementarnih čestica je potvrđen nebrojeno puta raznim eksperimentima, da se više ne dovodi u pitanje. Može da se unapredi novim saznanjima, ali dok ne saznamo nešto nečuveno novo i u suprotnosti sa standardnim modelom onda će nam taj standardni model ostati upravo to, standard.

Ugly MF

Ti lično si video iz svemira loptu?
.. Ahaaaaaaa...

Krsta Klatić Klaja

Quote from: mac on 16-08-2018, 22:35:55
To ja nikad nisam rekao, i hajde sad mi navedi gde sam ja to rekao.

Uzgred, "dogma" u nauci nije neko pojedinačno saznanje. Dogma u nauci bi mogao biti recimo stav da otkriće mora biti potvrđeno merenjem. Okrugla Zemlja je recimo potvrđena merenjem, naime videli smo je iz svemira, i videli da je okrugla. Standardni model elementarnih čestica je potvrđen nebrojeno puta raznim eksperimentima, da se više ne dovodi u pitanje. Može da se unapredi novim saznanjima, ali dok ne saznamo nešto nečuveno novo i u suprotnosti sa standardnim modelom onda će nam taj standardni model ostati upravo to, standard.

Kako nisi, pa upravo to sad govoriš.

Kako mudrost može da se prevrednuje mjerenjem i eksperitmentima i nekim nečuveno novim znanjem? Kakvo je to šuntavo razmišljanje. Mudraca ništa ne može iznenaditi!

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Ugly MF on 16-08-2018, 22:45:44
Ti lično si video iz svemira loptu?
.. Ahaaaaaaa...

a tek to ej bre... tolke milijarde ne znaju ni kojeg im je oblika dupe, al vjeruju tamo nekima da su videli loptu u svemiru. Svašta.

scallop

Ko je video svoje dupe pouzdano zna da ga ima. Ogledalo se ne računa zbog fotošopa.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

mac

Ako shvatiš da si pogrešio, pa promeniš mišljenje onda si time postao mudriji nego što si bio. Niko nije rođen mudar, nego se to postaje. Svakoga dana u svakom pogledu postaješ sve više mudriji. Ako je put do veće mudrosti preko grešaka onda neka bude. Uvek je bolje učiti na tuđim greškama, a ne na svojim, ali dobro je dokle god se uči.

Krsta Klatić Klaja

besmisleno

dakle, već znamo da su stari Grci izračunali da je Zemlja okrugla. Uprkos tome, punih dvije hiljade godina oslanjali smo se na tvrdnju da je Zemlja ravna. Dakle, neki mudri ljudi su zaključili da je okrugla Zemlja destruktivna i protivna mudrosti.

Stari Grci su prije vjerovali mudrosti nego eksperimentu i mjerenju. Prije su vjerovali u slobodu i pravdu nego u digitron.

Mac sada pokušava da dokaže da je kompjuter mudar. To je nemoguće. Stari Grci, koji su se držali toga da je Zemlja ravna - jesu mudri.

mac

Ne znam otkud ti ta hrabra tvrdnja da su Grci verovali da je Zemlja ravna. Na osnovu čega to tvrdiš?

scallop

Pitali u Delfima i proročica im rekla. I Ikar se strmeknuo kad mu se otopio vosak. Zevs na Olimpu imao odlučno mišljenje da nema ništa iznad njega.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Krsta Klatić Klaja

Quote from: mac on 17-08-2018, 00:40:57
Ne znam otkud ti ta hrabra tvrdnja da su Grci verovali da je Zemlja ravna. Na osnovu čega to tvrdiš?

Na osnovu čega tvrdiš suprotno?

Npr, dokaz da Platon tvrdi da je Zemlja okrugla nije dokaz da su Grci u to vjerovali ili da su je smatrali okruglom

to je samo dokaz da je Platon to tvrdio

e sad, odakle meni da je popularno mišljenje Grka bilo da je Zemlja ravna, ko će ga znati sada...

već sam pričo da ni Galilej nije imao dokaze da je okrugla

Аксентије Новаковић

Платон је тврдио и да постоји Атлантида, али Мац не верује у постојање Атлантиде.
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

mac

Ja nemam tvrdnju o svim Grcima, nego je ti imaš. Ono što ja znam je da su neki Grci verovali jedno, a neki drugo, ali što je Stari Grk skorašnjiji to je veća šansa da je verovao u okruglu Zemlju. Uključujući i Platona, zastupnika "slobodne misli".

Krsta Klatić Klaja

Quote from: mac on 17-08-2018, 02:45:42
Ja nemam tvrdnju o svim Grcima, nego je ti imaš. Ono što ja znam je da su neki Grci verovali jedno, a neki drugo, ali što je Stari Grk skorašnjiji to je veća šansa da je verovao u okruglu Zemlju.

nemaš tvrdnju o svim Grcima ali imaš tvrdnju da je većina "skorašnjijih" u to vjerovala? Velika razlika!

scallop

Скорашњији Грци верују, а будућији ко зна. С тим Грцима никад ниси начисто. Не можеш им веровати ни да су Грци.

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Ugly MF

Kad te pitaju gde živiš, a ti na ovim pantalonama tačno nađeš lokaciju i ubodeš....

Krsta Klatić Klaja

kanadska neoliberalna propaganda!

ridiculus

Ali ovo je okruglo, a ne ravno...
Dok ima smrti, ima i nade.

Truba

jucer slusam djecu u tramvaju
profa im pricala da je zemlja oblika kruske
wtf jel to novi trend ili sam nešto profulao
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Petronije

Zavisi gde je gledao.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Krsta Klatić Klaja

treba bit fokusiran pa vidjeti samo ravnice

podli marketing

mac

Quote from: Black swan on 01-12-2018, 21:56:56
profa im pricala da je zemlja oblika kruske

To sa kruškolikom Zemljom je polu-šala koju je popularisao Nil deGras Tajson. I zapravo se ne odnosi na evropsku, nego na azijsku krušku. Zemlja nije savršena sfera, ali se od savršene jedva može razlikovati golim očima. Da si guglao "pear shaped earth" pronašao bi dolenavedeni link koji objašnjava dovoljno detalja u vezi sa oblikom Zemlje. Uoči sliku azijske kruške na četvrtoj petini stranice.

https://www.quora.com/If-Earth-is-pear-shaped-why-do-all-of-NASAs-photos-of-Earth-show-a-perfect-sphere