• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Topic Off Topic

Started by Krsta Klatić Klaja, 06-12-2016, 20:31:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Krsta Klatić Klaja

DIN A0 (841 mm wide × 1189 mm high) in portrait layout

Pitanje za onog ko zna šta piše gore: u kom programu će pravim ovo?

To jest, mogu li to ja da napravim ili da idem kod fotografa?

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

lilit

power point, adobe illustrator ili adobe photoshop.

ah, ništa talk, poster se pravi? razočarana sam. :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Krsta Klatić Klaja

lilit

prva rečenica sadrži software koji možeš da koristiš. druga rečenica je šala pošto su te mere uobičajena veličina za poster na kongresima.

Krsta Klatić Klaja

Mislio sam na drugu rečenicu, to jest drugi red, jer sam pomislio da mi poručuješ da oće da me sprtljaju samo u poster session a ne i na panel

lilit

ne znam za panel, kod mene obično imaš dve opcije: prezentuješ poster ili imaš talk. što više matorim, posteri su mi sve miliji. :lol:

Krsta Klatić Klaja

Pa ajd molim te mi dešifruj ovo

... Since we would love to provide a diverse and interesting conference with many interesting talks we would like you to add your talk to our Poster Session.

We are convinced that your talk fits brilliant into a poster session and that you will also gain from direct, more private, discussions with other researchers – as I have experienced myself, too!

Naravno, ovo je stiglo kao neki update deset dana nakon što sam prihvaćen

A šta mi spremaju dušmani to ne kontam.

lilit

klasičan poster sešn.
spremi poster, isprintaj ga, ponesi sa sobom, tamo ga zakači gde je predviđeno, a onda ćeš da stojiš pored njega i da svakome ko dođe do tebe ispričaš šta si radio.

(moram da dodam da je "fits brilliant" izraz hit. :lol:)

Krsta Klatić Klaja

Jesu oni ludi haha

Ček, pa vrijedi li mi to isto kao regularno učešće, bem li ga?

Neću da idem džaba.

lilit

kakvo sad regularno učešće?
kad ideš na regularan kongres, pošalješ abstract i onda ti jave da li imaš oral prezentaciju (talk) ili poster prezentaciju (napraviš poster i stojiš pored njega tokom poster sessiona). možeš da odeš na konferenciju i bez rada (abstracta), naravno, i to mi je najdraže  nas-rofl , al nije uobičajeno.

na kongrese idem da vidim šta se uradilo u oblasti i da se ispričam s ljudima koji rade slične stvari kao i ja. uglavnom biram one usko-specijalizovane, recimo u oblasti imam jedno 200-300 ljudi max.
šta ti znači neću da idem džaba?

Krsta Klatić Klaja

Pa da idem jer mi se računa u proklete bodove za evaluaciju naučno-istraživačke djelatnosti. Nači neka balkanska posla u vezi postizanja norme u vezi broja objavljenih ili prezentovanih radova.

To pretpostavljam tomat zna.

Naravno da bih išao na neku drugu i bolju konferenciju bez apstrakta ako bih htio nešto da naučim. A stajaću ko fikus ako je isti đavo poster ili panel.

lilit

tomate, javljaj se.
te vaše društvene "nauke" su ipak posebne (ubiće me jevrta ako ovo pročita). :lol:

tomat

ja nisam učestvovao ni na jednoj konferenciji gde je bila poster sekcija, no klasična prezentacija i diskusija svakog rada, al znam ljude koji su učestvovali, i to je otprilike ovo što lilit kaže, odprintaš poster gde su neke osnovne informacije o radu, pa stojiš za slučaj da se neko zainteresuje i hoće nešto više da čuje. na primer, skoro su kolege išle na neku konferenciju iz finansija na Havajima, prijavljeno nekoliko radova sa faksa, a jedan je išao na poster sekciju, i rekli su im da nije dovoljno dobar da ide na "regularnu" sekciju.

što se računanja bodova tiče, mislim da je tu stvar u tome da li će ti rad objaviti u zborniku, i kako. ako ga objave u celini, odnosno kao saopštenje, onda se računa kao M33 (ako je međunarodna konferencija u pitanju), što nosi 1 bod, ili M63 (domaći skup) što nosi 0.5 ili 1 bod (ne znam gde spadaš, u društvene ili humanističke nauke). ako se štampa u izvodu (samo apstrakt), onda je to M34, što nosi 0.5 bodova, ili M64, što nosi 0.2 ili 0.5.

e sad, ovako brzinski sam pretražio, i video da se na nekim mestima posteri po automatizmu stavljaju u istu kategoriju kao i apstrakti, odnosno kao saopštenje štampano u izvodu, pa to treba proveriti.

edit: a ovo što Bata spominje u vezi sa objavljenim i prezentiranim radovima, česta je praksa da se u zborniku objavljuju samo prezentirani radovi, pošto se dešavalo da na skupu ima 100 radova, a dođe 20 ljudi da prezentira, pa bude jadno, a autori računaju sakupio sam neke bodove što još da se cimam i spremam prezentaciju. za tehničko-tehnološke i biotehničke nauke su konferencije od gotovo nikakvog značaja za napredovanje (kriterijum je broj radova u M21, M22 i M23, plus još po nešto, ali ne može brdo konferencija da ti kompenzuje to što nemaš dva rada objavljena od prethodnog izbora), važne su kod učešće u projektima, a u DHN čini mi se moraš da skupiš određeni broj bodova da bi napredovao, pa se sve računa, ali ima i tu nekih uslova odnosno neki minimum bodova koje moraš da ostvariš u određenim kategorijama.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

lilit

a za to bodovanje bata pita! sve sam zaboravila, ovde kod mene se bilo kakva saopštenja na konferencijama nikako ne računaju. bodovi se dobijaju samo za radove u časopisima.

ali da,  u svakom slučaju šalješ apstrakt, pa je svejedno da li dobiješ talk ili poster. apstrakt na međunarodnom kongresu (za prirodne nauke u srbiji) se računa 0.5. što je negde skandalozno, al o tome nekom drugom prilikom. :)

tomat

Quote from: lilit on 25-01-2018, 00:22:38
a za to bodovanje bata pita!

možda, ako pita za nešto drugo onda sam se džabe raspisao :lol:
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

tomat

ali da,  u svakom slučaju šalješ apstrakt, pa je svejedno da li dobiješ talk ili poster. apstrakt na međunarodnom kongresu (za prirodne nauke u srbiji) se računa 0.5. što je negde skandalozno, al o tome nekom drugom prilikom. :)

za TTN i biotehničke nauke se računa 0.2 ako je samo apstrakt :lol:

Krsta Klatić Klaja

Al u pravilniku piše međunarodni skup, koji može biti i u novom sadu.

Ispade da sam bolje prošo tako, jer je novosadski štampao zbornik m14, ovi stranci ništa ne spominju što se štampanja tiče, bar za sada.

I još mi zabibere da nije dovoljno dobar rad, hm...

Će razmislim...

Krsta Klatić Klaja

Realno, onda treba pisati samo za časopise, ne mrdam niđe a bolje prolazim, koja glupos...

lilit

Quote from: tomat on 25-01-2018, 00:24:53
a za to bodovanje bata pita!

možda, ako pita za nešto drugo onda sam se džabe raspisao :lol:

uskoro ćemo da vidimo. :lol:

što se tiče apstrakata, meni stvarno blasfemija da mogu da se koriste za izbore u zvanje, al bojim se da tu promena biti neće.
ovde je kriterijum vrlo jednostavan. prvih 20% su top journals (i za njih dobiješ 2 poena) a od 20-60% su standard journals (1 poen). za habilitaciju ti je recimo potrebno 9 poena (kao prvi autor) i 14 ukupno. ništa od poena ne dobijaš za časopise od 60-100% (na listi), niti za apstrakte (nula! :lol:)

scallop

Tako mi vas je žao.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

tomat

informatičarima su konferencije dosta značajne (iako se bedno boduju), zbog razmene ideja, diskusija i štatijaznam, plus što proces objavljivanja rada može da traje i godinama, pa su na konferencijama svežiji rezultati.

lilit

ma konferencije su bitna stvar iz milion razloga: u toku si, vidiš šta ljudi rade, kuda oblast ide, praviš nove kolaboracije i potencijalne projekte. problem je kad ih ljudi posmatraju kao turizam, al svakom svoje.

Krsta Klatić Klaja

Pa da, al ovo i nije neka konferencija, čak sam rad da odustanem i lijepo za iste pare odem na bitniju konferenciju kao posmatrač.

Ja ih krstim a oni prde s posterom!

tomat

Quote from: lilit on 25-01-2018, 00:43:22
problem je kad ih ljudi posmatraju kao turizam

a zar postoji drugi način posmatranja? :lol:

pa kad bi videla Gigerov muzej :lol:

lilit

ma to u slobodno vreme, generalno sedim po ceo dan, posebno kad je broj učesnika mali, svašta može da se čuje. najgori sam štreber.  :lol:

btw, na "giger konferenciji" sam imala dva heavy talka + kongresnu večeru u olimpijskom muzeju (najbitnija stvar za projekte) + gigera u vreme kad nije bilo prezentacija + vreme napolju kao u kasno proleće. ne kukam!  nas-rofl

Krsta Klatić Klaja

Ni mom profanu nije jasno šta ovi oće s tim posterom haha

lilit

ali kako šta hoće? poster prezentacija je većinska vrsta kongresne prezentacije, osim ako nemate nešto epohalno u tom apstraktu. :lol:

Krsta Klatić Klaja

Pa da, na prirodnim naukama. Kako teorijski rad staviti na poster, ću da stavim slike malih boginja i mikelanđelovo Stvaranje Adama :)

lilit

naravno da je moguće napraviti poster za humanities and social sciences, use your imagination. :lol:
seriously,  nema tu prevelikih razlika i "može za prirodne, ne može za ove" pristupa.
imaš poster iza sebe, to ti je isto kao da imaš power point prezentaciju, samo u intimnijem okruženju (za one koji dođu do tebe).
dešava se i da imaš "guided poster session", ljudi obično imaju 5 minuta da ga prezentuju. dešava se i da poster stave na bim, pa ga predstavljaš celom auditorijumu.
znači, postoje varijante i varijante kako nešto može da se prezentuje. ajmo malo kreativnosti da vidimo. :)

https://www.uhd.edu/academics/sciences/scholars/Documents/workshop-poster.pdf

https://libguides.rutgers.edu/c.php?g=571816

Krsta Klatić Klaja

Krsta Klatić Klaja

Još jedno pitanje

"The conference will lead to a high ranked peer-reviewed publication."

Ako sam među posterašima, odnosi li se ovo na mene?

lilit

iskreno, meni ovo zvuči ko gazda jezda i dafina.

mislim "will lead", šta to znači i ko može da ti garantuje?

treba da ih pitaš: 1) koji časopis?, 2) šta znači "will lead"? (odnosno, da li to znači da će neki ljudi biti pozvani da napišu full rad i koliko je ozbiljan taj peer-review).

Krsta Klatić Klaja

Ovi tvoji germani stvarno nisu nizašta! :D

Krsta Klatić Klaja

tomat

koliko mesta za noge u avionu, bokte!

Krsta Klatić Klaja

http://www.index.hr/forum/15/humor/tema/1612/deset-crnogorskih-zapovijedi.aspx

eto, Crnogorci ispadoše tolko lijeni da im je i 10 zapovijesti neko drugi napisao!

Krsta Klatić Klaja

mac

Zvuk zavisi od kvaliteta slušalica i podešavanja u operativnom sistemu. Ja ne čujem ni jedno ni drugo, nego nešto za šta nema slova u našem jeziku. Nešto kao #$%&, gde je # blisko slovima J i I, $ blisko slovima A i E, % blisko slovima U M i N, a & je blisko slovima I i E. E sad, među svim tim kombinacijama ima i JANI (kao i JAMI), ali definitivno nema LAUREL.

Dybuk

Wtf??

"Laurel", bez ikakve sumnje.

mac

A da ne čuješ možda LAUI?

Mica Milovanovic

I ja isto... samo čujem prilično jasno LORL

Moj slušni aparat ne može da čuje nikakvo JAMI. Ni blizu
Mica

Dybuk

mac

Ma jok, baš laurel

nije mi jasno kako neki ljudi čuju "yanny", dve reči zvuče totalno drugačije???

mac

https://www.youtube.com/watch?v=yDiXQl7grPQ

Uništila si sluh u kafićima i na koncertima.

Dybuk

nas-rofl

možno, možno, ali i dalje sam sluhista ;)

na kraju videa zaključuje da je "laurel" tačan odgovor. Hvala za video, mac.

Krsta Klatić Klaja

i dalje neveruem da neko čuje jani

дејан

Quote from: mac on 17-05-2018, 15:54:25
Zvuk zavisi od kvaliteta slušalica i podešavanja u operativnom sistemu. Ja ne čujem ni jedno ni drugo, nego nešto za šta nema slova u našem jeziku. Nešto kao #$%&, gde je # blisko slovima J i I, $ blisko slovima A i E, % blisko slovima U M i N, a & je blisko slovima I i E. E sad, među svim tim kombinacijama ima i JANI (kao i JAMI), ali definitivno nema LAUREL.
таконекако, није јени (јани, јами), него јеаи (отприлике) и то су чули сви у фирми (слушали смо са истог звучника) но кад промене 'пич' у видеу, јасно чујемо лорел...на овом линку су поређани - прва два чујем као јеаи остале као лорел...
...barcode never lies
FLA

mac

Ni na jednom od pet ponuđenih linkova ja ne čujem LORL.

mac

A sad mi se i zvuk nekako utišao, da slabo šta razaznajem na jutjubu čak i na najglasnijem podešavanju. Do juče sam slušao muziku na 10% volumea.

Father Jape

Ja uvek čujem Laurel.

Evo jedne od detaljnih analiza sa linkovima ka drugima:

https://t.co/SahVs6ft7S
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.