• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Topic Off Topic

Started by Krsta Klatić Klaja, 06-12-2016, 20:31:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tomat

ja investirao ove godine u unterciger, ali pasivan, jok aktivan :lol: ariljski pamuk. apstinirao sam od dugih gaća desetak godina, možda i više. i sad mi se čini da je neki put i na zimoći bolje bez njih, odnosno da slabo rade. verovatno je ovaj aktivan bolji, pošto nije pamučan.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Dybuk

Da, sto si duze napolju sve je hladnije. Ja sam se bas smrzla oko Nove, i to na "bednih" minus 4, ili 5. Ako meteo nije lagao :lol: Bez obzira koliko sam dobro obucena, organizam se ohladi i kuku lele.
Mada, u isto vreme videh neke zene u papucama/sandalama bosih nogu, tako da ne znam, mozda sam ja preosetljiva :P

Krsta Klatić Klaja

Čeličite se!

Rakija >>> ti cigeri!

Realno, nema te odjeće koja će ti pomoći ako samo stojiš napolju. Dok se krećeš je ok.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

tomat

Meni su prethodnih zima dokolenice dosta dobro radile posao, ali sad ne nalazim adekvatne.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Petronije

Kažem ti, pešačim kilometar od kapije do radnog mesta, ka Dunavu. Negde na pola puta se menja klima, uvek duva vetar, kosti mrznu. Dok dođem do radionice, ako nemam šal, rukavice, kapu, adekvatnu obuću i duge gaće, posle 3 dana bolovanje. Na kapiji duvka, ako piješ rakiju, ćao zdravo, onda sediš kući svakako. Ne smeta mi zima uopšte, osim što ne mogu da pecam, ali oblačenje zavisi isključivo od uslova u kojima boraviš.

Petronije

Quote from: tomat on 24-01-2017, 18:46:32
Meni su prethodnih zima dokolenice dosta dobro radile posao, ali sad ne nalazim adekvatne.
Ne znam šta su ti dokolenice, ali imam 3 para vunenih čarapa. Jedne na poslu, jedne za pecanje i klanje svinja, i jedne u šteku. Na reci ih ne nosim samo kad je pakao, inače proleće, jesen, pa čak i rano leto, ako nisu na nogama onda su u torbi.

Meho Krljic

Quote from: Pizzobatto on 24-01-2017, 18:36:41

Rakija >>> ti cigeri!

Kakva crna rakija, alkohol je najgori način za "grejanje" kad je hladno. Jes da se ovo zna al da ipak ponovimo, možda ovo čita neko dete:

Kada je hladno, naš organizam krv povlači iz perifernog krvotoka i koncentriše je oko vitalnih organa da bi njima obezbedio dovoljno kiseonika koji će ih održavati toplim. Zato nam se prsti, uši, nos itd. prvi mrznu, pa za njima šake, stopala itd. Kad piješ alkohol, on širi periferne krvne sudove pa su nam šake, stopala, lice itd. topliji i mi mislimo da nam je "objektivno" toplije ali cena je, naravno da su vitalni organi manje zagrejani. Plus, razume se, taj lažni osećaj topline u kombinaciji sa malo oslabljenim kapacitetom za racionalno odlučivanje kome kumuje blago (ili manje blago) pijanstvo znači da ljudi često naprave pogrešne odluke i izlože sebe zimi koju objektivno ne mogu da izdrže i onda fatalno završe.

Krsta Klatić Klaja

Dr Krljić opet baca neke teorije!

Nači i rakija mu djeluje ko globalno zagrijavanje, koje ugrožava vitalnost klime. Obrni, okreni, njemu sve isto!

Naravno da pored rakije uz opremu idu šubara, vunene čarape do koljena i ovčiji gunj!

S druge strane, dr Bata preporučuje 0,2dl po km pješačenja.

Petronije

Mehina teorija verovatno ima smisla ako si planinar zaglavljen u snežnoj mećavi na vrhu K2. U Srbiji, ako nešto šljakaš na zimi, ili se duže zadržavaš napolju, kuvana rakija il' vino, nema ništa bolje.

Agota

Quote from: Meho Krljic on 24-01-2017, 19:21:20
Kakva crna rakija, alkohol je najgori način za "grejanje" kad je hladno.

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Krsta Klatić Klaja

Agota

Quote from: Petronije on 24-01-2017, 20:06:57
Mehina teorija verovatno ima smisla ako si planinar zaglavljen u snežnoj mećavi na vrhu K2. U Srbiji, ako nešto šljakaš na zimi, ili se duže zadržavaš napolju, kuvana rakija il' vino, nema ništa bolje.

naravno! kuvano vino + obavezno u casu turiti 2-3 karanfilca i tuncicu cimeta.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Agota

Dybuk, samo da cepa  courvoisier u kombu sa crnom cokoladom i nema glava da je boli :)

Petronije

Eto, i Agota zna. [emoji106]

Agota

Quote from: Petronije on 24-01-2017, 20:41:17
Eto, i Agota zna.

sve znam i to je najgore  :)

...ali za ove svinje ...ti nisi normalan :D

Dybuk

Quote from: Agota on 24-01-2017, 20:41:16
Dybuk, samo da cepa  courvoisier u kombu sa crnom cokoladom i nema glava da je boli :)

Dje, znas li ti koliko to kosta :lol: plus, crnu cokoladu ne volim.

Ali moze kuvano vino, ili nekuvano :lol:

Agota

dobar konjak nema cenu... :lol: 

Agota

nedavno sam u radissonu probala rose vino barbara 600 din, deru. dok je boca u idei 700. ko voli rose obavezno da proba,

Petronije

Quote from: Agota on 24-01-2017, 20:43:43

...ali za ove svinje ...ti nisi normalan :D

Ne znam da li je ovo kompliment, ali kod mene u kraju je normalno da se napolju po zimi kad se nešto radi, nose vunene čarape. U to spada i svinjokolj. [emoji4]

Agota

kako nije kompliment?! čoveče, ti koljes!!!!!!!!!!!!!!!!!!! xcheers

ja sam neke ribe zaklala i to je to...ćale nije imao želudac. jbg, kad sa 16 na praksi radiš  obradu rane pod gangrenom  za ocenu ...sve ti kasnije u životu, pesma.

Petronije

Pa... nisam ja baš onaj što zabada nož. Ima tu lica koja su iskusnija i obučenija od mene. Kad kažem "koljem", onda mislim : šurim, sečem meso, mast, meljem, punim kobasice, itd...

Ribu koljem od malena, to me je ćale prvo naučio da ne bi on morao da se bakće...

Agota

nemam pojma ...kad bi mi bila ugrožena egzistencija imala bih petlje da zakoljem. nisam gadljiva na krv,ni svoju, ni tuđu, ali miris , odnosno smrad  me obori.

Dybuk

Da, kapiram da bih morala da budem u srvajvl moudu da bih tako nesto i pokusala. Zombi apokalipsa, tako nesto :mrgreen:

Agota

tomat

Quote from: Agota on 24-01-2017, 21:26:57
nedavno sam u radissonu probala rose vino barbara 600 din, deru. dok je boca u idei 700. ko voli rose obavezno da proba,

može da se nađe i za manje para po nekim vinarijama. dobro je.

Agota

Quote from: tomat on 25-01-2017, 00:21:22
Quote from: Agota on 24-01-2017, 21:26:57

može da se nađe i za manje para po nekim vinarijama. dobro je.

Eto vidis! U Maloj Gostionici vino 90 dindzi. Nemam pojma sta sam pila, ali mnogo mi bilo lepo. :lol:

tomat

Krsta Klatić Klaja

Ovi napredni ne znaju đe udaraju! Sakad ispane Andrej Vučić vlasnik.

Krsta Klatić Klaja

Ugly MF

Scolionophobia.....znaaaači toooooo sam ja imo' uškoli......aaaaaaahaaaaaa....

ridiculus

Quote from: Pizzobatto on 06-12-2016, 20:31:01
Realno, nedostaje jedna ultimate offtopic tema, o svemu i svačemu, šagod vam padne na pamet

Feel free da žestoko lupate

Po čemu se onda ovaj topik razlikuje od drugih?!!!
Dok ima smrti, ima i nade.

Krsta Klatić Klaja

Ridikuli, poremetio si od sertifikata!

Krsta Klatić Klaja

tomat

albance i crnogorce ne možeš da iznerviraš jednom rečenicom.

Dybuk

Nema ni Finske, Belgije.

Povela se rasprava povodom ove mape na jednoj fb stranici, Poljaci su smrtno uvredjeni. Bugari i Srbi raspravljaju oko cirilice i tako. :)

ridiculus

Neke od tih rečenica mogu da se stave u "kako ispasti kreten u učenom društvu samo jednom rečenicom".

Osim toga, znam Francuze koji bi umrli od smeha da im kažeš to šta piše...
Dok ima smrti, ima i nade.

Dybuk

Ili kako ispasti Amerikanac u drustvu samo jednom recenicom 8-)

da, i ovo za Englesku je meh, ne samo meni nego izgleda i Englezima koji su komentarisali mapu. :)

Krsta Klatić Klaja

Kad već spomenuh statistiku, eo Srbije, pa ko se bude zanimao nek javi jel iskopao nešto interesantno

http://webrzs.stat.gov.rs/WebSite/repository/documents/00/02/29/16/CEO_StatistickiGodisnjakRS_2016.pdf

Krsta Klatić Klaja

Pošto je izgleda sve mrzilo, eo podatka

Proizvedeno 5444 hektolitra piva. Koliko bi to onda bilo na onoj mapi?

Btw, pogledajte rast industrijske proizvodnje, ako je tačno impresivno je.

Dybuk

Vec 2 godine na Sagiti! (dobro, za koji dan, al danas sam se setila) xdrinka

http://youtu.be/dMbINJ4gZQg

Krsta Klatić Klaja

Ko preživi Sagitu ni Vučić mu teško ne pada!

Krsta Klatić Klaja

Označi forum skoro pročitanim...

Scordisk

E, upravo sam, nešto istražujući za ove moje posrane pričice, došao do saznanja koje me je godinama mučilo, i sada sam oduševljen, a u kafani nisam naišao na adekvatan odziv, pa ću ovde podeliti, možda to neku bude umeo da ceni:

Dakle, ima jedno pet godina, bio sam u Krakovu, i naišao sam na kafanu koja se zove Banjaluki. Smešno mi je bilo, jer podseća na glavni grad Republike Srpske, a kako su mi lokalci objasnili, u poljskom slengu banjaluki znači kada neko mnogo kenja, laže, preuveličava, ali poreklo izraza nisam uspeo da saznam.

I sad, čitam ja nešto o austrougarskoj okupaciji Bosne, i saznam fenomenlanu stvar: u devetnaestom veku je KuK monarhija zaključila, nakon okupacije Bosne i Hercegovine, da u zemlji ne postoji dovoljan broj obrazovanih činovnika, pa su nastojali da dosele austrougarske podanike u Bosnu, da stvar malo mrdnu, a budući da je tada bila već frka nakon Nevesinjske puške, plan je bio da dodseljeno stanovništvo bude slovenskog porekla, radi lakše asimiliacije.

I, tu na scenu dolaze poljaci iz Galicije, konkretno, iz okoline Krakova, a što beše prilično siromašan kraj za ono vreme: obećali su im svašta, rekli su im da je na novim teritorijama banja, samo treba da se dosele. A kako su ovi bili već umoreni glađu, lako su im poverovali, i poljska kolonija je osnovana u Banjaluci, s tim što su ubrzo Poljaci shvatili da je oko njih samo kamenjar i šuma, i nisu bili zadovoljni. Obećano im je med i mleko, a ono, dobili su klasičnu Bosnu, zimu, čumu i nerodicu, i otud u poljskom jeziku izraz banjaluki za svakoga ko mnogo sere i priča nerealne priče.

Ono što je još zanimljivije, jeste da je ta poljska kolonija ostala u Bosni do Prvog svetskog, nakon čega su se vratili u novoosnovanu domovinu (Poljsku, je l), ali ono što je za njih specifično, jeste da su pokupili neke potpuno srpske običaje koji i do dan danas postoje u selu na pedesetak kilometara od Krakova: i dalje igraju kolo, jedu sarmu, pevaju izvorne srspke pesme i sećaju se svoje bosanske domovine, pa čak, čuvaju to kao posebnu kulturu koja postoji u okviru same Poljske. Čak im je i nošnja pomalo nalik na srpsku... Meni je to neverovatno, zaista. Jedna moja drugarica upšravo piše seminarski na ovu temu, pa ako budem imao vremena, zdravlja i volje, probaću da ga prevedem na srpski, jer meni je ovo fenomenalno saznanje

Ugly MF

Zaraženi Srbstvom!
Ovo mi se sviđa, mož' napraviš novu franšizu,
Srbstvo se širi ko epidemija, filmovi, serije tupa 'Walking Serbs', Day of the living Serbs', itd....
Hrvati, Bošnjaci i Šipci bi se oduševili.Gutali bi to kao horror !

scallop

Pa, recimo da sve zavisi od tačke gledišta. Ja sam shvatio da se kenjanjem i ostalim ujdurmama bavila KuK. Zato pazi šta će "drugarica" da napiše. Ustvari, prave migracije pokreću nevolje, a države se uvek bave - kenjanjem. Mogao bih o tome da napišem više nego Scordisk o Mrtvom Vilajetu. Od trenutka kad su pračoveci obrali smokvu pa sišli s drveta i Mojsijevog egzodusa, pa do meda i mleka koji se nudi po EU i drugde. A priča o srpskim infekcijama sveta je tačna. Dok su njegovi roditelji skupljali zapise iz Škotske, Irske, Švedske i Mađarske, moj zet skuplja sećanja o Jugoslaviji i kuvare, a njegovi najbolji prijatelji sanjaju da i oni svrate ovde, kod nas. Infekcija, brale.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Krsta Klatić Klaja

Realno, ne treba zaboraviti da je izgleda tim poljskim sudijama Kočić doveo jazavca!

Dybuk

E, bre, ja da nazovem Biki dobar dan na PP, a ona me blokirala :(

ajde onda ovako: cao Biki, welcome back :)))

Scordisk

Navodno, u tom selu u Poljskoj, pedeseta km od Krakova, prave vraški dobar burek :D

Krsta Klatić Klaja

Označite forum pročitanim...

Krsta Klatić Klaja