• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 59 - decembar 2016 - priče i glasanje

Started by Boban, 05-01-2017, 22:41:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lilit

tulio je priča koja mi je najbolje legla u ovom krugu premda imam milion zamerki: nije odgovorila na temu, pravopis, opet se mešaju srpski i hrvatski (slovenac?  ;) ), suvišni pasusi (steva je u pravu! lol)
al brt :lol:, ovaj autor zna znanje pripovedanja. lepo mi bilo da je pročitam. ostalo se da popraviti.

hloyge: da bi se priča dopala, računam da je potrebno bliže poznavanje aliena i hloygea. treći razlog zašto sam glasala za nju je što je jedna od dve koja je ogovorila na temu. previše se išlo na geg, to mi je smetalo, i ratko mi je smetao  nas-rofl , a i kraj je zbrzan. može ovo mnogo bolje.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

lilit

rendgenski susret ima lepu ideju (obrađenu u literaturi al volim ja te unutrašnje borbe kombinovane sa VR-om  nas-rofl ).
elem, fali joj životnosti, prepuna je prepričavanja i suvišnih hiperbolisanja. na dijalozima se mora poraditi. ukočena nekako. ne dosadna, al nije me uvukla u svoj svet. ovako je u mojoj glavi pisao zoran živkoviž kad je bio mlad, pa se posle nekako popravio, al ukočenost ostala.

u mrežama demonskih namera
i čini je korektna priča koja, meni, nije odgovorila na temu al to naravno nije razlog zašto za nju nisam glasala. potpuno subjektivna ocena, al kad čitam kratke priče, gube me na rečenicama tipa: - zoki joj se nikad nije sviđao, ali ga je kao prijatelja iskreno volela.
wtf?  :lol:
priča ima logičkih problema koje je scor već izlistao, pa da se ne ponavljam.

daća za dve leve.
hm, stevo, ubij me, al ja ovde ne vidim da je iko morao i sa kim da bude zajedno do nepodnošenja. niđe strasti, niđe da se neko potrese (jes, prava vojvođanska). al tvoje rečenice i dalje volim.

da li je humani rastanak moguć? stil baguje i baguje i baguje, al svidelo mi se anatomisanje. petar i vera dosadni do bola. dijalozi usiljeni.

majstorica
. a gde je ovde netrpeljivost do nepodnošenja? moguće da mi je promaklo. na stilu mora da se radi, ne ide: "...ledenih ruku i još hladnijih pogleda..." ovo mi liči na floskule koje obožavam, tipa: složićemo se da se ne slažemo.  :lol:

džin tonik

+1

sad kad smo svi komentirali, mogli bi spoznati autore?

lilit

+1?
brainwashed ti si, mladi moj padavane.
nas-rofl

a mogao bi i naš admin da da svoj doprinos pre nego dobijemo listu autora.
btw, meni je samo trojka nepoznata, mislim da sam spoznala ko su autori ostalih priča.

džin tonik

mene najvise zanima petica, ovako po osjecaju bih rekao da dzekova.

saturnica

Quote from: lilit on 28-01-2017, 00:00:18
+1?
brainwashed ti si, mladi moj padavane.
nas-rofl

a mogao bi i naš admin da da svoj doprinos pre nego dobijemo listu autora.
btw, meni je samo trojka nepoznata, mislim da sam spoznala ko su autori ostalih priča.
ja nisam spoznala ništa... ovaj boban baš se inati...:(

lilit

@saturnica,

evo ti mojih 6 loto šac brojeva  nas-rofl

prvi je slovenac
drugi je palmer
treći ne znam (možda scor al ne mogu ruku u vatru, biće pec pec :lol:)
četvrti bitanga
peti džek
šesta kimura
sedmi steva

xremyb

Scordisk

Ja potpisujem lilitinu listu, samo bih dodao da prvi nije slovenac, nego još gora stvar, bosanac :D

lilit

bitanga

saturnica

nemam pojma. ali čak i mrtva je bolja od nekih živih. mislim, radionica.  :)

Kimura

bitanga

Palmer

Kvalitet je u oku posmatrača, a posmatrači su često za posmatranje... posmatram ja tako danas dizajnera na poslu... treba neki oglas čovek da napravi u čijem marketinškom fokusu treba da bude patkica. Gleda onako zamišljeno u jednu tačku, pritisnut rokovima, poslom i polutiho, delom kao za sebe, ali delom kao da traži  pomoć ili barem milost kaže: '' Jebote, šta da radim s patkom?''

Kakva sublimacija nedostatka kreativnog zanosa u službi palanačkog kapitalizma i odraz svekolike patnje posla koji treba da bude kreativan. Umalo se ne sručih na pod od smeha.

Boban

Izgleda da sam zaturio spisak ko je ko. Morao bih ponovo da otvaram mejlove.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

saturnica

Quote from: Boban on 22-02-2017, 03:24:14
Izgleda da sam zaturio spisak ko je ko. Morao bih ponovo da otvaram mejlove.

ispada kao da to više i nema smisla. izgleda da su pisci sami krivi za krah koji se dogodilo. možda su njihove priče i imena postale imaginarne patke iz Palmerovog posta.. :)

Kimura

Stipan

Naravno da postoje. Ovde su jedini pisci s područja fantastike koje priznajem.

džin tonik

bas nesto mislim, kako se sistemi razlikuju... u svijetu izdas tri knjige da bi postao pisac, a u srbiji tri prijatelja. :evil:

bitanga

Quote from: zosko on 24-02-2017, 16:27:19
bas nesto mislim, kako se sistemi razlikuju... u svijetu izdas tri knjige da bi postao pisac, a u srbiji tri prijatelja. :evil:

xrofl xrofl xrofl

Stipan

Boban

reč "prijatelj" je posredstvom fejzbuka obesmišljena... trebalo je koristiti reč "poznanik".

Uzgred, 11 priča sa vanzemaljskog konkursa je odabrano za objavljivanje u narednom broju Znaka sagite.

bitanga

Quote from: Boban on 24-02-2017, 20:16:48
reč "prijatelj" je posredstvom fejzbuka obesmišljena... trebalo je koristiti reč "poznanik".

Uzgred, 11 priča sa vanzemaljskog konkursa je odabrano za objavljivanje u narednom broju Znaka sagite.

A to su? :)

Boban

bitanga

Quote from: Boban on 25-02-2017, 01:08:45
koliko brojeva znaka sagite si dosad kupio?

Za ovaj sada, ozbiljno se zagrevam da narucim neki komad :D

Boban

eto, sve se stalno ponavlja. Ljudi šalju priče za objavljivanje u časopisu koji nisu nikada ni videli i posle sam ja kriv za sve.

bitanga

Quote from: Boban on 25-02-2017, 16:45:04
eto, sve se stalno ponavlja. Ljudi šalju priče za objavljivanje u časopisu koji nisu nikada ni videli i posle sam ja kriv za sve.

Nisam rekoa da nisam video, samo da za sada nisam kupio casopis  8)

Palmer

bitango, ako nastaviš da se zakopavaš, moraćeš da nađeš nekog ko će da ti okreće stranice ako prethodno kupiš brojeve...

bitanga

Quote from: Palmer Eldrič on 25-02-2017, 19:36:07
bitango, ako nastaviš da se zakopavaš, moraćeš da nađeš nekog ko će da ti okreće stranice ako prethodno kupiš brojeve...

Prelistavacu stranice trepavicama :D

Palmer

Oces da kazes da je sagitino stivo toliko lako za citanje da se procita dok trepnes. Op op ode i glava!

Boban

ogledni primer kako čovek uprska mogućnost da bude razmatran za sledeći broj ZS-a.

bitanga

Quote from: Boban on 25-02-2017, 23:29:30
ogledni primer kako čovek uprska mogućnost da bude razmatran za sledeći broj ZS-a.

A sta moja prica nije u tih 11? Blasfemija  xchain
Moj `Rvacki macak je dusa od coveka, tj. izvanzemaljca.

Boban

Nije bila u tih 11. Mislio sam da iskoristim svoju poziciju i urgiram, ali sam umesto toga otišao da igram šah.

bitanga

Quote from: Boban on 26-02-2017, 00:41:36
Nije bila u tih 11. Mislio sam da iskoristim svoju poziciju i urgiram, ali sam umesto toga otišao da igram šah.

Sah je u biti zastarela igra.

https://en.wikipedia.org/wiki/Chess_boxing

Boban

i ja sam zastareo... samo vi mladi pronađite sebi zabavu i uživajte.

bitanga

Quote from: Boban on 26-02-2017, 14:04:00
i ja sam zastareo... samo vi mladi pronađite sebi zabavu i uživajte.

ma retro je in...
nego... khm khm... a komentar neki o prethodnom krugu?

Palmer

bitango oš da kažeš da je šah zastareo i kad se upotrebi u priči, (što sam i uradio u ovom krugu).. e pa baš si bitanga! :)

Scordisk

Da su se vlasi poboksali dok se igraju šaha, bilo bi modernije :D

Stipan

Znam ja neke koji su upotrebljavali kompjuterske igre u priči... Doduše, nešto ranije...

Palmer

ne ide da se fašulji biju ili cepaju mortal kombat, dovoljna je po čašica razgovora uz šah  :lol:

bitanga

Nit` znam da citam zmureci ko Palmer, nit`nesto volim da igram sah... boks sam pokusao da naucim, al` boli mori, pokusao sam i da naucim da pisem, al` i to boli. :D

Palmer

Ako te boli i pecka dok pišeš, možda imaš kamen u kreativnom mjehuru, pa ti je kreativni mlaz isprekidan i slab. Pij što više pive i tekućine i samo će doć'..

bitanga

Ne pecka me dok pisem, vec kad procitam sta sam napisao  xrotaeye