• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Evropa na ivici propasti

Started by Krsta Klatić Klaja, 08-01-2017, 03:20:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ugly MF

Pa tačno, el' ti vidiš da svaka, aaaali svaka spika na bilo koju temu svih tih 'izama' sve puvanje u vetar i jurnjava sopstvenog repa...
...sve gola zabava za budale, ko god se ufati da bilo šta kaže o tome, ne kaže zapravo ništa...
..sve sami Srbi navijači ,što sa tribina znaju bolje i od trenera i selektora , man' igrače....

Meni se nešto trenutno skvrcalo u glavi, pa ne 'ebem više političku korektnos' ni %...
A i skontao sam da pravi prijatelj uvek kaže šta stvarno misli i ukaže na greške.
E, ja rešio da se naprasno sprijateljim sa celim svetom! ;)

Dybuk

akhnaton

Ukazivanje na to da si stavio floskule pod navodnike, ne menja kontekst tvog iskaza, koji je takav kako sam ga opisala.

Na stranu što niko ne govori "kripled", bar ne grupe koje kritikuješ.

Svi znamo da žene i gejeve ne treba puštati napolje i davati im prava, :roll: ali šta su ti invalidi skrivili te se žališ na njihove slobode? I koje su to nihove slobode koje tebi smetaju? Da ih držimo zatvorene, ne puštamo među narod, ne dajemo priliku da rade i zarađuju, jel to ideja? Nije mi jasno kako te ijedna od pobrojanih grupa ugrožava.

Mene briga šta ti misliš i kako živiš, ali u svojoj borbi protiv politike identiteta, SJW i čega sve ne, skrenuo si u krajnje desno, pa eto, ako treba neko da ti na to ukaže, nek' to budem ja. Toliko.

Аксентије Новаковић

Нешто не видим да се дудукица, мехо и остали мехољубци боре да ратни и војни инвалиди буду одмакнути са маргине...
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

Ugly MF

Pa kako će oni da se bore?
Šta oni mogu da urade?
Koja misliš da njihova funkcija može da bude što bi rekla Dibučica da 'oslobode' invalide?
...još mi nije odgovorila de će ih oslobode i od koga i kako, al' ajd....

scallop

Čuj, Ugly. Ja sam vojni invalid i sa punih 75 spadam u najugroženiju grupu, ali oni neće ni da me osobode od sebe. Angažovano političarenje je to. :?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Dybuk

Quote from: Ugly MFKoja misliš da njihova funkcija može da bude što bi rekla Dibučica da 'oslobode' invalide?
...još mi nije odgovorila de će ih oslobode i od koga i kako, al' ajd....
Ma nisam ja pominjala nikakvo "oslobađanje", nego sam se zapitala zašto nekome smeta ono malo "slobode" koju imaju, mislim, stvarno.

niti moje učešće na forumu vidim kao angažovano političarenje, ova konkretno razmena postova s moje strane je čisto ljudska reakcija.

sve drugo je učitavanje.

Ugly MF

Opet ona 'imaju invalidi samo malo slobode' ... treba im više???
Kako to neko ima manje neko više 'slobode'!
Objasni mi to Wilijem 'Freeeeeedoooom' Volise!?!?
De to nemaju, kako da imaju više!?!
Meni nejasno, evo ubedi me i na tvojoj sam strani!!!

Dybuk

Pa brate, sloboda kretanja na prvom mestu jbt, smanjena radna sposobnost i sl.

Ugly MF

El' si ti upoznata kolko i kakvih vrsta invaliditeta postoji i šta se sve podrazumeva pod...khm...
"osobama sa posebnim potrebama", nije PC da se kaže invalid, jelte....

I to što si ti navela je toooolko uopšteno, da slobodu kretanja i smanjenu radnu sposobnost imaju SVI u ovoj zemlji,
tako da moraš konkretno da objasniš problem i daš rešenje!
Meho makar pusti neki fantazi link iz nekih institucija u koje veruje!

Ugly MF

Quote from: scallop on 06-06-2018, 21:25:09
Čuj, Ugly. Ja sam vojni invalid i sa punih 75 spadam u najugroženiju grupu, ali oni neće ni da me osobode od sebe. Angažovano političarenje je to. :?

Eno na topiku Antifašizma, pingvin te poslušao i otišao!
Duša od čoveka!

Dybuk

Ne moram ja ništa.

Reč je bila o "kripled" a to podrazumeva ne osobu sa posebnim potrebama, nego osobu sa smanjenom mogućnošću kretanja. Disabled, psychically challenged.

scallop

Quote from: Ugly MF on 06-06-2018, 22:13:38

Duša od čoveka!

Pametan propovednik. Ko zna gde sve ima rezervnu pastvu. Uzalud se nadam da i vi imate nešto slično.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

akhnaton

Quote from: Гражданка Шульц on 06-06-2018, 19:53:04
akhnaton

Ukazivanje na to da si stavio floskule pod navodnike, ne menja kontekst tvog iskaza, koji je takav kako sam ga opisala.

Na stranu što niko ne govori "kripled", bar ne grupe koje kritikuješ.

Svi znamo da žene i gejeve ne treba puštati napolje i davati im prava, :roll: ali šta su ti invalidi skrivili te se žališ na njihove slobode? I koje su to nihove slobode koje tebi smetaju? Da ih držimo zatvorene, ne puštamo među narod, ne dajemo priliku da rade i zarađuju, jel to ideja? Nije mi jasno kako te ijedna od pobrojanih grupa ugrožava.

Mene briga šta ti misliš i kako živiš, ali u svojoj borbi protiv politike identiteta, SJW i čega sve ne, skrenuo si u krajnje desno, pa eto, ako treba neko da ti na to ukaže, nek' to budem ja. Toliko.

Odgovorio bih i pre, al mi koči Internet (jer u pozadini torrent skida)
Jesam li skrenuo u desno? Zašto? Jer mi smeta povlađivanje grupacija po rasnoj, polnoj, mentalnoj, seksualnoj, verskoj osnovi? Što u tome vidim dekonstrukciju društva koje bi ste kao da "uljudite"? Skrenuo sam udesno jer vidim dvoličnost i hipokriziju moderne "kulturne" kvazi levice? Da, vidim je. Siromah belac u hramu liberalizma može i da se na glavu nasadi, ali njegova prava neće biti poštovana, jer on ima white privilege, on ima male privilege. Taj neko je konstantno pod mikroskopom raspomamljene društvene policije. Dok recimo crnac, indijac, on nema male privilege, klanjaoc crnog kamena još manje. Tako da oni recimo mogu da se ponašaju kako god da im se navije, da traže prava, da budu i bez imalo rezultata primljeni na fakultete, da žive od socijale (u Evropi) i to sve na osnovu toga što ih vi, "usrećitelji" čovečanstva oličeni u klonovima Admirala Holdo branite i povlađujete im, smatrajući ih opresovanim grupama. I onda kada se neko zapita, lepite etikete koristeći se iskustvom damn II Svetskog rata kada je jedan mrsomud  hteo da usreći Nemce pobivši milione jevreja. Uz to se, o "svetogrđa" koristio i naukom kao opravdanjem. I meni se pripisuje da idem njegovim stopama? Da podržavam ideologiju koju su podržavale mnoge feminstkinje, ideologiju koja je umesto prave ljudske nauke formirala i forsirala Nemačku, Arijvesku nauku uvodeći po prvi put ono što će danas postati poznato pod zajedničkim nazivom "gender studies"? Isti je koristio gomile u crno i naravno braon obučenih pripadnika "zlatne mladeži" Das Fatherlanda da premlaćuje protivnike, dominirao je medijima aposlutno ih kontrolišući... Zvuči poznato? Pa naravno da je poznato, jer isti su metodi, isti je i cilj, samo su promenjene floskule. Nekada je bilo moja rasa (a pod tom rasom je podrazumevao samo nemce) iznad svega, a danas je sve rase iznad bele (kavkazoidne). Pokušavate da se "iskupite" za grehe koje niste počinili, ponavljanjem istih grehova nad sopstvenom rasom, nacijom? Ne. Nego koristite sve te omiljene grupe da bi ste zadobili moć. Isto kao što je Hitler koristio rasulo nastalo nakon I svetskog rata da bi manipulisao Nemcima.

Sloboda i prava su vam zadnja rupa na svirali. Prava ili postoje, ili ne postoje. Ne može se nekome umanjivati pravo samo da bi se dodelilo drugome po bilo kom osnovu, posebno ne po identitestkom osnovu. 
Quote from: Аксентије Новаковић on 06-06-2018, 20:57:52
Нешто не видим да се дудукица, мехо и остали мехољубци боре да ратни и војни инвалиди буду одмакнути са маргине...

Ne bore se, jer ti invalidi nisu tako rođeni. Oni se bore za invalide koji su rođeni sa nedostatkom, bore sa da ih na silu uguraju na radna mesta koja su skoro pa nedostupna onima koji nisu invalidi, da primoraju ostale da se prilagode njima da se oni ne bi osećali usamljeno i napušteno. Tako barem tvrde, a u stvari glume humanost na uštrb mase ostalih. I da su samo invalidi u pitanju, nego svi ostali koji spadaju pod "žrtve opresije" kako to vidi moderni feminacizam. Proguglaj malo o tome kakav je skandal nastao kada se saznalo da je ove godine "ministru" obrazovanja pala na pamet lucidna ideja da samo za decu Romske nacionalnosti spusti jebene kriterijume za polaganje završnog ispita u osnovnim školama.
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Ugly MF

Ali pričala si o 'slobodi ' za njih?!?!
Nigde ne vidoh da Ankhaton želi da im uskrati izgrađene rampe za njihova kolica ili da im poskupi ove protetike i pomagala.

Slobode kažeš?
Ne vido in ni na TV otkad ovaj manijak zaseo, a pre njega pune televizije invalida...
Seća li se neko toga, osim mene neizlapelog?

Ugly MF

Quote from: scallop on 06-06-2018, 22:18:56
Quote from: Ugly MF on 06-06-2018, 22:13:38

Duša od čoveka!

Pametan propovednik. Ko zna gde sve ima rezervnu pastvu. Uzalud se nadam da i vi imate nešto slično.

Uzalud se nadajte, nećemo vas prekidati u tome, imate našu potpunu podršku!

Dybuk

Quote from: Ugl MFAli pričala si o 'slobodi ' za njih?!?!

Ne, nisam Ugly.

QuoteNigde ne vidoh da Ankhaton želi da im uskrati izgrađene rampe za njihova kolica ili da im poskupi ove protetike i pomagala.

To što akhnaton želi - ako je i njemu samom jasno - slobodan si da tumačiš iz njegovih postova, a i ja sam. Bolje da se ostavimo zajedničkog tumačenja i tumačimo svak u sebi, jer ova rasprava ne ide nikuda.

Ugly MF

Tačno.
Niti će ikad ijedna otići koja god se bavi ovim stvarima.
Oko ovih stvari se i marva u skupštini non stop snima za sitnu boraniju i opet bidne kako dollar$i kažu.

Ugly MF

Quote from: Гражданка Шульц on 06-06-2018, 22:29:08
Quote from: Ugl MFAli pričala si o 'slobodi ' za njih?!?!

Ne, nisam Ugly.

Kako nisi, nazvala si Ankhatona fašistom kad je on pominjao 'kriple'....
Čim nekog ko proziva nekog za nešto nazoveš fašistom, eto ti SJW politike!
Boriš se za njihovo oslobodjenje ,jelte, pošto ih napadaju strejtwhajtmejlovi!

Ugly MF

A kasnije, kad budem imao vremena, kad odmorim od posla, objasniću vam idealnu državu, bolju i od hamleta,sokrata, diogena,scallopa, itd, sam da nafatam vremena, objasniću da ne lutate, da saznate kako evropa da ne propadne ;)

akhnaton

Quote from: Ugly MF on 06-06-2018, 22:22:33
Ali pričala si o 'slobodi ' za njih?!?!
Nigde ne vidoh da Ankhaton želi da im uskrati izgrađene rampe za njihova kolica ili da im poskupi ove protetike i pomagala.

Slobode kažeš?
Ne vido in ni na TV otkad ovaj manijak zaseo, a pre njega pune televizije invalida...
Seća li se neko toga, osim mene neizlapelog?

Pitanje nije upućeno meni, ali pošto se radi o mom postu, odgovoriću ti. Ne radi se o slobodama, nego o povlađivanju, naglašavanju, uzdizanju. Konkretno pod "kriplovima" sam podrazumevao povlađivanje istima, ne pomaganje, nego povlađivanje, mada su oni ni krivi ni dužni samo dodatak širokom spektru "zaštiećenih" grupacija moderne agende. Od "humanista" dobijaju eto zaposlenje da bi se gazde pokazale humanima, i izmišljanje novih reči. Pomagala, i ostalo plaćaju i to debelo. 
Nadam se da je barem tebi jasno, ako salonskim levičarima nije. Niti ja imam nešto protiv bilo koje od tih "grupa" niti mi je na kraj pameti da prepadam pojedince tako što ću da zamišljam kako da eliminišem te grupe. Sve što sam rekao je to da je Evropa osuđena na propast jer povlađuje tim grupama na uštrb ostalih koristeći se lažnim humanizmom kao paravanom.

Ugly MF

Ma to je sve meni jasno.
I dok nam se novopečeni humanisti busaju u svoju svepravednu progresivnost, direktorima crvenih krstova i centara za socijani rad džepovi sve puniji, invalidi sve jadniji, i jedino što smo mi dobili je gej-parada.
Uspeh u pičku materinu.

akhnaton

Quote from: Ugly MF on 06-06-2018, 23:03:41
Ma to je sve meni jasno.
I dok nam se novopečeni humanisti busaju u svoju svepravednu progresivnost, direktorima crvenih krstova i centara za socijani rad džepovi sve puniji, invalidi sve jadniji, i jedino što smo mi dobili je gej-parada.
Uspeh u pičku materinu.

Vidi, pa i to je nešto, uostalom, sva ova zbrka i frka je da bi se pederi i lezbejke domogli moći. Ne da bi bili "prihvaćeni" nego da njihova odluka da se seksaju sa istim polom bude nova norma ponašanja. Što me podseti na jednu u hororima tako omiljenu vrstu, inače ime smo im mi dali. E pa vidiš, oni se ne mogu razmnožavati normalnim putem, nego se razmnožavaju ugrizom. Moguće je napisati čitave eseje o tome, ali to nije tema ovog topica.

Meho Krljic

dok nam se novopečeni humanisti busaju u svoju svepravednu progresivnost, direktorima crvenih krstova i centara za socijani rad džepovi sve puniji

Opraštam ti jer ne znaš šta govoriš :lol:

Ugly MF

Quote from: Meho Krljic on 07-06-2018, 08:52:23
dok nam se novopečeni humanisti busaju u svoju svepravednu progresivnost, direktorima crvenih krstova i centara za socijani rad džepovi sve puniji

Opraštam ti jer ne znaš šta govoriš :lol:
Ne pada mi na pamet da se frljam sas internet linkovi, al' nažalos' sve dobro znam šta zborim!
Ti beše radiš u za CK?
Jaaaaadni tvoji direktori, a?
Osim ako ti nisi direktor, a nekako sam ubeđen da ti ne znaš da kradeš! ;)

Meho Krljic

Nisam direktor, naravno, ali veruj mi da je Crveni krst MNOGO više para imao devedesetih godina tokom velike izbegličke krize, pa su tako i njegovi "direktori" (koji se zovu sekretari u našem vokabularu) tada bili moćniji end bogatiji. Danas je mnogo manje novca u opticaju.

Ugly MF

Naravno, verovatno, pošto dok stigne do njih od SNSovaca, kikiriki se deli...
...jadni ti sekretari, baš ih nekako žalim, sa sve ostalim humanitarcima....

Eto i Meho potvrdio da su lopovčine.Čovek sa liceta mesta.

Meho Krljic

Eh, ne mislim da su se lično omoćili i obogatili (mada svakako ima i takvih, u svakom žitu ima kukolja itd.) već da su imali uticaj u lokalnoj sredini zato što su raspolagali mnogo većim kapacitetima da rade usluge sa ugroženim stanovništvom. Crveni krst je načelno u našem narodu poznat kao pre svega neko ko radi obuku iz prve pomoći i motivaciju za dobrovoljno davalaštvo krvi (to su mu i javna ovlašćenja po zakonu, jelte), ali devedesetih su hranili, oblačili i na druge načine pomagali ogroman broj raseljenih, skidajući poveliki teret sa pleća lokalnim samoupravama. Zato se i glas organizacija CK u opštinama tada glasnije čuo, moglo se računati i na neka sredstva iz opštinskog budžeta izvan projektnih aktivnosti itd. Danas to nije tako i Crveni krstovi moraju da se nadmeću za budžetska sredstva sa drugim organizacijama, stvari su mnogo "tržišnije" (i, svakako, političkije).

Ugly MF

Ahaaaaaa....
sve to lepo, tako školski i ko iz udžbenika...
...da vidiš kakve kuće i od čega ovde ti sekretari imaju još pre devedesetih...

Nije to ništa, u celom svetu se to radi , makavelisanje love u džep, populusu udžbenici i teorije.
Nego i to su sitna crevca, mrzi me naglabam o tome,
ovde se radi o Evropi na ivici propasti.

Ja bi naglabao i o tome, ali kad sumiram, ostaje mi samo da se radujem što nismo u EU....

akhnaton

Quote from: Ugly MF on 07-06-2018, 10:58:11
Ahaaaaaa....
sve to lepo, tako školski i ko iz udžbenika...
...da vidiš kakve kuće i od čega ovde ti sekretari imaju još pre devedesetih...

Nije to ništa, u celom svetu se to radi , makavelisanje love u džep, populusu udžbenici i teorije.
Nego i to su sitna crevca, mrzi me naglabam o tome,
ovde se radi o Evropi na ivici propasti.

Ja bi naglabao i o tome, ali kad sumiram, ostaje mi samo da se radujem što nismo u EU....

Ne raduj se previše Ugly, i ako nikada i ne uđemo u frankenštajna zvanog EU, on će da dojde ovdi kod nas, još mutiraniji.

Ugly MF

..vidim, prvo nam je posl'o pedere, da nas omekšaju...paradiranjem...
...sad ukecuju u obrazovanje...
uskoro će morati pedofil da radi u predškolskom, jer će to biti njegovo pedofilsko pravo...
...saaaamo polako...

Mislim da trebamo pristupiti strategiji Deadpoola iz scene kad objašnjava Mopinderu medjuljudske odnose, a iza ga slušaju Negasonik i Kolosus ;)

akhnaton

Quote from: Ugly MF on 07-06-2018, 11:14:33
..vidim, prvo nam je posl'o pedere, da nas omekšaju...paradiranjem...
...sad ukecuju u obrazovanje...
uskoro će morati pedofil da radi u predškolskom, jer će to biti njegovo pedofilsko pravo...
...saaaamo polako...

Mislim da trebamo pristupiti strategiji Deadpoola iz scene kad objašnjava Mopinderu medjuljudske odnose, a iza ga slušaju Negasonik i Kolosus ;)

Za ono što si naveo, si zaboravio da će uskoro da zapošljavadu nekrofile da rade u mrtvačnicama, a zoofile da bidnu veterinari. MA sve će da bidne dozvoljeno. Sve. Osim pravljenja dece. To nikako, jer ženama to menja telo, i zarobljava ih. Otud i abortus kao jedini vid legalizovanog i od države garantovanog prava na ubistvo prvog stepena.

Ugly MF

Abortus je žrtvovanje dece paganskim bogovima nazvanim raznim imenima koji se nalaze u feminističkim manifestima.
..i komunističkim i raznim humanističkim, mrzi me da se mlatim....

akhnaton

Quote from: Ugly MF on 07-06-2018, 11:29:01
Abortus je žrtvovanje dece paganskim bogovima nazvanim raznim imenima koji se nalaze u feminističkim manifestima.
..i komunističkim i raznim humanističkim, mrzi me da se mlatim....

Nemoj se mlatiš. Ja ću da ti pomenem jednog od njih. MLH, BAAL MOLOH, ili možda tačnije BAAL MALAH.... omiljen kod Feničana i Filistejaca.... samo oni su to radili sa već rođenom decom.

Аксентије Новаковић

Не кидајте узе Породичног савеза,
Боговима освећене,
јер ћете против закона Бога-Творца Јединог поћи
и Срећу своју изгубити...
Да не буде убијено дете у утроби материној,
јер ко убије чедо у утроби,
навући ће на себе гнег Бога-Творца јединог...

Аријевске Веде

Аксентије Новаковић

Quote from: akhnaton on 06-06-2018, 22:21:07
Ne bore se, jer ti invalidi nisu tako rođeni. Oni se bore za invalide koji su rođeni sa nedostatkom, bore sa da ih na silu uguraju na radna mesta koja su skoro pa nedostupna onima koji nisu invalidi, da primoraju ostale da se prilagode njima da se oni ne bi osećali usamljeno i napušteno. Tako barem tvrde, a u stvari glume humanost na uštrb mase ostalih. I da su samo invalidi u pitanju, nego svi ostali koji spadaju pod "žrtve opresije" kako to vidi moderni feminacizam. Proguglaj malo o tome kakav je skandal nastao kada se saznalo da je ove godine "ministru" obrazovanja pala na pamet lucidna ideja da samo za decu Romske nacionalnosti spusti jebene kriterijume za polaganje završnog ispita u osnovnim školama.

Наравно да се не боре, него уз то врше и поделе међу инвалидима, па привилегују оне инвалиде који су тако рођени, а ове које сам поменуо - покушавају да омаловаже и казне на све начине, јер тобоже сами су криви за своју инвалидност, требало је да дезертирају итд.

Што се тиче овог скандала са спуштањем критеријума за циганску децу, итекако ми је добро познат тај случај.
Ту на делу имамо животињску фарму, и флоскулу да су су сви једнаки, али су једни једнакији од других.
Прво, да кренем од тога да се циганској деци све додељује фрај.
Ако су сви једнаки,  онда свима књиге за џабе, а не да циганска деца добијају књиге за џ, а србска деца (као и мађарска, русинска, словачка, хрватска, шиптарска)  да их плаћају.
Чиме су то цигани задужили Србију, па њихова деца треба да се школују о трошку Србије?
Тиме што су мањина?
То нема никакве логике.
Или сви плаћају књиге, или их сви добијају на дар од државе.
Ту не сме да буде изузетака, осим деце чији су родитељи страдали у ратовима.
Значи, да се разумемо - треба циганска деца да се школују (а не да краду, просјаче или наживо спаљују бензином бескућнике по хаусторима), али без икаквих повластица, и под апсолутно истим условима који важе за србску децу, за мађарску децу, за русинску децу, за словачку децу, за хрватску децу и за шиптарску децу.
Једино тако се показује да су сви једнаки, а ово што се сада ради, доводи до тога да се Срби осећају као мањина у својој држави.
Након тога, креће сасвим оправдан осећај угрожености.
Али, кад све ово неко каже - инфантилна мехољубна политика га проглашава расистом.
Коме одговара такво стање?
Само мехољубцима, јер само њихови џепићи и банковни рачунчићи аванзују због оваквих ситуација.
Хаос користи једино мехољубцима и њиховој политици апсурда.
Друга ствар, нису србска деца крива што су циганска деца мање интелигентна од њих, а самим тим неспособна да положе малу матуру.
Све је то већ виђено по свету, и доводи до овог:

Za manjak crnih liječnika ponovno su krivi bijelci

Rase u svijetu sa ,,samo jednom rasom" odjednom ipak postoje?

Američko vijeće Nacionalne akademije znanosti, inženjerstva i medicine, objavilo je kako je za neuspjeh crnačkih studenata medicine zaslužan – rasizam od strane bijelaca.

Vijeće je postavljeno radi utvrđivanja uzroka zašto je broj crnačkih muškaraca koji žele biti liječnici drastično opao.

Prema izvještaju iz 1986., 57 posto crnaca koji su diplomirali na medicinskim školama, bili su muškarci. Međutim, 2015. taj je broj pao na 35 posto, iako se ukupni broj crnih studenata medicine povećao.

U nedostatku bilo kakve objektive analize, vijeće je jednostavno donijelo odluku kako je za takav pad zaslužan, očekivano, bjelački rasizam i diskriminacija.

Predsjednik vijeća Cato Laurencin, crnački kirurg sa Sveučilišta Conneticut, izjavio je kako je članak u časopisu Nature pokazao domet rasizma i diskriminacije, otežavajući crncima mogućnost za napredak.

Izvještaj naslovljen ,,Američka kriza: Rastuća odsutnost crnih muškaraca u medicini i znanosti: Zapisi zajedničke radionice" nosi sažetak u kojem stoji:

"Crni muškarci sve su manje zastupljeni u medicinskim školama te u medicinskoj profesiji ... rastuća odsutnost crnih muškaraca u medicini posebno je zabrinjavajuća, jer njihova odsutnost u medicini mogla bi imati štetne posljedice na pristup, kvalitetu i ishode među crnim Amerikancima i Amerikancima općenito."

Bizarnost i paradoks leže upravo u činjenici da se u samom izvještaju spominje kako su u pravo crnci danas mnogo više zastupljeniji u medicinskim školama nego ikad prije. Činjenica da se manje crnih muškaraca može zateći u školovanju za ovu profesiju jest ta da se sve veći broj crnkinja također obrazuje da budu liječnice.

Znakovita je činjenica i da su brojne afirmacijske organizacije dugi niz godina vršile pritisak te prigovarale na navodno preveliku zahtjevnost ,,standardiziranih ispita", jer pripadnici obojenih skupina nisu uspijevali zadovoljiti kriterije. Ispiti su tako jednostavno proglašeni ,,rasističkim", pa su se kriteriji morali smanjiti, jer ,,različitost" je bila važnija od kvalitete pristupnik

U svakom slučaju, bijelci su po tko zna koji put na udaru rasističke mržnje iz sasvim neargumentiranih razloga, a uz jednostavno opravdanje da se za nečiji neuspjeh uvijek mora okriviti netko drugi. Dakako, kada je u pitanju rasno profiliranje po potrebi, tada su bijelci uvijek krivi za neuspjeh crnaca.

Sjetimo se pritom da živimo u svijetu sa ,,samo jednom rasom."

http://tribun.hr/za-manjak-crnih-lijecnika-ponovno-su-krivi-bijelci/

Или, пак, до овога:

,,Ako ste bijeli, onda ste rasisti": Sveučilišni predavači morat će naučiti kako se ,,nositi" s vlastitom bojom kože

Nije li iskazivanje predrasuda na osnovu boje kože – rasizam? Nije li optuživanje za rasizam na osnovu boje kože, predrasuda?

Predavači na britanskim sveučilištima morat će pohađati seminare kako bi se ,,nosili" s vlastitom ,,bjelinom".

Britanska sveučilišta vrše pritisak na predavače i profesore, kako bi priznali svoju ,,bjelačku privilegiju", koja ih po novim normama, čini rasistima. Na predavanjima bi se profesore trebalo naučiti da bijelci uživaju veće prednosti u životu od obojenih ljudi te da su crnci svakodnevne mete diskriminacije na sveučikištima.

Seminare će održavati predavači iz ,,manjinskih" obojanih skupina, piše The Sunday Times.

U letcima koji propagiraju taj događaj, stoji:
,,Vidimo iz dana u dan kako stvarnost bjelačke privilegije stvara dnevne 'agresije' prema obojenim ljudima. Raspravljamo zašto bijeli ljudi ostvaruju prednosti i koristi samo na osnovu svoje boje kože, te kako je bjelina kao diskriminacijska sila i danas prevladavajuća kao i prije 400 godina."

U Britaniji je samo 85 od 15.905 profesora crne boje kože. Statistike navode i da su crnački studenti skloniji preranom napuštanju studija.

Očekivano, za vlastite probleme, najlakše je kriviti druge. Činjenice govore da su se odavno svuda u ,,bijelom" svijetu kriteriji za upise na razne studije morali sniziti, kako bi se na njih upisao veći broj crnaca. Brojne statistike, koje se danas ne smiju publicirati, pokazale su i zanimljive podatke o razini inteligencije pojedinih etničkih skupina.

Pa ipak, za sve su čini se krivi i bijelci, barem kada su negativnosti u pitanju. Jer, činjenica da je svima omogućeno jednako pravo na školovanje, ne znači očigledno ništa. Jedini oblik zamagljivanja tih činjenica je stvaranje iluzija u kojoj je krivac uvijek netko drugi.

Anti-bjelački rasizam u tome igra veliku ulogu, budući da se danas neometano mogu vršiti vrijeđanja i širenje mržnje u sustavu kojeg je, ironično, uspostavio bijelac. Da ne spominjemo ,,ljudska prava" i ukidanje ropstva, koje, opet ironično, još uvijek caruje upravo u – Africi.

http://tribun.hr/ako-ste-bijeli-onda-ste-rasisti-sveucilisni-predavaci-morat-ce-nauciti-kako-se-nositi-s-vlastitom-bojom-koze/

П.С.
Јуче читам интервју који је дао Јаја Туре.
Лик насумице оптужује Гвардиолу за расизам, јер га је избацио из првог тима, и тобож га чудно гледао.
Тaкође изјављује да је Гвардиола довољно паметан да не каже јавно да је расиста, али га позива да докаже да то није.
На који начин?
Тако што га изазива да у први тим стави петорицу црнаца.
Јел сад јасније како функционише цела ова "докажи да ниси расиста" прича?
Та суманута прича функционише тако што би неко зарад доказивања пристао да у тим убаци петорицу мање квалитетних црних фудбалера, науштрб петорице квалитетнијих белих фудбалера.
Престају да буду битни квалитет, таленат и знање, најбитније су квоте, јер у суспротном - ти си расиста...

scallop

Neću se složiti sa pitanjem Roma. I neću da objašnjavam zašto. Oni su na Balkanu koliko i mi i za neke nomadske prakse nisu odgovorni. Lično poznajem niz vrednih i prilježnih i treba im dati priliku.

akhnaton

Quote from: scallop on 07-06-2018, 15:00:40
Neću se složiti sa pitanjem Roma. I neću da objašnjavam zašto. Oni su na Balkanu koliko i mi i za neke nomadske prakse nisu odgovorni. Lično poznajem niz vrednih i prilježnih i treba im dati priliku.

Da li davanje prilike podrazumeva olakšavanje ispita? Ili je pravilnije davanje prilike u tome da niko ne može da ima povlastice samo na osnovu rasne, polne, seksualne, verske pripadnosti?

scallop

Kad se zaglibiš u formalno nemaš nikakav uvid u praksu koji ja imam. Ne govorim o zloupotrebi nego o prilici. Romi moraju da dobiju priliku.

Meho Krljic

Dobro, svakom dobronamernom građaninu Srbije je jasno da romska deca kreću iz takvog minusa da je ova vrsta kompenzacije samo pokušaj izjednačavanja šansi. Ja sam već više puta pominjao, pa da mi se oprosti na ponavljanju, da "biti ravnopravan" ne znači imati istu polaznu tačku, pa ko se snađe-snašo se, nego imati što je ujednačeniju moguću završnu tačku do koje različiti ljudi i grupe ljudi stižu drugim putevima. Dakle, pravo u ovom slučaju predstavlja cilj, a ne sredstvo. Konkretno, ovde pričamo o pravu da dobijete obrazovanje koje će vam omogućiti samostalan i dostojanstven život, ne o pravu da upišete školu, kako to ljudi koji se gnevno pozivaju na ravnopravnost pogrešno tumače.

Uzmimo na primer sedenje u autobusu: sedišta ima recimo 30, a putnika 50. Svi imaju pravo da sede, ali zato što shvatamo da će uvek mlađi i snažniji biti okretniji od starijih osoba i nosećih žena, imamo posebna mesta za starije osobe ili trudnice, kako bi se pravo na sedenje (a ne pravo da se borite za sedište) ravnomernije rasporedilo.
Slično je sa pomoći romskoj deci da se obrazuju, uz dodatak da je obrazovanje jedne u proseku siromašne i marginalizovane manjine empirijski potvrđeno kao najbolji način da se ona dugoročno izvuče iz siromaštva i sa margine - od čega korist ima čitavo društvo. Tako da, trebalo bi shvatiti da ovo nije oduzimanje od bele dece, već naprotiv, investicija da ta bela deca, kad porastu žive u društvu koje ima manji problem sa tim da jedan njegov deo živi u siromaštvu i na margini.

akhnaton

Quote from: Meho Krljic on 07-06-2018, 15:44:48
Dobro, svakom dobronamernom građaninu Srbije je jasno da romska deca kreću iz takvog minusa da je ova vrsta kompenzacije samo pokušaj izjednačavanja šansi. Ja sam već više puta pominjao, pa da mi se oprosti na ponavljanju, da "biti ravnopravan" ne znači imati istu polaznu tačku, pa ko se snađe-snašo se, nego imati što je ujednačeniju moguću završnu tačku do koje različiti ljudi i grupe ljudi stižu drugim putevima. Dakle, pravo u ovom slučaju predstavlja cilj, a ne sredstvo. Konkretno, ovde pričamo o pravu da dobijete obrazovanje koje će vam omogućiti samostalan i dostojanstven život, ne o pravu da upišete školu, kako to ljudi koji se gnevno pozivaju na ravnopravnost pogrešno tumače.

Uzmimo na primer sedenje u autobusu: sedišta ima recimo 30, a putnika 50. Svi imaju pravo da sede, ali zato što shvatamo da će uvek mlađi i snažniji biti okretniji od starijih osoba i nosećih žena, imamo posebna mesta za starije osobe ili trudnice, kako bi se pravo na sedenje (a ne pravo da se borite za sedište) ravnomernije rasporedilo.
Slično je sa pomoći romskoj deci da se obrazuju, uz dodatak da je obrazovanje jedne u proseku siromašne i marginalizovane manjine empirijski potvrđeno kao najbolji način da se ona dugoročno izvuče iz siromaštva i sa margine - od čega korist ima čitavo društvo. Tako da, trebalo bi shvatiti da ovo nije oduzimanje od bele dece, već naprotiv, investicija da ta bela deca, kad porastu žive u društvu koje ima manji problem sa tim da jedan njegov deo živi u siromaštvu i na margini.

Bla, bla bla truć.
Afirmative action is doomsday za civilizaciju.

mac

On priča o dugotrajnim posledicama, koje će se desiti za recimo 500 godina. Nestaće belci, crnci neće da rade i inoviraju, bla bla truć.

Meho Krljic

Eh, ne znam da li to kaže, ali to svakako ne znamo. Predviđati šta će biti za 500 godina sa civilizacijom je svakako nezahvalan posao. Mislim, pre samo jednog veka nismo imali ni antibiotike ni avione ni tranzistore a vidi nas sada i kako nam je to promenilo sve, tako da, ko zna...

scallop

Melting je čudo. Veće od globalnog otopljavanja.

akhnaton

Quote from: mac on 07-06-2018, 17:07:05
On priča o dugotrajnim posledicama, koje će se desiti za recimo 500 godina. Nestaće belci, crnci neće da rade i inoviraju, bla bla truć.

Taj period od 500 godina je za uslove ranog 2 milenijuma. Danas je sve mnogo brže. I ne radi se samo o crncima koji će kao zameniti belce. Svi će nestati. Jer kada i ako dođe od ostvarivanja vlažnog sna usrećitelja planete, nekome će pre ili kasnije pući film i oteraće planetu u tri lepe. Tj čovečanstvo će da ode u tri lepe. Ujedno, biće dovoljno da neki od virusa ili bakterija tako lepo mutira da će crna smrt biti blaga prehlada u odnosu na to. A lekove , ako ih bude i bilo u svojim će rukama držati beli i /ili  žuti. Ako nas pre toga naravno ne zadesi opšta suša. Ili meteorit. Mnogo je promenljivih u igri da bi se period produžio na 500 godina. Mnogo. Ujedno ovde se ne radi o SAD, nego o Evropi, u koju progresivisti puštaju čoporativno. Valjda im ponestalo rasplodnih primeraka, šta li.

Аксентије Новаковић

Quote from: Meho Krljic on 07-06-2018, 15:44:48
Dobro, svakom dobronamernom građaninu Srbije je jasno da romska deca kreću iz takvog minusa da je ova vrsta kompenzacije samo pokušaj izjednačavanja šansi.

Аха, а сваком недобронамерном грађанину Србије је јасно да србска деца крећу из таквог дебелог плуса, јер Србија је богата земља, има највиши могућ стандард, није претрпела економска и ратна разарања и пљачку досманлија...

Види овако, сваком добронамерном грађанину Србије је јасно да у оваквој Србији не сме да буде привилегованих, јер сви су у истом блату.
Такође, сваком добронамерном грађанину Србије је јасно да Срби одумиру, и ако неко треба да буде привилегован и фаворизован, онда су то Срби и србска деца.

Нећеш ти овде нама да пропагираш како бити равноправан не значи бити равноправан, јер то пролази само код припростих панкерки и квази-интелектуалних снобова.
Сви смо једнаки, али су неки једнакији од других, сви смо равноправни, али су неки равноправнији од других - као што рекох, то је животињска фарма.
Бити равноправан значи бити равноправан, па или сви добијају исте привилегије, или их не добија нико, а ако неко треба да добије привилегије у Србији - онда су то Срби и србска деца, јер су Срби стварали ову државу.

Прескочићу твоје глупости са путницима аутобуса, јер су безврдедне читања, камоли коментарисања, и ударићу на главну ствар, а главна ствар је снижавање критеријума за малу матуру.

Ако циганска деца нису у стању да положе малу матуру по стандардима који важе за србску, мађарску, хрватску, словачку, русинску и шиптарску децу, онда није проблем у стандардима, већ циганска деца имају проблем у нивоу интелигенције.
Самим тим, циганска деца нису дорасла озбиљном школовању, те за њих нису редовне школске установе, већ специјалне школе.
Пошаљите их у Умку, и сви срећни и задовољни.

Quote from: scallop on 07-06-2018, 15:00:40
Oni su na Balkanu koliko i mi

Којештарије.
Циге су на Хелму неколико стотина година, а ми смо на Хелму одувек.

Да ли им треба дати шансу - треба, али исту шансу какву имају и наша, србска деца, односно шансу какву у Србији имају и мађарска, хрватска, словачка, русинска и шиптарска деца.
Ни мање, ни више од тога.
У супротном, ја питам - чиме су они задужили Србију, па морају да буду привилеговани у односу на србску децу?
Имају ли такве привилегије негде у некој другој држави?
Имају ли можда Срби који живе по иностранству такве привилегије, какве Србија даје циганској деци?
Будимо озбиљни, и личне сентименте и познаства оставимо по страни кад разматрамо овако озбиљна питања, јер то што ти, Мехо и ја познајемо Перу, Мику и Ђоку, не значи да Пера, Мика и Ђока треба да добију екстра шансу и да буду привилегованији од Жике, Јована, Станише, Петра, Срђана, Ђорђа, Данила, Слободана, Драгана, Стевана, Данице, Милице, Надице, Катарине, Ђуле, Јелице, Душице, Снежане, Гордане, Наташе итдитд...

Meho Krljic

Rasističke proizvoljnosti (o inteligenciji ovih ili onih populacionih grupa) kojima barataš su dostojne komentara samo utoliko da se kaže da je dokaz naše velike otvorenosti što ih uopšte trpimo na ovom forumu u 2018. godini.
I priče o tome da "ne sme da bude privilegovanih" su detinjarije: svaki socijalni program, svako usklađivanje penzije sa rastom plata (ili troškova života, kad bi ga bilo), svako bolovanje sve su to "privilegije" kojima društvo pokušava da kompenzuje stvarnu situaciju u kojoj su neki ljudi - ne svojom krivicom - u nepovoljnom položaju i uskraćena su im neka prava koje im društvo – preko države – garantuje u zamenu za prenošenje dela svog ličnog suvereniteta na nju.

Povrh toga, to pozivanja na Životinjsku farmu od strane ljudi koji su na potpuno suprotnom delu političkog spektra od autora te iste knjige (da se ne zaboravi, Orvel je bio ekstremni levičar, učestvovao u španskom građanskom ratu na strani, jelte, makrsističke milicije) ne samo da je apsurdno (i pomalo komično), nego i podseća da je mnogi nisu ni pročitali ali misle da razumeju referencu. Životinjska farma je alegorija o otuđenju birokratskog sistema od, jelte, baze u narodu, ne priča o tome kako se najsiromašniji, najmarginalizovaniji deo populacije dosetio kako da se obogati...

akhnaton

Quote from: Meho Krljic on 08-06-2018, 16:04:35
Rasističke proizvoljnosti (o inteligenciji ovih ili onih populacionih grupa) kojima barataš su dostojne komentara samo utoliko da se kaže da je dokaz naše velike otvorenosti što ih uopšte trpimo na ovom forumu u 2018. godini.
I priče o tome da "ne sme da bude privilegovanih" su detinjarije: svaki socijalni program, svako usklađivanje penzije sa rastom plata (ili troškova života, kad bi ga bilo), svako bolovanje sve su to "privilegije" kojima društvo pokušava da kompenzuje stvarnu situaciju u kojoj su neki ljudi - ne svojom krivicom - u nepovoljnom položaju i uskraćena su im neka prava koje im društvo – preko države – garantuje u zamenu za prenošenje dela svog ličnog suvereniteta na nju.

Povrh toga, to pozivanja na Životinjsku farmu od strane ljudi koji su na potpuno suprotnom delu političkog spektra od autora te iste knjige (da se ne zaboravi, Orvel je bio ekstremni levičar, učestvovao u španskom građanskom ratu na strani, jelte, makrsističke milicije) ne samo da je apsurdno (i pomalo komično), nego i podseća da je mnogi nisu ni pročitali ali misle da razumeju referencu. Životinjska farma je alegorija o otuđenju birokratskog sistema od, jelte, baze u narodu, ne priča o tome kako se najsiromašniji, najmarginalizovaniji deo populacije dosetio kako da se obogati...

Mda, ekstremni levičar. Šta da nije možda bio zagovornik novogovora, policije mišljenja? Zagovornik rulje pod kapuljačama koja prebija svakog sa kime se ne slaže u ime diverziteta?
Kada se jednom shvati da ne postoji ni levica ni desnica, da postoji samo jedno borba za moć odabranih usrećitelja, koji ne biraju sredstva da bi skinuli one koji im smetaju i preoteli njihova bogatstva, kada se shvati da je humanizam laž, da je čovek takav kakav jeste, nesavršeno biće, a ne dobrica koga eto obrazovanje kvari, onda se onda sve postaje jasno. Cilj nije bolji svet, cilj je MOĆ. Da se bude kalif na mesto kalifa. Uz to negira se osnovni postulat evolucije, opstanak.

Meho Krljic

Ekstremni levičar u smislu da je iz svoje zemlje u kojoj nije bilo rata otišao u drugu zemlju u kojoj je bio rat da se sa oružjem u ruci bori na strani marksističke frakcije. Ako to nije dovoljno za definiciju ekstremne levice, ne znam šta je.

A levica i desnica možda ne postoje na nivou kosmosa, naravno, ali su zgodne kategorije kad se ćaska, pa da ne mora svaki put da se objašnjava čitav ideološki bekgraund.

scallop

Onda je i Hemingvej bio ekstremni levičar. Orwell je pre svega bio autonomni vizionar.