• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Unazad i Folder: Baba Vanga Case

Started by scallop, 05-04-2017, 10:58:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Boban

tebi ponekad baš nedostaje smisao za humor...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

dark horse

Quote from: Boban on 26-02-2020, 11:15:04
Radmilo je jedina osoba na svetu kojoj priznajem da lakše upada u konflikt nego ja.
Njega ni kada hvališ nisi siguran da će te dočekati raširenih ruku.
On kao da je baždaren da te shvati najgore po sebe...

Možda bi Henri Džejms bio još i gori, ali to nikad nećemo doznati, jer je umro davno pre nego što se Ghoul i rodio...  :evil:
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

scallop

Quote from: Boban on 26-02-2020, 11:35:33
tebi ponekad baš nedostaje smisao za humor...

Jao! Pa, ti si se šalio!
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

Ako ti je za utehu, ghoul ima još manje smisla za humor... ja izmontiram naslovnu neke njegove knjige koju sam kao preštampao i on potpuno poludi...

angel011

Quote from: Boban on 26-02-2020, 12:13:22
Ako ti je za utehu, ghoul ima još manje smisla za humor... ja izmontiram naslovnu neke njegove knjige koju sam kao preštampao i on potpuno poludi...

Pa kad je neko video knjigu u izlogu tvoje knjižare, i na Kupindu...
We're all mad here.

scallop

Quote from: Linʞᴉn on 26-02-2020, 11:47:42
Možda bi Henri Džejms bio još i gori, ali to nikad nećemo doznati, jer je umro davno pre nego što se Ghoul i rodio...  :evil:

Ne daju mi da budem najbolji, ne daju da budem najgori.

Istina je da sam sebi najgori kritičar, jer ko bolje poznaje knjigu od pisca? Znam tačno gde sam bio dobar, a gde brljao, smatram da je dobro da čitalac vidi sve. Podjednako me uznemiri preterani hvalospev koliko i ciljano pljuvanje. Razmišljam o ljudima koji su napisali, a ne o napisanom. Povodi znaju da budu tako banalni. Imam tako keca na Goodreads za "Rašane" i otada mi je taj portal nekompetentan. Da sam dobio 2. ili 3. zamislio bih se.Ukupno, odbijam sa indignacijom sve zamerke o broju likova i karakterizaciji. Iza toga ostaje samo knjiga.

Ti bi, Linkine, mogao da svratiš do Čudne knjižare i kupiš UNAZAD. Mogao bi da čitaš u Milanu, samo nemoj da nam zaglaviš u nekom karantinu. Doduše, "Grbovnik" je čitan i u Hagu.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

Quote from: angel011 on 26-02-2020, 12:21:03
Quote from: Boban on 26-02-2020, 12:13:22

Pa kad je neko video knjigu u izlogu tvoje knjižare, i na Kupindu...

Dajte da vidimo ko je knjigu listao, kupio... mada su ovde u pitanju neke druge knjige, nekada davno... sem toga, imam ja u knjižari nekoliko Gulovih knjiga koje su zvanično rasprodate na svim ostalim mestima. Ne mogu ja sebi da dozvolim da budem bez tako traženih naslova...

dark horse

Quote from: scallop on 26-02-2020, 12:25:13
Ti bi, Linkine, mogao da svratiš do Čudne knjižare i kupiš UNAZAD. Mogao bi da čitaš u Milanu, samo nemoj da nam zaglaviš u nekom karantinu. Doduše, "Grbovnik" je čitan i u Hagu.

Sigurni ste da će mi UNAZAD pravo legnuti za Milano? Dešava se u Italiji, ima italijana? Ili, makar, epidemije?  :?

"Crni Cvet" sam pročitao za prošlo letovanje u Alanji, i baš mi je dobro leglo Markovo mlaćenje turaka sa eksterijerom. Lažem, čitao sam je najviše u avionu, ono po dužini je bila idealna za avion...

scallop

Quote from: Linʞᴉn on 26-02-2020, 13:11:22

Sigurni ste da će mi UNAZAD pravo legnuti za Milano? Dešava se u Italiji, ima italijana?  :?

Touchee! Dešava se u Srbiji, SAD, Rusiji, ali ne u Italiji. Dešava se u avionu, helikopteru, automobilu, na brodu... Dešava se pre i posle vremena u kom živimo. Iskoristi vreme u avionu. "Crni cvet" se ne dešava u avionu.

Boban

moja literatura je opuštajuća, može da se čita i u kadi; tvoja je složena do te mere da čovek mora da vodi zapisnik likova i događaja da bi imao šanse da sve to pohvata...

scallop

Ako imate kadu opustite se uz literaturu Bobana Kneževića. Ako nemate, trebaće vam plajvaz i artija uz moju.

scallop

Ne bi' ja, ali mi ne prijaju drugi topici na ZS.

Juče se nekome, na stranici Čudne knjižare, omače da obožava moj roman "Legija Ida". Dama je odmah napadnuta i optužena da je moja rođaka ili plaćenica. Ako neko misli da je mene opasno kritikovati, još je opasnije hvaliti me. Ja ću se malo ritati, a Boban bi posegao za batinom.

Da ne kratim, pomenuću da sam Zoskovu kritiku stavio među izuzetno pozitivne. Uživao je u čitanju i proglasio me za možda najboljeg pisca srpske, jugokomunističke savremene fantastike. Moja skepsa je bila usmerena na način kako je knjigu nabavio. Iz Loznice, više puta nedočitanu, za 230 dinara od Stipana.

Boban

Ako misliš na Legiju ida, Stipan je uzeo knjige od Tardisa da prodaje, možda ih je i menjao, ko zna, onda tu kreću slobodna formiranja cena i šta sve ne... pokušavao da proda primerak decenijama i pošto nije uspeo dao ga u bescenje.

džin tonik

Quote from: scallop on 27-02-2020, 11:11:31
Ne bi' ja, ali mi ne prijaju drugi topici na ZS.

Juče se nekome, na stranici Čudne knjižare, omače da obožava moj roman "Legija Ida". Dama je odmah napadnuta i optužena da je moja rođaka ili plaćenica. Ako neko misli da je mene opasno kritikovati, još je opasnije hvaliti me. Ja ću se malo ritati, a Boban bi posegao za batinom.

Da ne kratim, pomenuću da sam Zoskovu kritiku stavio među izuzetno pozitivne. Uživao je u čitanju i proglasio me za možda najboljeg pisca srpske, jugokomunističke savremene fantastike. Moja skepsa je bila usmerena na način kako je knjigu nabavio. Iz Loznice, više puta nedočitanu, za 230 dinara od Stipana.
:) perfidno, perfidno.
ali i ovom prilikom si zivuci primjer koliko sam u pravu. vidi, tek sto sam postupio ljudski, ti nisi postao human, skroman i dobronamjeran, vec si pijan od slave i pohvale jos jace krenuo gristi sve oko sebe da te nahvale na isti nacin. sve dok i kimura nije pala kao tvoja zrtva...

scallop

Quote from: Boban on 27-02-2020, 12:06:35
Ako misliš na Legiju ida, Stipan je uzeo knjige od Tardisa da prodaje, možda ih je i menjao, ko zna, onda tu kreću slobodna formiranja cena i šta sve ne... pokušavao da proda primerak decenijama i pošto nije uspeo dao ga u bescenje.

Naravno da ne mislim na "Legiju Ida". Misli ti onako zgranut kao sinoć.

scallop

Quote from: džin tonik on 27-02-2020, 12:11:21
tek sto sam postupio ljudski, ti nisi postao human, skroman i dobronamjeran.

Tačno. Ne ližem nego grizem.

Boban

Evo, juče sam utopio jedan Unazad, kupac je uslovljen time da mora ovde javno i detaljno da se izjasni... i ne gine mu razapinjanje; ako bude kudio autor će ga spaliti, ako bude hvalio ja ću ga optužiti za beskičmenjaštvo...

dark horse

Ne valja koliko je Boban pljuvanjem spustio moja očekivanja od ove knjige. U startu je napravio ogromnu uslugu piscu.

scallop

Boban je Alfa i Omega čitanja mojih knjiga. Napisao je da će UNAZAD čitati samo oni koji vole moje pisanje i da je UNAZAD moj najgori roman. Spreda radi reda, od pozadi reda radi.

dark horse

Čitam, i polako počinjem da sumnjam u inteligenciju onih koji zameraju na "previše likova", pošto je od starta kristalno jasno ko je ko...

scallop

"Previše likova" je mantra pisaca koji koriste previše likova. S'n ti putuj, daleko je Milano.

Boban

da li mi to upravo prisustvujemo teorijski najvećem mogućem ulizištvu?

Ovako odokativno odmah mogu reći da Sendmen u stvari želi da iznervira D. jer je za D. tačka pucanja bilo koja lepa reč upućena Radmilu.
Uopšte mu nije bitno što će povrediti Radmilova i moja osećanja...

scallop

D. nikada nije imala primedbu na moje pisanje nego na moj klan u kome si ti najvažniji lik.

scallop

Ponekad se pitam da li te je ikada sramota.

Boban

ti kao advertajzing guru znaš da ne postoji negativna reklama... naš mozak ne pravi razliku između negacije i potvrdne izjave.

dark horse

Ja sam najiskrenija moguća osoba, i to do te mere, da mi ljudi uvek lepe svoje osobine pri pokušaju da me izanaliziraju... bukvalno, šta god da kažu o meni dobije se samo esencija onog šta su oni...

scallop

Mogao bih da se složim jer su neke od najgorih reklama u istoriji advertajzinga imale za posledicu enormnu prodaju. Međutim, ovde imamo situaciju da nisi motivisan prodajom nego dezavuisanjem autora koji je po svim kriterijumima najbolji i najobjavljivaniji domaći pisac u tvojoj ukupnoj izdavačkoj delatnosti. Sve upućuje na notornu zavist, pa sam zato pitao "da li te je ponekad sramota". Bre, radi se o tiražu od sto primeraka i za par godina će biti mentalna nafora domaće fantastike. Strpi se.

dark horse

Boban je u stvari do te mere ljubomoran što poklanjam bilo kakvu pažnju bilo kome sem njemu, da prosto mora da pravi ove sitne opstrukcije sa D. i skalopom. On želi da ima apsolutnu tapiju na mene, i ništa manje.

Blam me je da priznam da to ide do te mere da za svaku skalopovu knjigu koju kupim moram uzeti još dve Bobanove, pa ni onda ne prolazim bez ovog plača ljubomorne narcisoidne osobe... srećom, pa Boban nema toliko mnogo svojih knjiga, pa neće potrajati dugo... vreme kada ću kupovati samo skalopa neumitno dolazi... 8-)

dark horse

Quote from: Boban on 29-02-2020, 04:04:17
Evo, juče sam utopio jedan Unazad, kupac je uslovljen time da mora ovde javno i detaljno da se izjasni... i ne gine mu razapinjanje; ako bude kudio autor će ga spaliti, ako bude hvalio ja ću ga optužiti za beskičmenjaštvo...

Evo, neću javno reći više ni slovo o bilo kojoj Radmilovoj knjizi, čekam da me prvo usloviš da "moram" javno i detaljno da se izjasnim o bilo kojoj tvojoj...  :evil:

Boban

eto kako se pisac u pokušaju sveti uredniku koji mu je objasnio da nikada neće uznapredovati toliko da bude objavljen...

dark horse

Sad zvučiš kao radodajka kad tvrdi pazar...  8-)

D.

Quote from: Boban on 29-02-2020, 12:28:56

Da. Brrrr.

Quote from: scallop on 29-02-2020, 12:47:34
D. nikada nije imala primedbu na moje pisanje nego na moj klan

Da. Brrrr.

dark horse

scallop

Quote from: Linʞᴉn on 29-02-2020, 21:49:56
Quote from: Ksenija Atanasijević on 29-02-2020, 19:58:16
Quote from: Boban on 29-02-2020, 12:28:56

Da. Brrrr.

Da. Brrrr.

Lepo te je nagovarao da ne kupiš UNAZAD.

dark horse

Quote from: scallop on 29-02-2020, 22:34:30
Lepo te je nagovarao da ne kupiš UNAZAD.

Da li je i D. nagovarao?

I kako je nije odgovorio, već je kupila Vašu knjigu i zna da je ovo što tvrdim o UNAZAD ulizištvo?  :)

scallop

Boban je rekao, a on nikad ne laže.

dark horse

A ni D.

Sto posto je jedna od 100 odabranih. Ne bi se ona zavukla nekom u bulju i primila tuđe mišljenje da priča o stvarima o kojima pojma nema. Jer knjigu u ruke nije uzela.

Nema kod te ni u od ulizištva.

scallop

Ako je tako, onda mi se slobodno ulizuj. Teorijski najviše moguće.

dark horse

Pa, moraću. Ako ništa, bar da vidimo kakva je D. preko tačke pucanja.  :|

scallop

Kako "Ako ništa"? Ti bi da ona dođe do pucanja? A, Boban? Bre, ulizuj se za sve pare koje si dao.

Boban

D. je bila u neposrednoj blizini knjige Unazad. Sedela je kod mene u knjižari i maltene se naslonila na policu gde je stajala ta knjiga, nijednog trenutka ne pokazavši da je primećuje ili da je njeno prisustvo ometa...

dark horse

Na koliko tačno cm od knjige je morala da stane D, da bi se moglo priznati da je kupila i iščitala od korice do korice?

dark horse

Quote from: scallop on 29-02-2020, 23:48:49
Bre, ulizuj se za sve pare koje si dao.

Hoću vrlo rado. Vama privatno na kafi. Za sve pare kojima platite kafu. Kad pročitam celu. Mada, možda se ne budem "ulizivao", to zavisi od knjige. Be warned, ako ne volite kritiku možda ste bacili pare.

A ovde javno na forumu kao što sam već rekao, tek kad prvo Bobi odredi kojoj njegovoj knjizi mogu da pristupim pod istim uslovima kao UNAZAD, da će me autor spaliti ako budem kudio, i optužiti za bezkičmenjaštvo ako budem hvalio... pa prvo ću o tome, pa o UNAZAD... stvarno nikakav problem...

I džabe mu to što šalje svoju ljubimicu da troluje temu o knjizi koju nije uzela u ruke.

scallop

Ostavi se "muka po Bobanu", rek'o je da je neizlečivo.

Do sada se niko nije žalio da sam loš domaćin. I unuka se smeje kad kažem da ću da je "izbubecam".

Boban

kakav povraćajući nivo ulizištva...

scallop

Quote from: Boban on 01-03-2020, 11:41:41
kakav povraćajući nivo ulizištva...

Pa, povraćaj, navikli smo.

dark horse

Quote from: scallop on 01-03-2020, 11:17:16
Ostavi se "muka po Bobanu", rek'o je da je neizlečivo.

Quote"You stop explaining yourself when you realize people only understand from their level of perception." - Jim Carrey

dark horse

Inače, juče kod mene bio čovek koji nikad nije bio na ZS, ni ulogovan ni nelogovan, niti će biti iako je veliki fan nekih stvari, koji za ZS i Bobana zna samo posredno, verovatno se nikad u životu neće sresti i kad je video da otvaram sajt kaže on meni nesvesno "mišljenje" tihe većine Sagite: "pa zar te još Boban nije banovao?"

U jbt, kakvo nestrpljenje! Ako je i od "tihe većine", mnogo je! Opet sam podbacio očekivanja masa! :(

scallop

Moj Boban nikada nikog nije banovao. Voli da preti, da mlati naokolo, ali kome bi pretio ako bi nekog banovao? Bre, Linkine, ZS je utočište za sve koje niko neće. Oni koji su pobegli nisu našli neko bolje utočište.

dark horse

Bre, kakvo crno utočište scallope, ja po Bobanovim reakcijama zaključujem da sam već postao previše "podoban" i politički korektan za Sagitu. Kuku!! :( :cry: