• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 60 - decembar 2018 - ZADATAK

Started by Boban, 10-11-2018, 23:26:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

ima dve vrste ljudi: jedni pričaju da pišu priču, a drugi zaista i pišu.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Boban

tvoj slučaj nije kategorija pošto je unikat...

lilit

Quote from: Kimura on 06-12-2018, 16:31:59
Indrik opaa poskakuje, DSB će probati smisliti nešto u šta će roman strpati, Saturnici se ne piše, D. ostavi mladost i snagu na tviteru, Bata i Labud ostaviše kosti u haremu, Linkin je ponovo među nama, a tu sam i ja. Kakva gomila dronjavaca! I Lilit spremna da čita naša trabunjanja.

manje više što ću ja da čitam, al čitaće i mića. čvrsto obećao u kafani, a to se ne sme prekršiti!
mićooo!
:lol: :lol:
a da me raduje što ste se pokrenuli, raduje me jako.  xremyb
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

saturnica

nešto mi mića nije tip od kafane, tako da tko zna što će od tog dogovora biti... nas-rofl

Truba

Ja necu nista stici poslati ovaj put...
Mrsko mi pisati
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Kimura

Očekujemo zato komentare tipa: uz priču broj 3. sam zaspo u tramvaju, ali je zato priča broj 7. odlična, sećam se o čemu se radi. Mada, ni trica nije loša, ne bih zaspo da baš ne valja.

Krsta Klatić Klaja

nisu grijali u tramvaju al mi je bilo toplo oko srca!
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

saturnica

Quote from: Kimura on 13-12-2018, 14:00:25
Očekujemo zato komentare tipa: uz priču broj 3. sam zaspo u tramvaju, ali je zato priča broj 7. odlična, sećam se o čemu se radi. Mada, ni trica nije loša, ne bih zaspo da baš ne valja.
optimistkinjo! i ti misliš da će biti 7 priča? :)

Truba

ne čitam početnike s radionica
ali podržavam trud
ako bude objavljeno u ZS zasigurno ću vas pročitati

Kimura

Quote from: saturnica on 13-12-2018, 14:07:20
Quote from: Kimura on 13-12-2018, 14:00:25
optimistkinjo! i ti misliš da će biti 7 priča? :)

Bar sedmoro ljudi ovde trabunja, očekujem i više.

Kimura

Quote from: Black swan on 13-12-2018, 14:24:54
ne čitam početnike s radionica
ali podržavam trud
ako bude objavljeno u ZS zasigurno ću vas pročitati

Kratke priče sa radinice su ti idealno štivo za tramvaj, a većinu učesnika poznaješ iz štampanog ZS. Nema opasnosti da ćemo napraviti nešto što zahteva čitanje u miru i ozbiljno premišljanje. Dakle, samo napred.

Biki

Quote from: Boban on 10-11-2018, 23:26:04
Tema: VEČNI ŽIVOT
Umetnik (pisac, slikar, vajar, pesnik... štagod) dobija ponudu da iznedri dela večne vrednosti ili da odabere bilo šta drugo uz život bez ikakvog talenta.

Nepristojna ponuda

indrik

Napisao... čekam još par dana da se prokrčka
Dado Pršo je Srbin!

Mica Milovanovic

Vise je to bio restoran nego kafana... al obecanje je obecanje... bez obzira da li je dat uz krmetinu ili pomfrit...

Mica

lilit

ne moramo sad baš sve tajne da odajemo saturnici! :lol:

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

indrik

Ok, kao što sam gore napisao, zgotovio sam jednu priču i planiram ovih dana da je pošaljem, ali, u međuvremenu mi se javila još jedna ideja i sad gledam one neke stare radionice, posebno prve inkarnacije gdje su neki forumaši slali čak i po tri priče, pa me sad zanima je l' to i dalje važi ili je nekom u nekom krugu nekada palo na pamet da postavi pravilo jedan autor- jedna priča. Ako nije, ja bih još jednu da pošaljem...
Dado Pršo je Srbin!

D.

saturnica

Quote from: indrik on 16-12-2018, 23:35:38
Ako nije, ja bih još jednu da pošaljem...
snađi se i pošalji je. načini uvijek postoje..

pokojni Steva

Quote from: indrik on 16-12-2018, 23:35:38
Ok, kao što sam gore napisao, zgotovio sam jednu priču i planiram ovih dana da je pošaljem, ali, u međuvremenu mi se javila još jedna ideja i sad gledam one neke stare radionice, posebno prve inkarnacije gdje su neki forumaši slali čak i po tri priče, pa me sad zanima je l' to i dalje važi ili je nekom u nekom krugu nekada palo na pamet da postavi pravilo jedan autor- jedna priča. Ako nije, ja bih još jednu da pošaljem...

Jedino pravilo je da se u slatki kornet ne sme staviti više od tri kugle, jer posle curi i svi po radionici se lepe o patos. I da se ne mešaju ukusi previše. Ako ti je prva kugla sa okusom salame, onda druga mora biti od senfa, inače nikako ne ide sa onim od jagode, crvotočine i visibabe. Sad, ti razmisli pa se odluči.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

mac

Je li u ovoj analogiji slatki kornet jedna priča, a kugle su teme u priči? Ako je tako onda je zbog ograničenja od 6000 k najbolje da imaš samo jednu kuglu.

pokojni Steva

To samo u slučaju ako autor ne naruči duplu kuglu sa okusom boranije. Po tom, sve pada u vodu i kreće se ispočetka.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

indrik

Ja sam shvatio da mogu da pošaljem tri priče spakovane u jednu, svaka sa po 2 000 karaktera, al da ne bude neke prevelike tonalne razlike pa da se ne skonta da su to različite priče. Hvala na odgovorima.
Dado Pršo je Srbin!

mac

Pa kad ljudi pričaju u metaforama i slikama, kao u epizodi Zvezdanih staza. Pošteno su se tad junaci namučili da shvate vanzemljake. Cenim da možeš da šalješ koliko god hoćeš priča, dokle god su dobre. Propozicije zadatka još važe.

indrik

Quote from: mac on 17-12-2018, 15:08:33
Cenim da možeš da šalješ koliko god hoćeš priča, dokle god su dobre.

Aha, onda ništa...
Dado Pršo je Srbin!

Krsta Klatić Klaja

brate, u koji bal vampira će se ovo pretvorit...

D.

Truba

D.

Blokirala sam dosad dosta (spam i psihotičnih) adresa i ljudi, ali nikad Bobana. Stiglo je.

Krsta Klatić Klaja

e, jel to yahoo prso ili šta?

u posljednje vrijeme sranje neko s mejlovima

Truba

Ma ne stizu
Onda pun inbox
Kasne pola dana...

Gmail zakon vec 10 godina
Jahu imam od 1999 i cao rekao 2008

Krsta Klatić Klaja

možda, al i ja imam yahoo 20 godina, i sve mejlove drže na serveru, šta god sam poslao i primio evo skoro punih 7000 dana

tislud ako si odusto 2008. 8-)

gmail is too user friendly, I don't like that 8-)

Kimura

Gmail je debil friendly, imam ga godinama, ali ga ne volim. Za yahoo nemam pojma, prvi put čujem da mailovi kasne - što znači: pišite i šaljite na vreme. I vas dvojica. Priče na sunce ili nazad u harem po inspiraciju!

Truba

citajuci vas znaci nekdasnji gigant yahu nije u krizi
a google nije megakompanija

Krsta Klatić Klaja

u mom slučaju mejlovi ne dolaze na specifične adrese, one manje uobičajene, recimo sajtovi institucija

a na gmail buraniju dolazi bez problema

ček, kakvu priču sad haha 8-)

Boban

yahoo je zakon za gmail po svim zamislivim pitanjima.
Ništa ne kasni, ništa se ne gubi, smaranje minimalno...

Truba

Ali kako to mozete reci
Evo jucer sam rodjaku nesto registrirao preko yahua...
Ukljucio se neki video o ragbiju...ide li on ide
Dvije reklame ko lampice
Boje drecave
Jedina dobra stvar sto sam iskopao neke gole slike sto su mi slale

Krsta Klatić Klaja

ko zna šta si ti radio, manijače

yahoo kod mene nema reklama

doduše, držim old verziju

Kimura

Quote from: Pizzobatto on 20-12-2018, 23:18:33

ček, kakvu priču sad haha 8)

Bata neće život večni, kako i priliči misliocu materijalističke orjentacije.

saturnica

Quote from: Ksenija Atanasijević on 20-12-2018, 20:45:44
Blokirala sam dosad dosta (spam i psihotičnih) adresa i ljudi, ali nikad Bobana. Stiglo je.
da, zamisli, možda je i on dosta njih blokirao, ali tebe nikada! što potvrđuje i pošta koja uredno stiže.
love live forever!  8)

Boban

ja nisam nikoga blokirao pa postojano trpim svašta odasvud...

Krsta Klatić Klaja

šta će Bobanu klikovi... kad počne o nečijim dronjcima i sveobuhvatnoj bezvrijednosti, to je trajni, ireverzibilni blok 8-)

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Kimura on 21-12-2018, 09:23:12
Quote from: Pizzobatto on 20-12-2018, 23:18:33

ček, kakvu priču sad haha 8)

Bata neće život večni, kako i priliči misliocu materijalističke orjentacije.

Takoe! I dole s mladohegelijancima poput maca!

Kimura

Dronjaka je bilo i biće. Isto kao i vrednih stvari. Ne ume svako da ih razlikuje, a moderni čitalac (ili da kažem konzument literature :lol: ) je prava lenčuga. Hoće da mu se pokazuje prstom. Sažvaće.
Ima li smisla praviti komplikovane konstrukcije za kilave i razmažene ljude?

Evo varijacije na zadatu temu, ko nije napisao.

Quote from: Pizzobatto on 21-12-2018, 12:49:09

mladohegelijancima poput maca!
xrofl

mac

Ne znam šta me sad psuješ. Ako se ne objasniš bolje smatraj da si ignorisan.

Krsta Klatić Klaja

Kažu mladohegelovci da se čovjek utopi ako ga obuzme misao o težini. Kad bi se samo mogo osloboditi tih misli - ne bi se ni utopio!

D.

Quote from: saturnica on 21-12-2018, 09:35:18
da, zamisli, možda je i on dosta njih blokirao, ali tebe nikada! što potvrđuje i pošta koja uredno stiže.
love live forever!  8)

Možebiti, ali moj post se odnosio na činjenicu da gmail hoće da brljavi sa slanjem ako je mejl adresa nekada bila blokirana, pogotovo ako je instaliran mail block app u hromu.

Takođe nemam problem sa yahoo-om, to mi je prvi i glavni mejl. Smetaju mi reklame, da.

D.S.B.

Poslao priču. Ne znam koliko čovek može biti originalan sa ovakvom temom, verovatno jako ako si jako talentovan. Ja sam uspeo skrpiti neku varijaciju na postojeći milion. Nisam zadovoljan pričom ali jesam činjenicom da sam uspeo učestvovati, za mene i dalje uspeh.

Kimura

Šta vam je svima sa tim radovanjem što ste uspeli da se uključite i što ste uopšte priču napisali?
Zar ste zaboravili Bobanove batine? :?