• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Tema za radionicu 61

Started by Boban, 08-01-2019, 17:24:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Boban

Vidim totalno nezadovoljstvo prethodnom temom, pa hajde da probamo nekakvim brejnstormingovanjem da dođemo do koliko-toliko zadovoljavajućeg rešenja.
Moja ideja nije bila da svi pohrlite u đavola kao ponuđača, već da upravo vidimo ko će u tako skučenom okviru naći drugačiji izlaz.

Takođe, tema ne mora da bude zaplet, niti rasplet, sećate se kako smo se u početku igrali sa raznim kombinacijama svega i svačega.
Dakle, predlozi, za poletak ne moraju biti suvisli...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

mac

Tema: traži se izlaz is skučenog okvira.

Onaj stari Sendmen

Šta je ona tema o kojoj niko nikada nije pisao, a koju si hteo? Možda da krenemo sa brejnstormingom od toga...
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Kimura

Ne mogu da zamislim temu o kojoj niko nije pisao. Možda vi možete? Nihil novi sub sole. To bi mogla da bude tema. :)

mac

Tema: ljudi naprasno počnu da pričaju kriptično, tako da oni misle da ih svi razumeju, a u stvari niko ih ne razume.

Džek

Rekao sam sebi da ću se držati po strani, čim sam video u kom pravcu idu "komentari" na priče, ali ne može čovek da žvače a da ne mljacka.

Ne znam odakle nezadovoljstvo temom ili temama. Sve sam ih shvatao kao izazov koji nateže percepciju i imaginaciju, tera da se razmišlja i osmisli nešto van onoga što svakome ponaosob leži. Meni lično je to magija radionice, motor koji mi stavlja izazov pred nos.

Najlakše krkati pečenje svaki dan, aj' svari kupus sa papcima, dodaj mu svoj začin da bude potaman i lepo serviraj, nacrtaj majonezom smajlić na svaki papak. Ili poljubi tanjir pa ostavi, čekaj krišku eurokrema i šolju mleka.   :)

Ja bih to i dalje ostavio Bobanu da smišlja.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Kimura

Pa lepo čovek pita šta ti se piše. Gukni.

D.

Ti si samo lenj da komentarišeš tuđe priče, Džek. Ne foliraj.

Evo, ja ću da se uklonim. Izvoli, iskomentariši svačiju priču, detaljno, nesebično i empatično. Ništa i niko te više ne sprečava.

Džek

Quote from: Kimura on 08-01-2019, 18:53:26
Pa lepo čovek pita šta ti se piše. Gukni.

O, pa rekao sam. :)

Zaista, svejedno mi je, tema mora da postoji, neki opšti fokus ili šta već ali da to ne bude primarno u komentarima, sem ako se ne uvede subkategorija glasanja - ispunjenost zadatka - u procentima.

Džek

D, ne obraćaj mi se više, odgovoriću ti sada. 
Obradovao sam se novoj radionici a tvoje prozivanje Sendmena, Kimure pa Steve u svakom drugom postu je pokvarilo sve u samom startu. 
Drugo, Džek je uvek komentarisao priče, uvek, ponekad i pozivao ostale da to čine a sada, usled tog razočarenja, daje sebi za pravo da preskoči.

Uklonila se ili ne, nebitno je. Samouzdizanje kao ček bez pokrića, konstantno mantranje da si neki faktor ovde, pljuvanje po tuđim komentarima, izazivanje sukoba i sve negativno oduzima volju za pisanjem komentara. 

D.

Pa kako je nebitno ako mene navodiš kao razlog? Evo, neću da budem faktor. Izvoli, komentariši priče. Detaljno, normalno, analitično, bez surovosti. Ako umeš i ne mrzi te.

Džek

Ne, ne umem. Ponovila si to sto puta a sad stvarno, mani me se.

D.

Ok, tako kaži. Onda ću ja. A ako ja to uradim, i biću faktor na radionici, za razliku od tebe. Ne možeš da budeš faktor bez truda. Ni ti ni Steva ni skalop.

Džek

Ama samo izvoli, faktore, odavno sam prestao da čitam tvoje "analize", jednostavno ih ne priznajem. Nisi ni u jednoj kategoriji koju poštujem.
Doviđons.

D.

Boban

D, dan je tek počeo a ti već imaš 19 postova... o tome ti uvek pričam. Ne umeš da kažeš šta hoćeš ako ga ne ponoviš pet puta. To zaista smara.

mac

Tema: Bilo šta što ponoviš 19 puta postane istina.

D.

Pogotovo ako je istina još prvog izrečenog puta.

Džek

Ovo je Miroljub, moj papagaj.

Urnebesan je, smešan, često dosadan. Večita inspiracija, pa predlažem temu - Kako sam izvadio pticu iz glave i strpao je u teglu - ili neku varijaciju na tu zajebanciju. Odavno nisu pisani humoristički pokušaji.

Aco Popara Zver

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

D.

B, samo postavi temu onako kako ti umeš. Najveća draž radionice je baš u tome.

Kimura

Upravo htedoh da u Macovom stilu (programeri su idealni muževi, ostali muškarci samo prave probleme, a programeri ih rešavaju) dajem neke predloge tipa: hajde da umesto anonimnih autora imamao anoimne komentatore. Na primer: Boban ili neko drugi zada temu, ostali kače potpisane priče do kraja meseca, a komentariše ko želi, slanjem porukice Bobanu ili drugom dobrovoljcu u kog svi imamo poverenja  xrofl
A onda se setim da ni komentarorska anonimnost ne može ostati do kraja, da bi i tu bilo vređanja, svađanja i slično.
Opet, nadahnuta Macovom potrebom da se sve uredi, pomislim da bi se moglo onemogućiti odgovaranje na komentare, ali onda ćemo imati još gore. Neiskaljeni gnev, mržnju i želju za osvetom!

saturnica

programeri su idealni muževi? da li to i maca čini idealnim muškarcem na sagiti? :evil:

Kimura

Pa ne znam, možda ih ima još.

mac

Tema: tražim idealnog muža, programera.

Petronije

Programeri koje poznajem su često "isključeni", a ženama to uglavnom dosta smeta. Naravno, imaju dosta pozitivnih osobina koje ih čine poželjnim muževima.
Arm the Homeless

mac

Više nas vole majke nego ćerke :)

Džek

I dalje mislim da bi humorističke priče bile hit, komentarisalo bi se vedrije i opuštenije. Jesu mnogo teže za osmišljavanje i pisanje, našla bi se tu i zamka da pokušaj zglajza u vic. Boban zada temu o večnom delu a svi se uhvatili šejtana i demona, kao da su opsednuti pa otud i cirkus Kolorado x-ti deo. 

Smeh je lekovit, deluje bogougodno na dušu!

Aco Popara Zver

Quote from: saturnica on 09-01-2019, 09:27:07
programeri su idealni muževi? da li to i maca čini idealnim muškarcem na sagiti? :evil:

ček malo, rekoše idealni muž a ne idealni muškarac! 8-)

Quote from: mac on 09-01-2019, 11:48:29
Više nas vole majke nego ćerke :)

iz ovoga bi se mogla izvući hipoteza da

majke vole idealne muževe a ćerke idealne muškarce!  8-)

Kimura

Momci, poenta nije u muškarcima ili muževima nego u REŠAVANJU PROBLEMA.

D.

Mogli bismo da pišemo utopiju. To je dosta težak zadatak - osmisliti funkcionišući svet, a da rešenja za njega ne budu naivna ili prelaka. Bilo bi zanimljivo videti kako svako ovde zamišlja utopiju (i sreću, ličnu i svekoliku, sa njom).

Edit: toliko mi je primera nekonstruktivnih i loših sistema u glavi, da napisah distopija umesto utopije. Utopija, utopija... Nismo nikad ciljano pisali o njoj, čini me se.

Kimura

Može distropija, ali da bude i neka konkretna tema. U tom okviru.

Nemoj, bre, utopiju  :?

D.

Onda bi svi pisali o radionici ZS.  :lol:

Onaj stari Sendmen

Tema: Potraga za nečim što je zauvek izgubljeno i nedostižno, kao npr. potraga za zlatnim runom ili svetim gralom.

Ali smešteno u savremeno doba ili budućnost.

Aco Popara Zver

Quote from: Kimura on 09-01-2019, 18:32:14
Momci, poenta nije u muškarcima ili muževima nego u REŠAVANJU PROBLEMA.

Kimura

Quote from: Onaj stari Sendmen on 09-01-2019, 20:27:43
Tema: Potraga za nečim što je zauvek izgubljeno i nedostižno, kao npr. potraga za zlatnim runom ili svetim gralom.

Ali smešteno u savremeno doba ili budućnost.

Neka bude prosto POTRAGA ZA NEDOSTIŽNIM?

Boban

Peočitao sam sve pretloge, o nekima i razmislio, pa ću noćas u ponoć da zadam temu.
Rok bi mogao da bude 27. januar do isteka dana. Jel vam to dosta vremena?

Kimura

tomat

Spiridonova potera za neuhvatljivim?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Onaj stari Sendmen

Nadajmo se da ovaj put neko neće poslati plagijat scallopove priče ako to zaista bude tema.  :evil:

Kimura

Teško. Scallopa bi svi prepoznali.

lilit

btw, ko god da je pisao dante za kukuriku (javlja mi se - bata), uvođenje Knez Bob lika je the Kunst. :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Kimura

E, možda je Batina zajebancija. U tom slučaju je nevino i smešno. Zar bi jedna Devica mogla drugačije?  xrofl

lilit

meni devica u podznaku. nije lako.  nas-rofl
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Truba

tajni forum na internetu od kojeg svi posjetitelji postaju pametniji ljepsi i bogatiji
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Kimura

Aco Popara Zver

nikada nećete pogoditi!

Kimura

Misliš nikad nećemo pouzdano znati? Pa i ne moramo. Važno je da Boban đavo zna kad dođe po svoje.  :evil:

Hrundi V. Bakshi

Mislim da je neko ranije predlagao, da se tema postavi kao SF koncept, na primer, jednog meseca se piše o AI, drugog o alternativnoj istoriji, trećeg o inteligentnom životu na drugim planetama, četvrtog o Beogradu 2249te, itd... to naravno ukoliko se želi SF, jer bi se u tom slučaju priča prilagođavala SFu, a ne obrnuto... ili, ako ostane po dosadašnjem sistemu, uvesti mogućnost da jedan učesnik može da pošalje dve priče na istu temu, jednu SF i drugu "običnu"... pa da vidimo...

D.

O, evo nama nagrađivanog pisca-radioničara. :)

Podržavam predlog.