• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Elden Ring

Started by Meho Krljic, 13-06-2019, 11:43:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 01-02-2025, 21:43:23
Nisam danas nis tigao da ga igram. Ali sutra ću!!!! Imam još jednu veliku oblast a pošto će tu biti najteži bossovi, potrajaće to, jelte.

Hm, ne bi trebalo da su svi najteži bossovi na istoj lokaciji. Prvo treba da nađeš Mesmera, mislim da je na vrhu oblasti/lokacije koju si već odavno morao da iznađeš. Kad likvidiraš Mesmera, dobiješ njegovo palidrvce ili šta već koje iskoristiš da zapališ Scadutree, tj. senku od Eldtree, a koja je na lokaciji iza još jednog bossa, koga si možda i pobedio. To te onda baca u najtežu oblast, gde je Radan.

Ili si već pobedio Mesmera i zapalio drvo?  :lol:
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Meho Krljic

Ne, ne, trenutno istražujem Abyssal Woods.

dark horse

Ok, puno sreće s Midrom!!  :lol:

Meho Krljic

Midra je bio totalni pushover, više sam se mučio da dođem do njega nego s njim:

https://www.youtube.com/watch?v=Yuo_pOZl0nI

E, sad ćemo da se prihvatimo glavnog jela, tako da, tu će biti povuci-potegni.

dark horse

Čestitamo!!

Voleo bih da imam volju da se prihvatim glavnog jela na NG+7, ali bukvalno brick wall!!  :( :cry:

dark horse

River City Girls Zero?!?! Wtf??!!!

Mehmete, gori si od GRR Martina!!!   :cry:

Meho Krljic

Hahaha, pa moram nešto da igram dok žena koristi televizor da prati proteste i rušenje predsednika Vučića.

Inače, digao sam svoj, jelte, "blessing" nivo na 13 i krećem lagano uz Specimen Storage da se suočim sa Messmerom  :lol:

dark horse

Ah, to je onda opravdano!!

Valjda će 13/20 biti dovoljno za Mesmera, ali za Radana svakao ni ne pomišljaj ispod 17, sem ako nisi u mazohističkom modu gubljenja puuuno živaca i vremena...

Meho Krljic

Znam, moraću da idem unaokolo da tražim fragmente scadutreeja i unapred se sekiram zbog toga.

dark horse

Meho Krljic

Hahah, hvala.  :lol:

Meho Krljic

Messmer je pao bez mnogo opiranja, namučio me je neuporedivo manje od Rellane ili Scadutree Avatara ili Gaiusa. Mada sam naravno i ja sad mnogo nabildovaniji i imam budženije oružje. Naravno, jako je moćan, napadi su mu zastrašujući, pogotovo jer se ne vide najbolje zahvaljujući silnim plamenovima, ali stoji i da nema onako jebene AoE napade koji zahvataju celui arenu kao Rellana ili Scadutree Avatar, plus, naravno, ne jaše JEBENOG VEPRA kao neki... Idealan boss za moj ukus.

https://youtu.be/Ww6KuWgwYFQ

dark horse

Svaka čast!! Romina čeka da dođeš i zapališ drvo!!!  :|

Meho Krljic

Ima vremena. Da se skupe prvo malo scadutree fragmenti, jelte...

dark horse

Ma pusti fragmente ako si već rešio da prelaziš igru u fazonu "nisam znao da je teško"....  :lol:

Meho Krljic

Uzgred, ubio sam jutros Rominu, ali nisam imao vremena da aploudujem video pre posla. Nije ni bilo namerno, samo sam trčao kroz polja i shvatio da je ispred mene novi boss i reko ajde da probam. Iz trećeg cuga sam je savladao što potvrđuje da je ovo lagan boss, ali, MORAM da primetim da je ovo klasičan primer FromSoftwarea koji se trude da dohvate zvezde ali u tom pokušaju malo gube tlo pod nogama. Mislim, Romina je PRELIJEPA sa svojom kombinacijom škorpije, stonoge i, jelte, žene, ali hitboks joj je katastrofa (a vidim da su se isto ovoliko žalili i čim je DLC izašao) i iako sam je jedno 5-6 puta staggerovao, nisam uspeo da izvedem doslovno ni jedan critical hit. Mislim da u borbi u kojoj sam je pobedio nisam ni jedan jedini put uspeo da je udarim mačem  :cry: :cry: :cry: Tako da su magije obavile veliki deo posla a moj Mimic Tear i summonovani Dane su završili... Da nemam magic build mislim da bih se ovde propisno iznervirao.  :lol:

dark horse

E, sad više nemaš izgovor, čeka te Radan, a on je zajeban. Jedini koji su mu iole blizu su ta dva koja si prešao rano, s mučenjem, Gaius i Avatar.

Doduse, možda je sad malo izbalansiran, ja kad sam ga prešao pre pola godine bio je prilično nenormalan, trebao mi je najbolji oklop u igri, plus talisman koji ide sa njim, da bih imao šanse da ga preživim...

dark horse

Plus, ja sam igrao u trećem prelazu, znači NG+2. Ti si, valjda, pametno sačekao da odigraš na normalu.

Meho Krljic

Da, da, kod mene je to običan NG, tako da se nadam manjoj traumi, jelte. Ali svakako ću da samonujem ljude da pomognu ako posle 50-60 pokušaja vidim da nisam ni blizu.  :lol:

dark horse

Ubacili su čak neki dodatni dificulty settinga, u zavisnosti da li si Radana prešao u prethodnom prelazu ili nisi. Ako je ovo za tebe prvi prelaz, to ne bi trebalo da te kači.

Meho Krljic

Prvi je prelaz ali, hm, Radana ionako prelaziš jednom u vanila igri.

dark horse

Mislim da se Starscourge ne računa. Samo Consort.

Meho Krljic

Šta nam rade.

Šalim se. Ja sam ful spreman za njega. Mislim, mentalno. Mislim, da samonujem ljude u pomoć ako vidim da je gusto.

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 04-02-2025, 13:09:04
da samonujem ljude u pomoć

:? Ne bi nam stvarno to uradio? :?

Šalim se.

Meho Krljic

Pa, rekao sam: ako posle 50-60 pokušaja vidim da nema šanse, nisam ja baš toliko gord da lupam glavu o betonski zid do kraja života.  :lol:

dark horse

Kao ja u Sekiru?  :lol:

Meho Krljic

Da. Ja sam u Sekiru, pisao sam o tome, poslednji bosfajt igrao dvanaest dana. Jebiga, NEMA SAMONOVANJA.

dark horse

Jbga, Elden Ring na višim nivoima NG+ nije mnogo daleko od Sekiro težine, ako ne i višestruko teži. Baš me interesuje kako bi ti izdržao na NG+7 Elden Ringu. Bez samonovanja. :lol:

Meho Krljic

Nikako. A sad gledam da samonovanje NPC-jeva čini Radana višestruko težim tako da... moraću da probam solo. A ako baš ne ide da se nadam da nađem nekog dobrog onlajn igrača da pmogne...

dark horse

Da, ali imaš tri samona za Radana, tj. dva npc i tvoj samon. Sa sva tri nikakve nemaš šanse, da, jer bi mu hp bio previsok, ali ja bez jednog ne bih išao na čist solo, ali ti probaj, šta da ti kažem... moguće čak da tvoj samon ne diže HP, već samo npc samoni, ali ne sećam se baš svih detalja, bolje proveri...

Meho Krljic

Da, planirao sam da idem sa Mimic tearom samo.

Ali ima vremena, prvo moram da se odlučim da se borim sa Ansbachom ili sa Ledom. Koliko shvatam, BOLJE je biti saveznik sa Ansbachom ali to moram da još malo promislim...

dark horse

Bori se sa Ledom, naravno. Teorijski, Ansbach može da ti bude saveznik, tj. summon u borbi sa Radanom. Ako završiš njegov quest.

Drugi NPC koji može to isto je Thiollier, ali njegov questline je malo više zajeban i verovatno si ga propustio, ako nisi sa namerom išao da redom izvršiš sve korake, pošto je missable. Ali, kao što rekoh, ionako je nemoguće da pređeš sa obojcom, challenge je da pređeš makar s jednim od njih dvoje (meni nije uspelo) jer to donosi neke benefite i iteme.

Ti NPCjevi su više balast nego pomoć. Koristi samo mimica.

Meho Krljic

Da, da propustio Thiolliera, nisam ga ni sreo  :lol: 

Boriću se s Ledom ali ona ima bar 4-5 saveznika na svojoj strani. NAJEBAĆU.

dark horse

Jedna od lakših borbi. Ne nepadaju te svih pet istovremeno, već najviše dva, od kojih je jedan Leda. Dakle, kako ubijaš "pomoćnika" novi ga zamenjuje.

Meni je slična borba u Bloodborne bila daleko teža.

Trebalo bi da tvoj mimic odradi čitav posao, a da ti samo sa strane malko pripomogneš.

dark horse

Mislim da si morao da sretneš Thiolliera, on prodaje neke otrove i parfeme i vrlo je hermetičan lik. Njegov quest je vezan za St. Trinu koja je verovatno poslednja stvar u igri na koju ćeš naleteti, skrivena van svake mere. Thiollier kad nestane zapravo ode kod St. Trine, ali valjda sve to moraš da raspleteš pre nego što zapališ drvo. Tako da si za to svakako sada zakasnio.

Drugi slično zajeban quest je od prodavca koji se zove Moore, a koji kad rešiš njegov quest ostavi ti najmoćniji oklop (i štit) u igri, a njega sam već pominjao kao jedinu stvar koja je meni pomogla u borbi sa Radanom. Ima i talisman koji se zove isto kao taj oklop i štit, i koji ti diže defens srazmerno s opterećenošću, a u pitanju je jako težak oklop.

I taj Mooreov questline je missable, i za njega ti je verovatno kasno, jer je jedan od NPC-ova koji pomažu Ledi.

Meho Krljic

Ne pamtim da sam ga sreo.  :lol:

Enivej, sa Radanom će svakako biti dosta truda potrebno. Prvu fazu mu konzistentno pređem, ali u drugoj se baš razulari. Ima AoE napade za koje još nisam provalio tajming da se izbegnu (ili da se šteta minimizuje), brz je, lud je. Probao sam i sa samonovanjem Ansbacha da vidim kako će da izgleda ali bust koji Radan dobija u zdravlju naprosto čini samonovanje većim rizikom nego potencijalnim benefitom. Mijazaki rešio da nam se najebe keve na poslednjem bossu. NEČOVEK.

Naravno, i ja sam tu dosta kriv jer sam sa blessing nivoom od svega 15 i osnovnim nivoom od svega 188 na donjoj granici (pa i ispod nje) onog što se smatra minimalnim za ovu borbu. Ali stvarno me mrzi da sad idem da farmam rune i tražim scadutree fragmente pa ćemo videti koliko mogu dobro da naučim Radana ovakav kakav sam.  :lol:

Ali smo makar Ledu i njen kru pregazili bez mnogo znoja, Ansbach, Tear i ja:

https://youtu.be/yAUA6FHc_iU

dark horse

Jbga, da, za tu drugu fazu meni je trebao Verdigtis Discus talisman, oklop i štit. Za zadnja dva ti je kasno, ali talisman bi trebalo da ti bude dostupan i verovatno ga možeš koristiti sa nekim drugim masivnijim oklopom i štitom, i tako se spasiti bede da učiš celokupnu mehaniku te borbe.

Anyway, tvoj opis borbe mi jako liči na moje pokušaje sa Mesmerom na NG+7. Lako pređem prvu fazu, ali u drugoj me izgazi AoE napadom dok si rekao keks. Zadnji put sam pokušao sinoć, kako nemam šta pametnije.

Tebe izvlači što ipak to nije NG+ i trebalo bi da pređeš kroz dovoljan broj pokušaja...

dark horse

Meho Krljic

Aha, taj talisman koristiš kad imaš heavy load, pa ti podiže statistike. na sve su mislili  :lol:

Eh, videću, ima vremena, probaću još malo da vidim mogu li na veštinu, ako ne, razmisliću i o promeni, jelte, loadouta.

Meho Krljic

Završili smo s Radanom. Doduše, uz pomoć dobrih ljudi sa interneta. Jedan je doduše odmah poginuo ali i njegova kontribucija je zapažena i cenjena a milina je bilo gledati drugog kako ga gleda u oči i nosi se s njim na skoro ravnoj nozi a ja sa strane bombardujem kamenjem. Prelijepo.

Nadam se da nekakav prikaz igre, tj. DLC-a bude gotovo za narednu nedelju...

dark horse

Čestitam Meho što si izdržao čitavih 12 SATI maltretiranja sa Radanom, pre nego što si pozvao pomoć!! Veliko postignuće!!!  ;) 8-)

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 05-02-2025, 08:35:26
i osnovnim nivoom od svega 188 na donjoj granici (pa i ispod nje) onog što se smatra minimalnim za ovu borbu

Pa i nisi tako loš bio što se tiče osnovnog nivoa na normalu. Blizu si 200tog nivoa.

Osnovni nivo sa kojim ja pokušavam NG+7 je 392, dakle blizu 400tog nivoa. Što je verovatno nedovoljno i za Mesmera i za Radana na NG+7, za koje treba realno imati 500-600 nivo.

Mada, neki tvrde da kasnije nivo uopšte i nije bitan i da, ako si capsovao ključne statse, skoro podjednako brzo gineš na 150-tom kao i na 700-tom nivou... i to ima dosta smisla... ali kako onda objasniti moj uspeh na NG+1-7 koji je baziran uglavnom na whorovanju nivoa?!???

dark horse

Btw, nastavio sam da pokušavam Mesmera na NG+7 i koliko vidim cela mehanika te borbe se zasniva na dodgovanju u pravom trenutku i retaliation udaranju nakon što on završi svoj napad I BUKVALNO NIČIM VIŠE!! Jedino gubiš hp ako zakasnis/poraniš dodge ili udariš pre nego što je završio potez i to je cela filozofija borbe.

Borbe mi deluju dosta jednostavnije nego u Sekiru, zapravo, jer tamo imaš i deflect u čitavoj priči, ovde nije toliko bitan. Ok, ako imaš štit, ali u Sekiru deflektuješ i bez štita, rukom.

Nije ni čudo što Sekiro zbog mehanike borbe svrstavaju u rhythm games, a nije ni Elden Ring daleko.

A ja sam oduvek bio nemuzikalan skroz...  :cry:

Meho Krljic

Sa gnušanjem odbijam insinuacije da se pobeda nad finalnim bosom uz samonovane ljudske pomagače nekako ne računa. Godinama ponavljam da su ove igre, A POSEBNO ELDEN RING dizajnirane upravo sa kooperativnim igranjem na umu. Štaviše, fer je reći da je pogotovo ovaj DLC napravljen tako da podstiče kooperativu a da hardcore soliranje dolazi tek kada ga bar jednom završiš. Sam Mijazaki je rekao da je loš u ovim igrama i da uvek kada ih igra koristi sve vrste pomoći a ko smo mi da sumnjamo u božiju reč?

Enivej, iz više pokušaja solo prelaska Radahna zaključio sam da mi svakako fali nekoliko nivoa/ blessing nivoa, odnosno da bi mi trebalo verovatno dve-tri nedelje da ga pobedim bez levelapovanja, dok bih precizno naučio sve njegove napade i prebrojao frejmove u njima. Čak i tako i čak uz amblem koji umanjuje holy damage, ti njegovi napadi u drugoj fazi koji sipaju Mikeline zlatne zrake na sve strane - količina štete koju mi je nanosio je bila ogromna. A ja sam ipak star, sporih refleksa i često bi me Radan ubio samo jednim jedinim kombom od ful zdravlja do nule, tako da sam posegao za, jelte, kooperativom i iz druge je bog pao. I neka je. Mikelino jahanje na njegovim leđima me je podsetilo na prince-blizance iz Dark Souls 3 i  to je slatko. Evo ko oće da gleda, superkat ispod:

https://www.youtube.com/watch?v=0Zp1YhMySFU

A ja se lagano pripremam za Ragnarok. Koji bi posle ovoga trebalo da bude neka vrsta godišnjeg odmora  :lol:

dark horse

Sad mi zvučiš na uvređenog Vučića kad mu studenti Kažu da nije nadlezan.  :evil:

Vreme je za proteste na Sagiti, da smanjimo koruptivni prelazak bossova uz ljudske pomagače?

Šalim se, naravno. U suštini, i overlevelovanje je neka vrsta varanja, kao i korišćenje ash summona, ko sam ja da ti prigovaram? Svakako ne igram ovo na nekom dovoljno respektabilnom nivou, a ne verujem ni da ću ikada naučiti da budem bolji igrač...

Meho Krljic

Ja bih rekao da neko ko igra Elden Ring na NG+7 sa pravom može da kaže da ga igra na VRLO respektabilnom nivou. No, moja logika je najviše ta da naprosto nemam vremena (doslovno, do kraja života) da se perfektuiram u igrama do mere da smatram da igram "dobro". Ni kao mlad čovek nisam igrao dobro ali jesam igrao bolje, a sada je to ipak već biološki teže, plus, igre su opsceno dugačke. Elden Ring sam sve zajedno igrao skoro 300 sati a Shadow of the Erdtree verovatno oko osamdeset. I uživao sam, iskustvo igranja, otkrivanja novih oblasti, pronalaženja tajni, sretanja novih neprijatelja i bossova kojima treba doakati na ovaj ili onaj način, sve je to PREDIVNO, ali da bih "sam" pobedio Radana verovatno bih morao da igram još nekih 15 ili 20 sati, bilo da jurim Scadutree fragmente po mapi, bilo da sedim u boss areni i učim sav njegov frame data napamet. Što bih da sam na odmoru verovatno i radio (bio sam na odmoru kada sam počeo da igram pa sam i mogao da potrošim tri dana na prvog Ghostflame Dragona), ali pored posla, veterinara za bolesnog mačora i drugih obaveza naravno da ja nemam dnevno više od maksimalno dva sata da se igram, a često ni toliko. A na stolu mi stoje: Like A Dragon Infinite Wealth, Final Fantasy VII Rebirth, Metaphor ReFantasio, Dragon's Dogma II, dakle, sve igre od po sto sati koje isto traže da se igraju (a da ne pominjem kraće igre koje usput takođe igram, tipa Lorelei and the Lazer Eyes, Butcher's Creek itd.) i nekako moram da pravim razumne odluke u životu. Ili koliko-toliko razumne.

Edit: Primetimo da sam čak i zaboravio Diablo IV u nabrajanju iznad. Dakle, i Diablo IV, opet  igra od 80 ili 100 sati...

dark horse

Ma razumem skroz tvoj u perspektivu i obavezu da isprobaš sve šta te zanima. Zapravo, divim ti se da si imao vremena i atrpljenja da pređeš baš sve fromsoft igre, što je trofej sam po sebi, jelte. A ti naslovi se mogu preći na toliko mnogo načina, npr. bez levelovanja, speed run su samo neki i verovatno bi čoveku trebao ceo život da u dovoljnoj meri ovlada svime.

Moja perspektiva igranja tih igara vezana je za uživanje koje mi novi izazovi donose i potpuno sam sklon da u beskraj igram jedan isti naslov, ako me ispunjava i potpuno sam svestan da to nije svačiji cup of tea, zapravo i igrači koji provode dosta vremena u igrama koje ja volim uopšte nemaju iste prioritete, npr, već kad si pomenuo Diablo 4, svi igraju sezone, ali neki jure mythic opremu, neki jure nivo 300, drugi isprobavaju različitr klase, treći igraju pvp... Mogućnosti su beskrajne, samo u jednoj igri i ne postoji "pravi" način da se nešto igra, niti on zavisi od nekog "boga" koji je igru napravio...

Meho Krljic

Sve tačno, NOU NOUTS.   :| :| :| Gejming i jeste specifičan hobi po tome da jedne iste igre zaista čovek moe da igra na različite načine, na različitim nivoima sposobnosti i interesovanja i da od njih dobije legitimno dobro provedeno vreme. Ne kažem ,naravno, da iz knjige ili filma različti ljudi ne dobijaju različite stvari ali mislim da je ovde razlika mnogo veća  :lol:

dark horse

Ok, da se vratimo onda na redovne aktivnosti: stigao sam do treće faze sestre Fride po prvi put, što mi budi nadu da je ipak pobediva i da ću uspeti da završim prvi od dva Dark Souls 3 dlc-ja.

Naredni dlc, ono malo što sam imao prilike da isprobam, je ludački težak. Dosta Dark Souls 3 bossova je i dalje u top listama najtežih From Soft bossova, tako da se nadam ubedljivom challengu u nastavku!!

https://www.cheatcc.com/articles/the-30-hardest-fromsoft-bosses/

Meho Krljic

Pa, mislim da ćeš imati challenge. Ali kako i poslovica kaže: kad si u škripcu ti samonuj! I biće dobro.