• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Elden Ring

Started by Meho Krljic, 13-06-2019, 11:43:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dark horse

Quote from: Petronije on 23-06-2024, 20:48:43
Ovako?

Nije baš tako, obični neprijatelji nisu toliki problem, ali unique jesu. Juče sam se dva sata zezao sa Vulverin mini-bossom koji je praktično na samom početku dlc-ja, prvi boss i uvek me egzekutuje kad ga skinem na jedan HP. Taj AI koji to radi u zadnjem momentu im je odličan i teško ga je prejebati.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

dark horse

Ma jok.

Ja sam zaboravio koliko Rivers of Blood ima moćan specijal kad se e drži u obe ruke, već sam budala Išao sa oružjem u svakoj ruci.

Sad me blam što sam išta pisao, jer padoše i Vulverin i Lav-Zmajić main boss kao od šale danas na NG+3, ni oznojio se nisam...

Anyway Petronijev, kako ti napreduješ?

Meho Krljic

Hahah, dobro, lepo je videti nekog kome stvari lepo idu  :lol:

Petronije

Quote from: dark horse on 24-06-2024, 19:44:09

Anyway Petronijev, kako ti napreduješ?

Batalio odavno, nema se vremena.

dark horse

Bukvalno anti Dark Soul predaja bez ikakve borbe!! ;)

Ja ću pokušati ovaj put da doteram do najviše težine, tj. pređem NG+7!!

dark horse

Missim, da se razumemo, nije da ja i dalje ne preskačem ogromne deonice toga i tako štedim vreme. Sve što se može projahati s konjićem projašem, uopšte se ne zamaram šta sve tu ima, sve lgrupe protivnika koje se mogu protrčati redovno protrčim, igram deonice koje se MORAJU preći borbom, a takvih je relativno malo, uglavnom bossovi i aree sa veliko koncentracijom opasnijih protivnika, mada čudo jedno šta se sve može pretrčati ili, barem, preskakati... Štedi vreme, definitivno, a i živce... A što više igram, rekao bih da je Mijazaki i osmislio da se upravo tako igra, jer kad deluje naoko bezizlatno, namerno ostavlja delove gde možeš da se okolo provučeš i aktiviraš minimalni broj protivnika, i posle lagan trk ili skok... Toga poseno ima u dlc-ju, zbog puno više skučenih i uskih prostora, koji su dušu dali za sačekuše, za razliku od vanille, koja je bila poznata po nepregledno širokim deonicama...

dark horse

Ako laže koza:

Quote from: Meho Krljic on 21-02-2024, 17:57:55
Evo i trejlera za DLC Shadow of the Erdtree:

https://youtu.be/VPRZnG8Vfsk

Negde u Junu stiže, pa eto, ko još nije, sad treba.

Šta "sad treba" Meho, ako ne preorderovati?

Meho Krljic

Ama treba da ispuni uslove da uđe u DLC. U tom trenutku se nije još znalo koji su, ali sam generalno mislio na to da se završi originalna igra...

dark horse

Znači, indirektno si spomenuo i aludirao na nešto što što se u tom trenutku zapravo nije definitivno ni znalo, i onda očekivao da to shvatimo sasvim jednoznačno?  xnerd

OOk...

Meho Krljic

Da, očekivao sam da su svi ovde ugođeni na moju mentalnu frekvenciju! Svakako nikada nisam preporučivao preorderovanje digitalnih daunlouda, pa bi to zaista bio presedan.

dark horse

Pa, i mi koji čitamo tvoje postove i volimo preorderovanje takođe očekujemo od tebe da si podešen na našu mentalnu frekvenciju!!

Iliti, očekivanja vode u razočaranja!

Meho Krljic

Dobro, samo da Shadow of the Erdtree ne razočara kad jednom stignem do njega!!!!!!!

dark horse

Meho Krljic

Ama neće, ne brinem se. Može samo da mi bude pretežak, ali dobro, to je kako se to danas kaže "a skills issue". Samonovaću pomoć, biće valjda dobrih ljudi.

dark horse

Ja nisam oduševljen. Ovo mi više liči na drugi se deo Dark Souls 3 nego Elden Ring. Što samo po sebi nije loše, već stvar očekivanja.

Pređoh još jednog main bossa i otvorih dve trećine mape.

Meho Krljic

Tebi onda možda patch kojim se olakšava prvi deo DLC-a neće mnogo pomoći:

Elden Ring's DLC Just Got Easier

dark horse

Meni treba "patch" koji će napraviti da eksterne lokacije izgledaju impresivnije od onih iz vanille, ubaciti neke malo originalnije neprijatelje koji ne deluju kao unapređena verzija starih sa većim damagom, plus povećati veličinu dlc-ja koji je tek malo veći od Limgrave sektora iz originala.

Malo sam zbunjen da smo na nešto ovakvo čekali cele dve godine, kad su sve ovo mogli da naprave i za godinu. Plus da izbace kao besplatni dlc, kad im je već jedini cilj s ovim bio da se o ovoj igri ponovo govori.

Meho Krljic

The game design secrets of Elden Ring's Hidetaka Miyazaki

in preparation for Shadow of the Erdtree, I played through the main story of Elden Ring. I want to preface this by saying I absolutely suck at video games, so my approach or play style was to use everything I have at my disposal, all the assistance, every scrap of aid that the game offers, and also all the knowledge that I have as the architect of the game ... the freedom and open-world nature of Elden Ring perhaps lowered the barrier to entry, and I might be the one who's benefiting the most from that, as a player, more than anyone else.

dark horse

Dobro je. Izgleda da će zlatni nilski konj biti prvi ozbiljniji izazov!!  :arrow:

Meho Krljic

Kao i u stvarnom životu!

dark horse

Pa naravno da je teži, kad je opcioni!!

SKIP!!!

dark horse

Ipak je na kraju bilo jednostavnije srediti golden hippoa nego naći "prečicu" koja baš i nije prečica. 

Samo dva bossa do kraja. Sredim Mesmera u prvoj fazi, ali u drugoj se za sada drži. Napravio sam katastrofalnu grešku vezano za obu borbu, slučajno sam ubio npc-ja koji bi mogao da mi pomogne.

Inače, isprobah razne buildove sa novim oružjima i fino to radi dok su trash mobovi u pitanju, ali bossa nijednog nisam uspeo da pređem bez rivers of blood i bleed builda. Bukvalno build skrojen za mene, kad Igram bez njega kao da mi je ruka vezana iza leđa.

Meho Krljic

Ako Messmer bude baš problem, Let me Solo Her se rebrendirao kao Let Me Solo Him i pomaže namernicima da ga pobede. Tj. sam ga pobedi dok vi gledate.

dark horse

Ja sam nivo 300, ni ne dobijam notifikacije o igračima kojim mogu da mi pomognu

dark horse

Ha, izgleda da NPC nije bio toliko ubijen koliko je izgledalo. Mogu da ga regrutujem u samoj areni, a ne ispred, kao obično

Biće ovo zanimljiv fajt.

dark horse

Mesmer poklekao.

Nek se spremi Radan!!  xuzi

Meho Krljic

Bogami, lepo to tebi ide. Rispekt.

dark horse

Hvala. Zadovoljan sam, Mada moja najveća strepnja od početka je Radan. Prelazio sam ga pre neki dan, jer je uslov za dlc i rekao bih da je dosta poboljšan, više nije dovoljno poslati hrpu NPC da ga sahrane, sad treba dosta taktizirati, plus preći ga u solo varijanti skoro je nemoguće.

Naravno, ne znam šta me tačno čeka i koliko je novi Radan različit od starog, ali bumo videli. Za sad prvo treba doći do Radana

Meho Krljic

Verujem da su ga dosta promenili. Ali shvatam da je konsenzus da je Mesmer teži tako da mislim da ćeš mu lako presuditi.

dark horse

Mmda, ali koncenzus malo znači, probađu jedan build ili klasu koja ga prelazi lako, npr sorc, pa naprave "koncenzus", a ja nisam range, meni bude duplo teži.

Ako ostave Radana kakav je bio u vanili i moram ga solo preći, em nenormalan hp, em me sahranjuje još iz daljine dok mu ne mogu ni priči, kamoli ga napasti, definitivno bi mi bio bar duplo teži od Mesmera.

dark horse

Meni je Radan za nijansu teži od Mesmera. Stužem do druge faze ali ne toliko opušteno.

Druga faza je valjda holy, probacu s nekom odbranom.

Nema NPC-ija da mi pomogne ovaj put. Moguće jer nisam završio njihove questove. Takođe, blessings su mi dosta niski: prvi 11 (kod Mesmera mi je bio 9) drugi 7. Verovatno se trebaju igrati drugi delovi još da bih mogao da pređem ovaj fajt

Meho Krljic

Ili da samonuješ  :lol:

dark horse

Ma šta mi se žiri sa finalnim bossom, ako sam na 11 od 20 mogućih blessings (na 20 ti je damage 105℅ veći)?

Meho Krljic

Dobro, naravno, treba malo i uživati.  :lol:

dark horse

dark horse

Podigao sam se na 17 od mogućih 20 blessing boostinga za sebe i 8 od 10 za mimika i, dok su neke početne deonice postale primetno lakše, ne vidim bitniju razliku u borbi sa Radanom, i dalje me podjednako elegantno gazi.

S obzirom da većina rivjuera prelazi Radana sa priližnim ili nižim blessinsom, vraćam se na rinse & repeat strategiju, s nadom u git gud.

dark horse

Inače, moram da primetim da Mijazaki sa tim ključnim blessingsima prilično podlo igra. Neki se dobijaju pobedom opcionih neprijatelja, poput manjih nilskih konja ili duhova koji nose ćup.

Čak pet komada se nalaze posle borbe sa vrlo teškim Mada opcionim bossom.

Fora je ako te lik sa ćupom primeri da dolaziš, skine ga s glave i mlatne te njime, dok se sam ćup i blessing u njemu razbiju, što znači da tu deonicu moraš učitati iz početka. Ovo je toliko iritamtno, jer su ti duhovi em skoro nevidljivi, em se teško razlikuju jedni od drugih, pogotovo u brzoj igri, što znači da se mora igrati pažljivo i sporo, plus tih duhova ima po svuda, pa bukvalno mnogo toga moraš da ideš i prelaziš iz početka, da bi bio siguran da nisi neki ključni blessing propustio.

Verovatno je pakleno dići blessings u single playtroughtu do 20/10, verovatno je mnogo lakša strategija ostaviti to za naredni NG+ tier, gde blessingsi dropuju iz početka.

Klasični Mijazaki.

Meho Krljic

Znajući da je sa priznao da je on lično užasan u igrama i da koristi sve moguće vrste pomoći kad igra svoje igre jasno je da nas samo maltretira  :lol:

dark horse

Meho Krljic

Evo, za očajnike, ovaj bild, vele, trivijalizuje težinu igre:

Elden Ring's new Thrusting Shields make Shadow of the Erdtree difficulty trivial, players say

Naravno, da bi se došlo do svega toga mora da se pređe dobar deo DLC-a i porazi gomila bossova, tako da...

dark horse

Taj štit je prilično nerfovan posle zadnjeg patcha.

Ali da, verovatno mi samo štit može pomoći sa Radnom (s obzirom da su mi blessinsi lvl 20). I da glumim da sam Petronije.  :lol:

Petronije

Stariji momčina je prešao Dark Souls i sad krenuo da igra trojku na PC. Pošto je PC mator i radi kao traktor, ja kao daj da mu kupim na ps5 da igra ko čovek, međutim, u soni prodavnici košta 60e, što mi je iskreno previše, msm. da li je realno da 10 godina stara igra vredi toliko? Postoji li neka legalna alternativa?

dark horse

Ja sam pazario u games paket od tri dark souls igre koji jeste bio skup isto, ali možda ne toliko ako sve podeliš na tri.

https://www.games.rs/ps4-igre/13902-ps4-dark-souls-trilogy

dark horse

Isti paket za XBox je inače skoro duplo jeftiniji

Izgleda da je jeftinije u gamecentru za hiljadu

https://www.gamecentar.rs/ps4-dark-souls-trilogy.html

dark horse

Ne vidim da ovako dobrih dilova imau Playstation prodavnici, mnogo je skuplje.

Sad, da li si uzeo veziju ps5 sa diskom, više se ne sećam, ali ako nisi Playstation store ti je jedina opcija

Petronije

Jeste sa diskom, ispade dobro što sam kupio, mada nije bilo druge tada i da je bilo uzeo bih digitalnu. [emoji39] Pazarim ovo, hvala.

dark horse

Što bi rekao Meho, služimo narodu. Disk je u suštini beskoristan, jer su sve nove igre na disku skuplje, sem za ovakve dealove za prastare naslove.

Što se tiče Radana, ima improvementa. Izgleda da u drugoj fazi borbe pomaže Miquela Great Rune, koja skida curse koji na tebe baci Miquela, posle čega si instant mrtav. Da bi dobio ovu runu moram da pobedim scadutree Avatar, koji je praktično, ne računajući većinu furnance golema, praktično jedini dlc boss koji mi je preostao, jer je malo zajebaniji, ima tri faze.

Ah well. Sve ovo što sam malo požurio i spalio drvo pre vremena, pa nemam dva npcija sa mi pomognu u zadnjoj bitci. Možda bi trebalo da sve ovo probam iz početka, na sledećem NG+, a opet, Radan će biti samo još teži....

dark horse

Meho Krljic

Treba samonovati.

dark horse