• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Elden Ring

Started by Meho Krljic, 13-06-2019, 11:43:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dark horse

Bukvalno jedina teška borba u čitavom dlc.

Ako i nju preskočiš samonovanjem, tj. neko drugi odigea za tebe, što si kupovao dlc?
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Meho Krljic

Ama FromSoftware igre TREBA da budu kolektivni doživljaji a ne solipsistička iskušenja.  :lol:

dark horse

Ma nije toliko teško preći Radana koristeći thrusting shied, plus kornjačin štit na leđima. Juče sam imao prilično dobru sesiju koristeći taj build, i to dueling varijantu štits koju sam juče prvi put našao, bukvalno ideš od protivnika do protivnika i melješ, kao da si u normalnoj igri. I to na NG+3. Probao sam i Radana i skinuo mu priličan chunk energije u drugoj fazi u prvom pokušaju, što mi nije uspevalo do sada. Rekao bih da lik iz videa koji sam okačio i koji je Radana prešao sa thrusting štitom uz veliko mučenje ne koristi dobar build. Ali, sve ovo čisto teorijski, jer mi se nije dalo sinoć da pokusavam do kasno u noć, verovatno danas prelazim... Mislim da je thrusting shied idelalno oružje za lagan prelaz igre i na NG+7, tj. oružje koje sam očekivao da nam ovaj dlc pruži..... Inače, kao što sam napisao, ranije je taj štit bionpuno moćniji, praktično nije trošio staminu, pa su ga nerfovali, sad je super moćan samo dok imaš puno stamine, pa ne možeš samo blok, kao pre nerfa, već i dodge, dok ti se stamina ne oporavi... Požuri i kupi igru pre nego ga nerfuju skroz!!!

dark horse

E da, trebaju i ludački statsi za taj štit, minimum nivo 200 da bi štit radio. Ali, bukvalno to oružje je praktično jedini bitan upgrejd u odnosu na vanilu i bitka sa Radnom jedini bitniji novi izazov...

Meho Krljic

Quote from: dark horse on 10-07-2024, 06:30:45
Požuri i kupi igru pre nego ga nerfuju skroz!!!

Hahah, u pravu si. Ali dobro, ne žurim ja zaista. Pošto nemam moralnih problema sa samonovanjem ne brinem se toliko. :lol:

dark horse

Meho, ti si ona kategorija igrača: "ne ume da igra, al mnogo vole da gleda kad neko ko zna igra za njega!!"  :D

Meho Krljic

Ne. Mislim, nisam neki igrač, ali praktično nikada ne gledam druge kako igraju.

dark horse

Summonovaćeš drugog jačeg igrača i zatvoriti oči?  :lol:

Meho Krljic

Pa, ne, kontribuiraću koliko mogu!!!!!!!!

dark horse

Meho Krljic

Hahaha, ČESTITKE.

Moram uskoro da krenem to da igram.

dark horse

Hvala hvala.

Radagon je verovatni najteži From Soft Boss s kojim sam se susreo. Ludački brz, nije ni završio napad a već počinje novi. Sa single hitom često skine skoro ceo healt bar.

Ja sam se protiv toga borio tako što sam koristio štit i najbolji amour koji postoji, ali pretežak i talisman koji diže defense kad si pretovaren.

Ovo je bila moja oprema:

Blood Antspur Rapier +25 (Blood Tax Ash of War)
Verdigtis Greatshield +10
Verdiglis armor set

Verdiglis Discus
Golden Braid
Greatshield Talisman
Pearl Shield Talisman

Crimson Bubbletear
Opaline Bubbletear

Clawmark Seal +25
Golden Vow
Lord's Defense Fortification

Nivo 347

Vigor 99
Mind 18
Endurance 99
Strenght 99
Dexterity 64
Intelligence 9
Faith 27
Arcane 11

Ovo je jedini build sa kojim sam uspeo da borba liči na relativno normalan boss fight i uspeo sam da ga pobedim posle samo desetak pokušaja.. U principu lako se igra: držiš L1 za štit i spamuješ R1 za light napad. Kad stamina padne ispod pola sklanjaš se u stranu dok je ne oporavi (dok mimic odvlači pažnju) pa se vratio u borbu i tako u krug.

Meho Krljic

Zvuči vrlo razumno.

Ja se pitam kako ću ja sa svojim squishy mage buildom da prođem kad dođe vreme  :lol:

dark horse

Mage ima odličan Impenetrable Thorns build.

Problem je što spell radi kao sačmara i ispaljuje se iz malee blizine u pogodnom trenutku. Treba ti otprilike 10 hita da ga pobediš. Znači, spremi se za close range Mage bitku gde moraš brzo da reaguješ na njegove poteze, inače te kažnjava, a napadati ga možeš samo dok ti kažnjavaš njega.

Zato sam odustao od tog builda i izabrao ovaj dosta lakši. Gde ne moraš baš svu mehaniku da naučiš.

Meho Krljic

Ima vremena, dok ja kupim igru, dok se nakanim. Neće to tako brzo. Važno da si ti to završio i da je NEKO Sagiti osvetlao orbraz  :| :|

dark horse

Da, dok ti kreneš ovo da igraš verovatno će sa Radom stvari biti drugačije. Kad developeri ostave samo jednog bossa nadrealno teškog u odnosu na sve drugo to obično rade jer hoće da utvrde koji buildovi su OP.

Saying this, meni se čini da je moj build zapravo jedini pravi način da središ Radana, tj. Most tanky build namerno kreiran za bossa koji prvi nenormalan damage.

dark horse

Zavrsio sam igru po cetvrti put i presao na NG+4. :?:

Pokusacu u brzim prelazima da stignem na NG+7, posto je to najvisi nivo tezine koji postoji, naredni NG+ su samo kopija NG+7 u beskonacnost.

Upravo sam presao Lurniu, po peti put, deo gde je Petronije zaglavimo. Taj deo se prelazi bukvalno za pola sata igranja. Potrebno je naci dva dela medaljona u tvrdjavama u Limgrave i Caleadu (pise na mapi Fort), nalaze se u sanducima na krovu tvrdjava. Kad se pokupe oba dela, ode se u severni deo Lurnije, gde je prolaz za Altus Plato na kome se nalazi lift koji medaljon otkucava.

I to je bukvalno sve. Petronije u prvom igranju treba da se skoncentrise i na nalazenju Golden Seed, koji upgrejduju damage u osnovoj igri, i koji su uglavno na vidiljivom mestu i moguce ih kupiti usput, dok lutas na Torentu trazeci sledeci Site of Grace.

Bukvalno Lurniu treba preskociti. Renala do koje je Petronije stigao nebitna je na pocetku i sluzi za respec stats. I dosta je lakse preci je kasnije, sa puno vise pronadjenih Golden Seed.

Izvinjavam se Petroniju za spojlere, ali krajnje je vreme da ti malo pomognemo da zavrsis jednu od laksih Dark Souls igara.  :lol:

Meho Krljic

Quote from: dark horse on 31-07-2024, 09:22:18
jednu od laksih Dark Souls igara.  :lol:

Ako se ne računaju druge Dark Souls igre, naravno  :lol:

dark horse

Meho Krljic

Neozbiljna lista, Sekiro na osmom mestu umesto na prvom!

Ali da budem ozbiljan na momenat; meni Elden Ring nije bio posebno težak sve do Elden Beasta koji me je smrvio. Dakle, sve bosove pre njega sam pobedio bez samonovanja i samo svojim rukama (uz, naravno, izdašnu pomoć Mimic Teara), poslednjih nekoliko i bez oposebno velikog truda. I danas mi deluje da moj bild - dakle, squishy mage - naprosto nije predodređen da pobedi u tom poslednjem bosfajtu i da te igra tera da se respekuješ na bild koji nanosi fizičku štetu ako oćeš da trijumfuješ. Vidim da i za Radana u DLC-u kažu isto i to me nervira ali ne toliko da bih se kao nešto ozbiljno nervirao. Sekiro je bio mnogo gori jer tu nemaš ŠTA da respecuješ.

dark horse

Davno si igrao Meho. Elden Beast je sada updejtovan da mozes koristis i Torenta u borbi, sto te stiti od vecine njegovih napada. Samo spamujes Pest-Thread Spears sa konja i gotov je za par minuta.

Inace, lista posebno razmatra vanilla release i dlc-jeve. Zato ti je mozda cudna.

dark horse

Stiglo se do Mesmera u drugom igranju dlc-ja.

Dlc na NG+4 nije primetno teži nego na NG+3, bossove prelazim rutiniski iz prve ili par pokušaja u najgorem.

Bukvalno build sa štitom i trusting  oružjem sa bleedom gazi sve. Za bossove Pest-Thread Spear ili blasphemous blade ili isto trusting oružje.

NPC questovi mahom završeni, Videćemo verovatno veceras koliko NPC-jijevi pomažu u borbi sa Radanom.

dark horse

Pade Mesmer iz prve, nisam se ni oznojio...

dark horse

Sa Radanom, ocekivano, ne ide tako lako.

Sumonovao sam Ansbaha i Tioliera, sto zapravo ne pomaze mnogo jer sva paznja u toku napada treba biti koncentrisana na meni, ne na sumonima, da bi tehnika sa stitom radila posao. Plus, sad Radan ima dosta veci HP, sto dodatno otezava drugu fazu.

Ali, ne odustajem, posto pobeda Radana sa Ansbahom i Tiolierom daje neke dodatne iteme.

dark horse

Batalih Radana na NG+4 i umesto njega udarih na Elden Beasta koji je pao u prvom pokušaju, pa pređoh na NG+5.

Na njemu se nisam smarao otvaranjem DLC-ja već sredih Elden Beasta u drugom pokušaju i pređoh na NG+6.

Sve to u neka dva dana. Ali, najteži NG+7 (i Radan na njemu) će ipak malo morati da pričekaju, jel mi je krenula peta sezona Diablo 4.

dark horse

Čestitamo, još da nabaviš dlc.

Inače, ja do Radana na NG+7 još nisam uspeo da doprem, Mesmer je prepreka... Oleši me za dve sekunde....

Odložio sa NG+7 prelazak na neodređeno.  :cry:

Meho Krljic

Taman da malo čiluješ uz Dark Souls!!!!!!!!

dark horse

Zanimljiva teorija koja sugerise da je svaki od mogucih zavrsetaka Elden Ring zapravo predstavlja uvod u svet neke od ranijih fromSoft igara i da sve te igre egzistiraju u jedinstvenom univerzumu:

https://www.youtube.com/watch?v=klFuVN8_S0k

Meho Krljic

Hehe, multiverzum, reč koju investitori danas mnogo vole da čuju. Nadam se samo da u OVOM multiverzumu ima mesta i za igre iz Armored Core serijala jer mi ništa lepše ne bi bilo nego da u nekoj narednoj FromSoft igri na vitezove i zmajeve nasrnem robotskim egzoskeletom od petnaest tona naoružanim samonavođenim projektilima i bacačima plamena  :| :| :| :|

dark horse

Eh, dobro me podsetio da jos nisam zavrsio Armored Core 6 Fires of Rubicon, mogao bih da se bacim na to!!!

Meho Krljic

To je odlična ideja. Jedva čekam da za to najave neku ekspanziju, mada, naravno, prvo treba da odigram ekspanziju za Elden Ring  :lol:

Meho Krljic

Novi FromSoftov pres riliz najavljuje povećanje plate za zaposlene u ovoj firmi. Mijazaki ga potpisuje i kaže "Želim da prenesem uzbuđenje, želim da kreiram nešto vredno, želim da ljudi budu srećni. Da bismo to postigli, verujemo da je neophodno stvoriti okruženje u kojem svaki zaposleni može da se koncentriše na razvoj sadržaja, a mi radimo na stvaranju okruženja koje obezbeđuje stabilan prihod i nagrađujuće radno okruženje za zaposlene. Povećanje osnovne plate i početne plate je jedna od ovih mera."

I sad, plata se podiže sa 260.000 jena na 300.000 jena, dakle, sa oko 1600 na oko 1860 evra. Nije baš da se ubijaju od para tamo, jelte, pošto je tih 300.000 jena doslovno prosečna plata u Japanu. Sad, naravno, idu ti neki bonusi itd. Ali opet, da se zna da se ovi ljudi urnišu od posla za, eto, relativno skromnu naknadu.

dark horse

Čisto da reportiram ovde da je, posle Elden Ring, Demon's Souls druga soulborne igra za koju sam dobio platinijumski trofej, tj. prešao sve achivemente!!  :|

Sad mi ostaje da isto uradim i za Bloodborne i za Sekiro. A možda čak i Dark Souls 3. Na Bloodborne mi zapravo nedostaju samo dva trofeja, dok je na Sekiro situacija zabrinjavajuća, tek sam na 17%.

I ne, nisam još završio Sekiro. :cry:

Meho Krljic

Sekiro je najteži. I rispekt  :lol:

dark horse

Fala fala.

Pašče i Sekiro.

Nekako bi se uvek skockalo da bilo nečeg novog i interesantnijeg, pa bih (privremeno) batalio Sekiro, ali sad mi se baš ništa drugo ne igra, a novih igara ni na vidiku (Možda jedino Path of Exile 2, ali on je daleko i na PS5 Pro štapu) tako da biće biće!!  :|

dark horse

Zaboravio sam da naglasim koliko sam uživao u ovom prelazu Demon's Souls na NG+ i NG2+ i koliko je ovo zapravo genijalna igra u svakom pogledu, posebno po strukturi nivoa i rasporedu bossova koji omoguća veliku slobodu i nelinearnost u kojoj je moguće preskočiti 60% igre, i preći finalnog bossa, tj. završiti igru, dakle svaki prelaz igre može biti fokusiran na drugi svet i tako jedno četiri puta.

Osvrnuo bih se i na ocene da je Demon's Souls manjkav i neintuitivan prema Dark Souls serijalu što se tiče upgrejda oružja. Ima tu istine, ali smatram da su komentari adresirani u pogrešnom pravcu. Uprejd oružja u Demon's Souls nije toliko neintuitivan koliko namerno blokiran Flejmlurker bossom, koji je čak i NG+ i NG2+ daleko najteži boss, pa ga verovatno većina igrača verovatno ostavalja za kraj, znači prelazi igru bez upgrejdovanja na specijalna oružja, jer je jednostavno preteško. Dakle, pre se radi o namernoj Mijazakijevoj odluci da specijalna oružja ostavi za iskusnije igrače, a sakrije ih od osnovnog prelaska.

Čak štaviše, kad je oružje potpuno upgrejdovano u normal runu, to vrlo malo pomaže sa Flejmlurkerom na NG+ i NG2+, ako išta, jer je brz i otporan na neke od najboljih čarolija u igri, kakav je firestorm, logično, pošto se radi o vatrenom demonu. Moraću definitivno da jednom krenem igru iz početka za validu ocenu težene sistema same igre i koliko je Mijazakijeva odluka da ograniči upgrejd specijalnih oružja Flejmlurkerom stvarno ograničavajuća. Ustvari, već sam napravio novog lika, koji je str build za razliku od moje čarobnice koju sam razvio do 120 i nekog nivoa, ali rešio sam da je ipak platinium trofej lakše završiti s čarobnicom nego sa novim likom skroz iz početka, tako da taj novi prelaz odložen do daljeg.

Ali, kako mi je ova igra stvarna uživancija, očekujem da na novi prelaz neću dugo čekati i da ću se ovoj igri vratiti još puno puta.

I konačno sam pri ovom igranju skapirao da uništeni archstone nije nešto ostavljeno za dlc, već se radi o svetu koji se pojavljuje u zadnjoj borbi sa Old One, gde se uništeni archstone jasno vidi na početku. Dakle, ne radi se o svetu koji nije ubačen u finalnu verziju igre jer je ponestalo resursa i vremena, kako dosta fanova spekulira očekujući valjda dlc (što je, jelte, moguće i ovoj varijanti, jer Mijazaki je već izbacivao dlc-jeve koji se dešavaju u prošlosti ili snovima nekih likova), već se radi o svetu u kome ordinira finalni boss, sve vreme pred našim očima u Neksusu.

Meho Krljic

Definitivno je prelazak sa magijskim blildom značajno lakši od STR bilda. Meni je Flamelurker u ovo poslednjem prelasku bio ne baš SMEŠAN ali daleko trivijalniji nego kada sam igru prvi put igrao 2009. godine. Teži su mi bili Man Eater i naravno The False King...

dark horse

I Man Eater i The False King lako padaju pod težinom par firestormova. Man Eater je vrlo lak ako odmah otrčiš u onaj središnji deo mosta koji je kao nekakav žarač ili svetionik, to te štiti, na samom mostu nemaš šanse.

Bukvalno firestorm čini većinu bossova trivijalno smešnim. Mislim da su najlakši u World 5. Priđeš im i udariš jedan ili dva firestorma, praktično se ni ne pomeraju.

dark horse

Moguće da firestorm može biti još više OP nego što ga ja trenutno koristim. Još uvek nisam napravio insanity catalyst, treba da pređem Old Monka na NG3+ da bih ga napravio (i, naravno, moram da pobedim Flejmlurkera na NG++, da otključam ponovo specijalno upgrejdovanje).

Ali imam umesto njega Talisman of Beasts, koji valjda dozvoljava i spellove i miracle, kao i Monk's Head Wrappings, naravno Ring Of Magical Sharpness za +20% magic damage.

Za Monk's Head Wrappings treba ubiti drugog igrača, znači pvp, dok ovaj igra Old Monka. Možda najveći nezvanični achivement u igri. Bio sam ludo srećan kad mi je uspelo, jer sve vezano za pvp je malo previše random u tri godine staroj igri.

Meho Krljic

Shadow of the Erdtree je toliko dobar da me je ovih 5-6 sati što sam ih do sada u njemu proveo podsetilo zašto je Elden Ring do sada prodao 28,6 miliona kopija. Skoro da ne postoji ni jedna jedina igra koja izaziva ovako snažnu imerziju u svom svetu. U celoj istoriji medijuma.

A tek sam prvog plešućeg lava pobedio.

dark horse

Čestitamo!!

Očekujemo da nas izvestiš da je Radan pređen!! Missim, dlc variant Radan. 8-)

Meho Krljic

Neće to pre proleća :lol:

dark horse

Meho Krljic

Da ne spemujem sad druge teme na kojima se Elden Ring spontano pojavljivao, da kažem da sam, završivši sinoć Ymirov storyline u ekspanziji ostao zatečen sa dva utiska:

1. FromSoft i dalje APSOLUTNO boli kurac da li ćete uopšte naći jedan ogroman kvest sa nekoliko bossova: katedrala u kojoj sve kreće je u zapizdini i na nju sam naleteo slučajno, ruševine koje treba istražiti sam našao ranije ali iz samog dijaloga sa Ymirom nije jasno gde su i naravno, nakon što čovek MISLI da je završio kvest ima još nekoliko koraka koje, ponovo, možda neće biti ni svestan da treba da napravi. And I think that's beautiful. Vrhunki Mijazaki. Opcioni kvest, opcioni bosovi, FANTASTIČAN sadržaj.

2. Posle bar 30-40 sati u kojima me je Moonveil veoma verno služio (njime sam ubio poslednje bossove u osnovnoj igri, a onda ovde Gaiusa, Scadutree Avatar, Lava, Nilskog konja itd.) vreme je da ga časno penzionišem. Čim sam video Rakšasinu katanu znao sam da je to oružje za mene. Strahovit doseg, ludački weapon skill kojim se lako ubije nekoliko protivnika odjednom, bleed efekat jači deset posto od Moonveila, PLUS ojačava poise kada ga koristiš. Tek mi je na +3 a već imam osećaj da u ruci držim oružje bogova  :lol:

dark horse

Da, te skrivene oblasti rasturaju.

I one su pravi razlog što je dlc pretežak za većinu igrača koji nisu istraživački orjentisani, pa samim tim neće se upgrejdovati u dovoljnoj meri.

Inače, rekao bih da tvom istraživanju nije kraj, imaš još jednu veliku oblast na samom jugu mape.

I još jednog opcionog Bossa.

Meho Krljic

Ma znam, moja Golgota i dalje traje.  :lol: Ali je lepa.

dark horse

Nadam se da je Mehina golgota blizu kraja.

Anyway, da li ste se ikad zapitali da li je moguće preći Elden Ring na prvom novou, a da tehnički ne bude Git Gud pristup?

https://www.youtube.com/watch?v=lTpR6V6wLYc

Da, moguće je...  :lol:

Evo i za dlc:

https://www.youtube.com/watch?v=fUTx9Zx0ezY

Možda olakša golgotu!!  :cry:

Meho Krljic

Nisam danas nis tigao da ga igram. Ali sutra ću!!!! Imam još jednu veliku oblast a pošto će tu biti najteži bossovi, potrajaće to, jelte.