• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

COVID-19

Started by lilit, 30-03-2020, 18:00:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

džin tonik

zahvaljujem na slikovitom primjeru podvale, bato. da, pripadnik si totalitarnog sustava, parazitiras na ljudima, pa se onda nazoves domoljubom, zalijepis si novu etiketu, nastavis po starom i kazes krivi domoljubi. nema domoljuba na vlasti ni u hr ni u srb tocno od 1945.

lilit

Quote from: angel011 on 16-12-2021, 17:06:19
lilit, ti reče da možda ni neće morati četvrta doza... Koliko ti je prošlo od treće?

to - možda - sam rekla i onda se pojavio Omikron! :)

onda sam testirala svoj odbrambeni sistem, pa sam sačekala Omikron studije: 1) in vitro neutralizacije, 2) transmisije virusa, i 3) kapacitet izbegavanja protektivnog odgovora, i kad sam sve to videla, sela, razmislila, pozvala sam moju ambulantu i rekla: - želim četvrtu dozu.

zašto? zato što hoću da dignem nivo neutrališućih antitela jer želim da povećam šanse da se ne inficiram as long as I can.

između treće i četvrte doze je prošlo pet meseci.

sledeće na spisku mi je paxlovid u kući plus verovatno omikron-specific vakcina (računam da bismo mogli da je imamo do juna najkasnije ako se krene u tom smeru, premda vidim da je Fauci rekao da neće biti potrebe al never say never plus ja mislim da ćemo morati da je napravimo).

ćeraćemo se još s ovom pandemijom al to smo znali i u martu 2020.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Ana

Ja sam upravo primila 3. dozu, Modernu. Pomerila sam malo u odnosu na 6 meseci, bliže je sedam.

angel011

Quote from: lilit on 16-12-2021, 19:08:44

A, ok, ja sam zaboravila kad ti je treća bila i pomislila nije valjda sad na svaka tri meseca...
We're all mad here.

džin tonik

to - možda - sam rekla i onda se pojavio Omikron! :)

onda sam ... i rekla: - želim četvrtu dozu.

zašto? zato što hoću ... jer želim...

sledeće na spisku mi je paxlovid...
Fauci rekao da neće biti potrebe al ... ja mislim da ćemo morati
ja sam jos uvijek vrlo skeptican spram tih sintetickih stvari...

Onaj stari Sendmen

Quote from: mac on 16-12-2021, 16:55:44
Pa jbt, situacija traje dve godine, i igleda da će trajati još toliko, zbog pritiska bolesnih nevakcinisanih na zdravstveni sistem. Pa tačno vas treba karantinisati na neko ostrvo...

Nevakcinisani su odavno karantinisali sami sebe u neku drugu paralelnu dimenziju.

Više je problem što je dosta doktora umrlo i što se regularne stvari ne tretiraju, nego nevakcinisani u bolnicama. Sa njima je lako, ne veruju nikom, pa često i ne kažu osoblju kad imaju komplikaciju, a problema je mnogo, zaraze kruže, ne samo korona.

Problem antivaksera je nedostatak vizije. Razmišljaju o nekim savšenim vakcinama, a cela farmacija je bazirana na nesavršenim lekovima koji imaju nuspojave često u kombinaciji sa drugim lekovima. Kao da će, eto, živeti još milion godina, pa biti u prilici da sačekaju neke savršene vakcine. Tako malo dete razmišlja, nesvesno da je život kratak. Zar ima jedan lek bez nuspojava? Potpuno promašena teza. Realnije je da razmišljaju šta ako im se bilo šta desi, završe u bolnici pored zaraženog.

To je zapravo najčešći scenario u bolnicama danas. Bukvalno zdravi ljudi koji se čuvaju od korone kao od kuge završe nekom igrom slučaja u bolnici i kroz nedelju dana čitulja.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

angel011

Quote from: dark horse on 16-12-2021, 22:03:57Kao da će, eto, živeti još milion godina, pa biti u prilici da sačekaju neke savršene vakcine.

Kao moj ujak, nije hteo da se vakciniše jer ne zna koji će biti dugoročni efekti. A ima više od sedamdeset.

A ni masku nije hteo da nosi, neće korona na njega, on je sportski tip.

Pa je proveo par nedelja u bolnici na kiseoniku, dok ga nisu izbacili jer je šetkao unaokolo po hodnicima bez maske čim mu je bilo malo bolje (a još mu tad nije prošla upala pluća).
We're all mad here.

džin tonik

to je njegovo sveto pravo dok nema zakona koji nalaze cijepljenje rizicnih skupina, sve uz setnju hodnicima. kao sto je i vase pravo nafiksati se sa 20 eksperimentalnih cjepiva, sjesti u avion i morati setati kakvim svjetskim vukojebinama i prasumama, udisati egzoticni zrak. pa kako nitko ne ispali neku zolju u vas avion dok uzlijece, tako i vi koji ste covjeku dovukli virus ne ometajte covjeka. ako pravo na glupost, pravo na glupost za sve.

Onaj stari Sendmen

Quote from: angel011 on 17-12-2021, 09:27:50
Quote from: dark horse on 16-12-2021, 22:03:57Kao da će, eto, živeti još milion godina, pa biti u prilici da sačekaju neke savršene vakcine.

Kao moj ujak, nije hteo da se vakciniše jer ne zna koji će biti dugoročni efekti. A ima više od sedamdeset.

A ni masku nije hteo da nosi, neće korona na njega, on je sportski tip.

Pa je proveo par nedelja u bolnici na kiseoniku, dok ga nisu izbacili jer je šetkao unaokolo po hodnicima bez maske čim mu je bilo malo bolje (a još mu tad nije prošla upala pluća).

Tipična antivakser priča. Ne zanima ih dugoročna zaštita vakcina jer očekuju samo happy path, kako to mi u progamiranju zovemo, a to ti je bukvalno tek pola posla u svakoj aplikaciji, ako ne i manje, i obično način razmišljanja totalnih početnika.

Ako je bilo šta skenulo sa happy path, ujka će biti u prilici da proučava dugoročne efekte korone. Ako nije, eto njega tamo ponovo, uprkos svojim genijalnim metodama samozaštite, da iskuša koliko Bog čuva budale, pardon prepametne antivaksere.

Inače, čudesno je što antivakseri krive proizvođače vakcina da su smislili da treba 20 vakcina, a ne krive sam korona virus što mogu 20 puta da se zaraze i završe na aparatima. Zaista čudesna logika razmišljanja.

lilit

Quote from: Ana on 16-12-2021, 19:19:43
Ja sam upravo primila 3. dozu, Modernu. Pomerila sam malo u odnosu na 6 meseci, bliže je sedam.

odlično!

lilit

Quote from: angel011 on 16-12-2021, 20:58:30

A, ok, ja sam zaboravila kad ti je treća bila i pomislila nije valjda sad na svaka tri meseca...

ma ne. da nema omikrona koji se duplira svaka dva dana i da nema double wavea (omikron plus delta), verovatno bih sačekala još neko vreme. ovako, neka hvala.

Aco Popara Zver

kolko lupeta zoki primio bih sad dvaes vakcina da obnevidim
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

saturnica

@lilit

cijepljena sam u travnju 2021, a preboljela covid u listopadu 2021, kad bi mi ti preporučila 3. dozu?
moderna ili pfizer, budem li uopće imala mogućnost izbora?

lilit

Quote from: saturnica on 17-12-2021, 15:11:20
@lilit

cijepljena sam u travnju 2021, a preboljela covid u listopadu 2021, kad bi mi ti preporučila 3. dozu?
moderna ili pfizer, budem li uopće imala mogućnost izbora?

austrijska preporuka malo pre nego istekne 180 dana od prvog PCR-a koji je potvrdio infekciju te mislim da ti je maj dobar mesec za treću dozu. dotad možda stigne i omikron-specific booster. u međuvremenu sve isto kao i ranije, ffp2, limitirani susreti, etc. omikron je jako infektivan, prolazi kroz imunitet koji je napravila infekcija ili imunitet stečen vakcinacijom. ne kod svih, al u značajnom procentu (očekivano).

recimo, ja se ne viđam s ljudima u zatvorenom prostoru, a kad moram, onda je to samo sa ffp2 maskom. goste ne pozivam, ne idem u posete. testiram se 3x nedeljno, pcr za džaba organizovala pokrajinska vlada. živela vienna :lol:

džin tonik

Quote from: Labudan on 17-12-2021, 14:21:02
kolko lupeta zoki primio bih sad dvaes vakcina da obnevidim

nemoj bato ako boga znas, s kim cu ja raspravljati... pogledaj samo ovaj zastrasujuci primjer cijepljenja na zenama:
saturnica je cijepljena u cetvrtom mjesecu, preboljela covid u desetom, pita se kad treca (?) doza.
ni lilit se ne osvrce na parne brojeve, vec se jos nadogradi: treca (?) malo prije isteka 180 dana, znaci max. sest mjeseci od prvog pozitivnog (? hint: genesung) pcr-a (u destom mjesecu?). znaci u petom (?)...

Onaj stari Sendmen

Zosko, ajmo malo matematike za osnovnu školu:

Ako se zaraziš koronom 3 puta u 16 meseci, koliko ćeš puta završiti u bolnici?

A koliko puta ako se ne zaraziš već vakcinišeš 3 puta?

saturnica

Quote from: dark horse on 17-12-2021, 20:22:20
Zosko, ajmo malo matematike za osnovnu školu:

Ako se zaraziš koronom 3 puta u 16 meseci, koliko ćeš puta završiti u bolnici?

A koliko puta ako se ne zaraziš već vakcinišeš 3 puta?
Ne očekuješ valjda odgovor na ovo pitanje? Pobroji upitnike u njegovoj gornjoj objavi...

Onaj stari Sendmen

Ma ne očekujem ništa, nikad ni od koga sem od sebe. Odo ja noćas u Egipat, što bi rekao Zole "nafiksan eksperimentalnim vakcinama", da udišem egzotični vazduh i dovlačim viruse poštenim evropskim antivakserima! Kuckamo se opet za desetak dana.  xyxy

džin tonik

Quote from: saturnica on 17-12-2021, 20:44:19
Ne očekuješ valjda odgovor na ovo pitanje? Pobroji upitnike u njegovoj gornjoj objavi...

dovodis sandmana u nepriliku. vrlo sam human i ostavljam vam (vakserima u ovom slucaju) jako puno prostora da djelujete bar malo suvislo, da imamo neku ravnotezu. vidi ovako:

@sandman: ne ocekujes nista, nikad, ni od koga?

zivis u zabludama. prvo ocekujes od angelinog ujaka da razumije glupost i da ti ne srusi taj avion jer moras u doba najzesceg dvostrukog talasa (c by lilit) iz zajebancije u egipat, sve ne bi li mu dovukao epsilon-znj varijantu. pa ocekujes da te nitko preventivno ne objesi kad se pokusas vratiti u zemlju. dalje ocekujes da tvoji vrsnjaci, dok ti seces egiptom, podizu obitelji i odgajaju djecu koja ce za 1k dinara bozje dane provoditi za tezgom ljekarne, sve da te uljudno mogu usluziti kad zatrebas lijek protiv trakavice koju ces pokupiti u nekakvom egiptu ili nekoj drugoj kloaki.

ocekujes i da ce biti svjetlo i toplo kad se vratis i pritisnes prekidac u stanu, t.j. da ce vucic rijesiti energetsku krizu. pa ocekujes da se kuckamo za desetak dana, znaci, ocekujes da ce boban platiti server, a bata biti spreman citati tvoja hvalisanja, itd.
puno ocekujes, bar 500 puta dnevno, za nekog tko nikad nista ne ocekuje...

Aco Popara Zver

Znači ja u februaru da drmnem treću. Eventualno januar.

Ana

Naleteh na ovo, zanimljivo mi je, pokušavaju da objasne pozadinu vaksera i antivaksera, zašto se ne razumemo i tome slično. Meni je baš prijalo, malo bolje razumem jednu drugaricu antivakserku, mada i dalje ne mislim da je u pravu :D

https://www.youtube.com/watch?v=LUFzzYd8UmU

džin tonik

koliko razaznajem izmedju eehm, mmm i hmmm, dobro su razradili da su vakseri sebicni i uopce ne misle na spas planete i opstanak covjecanstva...

Onaj stari Sendmen

Zole druže, malo si frnjuo terminologiju i napravio zamenu teza: ja nemam nikakvih 500 očekivanja, ali imam nešto što ti nemaš i što je ključno u videu koji je Ana okačila.

Poverenje.

džin tonik

to je lijepo, imati povjerenje. javi se kad steknes i iskustvo, te racionalno izbalansiras povjerenje i iskustvo.

Onaj stari Sendmen

A ti si ga baš izbalansirao, gore pišeš da ne treba da putujem avionom jer može da se sruši. Ko što vidimo, nije, pa se zapitaj kakvo ti je to iskustvo?

Još deda me je upozoravo na ljude koji misle da je zemlja ravna i da treba putovati zaprežnom kočijom, ili još bolje, živeti do kraja života u pecini.

Oduvek je bilo takvih, samo što su po pecinama ugradili internet.

džin tonik

ti sandmane fulas, kako ono kazete, ceo fudbal. sve se svodi na ovo: ti si coek bez brige i pameti, veliko dete koje je potisnulo ca. 1000 obaveza koje inace idu s godinama i u doba najzesceg vala pandemije trosi vrijeme i steceno da se klatara po egipatskoj spilji, sve ne bi li dovukao i nilsku varijantu. dok sam ja odgovorni coek koji je upravo narucio bozicne poklone - dva usisavaca. znaci, ja imam otprilike 50 precih briga (racionalnih), sve u skladu godina, od klataranja nekim svjetskim kloakama ili trajnog drhtanja pred nekakvim virusom. sve to sa ili bez povjerenja.
pojma nemam, evo ti i hitrecovog pogleda:

QuoteUsprkos svemu, a posebno usprkos EU-uključivima i aktualnoj pošasti, Božić će ipak biti održan 25. prosinca, zaključio je Hrvatski sabor i odmah se zatim raspustio do sljedeće godine, ignorirajući zahtjev hrvatske javnosti da ostane na odmoru do Uskrsa. Dopuštene su i jaslice, s tim da Marija i Josip budu cijepljeni i drže razmak, a srećom je u zadnji čas nabavljeno i cjepivo za djecu, pa će i mali Isus biti sretan.

Poticaj je to da i ostala djeca budu cijepljena, više-manje eksperimentalno, a ako budu imala nuspojave ne će dobiti darove za Božić jer su zločesta. Djeca navodno dobivaju razrijeđenu dozu, nešto kao bevandu. Roditelji su pohrlili s djecom, idu oni redovito na skijanje, pa ne će valjda sada zbog necijepljene djece propustiti spuštanje niz snježnu padinu, koje je znak prestiža i mora se obaviti. A i djeca se raduju.

(...)

H. Hitrec: Božić će ipak biti održan 25. prosinca, zaključio je Hrvatski sabor

džin tonik

nikad cuo. poznata licnost? meksicki (?), sinhronizator (??). sta je to uopce i sta je to mene briga, zaboga?

Onaj stari Sendmen

Zole, nekad su tvoja trolovanja imala neki smisao, sad se sve svodi na nekakav hvalisav kontemplat o usisivačima prepun Hitlerovskog gadjenja za svakog ko ne živi po tvojim merilima.

I to je to?

džin tonik

zanima te i koja dva usisavaca? ovaj x2:

AEG LX7-2-CR-A

Onaj stari Sendmen

Za te pare mogao si uzeti dva R2D2 modela koja usisaju citav stan za tebe!

Npr:
https://gigatron.rs/usisivaci/irobot-usisivac-roomba-698-364671

Neiskusno!

angel011

Ti se iz Egipta raspravljaš sa Zoskom?  xrofl

Okej, lepo od tebe, rekao je da je ovde da se raspravlja sa ljudima...  :lol:
We're all mad here.

Onaj stari Sendmen

Oblačan dan, pa je Zosko dobio malo pažnje u pauzi čitanja knjige.

Od sutra full plaža i more.

Inače, naleteh na jedan lep koan: "čak i lasta, sa 4 grama mozga, odlazi zimi u toplije krajeve."

džin tonik

fala, fala, lijepo je to, posvetiti paznje nama zavidnima kad imas tako sadrzajan zivot...
steta sto nisi jos i od nekih prolupalih kvazi-politicara ili raznih udrugara, ngo, kako li se zovu, od onih na poreznoj sisi, lijepo bi se druzili. :lol:

Aco Popara Zver

https://www.youtube.com/watch?v=-ar4TrTXqcA

Rumuni ovo mnogo bolje rade od Srba, mora se priznati

Ko li je rumunski Nestorović haha

saturnica

Stiže novo cjepivo, Novavax. Lilit, što ti kažeš?

lilit

Quote from: saturnica on 21-12-2021, 23:52:30
Stiže novo cjepivo, Novavax. Lilit, što ti kažeš?

cool što je novavax stigao, radi se o "proteinskoj vakcini" što je stara tehnologija pa se možda vakcinišu i neki koji su se plašili novog techa.
kliničke studije (faza 3 na 45k ljudi) su pokazale da je efikasna 90% protiv alfa varijante. kako će se ponašati u stvarnom svetu videćemo kad krene šira vakcinacija. tad ćemo videti i da li će imati neke safety issues,  al ne predviđam da će biti za uzbunu.
ako minvajl naprave omikron-specifičnu novavax vakcinu, rado bih se vakcinisala ovom vrstom za jedno 5-6 meseci.

lilit

kad sam već u sagita ofisu da dodam da se nadam da ne šetkate po partijima, slavama, tržnim centrima i da ne planirate proslavu nove godine sa ljudima s kojima ne živite.
omikron kuca na vrata i imaćemo tešku zimu.
ffp2 obavezan al o tome ovde drvimo već godinu i po dana a i duže. nadam se da je sagita razumela da druge maskice ne pomažu.
i nadam se da vam je bust bio mRNA vakcina.

angel011

Ja odem nekad u tržni centar, al' to je odlazak direktno u radnju koja mi za nešto treba (a nalazi se u tržnom centru), nabavka i izlazak.
We're all mad here.

Onaj stari Sendmen

Quote"S omikronom više ne postoji način da pobegnete od ovog virusa. Nećete moći da izbegnete zaražavanje. Zbog toga mislim da će uskoro ili ceo svet biti vakcinisan ili će svi biti zaraženi",

Prema tome, bez nerviranja. Ulazimo u novu fazu.

saturnica

mea culpa, ali večeras idem na božićnu večeru...:) (svi cijepljeni i s covid potvrdama)

Aco Popara Zver

ko je još dobio u šoping centru šišmiša, ja sam dobio od ljudi koji misle da ne trebaju obavijestiti druge da su inficirani, jer je to sve ionako grip i trebamo ga svi preležati i tako ti fazoni

još oni odlučuju u moje ime oću li ja fasovat grip

a u šoping centrima s maskom sasvim normalno

angel011

Ti u šoping centar s maskom normalno, al' oni što tu dođu kao na porodični izlet sa razgledanjem, kupovinom svega i svačega, Mekom na kraju (bez maske naravno), lako mogu da fasuju nešto. Plus što deci ni ostatak vremena uglavnom ne stave masku (ako je i sami nose), da se ne muče deca.

Jedna što je bila sa mnom u srednjoj negde prošle godine napisala na Fejsu nešto tipa da je bila dva sata u tržnom centru sa mužem i decom, sve vreme bez maske, ništa im nije bilo, ne bojte se, slobodno i vi tako... Aj šit ju not.
We're all mad here.

lilit

da, angie, hvala, to sam mislila kad sam rekla šetkanje po tržnom centru, bata me bukvalno preveo.
još sam blessed što mi je amazon.de tržni centar, nikad nisam podnosila shopping in vivo. bog me pogledo :lol:

u svakom slučaju, šta god da radite, čuvajte se. ovaj virus ima i mnogo sličnosti sa rabies virusom bar što se tiče dejstva na CNS al o tome ćemo kad se puno ljudi reinficira više puta :lol:

mac

Je li to ono kad je prvo fasovanje još i lako, a od svakog sledećeg mož se rikne?

džin tonik

to sam maskama u ovom ljevicarsko-islamistickom drndanju naroda dodje kao onaj vic kad arap na nudistickoj plazi vice na zenu "pokrij lice, nesrecnice!"

Prof. Vrček: Što više lijevo, to oštrije epidemiološke mjere!

Quote from: dark horse on 21-12-2021, 15:15:11
Za te pare mogao si uzeti dva R2D2 modela koja usisaju citav stan za tebe!

Npr:
https://gigatron.rs/usisivaci/irobot-usisivac-roomba-698-364671

Neiskusno!

taj tvoj se ne moze, citiram iz recenzija: ni popeti na tepih! glupost fenserajska, polu-poluproizvod.
ovo je usisavac:

Aco Popara Zver

ha, još će ispasti neki kronenbergov film gdje su antivakseri odavno dobili bjesnilo

gužve i zatvoreni prostori (auto, lift) su kritični

Onaj stari Sendmen

Lilit, da se ne prezivaš Nestorovic, možda?

To bi svakako puno toga objasnilo.

Truba

Kakvi su oni hyla usisivaci 2000 eura
Ima i prociscac zraka u sebi 150 nakih funkcija
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...