• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

COVID-19

Started by lilit, 30-03-2020, 18:00:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

tomat

kumašin u prvom naletu, dok su još radili kontrolne PCR testove, na dva kontrolna bio pozitivan. dakle, pozitivan, kontrola posle dve nedelje ponovo pozitivan, i onda nakon još nedelju dana pozitivan, pa je tek na trećem kontrolnom bio negativan.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Aco Popara Zver

Pitanje je možda kad nisu zarazni više

Iako im je pcr + poslije dvaes dana možda nisu opasni
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

tomat

Pa to, zato su valjda i ukinuli kontrolne testove.

Sestra, zet i sestrić skupa fasovali.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

angel011

Moji u Hrvatskoj fasovali koronu. Tata, brat i tatina žena. Najverovatnije doneo brat sa fakulteta.

Najgore prošao tata, kao najstariji valjda, a to najgore je 4-5 dana sa temperaturom koja je išla do 38. Temperatura prošla, sad ga bole mišići.

Svi vakcinicani Fajzerom.
We're all mad here.

Meho Krljic

Onaj stari Sendmen

Izgleda da će se stanje usvojiti kao normalno, neće biti testova, žrtve će padati kao kruške i to će biti nova normalna stopa smrtnosti.

Oglasila se SZO: Nije kraj?

QuoteŽeneva -- Pad u stopi testiranja na kovid 19 verovatno će doprineti padu broja prijavljenih slučajeva, čak i ako broj smrtnih slučajeva nastavi da raste.

To je saopštila direktorka tehničkog odseka za kovid 19 pri Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) Marija van Kerkove.

"Trenutno najveću zabrinutost, po mom mišljenju, izaziva sve veći broj smrtnih slučajeva", izjavila je Van Kerkove tokom internet-diskusije uživo na Tviteru, Fejsbuku i Jutjubu, prenosi Rojters.

Ona je navela da je samo u poslednjoj nedelji SZO prijavljeno skoro 75.000 umrlih od posledica kovid 19, a kako je objasnila, poznato je da su ti brojevi i realno veći od onih koji se prijavljuju.

"Zemlje koje tvrde da je kod njih prenos infekcija opao, verovatno su zabeležile pad u broju testiranja", saopštio je direktor SZO za vanredne situacije Majk Rajan.

Svetska zdravstvena organizacija je ranije ove nedelje pozvala vlade da poboljšaju stopu vakcinacije i brzog testiranja, jer su infekcije omikron varijante koronavirusa u porastu, posebno u istočnoj Evropi.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Izitpajn

Tražim po internetu, ali ne mogu naći koliko je mrtvih iz ovog zadnjeg vala u Danskoj cijepljeno, a koliko nije. Je li netko našao te podatke?

Meho Krljic

Ivermectin does not prevent severe COVID-19, study finds 

Of 241 patients in the study with mild to moderate symptoms treated with the medication, 52, or 22% developed severe COVID-19, the data showed.

Meanwhile, 43 of 249 patients, or 17%, who received "standard" treatment, including corticosteroids and, in a handful of cases, other experimental drugs, progressed to serious illness from the virus, the researchers said.

Onaj stari Sendmen

mac

Kad se situacija smiri, i pritisak na zdravstveni sistem opadne na neku normalu onda je logično da se slobode povećavaju. Ne vidim problem.

džin tonik

ili kad sagledas elementarno: ruskim istupom shvatise da su ugrozeni, te vise nije pametno u apsolutnoj mjeri izvlaciti pare i prepiliti granu na kojoj sjede.

džin tonik

Quote from: dark horse on 17-12-2021, 21:24:38
Ma ne očekujem ništa, nikad ni od koga sem od sebe. Odo ja noćas u Egipat, što bi rekao Zole "nafiksan eksperimentalnim vakcinama", da udišem egzotični vazduh i dovlačim viruse poštenim evropskim antivakserima! Kuckamo se opet za desetak dana.  xyxy

zaglavili tvoji drugovi u egipatskom zimskom ljetovalistu, popularnoj pijaci za razmjenu novosti i virusa na relaciji istok-zapad...

Hiljade Ukrajinaca i Rusa zarobljeno u Šarm el Šeiku i sreću se na plaži

Onaj stari Sendmen

To je verovatno poslednja tura Rusa koju će Šarm videti u skorije vreme, pa su odlučili da ih ne puste tako lako!  :lol:

tomat

Vratismo se uz Turske porodično zaraženi. Ženu tamo već smandrljalo, mališa dobio visoku temperaturu bukvalno u transferu na aerodrom, i pakao bio skinuti je, ja se evo patim sa grlom i temperaturom. Samo je kod mališe potvrđeno, ali nema leba da nismo ni žena ni ja.

Direktno iz aviona u Turšovu, ne preporučujem :(

Meho Krljic

Ne dajte se. Znate već dril.

Aco Popara Zver

jel bar lakše nego prošli put?

nači dudaramo i 4. dozu...

tomat

Pa nejač najebao, jako visoka temperatura a lekovi slabo rade, u sred noći kupanja i polivanja. Rekao bih da ide ka oporavku.

Ja tek sinoć ozbiljniju temperaturu, grlo bolelo jako i glava, plus malaksalost. Nije šala, bar u mom slučaju, pelcovanje obavezno.

Alexdelarge

i ja od ponedeljka imam temperaturu i bol u grlu, juče se testiram i naravno pozitivan sam. noćas me temperatura ubila, izgoreh načisto.

doca mi reče to ti je lakši oblik sledi terapiju kao kod gripa i budi u izolciji 7 dana.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Onaj stari Sendmen

Ja im više ništa ne verujem. Pre par nedelja imao trovanje u Tunisu, plus pokupio kandidu, a slali me na infektitivnu da provere nemam li možda "tunisku stomačnu varijantu kovida".

Bez ijednog simptoma kovida.

Truba

Vi se samo hvalite da putujete
Ko vas ne zna
Uz to ste mimoze i hipokondrici
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Onaj stari Sendmen

Thumbs up sa planete Tatuin.  :lol:

Truba

Moro sam djecu u drugu prostoriju vodit
Kakva je to nekultura
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Truba

Sve vam je to vucic omogucio
Ne biste vi tako mogli

Onaj stari Sendmen

Vučić i komšije 'rvati. A tko drugi?

Aco Popara Zver

Quote from: Black swan on 10-08-2022, 23:42:43
Sve vam je to vucic omogucio
Ne biste vi tako mogli

Što ti Plenki nije sredio ljetovanje u Karlobagu kad već ne da nama?

tomat

Stigao pozivan PCR test, a krvna slika potpuno atipična za covid, što će reći da je verovatno u pitanju neka koinfekcija sa bakterijom. I prvi put bilo slično, ali niža temperatura. Sinoć izgoreh od temperature, glava ko naduvena.

@ADL
Jel si dobio neku antivirusnu terapiju?

Alexdelarge

dobio sam odštampano uputstvo da koristim lekove za snižavanje temperature, da unosim dosta tečnosti, pijem vitamine i mirujem. ukoliko budem osećao bol u grudima, kratak dah, otežano disanje da im se opet javim, u suprotnom da za 7 dana odem kod svog lekara da zaključim bolovanje. ukoliko pak misliš na kovid lekove što se pije šaka tableta odjedared to nisam dobio, to valjda prepisuju starijima i onima sa takozvanim pridruženim bolestima.

inače, pregled i testiranje sam obavio u kovid ambulanti u okviru medicine rada na nbg. oni rade od 00 do 24 h. prvo se ide po broj, pa se za dva sata opet odlazi i završi se za nekih sat, sat ipo. nije to neorganizovano, ali kad si slab i jedva stojiš na nogama i to predstavlja ogroman napor i iscrpljujuće je + pacijenti se nižu kao na pokretnoj traci pa je pitanje koliko oni mogu zaista da ti se posvete.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Aco Popara Zver

Quote from: Alexdelarge on 11-08-2022, 18:40:13
ukoliko budem osećao bol u grudima

ukoliko budeš nogom u grobu fazon

ako imaš đe da nabaviš pulsni oksimetar, to ti mjeri kapacitet pluća i znaš u svakom trenutku koliko imaš a ne da čekaš bolove

to naravno ako misliš da si toliko rizičan

ja to kupio ćaletu i nikad mu nije palo ispod 94 (ispod 90 je već kiseonik) dok je imao koronu tako da sam i njemu džaba kupio

tomat

Ja bio na Kanarevom brdu, išlo to solidno brzo, al što kažeš kad si poluživ sve teško padne.

Ja dobio isto ispisano šta i kako, i piše da se u slučaju pozitivnog testa javim opet u kovid ambulantu da se razmotri antivirusna  terapija, i ja danas otišao, kažu što si došo, reko ovde piše, kaže ti si verovatno prvi da je to pročitao, komedija :lol: Sreća danas nije bilo nikoga.

Glava me rastura, ne sećam se ovakve glavobolje, a i grlo još boli.

Aco Popara Zver

da se malo oraspoložimo

https://www.youtube.com/watch?v=FQnFTNa0Fkc

Skubi dobio temperaturu i preskočio trening!

tomat

Skubija sam prestao da pratim, slabo više postuje o tjelovježbama, a počeo mnogo da filozofira.

Petronije

Jel trenirate vi? Ja radim zgibove, vijaču i bajs kad stignem. Uglavnom održavam kondiciju i snagu.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Arm the Homeless

tomat

Za vreme onog prvog zatvaranja bio konzostentan ko pravi, tri puta nedeljno u šumu na otprilike 90 minuta, radio recommended routine, osećao se fenomenalno, lepo uznapredovao. Onda korona, pa došo nejač, i sve ode uqras.

Sad bukvalno po malo sklekova, tek da ne crknem, al se trudim da radim polako. Moram osmislim neku minimalustičku rutinu, onaj Kboges sa jućuba se tu drži osnova.

Petronije

Dobro, kad dođe dijete to se ne računa, normalno je da se sve poremeti, pogotovo ako je prvenče [emoji4]

Arm the Homeless

Aco Popara Zver

Ja ušo u teretanu prije mjesec dana, još sam ko prebijena mačka. Koljena krckaju, noge boluckaju, kičma ne trpi moje zaebancije s tegovima i tako to. Ili starim ili ću se oporaviti haha

Truba

Ne ide te ni sah ni misic
Jaro batali sve

Aco Popara Zver

važno je učestvovati!

Palmer

Quote from: Labudan on 16-08-2022, 18:59:44
Ja ušo u teretanu prije mjesec dana, još sam ko prebijena mačka. Koljena krckaju, noge boluckaju, kičma ne trpi moje zaebancije s tegovima i tako to. Ili starim ili ću se oporaviti haha

Ruka lomna, telo izmoždeno, kleca mi slabačko koleno...

Aco Popara Zver

teške prognoze mi spremaš!

sredio sam ligamente desne noge proljetos na fudbalu i još uvijek se oporavljam... bolje ruke lomiti kunem se, bar možeš da hodaš, ne usjediš i uležiš se

tomat

Quote from: Labudan on 16-08-2022, 18:59:44

U teretanu ni mrtav, samo kalisteniks :lol:

Petronije

Ja sam ove godine par puta na basketu sa starijim detetom umalo sebe osakatio, mislim na kolena. Neverovatno kako mator čovek može brzo i lako da se povredi, a da ostanu ozbiljne posledice. Samo me je puka sreća spasila da ne ostanem polu-funkcionalan. Sad se čuvam kao da imam 70 a ne 40, strogo penzionerski.

Arm the Homeless

Dybuk

Samo stoni tenis (Srbina spasava) 8-)

Aco Popara Zver

Kalisteniks je teži! Ma samo 40 kila da dižem i nema problema nego se junačim.

A ligamente sam pokido ko posljednji glupan tako što sam sapleo sam sebe misleći da sam Zidan.

Budimo golmani!

tomat

Quote from: Petronije on 16-08-2022, 23:07:23
Ja sam ove godine par puta na basketu sa starijim detetom umalo sebe osakatio, mislim na kolena. Neverovatno kako mator čovek može brzo i lako da se povredi, a da ostanu ozbiljne posledice. Samo me je puka sreća spasila da ne ostanem polu-funkcionalan. Sad se čuvam kao da imam 70 a ne 40, strogo penzionerski.

Jeste, ja zato ponavljanja više i ne brojim, lagano i polako, da se oseti mišić, pa koliko bude.

Inače sam povredio lakat tresući toplomer, evo pre nekoliko dana :(

Aco Popara Zver

vidiš, sad neki jućuber* tvrdi da repovi treba da traju 1s, bem li ga

edit
*Gravity transformation

tomat

Pa valjda je efekat isti, više repova koji kraće traju = manje repova koji duže straju, isti tajm ander tenšn.

Ili zavisi šta je cilj, ako je izdržljivost onda pretpostavljam više kraćih, ako je snaga manje dužih i tako to.

Aco Popara Zver

ovaj GT kaže više kraćih repova više rast mišića
dakle hipertrofija je cilj
naravno, ne podrazumijeva neko divlje ubrzanje već pravilan rad, ali kao to što razvlačiš rep nije bitno

Truba

Znak sa kite kaze da ste pali kurcu za usi

Aco Popara Zver

samo da ne dobijem ovu kurtonu ponovo
a latove solidno uradih juče