• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

COVID-19

Started by lilit, 30-03-2020, 18:00:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Aco Popara Zver

čuješ izbjegavao antipiretike, pa ja sam popio prekomjernu dozu brufena, pazi da ću da izbjegavam
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Onaj stari Sendmen

Šta bi Lilit na ovo rekla? Verovatno nešto u fazonu "kad su svi već pomrli 2020"...  8-) :lol:

Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

tomat

Pa bilo silnih odgovora ispod ovog tvita, da kumulativna smrtnost nije najmanja, da imaju visok stepen cijepljenih, ...
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Meho Krljic

BTW, ja sam opet zaradio COVID-19, pa ko želi može da čestita. Vektor prenosa je bila moja žena koja je to dobila od koleginice, ali dok koleginica ima ozbiljnije simptome, moja žena je imala temperaturu samo jedan dan a ja još uvek ni jedan. Slinim, kašljucam od prekjuče i tako to ali na to se svodi. Čak mi je juče i test bio negativan ali to je očigledno nemoguće jer je moja žena pozitivna pa sam ja sestri u KOVID ambulanti rekao da bi mi test da sutra dođem sigurno bio pizitivan a ona mi je rekla i da sam danas živ a ko zna da li ću sutra biti pa se može reći da smo se ljudski narazgovarali.

Da podsetim, ja imam tri doze vakcine (2X Astra Zeneka i jednom Fajzer), a moja žena dva Sputnjika i dva Fajzera poštoje ona ekumenistkinja.

neomedjeni

Drago mi je da ni vi ni supruga ne osećate ozbiljnije simptome, druže Meho.
Držite se!

Aco Popara Zver

Quote from: Meho Krljic on 28-12-2022, 11:00:45
Slinim

otkud sad to simptom

onda sam već imo koronu par puta

Meho Krljic

Kako otkud kada ti uzimaju bris iz nosa od samog početka?

Hvala, druže Neomeđeni!

tomat

sestra fasovala drugi put, ozbiljna temperatura bila, glavobolja, malaksalost, ...
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Meho Krljic

Da, meni je tako bilo prvi put, malo bolela glava, bolelo grlo i temperatura malo prešla 38. Sad slabo.

Aco Popara Zver

pa dobro, al baš kijavicu su spominjali da je rijetko simptom

sve u svemu, poslije 2 doze ajd i da bude 38C itd
ali poslije 3
+ jednom preležano računam kao 4. dozu

tu se stvarno nadam da većina neće imati problema. Jedino ako su se Kinezima vakcinisali

držte se svi, praznici stižu

Meho Krljic

Pa ne kijam, samo mi curka nos.

Ali evo, večeras imam i malu temperaturicu, 37 sa 3, da baš ne bude da nije bilo ništa  :lol:

Truba

Iscurio vam amonijak
Ministrica se pravi luda
A vi o koroni
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Onaj stari Sendmen

Quote from: Meho Krljic on 28-12-2022, 19:07:03
Pa ne kijam, samo mi curka nos.

Jbote, isto!!!!

Mislio sam da sam se prehladio za vikend na planinarenju, pošto sam na minus temperaturi išao u kratkoj majci, jer sam sve toplije stvari strpao u ranac koji je završio na dnu prtljažnika, ispod mora drugih rančeva.

Ali ne, eto, imam koronu! Dobro je znati! Nije se sa tim zezati!! :|

Meho Krljic

Nije, nije. Odgovorno i pažljivo.

Aco Popara Zver

šmrc šmrc i 37.0
da li imam Mehonu

Meho Krljic

Vrlo verovatno. Al ajde, valjda neće ići dalje od toga.

Aco Popara Zver

bolji naziv je krljona

razmišljam dudarim antibiotik ipak, ovi koji su me zarazili iskašljavaju danima

Meho Krljic

Ama kakav antibiotik na virus????

Aco Popara Zver

pa i lilit je govorila da nikad nije samo jedna infekcija, može biti simultano i bakterijska i virusna

ja sam relativno ok, al nemam vremena da šmrcam 10 dana, zato se premišljam oko antibiotika

Onaj stari Sendmen

Meni se baš oteglo. Počeo da uzimam Siberian Wellness suplemente i cink i imao sam žestoku reakciju prečišćavanja organizma, pojačan šlajm, glas mi je ogrubeo, kašljanje pojačalo.

I dalje samo prehlada i pad imuniteta bez temperature. Nadam se da će se sve srediti za par dana.

Aco Popara Zver

Drmnuo hemomicin, neće da škodi.

Meho Krljic

O, bre čoveče, kakav si balkanski ludak, jebote...

A žao mi da čujem da Sendmenu i dalje traju tegobe. Dobro je kad nema temperature al ja bi otišao da malo uradim krv.

Onaj stari Sendmen

Sendmen i dalje svakog vikenda oba dana na planine, za NG 4 dana vezano.

Prošlo bi me verovatno da sam pauzirao i sedeo kući, ali ne mogu. Možda idući vikend. Missim, posle ovog sad što ide.  8-)

Aco Popara Zver

pa davali su mi doktori antibiotike i kad sam stvarno imao koronu

već sam nešto slično sinusoidno preležo u decembru, sad jopet, dakle vrijeme je za tešku artiljeriju

c vitamina normalno 2-3 grama

Father Jape

Bata i ja fasovali u isto vreme!  :mrgreen: Samo, meni je prva.

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Aco Popara Zver

imaš krljonu ili pravu koronu

ovo sad je ništa, prošli put sam imo puls 110 pet dana 24h dnevno, zbog temperature

sad 60

Father Jape

Ovu podnošljivu.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Koliko je verovati epidemiolozima, ovaj najpopularniji Kraken varijetet virusa još nije dobacio do nas, a on se lako prenosi ali uglavnom ne proizvodi jake simptome. Što znači da smo mi imali ili imamo neki prethodni, ali mislim da je, Sendmenovo šmrćkanje na stranu, uglavnom svima ovo bila dosta laka infekcija. Meni je prvi put, pre godinu dana, bila nešto teža, temperatura mi je jednom prebacila 38 i dva dana sam imao jako upaljeno grlo, ali u suštini i to je bilo relativno lagano, dok mi je ova druga bila, rekoh, znatno lakša. Ajde da se nadamo da je to sve prirodno i da će svaka naredna varijanta virusa da bude sve laganija.

mac

Baš skoro sam nešto čitao/gledao, da ona pandemija španskog gripa iz 1918 zapravo još uvek hara. Taj virus još uvek kruži, u nekoliko varijanti koje su sve slabije od početne. Tako bi trebalo sada da bude i sa kovidom.

Palmer

Quote from: Labudan on 11-01-2023, 14:41:01
Drmnuo hemomicin, neće da škodi.

1 hemomicin 1 probiotik i posle 10 god ti bude boljeee

Aco Popara Zver

i onda kupim ricinusovo ulje!

Meho Krljic

China reports 60,000 COVID-related deaths, says peak passed 

China on Saturday reported nearly 60,000 deaths in people who had COVID-19 since early December, offering hard numbers for an unprecedented surge that was apparent in overcrowded hospitals and packed crematoriums, even as the government released little data about the status of the pandemic for weeks.
Those numbers may still underestimate the toll, though the government said the "emergency peak" of its latest surge appears to have passed.
The toll included 5,503 deaths due to respiratory failure caused by COVID-19 and 54,435 fatalities from other ailments combined with COVID-19 since Dec. 8, the National Health Commission announced. It said those "deaths related to COVID" occurred in hospitals, which means anyone who died at home would not be included in the numbers.

Meho Krljic

:x :x :x
  FDA vaccine advisers 'disappointed' and 'angry' that early data about new Covid-19 booster shot wasn't presented for review last year

Some vaccine advisers to the federal government say they're "disappointed" and "angry" that government scientists and the pharmaceutical company Moderna didn't present a set of infection data on the company's new Covid-19 booster during meetings last year when the advisers discussed whether the shot should be authorized and made available to the public.

That data suggested the possibility that the updated booster might not be any more effective at preventing Covid-19 infections than the original shots.

Kao da je ljudima trebalo JOŠ razloga da ne veruju velikoj farmi i vakcinama...

Meho Krljic

COVID-19 linked to 40% increase in autoimmune disease risk in huge study

COVID-19 was most strongly linked to an increased risk of vasculitis, which causes inflammation of the blood vessels; the previously infected group had a 63% higher rate of a type of vasculitis called arteritis temporalis than the uninfected group did. Autoimmune-driven problems with the thyroid, a butterfly-shaped organ in the throat that releases hormones, and the skin condition psoriasis were also strongly linked to prior COVID-19 infection, as was rheumatoid arthritis, which causes swelling in the joints.

Dybuk

^ Mogu samo da spekulišem da li je kovid uzrok, ali ovo je i moje iskustvo (tiroida).
Nepunih god nakon preležanog kovida, cap, ne radu bageri.

Meho Krljic

O, jebote. Baš mi je žao, držite se drugarice Dybuk.

Dybuk

To se danas dosta jednostavno hendluje. Moglo je gore a moglo i bolje (not great, not terrible)  :lol:
Hvala Meho!

Aco Popara Zver

znam već par ljudi koji su se srozali dibidus mjesec poslije kovida

možda i nije kovid ali je ubrzao sranja, bukvalno ljudi morali na operacije, sepse neke i karcinomi se razbuktali

možda su bili pritajeni pa onda kovid satro ekspresno

Onaj stari Sendmen

Nakon preleženog kovida dobiju krve ugruške, tj. tromb, pa to pređe u plućnu emboliju, miokarditis, vensku trombozu, unutrašnja krvarenja, moždani udar...

tomat

Nejač preležao kovid u avgustu i od tad se borimo sa teškom neutropenijom. Naravno, ne mogu da tvrdim da je povezano, al i hematolog sumnja da bi to moglo biti okidač.

angel011

Stigla korona i kod nas, ko hoće može da čestita.

Ja sam negativna na testu (on je pozitivan), ali pošto živimo zajedno u malom prostoru plus imam neke simptome (čak dobila i lek za srce zbog pulsa 120), vrlo je verovatno da je i kod mene korona.

Kaže nam doktor da kod ljudi naših godina, sa ovom varijantom koja sad ide okolo, nema teške kliničke slike (pogotovo što smo oboje vakcinisani 5 puta). Ajd nešto.
We're all mad here.

Onaj stari Sendmen

Baš mi je žao. Ali valjda je moralo da se desi pre ili kasnije. I dobro je što se desilo kasnije. Držite se.

angel011

Pretpostavljam i ja da nismo mogli večito da je eskiviramo...
We're all mad here.

Meho Krljic

Svakako je dobro da je neki od ovih poznijih sojeva, oni se zaista lakše izguraju. No, apsolutno se pripazite, dakle, disciplina i mirovanje. Pored kovida hara i vrlo težak grip ove sezone pa ne bi valjalo da mi se izložite sad kad ste ranjivi.

Truba

Ja sam.imao 39.7
Los bio danima ali nisam se testirao
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Aco Popara Zver

i ja sam imao puls preko 100, to temperatura diže, spustiš temperaturu pašće i puls

s tolko vakcina trebalo bi da bude ok

pulsni oksimetar ako možete da nabavite, to je korisno imati

angel011

Quote from: Labudan on 11-03-2023, 12:10:55
i ja sam imao puls preko 100, to temperatura diže, spustiš temperaturu pašće i puls

Kod mene nije temperatura. Uglavnom je normalna, najviše što je otišla je 37,1.
We're all mad here.

Aco Popara Zver

nije meni prelazila 38, ali organizam se borio nešto

imao sam osjećaj da i nije to temperatura čisto spoljna, ono mjeriš toplomjerom i kaže ti, nego iznutra neko toplotno ludilo, ali neće da izađe napolje, neće da se preznoji, nikakve obloge, ma ništa ne pomaže

stukao sam prekomjernu dozu brufena (max je 2.400 ja uzeo 3.000mg), sav se ohladio i puls pao