• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

COVID-19

Started by lilit, 30-03-2020, 18:00:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

angel011

We're all mad here.

lilit

milion ljudi je imalo koronu uprkos negativnom antigen testu (koji im je loše urađen u labu, ili su ga radili sami, ili je test lažno negativan, ili je tajming testiranja bio neodgovarajući, etc etc)

meanwhile, primila sam i vakcinu protiv gripa, vaxigrip tetra, sanofi
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

Stigle su i do nas te vakcine za grip, od juče je počela vakcinacija pa ko hoće - može.

tomat

Quote from: lilit on 05-10-2023, 16:02:18
milion ljudi je imalo koronu uprkos negativnom antigen testu (koji im je loše urađen u labu, ili su ga radili sami, ili je test lažno negativan, ili je tajming testiranja bio neodgovarajući, etc etc)

đe, u Austriji, svetu, ...?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Petronije

Isto i kod mene u preduzeTje. Kolebam se da li da primim vakcinu, nikad se nisam vakcinisao protiv "običnog" gripa.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Arm the Homeless

Aco Popara Zver

Ja jesam zadnje 2 god, za covid sam se zaustavio na 3 vakcine, valjda ne treba više kad sam preležo. Ali za grip je sezonska pa što da ne.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

lilit

Quote from: tomat on 05-10-2023, 16:54:24

evo kaže mehan da je stigla i kod vas

lilit

Quote from: Petronije on 05-10-2023, 16:56:19
Isto i kod mene u preduzeTje. Kolebam se da li da primim vakcinu, nikad se nisam vakcinisao protiv "običnog" gripa.

ja se vakcinišem svake godine protiv sezonskog gripa. imala sam ga jednom u životu, tri nedelje nisam mogla da ustanem iz kreveta, bogu dušu, bog je neće. ko vas laže da je prehladica = grip, taj grip imao nije :)
na stranu to, vakcina je sejf da ne može biti sejfer. ovde je obavezno dajemo u trudnicama od 27-36. nedelje, može biti mnogo teško ako dobiju grip.

Meho Krljic

Quote from: lilit on 05-10-2023, 17:11:31

Mislim da je Tomat pitao to za milijun ljudi,

lilit

pa svuda. dijagnostika nije savršena, ljudi nisu savršeni.
moje dete imalo 5 dana sve simptome, 39T, tahikardija, etc i sve vreme negativno (i još sam joj radila 3x dnevno Ag). petog dana je bila pozitivna i tako narednih 7 dana. al ja sam sajko, plus imam lager testova u kući (i sve potrđeno pcr-om).
i tako vam je sa svakom dijagnostikom. al to je dugačak topik.

Meho Krljic

Dobro, jasno. I moj drugi kovid zimus je bio, kako je na ovom topiku i zabeleženo, nepotvrđen testom iako je moja žena imala kovid u isto vreme i imao sam sve potrebne simptome. Testovi su ipak pre svega ekonomično rešenje, ali nisu i idealno.

Petronije

Ja zvanično nikad nisam bio pozitivan, a sigurno sam bio 2x, sve simptome sam imao, pisao sam mislim već o tome.

Arm the Homeless

Truman

Quote from: lilit on 05-10-2023, 17:14:41
Quote from: Petronije on 05-10-2023, 16:56:19

ja se vakcinišem svake godine protiv sezonskog gripa. imala sam ga jednom u životu, tri nedelje nisam mogla da ustanem iz kreveta, bogu dušu, bog je neće. ko vas laže da je prehladica = grip, taj grip imao nije :)
na stranu to, vakcina je sejf da ne može biti sejfer. ovde je obavezno dajemo u trudnicama od 27-36. nedelje, može biti mnogo teško ako dobiju grip.

Lilit, drago mi je videti te opet!
Drago mi je i što si napisala da su vakcine safe, još kad bi nevernici to shvatili...
Ja da valjam ne bih bio ovde.

angel011

Quote from: lilit on 05-10-2023, 17:11:31

Stigle u domove zdravlja, torlakove i abot (američke).
We're all mad here.

mac

Nekad je važilo da treba da se uzme domaća vakcina, jer je prilagođena za domaće sojeve. Ali nekada je Torlak bio ozbiljna kuća. Kako sad?

tomat

Prošle godine torlakova bila neka upolovačena, savetovano da ovi kojima treba ozbiljnija zaštita uzmu stanu.

Zar nije grip sličan kovidu, u smislu da nije lokalizovan u pogledu sojeva?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

lilit

Quote from: mac on 06-10-2023, 18:23:26
Nekad je važilo da treba da se uzme domaća vakcina, jer je prilagođena za domaće sojeve. Ali nekada je Torlak bio ozbiljna kuća. Kako sad?

nekad je postojao mit da treba da se uzme domaća vakcina, jer je prilagođena za domaće sojeve, a torlak je do početka osamdesetih bio ozbiljna kuća i pravio je slične vakcine kao i drugi svetski instituti. a onda je srbija dobila memorandum, a svet otišao dalje

mac

Hajde konačno da izleče onu Physics Girl...

Onaj stari Sendmen

Rekao sam vam na početku pandemije da će Covid biti test inteligencije, ali nisam očekivao ipak ovoliko bukvalno. :(

Pa se vi i dalje razboljevajte:

Sindrom "moždane magle", koji su naučnici identifikovali i pripisali Kovidu, samo je vrh ledenog brega.

Produženi kovid izaziva smanjenje inteligencije

QuoteU stvarnosti, Korona virus izaziva ne samo gubitak koncentracije i pamćenja, već i smanjenje kvocijenta inteligencije između 3 i 9 IQ-poena.

Pored respiratornih problema i povišene temperature koji se javljaju prilikom zaražavanja Kovidom, većina pacijenata koji su ga preležali makar jednom tvrde da su patili i od takozvane moždane magle. Naučnici su bili gotovo ubeđeni da je to stanje konfuzije i "zaglupljivanja" privremeno i da se Korona ne odražava na moždane funkcije i inteligenciju.

Međutim, sada se mišljenje stručnjaka radikalno promenilo. Korona zaista utiče na kognitivne funkcije i odražava na kvocijentu inteligencije (IQ) onih koji su je preležali makar jednom u poslednje 4 godine, zaključak je Kraljevskog koledža u Londonu. Korona snižava IQ bez obzira na dužinu trajanja simptoma

Stepen uticaja Korona virusa na inteligenciju zavisi ponajviše od forme bolesti i dužine njenog trajanja. Ali, uzima danak u svakom slučaju, u većoj ili manjoj meri, pokazalo je istraživanje kognitivnih pokazatelja 800.000 ispitanika u poslednjih nekoliko godina. Kod pacijenata koji su imali kratkotrajne simptome bolesti, Kovid je prouzrokovao opadanje inteligencije za 3 IQ-poena.

Dvostruko veći pad IQ zabeležen je kod pacijenata koji su preležali takozvani produženi Kovid (kod kojih je bolest trajala 12 nedelja ili više) - njihov kvocijent inteligencije je opao za 6 poena. Ipak, oni koji su imali najteži oblik bolesti i koji su bitku za život vodili na reanimaciji, od momenta prvih simptoma do trenutka sprovođenja studija pokazali su najdrastičniji pad IQ - za neverovatnih 9 poena! Uticaj na kognitivne funkcije je bio očekivan, ali ne u ovoj meri

"Očekivali smo da će se pojaviti smanjenje kognitivnih funkcija kod ljudi koji su imali teži oblik bolesti, ali smo se iznenadili kada smo videli da je Kovid ostavio trag i kod onih pacijenata koji su imali kratkoročne simptome", izjavio je Adam Hempšir, jedan od autora istraživanja za Vašington Post.

Ovakav uticaj na kognitivne funkcije se, po mišljenju naučnika, nesumnjivo odražava kako na kvalitet života, tako i na obavljanje radnih zadataka. Smanjenje kvocijenta inteligencije, popuštanje koncentracije i gubitak pamćenja, koji se javljaju kod onih koji su preležali produženi Kovid izraženiji je nego kod drugih ljudi, što značajno otežava redovno funkcionisanje.

Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

džin tonik

sad bi jos valjalo znati je li se "misljenje strucnjaka radikalno promijenilo" prije ili poslije zaraze coronavirusom.
iako, u biti se tako moze izvesti da nas corona prati od kad je strucnjaka...

Onaj stari Sendmen

Dobro, bar s ovim saopštenjem imamo zvanično objašnjenje stručnjaka za ovoliki broj retardiranih anti-vaksera posle korone.  :cry:

džin tonik

retardiranih antivaksera, kazes? :)

Adaptive immune responses are larger and functionally preserved in a hypervaccinated individual

QuotePrime-boost vaccinations can enhance immune responses whereas chronic antigen exposure can cause immune tolerance. In humans, the benefits, limitations, and risks of repetitive vaccination remain poorly understood.

Here, we report on a 62-year-old male hypervaccinated individual from Magdeburg, Germany (HIM), who deliberately and for private reasons received 217 vaccinations against SARS-CoV-2 within a period of 29 months...

(...)

Onaj stari Sendmen

Kad se već Lilita muva ovuda, da je pitamo šta misli o Covid 19 i GoF istraživanju koje je po novim dokumentima zvanično sprovedeno u Wuhanu i naručeno od strane USA kad se desio u incident u laboratori.

Ok, jasno mi je da su GoF istraživanja nešto što samo po sebi i ne treba osuditi, jer mogu da naučno doprinesu, ali nije mi jasno što onda Fauči negira da je finansirao GoF istraživanje ako je sve legit i šta se tu zapravo dešavalo.

Ne sviđaju mi se generalno odgovori koje dobijam od ChatGPT vezano za ovu temu, npr. ovi:

- Has evidences proved that USA has funded GoF research in Wuhan?

The documents obtained by The Intercept and reported on September 9, 2021, provide evidence that the U.S. National Institutes of Health (NIH), specifically the National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) led by Dr. Anthony Fauci at the time, funded research that can be categorized as gain-of-function (GoF) at the Wuhan Institute of Virology (WIV) in collaboration with the EcoHealth Alliance. This funding was part of a grant awarded to EcoHealth Alliance, a U.S.-based research organization, which then allocated parts of this grant to the WIV and other institutions for the study of bat coronaviruses.

The documents reveal that the funded research involved experiments with "chimeric" viruses, which are hybrids of different viruses. In some cases, these experiments resulted in viruses that exhibited increased pathogenicity or transmissibility in genetically engineered mice, which is a hallmark of gain-of-function research. This type of research is conducted with the intent to better understand viruses and to develop treatments or vaccines; however, it also raises safety and biosecurity concerns due to the potential for accidental release or misuse of the enhanced pathogens.

While the NIH and Dr. Fauci have maintained that the funded research did not qualify as gain-of-function research under the definitions used by the U.S. government to regulate such work, the documents suggest that the research conducted had characteristics associated with gain-of-function studies. It's important to note that the scientists involved in the research and the NIH contend that the experiments conducted were crucial for understanding the risk of future pandemics and that they were conducted with appropriate safety protocols in place.

Furthermore, there is no direct evidence linking this research to the emergence of SARS-CoV-2, the virus that causes COVID-19. The ongoing debate and investigation into the origins of the COVID-19 pandemic, including the possibility of a laboratory accident, continue to be a subject of significant scientific and public interest. (Okej, ovaj zadnji deo odgovora malo umiruje, mada logično je da COVID-19 zamo samo GoF verzija SARS-CoV-2, tako da ne previše)

- Are documents obtained by The Intercept and reported on September 9, 2021 fake or real?

The documents obtained by The Intercept and reported on September 9, 2021, have been the subject of significant scrutiny and debate, particularly concerning U.S. funding of gain-of-function research at the Wuhan Institute of Virology. The reports suggest that the documents contradict previous statements made by Dr. Anthony Fauci regarding the National Institutes of Health's (NIH) funding of such research, indicating that the NIH did indeed fund gain-of-function research. Critics, including Senator Rand Paul and biosafety expert Dr. Richard Ebright, have accused Fauci of misleading Congress and the public about the nature of the funded research. According to the documents, the research involved making coronaviruses more transmissible and potentially more dangerous, which fits the definition of gain-of-function research​​.

lilit

šta mislim o čemu?

prekomplikovana je to tema a vremena malo. suština: ne mislim da je sars-cov-2 izašao iz laboratorije.

Onaj stari Sendmen

Quote from: lilit on 09-03-2024, 18:45:22
suština: ne mislim da je sars-cov-2 izašao iz laboratorije.

Da, na to mislim.

Izgleda da taj deo još nije sporan. Ohrabrujuće!! Hvala na odgovoru i vremenu!  xjap

džin tonik

oko mene opet svi navukli koronu. bas opet krenulo.

džin tonik

vecina tih instant-testova je smece iako svako hvali svoje cedo; jedini koji se meni na okruzenju i smaracima u praksi pokazao vrijedan i pouzdan, je ovaj:

NanoRepro - SARS-CoV-2 Antigen

nema ga vise po fizikalnim trgovinama, kao ni ostalih slicnih testova, samo online u dm-a, a bas je i pakovanje od 5 komada snizeno sa 5 na 2 eura (jer jos novi val nije uhvatio maha, ali bit ce). kome treba, zna sta mu je ciniti.

džin tonik

eto, nije samo moje okruzenje, pozitivan je i biden!
a sve je to mogao jednostavno saznati puno ranije da je koristio NANOREPRO rapid test for the itd.
i na vrijeme otkazati suceljavanje na kojem je pao zbog korone...
ali ne, tjera se inat.

Meho Krljic

Na Trampa su barem pucali. A ovog podmuklo inficirali virusom!

Truba

Quote from: lilit on 09-03-2024, 18:45:22
šta mislim o čemu?

prekomplikovana je to tema a vremena malo. suština: ne mislim da je sars-cov-2 izašao iz laboratorije.

sjećam se vaših upisa i mogu samo pitati je li vas stid
pretjerane brige pretjerivanja i osobno svega oko korone

cepljen sam 2 puta i osjećam se izdano prevareno i izmanipulirano
osim što sam zbog toga izgubio 3 4 dana...neću na bol i neugodnsot i reakcije se obazirati
samo ću dodati da je onaj cirkus u režiji medija i znantsvenika nešto što se ne bi smjelo zaboraviti

kasnije sam dobio koronu biloje stvarno bolno i gadno
ali nimalo gadnija nije ova inflacija, divljanje cijena prekinuti lanci opskrbe i sve što slijedi već evo 4 godine
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Meho Krljic

Ali nisi umro.

džin tonik

Biden dobio koronu, ima problema s disanjem i mora u izolaciju

da nisu stvarno dogovorili nekakvo primirje u ukrajini kad se opet aktivirala korona? :cry:

Truman

Eto odličnog razloga da se Biden povuče i prepusti mlađoj osobi da pobedi Trumpa!
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Truba

Quote from: Meho Krljic on 18-07-2024, 14:41:22
Ali nisi umro.

Onda bi se pazio ne bih isao gdje se moze zaraziti
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

džin tonik

stigli svjezi materijali u ordinaciju dzin tonik, pacijenti mogu odahnuti.

skoro:

desni je otkriven samo (neovisno simptoma) zahvaljujuci visokoj specificnosti NANOREPRO rapid testova, gdje bi ostali testovi zakazali.

džin tonik

lijevo je moj test, opet negativan, iako sam i ovu priliku pokusao iskoristiti da se zarazim; opet neuspjesno.
jos uvijek nisam cijepljen, ali sam valjda, kako kaze google, superresistentan jer nikad nisam ni na koji nacin bio pozitivan ili simptomatican uprkos visestruko inficiranom i simptomaticnom okruzenju i ekstremnoj izlozenosti.
a mozda je i do vjere u pravu crkvu i boga krista kralja! tja.

džin tonik

nista, mozda je i do krvne grupe a.
uglavnom, virus zadje, osvrne se i - pocini suicid. bah.

Poslednjih sedmica povećan broj zaraženih od koronavirusa

Novi soj koronavirusa izazvao talas infekcija

džin tonik

Hitna upozorenja turistima zbog koronavirusa u Grčkoj: FLiRT soj se širi

QuoteBritanci koji se pripremaju da otputuju u Grčku na letnji odmor upozoreni su da su u opasnosti da dobiju novu varijantu korona virusa.

Grčka je primetila povećanje virusa u novoj varijanti FLiRT nakon naglog porasta broja prijema u bolnice.

(...)

džin tonik

i onda se cudimo kako nitko nista ne vjeruje, strucnjacima, pa cak ni meni.
ne znam je li taj naslov vise senzacionalisticka glupost ili vise plod nekog komuniste koji stvarno to tako vidi i projicira svoju glupost.

Truba

Ja sam jedne godine kasljao 2 godine

Sve slajm

Oznojan kosio na vjetru
Samo more izlijeci

džin tonik

Zuckerberg optužio Bidena: 'Pritiskali su nas da maknemo sadržaj o nuspojavama cjepiva'

QuoteVlasnik Mete, Mark Zuckerberg, obrušio se na administraciju američkog predsjednika na odlasku Joea Bidena u podcastu Joea Rogana, tvrdeći da su njezini članovi "vrištali" i "psovali" zaposlenike Meta Platforms Inc. i tako izvršavali pritisak na tvrtku tijekom rasprava o tome na koji način moderirati sadržaj povezan s pandemijom Covida-19 tijekom njezina trajanja.

"Bilo je brutalno", rekao je Zuckerberg, glavni izvršni direktor Mete, tijekom svojeg gotovo 3-satnog gostovanja u podcastu The Joe Rogan Experience objavljenom u petak, kako prenosi Bloomberg.

"Bili smo pod pritiskom Bidenove administracije"

Rekao je da je njegova kompanija bila pod ogromnim pritiskom Bidenove administracije kako bi uklonila sadržaj vezan za nuspojave cjepiva protiv covida.

Na početku trosatnog razgovora Zuckerberg je rekao Roganu da je on "općenito bio za uvođenje cjepiva" i da su, ako se njega pita, "više korisna nego štetna".

"Ali, mislim da su, dok su pokušavali promovirati taj program, također pokušavali cenzurirati svakoga tko se tome protivio", rekao je Zuckerberg.

(...)

džin tonik

Otac i sin Mihalić uhićeni zbog prodaje lažnih covid testova

QuoteFilip Mihalić i njegov otac Anđelko, bivši saborski zastupnik HDZ-a, pritvoreni su zbog prodaje 1,2 milijuna lažnih covid testova vrijednih 700.000 eura i pod istragom su zbog krivotvorenja medicinskih proizvoda, a mlađi Mihalić i zbog pranja novca.

Varaždinska policija u utorak je, ne otkrivajući identitete, priopćila da je nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, uhitila dvojicu muškaraca starosti 25 i 65 godina s područja Varaždinske županije zbog sumnje u krivotvorenje lijekova ili medicinskih proizvoda.

Mlađega terete i za pranje novca, a nakon ispitivanja u tužiteljstvu sudac istrage obojici je odredio istražni zatvor.

Prema pisanju medija Mihalići su u Turskoj pokrenuli vlastitu proizvodnju testova za koronu koje su nabavljale bolnice, domovi zdravlja, zavodi za javno zdravstvo i robne zalihe, a u otkrivanju njihovih nedjela policija je surađivala s kriminalistima iz Kine i Turske.

U policijskom priopćenju se navodi da su tijekom 2022. preko svoje tvrtke od dobavljača iz Kine "kupili strojeve i predmete koji su po svojoj namjeni i specifikaciji pogodni za izradu covid testova i pratećih predmeta uz test te izradu ambalaže za te testove".

Proizvodnja testova

Kupljena je oprema, dodaju, predana u posjed tvrtke sa sjedištem u Turskoj, gdje su "započeli s proizvodnjom i isporukom krivotvorenih Xiamen Boson Biotech covid testova prema trgovačkom društvu u kojem su bili odgovorne osobe".

Od rujna 2022. do siječnja 2023. godine, uz nevjerodostojnu prateću dokumentaciju, u Hrvatsku su tako uvezli gotovo 1,4 milijuna krivotvorenih testova koji izgledom i svojstvima nalikuju na originalne.

U Hrvatskoj i EU potom su prodali najmanje 1,2 milijuna komada neoriginalnih testova za više od 700 tisuća eura.

Pranje novca

(...)

ali koja je to yukom kriminalna energija, kombinacija, sve bez nuzde, nitko tu nije gladan, toliko da se eto (i) ukrade i slaze na hrpu, jos i jos.

to me uvijek fascinira na yukom-poremecaju. od igle, do lokomotive, sve se mora pokrasti. sjetim se primjera kad bonelli jos izlazio u slobodne dalmacije, pa nagradna igra za djecu, premija bicikl. prvo mjesto, premija: zena koja se poslije propasti strip-izdavastva sd nasla u impresumu ludensa. nije se moglo cak ni djeci ostaviti ni faking bicikl.

Palmer

mac

Manje bi žalbi na vakcinu bilo kad bi više ljudi umrlo nevakcinisano...

Palmer

2025. ljudi i dalje veruju u agendu anticovid spricanja. Katabaza sagita.

Truba

a jesu nas sprcili s tom koronom 2019 najbolja godina zivota

inflacija...

mac

U regijama gde se ljudi vakcinišu manje je smrti. U regijama gde se ljudi ne vakcinišu više je smrti. Očigledna statistika je očigledna.

džin tonik

vrag kao i obicno lezi u detalju: u regijama gdje se ne cijepe pojedu ih lavovi i krokodili.