• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Igre koje su upravo izašle

Started by Calavera, 02-06-2022, 12:13:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

Složićemo se da se ne slažemo ali ću te svakako ohrabriti da pokušaš da Niohu daš malo šanse. Mislim da zavređuje.

Onaj stari Sendmen

Mogao bi vala i ti da daš šansu Lies of P.

Dlc je umnogome unapredio igru i dosta je igrivija u NG+, što mi je sa vanilom baš bio problem.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Meho Krljic

Da stanem ovde sa ubeđivanjem i da kažem da Death Stranding 2: On the Beach trenutno na Metacriticu ima 90 a na Open Criticu 96. Kojima does it again  :|  :|  :|  :|

Onaj stari Sendmen

Meni je i prvi Death Stranding bio predosadan. Kamoli da mi treba još jedan!!  :(  :cry:

Onaj stari Sendmen

Nego, što bi rekao Vučić, najednom ni se otvorio novi prozor, a iza njega je Mortal Shell. To mi se nekako trenutno naviše igra, izvini Meho, pored svih tvojih preporuka i ostalog što sam započeo!!  :|

Meho Krljic

Ja ću nastaviti da postojano propagiram Nioh, po svojoj savesti, mada kažu da je Mortal Shell prilično dobar.  :lol:

Onaj stari Sendmen

Kad sirot za bolje ne znaš!

Previše toga si propustio, teške rupe u obrazovanju, pa preporučuješ ljudima plagijate plagijata!!  :lol:  ;)

Meho Krljic

Fakssejk, potroših dva dana da objasnim da nema ničeg plagijatorskog u Nioh al ne vredi, JA GA KRSITM A ON PRDI.

Al dobro, valjda ću i ja jednog dana igrati Mortal Shell, kad odem u penziju....

Onaj stari Sendmen

ELEM, KAO ŠTO REKOH!! :lol:

Quote from: dark horse on 23-06-2025, 11:48:59Sad, znam da je nemoguće da te ja ubedim oko toga, ili ti mene, pa neću na to da trošim ni svoje ni tvoje vreme i energiju. Posebno što nam očigledno potpuno različite stvari fer u potpuno različitim vrednosnim sistemima i dobro je što je tako!! :lol:

VAŽI I ZA SVAKU DRUGU RASPAVU NA SAGITI, A I VAN NJE!!  :|

Onaj stari Sendmen

Quote from: Meho Krljic on 23-06-2025, 21:57:53Al dobro, valjda ću i ja jednog dana igrati Mortal Shell, kad odem u penziju....

Kažu da je mikro kratka, više demo nego igra...

Onaj stari Sendmen

Meho Krljic

Seriously.

Mislim, Nioh JESTE jako inspirisan FromSoftovim igrama, to je uvek bilo eksplicitno rečeno i stavljeno u prvi plan. AL KAKAV BRE ASSASSIN'S CREED.

Enivej, imate na drugom topiku moju disertaciju o Alfa demou za Nioh 3, a ovde sam došao da kažem da prikazi napisani za Death Stranding 2 očigledno u autorima inspirišu ono najbolje. Kođima verovatno neće prodati 20 miliona komada te igre i možda neće ni povratiti budžet u neko skorije vreme  - jer je on bez sumnje ASTRONOMSKI - ali čovek kao ni jedan drugi ume da podstakne kulturni dijalog i smatram da je prelijepo što mu Sony to i dalje omogućava. Evo par odabranih tekstova:

https://www.washingtonpost.com/entertainment/video-games/2025/06/23/death-stranding-2-on-the-beach-review/

https://www.eurogamer.net/death-stranding-2-on-the-beach-review

https://www.theguardian.com/games/2025/jun/23/death-stranding-2-on-the-beach-review-a-hypnotising-art-house-game-with-an-a-list-cast

https://www.vg247.com/death-stranding-2-review-sticking-it-to-convention-with-one-of-kojimas-most-impactful-stories-yet

https://www.indiewire.com/criticism/movies/death-stranding-2-on-the-beach-review-hideo-kojima-1235134480/

Onaj stari Sendmen

Ne znam šta si se uhvatio za Assassin's Creed, kad sam rekao da su krali i sa koca i sa konopca i pomenuo i Elden Ring i Black Myth: Wukong i ko zna šta još.

Ma dobro, svi kradu, ali da pokradu marketing koncept najnovijeg Assassin's Creed, sa samurajem i nindžom, je baš baš dno dna.

Rekoh i da je to za mene plagijat plagijata, jer ne računam ni Assassin's Creed naročito originalnom igro, a ni Black Myth: Wukong, od koga su krali ideje za dizajn nekih neprijatelja.

Ajmo ovako: koju ti igru još znaš IKADA koja je imala koncept da vodiš samuraja i nindžu i svičuješ u samoj igri koga ćeš da vodiš? Ja evo ne znam ni jednu sem AC Shadows. Dakle, krali su, ne znam šta nam se tu iščuđavaš, lepo reci da su krali. Ili priznaj da podržavaš krađe i neoriginalnosti, sve u zavisnosti koje ih kompanije prave?

Meho Krljic

Bukvalno ću se ubiti A TO BI NEPRIJATELJI SRBIJE I HTELI.

Dakle, kakav Blek Mit Vukong, koji Elden Ring, Nioh je stariji od obe igre. Blek Mit Vukon bukvalno kineska imitacija Soulslike igara i Team Ninjinih igara a ti tvrdiš da Team Ninja njih imitira PA NEMOJ DA SE ZAJEBAVAMO.

Pomenuo sam već valjda triput da je svičovanje između samuraja i nindže u Nioh 3 identično kao svičovanje između poslova (između ostalog i samuraja i nidnže) u Stranger of Paradise, dakle, igri koju je isti ovaj team Ninja napravio 2022. godine i nema NIKAKVE VEZE SA ASSASSIN'S CREED.

Onaj stari Sendmen

Pričam, naravno, o Nioh 3. Tj, demou alfe igre koja još nije izašla, dakle mlađa je (a ne starija, kako ti tvrdiš) od obe igre. A koji je samo nova instanca serijala koji počiva na plagiranju soulslike koncepta fromSofta.

Jebote, ako nemožemo toliko da se skapiramo, stvarno nemojmo da se zajebavamo dalje!!

I opet:

Quote from: dark horse on 23-06-2025, 22:15:23ELEM, KAO ŠTO REKOH!! :lol:

Quote from: dark horse on 23-06-2025, 11:48:59Sad, znam da je nemoguće da te ja ubedim oko toga, ili ti mene, pa neću na to da trošim ni svoje ni tvoje vreme i energiju. Posebno što nam očigledno potpuno različite stvari fer u potpuno različitim vrednosnim sistemima i dobro je što je tako!! :lol:

VAŽI I ZA SVAKU DRUGU RASPAVU NA SAGITI, A I VAN NJE!!  :|

Onaj stari Sendmen

Quote from: Meho Krljic on 24-06-2025, 16:19:02(između ostalog i samuraja i nidnže) u Stranger of Paradis

"Između ostalog" not good enough for me s obzirom da je Assassin's Creed koji je izašao OVE GODINE radi sa ISKLJUČIVO te dve klase kao, gle, Nioh 3, koji još nije ni izašao, zapravo.

Nijedna igra ne radi baš tu identičnu stvar, pa ni Stranger of Paradise, samo radi Assassin's Creed Shadows iz ove godine.

Ne znam šta pokušavaš da dokažeš kad je očigledno: Ripoff i to bedan.

Onaj stari Sendmen

Quote from: Meho Krljic on 24-06-2025, 16:19:02Bukvalno ću se ubiti A TO BI NEPRIJATELJI SRBIJE I HTELI.

Don't threaten me with a good time!!  :|

Onaj stari Sendmen

Ovaj lik tvrdi da je Ninja Team u istom rangu kao Ubisoft Québec!!  :(  :cry:

The Nioh 3 Alpha Was An Unplayable Sh*t Show

Meho Krljic

Meho Krljic

Nego evo još malo nečeg u vezi sa igrama koje su actually u procesu izlaska:

How Covid-19 Changed Hideo Kojima's Vision For Death Stranding 2

Wired.

Onaj stari Sendmen

Da se u to ime prisetimo kakve su sve fantastične ideje ušle u originalni Death Stranding!!  :|

The Stupidest Kojima Ideas That Actually Made It Into a Game

Sad će Meho opet reći "očigledni provokator", ali lik u istom videu u jednom trenutku priznaje da bez Metal Gear Solid ne bi bilo ni Assassin's Creed, što se može samo pozdraviti!!  :|  :|  :|  :|  :|

Meho Krljic

Rik Lejn je čovek čijem mišljenju o igrama uglavnom verujem bez ostatka. Njegov prikaz Nightdiveovog remastera System Shock 2:

System Shock 2: 25th Anniversary Remaster review - a careful makeover that doesn't wholly stave off the ravages of time

Edit: I mislim, da je sasvim fer reći da je njegova kritika dosta šantave borbe u domenu apsolutne istine. Ja sam SS2 poslednji put igrao pre desetak godina ili nešto manje i već tada se to baš osećalo. 

Petronije

Lepo, mada ovo je SS2 za ljude koji nisu hteli da se cimaju sa onim silnim modovoma i texture packovima. Ne znam koliko sam ga puta završio, jeste bilo relativno davno, ali mislim da otprilike ovako izgleda kad se izmoduje.

Borba je bila retardirana uvek, u smislu da je to bila zamerka kad se igra pojavila. Neko bi trebalo da uradi full remake i promeni kompletnu mehaniku da bi se to popravilo jbg. To samo pokazuje vrednost ove igre, koja je i pored takve borbe i animacija, uspela da uđe u apsolutnu legendu.
Arm the Homeless

Meho Krljic

Bukvalno svaka vam je ka u Njegoša, druže Petronije, 10/10, no notes.

Nightdive imaju okviran plan da urade rimejk ove igre, ali pošto su se prilično opekli sa rimejkom prvog System Shock (mislim, to je ispalo dobro na kraju ali je studio maltene bankrotirao tokom razvoja) sad se malo misle da li da se u to upuštaju.

Petronije

QuoteNightdive imaju okviran plan da urade rimejk ove igre, ali pošto su se prilično opekli sa rimejkom prvog System Shock (mislim, to je ispalo dobro na kraju ali je studio maltene bankrotirao tokom razvoja) sad se malo misle da li da se u to upuštaju.

Nisam znao za ovo, računao sam da će rimejkovanje SS doneti solidne pare developerima s obzirom na pozitivne kritike. Ne baratam ciframa kao ti, ali znam da je rimejkovanje Resident Evil serijala donelo capcomu solidnu dobit, ne znam kako je prošao konami sa Silent Hill koji je isto pobrao odlične kritike. A System Shock je (bar u mom svetu) veći od Resident Evil, ne kao franšiza već po tome šta predstavlja u istoriji gejminga (iako je poznato da obožavam RE), ali to izgleda nije dovoljno. :cry:
Arm the Homeless

Meho Krljic

Da, jasno, no, razlika između Nightdivea i Capcoma (ili Konamija) je poprilična. Nightdive su mala firma od oko 40 zaposlenih, koja kupuje tuđe licence - uglavnom starih igara koje su nama legendarne ali ih većina modernih igrača ne zna i ne pamti - i onda pravi kvalitetne remastere. Plus su sada deo Atarija koji ih je kupio za deset miliona dolara i ni nemaju neku suštinsku slobodu. Capcom su sa druge strane firma od nekoliko hiljada zaposlenih koja drži neke od najpoznatijih IP-jeva u gejmingu (Street Fighter, Resident Evil, Monster Hunter) i imaju godišnju zaradu (dakle ne obrt nego neto zaradu) u visini dvesta miliona dolara. Kad oni sednu da rade rimejk to je sa budžetom koji prevazilazi sve budžete svih Nightdive igara do sada zajedno, plus, naravno, onda rade BRUTALAN marketing itd. I, naravno, Resident Evil je mnogo poznatije ime nego System Shock.

Ja sam naravno neko ko strahovito voli i System Shock i sve te OG imerzivne simulacije i voleo bih da Nightdive mogu da urade ne samo rimejk SS2 nego i da se prihvate prva dva Thiefa (pa, što da ne i trećeg), pa prva dva Deus Exa. To bi bilo rajski.

Meho Krljic

Ovo izlazi danas i dobilo je solidan endorsment u prikazu koji ću ispod linkovati. Sendmen da obrati pažnju jer on ima vremena i volje da isproba svaki Soulslike u ponudi:

https://www.eurogamer.net/wuchang-fallen-feathers-review

Onaj stari Sendmen

To je danas? Hvala za reminder. Missim da sam već kupio.

Onaj stari Sendmen

Ovo su inače baš pompezno najavljivali kao najočekivaniji soulslike ove godine.

Iskreno, malo sam razočaran. Verujem da će ti ovo pre svideti Meho, nego meni, jer ima neki Nioh khm-khm kvalitet!!

Meho Krljic

Nije mi u nekom bliskom planu ali daću joj šansu kad bude na nekom PS+ programu...

Meho Krljic

Mafia: The Old Country dobija uglavnom osrednje ocene. Priča je, vele, dobra, samo igranje ne mnogo. Koliko sam ja video iz pregledanih prikaza, ovaj nastavak, kao i prva Mafija, ima linearne, rigidne misije oko kojih je onda napravljen i prazan, ničim ispunjen open world a što je nesrećna posledica činjenice da su Česi koji su pravili original želeli da naprave "svoj GTA" ali nisu za to imali dovoljno resursa, ali je taj prazni open world onda nekako ostao zaštitni znak serijala...

Aleks Donaldson je igrei na Jurogejmeru dao svega tri zvezdice, ali mu se u stvari i dosta dopala:

https://www.eurogamer.net/mafia-the-old-country-review

Meho Krljic

Pošto smo mi ovde svi ipak starij ljudi, sigurno nisam jedini kome činjenica da od juče imamo dostupan originalni Gears of War, krunski dragulj sa Xbox 360 (doduše u proširenoj verziji koja je urađena originalno za PC, kasnije portovana na novije Xboxove), da ga igramo na Playstation 5 nekako nadrealna?

Igra je svega 5000 u Gamesu i to je, uz moj popust koji tamo uživam 4 i po hiljade a ja toliko za dva dana potrošim u supermarketu tako da nekako osećam POTREBU ali i OBAVEZU da ovo igram čisto jer je sve bizarno. GeoW je DALEKO od najbolje Xbox 360 igre, nije najbolji cover shooter svih vremena i nije čak ni najbolji Gears of War, ali JESTE ikonična igra i za mene ima i solidnu nostalgičnu vrednost. Cliffy B at his Chaddest, rekao bih. Evo, ne znam, moraću... Idealno, strpeo bih se dok ovo ne dođe na Playstation+ za godinu dana or sou, ali ja sam čovek koji retko bira idealna rešenja  :(

Petronije

Ja sam to igrao na PC kad je izašlo, ta proširena verzija, i to je jedna fantastična igra. Nisam siguran da vredi dati 4500 za to, ali vredi potrošiti vreme kad stigne na ps+.
Arm the Homeless

Meho Krljic

Sve što kažete je racionalno, druže Petronije. ALI JA SAM IRACIONALAN. Sreća je da u ovom trenutku ne posedujem 4500 dinara, hahah, ponovo me je moja nedogovornost u trošenju novca spasla neodgovornog trošenja novca.

Petronije

Quote from: Meho Krljic on 27-08-2025, 11:53:42ponovo me je moja nedogovornost u trošenju novca spasla neodgovornog trošenja novca.

xrofl  xrofl  xrofl

Inače igra je na PSN store 39.99$ što je čak možda i jeftiije od 4500, stim što nemaš disk da ga gledaš na polici i diviš mu se.
Arm the Homeless

Meho Krljic

No disk no game, kažem ja uvek kad me pitaju.

Osim što je ovo, pošto je u pitanju Majkrosoft, najverovatnioje sasvim suprotno: dobija se disk u kutiji ali cela igra se daunlouduje sa Sonyjevog servera. Al ja sam, jelte, budala i volim da imam multipla fizička izdanja iste igre.

Petronije

Mene užasno smara da moram da ubacim svaki put disk u sony kad hoću da igram, plus ona iritantna buka prilikom paljenja konzole i igranja. Jeste zgodno imati optički drajv u konzoli iz više razloga ali bajo nule i jedinice su zakon, samo digitala.  :mrgreen:
Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Koji ste relikti prošlosti vas dvojica!! Osećam se mlađi od vas bar 200 godina! 8-)

Petronije

Zbog odigranih igara ili diskusije oko diskova?
Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Ne mogu da verujem da ste toliki fanatici za diskove. Ja to skoro i ne koristim, sem ako je baš velika razlika u ceni za neke starije naslove.

Ok, razumeo bih ako bi disk kao medij bio writable, pa kad ti skine najnoviji updejt, konzola ti uredno updejtuje sam disk, tad bi to sve imalo nekog smisla, a ovako teško, disk sa tom prastarom verzijom igre koja ničem ne služi, je samo relikt prošlosti.

Jer bukvalno skidaš i igraš samo updejt, realno. U nekim igrama updejt je čitava igra iz početka.

I još se zezaš svaki put, moraš da ubacuješ disk u drajv, da bi uopšte mogao da instaliraš updejt ili pokrenuo updejtovanu igru sa harda!! Ma idi...

Petronije

Uopšte ne čitaš ko šta piše, ili ja pišem toliko šifrovano da me ljudi ne razumeju, jer upravo sam pisao o tome kako su digitalne igre praktičnije iako je zgodno imati i optički drajv just in case, dok je Meho old skul.
Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Naravno da pišeš šifrovano!! Pisao si da ti drnda drajv SVAKI PUT KAD HOĆEŠ DA IGRAŠ, jebote što to uopšte koristiš, KAMOLI SVAKI PUT KAD IGRAŠ?  xfrog

Quote from: Petronije on 27-08-2025, 15:14:38Mene užasno smara da moram da ubacim svaki put disk u sony kad hoću da igram, plus ona iritantna buka prilikom paljenja konzole i igranja.

Meho Krljic

Quote from: Petronije on 27-08-2025, 19:47:41dok je Meho old skul.

No lies detected.

Kupovina diskova je  koliko god na njima igre bile nekompletne, ipak bliža "posedovanju" igre nego što je kupovina daunlouda. Zato ja to radim.

Onaj stari Sendmen

Ma, čini ti se, potpuno je isto, što se "vlasništva" tiče.

Osim ako ne ukinu igru u prodavnici, onda da. I što hard verziju možeš da pozajmiš nekom drugom igraču, a digitalnu jok. Ali, sa njom je ide i zajeb da je vezana za region, tj. može se igrati na bilo kom regionu, ali za upgrejdovanje kroz kupovinu dlc verovatno ti treba baš region igre (nisam siguran u ovo, toliko su mi se smučile igre na disku posle saznanja da ih ne možeš upgrejdovati u svakoj prodavnici, jer prodavnica jednostavno ne prepoznaje disk) ili hard verzija dlc-ja, što je u većini slučajeva praktično nepostojeće.

Petronije

Quote from: Onaj stari Sendmen on 27-08-2025, 20:18:57Naravno da pišeš šifrovano!! Pisao si da ti drnda drajv SVAKI PUT KAD HOĆEŠ DA IGRAŠ, jebote što to uopšte koristiš, KAMOLI SVAKI PUT KAD IGRAŠ?  xfrog

Quote from: Petronije on 27-08-2025, 15:14:38Mene užasno smara da moram da ubacim svaki put disk u sony kad hoću da igram, plus ona iritantna buka prilikom paljenja konzole i igranja.
Nisi pročitao do kraja ali nema veze, neka bude da je do mene. Ne volim diskove, mada volim da vidim Dark Souls kolekciju na polici, ali da sam mogao uzeo bih digital ps5.
Arm the Homeless

Meho Krljic

Cronos: The New Dawn izlazi sutra i za sada je vrlo pristojno ocenjen, sa 78 na OpenCriticu i 79 na Metacriticu. Da podsetimo, ovo je Bloober Team, dakle poljski studio koji je proošle godine dobio NEOČEKIVANO mnogo pohvala za rimejk Silent Hill 2 i sada, jelte, kuju željezo dok je vruće, sa autorskom survival horror igrom koja se oslanja na klasike. Evo Jurogejmerov prikaz za više detalja:

Cronos: The New Dawn review - Bloober matures with a twisty psychological horror

Meho Krljic

Silksong je upravo izašao i, jelte, srušio Steam. I Playstation Network. I Nintendov eShop. Kad je hajp nek je hajp. Ja sam juče igru uredno dobio od Team Cherryja na ime mog originalnog ulaganja u Hollow Knight kad je to još bila samo ideja na papiru nepoznatog studija AL JE IMALA PRELEPU ART DIREKCIJU, pa će doći na red jednom:

Hollow Knight: Silksong Hits Over Half A Million Players On PC Alone After Crashing Steam

Meho Krljic

Evo još malo o Silksongu jer je u pitanju zaista moderni fenomen. Igru je osam godina pravio tim od troje-četvoro ljudi a ona je jedan od najvećih (kor) gejming naslova u ovom trenutku:

Hollow Knight: Silksong already surpasses half a million concurrent players on Steam

Hollow Knight: Silksong is so popular, even pirates are urging others not to pirate the game

Is Hollow Knight Silksong's 'cheap' price a problem for other indie games? Devs and publishers weigh up its impact

Da dodam da sve ovo stiže bez da je Team Cherry igru dao ljudima da je recenziraju pre izlaska. Ovaj tekst pojašnjava zašto je originalni Hollow Knight toliko cenjen (mada ne nužno i zašto je prodao PETNAEST miliona kopija)

Meho Krljic

I još malo Silksonga, pošto je Donlan ostavio srce na terenu i, evo ne pamtim kad je zadnji put Eurogamer dao pet zvezdica nekoj igri:

https://www.eurogamer.net/hollow-knight-silksong-review

Meho Krljic

Deep Rock Galactic: Survivor je, bar za mene došla skroz neočekivano. Odjednom su svi počeli da je pominju kao igru koju "svi igraju", uključujući Tylera Robinsona (čoveka koji je, jelte, ubio Charlieja Kirka), a koji je pored ovoga igrao Counter Strike i Sea of Thieves i, reklo bi se, Helldivers 2, dakle skroz mejnstrim igre. I nekako sam onda bio u fazonu KAKO BRE NISAM ČUO ZA TAJ Deep Rock Galactic: Survivor? Nije da ja pratim SVE igre ali ovo je, kako rekoh, igra koju odjednom nekako svi igraju. Enivej, ona je u stvari izašla tek prekjuče a pre toga je bila u early accessu neko vreme pa je vredno radila da izgradi reputaciju i sad je igraju mnogi. U pitanju je MALO luksuznije produciran Vampire-Survivors-like a što objašnjava popularnost. Adiktivni kvaliteti ovog žanra su dobro poznati i trejler za ovu igru deluje sasvim simpatično:

https://youtu.be/pCXsCDzmIsI

Meni je, da budem iskren, i sam Vampire Survivors bio, ono, okej razbibriga ali me nije naterao da se njime opsednem, što znači da ni ovim verovatno neću, ali na Steamu je igra manje od 10 evra pa ko voli - može:

https://store.steampowered.com/app/2321470/Deep_Rock_Galactic_Survivor/

Edit: A, da, postoji i Deep Rock Galactic, bez Survivors, koja je kooperativni FPS za četiri osobe iz 2020. godine, pa je Tyler Robinson možda igrao TO a ne ovo. Ali enivej...

Edit 2: Berti na Jurogejmeru ima fin napis o igri i zapravo navodi razlike u odnosu na VS koje meni deluju PRIMAMLJIVO:

https://www.eurogamer.net/your-new-vampire-survivors-obsession-is-deep-rock-galactic-survivor-and-its-a-feast-of-a-game