• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Glumci sa najvecim mudima .

Started by eric cartman, 30-09-2004, 16:55:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

eric cartman

Koji su po vama 'najhrabriji" glumci trenutno u  svijetu , koji ce prihvatiti bilo koju vrstu uloge bez bojazni da bi im to , eventualno , srozalo karijeru?
Lose izabrane uloge su mnogima zapecatile karijeru ili je skoro srusile
De niro je po meni glumac koji ce prihvatiti ulogu u najvecom "smecu" , odigrati je maestralo , i da to nece imati uopste  efekta na njegovu karijeru .Drugi glumac tog kalibra  je Antony Hopkins.Treci Johnny Depp.
Ima ih jos par .
A onda postoje glumci koji se striktno drze "jedne vrste uloga" i za koje nema sanse da bi se upustili u nesto nepoznato (ne daj boze indipendent  production ili sporedna uloga) kao npr (Tom Cruse, Dustin Hoffman , Harrison ford, itd...)
I teca grupa , koju vec pomenuh , je grupa koja je "imala muda' da se okusa u necemu drugacijem i koja  su ti pokusaji mnogo "hurt " karijeru (John Travolta , David Duchovny , James Gandolfini , Ben Afleck, ...)
Screw you guys I'm goin' home

Plavi Skaut

Ahahahahaaa  :mrgreen: izvini Jack, ali "glumci sa velikim mudima" su mi mnogo smjesni. :)

Moji glumci sa veliki mudima :mrgreen: su od ovih koje si gore naveo mene je najprijatnije iznenadio Travolta (Pulp Fiction),
Brad Pitt, od starijih Harvey Keitel.
The Four Winds

ante

Quote from: "jackdaniels"Koji su po vama 'najhrabriji" glumci trenutno u  svijetu , koji ce prihvatiti bilo koju vrstu uloge bez bojazni da bi im to , eventualno , srozalo karijeru?
Lose izabrane uloge su mnogima zapecatile karijeru ili je skoro srusile
De niro je po meni glumac koji ce prihvatiti ulogu u najvecom "smecu" , odigrati je maestralo , i da to nece imati uopste  efekta na njegovu karijeru .Drugi glumac tog kalibra  je Antony Hopkins.Treci Johnny Depp.
Ima ih jos par .
A onda postoje glumci koji se striktno drze "jedne vrste uloga" i za koje nema sanse da bi se upustili u nesto nepoznato (ne daj boze indipendent  production ili sporedna uloga) kao npr (Tom Cruse, Dustin Hoffman , Harrison ford, itd...)
I teca grupa , koju vec pomenuh , je grupa koja je "imala muda' da se okusa u necemu drugacijem i koja  su ti pokusaji mnogo "hurt " karijeru (John Travolta , David Duchovny , James Gandolfini , Ben Afleck, ...)

jesi li ti gledao ijedan hoffmanov film?
stop the american policy

peckerwood

Quote from: "Plavi Skaut"...Harvey Keitel...

...glumcina i po... "piano"...  :!:

eric cartman

Quote from: "Plavi Skaut"Ahahahahaaa  :mrgreen: izvini Jack, ali "glumci sa velikim mudima" su mi mnogo smjesni. :)

Moji glumci sa veliki mudima :mrgreen: su od ovih koje si gore naveo mene je najprijatnije iznenadio Travolta (Pulp Fiction),
Brad Pitt, od starijih Harvey Keitel.

Travolta je prije Pulp Fiction dotakao dno zivota i pakao i ponore i nek zahvali Tarantinu i Vincentu Vegi , sto su ga odande izvukli.Inace , imao je vise srece nego pameti , jel uloga VV je bila namjenjena Bruce-u Villis-u, al posto je originalni glumac namjenjen za Butcha odustao , onda su malo uloge ispremjestane , i Travolti se ukazala prilika.Al u njegovom slucaju izgelda da mu je sve to bilo dzaba , jel opet se srozao .Pogledajte ga u kakvim filmovima sad glumi.

Brad Pitt i Ed Norton su na odlicnom putu da postanu glumci kalibra De nira ili Hopkinsa (i vjerujem da ce postati)

eric cartman

Quote from: "ante"
Quote from: "jackdaniels"

jesi li ti gledao ijedan hoffmanov film?

Spider Jerusalem

Jesi li ti gledao ijedan Hofmanov film?

ante

Quote from: "Spider Jerusalem"Jesi li ti gledao ijedan Hofmanov film?

sve, zapravo, ne sve, gotovo sve
stop the american policy

Spider Jerusalem

Ma i ja sam pitao denijelsa. Podržavao tvoj stav i tvoje pitanje.  :lol:

eric cartman

Quote from: "Spider Jerusalem"Ma i ja sam pitao denijelsa. Podržavao tvoj stav i tvoje pitanje.  :lol:
Dastinove uloge u filmovima  ,po mom skromnom misljenju , koje su vrijedne pomena
The Graduate
Midnight Cowboy
Lenny
Kramer vs. Kramer
Rain Man

I uloge zbog kojih se nalazi u grupi glumaca koji igraju samo na sigurno (ilti cista komercijala)
Dick Tracy
Sphere
Runaway Jury
Outbreak
Joan of Ark

Da li je ijedan od gore navedenih filmova indipendent ?

Spider Jerusalem

Alo, bre.

A Straw Dogs?
The Marathon Man?
Pappilon?

Tootsie?

Džek, ti si stvarno kul lik i ja te volim. Ali o Hofmanu nemaš pojma. Idi na imdb pa ga proveri još jednom. A mislim da je Dick Tracy nizak udarac. Ja se tu ne sećam ni Vorena Bitija ni Madone, kamoli njega.

Pritom, meni je Runaway Jury bio blizu vrhu najboljih filmova ove godine i, koliko god imao sjebanih poslednjih 2 minuta, daleko od tvog prosečnog komercijalnog sranja.
A ja volim i Hero. Iako tu radi "rutinu", jak je.

Spider Jerusalem

A ne bih ni da je uloga u Sleepers igranje na sigurno. Sjećaš li se, džoki del, to je ono gde Kevin Bejkon siluje Breda Pita. Dražestan filmić.

eric cartman

Ok
Znaci ti bi svrstao Dustina ,po glumackim sposobnostima  i po ulogama odigranim u kraijeri , u istu grupa sa De nirom , B Pittom , Hopkinsom , J Deppom ?
Ili mozda vise u grupu sa
B. Villis, H. Ford . M Gibson, T. Cruse, J.Nicholson ?

On je bez sumnje veliki glumac , ali i svi gore nabrojani jesu isto tako , samo glumce iz prve grupe mozes nacu osim u Holliwood -skim i u nezavisnim , niskobudzetnim , kontaverznim filmovima sa maestralno odigranim  ulogama.
Koji bi jos poznati glumac prihvatio ulogu koju je igrao De niro u npr. Jackie Brown , i tako je odigrao da ostaje zapamncen (iako je samo sporedna uloga i ako ima tri reda rijeci da izgovori cijelog filma , ostaje najzapazeniji lik u istom)To je za mene savrsenstvo.

eric cartman

Quote from: "Spider Jerusalem"A ne bih ni da je uloga u Sleepers igranje na sigurno. Sjećaš li se, džoki del, to je ono gde Kevin Bejkon siluje Breda Pita. Dražestan filmić.

jedan od najboljih filmova devedesetih

Spider Jerusalem

Ne znam o čemu pričaš.

Da li treba ponovo da pominjem Straw Dogs?
Da li treba da ponovo napominjem najgoru pijanicu iz Sleepers?
O čemu ti pričaš, čoveče?

QuoteKoji bi jos poznati glumac prihvatio ulogu koju je igrao De niro u npr. Jackie Brown , i tako je odigrao da ostaje zapamncen (iako je samo sporedna uloga i ako ima tri reda rijeci da izgovori cijelog filma , ostaje najzapazeniji lik u istom)To je za mene savrsenstvo.

Svaki. Uključujući i Toma Kruza, ako on ili njegov agent misle da bi to pomoglo njegovoj karijeri (kojoj ionako i nije potrebna pomoć). Svi glumci koje si nabrojao igrali su i u krševima, i u polubudžetskim i niskobudžetskim projektima.

Brus Vilis igrao je u fenomenalnom Hadsonu Hoku, jednako suludom kao i 12 Monkeys, u kome je takođe igrao.

De Nira i Hopkinsa bih ja najmanje branio iz te tvoje moronske "podele" (ovim ne pokušavam da te uvredim i kažem da si moron, smatram da nisi, čak da si pametan, ali mislim da ti je podela moronska). De Niro je super u Jackie Brown. Super. Ali je njegovih 15 minuta u 15 minuta, nedotupavnom podgrejanom smeću, dovoljno da ga ispljuješ. Radije bih gledao Toma Kruza u Džeriju Mekgvajeru. Pre bih gledao i onu strahotu Mad City, gde Hofman autopilotira u ulozi groznog novinara (valjda opet pijanca), a Vinsent Vega pokušava opet da glumi.
A Hopkins je igrao sa Krisom Rokom u nečemu čega se ni imena ne sećam, mislim da je to radio Džoel Šumaher i da je cripple jedini na svetu koji je to đubre izdržao do kraja. Hopkins se onda pojavio i idiotisao u bar deset totalnih drekova. Ja De Nira jedino iščekujem da se eventualno pojavi u Meet the Fockers, a pogađaj ko će tamo igrati ćaleta Bena Stilera (inače fenomenalnog glumca, među najbolja tri iz svoje generacije).

Isto tako, mislim da Bred Pit nikad ne bi prihvatio da igra u filmu kakav je 25th Hour, i mislim da ga ta finesa razređuje od genija kakav je Edić Nortonić. Štaviše, mislim da je finalna scena u Se7en mogla da bude deset puta bolja da Bred zna da glumi bolje.

Itd.

ante

Quote from: "Spider Jerusalem"Ma i ja sam pitao denijelsa. Podržavao tvoj stav i tvoje pitanje.  :lol:

missunderstood!!!

:D
stop the american policy

Rommel

a ne spomenuti malog Dustina u MALOM VELIKOM ČOVJEKU...i to nitko...
:cry:  :cry:  :cry:
a bila je prilično tricky uloga, jer s obzirom na temu mogla ga je publika i sasjeći....
A Millerov/SCHLONDORFOV DEATH OF A SALESAMAN? - koji je brat bratu TV FILM...!

eric cartman

Quote from: "Spider Jerusalem"Ne znam o čemu pričaš.

Da li treba ponovo da pominjem Straw Dogs?
Da li treba da ponovo napominjem najgoru pijanicu iz Sleepers?
O čemu ti pričaš, čoveče?

QuoteKoji bi jos poznati glumac prihvatio ulogu koju je igrao De niro u npr. Jackie Brown , i tako je odigrao da ostaje zapamncen (iako je samo sporedna uloga i ako ima tri reda rijeci da izgovori cijelog filma , ostaje najzapazeniji lik u istom)To je za mene savrsenstvo.

Svaki. Uključujući i Toma Kruza, ako on ili njegov agent misle da bi to pomoglo njegovoj karijeri (kojoj ionako i nije potrebna pomoć). Svi glumci koje si nabrojao igrali su i u krševima, i u polubudžetskim i niskobudžetskim projektima.

Brus Vilis igrao je u fenomenalnom Hadsonu Hoku, jednako suludom kao i 12 Monkeys, u kome je takođe igrao.

De Nira i Hopkinsa bih ja najmanje branio iz te tvoje moronske "podele" (ovim ne pokušavam da te uvredim i kažem da si moron, smatram da nisi, čak da si pametan, ali mislim da ti je podela moronska). De Niro je super u Jackie Brown. Super. Ali je njegovih 15 minuta u 15 minuta, nedotupavnom podgrejanom smeću, dovoljno da ga ispljuješ. Radije bih gledao Toma Kruza u Džeriju Mekgvajeru. Pre bih gledao i onu strahotu Mad City, gde Hofman autopilotira u ulozi groznog novinara (valjda opet pijanca), a Vinsent Vega pokušava opet da glumi.
A Hopkins je igrao sa Krisom Rokom u nečemu čega se ni imena ne sećam, mislim da je to radio Džoel Šumaher i da je cripple jedini na svetu koji je to đubre izdržao do kraja. Hopkins se onda pojavio i idiotisao u bar deset totalnih drekova. Ja De Nira jedino iščekujem da se eventualno pojavi u Meet the Fockers, a pogađaj ko će tamo igrati ćaleta Bena Stilera (inače fenomenalnog glumca, među najbolja tri iz svoje generacije).

Isto tako, mislim da Bred Pit nikad ne bi prihvatio da igra u filmu kakav je 25th Hour, i mislim da ga ta finesa razređuje od genija kakav je Edić Nortonić. Štaviše, mislim da je finalna scena u Se7en mogla da bude deset puta bolja da Bred zna da glumi bolje.

Itd.
Ok,ok i get the point.
I kad bolje razmislim , vidim da si donekle u pravu u vezi Hoffmana ,jer se sad prisjecam neki od njegovih ranijih i "zaboravljenih" filmova

Bilja

Quote from: "Spider Jerusalem"A ne bih ni da je uloga u Sleepers igranje na sigurno. Sjećaš li se, džoki del, to je ono gde Kevin Bejkon siluje Breda Pita. Dražestan filmić.

KO ne bi xsex Brad Pita  :lol:  :lol:  :lol:

A glumice?

Ko ide na sigurno (losi visokobudzetni filmovi)? Dzulija Roberts, K. Dijaz, Meg Rajan, N. Kidman i slicne, samim tim ne bas dokazane kao glumice.

Najgori odabir: ubedljivo vodi Dz. Lopez, koja ne zna ni da glumi. Ali ima muda da pokusava.

Ko ima muda: Monika Beluci?
Bilja
----------------------------------------@

BladeRunner

Kristofer Voken i Dzoni Dep. Monika Beluci i Nikol Kidman. Pozdrav.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

eric cartman

Biljo ,N. Kidman ima muda.I nesumnjivo je velika glumica. Da nema ne bi nikad igrala u onom engleskom filmu (ne znam kako se ta glupost zove ) rusku mail-order bride  , i to super je odigrala ulogu zapravo negledljivo smece napravila gledljivim
."oce Nicole u svasta , foreign , independent , b -production , i iz svega izadje jos jaca jos popularnija.

Bilja

jeste sad sam se i ja setila.

Setila sam se jedne izjave Pamele Andreson. Ide ovako nekako (ne od reci do reci): "pitaju me ljudi zasto igram u najgorim filmovima. A ja se radujem ako mi uopste iko ponudi bilo kakvu ulogu"

he, he pricamo o skromnosti  8)
Bilja
----------------------------------------@

PTY

Quote from: "Spider Jerusalem"

Itd.

zasto 'edic nortonic'? jel' da podrugljivo kazes kako je norton kak glumac?

johnson bronson

@ muda. generalno se drzi da su najvece mudonje medju glumcima ekipa okupljena u filmovima kao sto su Where Eagles Dare, Kellys Heroes, The Cross of Iron, The Magnificent Seven. Poimence: Briner, Mekvin, Savalas, Barton, Saterlend, Bronson, Istvud, Koburn, koga sam ispustio zazalicu. Nakon njih malo ko je dostigao nivo samosakacenja, ludila i filmova sa porukom kao najmrtviji od ovih. Pre njih, Vejn, Flin, Bogart, Kegni, Mitchum, Robinson. Francuzi  Montand, Gabin, Belmondo. To je neki ustaljen pogled na muda. po denijelsovoj definiciji, najveca muda ima donald saterlend koji je glumio u negledljivim filmovima, koji je glumio u kazanovi felinija, koji je glumio u bodysnatchersima, koji je glumio u buffy, koji je glumio gde god su ga zvali. i sin mu kifer radi to isto. lako je reci da danasnji glumci nemaju taj fazon. bred pit je zanimljiv jer je bio i ganci u snatchu i ludjak u 12 monkeys. Guy Ritchie, reditelj snatcha i lock stock..., se odusevio kad je saznao da pit od njega krije da je slomio prst u jednoj od scena. Ritchie, i sam mrga, uglavnom saradjuje sa zajebanim pojedincima iz javnog zivota, svejedno da li su oni postali poznati kroz fudbal glumu ili kriminal.

@hofman. iako nije najgenijalnija, svakojako je dobra njegova uloga iz Wag the Dog.

@glumice. koga boli uvo za glumice. iako primaju manje love od glumaca, manje rizikuju, lakshe postaju fah-role, a ionako su zenski likovi na filmu totalno nerazradjeni.

Spider Jerusalem

Dve glumice sa MUDIMA, off the top of my head.

Jennifer Jason Leigh.

Linda Fiorentino.

Voleo bih da neko proba da opovrgne ovo: tražim žrtvu.

johnson bronson

povlacim rec.

i sestre arket.

i miranda ricardson.

Lurd

Quote from: "Spider Jerusalem"Dve glumice sa MUDIMA, off the top of my head.

Jennifer Jason Leigh.

Linda Fiorentino.

Voleo bih da neko proba da opovrgne ovo: tražim žrtvu.

Define šta znači s mudima u slučaju Moje Najomiljenije Na Celom Svetu Linde i možda si dobio žrtvu.
My trees...They have withered and died just like me.

Lurd

Quote from: "Spider Jerusalem""Chill."

"Define " bi znacilo "elaboriraj".

Najvolijem je.

Tex Murphy

A niko da spomene Malkolma MekDauela?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

kajmak

recimo: chloe sevigny, mark ruffalo, ewen bremner, sean penn, samantha morton...

johnson bronson

mada, razmislio sam. po onom kriterijuu najveci glumac svih vremena je velimir bata zivojinovic. ovolka muda.

taurus-jor

Bruce Lee vs Bata The Animale.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

johnson bronson

jok. ne to. bruce je stalno glumio istog tabadziju.

bata zivojinovic je jedini domaci glumac koji je glumio sve likove u svim zanrovima. pozitivci, negativci, tough guys, gay guys, cameo, supporting i main. sve. nas najveci glumac.

taurus-jor

Slazem se potpuno.
I mislim da ljudi malo previdjaju njegovo glumacko umeche. Znash ono - velika ikona, pa uvek vide Batu a ne lik kojeg glumi. Nervira me to.

Ali Bruce i dalje ima muda. :lol:

johnson bronson

imo je on muda prirodna, ali ne i po definiciji ovog denijelsa.

taurus-jor

Po definiciji onda:

Harry Dean Stanton
Sigourney Weaver
Drew Barrymore

Od domachih - hmmm, mozda Laza Ristovski.

Lurd

Za Batu se uglavnom slažem, mada mislim da je on pre jedan od onih likova koji se na telefon javaljaju sa "hoću". Ne znam da li su tu u pitanju muda ili jednostavno marljivost i veličina. Takav je bio i Bata Paskaljević, samo što je on hteo da glumi i u studentskim filmovima.

Isto tako ne znam da li treba svrstavati u kategoriju sa mudima likove koji su se godinama bazali po undergroundu da bi na kraju isplivali na površinu a da im mi minuli rad uzimamo za muda. Ili prvo vrh, pa dno, pa vrh. Primer ovog drugog je Džontra. Taj je posle sedamdesetih glumio u najvećim budalaštinama. Opet, to je možda samo loš izbor.

I mislim da Dejvid Karadin stvarno nema nikakav kriterijum. Dejvid Karuzo isto tako hoće sve da glumi, kao i Nikol.

PTY

kakav crni Bata, narode? ja mislim da Manojlovic ima najveca muda: covek se niceg ne plasi. niceg. gaddem najbolji nas glumac ikada i jos sa mudima pride.
a ti si, lurdi, malo surov za Karusa; on je potcenjen zato sto holivudska marva smatra da nema seksapil. coveku karijera otcurela na znj televizijske serije, pa kako da ga krivis kad zgrabi sto god mu se ponudi? ne znaci da nema muda, naprosto nema srece.  :(

Boban

Bata je jak kao glumac, posebno u svojoj srednjoj fazi. Ljudi su zeleli da ga gledaju u filmovima i njegovo angazovanje je postalo standard, a tokom osamdesetih je njegov uticaj narastao do te mere da je svaki scenario za novi film prvo isao kod njega da izabere ulogu koju ce igrati. Secam se ekipe koja je snimala film Pejzaži u magli; smatrali su da im je najveći uspeh izbegavanje da Bata upadne u film.
No, da li ste primetili koliko Bata ima NENORMALNO kratke noge. Toliko su kratke u odnosu na telo da ih prakticno ni u jednom filmu ne mozete videti. Ali nestvarno kratke, bas nesrazmerno, dupe mu je pola metra iznad tla, a on uopste nije nizak covek. To se savrseno vidi u emisiji "Obraz uz obraz" kada izadje na podijum da igra.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

PTY

to i ja mislim za Batu; bilo ga je svuda, ko bolestine. ne vidim zasto bas on ima muda.

eric cartman

Mozemo mi Batu voljeti ili mrziti , ali on je nesumnjivo najveca legenda srpskog filma.I ima muda.

Black Mamba

Quote from: "libeat"kakav crni Bata, narode? ja mislim da Manojlovic ima najveca muda: covek se niceg ne plasi. niceg. gaddem najbolji nas glumac ikada i jos sa mudima pride.

ahh, ovo mora da se overi :!:

Miki rulez xjap s mudima ili bez :lol: 8)

Lurd

Libeat, ja volim Karuza. Odlična je faca, odličan glumac, a ima i slavno prezime.

WARLOCK

johnson bronson

okej, posto niste shvatili idemo from the top. glumac sa mudima je glumac koji je glumio rayličite uloge u različitim žanrovima bey straha po svoje novčano dobrostanje ili karijeru.

po ovom kritetijumu Donald Saterlend i Bata Živojinović.

okej. zašto Bata a ne Miki? Miki je fah glumac koji cepa jedan isti lik još otkako je odradio oca na službenom putu. ne kažem loš. kažem da nema muda po denijelsovom kroterijumu. a i ovako. Miki je ono što se kod nas pogrešno naziva "karakterni glumac", koji glumi duboke i važne uloge u filmovima s porukom i ponekad snimi neku tragikomičnu ulogu u filmu sa (opet!) porukom, čisto da se razonodi. I uvek je pozitivan lik. Ovde ne govorim o francuskim filmovima gde obično glumi nerazvijenog saskvača.
Bata Živojinović je glumio negativce u vreme crnog talasa ("Dvojnik", Žike Pavlovića, dugo zabranjen film), sedamdesetih i osamdesetih. Bata Živojinović je jedini naš glumac koji je imao težinu i snagu da radi i negativce i pozitivce, bez straha od javnosti. Glumio je u filmu, na radiju, na televiziji i, jednom čak, u pozorištu (razvojni put Bore Šnajdera, jedina njegova pozorišna uloga). Osim toga, Bata je jedini naš filmski glumac. Svi ostali su se švrćkali svuda-tuda. Bata Živojinović je glumio Boj Džordža u šou Sedmorice Mladih. Glumio je murkana koji glumi pedera u Ćao inspektore. Glumio je vlasnika producentske kuće narodne muzike u Kako je propao rokenrol. Glumio je Matiju Gupca. Glumio je Valtera. Glumio je švalere, razbojnike, političke disidente, heroje, ubice, murkane, glumio je sve. Za razliku od svih ostalih naših glumaca koji su glumili ponešto ili samo jedan lik (kao Laza Ristovski recimo).

sram vas bilo. ne znate o Bati.

PTY

Quote from: "johnson bronson"okej. zašto Bata a ne Miki? Miki je fah glumac koji cepa jedan isti lik još otkako je odradio oca na službenom putu. ne kažem loš. kažem da nema muda po denijelsovom kroterijumu. a i ovako. Miki je ono što se kod nas pogrešno naziva "karakterni glumac", koji glumi duboke i važne uloge u filmovima s porukom i ponekad snimi neku tragikomičnu ulogu u filmu sa (opet!) porukom, čisto da se razonodi. I uvek je pozitivan lik. Ovde ne govorim o francuskim filmovima gde obično glumi nerazvijenog saskvača.
Bata Živojinović je glumio negativce u vreme crnog talasa ("Dvojnik", Žike Pavlovića, dugo zabranjen film), sedamdesetih i osamdesetih. Bata Živojinović je jedini naš glumac koji je imao težinu i snagu da radi i negativce i pozitivce, bez straha od javnosti. Glumio je u filmu, na radiju, na televiziji i, jednom čak, u pozorištu (razvojni put Bore Šnajdera, jedina njegova pozorišna uloga). Osim toga, Bata je jedini naš filmski glumac. Svi ostali su se švrćkali svuda-tuda. Bata Živojinović je glumio Boj Džordža u šou Sedmorice Mladih. Glumio je murkana koji glumi pedera u Ćao inspektore. Glumio je vlasnika producentske kuće narodne muzike u Kako je propao rokenrol. Glumio je Matiju Gupca. Glumio je Valtera. Glumio je švalere, razbojnike, političke disidente, heroje, ubice, murkane, glumio je sve. Za razliku od svih ostalih naših glumaca koji su glumili ponešto ili samo jedan lik (kao Laza Ristovski recimo).

sram vas bilo. ne znate o Bati.

dobro, gaddem! ajde da me zveknes sa Batom koji eto, po mom misljenju, boluje upravo od svega sto si pripisao mikiju. al ajde da te bar jednom uzmem zdravo za gotovo jer, bar u ovom slucaju, iza tvog misljenja stoji bolji autoritet.
meni je bata ostao u secanju kao stereotip a miki, vidis, upravo zbog francuskih filmova, izgleda mi ko glumac sa takvom vrsti muda. ne zato sto glumi u filmovima sa "porukom", nego upravo zato sto glumom uspeva da prevazidje bogom mu danu fizionomiju saskvocha. a bati je to polazilo za rukom samo u komedijama i u trend filmovima, mada uvek mozes da mi vratis kako je upravo isti taj bata i udarao trend pa je samo zato tako lepo unutra i fitovao. i kad kazes da je bata glumio sve, i svalere i razbojnike i politicke disidente i boja dzorza, ja i dalje mislim da je bata jednostavno glumio batu koju glumi svalere i razbojnike i politicke gaddem disidente a promenu na bati-glumcu kroz sve te uloge mogao si jedino mikroskopom da otkrijes.
al nemoj da te opet naljutim, JB, ajde nek ima bata muda, gaddem, kud vec ima takve noge, daj bar da mu muda dozvolim. :twisted:

a za donalda se slazem pa ne mogu da se dzapam.

Spider Jerusalem

Glumac sa najvećim mudima na svetu zove se Val Kilmer.

Tačka.

Igrao je Džima.
Igrao je Džona Holmsa.
Igrao je Kinga.
Igrao je Mad Mortigana.
Igrao je Narkomana, Anđela osvete, Princa Danske, Džez trubača.
Igrao je sakera.
Igrao je zajebanog priključnog agenta Tajne službe koji ne preza ni od čega da bi uspeo u svojoj misiji.

Igrao je u PRVOM filmu čoveka koji je povratio sjaj noar filma, Džona Dala, Kill Me Again.
Igrao je u filmu Majkla Mana.
Igrao je u filmu Olivera Stouna.
Igrao je u filmu D. Dž. Karuza.
Igraće u prvom režiserskom filmu Šejna Bleka.
Igrao je kod Renija Harlina.
Igrao je u jednom od najboljih filmova Dejvida Mameta i pokazao se kao Mamet-glumac-par-ekselans.
Igrao je sa Dilanom.
Bio je i na Marsu, u šit filmu.
Igrao je bernirodenbarovskog lopova kontraplanirajući sa Bejsingerovom.
Igrao je Vilijama Bonija.
Šegačio se s nama u Top Sikretu i bio je Iceman to Tom Cruise's Maverick.
Igrao je Betmena.
Igrao je Sveca, svetog mu sveca jebem.

Doka Holideja nije igrao. Val Kilmer jeste Dok. He's our huckleberry. Bio je Dok Holidej u najboljem vesternu svih vremena.

Igrao je u filmu sa Kristijanom Slejterom, Hoperom, Vokenom, i sestrom Arket u prelepom vajt-treš izdanju.
Glumio je sa Semom Nilom i Vajatom Er... ovaj, Kurtom Raselom, dakle sa još dvojicom ljudi za čija muda moraju da se šiju posebni kostimi. I Pauersom Butom. Dakle troje. KOSTIMOGRAFI: "A, sranje, kažeš, angažovali ste Semića Eliotića i Kurtića Raselića, pa i Pauersa Buta, fak, moraćemo da radimo prekovremeno kako bi sašili pantalone dovoljno velike i široke u koje će njihova HJUMANGAS BOLZ moći da stanu. Jao, kažeš igraće i Valić Kilmerić? O, sranja, to već zahteva povišicu, al' ajde, neću da kenjam, ako je za Vala, sašiću za njega džabe, sa NAKVIM MUDIMA je i zaslužio."

Drugi po redu je Defo. Jebi me, Bobi Peru.

marlowe

jedini je problem sto je to sto je glumio, val kilmer glumio LOSE. stoga, mislim da veca muda imaju producenti koji ga angazuju. :x
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

PTY

kikikikiki!
gaddem valic kilmercic!  :twisted: