• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

666

Started by Nyarlathotep, 13-12-2002, 05:41:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

phuzzy

Uh. Da. Sorry. Nisam obratio paznju. Poneo me opsti duh sajta, ono, fantastika i tako to. Idem sada u coshak da se stidim desetak minuta. Mozda pospem i kukuruz. Da.  :oops:

Ghoul

Ono što u svom egocentrizmu i kulturo-centrizmu zaboravljate kad se podsmevate 'naučnoj' teoriji o šesticama i kometama jeste da ljudi nisu oduvek stvari percipirali ili predstavljali stvari onako 'realistično' kako ih mi, kao, vidimo. Gledao sam neke gravire iz srednjeg veka na kojima komete jesu predstavljene kao čudno stilizovani oblici koji mogu da nalikuju šesticama.

Zato, kad neko mudro zaključi da komete (koje danas gledamo i na fotkama, i na TV-u, i teleskopom, itd.) ne izgledaju kao šestice, meni je to samo druga strana istog onog bukvalističko-idiotskog novčića koji uzme predstavu komete na nekoj srpskoj srednjevekovnoj fresci (gde nekakvi anđeli, šta li su, 'voze' kometu), i kaže - Evo dokaza, leteći tanjiri zabeleženi usred crkve!

Odmaknite se malo iz svojih vizura i pokušajte da pojmite neke druge, različite od vaše.

Ovim, dakako, ne pokušavam da branim teoriju 'objašnjenja' broja 666 preko kometa (štaviše, smatram je krajnje idiotskom) već samo da mi se čini kako njen line of thinking nije TOLIKO pogrešan kako nekim na prvi pogled izgleda.

Also Sprach Ghoul!
https://ljudska_splacina.com/

phuzzy

Ghoul spracht, ali nije pazljivo procitao o cemu pricamo. Komete jednom kada udju u atmosferu vise ne lice na sestice, one nalikuju sesticama dok su van atmosfere, tj. dok im je "rep" zaista poreklom od Sunca. Jednom kada udju u atmosferu one postaju najobicnije padalice, tj. straight bloody line across the sky. Nije meni toliko smetalo objasnjenje broja 666 (koje jeste sumanuto), vec pogresno objasnjenje porekla repa meteora.

Moglo bi se polemisati da komete, koje su vazda smatrane predskazanjima losih dogadjaja, lice na broj 6, pa onda tu drzi-przi kvazinaucna teorija, ali komete koje se ruse na zemlju, uzrokuju katastrofe... ufff... da ne razvlacim... jasno je, zar ne?

Lurd

A ima pride i momenar "praskozorja" covecanstva. Na sta se tu misli? Na praistoriju i Homo erektusa? Na Asiriju? Na prethodni ciklus covecanstva? Tu je sada onaj klasicni naucni motiv "cinjenica", tj. uzimanje neke nedokazane teorije zdravo za gotovo i onda "dokazivanje" istine.

Znacenje mozda i nije budalasto koliko je ovde budalastao preneto. Ne mislim na Unicorn, nego na njen izvor.
My trees...They have withered and died just like me.

Unicorn

A, BRE, OGRANICHENI M.L.-u!
1. Shvatam ja da je tebi nauka neshto strano em zastrashujuce em nerazumljivo, te stoga vredno pljuvachine. Svako ima svoj nivo, pa makar i nulti. Ali to je tvoj problem, a ne moj.
2. To sa shesticama nisam ja izmislila. Mozhe se naci u knjigama o katastrofizmu, kao shto je, ako se dobro secam, "Cosmic Winter" Clube-a i Napier-a.
3. Od chega god da su repovi, IMA ih - lepo sam rekla da ce to astronomi bolje objasniti.
4. U svom neznanju ste se lepo izblamirali: komete imaju stenovito jezgro koje mozhe biti i prilichno veliko, ergo, ne sagori u atmosferi uvek sve. Ako je stenchuga veoma velika, o povrshinu tresne neshto, a kako je brzina kretanja velika, efekat je kao od eksplozije par nuklearnih bombi. Isti sluchaj je i sa asteroidima koji tresnu. Smatra se da su bar neka masovna izumiranja (ono na prelazu iz Krede u Tercijar, kada su izumrli dinosaurusi i josh mnogo drugih vrsta) verovatno posledica udarca asteroida/komete velichine oko 10 km (u oblasti Jukatana). Posledice udarca takvog tela o Zemlju su ono shto JESTE za ljudski rod apokalipsa: cunami, plavljenje priobalnih delova kopna, udarni talas pozhara, vishedecenijski mrak, zima ... i mrzi me josh da nabrajam - isto je kao kod "nuklearne zime". I to na chitavoj planeti, ne samo tamo gde tresne. Prema tome, nisu to "zvezde padalice" koje mi znamo.
5. Praskozorje chovechanstva je moja "pesnichka sloboda", ali DA, verovatno i u vreme Homo erectus-a i u doba Asirske drzhave i josh kasnije. Kazhu da je Atlantida, o kojoj je pisao josh Platon, upravo tako nastradala i da su u ljudskom iskustvu mnogi takvi dogadjaji koje su vreme i usmeno predanje preradili i uchinili mitom.
6. Ja nisam ni prichala o ZNACHENJU i simbolizmu broja 666, nego o mogucem objashnjenju ZASHTO se bash tom broju pripisuju dijabolichka znachenja.
7. Odbijam da se zapljeskujem sa vama. Zaobidjite me u svojim porukama ako vam se ono shto pishem ne svidja ili me pobijte argumentima. Pustila sam glas jer mi se tema uchinila zanimljivom, ali ...
Lako je biti bog. Ako imate odgovarajuću opremu.

phuzzy

Ti bas imas nekih problema, a?

Odi lepo ovde:
http://www.bbc.co.uk/science/space/myspace/yourgallery/meteorshowers.shtml

i pogledaj na sta lici meteor dok pada, uporedi to sa arapskom cifrom 6, onda procitaj moj post PAZLJIVO i obrati paznju koji deo tvoje poruke  kritikujem, onda procitaj neki (moze i srednjoskolski) udzbenik iz astronomije, ali ovaj put pazljivo, a onda se pokrij ushima i cuti.

Bloody hell.

Plavi Skaut

Bas nisam o ovom nikada razmisljala ali sam cesto vidjala na slikama starih majstora, pretezno religioznog karaktera, ilustracijama kojekavih prica iz biblije na kojima se vide sve te zvijezde repatice koje imaju rep oblika broja 6...
Tako na nekim slikama i fantasticnog H. Boscha mogu izmedju svih onih letecih objekata na crnom nebu da se vide i zvijezde sestice :)
Sigurna sam da se nekada davno na nebu nesto desilo i da su ljudi to vidjeli i zapisali..jos uvijek se koristi takva jedna ilustracija,.. hehe u bajkama za djecu.
The Four Winds

phuzzy

O, nebesa, dokle.

Da, zvezda repatica, tj. kometa. Komete su samo dok su gore. Dok leprshaju oko Sunca koje ih malerishe pa isparavaju pa imaju rep i - vrag mu babin - liche na 6.

Ne meteora koji padaju na zemlju i koji traju delic sekunde i izgledaju... uostalom, eno ga link malo vishe u poruci. Ima tamo i stranica sa kometama - jasno se vidi razlika. Meteor zvizne preko neba, tresne negde, podigne krater i napravi sranje. Kometa se pojavi na nebu, visi tamo neko vreme, a onda ode dodjavola.

SANdMAN

ok, jedni su pricali o kometama, drugi o meteorima a sada kada ste se SVI SLOZILI pravi je trenutak da sandman udje u raspravu:  :lol:

EEEEEE BREEEEEEEEEE!!!
(as Lurdusami's cheap imitation of myself)

....a sto ne 6666, naucnici? ;)

DUNADAN

ako kometa na nebu stvarno ima oblik shestice, onda shto se o tome ne pricha vec se zalazi u finese tipa shta se desi sa meteorom kad udje u atmosferu.

interesantna je ideja o kometama kao vesnicima nesrece.
pa koliko samo ljudi se ubilo sa dolaskom Hejl-Bopove komete.
neko objashnjenje iza toga mora postojati

imate li nekih ideja? (ovde izuzimam Sandmana koji ce cutati sve dok svako od nas ne iznese svoj stav a zatim ce svakom ponaosob oponirati)

mene interesuje zashto su u pitanju 3 shestice?
komete su bile retke i pre nekoliko hiljada godina isto koliko su i danas.
da li je moguce da su nas jednom 3 mimoishle u kratkom vremenskom periodu, dovoljno kratkom (npr u 100 godina) da bi ih chovek zapamtio i spojio u trojstvo?

shto se tiche vesnika nesrece, koliko sam upoznata, prolazak komete nema uticaja ni na klimu, ni na gravitaciju, ni na shta.
mozda je moguce da su, igrom sluchaja, nakon prolaska komete nastupale sushe ili poplave kao najcheshce elementarne nepogode i da ih je chovek na taj nachin spojio sa kometama/shesticama
Two tears in a bucket, motherfuck it.

SANdMAN

Quote from: "DUNADAN"
imate li nekih ideja? (ovde izuzimam Sandmana koji ce cutati sve dok svako od nas ne iznese svoj stav a zatim ce svakom ponaosob oponirati)

gluposti darlin', vidis da su nam tempo, nacin razmisljanja, nervni sklop sasvim isti (samo sam ja malko brzi)... ;)

mene interesuje zashto su u pitanju 3 shestice?

darlin'= of course, as always, just being cynical

Ghoul

Prosto: zato što broj 666 ima numerološku, kabalističku ili kakvu već ne vrednost koja je bliska potrebnoj simbolici, a koju 999 nema.

I tako se vraćamo nazad na pravi razlog zašto je Broj Zveri 666, a ne 999, i u koš bacamo to nagvaždanje o repaticama.

SANdMAN

da, bas to sam hteo da chujem ghoule... we can now go safely onto another interesting, educational and yet totaly pointless discussion...

Unicorn

Dragi phuzzy,
Ovde izgleda razgovaraju gluv i mutav. Link koji si poslao daje naj, najosnovniju informaciju za potpune laike, shto ja nisam (jesam laik, ali neshto ipak znam). Mozhda se nisam adekvatno izrazhavala, ali sushtina onog shto sam napisala je tachna. EEEEEE, BRE! Nisam prichala o meteori(ti)ma, niti o kometama koje prodju PORED Zemlje, nego o onim KOMETAMA koje su naletele na Zemlju krecuci se svojom putanjom. BILE su komete dok se nisu sudarile sa Zemljom. Istina je da su danas putanje kometa (barem onih poznatih) takve da je mala verovatnoca sudara. ALI NIJE TAKO BILO ODUVEK. I verovatno nece biti uvek tako u buducnosti :twisted: . Chitaj i ti moje poruke VEOMA PAZHLJIVO. Osim toga, dogod meteor(it) sagoreva u atmosferi, vidi se trag. Mala tela kratko "borave" u atmosferi, pa je i rep/trag kratkotrajan. Meteorske kishe nisu uvek posledica prolaska komete pored Zemlje. Kao shto (mozhda ) znash tzv. Leonidi i meteorska kisha u novembru svake godine posledica su PROLASKA Zemlje kroz ostatke komete koja se raspala, pa sad ti ostaci orbitiraju oko Sunca. I najzad, "zvezda padalica" (tj. ono shto prozuji po nebu pa se vidi trag ili rep ili shta vec) su SVA tela koja zakache ili prodru u atmosferu, pa bile to nekad komete, asteroidi ili meteori, a shta su bila pre pada, to se ne mozhe znati bez upotrebe optichkih instrumenata. "Golom" ljudskom oku sve to izgleda isto. Kada se posle opazhanja takvih vishestrukih "shestica" na nebu dogode katastrofe, lokalne ili globalne, pa se desi vishe puta, pa ljudi to povezhu, e onda je sasvim MOGUCE (ne nuzhno i sigurno) sve ono shto sledi po pitanju broja 666 i njegovog simbolichkog znachenja. KO JE UOPSHTE POMINJAO NAUCHNE DOKAZE?
Zashto bash 666, a ne 6666 ili 66? Pa, o tome mozhemo samo spekulisati. Neka astronomi ili phuzzy kazhu na koliko se najverovatnije delova raspada VELIKO telo koje pada na Zemlju. I kako to izgleda posmatrachu sa Zemlje koji nema durbin ili teleskop. NE MISLIM NA METEORSKE KISHE! Osim toga, otkud znamo koje su bile matematichke sposobnosti drevnih ljudskih drushtava. Ono shto mogu da prihvatim jeste da arapski broj 6 nije bio prepoznavan kao broj pre 3 ili 5 ili 10 hiljada godina. Medjutim, znak na nebu mogao je biti povezan sa zlom, a da tek kasnije dobije naziv kakav danas ima i da mu se znachenje prilagodi trenutno preovladjujucoj religiji/religijama, verovanjima i sl.
I da okonchamo marginalnu raspravu o tome.  Necu vam vishe smetati jerbo me "numerology crap" bash preterano i ne zanima.

phuzzy

Quote from: "Unicorn"Nisam prichala o meteori(ti)ma, niti o kometama koje prodju PORED Zemlje, nego o onim KOMETAMA koje su naletele na Zemlju krecuci se svojom putanjom. BILE su komete dok se nisu sudarile sa Zemljom.

Ne. Bile su komete dok nisu usle u atmosferu.

Quote from: "Unicorn"Istina je da su danas putanje kometa (barem onih poznatih) takve da je mala verovatnoca sudara. ALI NIJE TAKO BILO ODUVEK.

Jeste. Vremenska udaljenost koja nas deli od iole znacajno primetnog povecanja verovatnoce sudara sa kometama, zalutalim asteroidima i cime vec ne je toliko veliko da kukavnih par miliona godina koliko postojimo ne znaci nista. Verovatnoca udara komete u Zemlju ista je otkako postoje prvi zameci covecanstva.

Quote from: "Unicorn"I najzad, "zvezda padalica" (tj. ono shto prozuji po nebu pa se vidi trag ili rep ili shta vec) su SVA tela koja zakache ili prodru u atmosferu, pa bile to nekad komete, asteroidi ili meteori, a shta su bila pre pada, to se ne mozhe znati bez upotrebe optichkih instrumenata. "Golom" ljudskom oku sve to izgleda isto.

My bloody f#$@%in' point exactly. Sve to izgleda isto, a mnogo cesce nas potrefi zalutali asteroid nego neka kometa. Asteroid na nebu ni u jednom trenutku ne izgleda kao 6, koliko god da stilizujemo - on ne izgleda nikako. Kad jednom uleti u atmosferu onda vise nije ni bitno jer sve izgleda isto - izgledao kao slike na linku koji sam ostavio...

Quote from: "Unicorn"Zashto bash 666, a ne 6666 ili 66? Pa, o tome mozhemo samo spekulisati. Neka astronomi ili phuzzy kazhu na koliko se najverovatnije delova raspada VELIKO telo koje pada na Zemlju. I kako to izgleda posmatrachu sa Zemlje koji nema durbin ili teleskop. NE MISLIM NA METEORSKE KISHE!

Raspada se na koliko god mu volja i zelja, ako se uopste raspadne, ako se ne desi da se samo povrsinski slojevi "okrune". Posmatracu sa Zemlje to izgleda kao meteor osim ako udara u njega ili u njegovu neposrednu blizinu u kom slucaju posmatrac vise nije tu da nam kaze kako je to izgledalo.

I u svakom slucaju mislis na meteorske kise, jer objekat koji uleti u atmosferu i raspadne se na sitne delove predstavlja roj meteora (a stagod da je bio pre nego li je uleteo u atmosferu) koji dok padaju cine - vidi vraga - meteorsku kisu.

Quote from: "Unicorn"Necu vam vishe smetati jerbo me "numerology crap" bash preterano i ne zanima.

Numerologija jeste crap i tu nema rasprave - ali bad astronomy je takodje crap i tu ima rasprave.

Plavi Skaut

Quote from: "phuzzy"O, nebesa, dokle.

okej, okej, okej... nemojte da se nervirate..nego phuzzy, kako su nestali dinosauri :?:
The Four Winds

phuzzy

Kamuflirali su se kada su videli da se nova, jacha ekipa doselila u kraj. Eno ih na sve strane, leprshaju sa grane na granu.  :wink:

Lurd

Quote from: "Freja"nego phuzzy, kako su nestali dinosauri :?:

E, pa to se ne zna. Imas neke teorije? Bilo kakve, ja sam, stono kazu, bas otvoren.

phuzzy

Jedna od zanimljivijih koje sam chuo jeste da su biljozderi postali suvise tromi, a teren previse neravan usled geoloskih poremecaja, pa su imali poteskoca u "kocenju" kada nalete na nizbrdicu - te su se survavali i ginuli. Masovne smrti biljozdera su uzrokovale disbalans u prirodnom poretku i polako, ali sigurno su ustupili mesto manjim, okretnijim sisarima.  :roll:

Koji god da je um smislio ovu teoriju trebalo bi ga ozbiljno proucavati.  :wink:

Lurd

Ovo je fantasticno, zaista! Odusevljen sam!

Piranh.A

paste od nekud....

The 26 Million Year Death Star:

This theory is simply an extension of the Giant Meteor Impact theory, adding to it an explanation of why extinctions occur at seemingly regular intervals. In 1986, David M. Raup and J. John Sepkoski, Jr. published in Science Magazine an article titled "Periodic Extinction of Families and Genera." In it they report on a statistical analysis of eight major mass extinction events over the last 250 million years, and claim statistical significance for a periodicity of 26 million years. This report lent support to the proposal that an as yet undiscovered tenth planet (nicknamed 'Nemesis") or a dark star exists in our solar system, which passes through the Oort cometary cloud at the outermost reaches of our Solar System every 26 million years. The passage of this planet through the Oort, it was proposed, would perturb the orbits of comets, sending some of them into the inner reaches of the Solar System to bombard the Earth periodically (every 26 million years) with cometary debris.

S.

Quote from: "Unicorn"
Elem, slushala sam na jednom (astronomskom) predavanju kako je u praskozorje chovechanstva (ali ipak istorijsko doba) dogadjaj udaranja komete ili asteroida o Zemlju bio malo cheshci nego danas.

Skoro mogu da se kladim u jednogodisnju platu da znam ko je bio predavac  :mrgreen: Steta sto me nije bilo dok je tema  bila u zizi...

Preturam po netu ali ne mogu da nadjem cuvenu graviru koja prikazuje kraj sveta, onu gde je covek dosao do kraja sveta, proturio glavu kroz nebeski svod i gleda u ... Tu se lepo vidi kako su komete stilizovano predstavljane u srednjem veku, zaista sa veoma izuvijanim repom. Od toga do 6 je medjutim, dug, veoma dug put.

... a vi sad nastavite o numerologiji.

Unicorn

Ovog puta se varash :mrgreen:, S.
Predavach voli da putuje i bavi se D.J.-isanjem   :) .
Za one koje vishe interesuju masovna izumiranja, dinosaurusi i sl. dve veoma dobre knjige pomenutoga David-a Raup-a:
"Bad genes or bad luck" i "Affair Nemesys" (mrzi me da proveravam engleski, u prevodu "Afera Nemezis")

Ghoul

Ilustracija koju opisuješ uopšte ne prikazuje komete, kao šestice or otherwise. Nema ih uopšte na njoj.

No, viđao sam ih tako (ili tome slično) predstavljene na DRUGIM starim gravirama, i kad bih imao vremena da sad tražim, moglo bi se - mada ne vidim čemu.

Takođe, vidim da su vaše predstave o numerologiji bazirane (if at all) na člancima iz ženskih časopisa ili TREĆEG OKA.

Ali dobro... Whatever.

S.

Quote from: "ghoul"Ilustracija koju opisuješ uopšte ne prikazuje komete, kao šestice or otherwise. Nema ih uopšte na njoj.
...
Takođe, vidim da su vaše predstave o numerologiji bazirane (if at all) na člancima iz ženskih časopisa ili TREĆEG OKA.

Ilustracija koju imam na umu ima jednu kometu, ali nije bitno. Ocigledno. Pise gore da mislim da ni ne lici na 6, ali dobro, citanje na preskok stedi vreme...

Inace, zadivljujuca, ali meni strana, logika mora da stoji iza druge izjave. Yep, Zona sumraka, Tajne i Trece oko su literatura koju uvek konsultujem kad su teme poput numerologije u pitanju...  Ali, whatever, dok ne pocnes da se obrazujes iz zenskih casopisa, mnogo sta ce ti promicati  :evil:

Unicorn, napola sam bila u pravu (ili gresila, jakako). U Srbiji postoje samo dve osobe koje su u stanju da odrze predavanje i u njega ukljuce takve stvari. Osoba koju pominjes je pod rednim brojem dva  :mrgreen:

Plavi Skaut

Quote from: "phuzzy"Kamuflirali su se kada su videli da se nova, jacha ekipa doselila u kraj. Eno ih na sve strane, leprshaju sa grane na granu.  :wink:

Pretvorili se u ptice :D

Jos jedna od suludih teorija kaze, da su dinosauri samo otisli...na drugu planetu ili neku nama nepoznatu dimenziju :shock:
The Four Winds

phuzzy

Quote from: "Freja"
Quote from: "phuzzy"Kamuflirali su se kada su videli da se nova, jacha ekipa doselila u kraj. Eno ih na sve strane, leprshaju sa grane na granu.  :wink:

Pretvorili se u ptice :D

Jos jedna od suludih teorija kaze, da su dinosauri samo otisli...na drugu planetu ili neku nama nepoznatu dimenziju :shock:

Errrr, da, ali ovo sa pticama nije suluda teorija...  :)  mislim, nisu se pretvorili, ali su njihovi naslednici down the evolutionary ladder ptice... naravno, tu i tamo poneki gushter, ali ptice su najbrojnije...

Plavi Skaut

Ipak mislim da se pretvaraju, cas u gustera, cas u pticu..cak su za te prilike nabacili i perje. :wink:
The Four Winds

DUNADAN

Quote from: "phuzzy"Errrr, da, ali ovo sa pticama nije suluda teorija...  :)  mislim, nisu se pretvorili, ali su njihovi naslednici down the evolutionary ladder ptice... naravno, tu i tamo poneki gushter, ali ptice su najbrojnije...

hm
da li mislis da je down the evolutionaru ladder adekvatan izraz?
after all, birds and mammals went up the ladder.

i obe klase, naravno, potekle od reptila, ne samo ptice.

phuzzy

Quote from: "DUNADAN"hm
da li mislis da je down the evolutionaru ladder adekvatan izraz?
after all, birds and mammals went up the ladder.

i obe klase, naravno, potekle od reptila, ne samo ptice.

To je ozbiljno pitanje, naime mnogi tvrde kako je silazak sa grana bio pogresan korak, dok drugi sa setom spominju okeane...  :D

I obe klase jesu potekle od reptila, ali ne od dinosaura... nisu svi reptili bili dinosauri - ali o tome bi, pretpostavljam, Unicorn imala stosta upucenije da kaze od mene?

S.

Quote from: "phuzzy"

To je ozbiljno pitanje, naime mnogi tvrde kako je silazak sa grana bio pogresan korak, dok drugi sa setom spominju okeane...  :D

Ovo je oglas, paznja!

"From the moment Homo Sapiens descended from the trees, possibly onto their heads, humanity has striven for civilization. Fire. The Wheel. Running away from furry things with big teeth. All would be testament to man's ascendancy; if one man didn't believe every civilization is actually run by frogs."

DUNADAN

Quote from: "phuzzy"I obe klase jesu potekle od reptila, ali ne od dinosaura... nisu svi reptili bili dinosauri - ali o tome bi, pretpostavljam, Unicorn imala stosta upucenije da kaze od mene?

nisam ni rekla da su potekli od dinosaura

Unicorn

Upucenija od tebe? Ma, neeeee, to je nemoguce. :(
Pominjanjem "silaska sa grane" napravio si OGROMAN skok od reptila do choveka. Zar nismo prichali o pticama? Ili postoji neka ganc nova teorija o postanku ljudi od ptica i strahu od letenja kao nasledju od pernatih predaka? Samo laici zamishljaju evoluciju kao prelazak/pretvaranje svih pripadnika jednog taksona u drugi. Dinosaurusi iz doba Krede su slepa grana evolucije (vrlo logichno, jer su izumrli), ali od nekih njihovih predaka mogli su evoluirati i ptice i sisari, shto se verovatno deshavalo josh dok su oni bili zhivi em zdravi. B.t.w. dinosaurusi nisu izumrli odmah, u jednom trenu (chak i ako je bilo udarca nekog meteor(it)a o Zemlju). Njihovo izumiranje trajalo je hiljadama godina, a mozhda i duzhe. Postoje mnoge hipoteze o uzrocima njihovog izumiranja - nijedna nije dokazana. Ko je gledao "U shetnji sa dinosaurusima", chuo je za neke. Najpoznatije dve hipoteze su ona o shirenju neke zaraze medju njima, a druga o tome da se promenio sastav atmosfere (u smislu smanjenja procenta kiseonika), shto je dinosauruse uchinilo nesposobnima da se snabdeju dovoljnim kolichinama kiseonika (nisu imali dijafragmu, udisali su vazduh pokretima porebarnih mishica) da bi odrzhali nivo metabolizma neophodan za odrzhanje tako masivnih tela (mada je bilo i malih dinosaurusa), pa su se polako i lepo ugushili. No, kao shto rekoh, hipoteza ima tushta i tma. Ispada da je veliki meteorit sa KT granice (prelaz iz Krede u Tercijar) samo dokusurio izumiruce dinosauruse. Od hipoteza iz zhenskih chasopisa i Zone sumraka, koje uvek rado chitam (kao humoristichku literaturu), izdvajam hipotezu o tome da su vanzemaljci, otkrivshi Zemlju prepunu velikih, shetajucih zaliha delikatesnog mesa, iste pojeli. :shock:
ghoule, prosvetli "siromashne duhom" zhene, pa nam objasni samu sushtinu numerologije, nauke nad naukama.

phuzzy

Quote from: "Unicorn"Upucenija od tebe? Ma, neeeee, to je nemoguce. :(
Pominjanjem "silaska sa grane" napravio si OGROMAN skok od reptila do choveka. Zar nismo prichali o pticama? Ili postoji neka ganc nova teorija o postanku ljudi od ptica i strahu od letenja kao nasledju od pernatih predaka? Samo laici zamishljaju evoluciju kao prelazak/pretvaranje svih pripadnika jednog taksona u drugi.

What the fuck is your problem? You don't get laid enough?

Unicorn

Shta te se samo smatra, chupavi seronjo?

Unicorn

Ovo je bilo za deponiju. JEL` VAMA POZNATA RAZLIKA IZMEDJU IRONIJE I SHOVINISTICHKOG VREDJANJA? Ili i tu treba malo dodatnog obrazovanja?

DUNADAN

gee Unicorn
relax
ovo je samo inicijacija.
:!:  (been there myself)

Spider Jerusalem

...Ijuuuuuuuuuuuu   :D

Kakav recnik, kakav napad. Ta sta vam je Unicorn skrivila? Ne pamtim da se iko prema njoj ovako obracao.  (Ho :evil: ho :evil: ho :evil: ho :evil: ho. Goat boy likes  :evil: . Goat boy likes  :evil: .)

I am  :shock: ed and appaled.

S.

Stvarno je lepo videti koliko radosti donosi ljudima ovaj forum. Vruce u tom gradu, jel' da?   :mrgreen:

gee Unicorn
relax
ovo je samo inicijacija.
(been there myself)

Tja, moje je iskustvo da pristanak  da budes one of the buddies, kad to nisi, nikada, ama bas nikada, ne vodi poboljsanju komunikacije... Stvar izbora sta hoces.

DUNADAN

pod inicijacijom sam mislila na njihovo prihvatanje toga da i zensko ume da srochi suvisli post, kao i to da, ukoliko lupi neku glupost ili odreaguje previshe ozbiljno, njihova reakcija ne bude uvek u obliku shovinizma.

mislim da Unicorn sve to shvata suvishe ozbiljno, i bira pogreshan nachin da se nosi sa tim.

shto se tiche one of the buddies tu se ne pronalazim.
uvek sam na strani zena

S.

U to ne sumnjam :D

Ali Unicorn-reakciju kapiram kao znak da joj pod 'itno treba jedan duzi boravak negde, a podaleko od prirodnog okruzenja. Promena klime, cist vazduh, plavo more i slicno. Pogotovu ako to ujedno znaci da si u sredini gde ne moras svaki dan, dan za danom, da budes uvek i iznova izlozena "inicijacijama". :mrgreen:

Lurd

Quote from: "DUNADAN"pod inicijacijom sam mislila na njihovo prihvatanje toga da i zensko ume da srochi suvisli post, kao i to da, ukoliko lupi neku glupost ili odreaguje previshe ozbiljno, njihova reakcija ne bude uvek u obliku shovinizma.

mislim da Unicorn sve to shvata suvishe ozbiljno, i bira pogreshan nachin da se nosi sa tim.

shto se tiche one of the buddies tu se ne pronalazim.
uvek sam na strani zena

Ja mislim da je ovo vasa izmisljotina. Jedini koji je pravio probleme po pitanju pola bio je send, pa cujemo da se i danas kaje. Ja po zilioniti put molim da zamenicu "oni" zamenite imenima, jer ako pojedinacno nabrojimo sve clanove ovog foruma, mislim da bismo dosli do brojke od dva i po clana koji se mogu povezati sa muskim sovinizmom.

A Unicorn ima iste zablude kao i sand - ocekuje da gomila ljudi koja je ne poznaje licno moze tacno da zna kada se zeza a kada je ozbiljna.

I o cemu ja pisem opet?

DUNADAN

bah
odmor nece nishta promeniti :)
isti model ponashanja postoji i van foruma (kak' sam mudra) samo shto je suptilniji.
ne vredi padati u vatru, gubi se dosta iz domena retorike :)
Unicorn, ne daj se gorima :)

DUNADAN

monsinjore, ko je tebe pominjao? :)
kad bih krenula po imenima odsedela bih ovde do jutra.

shto se tiche Senda...vidim, kaje se...

za onu femino-lezbacha stvar bih ga isterala sa foruma da sam administrator, i to ne zato shto je upuceno meni vec zato shto nema veze sa temom, shto je nisko do bola i shto sam 5 minuta razmishljala o tome da li da mu odgovorim u istom maniru

SANdMAN

shto se tiche Senda...vidim, kaje se...

evo, gorke suze ronim...  :roll:

SANdMAN

Quote from: "Monsinjor Lurdusami"
A Unicorn ima iste zablude kao i sand - ocekuje da gomila ljudi koja je ne poznaje licno moze tacno da zna kada se zeza a kada je ozbiljna.

nije to zabluda Monsinjore, to je aspolutni lack bilo kakve potrebe i zelje da se uopste razmislja o ljudima (a kamoli da se shvate) koji bi mozda mogli imati neko nerazumevanje za moje surove zeze...  :lol:

I o cemu ja pisem opet?

ma opet nesto kenjash, mogu da se kladim... nego, opet si prosao pored mene na 10 cm u prosli ponedeljak...

S.

odmor nece nishta promeniti

Ma, hoce. Nece joj se desavati da je malecka, sasvim standardna primedba od pojedinih specimena izbaci iz takta. Pa sta ako je vrucina i sto se znoj lepi; pa sta ako je stepenistu srela onog picopevca od postara koji joj se uporno nabacuje i nudi da joj pakete donese licno, pred vrata; pa sta sto se jadva ugurala u autobus gde je neki moron nasao da se k'o bajagi slucajno navali na nju; pa sta ako je ceo bus sa nevericom posmatrao kad je reagovala; pa sta ako je morala da odslusa tusta i tma otrovnih komentara; pa sta ako je na poslu muski kolega obasuo komplimetima ne da bi odcrncila posao za njega i pobegeao pre nego je stigla da mu kaze koju; pa sta ako je na sastanku kolegijuma muski sef pogledao zavodnicki i odcvrkutao "koleginice, pa vi niste samo lepi..."; pa sta ako je mesar onako, "smekerski" pogledao i upitao, drzeci kolut kranjske, "Komsinice, koliko vam treba...?"; pa sta ako je automehanicar, smeseci se sa sve pola zuba u glavi rekao "Vi, komsinice, nista ne treba da placate. Naprotiv, ja cu vama da platim pice!"; pa sta ako se onaj degenerik od komsije sa treceg sprata koji bi i bukvu naskocio, kako prica, specijalno i samo zbog nje odvezao liftom do njenog sprata, jer, "Znate, komsinice, svakakvih manijaka ima, mora neko da vas cuva!". I sad, reci mi da li je sve to dovoljan razlog da odreaguje burno kad procita malecnu, sasvim uobicajenu opasku i ovde na forumu?! Naravno da nije!

(*****)

isti model ponashanja postoji i van foruma (kak' sam mudra)
Hajde, dosta za danas, mici se od tog ogledala ;)

Quotesamo shto je suptilniji.

Nope. Kod onog dela muske populacije koji uopste oseca potrebu za takvim nacinom komuniciranja, suptilnost je nepoznat pojam.

Mada, i ML ima pravo - definitivno nestaju neki smajliji, nije bas uvek straight forward sta je pisac hteo da kaze.

(*****) Da se razumemo, nista od ovoga se nije desilo ni Unicorn (verovatno) ni meni ovako u celini, poredjano jedno iza drugog i to bas danas. Ovo je pacvork sastavljen iz delica bogatog iskustva on the Balkan mase mojih prijateljica, me included.

Lurd

Dobro send. U mom selu se pridje i kaze "Zdravo, ja sam taj i taj", pa onda sledi "Aaaa, ti si taj", te rukovanje i tako to. Mada, u tvom slucaju verovatno sledi jedno lomljenje nosa i put na pod brzinom Hokingovog pogona.

Ali, nesto mi se cini da si ti onaj lik sto dize dva prsta kada hoce nesto da pita... :D

SANdMAN

Quote from: "Monsinjor Lurdusami"Dobro send. U mom selu se pridje i kaze "Zdravo, ja sam taj i taj", pa onda sledi "Aaaa, ti si taj", te rukovanje i tako to. Mada, u tvom slucaju verovatno sledi jedno lomljenje nosa i put na pod brzinom Hokingovog pogona.

sha da ti kazem Lurdusami. tako mi nekako izgubljeno prosotrno-vremenski delujes da me strah ako se upoznamo izgubicu se i ja negde na putu do kuce..  :wink:

Ali, nesto mi se cini da si ti onaj lik sto dize dva prsta kada hoce nesto da pita... :D

eh da, to mi je bilo prvo javljanje u klubu...  :?:
put do slave nekad moze biti grbaviji od taurusa-jora...

Unicorn

Shto se ne bismo vratili malo dinosaurusima, meteoritima, shesticama, numerologiji etc.?  :) Priznajem da sam umorna em smozhdena em da sam reagovala suvishe burno (shto ne opravdava phuzzy-jevu shovinistichku primedbu na moj rachun).  :) Chinjenica je da mi slichne primedbe o kolichini seksa kao uzroku mojih oshtrih izjava niste upucivali dok ste mislili da sam mushko  :) . Tja, valjda je normalno da mushki misle, a zhenske lupaju gluposti i da kod prvih seks nema veze sa tim, a kod drugih odredjuje sve (ovo je bila ironija)  :) . Nije mi prvi put da pogreshno razumeju moju ironiju, ali ovog puta ne kapiram shta sam to tako strashno rekla da bih izazvala shovinistichku primedbu :). Ovo je bilo retorichko pitanje  :) . E, pa, poshto na ovom forumu postoje izgleda osobe sa kojima nikako ne mogu da nadjem zajednichki jezik, a da se ovo mesto ne bi pretvorilo u ekvivalent "petparachke, zhute shtampe", SVE moje postove shvatite neozbiljno, a ja cu vas zasipati smajlijima  :)  :)  :)  u takvim kolichinama da ce vam se smuchiti  :)
Goat girl like it that way.
:!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:              :)