• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

666

Started by Nyarlathotep, 13-12-2002, 05:41:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nyarlathotep

666 ...
zna li neko pravo tumacenje?
mozda i ovo ispadne slatka diskusijica ....
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Ghoul

Zašto si ovaj topic stavio u deponiju, nesrećo bogohulna?
Zbog tog falusoidno-čmarnog gigeroida  koji si uzeo kao avatara? Pa nije valjda Boban toliku cenzuru zaveo?

As the devil's advocate, I thought you'd know the Number of Your Master.
Tumači Jovanove Apokalipse još nisu usaglasili stav i došli do konačnog rešenja, a ja baš nisam blesav da im olakšavam posao. Kad saznaju 'pravo tumačenje' – biće kasno.

That is not dead which can eternal lie... (pun intended)
https://ljudska_splacina.com/

Nyarlathotep

... and with strange aeons even death may die."
                                                        ...  ipak se zavrsava dugacije.

Avatar - "falusoidno-čmarnog gigeroida", puk'o si, zarazen si, pitanje je
koliko traje inkubacija bolestine pre nego sto pocnes potpuno da pricas kao spajder. Brojim sate ....
Avatar - "Tool", prijatelju .... proroci!

Da, postoji mnogo razlicitih tumacenja. Citao sam mnoga pa rekoh da zapocnem diskusiju o tome ... kad ono nista. Znao sam da ces barem ti odgovoriti. Hteo sam da cujem razna misljenja o tome, jer mnogi smatraju da razbijaju takve stvari. Prevario sam se.

Onda, zatvaramo diskusiju o tom broju iz Apokalipse i ostajem u nadi da cu ugledati zver. Ako vec nisam .....

Ghoul

cekaj bre, jebote, sta se odmah primas, pa nisam ti ja sneki da odmah padas u vatru!
pre svega, ja sam inficirao spajdera ne vice versa.
a za 666 sam dao svoje razloge za neopredeljivanje, to ne znaci da neko drugi ne zeli da ubaci svoja 2 centa.

Spider Jerusalem

Kakva tragedija.

Ovaj covek je mogao da samo medju ljudima koje poznaje ili cije sam mu tekstove slao da me optuzi za idolopoklonstvo, kradju, plagijat i mnogo sta jos, ali neeeee, njegov ego (koji svoju velicinu, za razliku od Spajderovog, ne ume da opravda) je nasao da natura teoriju kako je on mene kroz urektu porodio.
Malo li je?

Dok Spajderovi spermici po tvom rektumu nisu plivali tako govorio NISI
(fucker!  :wink: )

ps. ccc ..."falusoidno-cmarni gigeroid". To zvuci kao nesto sto mi je iz usta izletelo prosle nedelje kad sam se zagrcnuo na posmrtnim ostacima williama burroughsa.

Ghoul

Tako nisam govorio dok se nije otvorila DEPONIJA, iz poštovanja prema ostatku Foruma gde je makar teoretski moguće da zaluta i neko kulturan i lako uvredljiv.

A Barouzu nisi vredan ni govno da pomirišeš! Kao ni svom duhovnom ocu, kad smo već kod genija, tj mene. Stvarno ne znam koji su to mutageni faktori tako izvitoperili primetne tragove mog uticaja na tebe, i pretvorili te u nakaznu parodiju svega što je sveto, ljudsko, pošteno, i boljitku čovečanstva okrenuto.

In the name of everything that is sane and holy and dull!!!

Spider Jerusalem

Oh, my...
Will the daddy go with the buckle or the belt??  :lol:
some spider-spanking coming along my way?

ho ho ho ho ho

*goat boy likes*

Quotesveto, ljudsko, pošteno, i boljitku čovečanstva okrenuto.

ho ho ho, ne mogu da verujem da se ovaj naivni pojmovnik iz poludele glave tori amos na gostovanju kod dejvida letermana pojavljuje u istoj recenici sa Burroughsom. You are priceless, duuuuude!   :evil:

Ghoul

I'll go with the rod (up Uranus).

Sarcasm is obviusly wasted on you. Or you also pretend not to have seen it just as an alibi to show off your ignorance of what a sentence is? (Burroughs is mentioned nowhere near the clause that you adored enough to quote.)

Ah, those young red-assed baboons... They need to be potty-trained.

DUNADAN

tragichni ste

da li svaka tema mora da preraste u vasha prepucavanja koja ama bash nikome nisu interesantne?!

chovek lepo postavi temu, nakon chega se ghoul nadoveze sa "anusno-falusnim" kritikama N-ovog avatara, na shta se nadoveze nishta-mi-nije-sveto-Spajder

povraca mi se kad vidim njegove postove

ghoul, kada ti njemu odgovorish na provokaciju ili kako god ti to nazvao, to govori sve o tebi a nishta o Spajderu, koji je dovoljno mlad da se mozda jednog dana nauchi kulturi i mudrosti koje mu ochito nedostaju.

koji je tvoj izgovor za bahato ponashanje?

elem, tema je super, samo shto ja ne znam ama bash nishta vezano za 666 simbol, tipa odakle potiche, zasto bash 6 i zashto bash 666
Nyarlathotep, ako znash neshto o ovome; shoot!
Two tears in a bucket, motherfuck it.

Ghoul

Ne dugujem nikome opravdanje, tj 'izgovor' za ono što pišem na delu foruma koji se zove DEPONIJA. Ovo i jeste deo posvećen proseravanju, bar ga ja tako shvatam, pa je kao takav idealan za svako prepucavanje kojem nađem za shodno da se upustim. Suština 'prepucavanja' nije da nekog u nešto ubediš, pa čak ni da nekome dokažeš kako si strašno pametan (u šta maleni Spajder izgleda veruje) –jer postoje adekvatnija mesta i načini za to, Spajderu zauvek zatvoreni- suština je u tome da se prosto malo izduvaš i zabaviš u trenucima odmora od VAŽNIJIH I OZBILJNIJIH POSLOVA (poput MAGISTARSKOG koji trenutno pišem).

S druge strane, Spajder je jedan od retkih ovde kojima bar vredi odgovarati jer kroz naslage njegove sirovosti i fekalnih opsesija povremeno načas zasija i poneki biserčić. Neću valjda da se 'prepucavam' sa izvesnim 'nameless assholes' (kako bi ih Barouz nazvao) koji nemaju ni zametak duha za tako nešto?

Najzad, ako bih baš 'morao' da se pravdam za kritiku Nyarla- avatara i 'miniranje' ove teme, how's this for an excuse:
Nyrla- je moj dragi prijatelj, koji nije toliko opsednut svojim egom niti je toliko nišči duhom da ne vidi kako je to bilo prijateljsko bockanje bez ikakvih zlobnih namera.

And now, let him who hath understanding count the Number of the Beast,
For it is the Number of a Man,
and His Number is 666.

E.T.

Prepisano odnekud:

1. 666 u judeo-hriscanskoj paradigmi:

a) 666 je za hriscane broj Antihrista, odnosno ljudske pretenzije ka univerzalnoj moci. Antihrist kao pojam verovatno je izmisljen iz cisto politickih razloga. Jevreji su imali izvesnih problema sa Rimljanima i bili su svesni da ih ne mogu vojno poraziti. Za Pavla, koji nikada licno nije upoznao Isusa, znamo da se po pitanjima vere uopste nije slagao sa ostalim apostolima. Razlog za to, recimo, moze biti i u tome sto Pavle nikada nije ni postao hriscanin. On je jednostavno shvatio da je najlaksi nacin da se Rimljani pobede taj da se razbiju iznutra i smislio je pakleni plan postajuci tako najveci strateg specijalnog rata koga istorija poznaje. Kreirao je jedan vulgarno populisticko-pacifisticki pokret koji je trebao da svoj oslonac nadje u sirotinji i vojnicima kojima je obecavao "srecu u nekom drugom svetu". Taj pokret je po svojoj prirodi bio apokaliptican i podrazumevao je da je svet gresan i osudjen na propast, te da se stoga ni ne vredi boriti, a svaki pokusaj da se preuzme inicijativa i svet nacini bolji smatran je nedopustivom gordoscu i pobunom protiv boga. Tako plasiran defetizam medju rimske robove, gradjane i vojnike imao je za cilj da demoralise rimsko gradjanstvo i vojsku, te da rimsko carstvo onesposobi za istinsku borbu i odbranu od varvara i slicnih. Sem toga, rimski car je pretendovao da bude bog na zemlji i celo carstvo ga je moralo obozavati. Pavle je to hteo da predstavi kao parodiju na istinsko kraljevstvo Hrista. Broj 666 je po numerickoj vrednosti odgovarao imenu i tituli rimskog cara (Car Neron), a sedam glava su predstavljale sedam brezuljaka Rima. Tako bi oni koji bi primili hriscanstvo istovremeno postali i neprijatelji rimskog cara koji bi automatski za njih postao antipod njihovom verskom idealu.

Sve u svemu u politickom smislu 666/Antihrist je bilo ko ko nam se ne dopada. Mnogi su preracunavali i dobijali taj broj u imenima kao sto su Muhamed ili pak Ronald Regan. Za protestante to je, na primer, rimski papa a sledeci primer pokazuje cime oni to izmedju ostalog dokazuju:

Pomenuti ima na tijari ispisano:

VICARIUS FILII DEI

V=5
I=1 C=100 A= NE RACUNA SE NUMERICKA VREDNOST= 0 R=0 I=1 V=5 S=0
=112

F=0
I=1 L=50 I=1 I=1
= 53

D=500
E=0 I=1
= 501

112 + 53 + 501 = 666

b) Ako bi i zeleli da trazimo nekakav kako-tako logican teoloski argument za 666 zasnovan na kabalistickom tumacenju metafora onda se to moze zasnivati na dva biblijska imena koja, kako tvrde oni koji su preracunavali brojne vrednosti biblije, jedina u celoj bibliji imaju ovu vrednost. To su Setur (treca knjiga Mojsijeva 13,14) i Itran (prva knjiga Mojsijeva 36,26)

Setur = Samek (60) + Tau (400) + Vau (6) + Res (200) = 666

Itran = Vau (6) + Yod (10) + Tau (400) + Reuh (200) + Nun (60) = 666

Obojica vode poreklo od Isava koji je omrzao svog brata Jakova koji se zakleo da ce ga ubiti (prva knjiga Mojsijeva 27,41). Setimo se da bog na jednom mestu rekao da je sva njegova ljubav na Jakovu a mrznja na Isavu. Jakov je metafora za Izrael, boziji odabrani narod koji je sa njim u savezu - znaci Jevreje. Posto hriscani veruju da su oni sada taj izabrani narod a ne Jevreji povratak Antihrista je pokusaj ispunjenja tog starog zaveta (ovoga puta uperen protiv 'novog" izabranog naroda) koji je dao Isav, odnosno mitsko podsecanje na rivalitet izmedju ne-jevrejskog stanovnistva (koje reprezentuje Isav) i Jevreja koji je postojao u to doba. 666 bi tako bila mitska reminiscencija na povratak ne-jevrejskih plemena koji ce u "danima zalosti" (apokalipticni kraj sveta) pokusati da uniste Jevreje, tj izabrani boziji narod (za koji hriscani misle da su oni) koji je sa njim u savezu.

Tako kabalisticki sagledano Antihrist nije licnost nego metafora (bas kao sto ni Hrist kada se magijski sagleda nije entitet vec su vernici Isusa, ako je uopste postojao, uzdigli na nivo Hrista koji je potom postao vrsta egregora koji koristi crkva ne bi li vampirizovala svoje sledbenike).

2. 666 u okviru satanisticke paradigme:

a) LaVey nije bio ozbiljan lik i nije mu bilo vazno sta je tacno vec da li to dobro zvuci. U tom smislu znacenje 666 u toj paradigmi je krajnje nebitno.

b) Ne znamo da li tradicionalan satanizam uopste postoji i kakvo znacenje 666 uopste ima u pomenutom.

3. 666 sa stanovista Inicijata

a. 666 je zbit brojeva kameje Tifareta/Sunca kao sto to svako ko se iole razume u materiju zna..

Tifaret inace je mesto na Drvetu zivota sa kojim se povezuju solarna bozanstva kao sto su Oziris, Mitra, Adonis, Mentu, Apolo...i Hrist :)))

b) Postoji misljenje da je broj 666 takodje bio nacin na koji su neki od ranih gnostika oznacavali istinskog Hrista i raspece za razliku od one ideje koju je, po njima, korumpirala crkva.

c) Interesantna je veza izmedju 666 i zmaja.

Znamo da je 666 u Apokalipsi vizuelno predstavljen kao sedmoglavi zmaj.

No ono sto se retko zna je to da su zmaj / guja i Mesija povezani identicnosti gematrije:

Nahas/guja = Nun [50] + Cet [8] + Sin [300] = 358

Moshiach/Mesija = Mem [40] + Sin [300] + Yod [10] + Ceit [8] = 358

Zmaj je u u hebrejskoj mitologiji prilicno negativan lik, no srece se i kao "nebeski kralj na svom prestolu". Zmaja i guju poistovecuju jedno sa drugim vec rani hriscanski oci. Zmaj (u obliku Grifona) predstavlja samog Hrista i njegovu dvostruku prirodu (bozansku i ljudsku), odnosno jedinstvo Boga i coveka u Mesiji. Za mnoge heroje u raznim kulturama (pa i onoj koja se odnosi na balkanske Slovene) verovalo se da su sinovi zmaja. To ukazuje da je zmaj kao bozanstvo imao znacajnu ulogu u prehriscanskoj kulturi Balkana gde su zmajevi sinovi (po narodnoj pesmi Milos Obilic zmajski sin) Marko Kraljevic, Zmaj Ognjeni Vuk, Ljutica Bogdan, Banovic Strahinja i drugi, kao i u ostalom delu Evrope (za Merlina se recimo verovalo da je sin zmaja, dok je Arturov otac Uther imao titulu Pendragon sto bi otprilike znacilo nesto kao "Glavni zmaj").

Jos jedan mali kuriozitet je da je, kako se prica, 13. Dalaj Lama cesto isao do hrama koji se nalazi na ostrvu na jezeru a koje se nalazi iza Potale da bi provodio vreme sa tamo zivecim zmajevima koje na Tibetu zovu nagama i koji su cuvari terma znanja.

d) Crowley i 666

Za rehabilitaciju 666 "kriv" je stanoviti Aleister Crowley. To je dovelo do toga da mu prikace etiketu sataniste, no ispravnije je smatrati ga sasvim lepim primerom pozne viktorijanske dekadencije i oznaciti to dionizijevskim karakterom a ne satanizmom. Crowley je u Kairu primio jedan tekst za koji se smatra da predstavlja bitan pomak u duhovnoj evoluciji covecanstva i da se kroz njega obnavlja savez sa Apsolutom.Taj tekst se na momente odnosi na drevni egipatski panteon i na neke licnosti za koje se ispostavilo da su stvarno postojale u egipatskoj istoriji i koje se pominju na jednoj drevnoj egipatskoj Steli koja se nalazila u muzeju u Kairu. Poenta je bila u tome da kada je Crowley otkrio tu Stelu u muzeju broj pod kojim je bila zavedena bio je 666.

Crowley se kasnije identifikovao sa konceptom 666, tj Velike zveri. Njegov pristup "duhovnosti" je bio solarno-falusni sto znaci da je izvor inspiracije i duhovne snage aktivna i zivotno-darujuca zivotna sila, ili bog ako cemo vec da govorimo u okviru judeo-hriscanske paradigme, koju najbolje reprezentuje sunce, odnosno falus/lingam koji se prividno i obozava (prividno zato sto se obozava princip koji se nalazi iza toga).

Crowley je jednom izjavio: When you have proved that God is merely a name for the sex instinct, it appears to me not far to the perception that the sex instinct is God."

U vezi sa solarno / falusnim stvaralackim principom i njegovom vezom sa 666 interesantne su dve "koincidencije:

Atom ugljenika u neorganskoj hemiji gradi ugalj i dijamant. Prvi je crn i potencijalni, u smislu da ima tu mogucnost, je izvor velike kolicine energije koja nastaje sagorevanjem. Drugi reprezentuje nesto savrseno i neunistivo. U organskim jedinjenjima ugljenik je osnov zivota. ponovicu : Bez ugljenika nema zivota!

Atom ugljenika se sastoji od 6 protona, 6 neutrona i sest elektrona. Mi svi koristimo decimalni sistem. Znamo i kakav je znacaj binarnog sistema (kompjuteri, bulova algebra i slicno). No, neki ljud isu se igrali sa sistemom koji za osnov ima broj tri i dosli su do jako zanimljivih rezultata. Izvukli su van konteksta jedan stih Liber Al (I, 25) i broj 93 podelili. 31 i 62 daju 93. To je jasno. Od toga pokusali su da naprave oblik slicne onima u Ji Djingu i dobili su sledece:

-- -------
-- -------
----- ----- --
-- -------
----- ----- --
----- ----- --
- 31 ---- -62

Ji Djing heksagrami se citaju od donje linije ka gore. Ako uradimo suprotno dobijemo invertirane heksagrame koji imaju vrednosti 333 i 666.

----- ----- --
----- ----- --
-- ------
----- ----- --
-- -------
-- -------
- 333 ----- 666

Ono sto je zanimljivo je da sada imamo shemu takozvanog kabalistickog Drveta zivota sa svim sefirama ispod Ketera. U slucaju 333 imamo jang linije koje simbolisu tri pobocne staze. U slucaju 666 imamo tri jin linije koje simbolisu sest planeta izvan srednjeg stuba. U oba slucaja tao linije (tacke) su planete srednjeg stuba. Nisam siguran da li bi se vrednost promenila ako bi dodali na vrh jos jednu tao liniju i tako napravili septagram (kompletnu shemu Drveta zivota). u svakom slucaju 666 u sistemu koji za osnov ima broj tri odrazava strukturu Drveta zivota koje je mapa kreacije od prvog ispoljavanja do potpune materijalizacije. - 666 je iu neku ruku tehnicki termin iz seksualne magije. Jedanaesta Tarot karta prikazuje Boginju Babalon koja je zajahala i kroti Zver 666. Crowley je obilato manipulisao biblijskom simbolikom i njegov Zig zveri predstavlja simbol koji u svom pojednostavljenom obliku ima Sunce i Mesec koji se sjedinjavaju sto je naravno simbolicna predstava sakralnog koitusa muskarca i zene. Dakle vidimo da je 666 muska seksualna energija koju zena ukrocuje i kultivise iz cega nastaje nesto novo i vredno. Klasicna Zlatna zora je smatrala da zver prebiva u klipotima i da je padom sa svojih sedam glava progutala sedam sefirota ispod Bezdana. Drugi su opet misljenja da se sedam glava odnosi na sedam Svetih Cakri. Bez priklanjanja jednima ili drugima ono sto je sigurno je to da je 666 energija koja je bez ikakve dvojbe veoma transformativna i koja iziskuje da se izgradjene zastarele i okostale mentalne kreacije koje nas odvajaju od Istine razbiju. Crowley-ev sistem je svojevrsna "zapadna tantra", a ja licno tantru uglavnom i vidim kao put ka Slobodi koji vodi preko lomljenja klesa.

To na mikro planu dovodi do novog kvaliteta od kojeg blagodat ima pojedinac, a na makro planu dovodi do nuznih promena u drustvenim odnosima. Buduci da Babalon i Therion idu u paru zene od objekta postaju subjekti (dobijaju moc - kako metafizicku tako i "politicku") sto u bitnoj meri menja drustvo i buduci da je to specifican muski tabu koji se "lomi" to omogucuje velike proboje na nivou "kolektivne svesti". Takav "kastracioni" strah po mom misljuenju jedan od bitnih razloga zasto se muskarci plase 666.

Ghoul

WOW, E.T. man, now this is talking!

Evo, da ne ispadne da sabotiram svog kolegu Nyarla- evo nekih pojašnjenja o figuri Antihrista, koja je tesno povezava sa brojem 666 (a ako baš hoćete, figura NYARLATHOTEPA u Lavkraftovoj mitologiji je svojevrstan spoj Antihrista i Jovana Krstitelja, gde je Cthulhu Satana/Hrist, a Azatoth parafraza/parodija Jehove; postavlja se pitanje da li je SLUČAJNO baš Nyarla- pokrenuo ovaj topik. Hmmmm...).
Ovo što sledi je naravno pastovano odnekud, jer me mrzi da uopšte lično počinjem o ovom topiku (koji je ionako suviše intiman za mene da bih baš ulazio u detalje).

The Antichrist (from the Greek antichristos: adversary of Christ) is mentioned in the Bible in the First and Second Epistles of John, where the term is applied to anyone who in the "last time" (see I John 2:18) denies that Jesus is the Christ, that is to say, the Anointed One.
The Antichrist came to be viewed as a single spiritual being who would oppose Jesus at the apocalypse due to the following verse (I John 4:3):
"And every spirit that confesseth not that Jesus Christ is come in the flesh is not of God; and this is that spirit of antichrist, whereof ye have heard that it should come; and even now already it is in the world."
There is no explicit mention of the Antichrist in Revelation, but it is not uncommon to find the second Beast who is mentioned in Revelation 13:11-8 referred to as the Antichrist. The magician Aleister Crowley believed himself to be the first Beast foretold by St. John, and seems to have thought that his magical child would be the second Beast and the Antichrist, who would realize Crowley's vision of the Aeon of Horus in fire and blood -- a prophecy that some believe is presently unfolding as the Age of Aquarius dawns.
The second Beast has the two horns of a lamb and speaks with the voice of a dragon. He is able to use the power of the first Beast to draw fire down from the heaven and to perform wonders, so that "the earth and them which dwell therein" worship the first Beast and erect an image to the first Beast. By the agency of the second Beast, the image of the first Beast is given life. The image then puts to death everyone who will not worship it, and causes a mysterious mark to be inscribed on every person's right hand or forehead. This mark is usually understood to be the number 666. However, in Revelation three identifiers of the first Beast are mentioned: his mark, his name, and the number of his name (see Revelation 13:17).
ili:
The name of the demon who is supposed to precede the Second Coming of Christ, as mentioned in Revelation, 13. He is the universal enemy of mankind, sent to scourge the world for its wickedness. He is regarded as a tyrant, impious and excessively cruel, the arch enemy of Christ, and the last ruler of the earth. In the early Christian church the term was applied to the Roman Empire, and during the Reformation the Papacy became identified by Protestants with the Antichrist.
The Antichrist will have a great number of forerunners, and will appear just before the end of the world. Some claim that he will be a man begotten by a demon; others a demon in the flesh, visible and fantastical, or an incarnate demon. The most accepted thinking is that he will be a man similar to, and conceived in the same way as all others, differing from them only in a malice and an impiety more worthy of a demon than of a man.

Nyarlathotep

Jer vreme je blizu.
E.T. stigao si ... i sta sad, ja trebam da kazem nesto u smislu "Ravi, ne trebam ja tebe da krstim, vec ti mene"? Pa onda na kraju obojica da  najebemo, prvo ja, pa ti. Ali istorija se ne ponavlja.

Salu na stranu ... E. T. je u pravu sto se tice raznih timacenja. Ona klasicna satanisticka su svakako najplica, ako izuzmemo Irineja Lionskog, Andreja Kesarijskog, Averkija Tausevog, kao i Vilfrida Heringtona i ostalu hristjansku bratiju.  Kada je pricao o egzegetskom tumacenju broja 666, zaboravio je da kaze da je jedan od ponudjenih odgovora i "Avgust, novi car" pri cemu se misli na Nerona ... sto meni i deluje najverovatnije, ali nikad se ne zna. U osmoj Vergilijevoj bukolskoj idili nailazimo na simbolicnost broja 333 - koja je protumacena imenom Avgusta Oktavijana. POznato je da se Neron svojevremeno (pre nego sto je potpuno poludeo, ubio Seneku i na smrt osudio Petronija) smatrao za jedinog rimskog cara koji ce svojim cvrstim apsoutizmom moci da nasledi Avgusta. To je jos jedna od varijanti do kojih sam dosao. Mada, moram priznati da razni spiskovi "mogucih varijanti" tumacenja ovog broja su prosto zadivljujuci. Samo sto se Bred Pit ne spominje u njima.

Mada ako dozvolimo da nas ponese matematika i prepustimo se nistavilu kombinatorike i numerologije ... mozemo stvasta da istripujemo. Ne znam kako bilo sta moze da ima veze sa ugljenikom, "znam ja da cifre nelazu, ali taj ti nikada nece ...", taj broj je dosao iz glave Jovana Bogoslova (kako ga nasa pravoslavna bratija zovu), a ne iz nekakvog prividjenja ili je doneta bozanskim duhom. da je tako, kolika bi frka trebala da nastane oko sedam pecata, sedam truba, sedam pehara gneva .... mada su sve to stvari prenete iz jevandjelja i prorockih knjiga iz Starog zaveta.

"LaVey nije bio ozbiljan lik", ne, on je bio teska majmuncina.

Ghoule, nisam se uopste razestio ili naljutio ... pogresno si me shvatio, ali ipak ti hvala na tekstu. Jednostavno,  neko vreme nisam bio na netu a ovde se svasta izdesavalo. To 'svasta' znaci: jedna od retkih ozbiljnijih diskusija.

pozdravi svima na smetlistu

Spider Jerusalem

Ghoul, am I witnessing some growing signs ("Signs"!?!?) of affection here?

Da li to znaci da ces me najzad priznati i poceti da placas prokletu alimentaciju?

Dunadan, for god's sake woman, ako, navodno, za razliku od ljudi koje prozivas, imas neki oblik socijalnog (or otherwise) zivota, idi i upraznjavaj ga, ili, u najgorem slucaju, prosto NEMOJ CITATI prepucavanja izmedju mene i ghoula; uopste, nesveto trojstvo (ghoul, nyarlathotep i moja malenkost kome "nista-nije-sveto" (you are so right!) ) moze i bez zena da bukvalno shvatajuci njihov o-tako-zajeban-i-tako-mistican sense of fucking around komentarisu njihove bljuvotine. O tempora, o mores!

Inace, pozdravljam raspravu i da ne moram sada da zavrsim svoju RECENZIJU, istoj bih kontribuirao.

ps. dun, povracanje i jeste zeljeni efekat, thank you very much. "My writing LIVES!"

Ghoul

My son, there is too much of me inside of you (an entire cock, actually) to really be mad at you. However, since you turned out to be such a misbegotten half-assed abortion of a freak, traces of my noble genetic material are barely noticeable in your malformed features, so I'm still pondering upon the actual legal action I am to take with (or against) you. I'm torn between the obvious need to off you at the nearest crematorim and thus releive your suffering for good; however, there are days when all I want is just to dildo-fuck some much-needed sense into your feeble brains, or whatever pudding you may have within your poor skull.
In other words, I pay dearly enough through the shame your very existence and vague similarity to my features produce in my human contacts. Forget about the money.

PS: Sve ovo je na engleskom kako DUNDA ne bi razumela, pošto je njen engleski at best na nivou osnovne škole (u kojoj se ne uči past perfect continuous; kao ni u većini srednjih škola, poput kožarske, niže frizerske, metaloglodačke, poljoprivredne itsl.). Time sam nju i njoj slične, nadam se, poštedeo patnje da se tokom prijatne podnevne ili noćne šetnje po jebenoj DEPONIJI zgrozi/izbljuje nad ovim proseravanjem.

taurus-jor

Svratih i ja.
Izbljuvah se.
Odoh.

I Jog Sotot bi pobegao glavom bez obzira kad bi video nadseravanja vas dvojice.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Lurd

Quote from: "Spider Jerusalem"Ghoul, I am growing affection here!

Moja malenkost moze i bez zena.

Na sta ovaj odgovara:

Quote from: "ghoul"there is too much of me inside of you (an entire cock, actually) to really be mad at you.

hehehe...

Pritom ghoul redovno sa zenama komunicira pomocu atributa "jadnice", "kokosko" i sl.

U stilu ET-ovog posta: Da li je slucajno sto likovi sa ovakvim sklonostima diskutuju o "se-se-ses"?

(ko pogodi sta sam po zanimanju dobija pravo da mi plati limunadu)

Jedan je MAGISTARSKI !!! JEDAN! :|
My trees...They have withered and died just like me.

Ghoul

Mislim da je svakome jasna količina zavisti koja izbija iz posta tzv. Monsinjora – pitanje je samo da li se radi o zavisti prema našim MAGISTARSKIM RADOVIMA i  RECENZIJAMA, zavisti što ga nismo primili u naš gang-bang club, ili školski primer onoga što se u literaturi naziva 'penis envy'?
  Njegova odbrana koleginica koje su imale tu nesreću da Popa (hehehe) uče kako se krsti kao da upućuje na treću opciju, prva je već napadno očigledna (what with italics, bold and all), ali ni druga uopšte nije za odbacivati (naročito ako treću i dalje imamo na umu).

Spider Jerusalem

Jedva cekam da se tvoj anus posle nekoliko naglih kontrakcija skupi dejstvom stipsicnog, nagrizajuceg svojstva limunske kiseline kako bi te vise bolelo kad penetriram tvoje novinarsko, gebelsovsko dupe loseg manipulatora.

I am growing affection along with extra penises and why should I need women around when there is your sorry provoking ass !

:evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil: :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:

Goran Skrobonja

Ghoule... Spidey... ovo vaše je otprilike na nivou spektakla tipa midget wrestling. Probajte da malo dignete nivo "rasprave", inače će i deponija postati pretesna za vas (već vas vidim u beskonačnom međusobnom bickering-u na planeti od đubreta iz one legendarne epizode Futurame.) :shock:
Tako mu je to. (K. Vonnegut)

Spider Jerusalem

vidi, ghoule, pa to je ona zaboravljena igrackica koja prica koju si mi izbacio iz sobe kad sam bio jako mali da bi me kaznio zato sto sam dobio onog keca iz trigonometrije!

a vidi tek ovde, tvoj zaboravljeni raquel welch clip-art album, kao i tvoja slikovnica "kthulu i prijatelji"!

Ghoul

U pravu si, Juniore, što si mi skrenuo pažnju na taj detalj: ovo je upravo ona igračkica koja pišti kad je jače stisneš, a koju smo ti i ja odavno prevazišli i bacili u kanalizaciju. Baš sam se pitao gde je isplivala.
 Usput, otkad se family talk između half-demented father and his illegitimate redneck-on-drugs son može nazvati 'bickering'?

taurus-jor

Na ulazu u Deponiju trebalo bi postaviti upozorenje:

CARSTVO SPIDERA I GHOULA.
NEĆETE SE ISKOBELJATI BEZ POVRAĆANJA

Evo, i meni je loše.
Ko me bio po ušima da ponovo silazim ovamo.

Ghoul

Upravo si sam dao daleeeeeeeko bolji natpis za ulazak na DEPONIJU:

'Ko me bio po ušima da ponovo silazim ovamo?'

ahahahahahahaha!!!

Night Flier

Brojevi.
Prazne price.
Niko od vas momci ne zna sta je mrak.
Jednostavnije je poverovati nego shvatiti.
Jednostavnije je razočarati se nego pojmiti.

Ghoul

a otkud ti flajeru znas da neko od nas mozda i zna sta je mrak, i to vrlo dobro, pa ga rasteruje zajebancijom (ili se bar pravi da ga tako moze rasterati)?

Night Flier

Vrlo dobro. Ghoule.
Ti si, vidim, neka moja sorta.
Pominjao si rasterivanje mraka.
Kakav ti mrak rasterujes?
Ne moras odgovoriti ako neces.

Mrak u dusi veoma je licna stvar.
Ali svi taj mrak delimo.

Night Flier

Quote from: "Night Flier"Vrlo dobro. Ghoule.
Pominjao si rasterivanje mraka.
Kakav ti mrak rasterujes?
Ne moras odgovoriti ako neces.

Mrak u dusi veoma je licna stvar.
Ali svi taj mrak delimo.

Night Flier

Napravio sam sranje.
Ne mogu da ispravim. Nema editovanja.
Bullshit.

Spider Jerusalem

Tsk, tsk, tsk, nisi na forumu posteno ni dva dana, a vec ga zaseravas. Da sve bude gore, koristis rec "Bullshit" u neprimerenom kontekstu.

I o kakvom ti mraku pricas? Verovatno si Spilbergovom abortusu dao najvecu mogucu ocenu, a nosis nick iz filma u kom igra jedini covek koji bi mogao da glumi Spidera Jerusalema (iz stripa, ne njegovu real-life inkarnaciju), Miguel Ferrer.

NEGO,, GHOULE, LUK A DEM FUNNY SUNDIN' FORIN NAIMES! GIMME A PROPAH SOUNDAN' CHRISTAN NAME! NOW GHOUL AND SPIDER'S PROPAH KINA FOLK! I SWEAR, GHOUL BUDDY, JIST LOOKIN' AT THEM FOREIN SOUNDIN' NAMES MAKES MY NOGGIN A-HURTIN!!!

Ghoul

Juniore, nemoj da si tako grub prema decku, i ti si nekad bio mali pa si pravio bullshit, a sad si malo porastao i jos uvek ga pravis.

cekaj da se malo aklimatizuje ovde i iz poezije u slobodnom stihu predje na prozno (a vremenom, ako ga iskvarimo, i grozno) izrazavanje.

taurus-jor

Čuj, Spajderu. Tebi definitivno smeta kada drugi pohvale nešto što ti smatraš apsolutnim đubretom. Jesi li ti neki ultra autoritet? Policija stila i ukusa? Imaš šta da kažeš, zaista imaš, ali nemoj nametati SOPSTVENI ukus kao merilo vrednosti. Kao ortaka te molim - odustani od toga.

I za autoritete važi isto jebeno pravilo kao za sve ostale ljude - poštuj tuđe mišljenje. Poštuj tuđi ukus MA KOLIKO TI SE ON NE DOPADAO!

Nadam se da ne shvataš sebe previše ozbiljno. Sve je krajnje relativno. I najveći intelektualac dođe u situaciju da pojede sopstvena govna.

taurus-jor

Za neke stvari jesam tolerantan, Spajderu. Ali postoje i one gde nisam. U ovom slučaju NIKAKO nisam.

Čovek je pričao o mraku. Ako mene pitaš - ozbiljna tema. A ti si se uhvatio za pogrešno korišćenje reči bullshit. Za krajnju tričariju!

Da je post bio o PRAVILNOM KORIŠĆENJU ENGLESKOG JEZIKA stao bih na tvoju stranu. Ali nije.

Ukratko, jesi li postirao samo da vidiš sebe kako pišeš nešto pametno?

Spider Jerusalem

QuoteČuj, Spajderu. Tebi definitivno smeta kada drugi pohvale nešto što ti smatraš apsolutnim đubretom. Jesi li ti neki ultra autoritet? Policija stila i ukusa?

QuoteNadam se da ne shvataš sebe previše ozbiljno.

Joco,... TI si jedini ovde koji sebe (i druge!) uzima suvise ozbiljno. Ako nemas smisao za humor i/ili zajebanciju, to nije razlog da bitchslappujes ljude koji ga imaju. Tvoja konstantna umerenost je jedino sto me vredja.

A ako ljudi imaju problem sa tim sto ih prijateljski napusavam i serem se na njihove svetinje, onda to postaje problem njihove nesigurnosti, neutemeljenosti njihovih stavova, straha da im je velicina sopstvenog penisa nedovoljna, itd, itd.

A ako ste se u mraku nasli, slobodno ovde mozete da radite stvari koje se rade u mraku (iako ne vidim da smo svi ovde jos uvek postali bossom buddies da bi mogli i sopstvene psihijatrijske kartone jedan pred drugog da izlivamo, no dobro. this playground is as yours as it is mine).

I,  uzgred budi receno, dok cenim prijateljski savet (od tebe nista manje ni ne ocekujem), zadrzavam pravo da ne moram da cenim i ne postujem
svaciji ukus (o kojima, da, treba raspravljati). To moze na mene navuci (ne)pravedni gnev ucesnika foruma (i, if you will, ljudi uopste), ali sam spreman da reskiram; obicno najnetolerantniji ljudi i/ili kripto-fasisti najvise o toleranciji i pricaju (pritom, tebe iskljucujem iz ove grupe demona iz pakla): razlika izmedju takvih i mene je fundamentalna, ali se moze pobrkati ako je neko dovoljno brljiv: naime, dok su oni mlaki bezmudni ljudi koji fasizmom pokusavaju da uspostave neki balans prema svojoj slabosti prema autoritetima raznih vrsta etc, ja sam samo anarhista koga niko ne mora da shvaca previse ozbiljno (ako nece!). Uostalom, moj genitalni diskurs na ovom forumu je namenski. Genitalnim humorom se najlakse diskreditujes, i onda dolazi do problema da ljudi ne zele da te shvate kao ista drugo do provokatora (iako ovu etiketu ne odbacujem u potpunosti) cak i kad pricas o ozbiljnim stvarima (vidi moj post o skracenim izdanjima knjiga: najiskreniji post (u premisama) koji sam ovde ikada napisao - zacinjen crnim humorom na odmorisnim mestima - primio je gomilu hate postova (i svakako bio jedan od razloga da se deo foruma na kom ovde pricamo i osnuje) zato sto je neki ljudi ne prepoznaju crni humor kao to sto jeste, vec kao neki siri statement (naravoucenije: "sa mrtvom decom se ne valja zajebavati")). Tako da, hvala Joco, prijatelju, ali suvise cesto sam na kozi osetio "tolerantnost" ljudi koji kroz natasa kandic-obrazac mogu da te polivaju govnima, strpaju u zatvor i bace kljuc, i na kraju ispadnu sveci fucking demokratije i, sto je jos gore, "slobodnog misljenja".

Od mene ce dobiti samo najgore, i to je jedna od retkih stvari ovde koju smatram i dozivljavam ozbiljno.

They can all. kiss. my. ass.

Spider Jerusalem

Btw, primetio sam da si me pocastio komplimentom da sam nekakav "autoritet" (ma sta god znacilo). Hvala, ali nemam takve pretenzije. Stavise, za bilo kakvu formu autoriteta imam samo srednji prst, kofu govana i martinku u muda.

But thanks  :lol:

Night Flier

Jerusaleme, ti si deveto svetsko cudo.
Vracas mi veru u zivot.

Spider Jerusalem

Eh, jos jedan fan. Well, grab some lube and moist up your tight sweet little hole  :evil:

(i dodji vise na chat)

Lurd

Nemas ti pojma, Spajderu! :wink:

Ghoule, ja bih tebi tako sltako odgovorio i nesto te podjebao, ali ne mogu jer nisam razumeo tovj odgovor, pa te molim da pojednostavis.

Najt Flajeru,
kada ces
prestati da
pises u
desetercu
ili
petercu?

U stvari, tako je gotivno,
ali je neobicno.

uuuuuuuuu

Ghoul

Nešto sam dobre volje večeras, jer mi je upravo stigla pošiljka nekih odličnih filmova, stripova i knjiga, pa 'ajde da taj retki trenutak dobrote iskoristim da Monsurpilamiju pojasnim 'šta je ghoul hteo da kaže' (i ne da je hteo, nego je vrlo jasno i rekao... ali 'ajde...).

Mada, kad bolje razmislim, vreme straćeno na to mogao bih actually utrošiti na UŽIVANJE u nekim od remek dela koja su mi najzad pala šaka.

Sorry, M.L, ostavljam te da još neko vreme boraviš u mraku neznanja i nerazumevanja.

Lurd

Quote from: "ghoul"pa 'ajde da taj retki trenutak dobrote iskoristim da Monsurpilamiju

Konacno! Pravi humor! Bravo, ovo je zaista smesno (ne zezam se).

Spider Jerusalem

Eh, ti ga krstis a on prdi.

Ghoul

ko prdi, nesreco?
a ko krsti?

Plavi Skaut

Quote from: "ghoul"
falusoidno-čmarnog gigeroida  

Kakvo dobro poredjenje za Gigerove likove. :lol: Mene ova ilustarcija koju  Nyarlathotep ima za avatar ne podsjeca na Gigera, ovo mi je nekao vise cartoon, dok Giger to nije.

Kod brata od tetke sam davno nasla LP 666 -Jahaci Apokalipse od tada je to jedan od mojih favorita. Inace sam cula da je po albumu uradjena i predstava negdje u Grckoj u nekom amfiteatru, jel zna neko malo vose o tome? Ili je album uradjen po predastavi?
The Four Winds

Unicorn

A taman sam pomislila da sam u zoni sumraka (obnevidela od pisanja DOKTORATA) kad videh ono 19. jun posle nekog decembra, a ono...
Ako nekog uopshte josh interesuje prvobitna tema, tj. znachenje znaka zveri, tj. 666, nudim moguce objashnjenje povezivanja broja 666 sa djavolom, zveri, jahachima apokalipse ili chime vec, ali sasvim nauchno, tj. vama verovatno dooosadnooo.
Elem, slushala sam na jednom (astronomskom) predavanju kako je u praskozorje chovechanstva (ali ipak istorijsko doba) dogadjaj udaranja komete ili asteroida o Zemlju bio malo cheshci nego danas. Kad kometa udje u atmosferu sa "ciljem" da tresne na povrshinu, ona se chesto raspada na vishe delova, a sveki deo ima rep (potiche od gasova koji nastaju topljenjem leda, od kojeg se sastoji telo komete, u blizini zvezde/Sunca). Tumachenje kazhe da su ti delovi kometa sa repovima, a na nebu, izgledali ljudima kao shestice, a kako je posle vidjenja istih sledio mrak, potop, chudne kishe i slichne manifestacije tzv. apokalipse, vishestruki broj shest na nebu je bio dozhivljavan kao losh znak, znak  predstojece propasti za zhiva bica, kasnije i znak djavola. Kazhu ljudi da se to deshavalo dovoljno chesto da bi se zadrzhalo u "kolektivnom svesnom", medjutim da je samo znachenje mitologizirano, povezano sa religijom i sl. Neke spekulacije kazhu da je veliki potop iz Biblije, koji se b.t.w javlja i u drugim religijama, a ne samo u hrishcanskoj i jevrejskoj, secanje ljudske vrste na jednu veliku katastrofu koja je usledila posle udarca komete ili asteroida o Zemlju. No, ako ima na forumu astronoma, oni ce to bolje da objasne.
Tol`ko od mene, iz zone sumraka.
Lako je biti bog. Ako imate odgovarajuću opremu.

DUNADAN

Quote(obnevidela od pisanja DOKTORATA)

ah, dobro je!
pomislila sam da cemo se zadrzati samo na jednom MAGISTRU
Two tears in a bucket, motherfuck it.

Ghoul

Ah, pa ni MAGISTAR se neće zadržati samo na tome... Sky is the limit. Eh eh eh eh... :!:

Zanimljivo to tumačenje, samo, razlog što je 666 simbol Đavola ipak je okultne (numerološke) prirode, i čini mi se da ga je neko ovde već postovao na 1. strani topika, pre no što je tema degenerisala u svakakvo rasplinjavanje (od čega se ja energično ograđujem!)...

PS – Za Freju – moj komentar se odnosi na tadašnji, u međuvremenu promenjeni, Nyarlin avatar...

Lurd

Quote from: "Unicorn"A taman sam pomislila da sam u zoni sumraka (obnevidela od pisanja DOKTORATA) kad videh ono 19. jun posle nekog decembra, a ono...
Ako nekog uopshte josh interesuje prvobitna tema, tj. znachenje znaka zveri, tj. 666, nudim moguce objashnjenje povezivanja broja 666 sa djavolom, zveri, jahachima apokalipse ili chime vec, ali sasvim nauchno, tj. vama verovatno dooosadnooo.
Elem, slushala sam na jednom (astronomskom) predavanju kako je u praskozorje chovechanstva (ali ipak istorijsko doba) dogadjaj udaranja komete ili asteroida o Zemlju bio malo cheshci nego danas. Kad kometa udje u atmosferu sa "ciljem" da tresne na povrshinu, ona se chesto raspada na vishe delova, a sveki deo ima rep (potiche od gasova koji nastaju topljenjem leda, od kojeg se sastoji telo komete, u blizini zvezde/Sunca). Tumachenje kazhe da su ti delovi kometa sa repovima, a na nebu, izgledali ljudima kao shestice, a kako je posle vidjenja istih sledio mrak, potop, chudne kishe i slichne manifestacije tzv. apokalipse, vishestruki broj shest na nebu je bio dozhivljavan kao losh znak, znak  predstojece propasti za zhiva bica, kasnije i znak djavola. Kazhu ljudi da se to deshavalo dovoljno chesto da bi se zadrzhalo u "kolektivnom svesnom", medjutim da je samo znachenje mitologizirano, povezano sa religijom i sl. Neke spekulacije kazhu da je veliki potop iz Biblije, koji se b.t.w javlja i u drugim religijama, a ne samo u hrishcanskoj i jevrejskoj, secanje ljudske vrste na jednu veliku katastrofu koja je usledila posle udarca komete ili asteroida o Zemlju. No, ako ima na forumu astronoma, oni ce to bolje da objasne.
Tol`ko od mene, iz zone sumraka.

Sto bi reko send: ...

EEEEEE! BRE!

Lurd

I jos jednom: EEEEEEE!

Nekada ranije cesce su padali asteroidi, cije je izgaranje ljudima licilo na sestice (!), pa su oni to shvatili kao znak apokalipse i to je ostalo u kolektivnom nesvesnom. EEEEE! BREEEEEE!!!!!!

Nauka, bato! NA-U-KA!

phuzzy

Quote from: "Unicorn"Kad kometa udje u atmosferu sa "ciljem" da tresne na povrshinu, ona se chesto raspada na vishe delova, a sveki deo ima rep (potiche od gasova koji nastaju topljenjem leda, od kojeg se sastoji telo komete, u blizini zvezde/Sunca).

Ummmmm, ne. Kad kometa udje u atmosferu ona vise nema rep koji potice od gasova koji se tope zbog blizine Sunca, vec kao i svi meteori(ti) ima rep koji potice od gasova koji nastaju usled trenja sa atmosferom. Te i takve komete ne izgledaju kao shestice, vec kao obicne zvezde padalice, tj. sjajne, prave crte preko neba.

Lurd

Cuti, phuzzy, ne blamiraj se vise. Ovo je NAUCNO - (ah) TUMACENJE. A ne neko tvoje eto tek tako izmisljotina iz glave. Sram da te bude. "Prave crte" - svasta! :wink: