• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo od horora gledo:

Started by Ghoul, 16-01-2005, 21:02:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Tex Murphy

Jao, zaboravih da spomenem - gotovo pola filma sastoji se od snimaka iz prvog dijela!?!? Wth????
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Son of Man

1001. post na ovoj temi a nisam gledo horor  :lol:  :evil:

Tex Murphy

OUTPOST

U neimenovanoj ratom zahvaćenoj istočnoevropskoj državi grupa plaćenika koju predvodi Titus Pulo sprovodi izvjesnog tipa do nekakvog mjesta za koje se ispostavlja da je bivši njemački bunker neke vrste. Tu negdje se pojave i misteriozni nevidljivi napadači, misteriozna naslagana mrtva tjelesa u jednoj prostoriji, misteriozne prikaze i taman kad se proveselite i pomislite kako ovo ne može da omane, ispostavi se da naši heroji imaju posla sa zombi-duhovima njemačkih vojnika iz drugog svjetskog rata  :(  Uprkos tome, ovo je solidan i gledljiv film, mada sam se nadao da će da bude nešto strašnije i nalik na [REC].
Genetski četnik

raindelay

E, ovde mora da  se reaguje. Outpost je verovatno najveca glupost koju sam gledao ove godine. Prvo rec je o vec trecoj  varijanti filma gde grupa vojnika dolazi do bunkera sa duhovima. Naime imamo Death Watch-WWI, Bunker-WW2 i sada Outpost-predpostavimo da se odnosi na rat u ex YU. Od sva tri filma Outpost je ubedljivo najgori. Dok je u predhotna dva filma barem bilo reci o jasnim vojnim jedinicama koje nailaze na problem ovde imamo verovatno najsmesniju grupu placenika koju mozete sastaviti: Titus Pulo-englez, Sputnjik  :x -rus, neki sa ovdasnjih prostora koji opsuje ponekada na srpskom, doktor-francuz, idiot-australijanac, hrabri-skot i kao VRHUNAC CRNAC MUDRAC( ne nije Morgan Frimen). Ne vredi ni trositi reci na to kakvi su nacisti (glavni im je original naci naucnik iz Alan Ford-a). A da postoji i neki kao naucnik koji ih je angazovao za nesto... E sada kada znate kakvi su SVI likovi u filmu mozete zamisliti kakvo je ovo dno. Ne gledati ni slucajno samo cete se iznervirati. :x
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

Shozo Hirono

Pisalo se vec o tom filmu ovde,a i ne zavredjuje toliko paznje i komentara.... :roll:  :?:

Shozo Hirono

.....osim sto se izgleda radilo o sukobu na Balkanu....a sniman u Skotskoj !!!! :evil:  :x  :D

Son of Man

jadni smo mi koji smo gledali taj film  :(

Milosh

Ja sam među retkima kome se svideo Deathwatch, a čak i Bunker (nešto manje), šta ću kad volim dobar ghost movie, a još kad je WW2 seting... Below isto jako volim... Ali, ovaj Outpost nikako da pogledam, a moguće da nikad i neću; toliko boljih stvari čeka na gomili nepogledano, a evo i Red po Ketchumu se upravo pojavio...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Shozo Hirono

A pa ti onda gotivis i Su-chang Konga. :evil:

raindelay

Meni se isto dopao Deathwatch pa i Bunker donekle ali mislim to je samo zato sto volim takve filmove.

Milosh

Quote from: "Shozo Hirono"A pa ti onda gotivis i Su-chang Konga. :evil:

R-Point da, a ovaj novi još nisam pogledao...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

raindelay

Dobro me podseti da postoji i R-Point. Sve je bolje od Outpost-a.

Truba

ste gledali Horrors of war

eee to je dno dna  :roll:  nema dalje
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Milosh

Quote from: "Truba"ste gledali Horrors of war

Pokušao sam... Mada verujem da sam u celini i celosti odgledao i veća sranja, prokleti mazohizam...

Tex Murphy

Nisam rekao da je Outpost remek-djelo, čak sam snažno kritikovao njegove zombiduhovite naciste. Ali taj film je bar gledljiv. Ako je nekom TO među najgorim hororima, postavlja se opravdano pitanje da li je taj neko gledao Urlikanje 2, 3, Ice Queen, 48 Weeks Later ili neku sličnu ekstravagantnu budalaštinu.
Genetski četnik

raindelay

A onda sta trazi na topicu:
"Šta sam lepo od horora gledo" kad postoji topik "SO-SO horrori" ?

http://www.znaksagite.com/diskusije/viewtopic.php?t=4718

:?:

Shozo Hirono

KM 31: Kilometro 31 (2006) Rigoberto Castañeda 3.5/5

Nadao sam se posle Blackout da je film koji je mladog Meksikanca doveo u centar paznje americkih distributera izuzetno kvalitetan naslov,ali i nije bas tako.Nije zadovoljio ni posle prespavane noci visoka ocekivanja.
U prvih 15 minuta Castaneda ne gubi vreme,ali primetno trosi energiju,pokazujuci da mu japanske kolege kao Nakata i Shimizu nisu nepoznanica.Posebno se to odnosi na Ju On serijal.Medjutim,krecuci se ka sredini filma Rigoberto odustaje od koketiranje sa istocnjackim utvarama i okrece se mexickoj legendi o La lloroni ili ti The Crying Woman.I dok je tu rasipao kadrove,zaboravio je da temeljito razradi karaktere junaka,tako da nam oni nazalost do kraja ostaju strani i daleki.
Sta je ustvari ovde kvalitetno.Castaneda je beskompromisan i brutalan prema svojim junacima,niko i nista mu nije sveto,ali ono sto prvo zapada u oci jeste njegov talenat za detelje,sliku,kadar,mrace boje i tonove i korektan soundtrack.Tehnicki on je ovde maltene savrsen,a ujedno i zahvalan prethodnicima kroz podsecanja na filmove kao sto su Repulsion ili The Haunting.
Kada bude uspeo da spoji majstoriju,mastu i naraciju,Castaneda ce napraviti izuzetan horor,do tada nadam se da nece odustati od zanra.

Ghoul

počeo sam da gledam km31 al me vrlo brzo smorio svojom banalnošću i dežavijnošću te ga odložih za neki docniji trenutak; a blackout sam obrisao čim sam pogledao, zaista slab film.
ne verujem da će taj kastaneda da dostigne te visove kojima se šozo od njega nada.
https://ljudska_splacina.com/

Shozo Hirono

Quote from: "Ghoul"počeo sam da gledam km31 al me vrlo brzo smorio svojom banalnošću i dežavijnošću te ga odložih za neki docniji trenutak; a blackout sam obrisao čim sam pogledao, zaista slab film.
ne verujem da će taj kastaneda da dostigne te visove kojima se šozo od njega nada.
Ako si nesto dokazao sebi to je da lose prognoziras,a uz to nisi ni vidovit. :evil: Bolje ovako.Izvesno je da ga neki kriticki krugovi cene,i evidentno u ovom trenutku precenjuju.Neka lepo gradi i nadgradjuje karijeru,a ne kao Aja ili slicni koji na pocetku udare,a posle prave rimejk ili 2 ! :cry:

Shozo Hirono

I da,oba njegova su mnogo mnogo mnogo bolja od gore pominjanih gluposti tipa Outpost i sl. :evil:

Ghoul

pazi, aža je već napravio jedno antologijsko skoro-remek-delo, i sve da ovog časa ode u penziju, on je svoje mesto u aleji značajnih horor stvaralaca zaslužio sa HT.

s druge strane, ovaj ođe kastaneda ne pokazuje ozbiljnije znake da bi mogao u tu aleju da kroči, sem kao štivalac svetih moštiju talentovanijih kreatora.

a o 'rezonu' prema kome uzimaš za merilo nepobitno sranje do filma, i u odnosu na njega tvrdiš da je km31 bolji – pa da, ok, i šta s tim? zar neko spori da je to film bolji od sranja?

Tex Murphy

Ma nemate vi pojma.
Genetski četnik

Shozo Hirono

Quote from: "Ghoul"
a o 'rezonu' prema kome uzimaš za merilo nepobitno sranje do filma, i u odnosu na njega tvrdiš da je km31 bolji – pa da, ok, i šta s tim? zar neko spori da je to film bolji od sranja?
Prvo,nisam se tebi obracao,a drugo vidis da spore..... :?:

Shozo Hirono

Quote from: "Ghoul"pazi, aža je već napravio jedno antologijsko skoro-remek-delo, i sve da ovog časa ode u penziju, on je svoje mesto u aleji značajnih horor stvaralaca zaslužio sa HT.
Sez hu ?To ako se tebi ili meni dopada ne mora da znaci da je opste kriticki prihvacen,sto i nije.Vreme ce pokazati . :idea:

Ghoul

Quote from: "Shozo Hirono"
Quote from: "Ghoul"pazi, aža je već napravio jedno antologijsko skoro-remek-delo, i sve da ovog časa ode u penziju, on je svoje mesto u aleji značajnih horor stvaralaca zaslužio sa HT.
Sez hu ?To ako se tebi ili meni dopada ne mora da znaci da je opste kriticki prihvacen,sto i nije.Vreme ce pokazati . :idea:

šozo, ti si baš bandoglav čovek:
HT je, naravno, kritički prihvaćen, evo ti samo jedan primer, jer me mrzi da te ubeđujem u sitna crevca:
HAUTE TENSION je uvršten među 100 najboljih evropskih horora ikada, u knjizi BRITANSKOG FILMSKOG INSTITUTA (a ne tamo nekih laika i amatera) pa prema tome, nemoj da lupetaš, molim te, smejaće ti se ljudi.
ako to ne znači "kritički prihvaćen", onda ne znam šta jeste, i šta treba da se desi pa da za tebe bude kritički prihvaćen!?
:shock:  :?  :x  :x  :x  :roll:

Shozo Hirono

Ei zabole ga !Dao si jedan primer knjige u kojoj ima filmova koje ni ti ne bi stavio ni medj 1000 najboljih ! :x

Shozo Hirono

The Midnight Meat Train (2008) Ryuhei Kitamura ****

Nisam ocekivao previse,znajuci da Kitamura ume da pretera u zelji da imresionira koristeci efekte i besomucno kasapljenje uz zavidan broj akcionih vratolomija.MMM ima otprilike sve to,ali dovoljno dozirano da ostavi krajnje pozitivan utisak i efekat.Nema previse,ili ni malo,skakanja sa stolice,kao kod Shimizua ili Nakate,ali je Kitamura otisao mnogo dalje i barem kod mene ostavio utisak da sam ga podcenio vrednujuci njegove ranije radove kao ambiciozne ali prosecne u odnosu na njegove kolege iz Japana.Sitnih zamerki kao i uvek ima,ali ne zelim da kvarim ugodjaj gledanja usmeravanjem na minorne propuste koji su mi zasmetali.Bez sumnje kandidat za najbolji slasher godine !

Shozo Hirono

I tradicionalno,na forumu ce uslediti podela oko misljenja medj fanovima zanra..... :lol:

Shozo Hirono

Validna i trenutna kopija filma je The.Midnight.Meat.Train.2008. R5.XviD-TDM.
Znaci nije DVDRip,i da,ima nesto losiji audio,za perfekcioniste. ! :?:

blasphemer

Uh, sad si me obradovao.  :)  Pogledacu veceras, ako stignem.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." AL:I,40

Ghoul

ne očekuj PREVIŠE od voza!
lepo je to spakovano, ali scenario... gluma... KRAJ... leave a lot to be desired!

Shozo Hirono

Ne slusaj ovog gore...... :evil:

Ghoul

Quote from: "Shozo Hirono"Ne slusaj ovog gore...... :evil:

šta se buniš: nisam reko ne očekuj PREVIŠE od šoza, nego ne očekuj PREVIŠE od voza!

mada, hmm...

Shozo Hirono

Quote from: "Shozo Hirono"Ne slusaj ovog gore...... :evil:

šta se buniš: nisam reko ne očekuj PREVIŠE od šoza, nego ne očekuj PREVIŠE od voza!

mada, hmm...
Onda u redu...... 8)  :lol:

blasphemer

Nisam ocekivao previse, ali mi je bio dovoljan podsticaj da kazem " Sta "ako stignem"!!! Gledam odma'! "  :)
I pogledah.
Nije lose, moram da priznam. Dovoljno telesa, ne bas onakvih kako ih je zamisljao moj mladjani um onomad kad sam citao to stivo, al' ajd' sad. Gluma jeste malo problematicna, scenario i nekako, no najvise mi je smetala sporost. Veci deo filma je uzasno spor, tj. stice se utisak da je spor jer reziser ne uspeva da napravi tenziju. Film ima neki ritam ali "pevach ispada", da tako kazem. Scene borbe u vozu su ok odradjene, ambijent prigodan a oni dovoljno teatralni. Kraj... pa sta da kazem.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." AL:I,40

Tex Murphy

Les boys do cabaret, les boys are glad to be gay.
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: "blasphemer"Dovoljno telesa, ne bas onakvih kako ih je zamisljao moj mladjani um onomad kad sam citao to stivo, al' ajd' sad.

to je jedna od (krupnijih) mojih zamerki: meni je u barkerovoj priči bilo fascinantno to tretiranje ljudskog tela kao svinjske polutke: dakle, obrijanog skroz, uštrojenog, obezljuđenog, baš kao svinja što se ošuri i obrija pre ostalih čišćenja.
svojevremeno me je to inspirisalo za ilustraciju IN THE FRIDGE, direktno potaknutu barkerovom pričom:

ovde toga nema, malo se fetišizuju i potenciraju ta TELA KAO MESO (a u tome je cela poenta priče - da su oni HRANA za Great Old Ones), to malo prizora sa njima je klasična SAW-HOSTEL rutina sa naglavačke obešenim telima, ali bez barkerovske erotizacije MESA.

...a naravno, onda dođemo i do kraja, a na njemu, krajnje odredište i njegovi stanovnici, koji bi trebalo da budu mnogo veći i moćniji, OČEVI GRADA - ispadnu bedni prdavci!
cvrc!

i kao što si i sam primetio, film je dosadan pre svega zato što je suviše repetitivan, što je gl. lik nezanimljiv, njegova opsesija neobrazložena a njegova transformacija neubedljiva.

ipak, kao što to već negde rekoh, film izgleda za 10+ jer tako dobru kameru odavno nisam video u nekom hororu!

Shozo Hirono

As I expected,napadas i forsiras svoj stari i otrcani stav uz gomilu klisea,i uz nepotrebno ismevanje tehnickog aspekta.Sve gore izreceno izlazi iz tvoje vizure i licnog vidjenja,i to je vec deja-vu,ali sam se nadao ces umesto tradicionalnog pljuvanja napraviti paralelu i razliku izmedju Barkera i Kitamurinog pogleda.Da,znam,ocekivao si Barkera,ali Kitamuru zabole mnogo kita za njegov mesni fetisizam i zapadnjacka proseravanja.On pravi film onako kako on zeli,naglaseno stripovski i manga akciono stilski.Izmesano,to ima tendenciju da nalici golemom ispljuvku.To sam ja i ocekivao,ali mi je na kraju utisak ipak pozitivan.
Znaci,Vinnie Jones nije onako drveno glumio ako to Kitamura sam nije trazio.Nije bilo potrebno da se stalno mrsti i glumata,jer je sam po sebi gromadna pojava.Ne vidim zasto bi se stidio Kitamura i korena.One akcione scene i subway vratolomije su vec deja vu u gomili manga serijala.Pa sta ako to ne lici dobrog starog Barkera ! :evil:

Shozo Hirono

što je gl. lik nezanimljiv, njegova opsesija neobrazložena a njegova transformacija neubedljiva.
Ovo stoji .. :idea:  8)

Ghoul

Quote from: "Shozo Hirono"Izmesano,to ima tendenciju da nalici golemom ispljuvku.To sam ja i ocekivao,ali mi je na kraju utisak ipak pozitivan.
:shock:  :?  :x  :cry:

šozo, mora da si gucnuo nešto sad kad ti žena legla pa neće da vidi, zato neću ozbiljno da razmatram ovo što kažeš: pa šta ako kita muru bolela kita za barkera? pa šta ako nije bio veran priči i tome o čemu je ona? pa šta ako je umesto mesa ubacio AKCIJU kao i u svaki svoj dosadašnji film? pa šta ako je jedan atmosferični mood piece pretvorio u akcionu splatter mangu? pa šta ako je to sve već viđeno? pa šta što je propustio priliku da napravi nešto retko, if at all, viđeno? "to ima tendenciju da nalici golemom ispljuvku.To sam ja i ocekivao,ali mi je na kraju utisak ipak pozitivan"???!
ajde, umij se, rasani se, razmisli o ovome šta si reko, pa onda probaj opet, al ovog puta smisleno.

Shozo Hirono

Pa sta argumentacija u tvom postu je dala razlicite poglede i ima mnogo vise smisla nego koriscenje reci tipa krc,strc,prc,cvrc....i pravljenje vica od toga.

Tex Murphy

Hihi... KITAmura... hihi  :!:
Genetski četnik

Milosh

Pogledao sam The Midnight Meat Train. Film izgleda gotovo savršeno i ponadao sam se da će se u krajnjem skoru bar približiti Candymanu koji je što se mene tiče masterpis, kao i nešto najbolje snimljeno po Barkeru (Hellraiser included). Nažalost, iako je na vizuelnom planu ovo jedan od lepših horora viđenih u poslednje vreme, scenario je (mada prati relativno dosledno Barkera u gl. crtama) suviše uprošćen i prečesto ostavlja utisak nešto standardnijeg slešera što je kod Barkera samo polazište koje se tokom priče znatno komplikuje... Likovi nisu dovoljno nijansirani mada su sasvim lepo postavljeni i glumci su dobro kastovani (posebno Vinnie Jones), a čak i taj odnos između gl. junaka i njegove devojke koji u neku ruku jeste horor kliše ovde funkcioniše i ne deluje poput filera, što će reći da mi je negde od pola filma zaista bilo stalo do njih. Finale je pojednostavljeno kako dramaturški tako i u čisto produkcionom smislu. Kad voz stigne u to "srce grada" to izgleda kao obično slepo crevo metroa sa nešto nabacanih kostiju koje leže u prašini, a "očevi grada" se vide tek na par sekundi kao ljigavi monstrumi koji nisu ni po čemu učinjeni bitnim i posebnim tako da finalni korak gl. junaka ka prihvatanju svog usuda ne deluje ovde tako ubedljivo, pa su mu verovatno zato pored čupanja jezika (i ladno sam se tek sad setio odakle sam skroz nesvesno posudio ovaj momenat za jednu moju priču, mada je u novoj verziji to odavno izmenjeno tako da i nije suviše bitno...) ubili i devojku, i to prilično brutalno. Dakle, da se na likovima još poradilo (opet Candyman kao pokazatelj kako se to radi), da su neki sporedni junaci ili poptuno skrajnuti/izbačeni ili da je sa njima nešto konkretnije urađeno (policajka, vlasnica galerije, najbolji prijatelj...) i da je kraj izveden efektnije (i vizuelno i dramaturški) i ne tako zbrzano, ovo bi bio odličan horor i još bolja adaptacija, a ovako je 'samo' jedan od boljih horora ove godine, vizuelno prelep film i sa nekoliko pamtljivih scena, ali suštinski nedovršen. Režija je uglavnom dobra i Kitamura je pokazao šta zna, mada je na par mesta nasilje možda i previše stilizovano (npr. onaj kadar sa krvlju koja se rasprska u slow motionu kad vozač puca je po meni čist višak, pošto malo pre toga imamo znatno efektniju a sličnu scenu samo uz upotrebu hladnog oružja). Slažem se sa Ghoulom da fali tu Barkerovog fetišizma i da je svođenje ljudi na meso nedovoljno potencirano (praktično samo u jednoj sceni gde vidimo kasapina kako 'sređuje' žrtvu). Kad je fotka u pitanju, otišao sam na imdb da proverim i u pitanju je neki novajlija (Jonathan Sela) koji je pre ovoga radio The Omen rimejk, a slikao je i Maxa Payna (koji iz trejlera izgleda apsolutno prelepo). Sve u svemu, i pored svih ovih zamerki uživao sam u filmu i voleo bih da vidim još Barkerovh priča koje bi dobile barem ovakav filmski tretman, ako ne i bolji. Krajnja ocena bi bila ili 3+ ili 4-

Bilja

Odmah da napomenem da nisam gledala Meat Train. Jos...
Posto vidim da svi imate primedbe na one "oceve grada" i to kako izgledaju jadno i obicno, moram da se zapitam da li je neko uopste citao Barkerovu istoimenu pricu? Pa tamo je ocigledno prikazano ogromno razocaranje glavnog junaka (koji u toj prici uopste nije cak ni simpatican) kad vidi te "gradske oceve" i koliko su ljigavi, pateticni i jadni. Pa u tome valjda i jeste stvar.
Bilja
----------------------------------------@

Shozo Hirono

Ako "gradski oci" barem malo simbolizuju politicare,oni i ne mogu bit drugaciji ! :evil:

Milosh

Ghoul

vern je suviše nježan prema mediokritetu džeku bruksu, ali ajde, prelomio me da IPAK dam šansu REDU iako sam mislio da preskočim.

Milosh

Quote from: "Ghoul"vern je suviše nježan prema mediokritetu džeku bruksu, ali ajde, prelomio me da IPAK dam šansu REDU iako sam mislio da preskočim.

Ali je zato jedan od retkih koji je rekao da je car go kad su u pitanju Hatchet i Rise of Leslie Vernon (ovaj potonji još nisam pogledao) koji su bili nemilice hajpovani na AICNu... Mene Red itekako zanima još od ranije i pogledaću ga čim pre. btw Šta preporučuješ od Jacka Ketchuma za čitanje?

Ghoul

ako si čito moj osvrt na bruksa, ja sam ga i uporedio sa leslijem vernonom po (ne)učinku.
to je tu negde.

nije Ketchum moja šolja kakaa; čito sam/imam samo njegov uber-hajpovani, cenzurisani i šta sve ne roman OFF SEASON (i to u UNCUT verziji), i ne mogu reći da sam impresioniran. fino je to, brutalno je, gadno je, al me slabo dotiče i temom i izvedbom. u suštini to je kao neki wrong turn sa kanibalima, pisano pitko i palpično, ali život je bre prekratak za ovo, bar što se mene tiče. istina, ima on solidnih kratkih priča na koje sam nailazio po antologijama (a mislim da su skrob/oto ponešto i prevodili za h/emitore), možeš odatle da počneš pa vidi dal oćeš dalje i šire.

Ghoul

Quote from: "Ghoul"nije Ketchum moja šolja kakaa; čito sam/imam samo njegov uber-hajpovani, cenzurisani i šta sve ne roman OFF SEASON (i to u UNCUT verziji), i ne mogu reći da sam impresioniran. fino je to, brutalno je, gadno je, al me slabo dotiče i temom i izvedbom.

e, sad, tko zna: neko gore me je slušao, pa je reko: ok je to za knjigu, ali možda će ERIK RED od nje da napravi dobar FILM?

Last night Eric Red's (The Hitcher, Near Dark) return to horror, 100 FEET, screened at the Screamfest Horror Film Festival in Hollywood, CA. Bloody-Disgusting reporter BC was on hand where Red revealed that he is working with Jack Ketchum on an adaptation of his book OFF SEASON. "I've known Jack for 30 years and we've been wanting to do this together, and I think now's the time." he said. The tease for Ketchim's novel from 1981? "They had Hunted every animal but there was no flesh like man's..." It'll be nice to finally see this on the big screen.