• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo od horora gledo:

Started by Ghoul, 16-01-2005, 21:02:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Dybuk

Nisam videla, ali ako ces da gledas film: mozak ostavi za sobom, mani se ucitavanja.  :lol: Kao i sve sa Rotom, ovo je laka zabava, i jos jedan od omaza njegovim omiljenim eksploatacijskim filmovima. Covek nema 1 originalnu ideju u celom opusu, ali, GI je nesto zrelije uradjen film, tj manje iritantan nego prethodnici. Entertejment, to je sve.

Aco Popara Zver

Ja sam donekle harvesterovac što se tiče Rota: Hostel is great!

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Dybuk

The Girl in the Photographs

Malo je reci da je jaz izmedju nekih komentara i Imdb ocene ogroman, nisam ocekivala puno. Ovo ce se uglavnom dopasti ljubiteljima slashera, koji taj kambek cekaju kao ozeblo sunce :) Ovaj film...nije to. Mislim, prvenstveno mi nije bilo jasno cemu ocena 4.5, kad je film kompetentno snimljen, budzet pristojan, sve to izgleda korektno. Tu sam odahnula - okej, bar nije totalni amaterizam u pitanju. Medjutim, pogledavsi, shvatim da je scenario prakticno nepostojeci, mislim, nidje veze. Nit motiva, aj dobro, ne bi bilo prvi put, niti razresenja, niti metodologije pronalazaka zrtava.

Vecina likova je smestena u gradic jer eto tako, valjda da bi bodikaunt bio veci, veze izmedju njih, kud krenuli, zasto, slabo objasnjene. Policija - verovatno najnesposobnija u istoriji filma, za ovo su Koreanci mala deca. Bah, jednostavno, mimo nekoliko gori scena stvarno tanko, i manje-vise, protraceno vreme na radnju i likove koji se zaboravljaju bez vecih problema.

Aco Popara Zver

Dybuk

A, ne. Nikako!

Jos jedan Pretty Little Thing mi stvarno ne treba u zivotu. Ti ako ces da gledas, javi svakako kakav je. :mrgreen:

Aco Popara Zver

Gledo sam, nije pretty thing, klasičan je horor horor.

Dybuk

Aha, ja mislila da mi predlazes onako, jer izasao...i, koja je ocena, valja li?

Aco Popara Zver

Moš se zabaviš, interesantno je svakako, baba lider killin familje!

Dybuk

Ok.

Mene sad kopka onaj Swanov Hexecutioners, buduci da imamo "slican ukus", ali bi mi trebalo malo ubedjivanja, neki utisak itd...stvarno je ocajno ocenjen, slutim da ni moja ne bi isla preko 5.

Truba

ja sam ti žurnalista po struci danas sam napisao 5 stranica o jednom selu, jednu stranicu izvješća o konferenciji
i zaista nemam snage pisati po forumima duge komentare
a iskreno malo imam problema s iskazivanjem osobnih misli o zadanoj temi
pogotovo van radnog vremena

film se sastoji od dva dijela
ako izdržiš prvi dio u kome upoznajemo curu na prvom radnom zadatku novog posla uspavljivanja palijativnih ljudi
drugi dio počinje dolaskom na jedno imanje gdje živi čudni čikica i još čudniji lik za uspavljivanje
počinje ludilo
možda neki i pomisle kako je ovo na tragu talijanskih naslova gdje je stil iznad sadržine
ipak kada se dobro promisli sadržina itekako postoji kao i radnja koja je dobro zakukuljena
neko je to dobro objasnio na imdb mesage boards
pa otiđi tamo :)
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Dybuk

Imdb se ponasa
postaje problem pristupiti stranicama, sa stalnim error porukama
uskoro se gase forumi, pa nece biti moguce da se citaju misljenja drugih ljudi o individualnim filmovima.

Fala! :) Mogao si jos ocenu, ali i ovo je od pomoci  :lol:

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Dybuk

Aco Popara Zver

La Setta aka Devil's Daughter aka The Sect (1991, Michele Soavi) 8.5/10

Soavi jopet zaebava crkvenjake, što inače ne volim jer najčešće ispadne neki nadrkani drugosrbijanski ateizam, dok su mi bezobrazluci Soavija ultrasimpatični.

Ni ovdje kraj nema smisla, sem što su sigurno tvorci sjeli i smišljali šta bi najviše iznerviralo Papu ili tako nešto.

S jedne strane nije ovo ništa originalno, po nekim elementima priče vuče na Fulćijev Beyond, imamo tek useljenu kuću i šta se u njoj dešava... Al s druge strane, eo okle je pokupljena ideja za Martyrs!

Sve u svemu, dosta eklektike kod italijanskog Danila Kiša, al meni napokon jedan Žabar sasvim odgovara. On u vrlo opuštenom maniru, naizgled bez pretenzija, mnogo više kaže no neke mukice poput recimo Krejvena.

Možda bi trebalo da repriziram i Dellamorte Dellamore.

Dybuk

Gledam bas torente, silni gigabajti, sidera od 0 do 2 :(

tamo za 15 dana kad se skine, pa da pogledam xrofl...najvise me zainteresovao ovaj komentar o Martyrs.

Gore sam pomenula Queen of Earth u jednom postu. Za izbegavanje, niti horor niti zanimljiv, udavio me je.

Aco Popara Zver

Naravno, prećerujem za Martyrs, al ono kao imaš sektu u mercedesima i malko kožodranja. Moralo je bar inspirisati Ložijea.

Sideri užas, al ima i kompletan na yt, zna se koji kvalitet, mada ko bi da baci pogled nek zna da prvih 10 min filma gotovo je nebitno za ostatak

Dybuk

The Hexecutioners - ima ovde talijanskog senzibiliteta, ali mene je dinamika izmedju 2 zene najvise podsetila na roman House on the Haunted Hill (znam da postoje 2 filma, original i uzasni rimejk, ali mi je roman sveziji u secanju). Ne samo dinamika, i tipologija. Imamo anksioznu, skromnu devojku i wild chick kao protivtezu, staru ukletu kucu koja se "obraca" devojci krhkije psihe.

Ne razumem zasto je ovako lose ocenjen, mozda ljudi nisu shvatili film - sto je opet neverovatno, prakticno oldest story in the book, vise puta obradjena na filmu. I ja mu dajem 6/10 ima bas dobrih momenata.

Aco Popara Zver

Pa kad ima naslov u rangu sharktornada, realno je pomisliti da je neka glupos

A i glavni kriterijum na imdb su skerdžampovi, ako ih nema ili ima malo i neredovno ocjena pada

Edit
To je moja skerdžamp teorija, dodatak bedpostr teoriji, copyright.

Dybuk

Naslov zvuci neozbiljno, ali kad pogledas, prilicno je dobra kovanica. Ne znam kako bih efektno prevela, doduse.

Nema dzamp skerova, mada da je nastao pre 20-30 god, imao bi bar 6 na Imdb-u :lol: Jeste ovo kompilacija starih hitova, nista preoriginalno, ali ja nekako vise vrednujem dobru heksekuciju :) u danasnje vreme recikliranja.

Truba

meni je najjače kod hexecutionersa
to što je svijet uspavljivanja starijih i nemoćnih probabilan i bukvalno sutra je moguće da postoji onakav posao
što se horora tiče veoma mi je uvjerljivo
kao svijet za sebe... ne znam kako objasniti... bio sam u tome :D uvjerljivo mi je :D

Dybuk

Ima to u Svici, mislim, a sigurno i u jos nekim zemljama. Apsolutno uverljivo, da.

Saaad, horor deo predstavljaju malo "kreativnije" metode istog, jelte. Dobar, dobar.

Truba

nizozemska onda belgija ako se ne varam...
na kraju ce biti samoubojstvo on demand
one call and you are dead
i slicne reklame
odron

Aco Popara Zver

Ben (1972)

Osrednji nastavak dobrog Willard-a (1971), mada kraj me je skroz zabezeknuo, ne u smislu da se desilo nešto što nisam predvidio, u suštini je film prilično providan, nego što posljednje kadrove sa klincem koji voli svog pacova kilera prati pjesma Ben's song, koju izvodi mladi Majkl Džekson. Zaebano.

Petronije

Upravo sam na kablovskoj televiziji odgledao trejler za film "Bye Bye Man". Kako iko može ozbiljno da shvati film sa takvim naslovom? [emoji24]

Arm the Homeless

Aco Popara Zver

http://www.youtube.com/watch?v=dLt2YpubFuk&feature=youtube_gdata_player

Pogledo sam New Nightmare zbog ovog poređenja s Babadook, al niđe veze, prilično nategnuto, čak ni klinac nije nešto, Babadukov klinja je vrh!

Komparacija je kao da ja kažem da je NN pokupio klinju od Shining i tako u nedogled.

Da ne pričamo da je Babadook superiorniji film, to se podrazumijeva!

Palmer

Mene je Š.Š. plašio više od bilo kog horora kacam bio mali

Petronije

^Dobra [emoji14]

Upravo gledam Karpenterovu Kristinu na tv-u. Gledao sam je negde u osnovnoj školi i bila mi je super, a i sad mi prija, odlično se drži posle 30 i kusur godina.
Arm the Homeless

Aco Popara Zver

Vidovog, sad dira i Šćepana!

Palmer

Ne diram ga bre, Šćepan je Bog.  :)

Aco Popara Zver

Frankenstein (2015, Bernard Rose)

Bolje da ne gledate na šta je reditelj Kendimena spao, i Keri En Mos od Matriksa do ovoga. Baš mi nije jasno što je ovako loše.

Ima tu i finih ideja, ali nedorađenih i zbrzanih, npr da slijepac kojeg lik sretne bude crni pjevač na ulici, al taman kad počne da malo pokazuje te ulice na kojima žive priča krene u drugom pravcu, gotovo trešerica.

Tako da su tuplji dijelovi, gdje stvorenje naprave 3d štampačem predugi, a bolji dijelovi prekratki i glupo završeni.

Pritom čitavo vrijeme prejeftino izgleda. Možda sam trebo prvo da gledam onaj s Hari Poterom, jer sad bih da odmorim malo od Frankenštajna.

Truba

Dybuk

XX bitcheees!

Eh, u stvari okej omnibus. Sto se produkcije tice, film je uglavnom dobar, svaki segment je korektno uradjen.

Najvise me se dopada(ju) 1. (The Box, Jovanka Vuckovic) i 4. (Her Only living Son, Karim Kusama)

Negde izmedju su se nasle Rooooksen i En.
En Klark odnosi zlatnu malinu sa njenim polu-humoristicnim, polu-nista segmentom Birthday Party. Roxen Bendzamin se odlucila za put kojim se cesce ide, nekaki Vendigoi, creature-feature, drevne kletve.

Sto se tice najboljeg segmenta - The Box, zaista ostavlja previse mesta interpretaciji, Jovanka je napisala scenario prema prici Dzeka Kecuma, pa ako neko ima neki uvid iz price, nek javi. No, ovo je po meni nekakva egzistencijalna dilema upakovana u jedan lep porodicni paket. STVARNO steta sto nije bilo malo socnije.

Her Only Living Son - iskusna Kusama... SPOJLER ...  sta se desilo sa Rozmeri posle, err Rozmerine Bebe.
Jedna varijanta. Ja obozavam ovakve teme, pa je i ova minimalisticka prica o majci i sinu bas legla.

Jedna velika zamerka bi bila da je to moglo i hrabrije, outside a box, malo ludovanja na ustrb opreza ne bi bilo na odmet; ali ovo je ipak jedna gledljiva i uglavnom kompetentno odradjena antologija - sa manje-vise poznatim motivima. Sledeci put (ako ga bude) iskoraciti iz zone komfora. 6/10

NGboo

^ A meni se najviše dopala "lepak-sekvenca", tj. stop-motion animacija Sofije Kariljo. Slažemo se oko ocene. :)

Dybuk

Ha, to nisam ni pomenula. :lol: Lepo je i daje sarm, no ja sam bila fokusirana na 4 price.

Aco Popara Zver

Truba

Ala su se raspisali
Tri unosa godisnje na listi filmova

Aco Popara Zver

Klikni kritika, ne lista, tamo su filmovi

Mada pretežno mi pljuckaju favorite, ne slažemo se mnogo, ali sveukupno kad već imaju volje da piskaraju eto linka

Truba

Dybuk

Ahahah koliki je zlovoljko ovaj Swan xrofl

Ajd da se pridruzim opstem raspolozenju: ne citam kritike niti me nesto posebno interesuju, van cenjenih misljenja sagitasa :) 'naci word of mouth or piss off.

Truba

Truba

pogledaju 6 filmova godisnje i od tog prave listu najboljih naslova
d

Aco Popara Zver

O bre, ti ne pišeš nijednu kritiku godišnje! :)

Pa lista im je ok, uz izuzetak što pljuckaju under the shadow, Dybuk bi se složila!

Misim, ipak je vvitch prva :)

Dybuk

Hehe, neka si im reko!

Nego, ja spala na 10 azijskih i 1 onaj Soavijev (skinuo se, konacno)  :cry: sta gledati...mozda japanski Cure, to je kao cenjen film.

Bato, pushti kritike, daj neki predlog!

Aco Popara Zver

Utanjilo nešto, sve što ljudi hvale (Split, Cure for Wellness)  nije procurilo...

i meni je Cure u planu, mislim poslije toga da vidim Creepy, mada Pulse mi nije bio nešto pa ne znam šta da očekujem...

A imam brdo drama na disku, oćeš koju haha

Aco Popara Zver

Dybuk

Haha, ma kakve drame, imam i ja kol'ko oces :D

Zapravo, samo skidam i storujem filmove koje ne znam kad cu pogledati, a gleda mi se nesto novo.

Puls ni meni nije bio nesto, fala bogu da imam istomisljenika jer je hvaljen do neba..."plasim" se japanskih filmova, jednostavno, retko mi legnu, il' su previse bizarni ili previse razvuceni (citaj dosadni, nefokusirani), retko gadjaju moj senzibilitet. Al evo, krenula da gledam Cure.

Truba

ja imam jos 929 naslova za pogledati od 3500 koliko sam skupio u razdoblju 2002-2010

Torrente

Quote from: Pizzobatto on 22-02-2017, 23:19:16
Inače, jel ko gledo ovo?
http://www.imdb.com/title/tt5133308/
Nije loš - drži pažnju. Već sam zaboravio, ali mislim da nisam bio zadovoljan raspletom. Pretjerali.

Filaret

Вала баш, претерали у другој половини. За једно гледање и то ако си добро расположен.

Иначе, Cure ми је најдражи Куросавин филм, а солидни су и Retribution и Bright Future. Да су на своју руку, јесу, али мени леже. Овај нови Creepy ми се није допао, осим глуме и лица лика што игра главну улогу. Упечатљив и за јапанске стандарде.

Dybuk

E, pa svaka cast ko voli ali ja ovog Kurosavu jednostavno...nije za mene. Ni Cure, ni Retribution, ni Pulse. Mene to prakticno uspavljuje. Ne vredi. Mislim da je vreme da odustanem :lol: