• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo od horora gledo:

Started by Ghoul, 16-01-2005, 21:02:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

stakmen

the  orphan-2009    film o sirochetu,masovnom ubici,klinka  koja kao ima 9 godina a ima ustvari 33 jer ima hormonski poremecaj,da ne trazite ima ovde   www.oneclickmoviez.com     odlican film bre,ima nesto u sebi...

Ghoul

pa ti si zaista idiot sto si spojlovao twist!

mislim, film nije bogzna sta, 2+ po mojoj tarifi, ali moze se pogledati, solidno je reziran i odlicno glumljen...
https://ljudska_splacina.com/

Truba

fakat... sad ne treba ni gledati buuuuuuuu
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

stakmen

ne znam sta je spojlovanje  twista,ali znam sta je flasa rakije i dzak cementa,ovde ima gotivnih horora www.braindamagefilms.com  sve bre uvrnuti horori

Meho Krljic

:lol:

Spojlovanje twista je ovo što si ti uradio:

* Film je sve svoje kreativne napore uložio u to da gledaoca do kostiju iznenadi neočekivanim preokretom u nekom kasnom momentu radnje i računao je da će to biti dovoljno da opravda to što su ostali elementi slabi. To je twist.

* Ti si onda došao, preporučio film koji , kako rekosmo kao jedinu svetlu tačku ima taj narativni preokret (twist) i  u istom dahu obelodanio prirodu tog preokreta, time upropastivši jedino moguće uživanje potencijalnom gledaocu, pošto sad zna u čemu je trik, a ostali elementi filma ga neće zadovoljiti. To je spojlovanje.

Роланд Десчејн

Хехехе Стекмене барабо стара!! На сву срећу познајем једног фрика који редовно посјећује овај форум па ми рече прије неки дан како је неки дегенерик СПОЈЛОВАО ТВИСТ (ХАХАХА) и тако му зајебао гледање можда понајбољег хорора ове године... Хехх ево сад погледах овог Орфелина и могу рећи да сам задовољан... Иначе добра ова мала у филму, без обзира колико година има, 9 или 33.... и небитно који је поремећај у питању...

džin tonik

nedavno prelistah vc-ov dd 16 'nesanica' koji me natjerao ponovo odgledati jacob's ladder.
preporuka.

stakmen

gledo   juce the  Crypt  2009  sa retosom   Luk  Perijem, socijala...

marduk

Quote from: Ghoul on 06-08-2009, 17:34:19
evo jednog osvežavajućeg, slatkog hororčića:
SEXYKILLER, MORIRÁS POR ELLA (2008)
http://ljudska_splacina.com/2009/08/sexykiller-moriras-por-ella-2008.html

A ima li igde eng titl za sehikilera?

Ghoul

marduk

Quote from: Ghoul on 19-08-2009, 20:50:50
ne treba ti.

Warum? Moja verzija je na španjolskom, koji, uzgred, ne razbiram mnogo, te zahtevam engleski titl!!
Ili je pak film toliko pros' na nivou dijaloga da titli nisu ič potrebni??

Ghoul

znači da je izišla još neka.
ovo što sam ja gledo je imalo eng. hardcoded subs.

marduk

Quote from: Ghoul on 20-08-2009, 16:10:35
znači da je izišla još neka.
ovo što sam ja gledo je imalo eng. hardcoded subs.

dammit!

Ghoul

Ghoul

Tex Murphy

Pogledao sam NOROI aka THE CURSE, solidan japanski klon Blair Witch Projecta, koji ipak ne dobacuje tako visoko, ali ima nekoliko creepy momenata i generalno je preporučljiv za gledanje.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Savajat Erp

HIT AND RUN – ценим да је ово као неки хорор, па ме исправите ако грешим...овај филм је нешто у фазону ЗНАМ ШТА СТЕ РАДИЛИ ПРОШЛОГ ЛЕТА, само што лето долази малтене исти дан...није лош, све у свему,мада има нелогичности(наравно!), нпр. риба иде да закопа леш без лопате(ашова), што би се и дало опростити у смислу слуђености итд., али после се релативно бистре главе враћа да га откопа, опет без одговарајућег прибора...па ваљда нико није толико луд?!
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Tex Murphy

Hm, taj film sam počeo da gledam jednom i nije izgledao toliko loše. Bio sam prinuđen da prekinem, however, jer je sa mnom bila moja mama, a ona gleda samo trilere, tako da smo ubacili nešto drugo čim se ispostavilo da je to zapravo horor.
Genetski četnik

Savajat Erp

Па и није лош, штета што му ти и кеваџа не дадосте шансу.... :mrgreen:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Ghoul

Son of Man

Ghoul

acaciA

No-Do (2009)

Nevezano za sinoćnu pobedu Španaca, pogledah ovaj španski horor,
koji je uradio Elio Quiroga - režiser umereno zanimljivog filmića La Hora Fría.
Za razliku od postapokaliptične priče u La Hora Fría, Quiroga se ovaj put koncentrisao
na nešto drugo. Haunted house koja krije mračnu tajnu, i sve ostalo što uz to ide... postepeno otkrivanje tajne, isklišeizirani likovi i, naravno, obavezni twist koji je potpuno predvidiv. Dakle, još jedna reciklaža.
Ono što u izvesnoj meri (ali nedovoljno, bar što se mene tiče) vadi ovu milion puta ispričanu priču
jeste to što je začinjena sa malo španske istorije iz vremena Frankovog režima. Naime, važan segment priče odnosi
se na NO-DO (da se zaključiti iz naslova), vrstu kratkih propagandnih filmova koje je uveo Frankov režim
malo posle završetka građanskog rata, s tim što je Quiroga iskoristio nagađanja i špekulacije koje postoje -
da su u to vreme tajno snimani i No-Do filmovi sa dokumentovanim natprirodnim fenomenima - a za potrebe Katoličke crkve.
Ti segmenti u filmu su i najzanimljiviji, i pokazuju želju režisera da bude inovativan. Film fino izgleda, ali na momente malo pretenciozno.
Neke scene su suviše kratke i naglo prekinute, što ja ne volim i takva rešenja me užasno nerviraju. Dosta efekata,
ok fotografija, solidna gluma (koliko ovakva priča zahteva)... I da, u filmu glumi Ana Torrent, koju mnogi znaju iz filma Tesis.  

inače, ovo je diskriminatorska tema, i bojkotovala sam je jedno vreme... al' eto me opet.  8-)

Ghoul

kake diskriminacije, kaki bojkoti, šta sad what the funk???!

acaciA

e, guli... nemoj se praviš blesav. 
pročitaj malo bolje naslov topika. i, gle čuda, baš ga ti postavio! :lol: 8-)

Genome

gledo sam juce White Noise i ne svidja mi se mlogo :D
Mudraci će biti osramoćeni, prestravljeni i uhvaćeni u zamku. Gle, oni prezreše riječ Jahvinu! A njihova mudrost - što im koristi? - Jr 8,9

Tex Murphy

Quote from: acaciA on 21-09-2009, 19:39:36

Eto, da čovjek ne povjeruje - došlo je do toga da sa Ghoulom dijelim čuđenje nad nečim.
Genetski četnik

Tex Murphy

Quote from: Genome on 21-09-2009, 19:41:39

Elaboracija? :-)
Genetski četnik

Milosh

Quote from: Harvester on 21-09-2009, 21:06:41Eto, da čovjek ne povjeruje - došlo je do toga da sa Ghoulom dijelim čuđenje nad nečim.

Šta ti je čudno?
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Genome

Quote from: Harvester on 21-09-2009, 21:07:10
Quote from: Genome on 21-09-2009, 19:41:39

Elaboracija? :-)

Glavnom liku (Majkl Kiton) gine zena. Dolazi do aparature kojom moze da kontaktira osobe sa "onog" sveta. Ispostavlja se da je to neka vrsta "mosta" kojom su tri demona vrsila uticaj na masovnog ubicu koji je u stvari ubio zenu glavnog lika. Na kraju zrtvujuci se, glavni lik sprecava masovnog ubicu u krvavoj raboti, a sam gine.

Nije losa atmosfera. Mada sam na pola filma zaspao, a drugu polovinu mi preprica supruga.
Mudraci će biti osramoćeni, prestravljeni i uhvaćeni u zamku. Gle, oni prezreše riječ Jahvinu! A njihova mudrost - što im koristi? - Jr 8,9

Ghoul

Quote from: acaciA on 21-09-2009, 19:39:36

aha, dakle akacija se buni što se topik ne zove 'šta sam lepo od horora gled-ao-la-lo-li-le-la'?!

svašta.

zar da pravim tako nakaradne nazive zbog jedne statističke greške ili infinitezimalnog odstupanja od pravila?

Tex Murphy

Quote from: Milosh on 21-09-2009, 21:10:50
Quote from: Harvester on 21-09-2009, 21:06:41Eto, da čovjek ne povjeruje - došlo je do toga da sa Ghoulom dijelim čuđenje nad nečim.

Šta ti je čudno?

To što je akacijA nazvala ovaj topik diskriminatorskim. Mislim, ajd da je vilja u pitanju, pa da čovjek razumije. Ups, pardon, da prepravim posljednju rečenicu da ne bih zvučao diskriminatorski: "Mislim, ajd da je vilja u pitanju, pa da čovjek ili žena razumije."
Nope, ovo opet nije dobro ispalo :evil:
Genetski četnik

Tex Murphy

Genetski četnik

acaciA

heh, učinila sam nemoguće.
drago mi je da vas dvojica napokon delite nešto, makar i samo čuđenje nad mojim postom.

samo ne znam kako da shvatim ovo 'statistička greška ili infinitezimalno odstupanje od pravila' ... jel' to tvoj nakaradni način da mi udeliš kompliment, ili šta?!

uostalom, kog pravila? :roll:

vilja

Quote from: Harvester on 21-09-2009, 22:53:07
Quote from: Milosh on 21-09-2009, 21:10:50

Šta ti je čudno?

To što je akacijA nazvala ovaj topik diskriminatorskim. Mislim, ajd da je vilja u pitanju, pa da čovjek razumije. Ups, pardon, da prepravim posljednju rečenicu da ne bih zvučao diskriminatorski: "Mislim, ajd da je vilja u pitanju, pa da čovjek ili žena razumije."
Nope, ovo opet nije dobro ispalo :evil:

Hajde Harvestere ne lupaj, ja ne bih nikad Ghoulov topik nazvala diskriminatorskim. :lol:

acaciA

da spadaš u ovu 'jednu statističku grešku ili infinitezimalno odstupanje od pravila', verujem da bi!  xfrog

naravno da je to za diskriminaciju čista zezancija.
šta da radim, nisam mogla da odolim.

Ghoul

Quote from: acaciA on 22-09-2009, 03:51:08
da spadaš u ovu 'jednu statističku grešku ili infinitezimalno odstupanje od pravila', verujem da bi!  xfrog

jebote, to je samo moj način da ti kažem da si posebna -a ti se još vređaš!

ne, ovim ženama zaista ne vredi davati komplimente, one bi da budu u ravni proseka, ako im kažeš da odstupaju od njega - odma potežu ladno oružje...

acaciA

neverovatno!
naravno da sam to shvatila kao kompliment,
ali se pravim blesava, kako bi ti to suptilno preveo.
onako zvuči mnogo grubo.  ;) xfrog

Milosh

acaciA, zar očekuješ da neko sa svojih 36 godina može da razume žene? Pa, većini ljudi ne bila dovoljna ni dva ljudska veka za tako nešto!
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Tex Murphy

Quote from: Milosh on 22-09-2009, 04:38:24
acaciA, zar očekuješ da neko sa svojih 36 godina može da razume žene? Pa, većini ljudi ne bila dovoljna ni dva ljudska veka za tako nešto!

Heh, da. Baš sad nešto razmišljam o grofu Drakuli. Siromah je imao cirka četiri vijeka za upoznavanje s materijom i opet je na kraju izvisio :-)
Genetski četnik

Ghoul

A PERFECT GETAWAY
DAVID TWOHY
USA, 09
**(*)     
3-
iako ocena 3- nije loša, ovo je jedan za analizu neinspirativan film koji ništa posebno novo niti zanimljivo ne donosi, ali je gledljiv, ima umereno simpatične glumce (pa ajde, recimo i likove), ali previše dugo gazi utabanim i izlizanim stazama, a i twist mu je malkice predvidiviji nego što bi on to hteo.
predugo se čeka do umereno zabavnog razrešenja, ali sve u svemu – ovo je tek pristojan time-killer i ništa više od toga.
nekako sam mislio da twohy ima veće ambicije i više toga da pokaže nego što to ovaj generički trilerčić-hororčić pruža.

ginger toxiqo 2 gafotas

...Bogu hvala na nikad radnoj suboti, te sam stigao oba Warner Premiere DTV naslova koja su leakovala u dvd rip modu danas...i TRICK'R'TREAT i THE HILLS RUN RED su, na sreću, dorasla net-hype-u; u pitanju se dva sveža, dovoljno inteligentna i vešto izvedena STV horrora za koja već posle petnaestak minuta postaje jasno zašto nisu dobacila do bioskopa - oba počivaju na jakim i neprikrivenim splatter/gore osnovama...dok se TRICK'R'TREAT poigrava sa Halloween mistifikacijama, preterivanjima i sterotipima, THE HILLS RUN RED (kome bih dao blagu prednost uprkos evidentnom padu autorske usresređenosti u drugoj polovini) nadahnuće crpi iz dva izvora - horora (kako onih iz devedestih, tako i skorašnjih) sa USA rustikalnom adresom, te iz filmofillskih kvazi-legendi...budući da je DTV pečat u međuvremenu dobio na legitimitetu, ceni i dostojanstvu, oba ova naslova u njemu nalaze podoban habitet, Warner Premiere prelazi u vođstvo u odnosu na Dimesion Extreme i novopokrenuti Ghosthouse Underground,a ljubitelji žanra dva povoda za radovanje u ne baš tako sjajnoj godini altogether...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Tex Murphy

DØD SNØ

Mislim da bi bilo lijepo napraviti komparativni prikaz ovog filma i Zone mrtvih, no kako ja Zonu nisam gledao, to će morati da uradi neko pametniji od mene.
Elem, Død snø je film koji nema mnogo razloga za postojanje. Osim što je u pitanju (valjda!) prvi norveški zombi film (činjenica koja će malo značiti ne-Norvežanima, koji su ipak većinsko tržište za zombi filmove), sve ostalo je već milijardu puta viđeno - grupa tinejdžera/studenata u kolibici u planinčini u tri lijepe materine bez signala za mobilni (iako se, preko izvjesnog horor gika, autori našale na račun te postavke, to je ipak ne čini manje neoriginalnom), creepy lik koji najavljuje belaj (od sada slične likove u svojim tekstovima nazivam jednim imenom - Tvorđan Smiljćonović), sporadični Feastoliki humor i naravno zombiji nacisti, koji su već odavno upotrijebljeni u filmu ZOMBIE LAKE (mada je vrlo upitno u kojoj mjeri se to može nazvati filmom). Vjerovatno je bilo previše očekivati da se Norvežani u svom gubljenju zombi nevinosti malo drčnije pozabave demontiranjem žanrovske matrice.
Dakle, point is - uprkos svemu, imamo jedan POTPUNO neoriginalan film. Međutim, srećna okolnost je što je ipak dovoljno zabavan da ne morate da se kajete zbog vremena izgubljenog na gledanje. Već na samom početku ćete ustanoviti bljutavost likova i početi da navijate za zombije i prije njihovog pojavljivanja. Iako film počinje "ozbiljno", u neka doba se naprasno i nenajavljeno pretvara u horor-komediju, te će vas sporadično zabavljati sulude scene kao što je borba heroja filma protiv zombija dok obojica vise nad provalijom držeći se za crijeva drugog zombija. Sličnih trenutaka ima još, ali ne toliko da nas trešoljupce odvrati od obožavanja serijala FEAST. Srećom, nakon pojave zombija (da, ovo JESU zombiji, za razliku od stvorenja iz 28 Days/Weeks Later) vrijeme je uglavnom potrošeno na jurnjavu, makljažu i umiranje.
Što se seksa tiče, njega skoro da i nema. Ima jedno potpuno besmisleno vatanje u poljskom veceu (!), po jezivoj hladnoći. Needless, to say, od golotinje nema ni traga.
Muzika je uglavnom neki bezvezni norveški rok, što je šteta jer film otvara genijalno Griegovo ostvarenje IN THE HALL OF THE MOUNTAIN KING. Suma sumarum - solidan film. Ne gubite mnogo ne pogledavši ga, ali je ipak bolje da gledate to nego rimejk Halloweena.
Genetski četnik

Milosh

Dobar je ovaj Trick 'r Treat, mada jeste malo prehvaljen, a to je valjda i do toga što je ovoliko odlagan, a moguće da su se ljudi i uželeli ovakve vrste filma u duhu Creepshow ili Tales of the Crypt serijala. To poređenje sa Creepshowom ima prilično smisla, jer ne samo što je reč o antologiji (mada su ovde priče povezane i izmešane tj. ne idu linearno) već je i miks horora, splatera i crnog humora otprilike u tom duhu s tim što je Trick 'r Treat naravno jako tematski obojen i to poigravanje običajima, urbanim legendama i generalno duhom Halloweena je sasvim ok izvedeno. Takođe, i tematski ovo vuče na nezvanični Creepshow sikvel pošto se sve priče završavaju sa ironičnim obrtom, a motiv junaka koji bivaju surovo kažnjeni za svoje nepodobštine je dominantan. Ono što je moglo biti bolje se odnosi na razrađenost samih priča: ona sa klincima i autobusom je u tom smislu isuviše prosta i na prvu loptu, dok se priča o "crvenkapici" suviše oslanja na završni obrt koji jeste efektan uprkos izvesnoj očekivanosti. Treća priča je najjednostavnija, ali to u ovom slučaju nije zamerka i Brian Cox se ističe od svih glumaca, a to je ujedno i jedina priča u kojoj postoji i konkretna tenzija, dok se u ostalima sve uglavnom svodi na (dobru) atmosferu. Preplitanje priča je takođe moglo biti bolje urađeno. Anna Paquin je mogla imati i veću minutažu, dok je Dylan Baker odličan, ali se njegova uloga, nažalost, uglavnom potroši u odličnom prologu. Inače, kapiram zašto je ovo otišlo na DVD, pošto Trick 'r Treat čačka po nečemu što je još uvek izvesni tabu kad je reč o američkom mejnstrim filmu. Manji problem se odnosi na povremeno preplitanje seksa i smrti (prilično nevino, zapravo), ali je glavni problem verovatno u tome što je ovo film u kome deca i ubijaju u bivaju ubijena, a sve je predstavljeno tako da nije ni smrtno ozbiljno, a opet nije ni parodija, tako da bi neke rigidnije individue (mada, ne znam zašto bi takvi i gledali horor filmove) mogle da se kao uvrede. Dakle, ovo je jedan vrlo dobar film koji bi od mene dobio i pola ocene više da je samo malko zanimljiviji na nivou scenarija. 3+

Son of Man

Vaistinu nije los The Hills Run Red, ako zanemarimo par retardacija u prvih 20-ak minuta (neuverljivo gudranje i skidanje sa gudre npr.), ovo posle je zadovoljavajuce dovoljno da se pogleda cak do kraja. Koljachina na nivou, doduse vise zabavna nego sto je strasna.

Ghoul

istina, jebe ga kraj, al prvih sat vremena je super...

Ghoul

ginger toxiqo 2 gafotas

...Milosh je u pravu - TRICK'R'TREAT čeprka po tabu temama, ali uz dosta nusiljenosti i bez velike pompe, nešto slično pristupu za kojim je posegnuo Soldonz u slučaju SREĆE, tim pre i Dylan Baker u oba filma kao kakva kopča/trag...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Kunac

TRICK'R'TREAT i THE HILLS RUN RED su dva prijatna iznenadjenja. Istina, filmovi su hvaljeni ali se slican MO dogadjao i ranije. Nesto se hajpuje po horor sajtovima, covek se ponada i onda baci 80+ minuta svog zivota na neki izbljuvak poput SIGNALA ili neke slicne bedastoce.

"zombi je mali žuti cvet"

Ghoul