• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo od horora gledo:

Started by Ghoul, 16-01-2005, 21:02:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Le Samourai

Meni Shejtan bio bash interesantan pokushaj oneobichavanja horor podzhanra "retardi sa sela" uz fenomenalnu Kaselovu minijaturu. Nije bash najbolji film svih vremena, ali svakako vredan pazhnje. But maybe it's just me.

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

Milosh

Novi SAW je napredak u odnosu na prethodna dva i rekao bih da je i najbolji (ili za neke - najmanje loš) nakon trećeg (prvi je i dalje - prvi); zapravo, šestica u dobroj meri podseća na trojku i ispada da su četvorka i petica (a posebno petica) bili priprema za ovo poglavlje na sličan način kako je i drugi deo bio priprema za treći. 3
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

borkes

Quote from: Milosh on 14-12-2009, 02:46:37
Novi SAW je napredak u odnosu na prethodna dva i rekao bih da je i najbolji (ili za neke - najmanje loš) nakon trećeg (prvi je i dalje - prvi); zapravo, šestica u dobroj meri podseća na trojku i ispada da su četvorka i petica (a posebno petica) bili priprema za ovo poglavlje na sličan način kako je i drugi deo bio priprema za treći. 3

SAW 3 je pravo osveženje nakon one predvidljive lobotomije zvane SAW 4 i 5... U nekim delovima napet i tera gledaoce da se na kraju filma naježe... Tj, bar mene...

Tex Murphy

A tek što je Saw 1 osvježenje nakon ostalih pet dijelova  ;)
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Will-O'-The-Wisp

Odgledao sam Nine Miles Down. Ja imam običaj da reagujem kao malo dijete na određene pojave, pa tako moje oduševljenje nerijetko izbriše svaki trag objektivnosti, ali sad, pri zdravoj pameti i sa kritičke distance, imam muda da ustvrdim da se radi o najboljem filmu godine. Ono što najviše raduje jeste činjenica da se Waller nije samo nominalno vratio, već da je isporučio jedno vanserijski kompaktno djelo.

Kripl je rekao da se radi o generičkom žanrovskom djelu, i to stoji. U pravu je i za to da se radi o majstorskoj egzekuciji. I slažem se s njim da se radi o još jednom od ovogodišnjih od gejmčejndžera u DTV svijetu. Međutim, mislim da se previđa činjenica da ovaj film ne vraća kredibilitet ovom svijetu samo u kontekstu produkcijskog formata, već i u nevjerovatnom estetskom skoku. Hoću da kažem da se važnost ovog filma neizmjerno uvećava činjenicom da je ovaj autsajderski film na gotovo svakom nivou superiorniji od ovogodišnjeg žanrovskog favorita koji rabi iste motive. U tom smislu, oba filma pričaju istu priču, samo iz druge vizure, ali i stepena ambicioznosti. Dakle, imamo situaciju gdje je jedan DTV film zaboravljenog one-hit-wonder reditelja, both estetski i ideološki, kompleksniji od navodnog remek-djela velikog autora. Ja sam potpuno svjestan toga da će se von Trierova (u suštini isprazna) priča iščitavati u ne znam kakvim Lacan-goes-New-Age ključevima i proglašavati djelom suvog genija, kao i da će Wallerov film dobiti tek po neku usputnu pohvalu sve dok ne završi kao skrajnuti kult-klasik DTV produkcije, tako da ovo moje pisanije treba shvatiti kao bijedni fanovski pokušaj da se bar malo ublaži nepravda.

[SPOJLERI DO KRAJA TEKSTA:]

Dok je von Trierov film najzanimljiviji u nesumnjivo interesantnoj deteritorijalizaciji bazičnih simbola zapadne civilizacije, Wallerovo djelo onako B-filmski neambiciozno prevazilazi prepreke koje fon Trier nije umio: naime, Nine Miles Down ima jaku priču, gdje je dihtomija On/Ona i sav simbolički kapital koji ide uz nju tek nešto što značenjski upotpunjuje priču ili proizilazi iz nje, a ne pretenciozni ezoterični performans čiji je svaki zaključak usiljena intelektualistička intervencija. U tom smislu, Wallerov film možda ne nudi tako ,,suptilno" prikazanu veliku (kulturnu) istinu kao von Trier u epilogu svog filma – to da žena je uvijek okrenuta ka muškarcu, u smislu sopstvene simboličke egzistencije – ali je snimio svakako zaokruženiji, kvalitetniji i, ako baš želite, inteligentniji film. U oba flika imamo situaciju gdje se bol za izgubljenim najvoljenijim(a) reartikuliše kao vezivni materijal koji drži novouspostavljenju konfiguraciju odnosa između Njega i Nje. Dok je se u Antihristu radi o gubitku djeteta koje ima za posledicu totalno ludilo kod majke koja osjeća krivicu, u Nine Miles Down imamo gubitak cijele porodice koji tek nakon šest godina rezultira potpunim ludilom oca koji osjeća krivicu. U tom kontekstu, von Trier izvodi svoj drugi, ali nažalost i poslednji, zanimljivi zaključak: nakon pokušaja odstranjivanja klitorisa, Ona shvata da to suštinski ništa ne mijenja, odnosno da svaki pokušaj klitoridektomije nema isti efekat kao kastracija, u smislu da pruža simboličku smrt, pa se okreće ka odstranjivaju supruga – jer jedini način da Ona počini simboličko samoubistvo jeste da ukloni Njega. Otud se sve odigrava u šumi kao simbolu za predsimboličku eks-sistenciju žene, jedinom mjestu gdje njen, uslovno rečeno, identitet nije eksterne prirode. I von Trier tu staje. Ostatak filma je stilska vježba.

S druge strane, Waller priča zaokruženu priču. Njegova polazna osnova jeste simboličke prirode i govori o svojevrsnom egzodusu demona nesvjesnog u zonu svjesnog: naučni tim sastavljen isključivo od muškaraca bušenjem Zemljine kore boldly goes where no man has ever gone before, ali ih iz tih dubina zapu'ne gas od kog poavetaju i počnu da se (samo)ubijaju. Međutim, jedini preživjeli iz tima zapravo je žena. Naravno, protagonista ubrzo skapira da nešto nije u redu: otkud Ona tu kad ne postoji nijedan dokument koji veli da je žena bila član ekspedicije. Ono što slijedi ne predstavlja, kako se može učiniti na prvi pogled, anti-tezu von Trierove osnovne premise: i ovdje je On taj koji ostaje pozitivno definisan i čvrsto pozicioniran u stvarnosti, dok je ona ta čiji je identitet fluidnog, spektralnog karaktera. Međutim, dok je kod von Triera Ona jasno pozicinirana u odnosu na Njega, u smislu da je utemeljena u traumi, kod Wallera dugo vremena ne znamo šta je ona zapravo – žena ili krvožedni zavodljivi demon. Jednostavno ne postoji referencijalni okvir unutar kojeg bi je pozicionirali, osim Njegove bujne mašte unutar koje ona, po automatizmu, izlazi iz dihotomije On/Ona, jer može biti bilo šta. I tu Waller šije von Triera: horor, odnosno saspens ne može biti proizvod eksternog tumačenja simbola, već je proizvod simboličkog otkrovenja kroz narativ. Tako imamo situaciju u kojoj prava opasnost ženske autodestruktivnosti jeste to što je neizvodljiva bez kolateralne štete u kojoj je i muškarac fizički odstranjen. I dok je kod von Triera žena shvatila da je put ka samoubistvu odstranjenje sopstvenog muškarca, Waller ide dalje: žena protagoniste počinjava prirodno samoubistvo, ali njen "višak vrijednosti" i dalje opstoji u simboličkoj ravni – ona je tu s njim, opasna kao da je stvarna, i proizvodi fizičke efekte u stvarnosti. Dakle, dok je von Trirov zaključak čisto intelektualni, Wallerov posledica priče: iako je fizički odstranjena, ona je opasna. Na kraju, mnogo suptilnije i ljepše od von Triera, Waller pravni zaključak da u simboličkoj ravni Žena jeste vještica. Tome u prilog govori i to da Njega ne mori samo pokojna mu žena, već i novoupoznata naučnica, koja je opet percipirana kao demon, i to zahvaljujući spektralnoj postojanosti njegove bivše supruge. Do kraja filma, svi Njegovi pokušaji da eliminiše naučnicu propadaju, i nakon što greškom pomisli da je ubio (što opet govori u prilog moje priče), shvata da njeno odstranjivanje nije kraj njegovim morama, već da samoubistvo njegove žene neće biti dovršen čin dok on ne digne ruku na sebe. Što i čini u jednoj od najljepših završnica koje sam imao prilike da vidim.

Možda će neko reći da previše serem, ali čini mi se da ja Wallerov film mnogo jači upravo u onoj dimenziji filma zbog koje se Antihrist proglašava remek-djelom. Najveća mana Nine Miles Down jeste nedostatak boljih glumaca za glavne role. Međutim, Wallerova egzekucija, koja od starta uspostavlja zanimljiv ritam i onda negdje na pola filma upada u krešendo koji se ne okončava do rolling credits, uspijeva da vas natjera da zanemarite glumu i fokusirate se na priču. Ona jeste jednostavna, ali je isto i tako osmišljena do detalja. Ili se bar meni tako čini. I što je najvažnije, jeziva je. Ne govorim samo o jump-scare momentima koji su me zbilja uplašili, već uspijeva da svojim implikacijama probudi neki nemir u meni koji Antihrist nije mogao. U svakom slučaju, preliminarno izjavljujem – bar dok ne ovjerim Avatar – da se radi o najboljem filmu godine. Ili se bar meni tako čini.
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

Meho Krljic

Sad si mi ovim prikazom skroz poremetio schedule gledanja. Ne znam dal' da ti zahvaljujem il' da se žestim.  :)

marduk

Bre ljudi, ovaj francuski-kakav-li-je, wrongturnoidni VERTIGE (aka High Lane) i nije toliko rđav. Jes da je sklepan od svih mogućih šablona, i jes da ima smešnih i usiljenih rešenja na sve strane, ali bre - meni je držao vodu i pažnju sve vreme. Prelepo je uslikan hrvatski krajolik, gde se radnja i dešava (doduše i nisam siguran dal je sve opaljeno u Hrvatckoj), naročit gušt neka očekuju ljubitelji planina i aplinizma (izvrsne krečnjačke litice, njam!), nema pećina doduše (ali ima sličnosti sa Descentom n.marshalla), a i veći deo krvopljusnosti koji se -uglavnom- dešava u završnici vertigea je pristojno odrađen.

Recimo, vredno gledanja, ali ne očekujte previše, na prvome mestu ovo je pristojna popkorn zabava.

Dobra uvertira u planirano gledanje 9milesdown.

edit: izlagah - ima jedna jama u filmu!

Will-O'-The-Wisp

Quote from: Meho Krljic on 17-12-2009, 10:40:22
Sad si mi ovim prikazom skroz poremetio schedule gledanja. Ne znam dal' da ti zahvaljujem il' da se žestim.  :)

Pa, kud da se ljutis na osobu koja ukazuje na najbolji flik godine! :D
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."

Will-O'-The-Wisp

Quote from: marduk on 17-12-2009, 12:44:35
Bre ljudi, ovaj francuski-kakav-li-je, wrongturnoidni VERTIGE (aka High Lane) i nije toliko rđav. Jes da je sklepan od svih mogućih šablona, i jes da ima smešnih i usiljenih rešenja na sve strane, ali bre - meni je držao vodu i pažnju sve vreme. Prelepo je uslikan hrvatski krajolik, gde se radnja i dešava (doduše i nisam siguran dal je sve opaljeno u Hrvatckoj), naročit gušt neka očekuju ljubitelji planina i aplinizma (izvrsne krečnjačke litice, njam!), nema pećina doduše (ali ima sličnosti sa Descentom n.marshalla), a i veći deo krvopljusnosti koji se -uglavnom- dešava u završnici vertigea je pristojno odrađen.

Crni Marduke, ima da mutiras u spodobu iz The Descent koliko provodis vremena u tim pecinama. Da muka bude jos veca, kad nisi tamo, samo razmisljas o njima!

marduk

Quote from: Will-O-The-Wisp on 17-12-2009, 22:55:55
Quote from: marduk on 17-12-2009, 12:44:35

Crni Marduke, ima da mutiras u spodobu iz The Descent koliko provodis vremena u tim pecinama. Da muka bude jos veca, kad nisi tamo, samo razmisljas o njima!

ProkleStvo! Willie je i ovoga puta bio pronicljiv - a ja: providan!
Uzgred, na polovini sam 9 miles down - dosadašnji utisci - ODLIČNI!

marduk

Prokletstvo!  :x

No, dobro - poput Kripleta, sačekaću da odgledam i tog Antikrista, pre nego li ustoličim 9 MILJA U SREDIŠTE ZEMLJE najboljim filmom strave za ovu, 2009. godinu.

Zaista odličan film. Jeziv, od početka do samog kraja. Prvih 15ak minuta me je žešće kupilo, uz malo staredobre dustdevil atmosfere i debele doze misterije i neizvesnosti: ko, zašto, gde su svi, šta koj moj ona radi tu...? Sredina - polako kuvanje i krčkanje. Završnica - ne popušta ni malo. Waller nas steže za vrat bukvalno do kraja filma.

Gluma - sasvim pristojna
Režija - meni laiku, odlična. Par scena/set-pisova pamtiće se dugo, dugo (hint: ogledala, hodnici...)
Scenografija - bombonica

Sve u svemu, alal ti čuk, Walleru!

p.s. Uživao sam čitajući Vilovu disekciju filma, i mogu da podržim njegove stavove. Svaka čas' magistre!

Le Samourai

Ovaj 9 Mile mi tako smrdi na mnogo buke ni oko chega, ali posle ovolikog hajpa moram da pogledam. Necu ga mrzeti ako se ispostavi da je umereno uspeshan b-film kao shto verovatno zaista i jeste.

marduk

Saki, 9 Mile na neki način i jeste b-film koji u finalnom saldu premašuje domete a-filma.

Doduše, mnogo je bolje ući u njega bez očekivanja.

crippled_avenger

NINE MILES DOWN je nesumnjivo B-film ali u najboljem smislu.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Kunac

Quote from: crippled_avenger on 18-12-2009, 12:19:36
NINE MILES DOWN je nesumnjivo B-film ali u najboljem smislu.
Koji je bolji? 9MD ili MESSAGES DELETED?
"zombi je mali žuti cvet"

marduk

Čisto sumnjam Kuncče da su brisane oporuke bolje od središta zemlje... Ako nisi gledao, baci se na 9md asap.

Will-O'-The-Wisp

Eh, oduvijek sam znao da je Marducke ne samo znalac, već i istinski sladokusac, čovjek istančanog ukusa.  :!: Ha, i tebe je atmosfera podsjetila na Dust Devil:D

Kunce, dok je Messages Deleted tek neostvareni potencijal, film koji je dobar samo na papiru koji je Cohen napisao, Nine Miles Down je punokrvno remek-djelo.

crippled_avenger

NINE MILES DOWN je mnogo bolji.

marduk

Willie, laskavče, od prvih kadrova oseća se pustinjski smrad peščanog đavola...

S tim u vezi, - blagi spoiler -

...raduje me što na kraju nemamo klasičnu paklenu završnicu u vihoru sveprožimajuće vatre koja izbija, i guta onu stanicu, što je možda bilo za pretpostaviti (da će se sva radnja filma odigrati u onom izolovanom setingu) već što se cela priča "izmešta" u civilizaciju - a tempo filma ne opada, već - naprotiv - diže se do krajnjih granica (scene u bolnici i nastupajuće ludilo su - ludilo!). To, verujem, funkcioniše i na simboličkom nivou, što je Wisp lepo objasnio u svojoj gornoj disertaciji...

Will-O'-The-Wisp

SPOJLERICA:

Naravno da ima smisla, Marducke. Kao što sam već govorio, ključni akteri su Jack i žena mu. Odlaskom iz baze, Jennie dobija svoj pozitivni sadržaj, doduše posredan (preko svih onih ljudi koji nam ukazuju na to da je stvarna), tako da osnovna poruka postaje još jača: ključna dihotomija su Jack i žena mu, to je centralni sukob filma, tako da je Nine Miles Down ustvari pravi epilog von Trierovog Antihrista.

crippled_avenger

NINE MILES DOWN je varijanta ANTICHRISTa za ljude koji se razumeju u film i vole ga.

Will-O'-The-Wisp

Meho Krljic

Evo, svlačim 1080P rip pa ćemo da vidimo čija majka crnu vunu prede.

Le Samourai

Nine miles down je SJAJAN film. Nosi svoj b-film bedz na reveru na najbolji nachin. Rezhija je iznenadjujuce solidna i, na trenutke, neverovatno inventivna za neshto shto je ipak STV naslov.

Ne vidim previshe suhtinskih poveznica sa Antihristom van najbazichnije ravni sinopsisa, niti ih drzhim za posebno uporedive filmove, ali ako bih morao da biram koji je bolji - Antihrist bi ipak odneo prevagu. Ali, ova dva filma zaista ne poklapaju jedan drugi, i moguce je uzhivati u oba iz potpuno razlchitih razloga.

Ghoul

Quote from: Will-O-The-Wisp on 17-12-2009, 03:17:41Možda će neko reći da previše serem

pošto si mi vrlo drag lik, taj neko neću biti ja, ali zaista te je oduševljenje odnelo predaleko - mislim, za oduševljavanje još i nekako, to je subjektivna kategorija, jer tebi je recimo i AVATAR genijalan - ali za ovo mešanje baba i žaba i upoređivanje krajnje disparatnih filmova zaista nemaš neki razuman alibi sem razumljive (u principu) potrebe da se jedan skrajnuti B-flick prenapuše nekakvim iščitavanjima i učitavanjima dok se ne odigne u sfere čiste remekdelnosti.

avaj, daleko je on od toga.

NINE MILES DOWN je 'samo' natprosečno dobar B-hororčić i jaka trojka od mene, a detaljnija filozofija i analiza slede na blogu, čim stignem.

marduk

lilit

Da, da, sustina je da su oba filma gledljiva (za razliku od Avatara  xrofl), ali i potpuno neuporediva osim na nekom bazicnom nivou. I naravno, Antihrist je necuveno delo. Al OK, meni je i Dogville - das Meisterwerk, pa mozda nisam objektivna.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Will-O'-The-Wisp

Kažem ja da je vrlo moguće da serunjam. Ne krijem ja to. Mada, ja sam samo refleksivan kad je metodologija arts and humanities u pitanju, jer je diskutabilno šta će da se legitimizira kao sranje, a šta kao prava vrijednost, tumačenje, whatever; s tim da je samo pitanje vremena, odnosno nekih eksternih faktora, do kad će takva konfiguracija opstati.

Naravno, naši pristup filmu su drugačiji: ti se fokusiraš na estetsku dimenziju filma, a ja ga posmatram kao diskurs, tj. nastojim da se koncentrišem na neku drugu dimenziju sedme umjetnosti. Stoga, moja polazna tačka je interdisciplinarni konsenzus da učitavanja ne postoje, već da je svako čitanje potpuno legitimno. Jer, pobogu, koji je to metodološki kriterijum na osnovu kog ćemo prosuditi da li je nešto zlokobno fanovsko učitavanje ili objektivno akademsko iščitavanje ako istovremeno obije strane nude "dokaze" za svoju priču? Ne znam za njega. Jebi ga, postmoderan sam do te mjere da smatram da jedinstvo teksta ne počiva u njegovom porijeklu, već u njegovom odredištu. Stoga, kako vele Booksovci, nemam prihatanje na tu tvoju nekakvu tezu s kojom pokušavaš da me uklopiš u intelektualnu sveeest.  :mrgreen:

Dakle, naše mimoilaženje oko ovog filma nije suštinske (to da je neko od nas u pravu), već metodološke prirode: iz tvoje vizure, u pitanju su dva disparatna filma; iz moje, sasvim suprotno. Ono što hoću da kažem jeste da moj alibi nije razuman, već psihoanalitički. Što je nerazumno samo po sebi, ali 'ajde de.  :D

Le Samourai

Pa dobro, ali chak i iz psihoanalitichkog ugla, u 9 MILES se prikazuje pitanje da li ce lik izabrati mrtvu zhenu ili zhivu zhenu i muke kroz koje prolazi ne bi li to sam sa sobom rashchistio, dok se ANTICHRIST bavi time shta bi sve radio sa tom jednom zhenom koju ima i, i ovde jedino dolazi do tematskih slichnosti, mukama kroz koje prolazi ne bi li to sam sa sobom rashchistio.

Pritom, u 9 MILES je Nautin lik prilichno chedno i poshteno cheljade bez posebnih unutrashnjih trzavica, dok je u ACu Gejnzburova podjednako kompleksan i znachajan lik koliko i Defo, te se praktichno pola filma bavi njenom stranom psihopatologija, chega u 9 MILES uopshte nema.

Lord Kufer

Te izmišljene žene su prave Eve, a ove druge su Lilite...

Event Horizon

Quote from: Le Samourai on 20-12-2009, 23:14:10
Pritom, u 9 MILES je Nautin lik prilichno chedno i poshteno cheljade bez posebnih unutrashnjih trzavica, dok je u ACu Gejnzburova podjednako kompleksan i znachajan lik koliko i Defo, te se praktichno pola filma bavi njenom stranom psihopatologija, chega u 9 MILES uopshte nema.
hajd sad da se umesam iako nisam gledala 9 miles down, jer mi je nesto drugo u tom gornjem postu interesantno: zar nije ona, genzbur, u antihristu, zapravo centralni lik, ili strana licnosti? Njegovu borbu sa samim sobom i sa njom vidimo tek u naznakama; a ni to malo nije dovoljno da joj se suprotstavi, nego je morao da je zadavi, pa spali.
evo jos malo da simplifikujem, fore radi: da je ovo neki "sleserski horor", defo bi bio razgolicena curica koja trci hodnicima i vristi, a genzbur bi bila onaj sto je juri i zlokobno se smeje.
dobro, mozda je taj njihov odnos kao odnos subjekat-objekat, ko kosi a ko vodu nosi, a mozda i zato sto sam ja zensko pa tako mislim, ali mi je njegov lik stvarno tu da bi prikazao njen lik, ne drugacije.
"Hipokrizija Trejd - svemirski ugođaj za svemirskog čoveka"

Le Samourai

Quote from: Event Horizon on 21-12-2009, 13:28:25
Quote from: Le Samourai on 20-12-2009, 23:14:10
hajd sad da se umesam iako nisam gledala 9 miles down, jer mi je nesto drugo u tom gornjem postu interesantno: zar nije ona, genzbur, u antihristu, zapravo centralni lik, ili strana licnosti? Njegovu borbu sa samim sobom i sa njom vidimo tek u naznakama; a ni to malo nije dovoljno da joj se suprotstavi, nego je morao da je zadavi, pa spali.
evo jos malo da simplifikujem, fore radi: da je ovo neki "sleserski horor", defo bi bio razgolicena curica koja trci hodnicima i vristi, a genzbur bi bila onaj sto je juri i zlokobno se smeje.
dobro, mozda je taj njihov odnos kao odnos subjekat-objekat, ko kosi a ko vodu nosi, a mozda i zato sto sam ja zensko pa tako mislim, ali mi je njegov lik stvarno tu da bi prikazao njen lik, ne drugacije.

Gejnzbur je u Antihristu definitivno analogna slesher ubici, a Defo curici, ali ne mislim da se samo Gejnzbur razvija kao lik - i Defo ima vishe nego dovoljno prostora, a pritom i veci deo filma pratimo de fakto iz njegove vizure, te mi je negde ostao fifti-fifti utisak po pitanju toga koji lik je dobio vishe pazhnje.

Ali, to mi je i bila poenta - da 9 MILES zapravo uopshte ne zalazi dublje u psihu zhenskog lika, vec samo mushkog - po chemu se automatski znachajno razlikuje od ANTIHRISTA.

Mark

CARRIERS

Sjajan film! Moram priznati da me je prilicno uplasio s' obzirom da se Carriers bavi apokalipsom do koje dolazi sirenjem bolesti koja je jako slicna ovom novom gripu (H1N1)...

Carriers je svojim pesimizmom i depresivnoscu perfektan aperitiv za dugoocekivani The Road . Nadajmo se samo da ce ovaj stici sto pre...
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

raindelay

xdirec iiiii nagrada Best HOROR 2009 odlazi Christopher Smithu za film Triangle
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

Tex Murphy

Quote from: Mark on 23-12-2009, 22:51:17
CARRIERS

Sjajan film!

Molio bih lijepo, a kakav će biti nego sjajan kad u njemu glumi PIPER PERABO???
Genetski četnik

acaciA

Possessed/Living Death (2009)

Potpuno neočekivano sam naletela na vrlo dobar horor koji dolazi iz Koreje. Ali zaista dobar.
Ne bih se usudila reći da je u rangu onog najboljeg što dolazi iz te zemlje, ali je vrlo blizu toga.
Iskreno, ne znam ni zašto sam se odlučila baš ovo da gledam, ali ipak mi je drago da jesam.
Očekivala sam još jedan azijski klon, ni po čemu drugačiji od ostalih, ali dobila sam jedno ambiciozno
i iole inteligentnije ostvarenje.
Ne, ovo nije šok horor, već jeziva i atmosferična drama sa natprirodnim elementima, koja se trudi -
i u velikoj meri uspeva - da ne zloupotrebljava generičke elemente žanra. Odlično uslikan,
sa nekim impresivnim set pisovima i jakim religijskim konotacijama, koje filmu daju izvesnu dubinu,
definitivno je jedan od najboljih korejskih horor filmova poslednjih godina.
Možda preterujem (ma sigurno preterujem!), i možda ovo neće biti po svačijem ukusu,
ali moj utisak je da u ovom filmu sve fercera kako treba. Dobro, ima malo karikiranja likova,
pre svega - pandura, ali na to sam više oguglala, a one zamerke koje se tiču odnosa između likova,
i kraja (koji bi mogao biti bolji, ali i ovakav kakav je služi svrsi) - opraštam, jer koliko sam mogla
naći na netu ovo je debitantski film čoveka koji očigledno ima veliki potencijal. Unapred se radujem
njegovim budućim radovima.
Mene je u svakom slučaju kupio, mada ne bi me čudilo
da ga neko doživi previše pretencioznim.

Heh, ovako opisan deluje kao da je blizu savršenog...  :lol:
E, pa, naravno da nije, ali je za mene zaista prijatno iznenađenje.

Ghoul

ovo jeste najbolji korejski horor u poslednjih par godina (s rezervom da još uvek nisam pogledao BLOOD PACT), ali samo zato što je ponuda tako tanka i nikakva.
lepo je što su ovde kao hteli neku dramu i priču i tralala, ali drama i strava uopšte nisu dobro niti smisleno uklopljeni, odnosno metafora i realnost su u čeonom sudaru jer je upotreba natprirodnog - čas simbolički, čas doslovce, urađena nepromišljeno.
ipak, od mene to ima kilavu trojku i svakako vredi pogledati.

Tex Murphy

Skupovi korejskih horora i dobrih horora su disjunktni.
Genetski četnik

Ghoul

Will-O'-The-Wisp

U potpunosti se slažem sa Ghoulom. The House of the Devil je izvanredan film. Za fanove 70s i 80s horora, u pitanju je i izvanredno horor iskustvo. Ono što mi se najviše dopalo, pored predivne Jocelin Donahue, jeste to što je West u potpunosti skinuo look filmova koje sam ja gledao kao mali na mom videu. Što se tiče mana, imao sam utisak da se West pred kraj, u poslednjih 20-tak minuta, malo pogubio, ali cjepidlačim sad.

U potpunosti se slažem sa Ghoulovim rivjuom. Odličan flik. Gledajte.

Will-O'-The-Wisp

E, da. Rado bih posjedovao sountrack ovog filma, pa ako neko nađe, neka javi.

Ghoul

ok, mogo je kraj biti bolji, ali fuck, ja sam do tog trena bio toliko kupljen postignutim kvalitetima da je mogo u tom trenu da izađe i satana iz saut parka sasve sadamom i da ovo opet bude vrrrrlo dobar film!

Tex Murphy

Pogledao sam sasvim solidnu novozelandsku zombi komedijicu LAST OF THE LIVING, čiji rivju će da bude veri sun na odgovarajućem blogu.
Genetski četnik

stakmen

the creep 1995     ovo nije onaj noviji  iz 2005 e vec bog  zna shta koji film,poslo mi neki amer sto skuplja retke filmove   
http://www.megaupload.com/?d=T7AZ1Y95

Ghoul

Quote from: stakmen on 28-12-2009, 11:50:42
the creep 1995     ovo nije onaj noviji  iz 2005 e vec bog  zna shta koji film,poslo mi neki amer sto skuplja retke filmove   
http://www.megaupload.com/?d=T7AZ1Y95

aj, leba ti, nađi imdb link za taj tvoj, ili barem kaži par reči po čemu je baš taj creep poseban i vredan truda?

Shozo Hirono

Ghoul

stakmen

odlichno sad kad znam da je bljuvotina  od filma gledati moram haha i to najjeftinija!!!!

Vampirella

Quote from: Will-O-The-Wisp on 26-12-2009, 16:05:53The House of the Devil

Ugodno sam iznenadjena, zamalo odusevljena!  :)

Film bih sumirala kao high tension predigru (srce mi je poskocilo par puta, a to se vec odavno nije dogodilo) s nedovoljno eksplozivnim svrsetkom. Veliki plus: plejada osebujnih likova (posebice Ulmanovi).

Od mene cvrstih 6/10, necemo pretjerivati, muci me kraj (zadnja recenica je zaista trn u oku), ali drago mi je da drugi s time nisu imali problema.

Ghoul je u svom osvrtu na blogu spomenuo da je film malo sporiji, sto je istina, ali to u ovom slucaju ne znaci da je dosadan.

Quote from: Will-O-The-Wisp on 26-12-2009, 16:05:53Gledajte.

Svakako!  :D
Satan my master.