• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo od horora gledo:

Started by Ghoul, 16-01-2005, 21:02:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Bilja

Wrong turn 4 je sranje od filma. Niti je prikvel, niti je strasan, sve je vec vidjeno, glumci su katastrofa, efekti jos gori. Kompletan film sastoji se od bizarnih nacina ubijanja likova, sve do jednog tehnicki i bioloski nemoguce izvesti. Na primer, kad bi nekom nasilno otkinuli (bukvalno) noge i ruke, vec kod prvog pucanja covek bi umro od shoka, ali ovde ne, ovde se svi deru dok uopste imaju makar glavu ili bar deo skeleta preostao kao da gledam Hellraiser.
Takodje, likovi su iritantni i neverovatno glupi i dosadni, akcija je jadna i pateticna. Nijedan od likova ne budi ni najmanje interesovanje gledaoca, uopste nisam bila u stanju da ih popamtim i razlikujem, osim jednog samo zato sto je glumio tinejdzera a ocigledno je imao 40 godina.
Worng Turn 1 je bio prihvatljiv slashercic, Wrong turn 2 je bio sasvim solidan, cak dobar, WT 3 sranje, WT4 jos gore.
Sto se mene tice, slobodno mozete preskociti ovo amatersko sranje od filma. Mislim da su trebali da stanu sa WT2.
Bilja
----------------------------------------@

Mark

Pa sad, svi WT nastavci su za klasu-dve ispod prvog dela.

Meni je WT4 bolji od WT3, a oba su slabija od WT2.  Ali, nema tu bas katastrofalnih filmova. Generalno mi se cak i svidja to sto se scenaristi nimalo ne zanose i sto ne pokusavaju da nesto objasne i komplikuju - imaju formulu i drze je se ... Uveren sam da mogu ovako do WT6-WT7. Tamo negde do prvog rimejka :-)
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Karl Rosman

Pogledao Hagstone demon...izmedju so-so i bjak. Medjutim, jedan od likova Daglas (Mark Borchard) podseti me na nesto sto sam davno gledao. U pitanju je njegovo kratkometrazno cedo Coven (2000) (koji, inace, na imdb-u ima neopravdanu ocenu 4.4  xfrog ), te sam ga odma' iste veceri reprizirao! Ahhh..kao da sam jeo veliku cokoladu sa ljesnjacima. Ako nista drugo muzika je za Oskara! Kao Mark Sandmen na drogama (hm, pleonazam?)! Ne znam da li je Ghoulović pisao sta o ovom zaista interesantnom ostvarenju? Ako jeste, molio bih za link.

edit: Zaboravih, tu je i must see dokumentarac American movie (1999)
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Mark

Dobar je ovaj GRAVE ENCOUNTERS, lepo me je zabavio, koliko god da su mi dosadili found footage filmovi ...
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

Vampirella

(2+) = lepo?

Ovo od tebe nisam ocekivala...  :(
Satan my master.

Filmovanje

Ruski horor o zombijima - Projekat Panacea. Obavezno odgledati trejler!!! http://www.filmovanje.com/movie/item/projekat-panacea

Truba

ja sam ogugla na te naslove...
preskačem ih ko teravije  :evil:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Torrente

Umjesto rimejka The Thing preporučujem A Cold Night's Death:
http://www.megaupload.com/?d=3MDEF66F

tomat

Quote from: Torrente on 08-12-2011, 00:42:02
Umjesto rimejka The Thing preporučujem A Cold Night's Death:
http://www.megaupload.com/?d=3MDEF66F

zar taj The Thing nije trebao da bude kao neki prikvel?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Gaff

Je, prikvel je. Kao: šta je nateralo norvežane da pokušaju ubiti psa koji beži od njih na početku The Thing-a iz 1982., čime se i završava ovaj novi The Thing. No razlika u samoj radnji/akciji/načinima kojima se pokušavaju ratosiljati Stvora u ovom i u onom filmu maltene i nema. Prikvel, a kao da je rimejk.
Sum, ergo cogito, ergo dubito.

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Gaff

Pa nije da je nešto pretrano užasan, samo ne nudi, maltene, ništa što već nije viđeno u originalu. Može se pogledati, ali kao što si naveo, može se, 'ladno, i zaobići.
Sum, ergo cogito, ergo dubito.

Mark

http://www.youtube.com/watch?v=ZTH6ntY9IaE

Ovaj trejler cini veliku nepravdu jednom od najboljih filmova koje sam video ove godine!!!

Jeste ovo jeftino cudo izdala TROMA, ali ima tu nesto (nesto izmedju Taksiste i Drilerkilera preko Glave za brisanje) sto mu daje klasu i neki art nivo!

Check it out!!!
E NES NI TI U BECEJ!

Ugly MF

Ja nekako ranije naterao sebe da odgledam Spanski "La Hora Fria" , iliti engl. Dark Hour,
http://www.imdb.com/title/tt0484273/

i, mislim, nekako simpa ideja ( videti zadnju ending scenu, jedino 10+ vredno u filmu),
mada spanci su spanci, od 8,9, prezivelih ljudi , mora biti i par gejeva, al ajd, ionako nijedan lik nije zanimljiv,muski zenski,
al ne smeta ,moze se odgledati....a i ne mora...

Ghoul

na mojoj godišnjoj listi horora, BARON će biti br. 1.
https://ljudska_splacina.com/

Mark

POGLEDO ZA NOVAKA:

THE HOUSE ON THE EDGE OF THE PARK - Deodato je tu odradio sjajan ultranasilni sleser gde se glavni likovi (tumace ih legendarni glumci David Hess i Giovani Lombardo Radice) - pored toga sto kolju i siluju - oblace u onaj late 70s uski disco outfit i idu da boogie all night. Ovo ostvarenje je kao neka eksploatacija neslavnog Krejvenovog filma Last House on the Left ali nemojte da vam to unisti dozivljaj ...  xuss

A kada smo kod disko ludila pogledao sam i ABBY, takodje neku vrstu eksploatacije u ovom slucaju filma Exorcist. Ovaj put se radi o all black (hm, blaxploitation?) postavi i zlocudnom demonu koji dolazi iz paganske Afrike (sto znaci da teoretski ne bi trebalo da ima  veze sa hriscanstvom) i opet imamo scenu egzorcizma u kojoj crni svestenik vrsi isterivanje djavola iz jedne malo starije seksi devojke i to ni manje ni vise nego u diskoteci...  8)

I onda na kraju sam pogledao i haotican SF horor LIFEFORCE Tobe Hoopera. Pojma nemam sta se sve izdesavalo u ovom cudu, da me neko pita da mu ga prepricam 0 ne bi umeo. Ali dok nisam izgubio tu narativnu liniju posle recimo prvih sat, sat i po vremena - film je ostavljao sasvim debar utisak, recimo palo mi je na pamet da bi ovde nekom kreativnom montazom ljudi iz Cannona mogli da smuckaju dva filma - recimo jedan  da bude SF sa vanyemlajcima a drugi da bude  horor sa vampitima koji pretvaraju ljude u zombije ...  xdrinka
E NES NI TI U BECEJ!

Truba

Quote from: Ghoul on 26-12-2011, 11:59:59
na mojoj godišnjoj listi horora, BARON će biti br. 1.

možda griješim

imam osjećaj da preko štele ubacuješ naslove na liste kad upoznaš neke likove iz ekipe koja je radila film ili ti se potpiše režiser na DVD ili ti je scenarist pridržao stolicu dok si postavljao pitanje nekom trećem  :idea: :idea: :idea:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Ghoul

Quote from: Black swan on 02-01-2012, 16:04:36
možda griješim

ne griješiš.  xfoht

pronicljivo si pročitao moju brižljivo skrivanu tajnu!  :cry: :x

Truba

sjećam se da ti je misteriozno MUHA spala s trona najboljih kad ti se potpisao Hooper na omot DVDa  8-) a sad ova blamaža s Baronom
ode bre nivo  xtwak

Ghoul

tvoj kretenizam je zaista za sve udžbenike.

Quote from: Black swan on 02-01-2012, 18:08:42
sjećam se da ti je misteriozno MUHA spala s trona najboljih kad ti se potpisao Hooper na omot DVDa  8-)

GDE ti ovde vidiš MUVU spalu s trona, jadniče?

http://ljudska_splacina.com/2011/10/najbolji-horor-filmovi-ikada-snimljeni.html

Truba

govorim o vremenu prije nego je postojao blog i ta blogovska tehnologija koja ti je omogućila da besplatno spamaš internet svojom nebitnošću nakon što ti je stranica koja se zapravo plaća krahirala
čini mi se da ti je jedini način zavadit se sa cijelim svijetom... ti bi i dva oka u glavi posvadio

govorimo o vremenu dok si džabe boravio u americi tad si i mogao dobiti potpis

mislim da je to 2003.

naravno datumi ne moraju biti baš baš 100% istiniti ali je princip jasan
kako ti se prahne mijenjaš liste
džaba ti analni pristup tematici i "objektivno" zapisivanje svakog datuma
emocije ti utječu na liste

Ghoul

Quote from: Black swan on 02-01-2012, 19:41:19
mislim da je to 2003.

misliti i cveće brati nije isto.
a mišljenje ti nikad nije ni bilo jača strana, pa se ne napreži bez potrebe.

ja sam ti crno na belo pokazao da lupetaš koješta, a ti 'misliš' i 'sećaš' se nečega što ničim ne dokazuješ, niti možeš.

inače, flukatuacije na listi su normalna stvar, 100 puta sam rekao da te liste nisu urezane u kamen, i ja sam ih stalno preispitujem - sve to lepo piše na linku koji sam dao, al džaba kad nema ko da čita.
tj, ima, na svu sreću - ali crni komunjarski truba-labud svakako nije taj, jer on i što pročita - loše shvati i još gore 'upamti'.

Karl Rosman

Quote from: Black swan on 02-01-2012, 19:41:19
emocije ti utječu na liste
[size=78%]E, i meni ovo zvuci kao relativno prihvatljivo objasnjenje jos od kako me je zbunio sa kotiranjem "shawn of the dead" prosle godine. Nista licno, niti raspravi namenjeno - samo zbun koji traje vec godinu dana.[/size]
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Karl Rosman

uh, nesto je poslo naopako prilikom citiranja.  :D

Agota

pazljivo procitah kritiku i odgledah trejler, ipak ne hvala.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Ghoul

hvala na pažnji.

ipak je to jedan od manje loših horora ove godine...  :cry:

Ghoul

nisam primetio da je još neko primetio da je već neko vreme (NAJZAD!) dostupan za skidanje jedan od boljih horora iz pretprošle godine - pa da se podsetimo mog rivjua sa fantazije:

http://ljudska_splacina.com/2010/07/revenant-2010.html

Tex Murphy

Pa đe baš onaj šugavi NOROI nađe da nahvališ?! Ne sjećam se kad sam gledo takvu gnjavažu od filma (jedino kraj kao nešto malo valja).

Btw, vrijeme je da se doda novi link u izvjesnoj Fejsbuk grupi :!:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Mark

Cak i ako se uzmu u obzir Ghoulove ideološke zamerke, THE WOMAN je sjajan film! Ko je voleo solidno ostvarenje od pre par godina THE OFFSPRING volece i ovaj uvrnuto brutalan film ...
E NES NI TI U BECEJ!

Ghoul

koješta.
iole pažljivi čitalac zapaziće da se u toj tiradi kritikuju scenario, režija, dijalozi, gluma, tretman žanrovskih konvencija itd.
mada, ne čudi me da hronično kratkovidi mark to nije primetio.

Son of Man

Šta sam lepo od horora gledo ?

Pa kako da ti kažem sinko, šta si gledo gledo si, vreme je da se svode računi jer kraj neumitno dolazi na ovaj ili onaj način. Jebiga al takva ti sudba, kleta, nisi ti kriv što si teo budeš mudo pred Sagitašima...uostalom, nisi jedini na ovom forumu...a za kuma ćeš posebno da vidiš šta će ti se desi...

Nego, čujem opet si me prozivo na onom tvom blogu, kao gistro nešto na finjaka, mada iskreno nisam baš skontao kako ti bilo koga ODAVDE mož' da prozoveš i sa kojim argumentima, al' ajd sad, dete se zaigralo, samo je malo bedak, tamo prozivaš a ovde ne smeš ni da pisneš, ja sam kontao da imaš bar malo dostojanstva ? Jebiga...

Ghoul

Son of Man

Truba

vidim pršti inteligencija iz gulovog nazovi mozga pa se zavadi sa cijelim svijetom
čudno za jednu "inteligentnu" osobu s prosjekom jedva nešto iznad 8.03 (svak normalan bi to krio ko zmija noge)
na kraju neće smjeti iz svoje rupe izaći kad se sa svima zavadi  :idea: :P

ali i miš rupu mijenja tako da je sve otvoreno
svaka igra svaka dobiva  :evil:

Son of Man

Ma nije to, ne krije se on, nego ide na to svesno jer zna da niko nije u fazonu da umlati nekog nesrećnika od metar i po i takve građe, vrlo dobro zna da su ljudi kompleski i da im gistro čast i dostojanstvo, a zapravo ČOJSTVO, ne daju da udare na daleko, daleko slabijeg, praktično to je ko kad bi tuko dete od 6-7 godina,  i onda se tako kurči, uostalom sad kad bi pobrojali SAMO sa ovog foruma ko je sve hteo da ga bije, pa red bi bio do Hajdučke Česme, ako ne i do Avala Filma, ali ko što rekoh ja kao som (S.O.M.) sam mu svojevremeno rekao da slobodno može da dođe kad god oće u Beograd, te da mu ja garantujem da neće imati problema sa tim koji su mu tad pretili, a pošto njemu stalno neko nešto preti jer napušava i vređa ljude gore no Dimče maleno (triput ratovalo), onda ja sad zaista ne znam ko je tad bio u igri i od koga sam trebao da ga branim. E, kad tako jedan čovek koji druge naziva subhumanoidnim slinama pregazi preko svega što sam sad izreko, onda je vreme da se nešto konačno promeni i to u korenu, i ja ću sve uraditi da se on ukloni iz barem mog vidnog polja pa makar to značilo i da me neki ljudi zamrze, jer ako oni ne vide ili ne žele da vide šta mi je čovek napisao posle 4 meseca ćutanja i primirja gde ja reč ružnu njemu nisam izrekao, nego čak naprotiv, trudio se da spustim loptu, ostavljao mu komentare na blogu, on ostavljao meni, pisao mu poruke ovde, i bukvalno je sve išlo u tom pravcu u kom smo se i dogovorili, dakle ne moramo više sarađivati ali zašto brate da se napušavamo bezveze, koji će nam to u životu, šta meni sad ovo treba da ja trošim vreme na njega, pa jebote valjda imam iole pametnija posla, a bogme ima ih i on, i umesto da završava taj doktorat on tu mene sad kao podjebava, kao fin je, a ja sam zapravo sve vreme bio to pritajeno zlo i slično. Pa brate ko poveruje u to, taj me ili ne poznaje, ili zna se koja je priča. Ali opet, sa druge strane, čak i to njegovo nastojanje da me odvoji od zajedničkih nam prijatelja mu neće proći jer ti ljudi su...mislim znamo se, oni me znaju, ja njih znam, te ako neko od njih proceni da sam ja zasro i da sam ja loš čovek, onda zapravo i nismo trebali da ulazimo u priču, što bi bilo šta radili na silu, ali ja sam ubeđen da me niko neće odbaciti zbog njega osim tog jednog deteta iz Kragujevca, gde sam donekle i ja kriv.

Dakle, poštujem taj stav o neutralnosti dok se sukob ne okonča, jer ipak njima je Ghoul isto dojaja drugar ko što je bio delimično i meni, mada smo mi više pravili simbiozu tipa ja tebi ti meni, i ono, dosta toga su prošli zajedno, znaju ga daleko duže od mene, da bi to tek sad tako zbog tamo nekog nadrkanog blogera koji sutra mož' da rikne odbacili, jer ipak je, svidelo se to nama ili ne, Ghoul neki autoritet što se tiče horora u Srbiji, i ako je neko uradio nešto za taj horor ovde, to su Kadijević, Marković, Aca i ovaj, i ja to ne sporim, kao što on meni ne može da spori (i ne spori) bilo šta vezano za dokumentarce, tako da naš sukob nikad nije išao u tom pravcu (niti će) da sam ja pljuvao njegov rad, koji realno iskreno cenim, uostalom ja BRDA gotivim možda i ponajviše od sve te literature proizašle od ljudi sa Sagite, a on je meni pisao npr. pedgovor za VODIČ i tu nema šta da se priča dalje, jer kad bi mi sad krenuli po tome da pljujemo to je ko da bi pljuvali sami po sebi, znači iskenjaš se sebi u usta opušteno, ali uvek postoji to ali, ako on napadne po toj liniji mada ne verujem ni u ludilu da bi baš tolko nisko otišao, ja bi se samo odjavio sa ovog foruma, jer brate nije mi ovo sad neka dedovina pa da ja moram da je posećujem po svaku cenu i pišem, naravno čitao bih ono što me zanima, jer ima dosta toga, ali da ja sad nešto pišem posle takvih akcija, pa nema šanse, i to zaista nije opcija i ja ću tu biti dosledan, jer ja kad kažem ODO SA FORUMA DA SE NIKADA NE VRATIM ja sam otišao i nema me ni u vidu linka, a ne ko neki, oće kaki, neće kaki, odluči se prijatelju šta zapravo oćeš pobogu, budi dosledan bar jednom u životu.

I koristim ovu priliku da zamolim ljude, da ako baš NE MORAJU, da se ne mešaju u ovaj naš "sukob", jer zbog tako nekih "bezbrižnih" forumskih izjava pucale su glave i pucaće, a jedan dečko je čak i ubijen, da ne kažem zaklan, ali ne bih zaista o tome, jer ne radi se o ovom forumu i ljudi ovde nikako nisu u tom fazonu, ali vam samo napominjem da takvi slučajevi zaista postoje. Mene je brate lik napao 2002. u Kneza Miloša u sred bela dana, da sam ostao u zbunu jer nikako nisam mogao da shvatim tada kako me je našao iako me je pitao jel' si ti taj i taj nik, pa nije me valjda pratio sa Vidikovca u kurac, ja tad nisam bio nit ime nit bilo kakvo prezime, već samo običan nik, i to je sve što se znalo pa su me opet pronašli. Naravno, taj dečko se malo zajebo, kontam preračuno se, nije mu išla ta fizika u školi, te je ubzo uteko a da ga ja nisam udario ma niti jednom bukvalno ono da kažemo pošteno, nego sam ga čak omašio jer ipak centar grada, kola prolaze 100 na sat pored nas, ne znaš uopšte šta se događa i zašto, naravno posle sam saznao zašto ali to je irelevantno za ovu priču. Dakle, ima svakakvih ljudi, imaš onih, a to sam takođe svedok, koji će sa bejzbolkama da čekaju lika i po 10 dana u kolima ispred zgrade i da mu polome bukvalno sve kosti, znači ja sam prvo tripovo samo malo će ga izbubecaju i paljba, kad ono brate kreću da ga gaze i ne staju, ja se bre živ usro jer takvu jednu scenu nikad u životu nisam video, niti želim ponovo, daleko bilo.

Znači, Beograd je jedan žešće zajeban grad gde zbog izrečene reči zaista može da se najebe pogolemo, a bez da ja sad nekog kao napušim ili bilo kako izvređam, nego se jednostavno ne složim sa njegovim stavom i ne odustajem od toga iako on insistira npr. Istina brate, ja svedok, keve mi. Stoga VAS MOLIM da batalite ovu priču a mi ćemo to već rešiti na ovaj ili onaj način, zavisi šta čovek preferira, otkud ja znam, možda je mazohista pa celog života iska batine a niko neće da mu ih da, pa je frustriran, te pošto zna koji ja problem imam sa besom, onda se uvatio mene da mu rešim muke. Uostalom, ko to mož' da zna, šta on zapravo hoće, šta je u njegovoj glavi trenutno?

VAISTINU jebiga, zar ne?

Truba

ma to su vjerovatno slučajevi navijačkih foruma ili političkih tegoba ovdje nije došlo do toga
valjda  :idea:

ne znam ni što ga vratiše na forum bilo je mirno jedno vrijeme  :|

ps. kako napisa taj post dugačak brate ne bih ja trošio vrijeme toliko pišući radije bih gledao u zid i odmarao oči  xyxy
sretno svima

Son of Man

Kontam da nismo isti, jer ja i mnogo više od toga sjebem očas posla.  :lol:

Mark

Pogledao sam Paranormalnu aktivnos´ III i nije loš film, čak se tu započinje i neka priča o nekom kultu i nekim obredima, šta li ... Mada, sve to počiva na nekoliko efektnih scena i jumpscare taktici koja brzo gubi na uverljivosti (u smislu da nekako unapred znaš kada ce se sta desiti). I naravno ništa tu još nije gotovo i očekujem joč nastavaka ...

Iiii - generalno - plače mi se koliki sam klipan kada se radi o prokletim nastavcima. Svideo mi se prvi deo pa sad MORAM da pogledam i sve  shitty nastavke koji su u najboljem slučaju samo rehash prvog dela... Koliko filmova propustim jer moram da ispratim sve te sikvele i prikvele raznih Sawova, Wrong turnova, Hostela i Poslednjih ekskurzija ...

E NES NI TI U BECEJ!

Ghoul

Ghoul

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Ghoul

ne, nego kao META žena u crnom!